- Nem szállnak le a britek az Apple és a Google mobilos böngészőjéről
- Újabb 4 milliárd dollárt önt az Anthropic AI-startupba az Amazon
- Megkereste Elon Muskot a TikTok vezetője
- Az NVIDIA szerint Trump kormánya alatt is folytatódik a globális együttműködés
- 1 éven belül 100 ezer appot akar a HarmonyOS-re a Huawei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sok köszönet a felajánlott készülékekben sincs. Kíváncsi vagyok, mennyi hűséget kell aláírni ezekhez a semmit nem érő készülékekhez...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
kakuk.tamas
addikt
Természetesen ekörül is áll a bál. Hallottam egy-két olyan sztorit, hogy az illető kapott sms-t, bement a Telenorba, és elküldték, mondván ők nem tudnak ebben segíteni, vagypedig azért, mert a rendszerükben nincs benne az ügyfél ilyen irányú lehetőséggel.
És természetesen az "Ilyen készülékek nálunk nincsenek raktáron" szöveg is jó. És küldik másik üzletbe.
Szóval lesz itt még balhé, az tuti.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Penguin95
senior tag
Elnézve a cserébe kapható készülékek listáját, szerintem az jár jobban aki megtartja a régit.
-
addikt
Ha kicsit erősebben lép fel az ember, megoldják a gondodat. Mindig így szokott lenni.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Ghoosty
őstag
Akkor asszem be kéne kapcsolnom a régi Nokiámat, csak a töltőjét elkevertem valahova.
-
Apollyon
Korrektor
Az ezredforduló előtti telefonok a 3210, 8210, T10 stb. telefonokat jelenti, amelyeknek ma már szinte eszmei értékük van – legalábbis a még működőképes daraboknak. Ezeket becserélni valami mai gyorsan elavuló hulladékra nem valami jó biznisz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sztanozs
veterán
Ezek a 'új' telók sz@rabbak, mint a régiek, amit cserélnének...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Just_Reboot
addikt
Még is mit vártatok Iphone 6-ot Galaxy S5-t? Vagy mit?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Nemrég vettem elő egy kb 10-15 éves 3330-est, mert kuka lett az egyik otthoni telefon és a külsérelmi nyomok és az évek ellenére tette a dolgát (az eredeti aksi is bír még annyit, mint a mostani okosak )
justreboot: Amennyi működőképes régi még lehet kint az embereknél, minimum egy alsó/középkategóriát, nem az alsó alját. Ezeket a telefonokat akkor is ingyen odaadják, ha csak simán hosszabbítasz a hűségeden és nem viszel be semmit.
Ugyanolyan ez az akció, mint a kényelmi díj az autópályánál meg a parkolásnál. Azért fizetsz, hogy másnak kényelmes legyen (vagy pl teljesíteni tudja a használtkészülék újrahasznosítási kvótáját)...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Penguin95
senior tag
válasz Just_Reboot #9 üzenetére
Azért egy Lumia 630, vagy rgy Xperia E3 jobb üzlet lenne. Vagy legalább egy 520, és egy E1.
-
Just_Reboot
addikt
De egy utolsó tetű smucig cégtől még is mit vártok?!
-
Penguin95
senior tag
válasz Just_Reboot #12 üzenetére
Kivonulást.
-
BatchMan
senior tag
Van egy Nokia 3210, amibe végre cseréltem akksit. Az eredeti mostanság (!) adta meg magát végleg.
Megkaptam az SMS-t (négy részletben), amit félig olvasva töröltem, hogy legyen hely. Összesen 15 db SMS-t tud tárolni a készülék, ezért SMS-t nem tartogatok rajta, mert nem képes fogadni, ha betelt.A készüléket az anyósom használja a maga módján: ha telefonálni akar, előveszi a telefont, bekapcsolja, elmondja a közlendőjét, majd kikapcsolja a készüléket. Ilyen eset havonta 3-5, ha van. Karcmentes, szinte új cucc.
Valaki elmondaná, hogy az SMS-t miért kell bemutatni? A készülék Pannon-függő, az IMEI-t bármikor kivarázsolom belőle.
-
kunberci
senior tag
Sziasztok!
Nekem 4db Nokia 5110 telefont cserélt a Telenor. Hármat tavaly novemberben, Nokia A301-re. Három telefonom használatban volt, amelyről levélben értesítettek, hogy cserélik. Kártyás szolgáltatásaim vannak, ingyenesen cserélték a telefonokat. A negyedik telefon nem volt használatban.
-Negyedik telefon cseréje.
Többször felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy tájékoztatást kérjek, hogy milyen telefonokat érint a csere? Az ügyfelesek semmilyen információval nem tudtak szolgálni. Mivel a négy kártyás csomagon kívül is van szolgáltatásom, kérdeztem, hogy mely kártyás előfizetésem telefonjára vonatkozik a csere? Erre azonban soha senki nem tudott válaszolni.
-Jó: mondom akkor három 5110-es telot kicsréltetek, akkor legalább még a negyediket kicseréltetem.
-Nem cserélik.
-Miért nem, ha 3-at már cseréltek.
-Fordulhatok a fogyasztóvédelemhez, meg a ........
-Nem akarok a fogyasztóvédelemhez fordulni, csupán egy választ várok.
-Végre valaki elmondta, leírta, hogy ez a telefon csere nem kötelező a Telenor-nak, hanem Ő egy gesztust tesz neked, hogy kicseréli a 20 éves telefonodat.
-Ez az ember a Telenor követeléskezelő munkatársa volt, a második email-es levélváltásunkra reagálva.
-Tulajdonképpen Ő mondta el a lényeget.-Negedik teló cseréje: Akkumulátor a telefonba, és várni az sms-t.
-Mindez megvalósult: kb 6db ügyfélszolgálatos telefonnal, 2db követeléskezelői email-ezéssel, és kb 3hónap hálózatra jelentkezéssel.
-A telefont Alcatel okostelóra cserélték, ami nem volt a hivatalos Telenor oldalon a cserélni kívánt telefonok között.
Még 5-6 telóm lenne, de ezek már maradnak, nem ér annyit az egész. -
nfsu17
veterán
Amúgy tényleg működik ez a csere.
Ismerősöm napi szinten használt régi telóját, talán 3210 volt, de lehet még annál is régebbi, cserélték valami újra, talán arra a samsungra.
ő jól járt vele, max az fogja zavarni, hogy kell használni ezt az új készüléket.
mert a régihez képest már ez is okosteló. -
nagyúr
válasz kakuk.tamas #2 üzenetére
várható volt, mivel ez bele van kódolva a telenorba. itt arra gondolok, hogy az egész országban három darab saját üzletük van, a többi franchise. mint egy autó-márkakereskedés, és kb. annyira következetesek is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
emre33
addikt
Inkább azt mondja el Telenor, hogy a 800Mhz 4G hálózatát mikor kapcsolja be végre.
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
őstag
Egy ilyenem van nekem is, csak sajnos élő kártyám nincs hozzá, meg nem működik ...
Egyébként soha nem volt használva, és szerintem beadta a kulcsot az akksija. Amúgy karcmentes meg töltője is van, csak nem csinál semmit szegény.
Egy 5110-est egyébként nem is biztos hogy leadnék, volt egy, valahol még meg is van valamelyik nagyszülőnél. Imádtam, soha nem válnék meg tőle -
Béééla
őstag
Ahogy korábban írták, egy ilyen "őskövületnek" eszmei értéke van. Én hónapokkal ezelőtt kaptam az SMS-t, hogy az egyik relikviámért adnának fröccsöntött műanyag szemetet. Még a polcon állva is több értéke van. Hát még ha új akkut is tesz bele az ember. Bár leszoktam a hordásáról kényelem miatt, de nincs csere. Majd újabb 10 év múlva lehet mutogatni a vitrinben a 7110-est, és remélhetőleg telefonálni is lehet majd vele hogy megmutassuk a fiatalságnak, mit jelent az 50 hangból komponált mono csengőhang
Bélabá
-
Rudi 555
újonc
Negatív hozzászólásokra szeretnék reagálni,ezért regisztráltam.Velem teljesen korrektek voltak,én is megkaptam az értesítést SMS-ben utána levélben.Felkerestem az egyik Telenor üzletet a 17 éve használt soha el nem romlott Nokia 5110-esemmel és előadtam mi járatban vagyok.Sajnálkozva közölték hogy jelenleg nincs cseretelefonjuk,nézzek be később,már éppen indulni készültem utánam szólt az ügyintéző várjak egy kicsit,egy listán kívüli érintőképernyős Alcatelt is tudnának adni (elég komoly készüléknek nézett ki) ha megfelel.Mivel én nyomógombos párti vagyok nem történt meg a csere.Kb.3 hét múlva útba esett egy másik Telenor üzlet (itt Szegeden 3 van), meglett a csere egy Samsung S 5611-re.Itt is nagyon korrektek és segítőkészek voltak,10 perc se kellett mehettem kifelé.Ez a Samsung szuper kis készülék,könnyen megszokható-kezelhető, logikus nem túl bonyolult menü,sok praktikus funkcióval még azoknak is akik nem igénylik a sok hókusz-pókuszt.Egy feltöltéssel 9 napig bírja az akku,ha beszélek is rendesen akkor is bőven bír egy hetet.Üdvözlettel: Bohner Gábor Szeged
-
kunberci
senior tag
Én is tökéletesen meg voltam elégedve a Nokia 5110-el. Mivel azonban a 900MHz megszünik, ezért a telefont tovább használni nem tudom. Mondjuk a 15 évéből csak 2 évet használtam, telefonálásra tökéletes volt, nem úgy mint a Nokia 301. Körbe- körbe kell forgolódni, hogy az ember hallja a másikat. Egyszerűen egy fos. Jó lenne, ha lenne olyan telefon, ami nem töröli ki a seggem, de legalább normálisan tudok rajta telefonálni.
-
törölt tag
Hmm, az első elég gyenge hardverileg, még a Skype is szaggat rajta állítólag, nálunk is szóba került, de fateromnak inkább egy Huawei Y330 lett Igaz mi nem is vagyunk Telenorosok már.
Egyébként idén 15 éves Motorola M3888 lenne még itthon, de az meg vodás, és nem 2000 előtti hanem pont abban az évben debütáló
[ Szerkesztve ]
-
Rusi
senior tag
Egy kicsit azért tegyük tisztába a dolgokat:
A Telenort NEM kötelezi semmi, hogy cseréljen bárkinek is telefont, illetve NEM cserélnek bárkinek és bármit, még ha ez olyan jól is hangzana. Pontos adatbázis van azokról az ügyfelekről, akik jogosultak a cserére! Ezek az ügyfelek SMS-ben és/vagy(!) levélben kaptak értesítést a cseréről (az SMS-t többször is kiküldték azoknak, akik az első körben nem hozták be a telefont cserélni). A csere bármely üzletben végrehajtható, a jogosultságot az adott értékesítő maga is tudja ellenőrizni, a már említett belső adatbázis alapján. Ebben a jogosult telefonszám és a hozzá tartozó régi készülék IMEI száma és típusa található, szóval nem lehet csak úgy random leadni bármit, meg a fiók mélyéről előszedni a féltucat régi lomot és mindegyiket cseréltetni. A régi telefonokat több típusra lehet cserélni, ezek az Alcatel Pop C3 (ez limitált, mivel ez a típus egyébként nincs kínálatban a Telenor üzletekben), Nokia 130 és 301, Samsung S5611 (ezek nyomógombosak, a 301 időközben kifutó lett, így ez is limitált mennyiségű), valamint a Samsung Pocket Neo. Ezúton is elnézést azoktól, akik iPhone 6-ra, Galaxy S5-re vagy Sony Z3-ra szeretnének cserélni ingyen, de erre nincs lehetőség... Nem kell meglepődni, ha 1-1 üzletben nincs az adott típusból készleten, ez nekünk értékesítőknek is rossz, hiszen nem tudjuk kiszolgálni az ügyfelet (legalábbis én így gondolkodom). Úgyhogy NEM kell központi Telenor üzletbe menni emiatt és elvben mindenhol, minden értékesítőnek tudnia kell a folyamatot, meg hogy egyáltalán mégis mi ez a frekvenciacserés dolog. Én magam már kb. 10 ügyfélnek biztosan cseréltem készüléket, a leadott telefonok között volt Nokia 3210, 5110, 6110, 6150, 7110, Ericsson R250, Panasonic GD35, Siemens és más típusok is. Ja, és igen, a leadáshoz NEM kötelező semmilyen tartozék, a telefon IMEI száma legyen egyértelműen beazonosítható. Természetesen ha valaki behozza a töltőt, ilyesmiket, akkor azt is átvesszük, elvégre veszélyes/elektronikai hulladék és ennek megfelelően kezeljük.
És végül még egy fontos dolog, hogy a cserével SEMMILYEN hűséget nem kell aláírni, a jogosultak nagyobb része egyébként is feltöltőkártyás, de az előfizetéses ügyfeleknél sincs ilyen!
[ Szerkesztve ]
Mobilaréna (2010-2017)
-
kunberci
senior tag
Az a baj a Telenorral, hogy ezekhez az információhoz hozzájusson az ügyfél, 8db ügyfélszolgálatos telefonhívásra és 2db követeléskezelő panaszbejelentésre volt szükség, melynek átfutása db-onként 1 hónap.
Nem csak a telefoncserével van baj, hanem azzal, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton sem tud senki pontos információval szolgálni. Arra az információra, amit leírtál kb 2 hónapot vártam. Ha ezt az információt egy ügyfélszolgálatos is tudná, és el is mondaná az ügyfélnek, akkor kevesebb elégedetlen ügyfél lenne. -
kunberci
senior tag
Még egy kérdés?
" Pontos adatbázis van azokról az ügyfelekről, akik jogosultak a cserére!"
-Ha pontos adatbázis van a cseréről, akkor a szempontok is adottak.
Tehát kinek és milyen feltételek mellett cserélik a telefonját? Milyen feltételnek kell megfelelni ,hogy valakinek cseréljék a telefonját? Légyszíves, ha tudsz szolgálj nekünk információval.
-Köszönjük.[ Szerkesztve ]
-
Rusi
senior tag
Igen, megértem, hogy ha a 10-ik embernél és 8 telefonhívás után tudod meg a szükséges dolgokat, az bosszantó (miközben ha másnál érdeklődsz, lehet azonnal hozzájutsz az információhoz). Az információk a Telenor részéről elvben minden dolgozó számára ki lettek küldve (legyen az bolti értékesítő vagy telefonos ügyfélszolgálatos), továbbá persze a belsős tudásbázisunkon is minden megtalálható, így ott is rá (kellene) tudna keresni az illető.
Az adatbázis igazából annyi, hogy nagyjából 7-8 ezer ügyfél érintett (nagyobb részük kártyás, legalábbis én még csak kártyásoknak cseréltem eddig), akiket úgy válogattak ki, hogy ha csereakció indulása előtt lévő X időszakban (ezt én sem tudom pontosan, hogy mikor és milyen hosszú időszakot néztek) olyan készüléket használt (ez nyilván nem egyszeri hálózatra jelentkezést jelent), amelyet ez a probléma érint, akkor jogosult az adott telefon cseréjére. Erről a leválogatott ügyfélkörről van egy adatbázisunk, amely az érintett telefonszámot, a hozzá tartozó, cserélhető készülék IMEI számát és típusát tartalmazza. Ez az adatbázis bármely értékesítő számára elérhető, hiszen azért csinálták, hogy segítsék a munkánkat. Ha bejön egy cserére jogosult ügyfél, akkor a levéltől/SMS-től függetlenül az adatbázisban is kötelező megnéznem, hogy valóban jogosult-e és ha igen, akkor milyen telefonnal (mert csak és kizárólag azt a telefont cserélhetjük, ami ott szerepel!). Amennyiben minden oké és ott van nála a megfelelő régi készülék, akkor már csak az a kérdés, hogy melyik telefonra szeretné cserélni és mehet is a folyamat, kb. 5 perc és távozhat az új készülékkel.
És mégegyszer hangsúlyoznám, az új készülékhez NINCS semmilyen esetben sincs hűség, az ügyfél tényleg ingyen kap egy vadonatúj, 2 év garanciás telefont.
[ Szerkesztve ]
Mobilaréna (2010-2017)
-
kunberci
senior tag
Köszi
Nekem például olyan problémám volt, hogy a szolgáltató csináltathatott volna egy listát, hogy mely típusú készülékek nem lesznek alkalmasak a szolgáltatás további igénybevételére. Még annyiban kérném a segítségedet, hogy Nokia 3210, 6310i, és Siemens A40 telefont cseréltél-e, és ezek alkalmasak lesznek-e a telefonálásra? -
Apollyon
Korrektor
Igen ez mondjuk engem is érdekelne csak úgy a statisztika miatt.
Azt még megértem ha mondjuk valaki még mondjuk 6310/i-vel nyomja (nálunk van egy ipse a cégnél akinek ilyen van), mert az egy nagyon jó, régen még felsőkategóriás telefon volt, de egy 3210 már alapjáraton is 15 éves, és nem az extra strapabíró fajta – kissé hihetetlennek tűnik ha még valaki napi szinten ilyet használt manapság.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Rusi
senior tag
Nokia 3210-est én magam nem, de a kollegám cserélt már (de volt nálunk 6210 és régi Sony telefon is). Nálam Nokiából 5110, 6110, 6150 és talán egy 7110-es is megfordult (3210 és 7110 volt nekem is, imádtam őket), továbbá Panasonic (GD35 talán) meg valami őskövület Siemens (nem A40) is. Sajnos nincs így külön leírásunk, hogy mely készülékek nem lesznek használhatóak a jövőben, az adatbázisunkban ahogy átfutottam, a legnagyobb részt a Nokia telefonok képviselik (főleg 5110, ami ugye óriási sláger volt itthon is). Amúgy bármennyire is hihetetlen, azért akadnak még ilyen régi készülékek is, elsősorban az idősebb korosztálynál látni ilyeneket. Az én családomban is van használatban egy Nokia 1112, ami szintén nem túl fiatal darab már.
Mobilaréna (2010-2017)
-
Fryskitt
addikt
Ha lenne ilyenem és működne, tuti nem adnám be. Főleg nem ezekre a fostalicskákra.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házi hangfal építés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple asztali gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- További aktív témák...
- 14 os FHD Slim RITKA 40 pines kijelző
- Eladó használt Canon Powershot G3 X kompakt ultrazoomos 1 colos érzékelőjű fényképező-videó gép.
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest