- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- Google AI segíti az amerikai áramhálózat fejlesztését
- Egy vacsora, és a Trump-kormány már nem korlátozza az NVIDIA H20-as eladásait
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
Új hozzászólás Aktív témák
-
szlibud
tag
válasz
enerdzsájzer #3304 üzenetére
Sajnálom
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #3304 üzenetére
sajnálom, erre nem lehet mit mondai
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #2569 üzenetére
Még itt nem tartok,de nagyon köszönöm enerdzsajzer a tályékoztatót, ki tudja egyszer nem-e lessz szükségem az információra . Pozitív életvitelt kívánok!
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #2567 üzenetére
No, elolvastam.
Remélem jól működik majd. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #2565 üzenetére
De link?
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #2562 üzenetére
404 - Not Found
Sajnos kérését nem sikerült teljesíteni, mivel a kért adat nem létezik.
Unfortunately your request could not be fulfilled, because the requested data does not exist.
-
para2014
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #2560 üzenetére
Szia!!! Én meg azt hittem már rég meg gyógyultál és azért nem írsz az arénán
De ahogy olvasom még most kaptad meg a ketyerét a gerincedbe? Hát nem siették el!!Hát én se mondhatok sok jót,hasonló helyzetbe vagyok mint te,a többi megy privátba!
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #2558 üzenetére
Szia!
Érdekel persze!Én amúgy elvagyok. Hol fájogat, hol nem, dolgozok, meg nem
kb így. Előre menekülök, amint jobban vagyok, addig nyomom, amíg bíromMesélj, milyen volt a beszerelés, milyen a kezelése, stb
-
para2014
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #2049 üzenetére
enerdzsájzer! Nem haragudtál meg ugye a múltkori pálinka emlegetése miatt
Én csak vicceltem,egy kis humor a sok baj között.Bocs
-
törölt tag
válasz
enerdzsájzer #2049 üzenetére
Szia! Köszönöm, igen a gépszíj okán a szélsőségeken tapasztalok. A padot torna után gondoltam minden esetben, átmozgatás és a feltolások után. A műtét előtt volt nálam egy kölcsönben, de nagyon nem jött be akkor. Most csak óvatosan.
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #2029 üzenetére
nekem a sétákkal eddig sosem volt gondom, bár csavarom sincs.
mondjuk mikor rehab tornán mondtam a tornásznak, hogy mennyit sétálok, elkezdte összehívni a kollégáit, hogy hallottatok már olyat, hogy ilyen után jól esik a séta? -
klari164
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #2010 üzenetére
Szia Enerdzsájer! H a neked is olyan jó termésed volt dióból, mint a szomszédomnak, akkor szedegethetted. De nem biztos, hogy neked kellene. Azért nem érdemes újra a műtőasztalon kikötni. Tudom én, hogy szeretnénk egyre több mindent csinálni, de csak óvatosan. Én is csinálok már mindent, kivétel a porszívózást, de ha úgy érzem ledőlök. Így is elfáradok gyorsan, estére meg alig bírok ráfeküdni a derekamra, olyan mintha friss seb lenne és nagy követ tettek volna rá. A pálinka nem rossz ötlet
, akkor legalább tudnám mitől szédülök. Na meg egy kupicával egészséges is
. Szép napot kívánok!
-
para2014
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1977 üzenetére
Szia! enerdzsájzer!Annyit emlegeted a házi páleszt,komolyan mondom rá szokom akkor végre rózsaszinbe látom a világot
.Ami lássuk be elég sötét.Örülök hogy te már ilyen dió szedő,verő formában vagy,csak óvatosan! Azt írod nyiszog a derekad,az enyém meg újra ropog meg kattan nem arról volt szó hogy ez meg szűnik? Amikor a funkcionális gerinc röntgenen voltam és ilyen hangokat adott ki a hölgy döbbenten kérdezte ugye ez nem a gerince volt? De igen!!!Ha már merev akkor miért ropog megint??
-
klari164
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1981 üzenetére
Szia! Szedek Xanaxot, este meg altatót, mégis ez van. Abban sok igazság van, hogy nem fáradunk el és éjszaka ezért sem alszunk. Hajnalban olvastam a neten egy érdekes cikket. Tudod mit ír? "A krónikus gerincbetegek 57%-a, krónikus alvászavarban szenved." Ez szép. Ezért nem tudtál Te se hónapokig aludni. Nekem is hidegek a lábaim, mindig fázik. Szerintem az idegszálak miatt van. Persze ez csak találgatás. De már én is elővettem a téli zoknijaimat. Csütörtökre 10 fokot mond, szükség lesz rá.
-
klari164
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1978 üzenetére
Szia! Negyedszer műtöttek, de így még nem voltam padlón se érzelmileg,se fizikailag. Úgy érzem, hogy zsák utcában vagyok és csak várom a csodát. Nem szoktam ilyen tutyi-mutyi lenni.A családom nem igen látott még sírni, de tegnap szegények kaptak egy kis ízelítőt. Nem akar a helyzetem előre menni, tudom, hogy türelem, meg idő. De nekem még nem volt ilyen tapasztalatom. Minden műtétem után hamar talpra álltam, ami most nem megy. Több fájdalomcsillapítót szedek, mint műtét előtt, szinte rendszeresen korán ébredek ( ma is 2 óra.50, tegnap 2 óra 05-kor ) , úgy érzem magam, mint egy holdkóros. Már rendesen félek az éjszakától, hogy mikor ébredek fel.Szerintem ez a stressztől van,amiről Rózsa is írt. Teljesen igazad van, nem lehet stressz mentesen élni, pláne ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy várnánk. 7 hete műtöttek, azért nagyobb előrelépésre számítottam. Persze nem vagyok naiv, tudtam, hogy nem fogok tudni cigánykerekezni, de ettől többet vártam. Az előre lépést és nem hátra felét. Na mindegy. Ma szorítsunk Stievnek, mert ma lesz szegény műtétje, szorítsunk neki, hogy ne járjon így. Szép napot kívánok!
-
klari164
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1878 üzenetére
Úgy látom, itt mindenkit megtáncoltatott a sors. Nem értem miért nem vették ki a törött csavart és, hogy törhetett el? A Rád váró műtétet, azért mérlegelni kellene, bár nekem nagy a szám, én is be lennék rezelve. Hihetetlen, hogy már ahhoz is protekció kell, hogy egy beteg embert megműtsenek. Még nem találtam erre a fórumra, nem gondoltam volna, hogy ennyien vagyunk hasonló "hanyag" helyzetben. Eltudom képzelni, hogy örülsz a sikeres gomba termesztésnek,hiszen a Te két kezed munkája. Ilyenkor nem érzi haszontalannak magát az ember. Nekem is a család a támaszom, főleg a férjem. A lányok már nincsenek itthon és nem is akarom Őket rángatni, dolgoznak és Nekik is ott a háztartás. Borzasztó volt az első 3 hét. Nem tudtam szinte semmit megcsinálni, a vasaláson kívül és kiszolgáltatottnak éreztem magamat. Szegény férjemre hárult a háztartás. Egy előnyöm volt belőle. Elismerte, hogy nehéz a házimunka, ha mindent rendbe akar tartani.
Most már fokozatosan veszem át Tőle amit csak tudok, a porszívózáson kívül. Sikernek élem meg, de nagyon meg kell gondolni, minden mozdulatot. Az előző 3 gerincsérv műtét után, gyorsan talpra álltam, ezért dolgoztam fel nehezebben a mostani helyzetemet. De az biztos, hogy nem vigyáztam magamra, így valahol én is hibás vagyok abban, hogy így jártam.Kívánom, hogy legyen szép és fájdalom mentes napod.
-
klari164
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1873 üzenetére
Szia! Köszönöm a biztató szavakat, ilyen helyzetekben nagyon jól tud esni. Igen lesznek jobb és rosszabb napok, ez sajnos 2001 óta ( az első gerincműtétem) óta tapasztalom. A következő ilyen időszak , ha jól értettem szerdán jön, markáns hidegfront képében. Már előre tudom, hogy mi vár mindannyiunkra, kezdődik a nyirkos, szeles,esős idő. De legalább addig szép időt mond.
Használjuk ki, mert nem sokára vége. Tegnap is, amit elértem elhervadt rózsákat leszedtem, amivel bírtam megcsináltam. Kiviszek egy rossz ruhát leterítem a földön, letérdepelek és vigyázva a sarkamra ülve, egyenes derékkal, leszedem még a jancsi-és cseresznyepaprikákat. Pont este vettem elő a füzetet, hogy az első 6 hét után mit lehet csinálni.Vittem ki konyhára és odadugtam a férjem orra alá, hogy szépen. óvatosan lehet gyakorolni a házimunkát.Aláhúztam Neki pirossal, hogy jobban lássa
. Nem azért, mert sok mindent megtudok csinálni , tegnap is szépen ,ágyat húztam, a tisztát fel , nekünk gumis lepedőnk van, azzal eljátszottam, mire sikerült felrakni, De olyan boldog voltam, hogy ezeket teljesen egyedül csináltam. OPTIMISTA voltam és vagyok. Igaz estére éreztem a derekamat, majd pindurit visszább veszek még a tempóból. Én mindig teszek-veszek valamit és ez a sok fekvés teljesen lehúzott lelkileg. Imádok olvasni, de nem érdekelt, a tévét meguntam, ide tettem mellém a gépemet,ezen elvoltam egy darabig. de ezt is meguntam. Csak a mennyezetet néztem és borongtam, meg mint Tik is szenvedtem. A családommal nem osztottam meg, hogy már unok mindent, na és az volt hab a tetején, mikor ágyba akarták hozni az ebédet. A kórházban is ülve kellett enni, itthon is így fogok. Nehezen fogták fel, hogy mozognom kell, hogy nem kell babusgatni, hagyjanak, majd magam talpra állok.Ne haragudj, de olyan jó volt ezt kiírni magamból, mert persze a családomat, hogy bántanám meg, mikor végig mellettem voltak.Vigyázz Magadra és gyógyulgassál!
Szép napot kívánok Neked és a Többieknek is!
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1828 üzenetére
Energiser, ezt , soha jobbkor, nem írhattad volna be .... épp erre volt most szükségem ! Köszönöm !
-
para2014
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1801 üzenetére
Meg kaptam
Tényleg jobban parázok!!!! A többi privátba ment !
-
para2014
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1799 üzenetére
Már nagyon vártam a választ,mert hamarosan műtenek.De sajnos még nem kaptam meg.
Félek is meg várom is mert kezd elviselhetetlen lenni ez az egész.Se állni,ülni és már feküdni se nagyon tudok.
-
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1688 üzenetére
Ha van ügyfélkapu regisztrációd, akkor meg tudod nézni pontosan, hogy milyen ellátás mennyibe került.
Nekem 236978 forint volt a műtét költsége, CT 5316, míg egy MR vizsgálat 16326 forintba került. -
Gerinctelen
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1675 üzenetére
Kedves Tőled köszönöm ...
-
Gerinctelen
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1667 üzenetére
Bocs , de ma ez a második olyan beírás , amely más fejlett országok nagyszerűségét élteti..
Másutt annyira jó és ok ,mért nem mentek és rakassátok össze ott magatok , és más fejlett országokból mért jönnek ide megcsináltatni maguk az emberek ??
Én tudom mért itt csináltattam , mert én " fejlett nyugati ország egészségügyében dolgoztam ,,
Nekem jobban bejön az elavult magyar egészségügy .Itt sírtok a tájékoztatás hiány , és az embertelenség miatt. Talán meg kellene tapasztalni az igazi embertelen ellátást... és utána sírni!
Persze nem arra gondolok , hogy a szobába internet TV stb .. , hanem az emberséges ellátásról írok ... -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1496 üzenetére
pont ezért: Átmenetileg jó volt... egy napra. Aztán annyira se.
mint a csontkovács. akkor hirtelen jobb, aztán rosszabb mint volt
-
woolf07
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1472 üzenetére
ok, köszi, meglátogatom Orbai dokit. Ma már egyedül totyogtam ki a wcre, remélem holnap a kocsiba be tudok ülni, nem lesz piskota. Conramalt szerezni itt nem lehet, úgyhogy marad az 5 órás út végigszenvedése!
-
woolf07
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1469 üzenetére
Extra köszi a sok okosságért, úgy látom akkor csatlakoztam a klubhoz. Felhívtam egy ismerős gyógytornász lányt, ellátott nyújtási instrukciókkal, egyelőre extra lájtosan, plusz áztatás a langyos kádban. Most egy árnyalattal jobb némi cataflam után, de wcre kimenni semmi esély. Van biztosításunk, de nem lennék képes ebben az állapotban elmenni egy dokihoz és végigcsinálni a röntgen stb procedúrát. Kezem lábam remeg ha fel akarok akár térdelni. Klemencsics dokit javasolták, de beteg és időpontot márc 13ra kaphattam volna. Először fel szeretnék állni és aztán kezeltetni! Mydeton Cataflam kombinációval nyújtok aztán elválik, hogy szombaton haza tudok e utazni, még jó, hogy a párom jól vezet. Légyszíves ajánljatok orvost Pesten, aki kikezel, megműt vagy főbelő! Köszi
-
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1453 üzenetére
Hát ez nagyon durva...
Egy komolyabb gerincsérvvel azt is nehéz kivárni amíg egy időpontra berendelt vizsgálaton sor kerül az emberre, nem hogy a te kálváriád végigállni. És akkor még nem beszéltünk az idegességről. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1453 üzenetére
hát igen, zsír ez az EÜ ellátás.
Be van csípődve megint a derekam. Ma kaptam időpontot a reumára.
8-ára.
Nem, nem holnap.
Nem, nem március 8, az szombat
Nem, nem április...
Májusra... -
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1431 üzenetére
Hát ha biztos lennék a sikerben én kifizetném ezt az összeget - szerencsére talán még gondot sem jelentene, de nem tudom elképzelni, hogy a fizetős műtétnek nagyobb lenne a sikerrátája mint a nem fizetősnek - persze a kényelem, a figyelem és az azonnaliság egyértelmű, de végül is a doki gyak ugyanaz és a felhasznált eszközök is nem? Legalábbis itt szegeden nagyon mondják, hogy a Barzó nagy koponya - attól ha fizetnék neki (vagy másnak) jobb lenne?
-
Eastman
addikt
válasz
enerdzsájzer #1441 üzenetére
...akkor gyorsan-gyorsan világbajnok sakkozónak kell lenned!
-
Eastman
addikt
válasz
enerdzsájzer #1439 üzenetére
Ez a durva. Nálunk kb. 2050-ben lesz ilyesmi.
...fizetős.
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1434 üzenetére
hát igen, én ott tartok, hogy a gyógytornász mutatta a tavalyi mri-n, hogy milyen szépen fele akkora a jobb oldali hátizom, mint a bal
-
biker
nagyúr
válasz
azért abba is gondolj bele, valószínű nem ugyanaz a bajotok volt.
Én is ismerek olyat, akit csavaroztak ifikorában, most autószerelő, és élvezi, meg olyat is, akit 3-4x műtöttek, mint téged, és sehol a vége...
lehet alkati kérdés is, rosszabbul épülsz fel, stb -
biker
nagyúr
válasz
akkor olyan mint nálam, nem kell az az mri... minek, tesztre megmondják hol a gond
csak mondjuk azt nem, mi és mekkora, de mindegy -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1427 üzenetére
Mi a helyzet? Mi van az MRI-vel? vársz? Vagy kifizeted a 20ezret az azonnalira?
Én most megint fekszek, reggel felkeltem, szokásos reggeli merevség, aztán éreztem, kicsit talán több.
aztán toa, fészkelődtem kicsit, és ott belenyilallt, azota megint derékszög. rohadjon el...Pedig már elkezdtem spéci tornára járni, ahol azokat az izmokat fejlesztjük, amit kell, és nem azt amit nem (az eddigi tornákon nagyon jó felületi meg nagy hátizmokat fejlesztettünk, de a csigolyák közti mikrofibuszokat vagy mi a fenét nem, meg hasizomból se jót. felrakott egy műszert, ami csipog, ha rossz izmot feszítek, azzal kellett gyakorolni, hogy csak azt az egy izmot feszítsem, ami kell. ügyes...)
therapy4u.hu -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1422 üzenetére
Pedig tökegyszerű, csak a beteg (én sem) fogadja el
Volt sérv? volt
Nyomta az ideget? Igen
Megműtöttük? igen
VAn sérv? nincs
Nyomja az ideget? nem
Akkor sikerült. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1420 üzenetére
az FBS nem sikertelen műtét szindróma!
A műtét sikeres volt, de a beteg panaszai nem múltak el, mert mégsem az volt a valódi ok, kb ennyi lefordítvapl nekem megoperálták a két sérvet, sikeresen, elmúlt a gyökök nyomása
de kisebb lett a porckorong, a kisizületek összeakadnak, és folyamatosan fáj, ja, az már más. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1415 üzenetére
Ez amcsiban regota megy, majd erdekel az eredmeny
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1415 üzenetére
Lehet, hogy nekem is ilyesmi kellene?
MRI szerint nekem nem romlott a hátam a pár évvel ezelőtti állapothoz képest - ennek ellenére már gerincferdülésem van és alaphangon mindig fáj - terhelésre nő a fájdalom...
Mindig annyit mondanak csak, hogy tornázni, úszni, edzőterembe járni, erősíteni.... jah köszi. -
Eastman
addikt
válasz
enerdzsájzer #1409 üzenetére
Korábban hány csigolyád merevítették el, hány szegmentum érintett?
-
Eastman
addikt
válasz
enerdzsájzer #1406 üzenetére
Te jutottál eszembe, mikor láttam ezt a videót. A hasüreg felől végzik a szegmentum merevítését - kb. vakbélműtétnyi heg marad-, elkerülve a gerincvelőt és a csigolyák között kilépő ideggyököket.
-
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1404 üzenetére
Egyenes ember benyomását keltette, szerintem szót fogsz vele érteni. Mikor mész hozzá?
-
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1402 üzenetére
Engem ő műtött januárban. Lekopogom, egyelőre úgy néz ki, hogy tökéletesen sikerült. A stílusa meglepő egy kicsit, majd tapasztalod.
(Nem bunkó, inkább lazának mondanám).
Az osztályon fekve a "helyi hírekből" merítve nagy koponyának tartják.Ha lehet ilyet mondani én nyugodt szívvel tudom mindenkinek "ajánlani".
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1395 üzenetére
Te hogy vagy? még mindig kínlódsz? nincs megoldás?
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1395 üzenetére
Kicsit jobban
Ki tudtunk menni a piacra, setalgatunk is, de tornazni meg nem tudok
Egy het kell neki szerintem -
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1356 üzenetére
Gyak ugyanez nálam is...
-
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1314 üzenetére
Igazad van, csak ésszel szabad csinálni a dolgokat.
Angel683: Úgy tűnik beigazolódik az a korábbi feltételezés, hogy ahány doki annyi féle véleményük van a felépülésről.
Én a gyógytornát itthon csinálom, ami nem olyan jó megoldás, mintha gyógytornászhoz járnék, mert hajlamos vagyok ellógni időnként.
A gyógytornászhoz járás nem volt összeegyeztethető a munkaidő beosztásommal, és bár tisztában vagyok vele, hogy az egészség mindennél fontosabb, de ez azért nem ennyire egyszerű másfél hónap táppénzt követően. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1294 üzenetére
csavarozást hova nyújtanád? csak érdeklődés szintjén
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1290 üzenetére
Kitartast es jobbulast
Az epiduralis csillapitasrol csupa jot hallottam! -
kirkri
addikt
válasz
enerdzsájzer #1290 üzenetére
Nagyon kemény a helyzeted, kitartást, és kevesebb fájdalmat kívánok neked.
-
laciklon
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #1239 üzenetére
Szia!
Én többek között ezt találtam a rögzítéssel kapcsolatban:
http://gerinces.hu/2012/10/12/elulso-ventralis-stabilizacio-az-agyeki-gerincszakaszon-fuzio-rogzites/
Csak annyira vedd figyelembe, hogy teljesen laikus vagyok....
Viszont frissen műtöttektől kérdeznék... Nektek mit mondtak a lábadozás alatti sétálásról? Erre nem kérdeztem rá, mikor bent voltam. 14.-én műtöttek L5-S1...
Szóval esténként sétálok kb 40-50 percet. Hát a korábbi önmagamhoz képest nevetséges totyogásnak tűnik.
A kisebb emelkedőket nagyon észre veszem. Olyankor bele nyilall rendesen... A fekvéssel meg az a bajom, hogy még mindig nehézséget okoz a se.. akarom mondani a fenekem áthelyezése. Már kikopott a lepedő, mivel felemelni még csak hanyatt fekve tudom, oldalfekvéskor csak húzom-vonom....
Ti hogy vagytok ezekkel? Nektek hogy megy a lábadozás? Lehet hogy én vagyok türelemetlen? -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1232 üzenetére
szia
pont ezt magyaráztam neked, hogy a csavar csak 2-3 hétig tart, utána mint a törött csont, össze kell forrnia, és a végén ki is vehető a csavar
Kivéve az amcsi spéci rugalmas rögzítést flexo implanttal, mind forradHA nálad nem indul be a csontosodás, akkor ott kell legyen egyéb ok, szerintem...
-
narumon
őstag
válasz
Welcome to the club!
Bár nekem szerintem annyira nem szar a derekam mint a tied, de ugyanezt mondta nekem is a barzó. Megyek majd erre a kanülös cuccra ( a többiek szerint Rácz katéter), egyébként usszam, tornázzam akkor is ha kicsit fáj. (Mondjuk nekem konkrétan mondta, hogy ne csavargassam hanem elmondta, hogy reggel úszás, délután torna (McKenzie + fekvőtámaszok, és mélyhátizom erősítő gyakorlatok), este séta lehetőség szerint legalább másfél óra.
Szóval kb tök ugyanazt mondta.... (mondjuk nekem annyiból egyszerűbb a helyzet hogy én 1-2km-re lakom a klinikától szóval "bármikor" be tudok menni hozzá, meg ha hirtelen baj van akkor sem kell, hogy messzire vigyenek - de azért ez így nem fain szerintem. -
Digital
addikt
válasz
Hát akkor nem lettél okosabb...
Lehet az elején elcseszték már a fixálással a dolgot -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1230 üzenetére
Kitartás!
Várjuk az "élménybeszámolót"! -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1206 üzenetére
Hali!
Na mi újság? Szerintem a legjobb kezekben leszel...
-
Eastman
addikt
válasz
enerdzsájzer #1214 üzenetére
Álló MRI lenne az igazán korrekt. Minden esetben. De az itthon még sci-fi.
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1214 üzenetére
Hát az MRI-hez szerintem nem kéne befeküdni még akkor sem ha festenek. Az akkor is csak kontrasztanyag beadás, kis várás, MRI és hazamenésből áll. Én úgy értettem, hogy a kanülön keresztül mintha szteroidot kapnék, de nem értettem teljesen. Mindegy, majd kiderül. Egész jó lenne egyébként most a hátam, ha néha nem jönne elő erősen a fájdalom.
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1202 üzenetére
Oppá bocsi én abban a pillanatban, hogy megígértem, hogy kikeresem valami más után néztem és ezzel a gondolattal huss el is szállt, hogy mit ígértem. Örülök, hogy azért csak meglett
Beszámolót majd kérünk.
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1202 üzenetére
Kíváncsian várom a fejleményeket! -
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1198 üzenetére
OKé előkeresem és átküldöm!
A rendelő az új klinikán van az alagsorban. (Semmelweis utcában), de az asszisztensnő elmond mindent.
Parkolni a környező utcákban lehet (attól függ mikorra lesz időpont), napközben értelem szerűen nehezebb munka idő után már könnyebb. (Vagy esetleg a Tisza Lajos krt ottani közeli részén ott sok parkoló van, de akkor kicsit sétálnod kell (párszáz méter)Engem a csörömpölés nem zavar, a szűk tértől viszont remegtem mint a kocsonya, és ha nem tudom az elmémmel megbeszélni, hogy most egy napos strandon fekszek és napozok, akkor biztos, hogy valahogy kimászok, szétszedem a gépet vagy akármi. Sikerült bemesélnem magamnak és valamennyire lenyugodtam, de ez nem mindig szokott sikerülni, van hogy totál pánikroham lesz a vége és akkor nem is tudok magamról teljesen.
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1194 üzenetére
Igen nekem is ezt mondta. Nekem most semmit nem okoz csak annyt hogy fáj a jobb oldalam. Hol kevésbé hol jobban. Ha 1 - 2 órára kell valahova elmennem az abszolút nem gond, de 8 órát nem tudok dolgozni : /
Pali bácsi nem fog elküldeni - magánban elküldjem az aszisztens telefonszámát? Vele tudsz időpontot beszélni CSAK ÉS KIZÁRÓLAG! Beesni nem tudsz! Ha ingyen szeretnéd megnézetni akkor számíts rá hogy Május körülre kapsz időpontot. Ha a "magánrendelésre" mész akkor 10e forintot kell perkálni, viszont 1-2 héten belülre kapsz időpontot. (De a folyóson akkor is számíts 1-2 óra várakozásra mert nagyon sokan vannak - 2 rendelő megy párhuzamosan két asszisztenssel. amíg az egyikbe bemész és elmondod a panaszodat az asszisztensnek, meg ő bekészíti a gépbe a leleteidet addik Barzó úr a másik beteget nézi. Mire nálad minden kész addigra átjön és ő már csak az előkészített dolgokra néz rá és úgy vizsgál meg téged - a másik oldalon közben az zajlik ami előtte itt veled - kicsit futószalagszerű de tény, hogy hatékony). Szerintem a te eseted még külön érdekelni is fogja, de készülj rá, hogy őszinte ember (annak tűnik legalábbis pár találkozás alapján), és símán elmondja a véleményét.
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1192 üzenetére
Szerintem egy szegedi utat vállalj be azért Barzóhoz. Ausztriából is hozzá jönnek. Gondolom nem véletlenül.
Egyébként a kiszakadt sérvet nem értem. Nekem jelenleg 2 van kiszakadva mégsem műtenek. (Illetve konkrétan elmondta a Barzó, hogy megműthet ha akarom csak nem lesz jobb. Akkor meg minek?)
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1160 üzenetére
Elolvastam, durva! Főleg egy - két válasz.
Én most úgy vagyok, hogy fekve szinte egyáltalán nem fáj, ha forgolódok enyhén. Ha felkelek akkor is tudok menni gyak. fájdalommentesen pár percig, aztán szépen lassan jön vissza a fájdalom. Egyébként most kb 4-5 fokban lehetek csak megdőlve jobbra. Ez pont egy olyan állapot, hogy el lehet vele lenni, de dolgozásra, emberi életre alkalmatlan. Ha ebből nem lehet jobbat csinálni akkor még most golyó elé állok mert más értelme úgysem nagyon van
-
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1151 üzenetére
Nekem hosszabb távra az vált be, hogy asszony vezet én meg megfektetem az anyós ülést olyan jó 50-60 fokban, kispárna a derekam alá, ezzel egész jól túl éltem Pestet oda-vissza múlt héten.
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1147 üzenetére
Gyere le busszal, vagy vonattal! Ha nem jó az ülés, akkor fel tudsz állni! Lehet még olcsóbb is mint kocsikázni.
A vasútállomástól kb egy km a klinika!
pontosabban 850 méter! -
narumon
őstag
válasz
enerdzsájzer #1143 üzenetére
Neked tulajdonképpen mi történt a gerinceddel, hogy ennyire odavan? Valami baleset esetleg? Most körbe kérdeztem / kérdeztettem minden ismerőst akinek gerincsérve van volt vagy ismerősének. A legrosszabb eset ebben a mintavételben az akinek nem lett jobb a műtét után (de rosszabb sem!) a többiek mind egyértelmű javulásról számolnak be. Ezek alapján azt hiszem én bevállalom a műtétet. Természetesen csak és szigorúan szegeden és azon belül is Barzónál fogom. Persze bármikor balul sülhet el valami de akkor legalább a téma egyértelmű szaktekintélye keze alatt legyek.
Neked nem érne meg egy látogatást nála? Vagy ismered?
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1143 üzenetére
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1064 üzenetére
Okés!
Jobbulást, tegyél rendet a fejedben is! Gondolom kavarog benne ezer dolog! -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #1062 üzenetére
Gyere el Szegedre, itt jó idegsebészek vannak!
Pali bácsit ajánlottam már, szerintem keresd fel! -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1060 üzenetére
hát, érdekes, tényleg semmi érdekes nincs rajta, láttam ennél durvábbakkal bicikliző, meg fél napokat ülő embereket. Kérdés, mitől fáj?
Gyulladás? adtak rá valami jó anagot már?
pm-et este tudom válaszolni, rohanok a szecskába! -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1058 üzenetére
elég érdekes, mri-t jó lenne látni, mégis mi az, ami nem utal műtétre, de gondot okoz.
Mert ez így nem jól hangzik.várom a privit!
és ez megy 2 éve???
mi nyomja akkor az ideget? a csavarok? -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #1056 üzenetére
Es akkor most hogyan tovabb? Marad csavarozva, es nem jo megsem?
Gyakorlatilag fekszel es kesz?En is gondolkoztam, elinditom a rehabjaradekra az igenyt, de rajottem, nem egyszeru. Masik forumra irtam, idezem
érdekes ez a törvény.
nekem a műtött de panaszos maradt L5-S1, L4-L5, polydiscopathia, spondylosis, spondilarthrosis, és schmorl hernia nem tudom mire lenne elég, mert ezek egyenként még zsibbadással, bénulással is alig 10-20%, összeadva nem tudom elég-e legalább egy rahab járadékhoz, amig össze nem szedem magam
Közben a feleségem röhögve lehetett volna 60% feletti rgészségkárosodott 4-5 éve, mert volt asztma, napi tünetekkel, szteroiddal, inhalátorral, és pajzsmirigy betegség tartós gyógykezelésre sem csökkenő göbökkel, kvázi műtétre volt előjegyezve, asztma 40-50%, pajzsmirigy 10-20%
és vidáman járt dolgozni, azóta megfelelő életmóddal kigyógyult.
de hol tárul ez azzal, amikor a sarokig nem tudok elmenni éppen, mert becsípődik az ideg????Majd leirod a te folyamatod, akar priviben is?
Vagy skype valamikor? -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #999 üzenetére
Egyelőre egész jól
a seb fájogat, de egyébként a lábam az tökéletes. persze ha megfeledkezem magamról és nagyobbat lépek, vagy zökkenek, akkor fáj az izület, de egész jó.
sokat fekszek, 1-2 óránként azért egy jó órát fent vagyok, sétálgatok a lakásban, ilyenek. -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #996 üzenetére
valamiért úgy rémlett, régóta van fűződ
a protrúzió még nem sérv, az "csak" kilapulás, mintha labdára ülnél. A sérv az, ami egy adott ponton kiboltosul, kiszakad
Nekem csak az tetszik benne, hogy a szakkönyvek szerint a Th szakaszon elhanyagolható a sérv esélye, mert a bordák merevítik a gerincet
hát látom -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #994 üzenetére
Ha leveszem a fűzőt például, érzem hogy zutty- átkerül a terhelés a gerincre és már fáj is.
nem belevauvau, de ez annak a jele, hogy annyit hordtad, hogy az izmok semmit se tartanak, erre csak torna a gyógymód
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #992 üzenetére
sok kis apró(?) hiba azért van, pl a 2-3mm-t is lehet érezni, akár.
kisizületek tömegesebbek, magyarul duzzadt vagy meszes? de mindegy is, mert rögzítve van.
de a foramen szűkület is lehet irritáló.Nekem pl a heg melletti duzzanat ami irritáló, de ugye ez műtét után párnapig, akár hétig fennállhat, hogy ugye a vegzált izmok, szalagok, szövetek duzzadással reagálnak a beavatkozásra, ilyen kis puklik vannak, meg ha ráfekszek, mintha vízhólyag lenne, de kibírható
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #988 üzenetére
köszi, egész jól. a bal (eddig hibátlan) csípőm környékén van némi feszülés, mert ugye balra húz a gerincem rendesen a jobb oldali vagdosás miatt, de majd elmúlik (gondolom)
a dokim rém rendes volt, szombaton bejött megnézni meg előre zárót írni, pedig nem is volt beosztva
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #975 üzenetére
Reggel kaptam aflamint meg del korul egy cataflamot fejfajasra, este aflamin lesz, szoval egyelore tele vagyok
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #973 üzenetére
Egy ignise van a szomszednak, sajnos a scenicem rossz
Sokat setaltam? 3x voltam wc-n, ami a szobaban van
Nekem a fekvestol faj, pont rajta fexem, de oldalra nem tudok jol atfordulni, es attol se jobb de mindegy
Meg godros ez a hitvany agy, hiaba csucsszuper motoros fej meg lab allitas, kozepen godros
30km maglod, ennyit kell kibirniKorabban de mar a mutet elotti stasiumban be kellet uljek egy uj (g vagy h) astraba, azt mondtam, oke hogy a golf szar, meg a clio, de ezzel is vallatni lehet
5perc is durva volt -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #970 üzenetére
Ez erdekes, mikor en mentem, akkor masnapra mondtak leletet, de amikor lattak tappenz, akkor 1ora mulva kiadtak
En azt nem ertem, mutet utan miert nincs kontroll mrMost meg faj, meg a korabbi fajdalmak miatti gerincferdules is durvan megvan, de majd meglatjuk
A holnapi hazauttol kicsit tartok megSzobatarsam mar kitisztult, de meg vannak zavaros pillanatai, bepisi megvan meg neki
Meg futenek is ezerrel -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #951 üzenetére
Este kicsit az voltam, most nem
Szobatarsam (2 agyas) agymutott, rohamozik, nem ertem amit mond, ma egyszer delelott mar bekakilt es 2x bepisilt, most katetere van, amit kihuzott, mert a lekotott kezet kibontotta
Cool -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #947 üzenetére
Varakozas kozben majdnem elaludtam
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #940 üzenetére
Jajj, gyerekek, dehogy akarok vezetni, soforrel jarok. Foleg hogy a kocsi is szar, injektorok vagy cr szivattyu, szoval ennyi
Fuzot majd behozatom hazautra
En se szeretek bent lenni, de nyugodtabb vagyok ha nem kiraknak, hanem csak akkor megyek ha tokeletes -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #927 üzenetére
Nagy sarlatán az öreg!
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #927 üzenetére
az ilyeneket hogy tudják nevetés nélkül végigcsinálni? mosógép fűtőbetéttel jól mutat
-
mazsivi
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #911 üzenetére
Na,most már nem tudtok kitárgyalni
Nem vagyok offline... -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #902 üzenetére
Jáááj ezt kár volt leírnod!
Offline olvassa a fórumot!
Így is fél szerencsétlen!
Idáig az volt a kérdés, hogy szükség van-e műtétre vagy sem!
A részletekről még nem beszéltünk! Majd estére kifaggatom!
Te mit tanácsolsz a képet látván? -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #902 üzenetére
én is kíváncsi vagyok, hogy most műtét után mit fogok érezni, és mikor múlik el a lábfájásom. Ugye az elsőnél csak a derekam fájt, de az brutál, és a műtét után nem tűnt fel nagyobb fájdalom, csak lassan enyhült a derékfájás
most meg ugye a derekam nem igazán fáj, csak amikor olyat mozdulok, hogy nyomja épp a sérv (mármint jobban nyomja) a cuccot. de a lábam hasogat, szóval most fel fog tűnni a seb fájdalom, ha lesz -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #888 üzenetére
Valamelyik biztosan!
Kíváncsi leszek mit mond a doki! Szegény csajszi totál para! -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #874 üzenetére
előtte a forrasztópákás se rossz
-
enerdzsájzer
tag
válasz
enerdzsájzer #874 üzenetére
Bár ha visszaemlékszek még a fixálás előtt én is löttyentem akkorákat derékba mint egy kikopott trabi függőcsapszeg
-
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #872 üzenetére
játszunk itt az ideg hol az ideg-et
mondjuk középen nem tudom, hogy nyúlnak alá kiszedni, de remélem jólkanyarcsipesz
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #866 üzenetére
Nem megyek mint állat, csak nyugodtan,megfontoltan!
Középső szelet? Ezt hogy érted? Ez a legmélyebb kép, ezen látszik a legjobban! -
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #859 üzenetére
Durva!
Nekem kifejezetten jól esik az időjárás melegedése, jobban lazulnak az izmaim! Egész sokat el tudok beszélgetni, akár helyben állva is! A székből felkelés után még picit van "robotzsaru", de bejáródik! A napokban egy laza 30km-es biciklis túra után még gyalogoltam 6km-t, nagyon jól éreztem közben magam!
Ja és megszűntek a rémálmok is!
Fájdalommentes szép estét! -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #859 üzenetére
wow
-
Digital
addikt
válasz
enerdzsájzer #851 üzenetére
Akarok!
Nyolc évig egy osztályba jártunk, majd 3 évig egy suliba, láttam az ábrázatát eleget!
Ha lett volna valami vonzalom kirajzolódott volna! -
biker
nagyúr
válasz
enerdzsájzer #845 üzenetére
A dokim nem akar csavarozni, a reumasom meg eroltetne
Jo lutri ez, van aki szerint a cssavar az isten, masik szerint a csavar tulterheli a tobbi szakaszt -
luci71
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #835 üzenetére
Sikerült már Mr-időpontot kérned valahova?
Ami nem hónapok?
Hogy vagy,birod még? -
luci71
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #832 üzenetére
Hát valami olyasmi.Eddig még nem tudok róla,majd most a friss MR kitudja mit fog mutatni.Hallani lehet hogy hallottam,de azt is hogy olyat tb alapon nem csinálnak csak magán uton.Na igen ha tudnánk a dolgokat elölről,biztos mindent másképp csinálnánk.Valahogy nálam is ez a helyzet,a műtétet halasztgatom és mindig jön valami más nehogy egyszerű legyen,persze más betegségek.És hozzá hasonló dolgok.Megprobálsz magán uton elmenni MR-re?Az kicsit húzós nem?
Valahogy én még mindig tartok a műtéttől,nem tudom hogy járok jobban,ha húzom vagy sem.Egyenlőre még nekem annyi szerencsém van hogy a fájdalmak bizonyos idő és kezelés után enyhülnek.Nem ugy mint itt néhányatoknak,nagyon sajnálom amin keresztül mentek.Nehéz döntések ezek.
Köszi,JOBBULÁST NEKED IS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Tekintettel a nagy érdeklődésre, megköszönve a sok együtt érző hozzászólást, és bátorítva a leendő...
- Intel PC , i5 10400F , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- 2028ig GARIS GAMER PC (szinte vadi új) i7 14700KF, 7800XT, 2TB M2 SSD
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 3500 Ada 64GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- ABUS BORDO 6000K Alarm - Profi, riasztós kerékpár lakat, Új
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 Ti 3 év garancia
- Playstation 4 Pro (1TB) ELADÓ + 2 db PS4 kontroller/dokkoló állomással + PS4 játékokkal
- Samsung Galaxy A53 128GB/6GB 5G kártyafüggetlen okostelefon
- Technics EAH-AZ60M2ES True Wireless Bluetooth ezüst fülhallgató
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest