Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz tha_answer #46 üzenetére
Az ősember se multicégek profitjáért tologatta az a4-es papírokat napi 8 órában a 24.emeleten és ingázott oda napi egy órát irányonként. Lehet horda tagja volt és volt "funkciója", de nem egy zillió szintből álló szervezetnek dolgozott.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tha_answer
őstag
az emberi let egyik ertelme h funkciod van.
-
addikt
Detroit: Become Human forgatókönyv? Nagyon nem lenne jó a jövőre nézve, aki játszott azzal a játékkal, az pontosan érti miért is.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
hypno skate
senior tag
válasz #55525888 #31 üzenetére
Minden termelés célja az ember fogyasztási igényének kiszolgálása. Nem csak a dolgozó embereké, hanem mindegyiké.
Szóval az egy dolog, hogy sokan hülyeségnek tartják a feltétel nélküli alapjövedelmet, de akkor sürge találjanak ki valamit, ami fizetőképes keresletet generál a robotok által előállított termékek számára.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
hypno skate
senior tag
Mondjuk az USA-ban, ahol az Obamacare ellen a fél ország felhördült és tiltakozott, egy alapjövedelmi ötletet keresztülpofozni a jogalkotáson, nem kis feladat.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
nanamii_o
tag
Nekem rögtön az "Én a robot" című film ugrott be erről.
-
t72killer
titán
Naná, ezt ma is megcsinálhatom: most szereztem be mobilnetes modem-routert és legolcsóbb megoldásnak egy használt Alexás hüvej b900 jött ki. Tegnap kb hajnali 1kor rakom össze, olvasgatom hogy lehetne lenyugtatni az összevissza világító LED-jeit: kell hozzá az amazon accom. Najó, nem kell nekem ilyen formátumú titkárnő, de vhogy mégiscsak csavarhúzó és forrasztópáka nélkül kéne elsötétíteni, v legalább 1 fix színűre belőni a cuccost: bejelentkezek, telepítek-társítok. A végén megkérdem tőle: Alexa, how're u? Erre válaszol, thank you, I am super. Na mondom, jöhet a következő, amelyik főz-mos-takarít-rendet csinál-pénzt keres...
-
KAMELOT
titán
Ez mit akar itt a humanoiddal? AZtán majd megkérdezem a robottól, hogy van?!?!
Azt meg is kell építeni és tölteni, továbbá mindig ellenőrizni megfelelően működik e!
AZ, hogy itt bemutatnak videókban 5-10 perces műveleteket, az semmit sem ér!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
szaszyka
senior tag
Inkább magát a pénzt kellene eltörölni, és továbblépni.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
Darmol
senior tag
De nincs igazad. Nem olvastad #12-t?
"a világ jelenleg az emberek számára van kialakítva. Nem speciális célterületeket kell kiváltani általános humanoid robotokkal, hanem emberek által használt környezetben, emberek által is használt eszközöknél jön jól."
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
-
törölt tag
Mindig mindenki hülyének nézi a palit, amikor bedob valami új ötletet.
Aztán megvalósítja.Ha a gépesíthető munkát kiszervezzük Wall-E számára, nem sok marad, ami a tömegeknek is megfelel.
Viszont az a tömeg se halhat éhen.
Ki kell találni a részleteket, de a jövőben valami ilyesminek kell eljönnie. -
dabadab
titán
Mondjuk az, amit mond, az tulajdonképpen logikusan következik a kellően fejlett gépi tanulással megtámogatott termelésből. Ebből következően az is nyilvánvaló, hogy ez nem holnap reggel nyolckor lesz időszerű, hanem sok évtizedes távlatban.
Tökre nem értem az itt a topikban háborgókat - szerintetek mégis, mit kellene?
DRM is theft
-
Gaga
tag
Ez a sárgalapos azt jelenthetné már be, hogy ő is rajta lesz a következő Marsra induló rakétáján. Nagy tehertől szabadulna meg az emberiség.
-
ddekany
veterán
Boston Dynamics ennek egy szűk szeletével foglalkozik komolyan, amennyire tudom. A nagyobb léptékű közlekedéssel/egyensúlyozással. Talán a két céget kéne kombinálni. Bár első körben egy ilyen Tesla féle robotnak elég, ha tud totyogni és nem akad be mindenbe, meg valahogy le tudja nyomni a kilincset. Nem kell tudnia parkour-özni. Persze anélkül is borzalmas nehéz ez. Csak gondolj arra, hogy valamit fel kell venni az asztalról, emberi kézzel. Egyáltalán hol fogod meg, vagy... uh. Rakás dolog, ahol kezd felsejleni, hogy kell mögé valami, ami egyre inkább generic intelligence.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Vajon Musk miért dolgozik ilyen kitartóan azon, hogy hiteltelenné tegye önmagát és cégét? Talán fél, hogy a cégei valós eredményei miatt túl nagy kultusza lenne, ha ezeket az önégetéseket nem csinálja? Komolyra fordítva, gondolom csak pszicho. Szokták mondani a tőzsde manipulációt is, de nem hiszem, hogy hosszú távon megérné ilyen húzásokat csinálni.
De legalább ezt nem lehet előre megvásárolni (még?), mint az FSD-t, hogy aztán pont azokat fordítsa önmaga ellen, akik a leginkább támogatták. Amúgy ha valakinek valaha sikerül ilyesmi, akkor valószínűleg nekik fog először. Dettó önvezetéssel. De hogy ez hány évtized lesz, azt ki tudja. Persze ilyen időtávlatban azt se tudjuk, hogy ilyen jól fog menni a fejlesztés továbbra is ezeknél a cégeknél, vagy szétcsúsznak a dolgok, pl. ahogy Musk végleg megőrül, vagy egyéb baja lesz.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ó igen, látom már a neten, hogy akinek csak 15-20 év magyar munkaviszonya van, annak résznyugdíja lehet, amire nincs minimum. [link]
Meg biztos van mág pár csapda, hogy a fogalmatlan ember ne tudja, mit kérjen, milyen címszóval kaphat valamivel több pénzt.Ettől függetlenül elvileg van kvázi alapjövedelem, csak nagyon kevés és nagyon bürokratikus.
#17k-adi
a híreket elnézve nem olyan biztos ez. Amíg a hülyékkel választás lehet nyerni, addig a hülyék hatalma mindenek feletti, mert kiszolgálják az igényüket. Sok hülye ember támogatása és butasága nagyhatalmat ad néhány másiknak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Volt egyáltalán alapjövedelemről szó az előadáson vagy csak össze lett jól mosva most több különböző dolog mert szenzáááációóóóó, megette a majom a farkát és banán nőtt az agyában...
A robot kapcsán végülis igaza van, már most is rengeteg robotjuk van, csak épp autóban. Szóval akár még működhet is. A bemutatott, saját tervezésű neurális háló tanításhoz való rendszerük már ma is az élmezőnyben van, a továbbfejlesztett változatokkal meg kb ők lehetnek a legnagyobbak azon a területen.
De ha már alapjövedelem. Magyarországon is van. 22800 forint, különböző címeken ez az, amit elvileg bárki megkaphat, legfeljebb jól elbürokratuzálták, hogy aki jogosult, az ne tudja ezt. Meg családonként kapható ez az óriási összeg. Fred23, alapnyugdíj is van, 28500 ft.
Jól jönnek majd ezek a robotok akár marsi kültéri munkálatokhoz is.
t72killer: a világ jelenleg az emberek számára van kialakítva. Nem speciális célterületeket kell kiváltani általános humanoid robotokkal, hanem emberek által használt környezetben, emberek által is használt eszközöknél jön jól.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Szabó Lőrinc - A rabszolga (részlet)
Félve, s lázongva, megidéztem
harmadszor is az Óriást.
Megjött. Féllába Moszkva földjén,
a másik meg Newyorkon állt.Most volt csak óriás! Kezébe
vett újra és szólt: – No, mi kell? –
– Becsaptál! – és elpanaszoltam,
hogy népe hogy bánt velem el.Átkoztam a földet, a gépet,
a régi és új zsarnokot.
– Akié a gép, azé az ember! –
dühöngtem és ő kacagott.Arcába vágtam: – Azt hiszed, hogy
most a te rabszolgád leszek?
– Te mondád! – felelt ő nyugodtan
és elfújt, mint egy porszemet. -
copass
veterán
manipulál, befolyásolja az árfolyamokat.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
t72killer
titán
Ahhoz miért kell humaniodnak/emberi kinézetűnek lennie egy robotnak, hogy mindenféle munkát elvégezzen ? Rögtön a saját cégétől példa: mi szükség egy emberalakú, egész ülést elfoglaló robot-taxisofőrre, amikor az önvezető autó a sofőrnél jobban pozícionált szenzorokkal, kb tenyérnyi számítógéppel megoldja
Egy raktári pakoló-válogató-cipekedőrobotnál sem feltétlen a 2kezű-2lábú kivitel a tuti.
#8: a napi 8 még igen szerencsésnek számít. A dolgozók több mint felénél hozzáadhatsz napi szumma 2 óra ingázást v minimum olyan jellegű időelb.szást, amit ha nem rángatnának be profitot termelni, akkor eszed ágában se lenne csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jövő pedig az, hogy az ember nem dolgozik, vagy csak keveset. Nem állapot ahogy a kapitalizmus megrágja az embereket aztán kiköpi őket a temetőbe. A felső tízezer rabszolgái vagyunk, azok meg csak röhögnek hogy mi hülyék napi 8 órát elszarunk a napból munkára.
-
nullpoint
őstag
Sajnos az alapjövedelem hasonló lenne mint az ingatlanpiacnál a CSOK. Ahogy bevezetik, megnő mindennek az alapára azzal az összeggel.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Fred23
nagyúr
Máshol ezt már olvastam.
Szerintem lesz minimum feltételes alapjövedelem az EU-ban is, nálunk is, és nagyon hamar. Meg alapnyugdíj is. Aztán majd kiderül, mennyire lesz jó.
-
F34R
nagyúr
Mi szukseg van erre? nem is gondolja mekkora karokat fog meg ezzel okozni.
-
tisztelturam
aktív tag
Rengeteg olyan munka van amit a gépek soha nem fognak helyettesíteni.
Alapjövedelemhez meg nem gyengén olyan országos dolog kéne hogy brutális. Ez ebben az országban lehetetlen volna jelen körülmények között. Máshol már müködik (olajnagyhatalmak)
-
gabor7th
addikt
Amiket meg majd kiderül, hogy nem tud ( kb. mindent ) meg majd azt mondja, hogy igazából nem is unalmasak?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
copass
veterán
hihetetlen hogy hülyére vesz mindenkit ez a pali...
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
ledgeri
nagyúr
Megnézzük mit szól majd a Boston Dynamics....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Háztartási gépek
- Politika
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest