Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helsing
aktív tag
-
zdanee
őstag
Másik hír: csökkentek a várakozási listák a szívátültetésre váróknál, olcsóbbak lettek a vesék és egyéb szervek a francia feketepiacon a túlkínálat miatt.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
Dilikutya
félisten
31 éves vagyok, a tini marhaságok nem jutnak el hozzám, 20 évesnél fiatalabb ismerősöm összesen van 1-2, a többi is inkább 25+. Amúgy viszonylag értelmes mind, ahogy látom, 1-2 megosztás akad a "nem hiszed el mitől ámul a fél világ" jellegűekből. Olyankor tiltom az adott oldalt, így onnan nem jön több, így egészen rendben van az üzenőfal is. A nagyobb forgalmat a különféle, főleg zenés híroldalak generálják, de azoknál meg szándékosan kattintottam a "like" gombra, nagy zenerajongó vagyok. Úgyhogy nem igazán tudom átérezni a nagy FB-fóbiátokat.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dilikutya #74 üzenetére
"Az iwiw-en nem csak a hülyeség, de más se nagyon terjedt."
Azért, mert a usernek nem volt lehetősége olyan szinten megosztogatni, mint a fb-on. Volt egy text only üzenőfal, azt szevasz.
Ha felrakott valaki egy képet, akkor belépéskor nem tolta be az oldal az arcodba. Csak akkor láthattad az ismerősöd képeit, ha direkt kattintottál az oldalára, és azon belül a képekre.Nem volt meg a platform, hogy mindenki kéretlenül mutogassa magát, meg ott élje ki a magánéletét stb. stb. Az iwiw arra jó volt, amire kitalálták: felvenni a kontaktot régi ismerősökkel, de nem az volt az iwiw célja hogy csak ott beszélgessetek.
"Évek óta csak vegetált, a több funkció és gyorsaság miatt átszoktak az emberek a Facebook-ra,"
Amikor már vegetált, az már a fb miatt volt. Az iwiw alapötlete klassz, abszolút csak haveri, ismerős finder. Viszont a frászbuké már korán sem. A fb-ról készült filmben elmesélték a sztorit, mégpedig azért alkotta a Márk, mert ott gyűjtötte össze az egyetemükre járó csajokat, afféle college boobpedia (Boobbook ) aminek az is volt a célja, hogy megtalálhassák a jó nőket hogy meghúzhassák őket, vagy valami ilyesmi, de agyilag elég negatív volt a szint.
Na és ezen az etikailag nem gyengén hézagos foson lóg ma már 1 milliárd ember.A frászbuk azért lett sikeres, mert túl sok szabad kezet kapott a user, moderáció nélkül. Mindenki megoszthatja a sz@rját válogatás nélkül, max a nudis, meg erőszakos képeket veszik le.
De pl. a trágár beszéd semmilyen formában nem kerül szűrésre, nincs moderáció, mindenki azt oszt meg és kommentel amit akar. Valakit jelentenek 20-an, úgysem fogják levenni, mert akkora az adatbázis, hogy lexarják.
A sok hülye ember meg azt gondolja, hogy remek ötlet mindenkit zaklatni azzal, hogy kiírja milyen nyomorult élete van, éppen mikor ment ki wc-re, és milyen volt az odavezető út. Nem beszélve a tükörben fehérneműben, meg egy szál törölközőben fotózós, csücsörítős meg kacsaszáj képekről.De ez sem volt elég, egy nagyon debil meg kitalálta a jeges vödrös ökörséget. A sok birka meg utánozta őket, mindenki frankón még nagyobb hülyét csinált magából.
Ha iwiwre ilyeneket kiraktál volna, kiröhögtek volna a rákba.
Ott viszont akkor sem tudtál ilyet. Frászbukon meg tudsz, emiatt is támad az emberekben a megosztási kényszer, amitől nem tudnak szabadulni, elveszik az önkontroll, mindenképpen mutogatni akarják magukat, meg népszerűnek lenni, ha már máshol nem tud azzá válni.
Az lehet hogy fb nélkül is hülyék voltak az emberek. De az is biztos, hogy a sok hülye még többet ránt magával, mert a fb ezt megengedi nekik. Lásd a hír témája.Akárhogy is, de az tuti hogy a frászbuk a jelenlegi formájában nem jó. Vagy be kellene szüntetni, vagy nagyon erősen lekorlátozni. Ha pedig nem, akkor majd olvassátok az új híreket, hogy most éppen milyen botrány van, ami a kedvenc oldaladról indult ki...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dajkopali
addikt
válasz Retekegér #71 üzenetére
nem, nem adott ki - épp azért igyekeztem óvatosan fogalmazni
egyrészt azért, mert még mindig megvan az esély arra, hogy csak kamuról van szó (bár én ebben annyira nem hinnék)
másrészt a rendőrök és pl. a Facebook is nyilván azért óvatos, mert ha igaz ez a fű alatt terjedő játék, akkor minden egyes hivatalos közlemény csak olaj a tűzre, reklám a Game of 72-nek"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
alevan
őstag
Mert amikor ment az iwiw akkor nem voltak elterjedve például az okostelefonok, melyekkel akármikor tudszt fénykézpezni, és azt 2 clickel megosztani.
Ilyen erővel: érdekes módon a dual-up internet és a táskás mobiltelefonok korában nem volt ilyen. Vesszen a facebook!!!!
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
saelin
veterán
Gratulálok a kitalálóknak és azoknak is, akik részt vesznek a játékban!
Azt mondjuk nem hiszem, hogy csak játékból eltűnnének a gyerkőcök, ha már ehhez folyamodik, akkor ott más gondok is vannak."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Dilikutya
félisten
Az iwiw-en nem csak a hülyeség, de más se nagyon terjedt. Nem véletlenül szűnt meg.
Évek óta csak vegetált, a több funkció és gyorsaság miatt átszoktak az emberek a Facebook-ra, a mai tinik eleve oda regisztáltak, a régiek meg kevésbé voltak még a közösségi médiába belebolondulva. A myspace is hogy bedöglött, pedig ott például a zenekari profilok jók voltak, közzé lehetett tenni a zenéjüket. Igaz azóta a Soundcloud, Bandcamp ezt a szerepet átvette, most meg ezek is már csak lemezelőzetesre, meg kisebb zenekaroknak jók, mivel a Spotify-on, Deezer-en ott az egész lemez.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Rive
veterán
Igazából ezt nem kis részben pont az okozza, hogy mennyire védett környezetben nőnek fel ma a gyerekek.
Teljesen 'normális' dolog, hogy a fiatalok az önálló énjük kialakítása közben feszegetik a határokat (szembemennek a felnőttek konformizmusával). Valamilyen módon próbára teszik magukat, az önállóságukat. Bizonyítanak a többiek, a társaik előtt.
Mostanában viszont a biológiai érettség ugye kezd előre, a társadalmi érettség későbbre helyeződni - az utóbbi eléréséig viszont egyre inkább alap egy olyan védett környezet, ami lényegében pont a határok feszegetését tagadja meg.
Ui.: ha elmarad ez a 'feszegetés', akkor ugye a fiatal önálló személyisége némileg befejezetlen lesz - nem tudom, miért csodálkoznak olyan sokan a huszas éveikben is még a szülőknél élő gyerekeken (és itt most a magyarosch lakásproblémákon túl is).
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Apollyon
Korrektor
válasz Retekegér #71 üzenetére
A magyar oldalon ennyire nem volt szabad keze a felhasználónak. Legalábbis az elején, aztán ugye az is elfrászosodott.
"Amúgy a cikkben nem egyszer hangzik el az "állítólag""
Már nem először fordul elő, hogy az emberek hibbant dolgokat csinálnak ott már csupán like-okért is, szóval annyira nem kizárt hogy igaz ez az egész agymenés.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Érdekes módon iwiwen nem volt ilyen ökörség, vajon miért.
Ennyi erővel itt a fórumon is lehetne szervezni hasonló baromságot => De nem lenne rá lehetőség, mert moderálva van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
blagolf
senior tag
Az ilyen hülye gyerekeket egy ilyen akció után, a nagykorúságig letiltanám az internetről, és a telefonról is.
Üdv, Zoli
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
wednesday
őstag
Szerintem nincs lerombolva a társadalom. Kb annyi ember csinálna ilyeneket mint 10-20-50 évvel elezőtt is.
A nagy többség nem. Én azt tartom inkább veszélyesnek, hogy a kisebb csoportok hülyeségeit aztán kivetítik a többségi társadalomra. Erre még rájátszik a média meg a közösség is, hiszen direkt ilyenekre vadászik.
Aztán az jön le az egészből, hogy egy élhetetlen, szétesett világban élünk, ahol minden sarkon gyilkosok bűnözők, narkós tinik, nemtörődöm szülők, naplopó, pesszimista emberek vannak.A rossz dolgokat sokkal jobban megjegyzünk. Ha tömegközledésen összefutunk pár bunkóval, hangoskodóval, akkor már "mindenki az volt". Vagy áruházban eladóval vagy pár vevővel. Hát igen, csöndben, nyugottan visekedő embereket nehéz észrevenni, hiszen nem csinálnak semmi feltűnőt, ergo "ott sincsenek". Az agy nem is foglalkozik velük. Na a nagytöbbség ilyen "láthatatlan".
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez alap.
A szippantós Kamaz meg visszatérő motívum.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
trufa12
addikt
Sikerült a társadalmat lerombolni , vagyis ami a vicc, a társadalom rombolta le önmagát, mert itt aki fél okos aki hülye, egyre megy rajta van, mindenkire kihat valamilyen szinten a másik baromsága... szépen hülyülnek az emberek ...
aki nagyon okos az nem is regel erre a szarra ....
Sajnos én is csak fél okos vagyok, regeltem rég, azóta is meg van, mert pár ismerőssel itt tudok beszélgetni, de ha már ott vagyok meg nézem a sok idióta marhaságát is....
Ez az oldal abszolúte nem jó semmire.
Főleg a fiatal társadalomra gyakorol nagy hatást, akik függnek rajta egész nap... egymással se tudnak már jót beszélgetni, szórakozni meg főleg nem...
Ez a játék meg abszolúte baromság, de az az igazán kretén aki meg is csinálja, azt hiszem ott a szülők nagyon elrontottak valamit... mert nekem régen is mondhatták, ide-oda menjek, ilyet sose tettem ...
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Apollyon
Korrektor
-
Narxis
nagyúr
Természetes kiválasztódás.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor teremtsük meg az arany középutat; tolasson a lábfejére egy szippantós Kamaz, miközben a kertek alatt nindzsáskodik.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
MageRG
addikt
Kamasz korban másképp működik az agy kockázat-jutalom elemzésért felelős része. Sokkal nagyobb baromságokat is bevállalunk, mint felnőttként, és nem "csak" a tapasztalat miatt.
Meg ott van a peer pressure.
Nem egyszerűen arról van szó, hogy valaki hülye."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
hemaka
nagyúr
Normálisabb kölykök élből kiröhögik az ilyen hülyeséget.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
imibogyo
veterán
Ennyi erővel arra is ihattatok volna, hogy szerda van..
Igen, nagyjából erről szóltak az egyetemista évek.M5Norbi:
Pl jól kapja el az eső meg ilyen apró kellemetlenségek
Na igen egy kis "lecke" nem árthat, de ez mennyivel kultúráltabb már, mint a "Én meg azt kívánom ennek a sok barom gyereknek, hogy tényleg kapja el őket egy szadista állat és soha többé ne is kerüljenek meg." Azért a kettő között ég és föld a különbség.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Anno, mikor egyetemista voltam, mi is csináltunk hasonlót. Egy napig elérhetetlennek kelett lenni.
Attól, hogy Te is csináltál ilyet attól még nem lesz kevésbé idiótaság.
Mellesleg nagyon nagy show (pláne egyetemistaként) 1napra eltűnni. Viszel 2könyvet, kiülsz a duna partra és tadám senki nem talál meg. Ennyi erővel arra is ihattatok volna, hogy szerda van.. -
M5Norbi
őstag
Ez a "hulljon a férgese" hozzáállás első reakció hidd el meggondolják.
Ha másnem amikor megkérdezik tőlük hogy "Na és ha a te gyereked?"
Én azt mondom ha már egy gyerek megcsinálja akkor (baja ne legyen) de fázzon rá úgy hogy az is erősítse abban hogy legközelebb bármi hülyeségről van szó kétszer is gondolja meg.
Pl jól kapja el az eső meg ilyen apró kellemetlenségekHa meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
imibogyo
veterán
Szó sincs paráról, de azért készülünk egy-két "nagyobb" elbeszélgetésre. Én alapvetően egy nagyon-nagyon jó gyerek voltam, jó tanuló is, de azért én is csináltam hülyeségeket (bár nem ilyen jellegűeket)... Amúgy teljesen egyetértek. Írtam is: És jó esetben túl nagy hibákra nem kell számítani..
(#45) M5Norbi: a felelősség részével teljesen egyetértek. A meglepődéses részével nem. Tényleg remélem, hogy ezeknek a "pusztuljon a férgese" embereknek nincs gyerekük... SZERK: mondjuk ettől még tartom.
(#46) the_blu36: drukkolok.
[ Szerkesztve ]
-
the_blu36
tag
+1, nálunk is pont ugyanez a helyzet (május 30-án szurkoljatok, hogy könnyen menjen a szülés ).
@D1Rect: 90%-ban egyetértek veled, viszont ne felejtsük el annak az esélyét, hogy a gyerek egy olyan társaságba kerül, ami negatívan befolyásolhatja őt, és lehet, hogy - mivel "tilosban" jár - a szüleinek nem szól róla. Kicsi az esélye, de sose tudhatod, mit titkolhat (nyilván ezt a titkolózást kell a szülő-gyerek kapcsolattal elkerülni, megelőzni).
[ Szerkesztve ]
"Téged a szenvedély vezérel, vagy egy H97 chipset?"
-
M5Norbi
őstag
imibogyo: Bocs nem válasz akart lenni
Nem értem miért lepődtök meg egyesek hozzászólásain.
Pontosan lehetett tudni milyenek lesznek főleg:
1.Radikális
2.Megértő/mi is voltunk fiatalok
3.Szülőhibáztatós.Mindnek van igazságtartalma noha ez egy komplex dolog hisz a gyereket érő/nem érő ingerek tolják őt rossz avagy jó irányba.
Nemrég olvastam valami szakirományt és ott azt tartottak fő bajnak a rossz viselkedésre hogy nem alakul ki rendesen a mai gyerekek egy részénél a felelősségtudat.
És hogy miért?
Mert nincs semmi dolguk,felelősségük.Csak FB-ozni,netezni,tévézni.
A nagyanyám 14 évesen kenyeret sütött.Egy mai tini egy rántottát nem tud csinálni.
Pedig ha meg lenne bízva némi feladattal ami az ő dolga máris fejlődne a felelősségtudata,gondolkodna rajta,tervezné,szervezné a napját.
Persze ehhez a szülőnek is kéne vele foglalkozni.D1Rect: Ahogy mondod.Persze a baráti kör is számít.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
imibogyo
veterán
Szülőként kicsit el vagyok hűlve egy-két hozzászóláson. Kíváncsi lennék, hogy ezen emberek közül hányan szülők (és hogy ezek közül ki, mennyire szereti a gyerekét)...
Nekem még csak 1,5 éves a fiam (hamarosan ketten lesznek) és már készítem magam lelkileg (főleg az ilyen cikkek elolvasása után), hogy mekkora nehézségek várnak majd ránk a jövőben (a családban még 6 gyerek van tesók révén 3-16 éves korig, velük is rengeteget beszélünk erről), de egyszerűen egy normális ember annyira szereti a gyerekét, hogy kizártnak tartom, hogy "hulljon a férgese" gondolatmenettel tudna a gyerekére gondolni amikor "hibázik", már pedig fog...
Hibáztak a szüleink, hibáztunk mi is és hibázni fog valahol valamiben ő is... Kérdés, hogy mekkora ez a hiba és hogyan oldja ezt meg a szülő a gyerekével? Jó esetben úgy, ahogy a mi szüleink tették velünk, így együtt maradt a család és a szeretet sem lett oda. És jó esetben (ha sikerült a jó nevelés és ezt a nevelést a gyerek is befogadta, mert tényleg van olyan személyiség akivel nem lehet mit kezdeni), akkor túl nagy hibákra nem kell számítani..
Én alapvetően úgy gondolom, hogy a FB is csak egy csatorna. Lehet jól és rosszul is használni. A betiltásos dolog pedig tudjuk mennyire hatásos..... Ha ez megszűnne, jönne más. Ehelyett inkább szülőként a józan paraszti észt, a felelősségteljes internet használatot és az áramló információkkal való megfelelő bánást kellene megtanítani a gyereknek, meg hogy ne 24 órát lógjon a kütyüin (bár ezt nem tudom hogyan lehetne elvárni, amikor a szülők is folyton rajta vannak, elég csak felszállni egy metróra, mindenki a vackát nyomogatja 10-50 éves korig)...
A feleségem szakmailag "közel van a tűzhöz" és saját bevallása szerint is a legtöbb problémás gyereknél először a szülőt kellene szívlapáttal jól megsimogatni, mert olyanok hangoznak el egy-egy interjún (miket engednek meg, mit hogyan reagáltak le stb...), vagy olyanokat látnak az esettanulmányok során, hogy majd elájul. Konkrét példát nem tudok mondani, nem beszélhet róluk még nekem sem, de sokszor látom rajta, hogy mennyire ki van amikor megemlíti, hogy milyen napja volt és úgy általánosságban, hogy miket látott....
[ Szerkesztve ]
-
Dezsike
tag
Gyakran a felnőttek is csinálnak baromságokat a FB-n, sajnos folyamatosan tapasztaltam. Néha olyanokat tudnak megosztani, hogy csak nézek... FELNŐTT emberek, nem tinik. Nagy probléma a munkahelyemen is, hogy mindenki a FB-n lógott, a háttérben ott futott több gépen, míg mások a telefonokat nyomkodták. Amikor többszöri figyelmeztetés után sem javult a helyzet utasítást kaptam a főnökségtől, hogy blokkoljam teljes mértékben a FB-t. Érezhetően visszaesett a forgalom
-
Szoszo94
őstag
Kicsit már túlnőttem ezen a koron, de: sziasztok, hétfőn újra itt vagyok
Kíváncsi lennék azokra, akik ekkora böszmeségeket találnak ki..
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
SzaboZE
addikt
Jah, hiszen te 12 évesen is ilyen intelligensen láttad, igaz? Mi más hülyeségeket csináltunk és nem lennénk itt, ha úgy lenne ahogy kívánod. És a gyerekeink se lennének itt...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
félisten
Változik a világ, mi ezt anno minden hétvégén csináltuk.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
macman507
aktív tag
Értelmes "játék", csak az értelmesebb, aki "játssza" is.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem. Első körben megtanítanám őket tisztességesen írni-olvasni. Legalább az anyanyelvükön.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kínjukban már nem tudják, hogy mit csináljanak a retardáltjai.
-
Vesa
veterán
Félreértesz -vagy én fogalmaztam rosszul-. Egy beírásra reagáltam, amiben minden gyereket durván büntetne az illető, tekintet nélkül arra, hogy annak a gyereknek mi az "előélete" (itt most hangsúlyosan a családi háttérre gondolok és a neveltetésére, nem mondjuk korábbi törvényszegésekre).
Alapvetően ezzel nem értek egyet, mert a gyerekek esetében még csak annyi értelem várható el, amit korábban megtanítottak nekik. Viszont bármilyen csodás szülő mellett lehetnek olyan gyerekek, akikkel a szülő tehetetlen. Erre számos példa van. A gyerekek személyiségét elsősorban 3 fontos tényező alakítja: 1. genetika, 2. nevelés, 3. környezet. A nevelés tehát csak az egyik...Legjobb példa erre a több gyermekes családok, ahol azonosak a szülők, azonos a nevelési módszer és minden más is, mégis teljesen más személyiségű, értelmi képességű gyerekek lesznek a családban...De nyilvén nem minden családban...A tudomány a valóság költészete!
-
Lacee1986
senior tag
Egy két kommenten nagyon elképedtem.
Szerintem nem a facebookot vagy a gyereket kellene ezért hibáztatni.
-
MrCsiT
addikt
" Más a helyzet akkor, ha a gyerek nem akar tanulni," - tessék?? Minek is van akkor a szülő, ha ilyet meg tud engedni? A következő mi lesz, ami "belefér"? Ellopunk egy kocsit "na és?" Pista bátyám, adja a pénzét csak "na és"? "Nézd má' itt nincs replay?!"
Vannak gondok ezzel a témakörrel is akkor szerintem, még ha nagyrészt jogos, amit írtál, akkor is.
A szülő nem véletlenül gyámja a gyereknek, tennie is kell.. ..lene."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Crus
őstag
Facebook? Ez aranyos... jó hogy mindjárt nem MyVIP basszus :-D
És akkor bejelőtem' kemtréles Anci nénit, meg a sarki ÓVszerest Nee gyerekek... 2015 van :-D
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
MrCsiT
addikt
Nincs ebben hihetetlen: az, hogy Ti páran úgy gondoljátok, hogy aki önként megy a kés alá, mert birka, az birka - nos.. ez egyrészt normális, hiszen még jó, hogy nem egyforma minden ember véleménye, másrészt meg ugye.. a birka, az birka, na.
Én azt tartom gázosnak, hogy ha egy ilyen idióta ötletről kiderül, kitől származik, az ötletgazda csak úgy jót röhöghet, mert semmiféle retorziót nem kap.
A gond az, hogy az etika az csak papíron szereplő szó, a felelősségvállalás meg csak egy kormányzati feladat legyen ugye, nehogy már az egyén is tegyen magáért?!
Én azzal értek egyet, aki azt írta, hogy meg kell beszélni a gyerekkel, ha ilyenről hall az ember, mert csak úgy lehet elejét venni annak, hogy szülőként találkozz egy hasonló marhaság következményével.
Nyilvánvaló, hogy ha valaki nem feltétlen netezik minden nap, nehezebb dolga lesz ezzel, mint egy netezőnek, de ettől még, ha megtud ilyet, megbeszélhetik.
Az a következő "napirendi pont", hogy
- mit is beszélünk meg a gyerekkel;
- mikor is van arra időnk, hogy beszélgessünk vele;
- mennyiben fogadja meg a szülői tanácsot.
Ez az a témakör, amit kisgyerek kortól építeni kell a gyereknél, következetességgel, kedvességgel, később már nehéz lesz.."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Vesa
veterán
Elég korlátolt hozáállás. Senki nem születik tele aggyal. A gyerekért a szülő a felelős, a gyereket tanítani kell. Más a helyzet akkor, ha a gyerek nem akar tanulni, de mondjuk akkor sem kívánnám senkinek azt, amit te itt vizionáltál. Sokkal inkább ítélnék lassú kínhalálra minden tetves szadista barmot...Igen, még akkor is ha ez így kicsit ellentmondásos...Aki egy ártatlan gyereket bántalmaz, az nem érdemel irgalmat!
A tudomány a valóság költészete!
-
Zotya84
őstag
"Látom, ha pár emberen múlna, akkor a mai fiatalságot óránként korbácsolnák."
Nem egészen látod jól...
Csak pár emberbe még idejében belenevelték, hogy a tetteiért felelősséggel tartozik. És ugyan ennek ellenére mindenki megcsinálta a maga hülyeségét tinédzserkorában, vannak, akik már akkor is tudtak felelősségteljesen gondolkodni, és a legnagyobb faszságokat kihagyták, mert mondjuk élni akartak, nem meghalni, és senkit sem akartak kellemetlen helyzetbe hozni.
Így vagyunk páran, akik már akkor kiröhögték azokat, akik a saját hülyeségeik miatt kerültek bajba. És ez a felfogás nem változik.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
alevan
őstag
Látom, ha pár emberen múlna, akkor a mai fiatalságot óránként korbácsolnák.
Logika helyett (tüzet vízzel oltani) beidegződések (fújjuk a tüzet, hátha elalszik). Még szerencse, hogy nem rajtuk múlik.
(#23) davidsone Emlékszem, hogy anno gyerekkoromban amikor megjelent a Pokemon anime, akkor egy idő után jártak pedagógusok szülőértekezletre, hogy ne engedjék a gyerekeket nézni, mert megfertőzi a gyerekek agyát. Valami olyasmit mondtak, hogy Ash elszökött otthonról és ez minket is késztet majd, hogy elszökjünk (ha valaki megnézi az anime első részét, tisztán láthatja, hogy nem szökik el a főszereplő, sőt, az anyja támogatja ).
Ehhez tudom a facebook útálatot hasonlítani.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
davidsone
addikt
Ekkora szégyent Megerjeszti az agyukat ez a hulladék, ha fizetnének se lenne faszbúkom pfejjjj
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
-Skylake-
addikt
Pontosan ezt kívánom énis , annyi kiegészítést tennék hozzá , hogy mindkét lábukra 1-1 szabvány 150es beton próbatest. Valami jó kis nehézbeton. Esetleg a kezükre is , ha netán valahogy mégis feltudnak jönni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
törölt tag
Retardált hülyegyerekek.
Kamaszként is lehet többé-kevésbé normálisnak lenni.... -
olbaidhun
őstag
Befolyásolható tinikkel, sőt felnőttekkel van tele az Ország. Bizok benne, hogy egyikőnk gyereke sem kerül hasonló helyzetbe. Senki sem érdemli ezt meg! Továbbmegyek, egészséges lelki ismerettel rendelkező felnőttek szoktak is tenni valamit a biztonságért. Szomorú látni, h kvóta/pénz gyűjtögetéssel megy el a munkanap felelőségteljes szakterületeken.
Tisztelet a kivételnek.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
big-J
őstag
Ez tetszik. Remélem nemsokára kijön a next-gen 72 és ugyannyi percet kell a víz alatt tölteniük megkötözve.
-
adika4444
addikt
Hát én így tizen évesen olvastam ezt a vackot, és azt kell h mondjam, hogy ez egy írtózatosan nagy baromság, azon kívűl komoly probléma akár legrosszabb esetben ebből haláleset is lehet, de ebbe most nem is mennék mélyebben bele.
Aki meg ilyeneket talál ki, ott r******n meg ahol van. Ennyi.üdv, adika4444
-
t72killer
titán
Illetve egy apróság, alkalmasint simán kirúghatják a szülőt a munkahelyéről, ha lelép arra a 3 napra a gyereket keresni és kiderül, hogy az egész nem más, mint egy szülő-gyerek konfliktus. Manapság nyugaton se kell sok indok hozzá, hogy lapátra tegyék az embert. Aztán a gyerek nézhet úgy 10 évvel később, hogy apucinak nem lesz pénze az egyetemet fizetni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
alevan
őstag
A facebook legelső sorban is egy masszívan profitorientált cég, ami az oldalain folyó hirdetés és hülyeségáradatból profitál.
Mint a Google, Microsoft, Amazon és még sorolhatnám az összes nagyobb cégek.
(#9) sagem Ha igaz, akkor miután megkerült a hülye gyerek kötelezném egy game of 90 -re is..azaz valami 3 hónapos közmunka, tanfolyam, akármi, ha már ennyire unatkozik..
Teljesen eggyetértek veled. Nekem pl. személy szerint nagyon jót tett, hogy osztálytársam révén elkezdtem önkénteskedni pl. Nem voltam delikvens, viszont magamba forduló személy voltam. Önkéntesség révén viszont megtanultam nagyon sok mindent és nem szégyellem, megemberesedtem (lelkileg).
Önkéntesség vagy közmunka, a mai fiataloknak jót tenne nem kicsit akármelyk.
[/(B)(#10) sagem (/B)B] Igen, rosszul fejeztem ki magam, ez a 72 óra szerintem is ostobaság és itt valószínüleg nem egyetemistákról van szó, hanem középiskolásokról (csak a képeket elnézve a cikkben).
[ Szerkesztve ]
-
sagem
addikt
Maga a játék igenis ostobaság. Itt nem egy napról van szó, hanem 3-ról, ezért veszélyes. Ennyi idő alatt már megkezdhetik a keresését, s esetleg éppen miattuk nem kap egy-egy valóban eltűnt személy nagyobb hírverést, mert a gyerek mindig az első. Ezzel az erővel azt is lehetne játszani, hogy a saját öngyilkosságodat kell elhitetned a szüleiddel, s ha sikerült, akkor az mekkora buli..
Az ilyesmit ugyanis már -jellemzően- nem egyetemisták "játsszák" hanem tinik, akiknek mondjuk a szüleik is agyvérzést kapnak gondolom..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
sagem
addikt
-
t72killer
titán
A facebook legelső sorban is egy masszívan profitorientált cég, ami az oldalain folyó hirdetés és hülyeségáradatból profitál. Mindeközben gigantikus adatmennyiséget gyűjt a használókról, akik önként és dalolva adják ki magukról azokat az infókat, amiért általában fizetni szokás. Igen, megjelenési lehetőség cégeknek (ill fogalmazzunk úgy: ha a mai, FB-függő világban életképes marketinget akarsz csinálni, használnod kell a Facebookot).
A nép amúgy több forrásból is butul, pl mennyi most a tudományos-ismeretterjesztő műsorok aránya a legordenárébb IQ-negatív hónaljszagoló/szexkibeszélőshow-hoz képest és mennyi volt pl a 80-as években? OK, anno volt 2 TV-csatorna, ma az ember válogat.
"Anno, mikor egyetemista voltam, mi is csináltunk hasonlót." - hja, az egyetemista és a tizenéves elég nagy különbség! Egyetemista koromban annyi volt a kapcsolatom a szüleimmel, hogy kb kéthetente levelet váltottunk (nem volt mobilom) és havonta telefonáltunk. A koliban meg max megmondom a szobatársamnak, hogy eltűnök egy időre, hozhatja a barátnő(ke)t .
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
Amíg a szülő is ezt csinálja, addig nehéz lessz. Itt nem a facebookal van gond, hanem hogy a szülő sem ismeri az internetet eléggé. Főleg ha pont a gyerektől tanultak netezni.
Tanítani kell itt gyereket is, felnőttet is, úgy, hogy olyan érzésük legyen mintha saját maguk jöttek volna rá. Amit viszont nagyon nehéz. És én pl csak civil + állami kezdeményezésként tudom elképzelni.
-
alevan
őstag
Ne kelljen lefutni megint azt a néhány kört. A facebook egy nagyon jó és olcsó platform úgy cégeknek mint civil szervezeteknek, állami szervezeteknek (és nem utolsó sorban celebeknek) a civilekkel, kliensekkel való kapcsolattartásra. Már csak emiatt is marhaság lenne értelmetlennek nyílvánítani.
Ha nem lenne facebook, lenne helyette más. A nép nem a facebook-tól butul. Ő csak nyílvánosságra hozza a butaságát.
(#5) FLATRONW
Már megbocsáss, de te felfogod, hogy mit mondassz?
Maga a játék nem olyan hülyeség. Anno, mikor egyetemista voltam, mi is csináltunk hasonlót. Egy napig elérhetetlennek kelett lenni. Ha ez sikerült, akkor este buli a tiszteletedre. Ha nem sikerült, te fizettél. Valószínüleg hasonlónak indúlt. Csak valaki rosszindulatuságból elküldhették olyanoknak, akik "úgy sem merik", hogy ezután gúnyolódhassanak vele, az viszont megtette.
Maga az egész nem lehet nagymértékű esemény, hisz akkor lennének SSek, videók, tweetek, stb.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Nem kell sehová semmit tiltani, csak valahogy azt kell elérni, hogy mindenkinek legyen elég agyi és időbeli kapacitása ahhoz, hogy meg tudja értetni a gyerekével, hogy ezeknek a Facebooknak, meg a rajta terjedő dolgoknak, meg úgy a világ dolgainak (pl. a 2 dollárból csinál 200 dolláros sportcipő vagy a celebek) mennyi az értéke, hol a helye.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Ármester
Gratual annak a sok idiótának aki ezeket a "játékokat" kitalálja. Majd amelyik tini ezt meg is csinálja kívánom neki, hogy ő is érezze át amit a szülei éreztek amikor 3 napig nem is hívta őket....
Nemtudom mi értelme van ennek a sok h*lyeségnek ami FB-n terjed. Ice bucket challenge, a sörivós verseny, most pedig ez a baromság.
Csak gratulálni tudok ennek a sok okos embernek... Elnézést a szóhasználatért.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
t72killer
titán
Boldog anyáknapját, igazán kedves...
#2: gólyabál-effektus, ráadásul itt nem 30-40 ember produkálja a lehető legidiótább 5letet, amitől majd menő lehet, aki megcsinálja, hanem többmillió. Tizenéves korban így működik az ember, az egyik részük fel szeretné hívni magára a figyelmet, a másik pedig egyszerűen fél, hogy kimarad valamiből, cikizni fogják. A barmabb fajtája meg cikizi is azokat, akik nem csinálják az ominózus dolgot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rufus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Windows 11
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- OWON SPM6103 programozható laboratóriumi tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- GoPro 7 Black Edition
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest