- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- ASUS routerek
- Windows 11
- SQL kérdések
- Mi tartja még életben a vezetékes telefont?
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Cathfaern #40 üzenetére
Köszönöm!
Azt tudtam, hogy X mint XML, de az nagyon kellemes információ számomra, hogy ennyire kézenfekvő a belenézés!
Köszönettel: MaCS
UI: Az csak érdekesség, hogy a hozzám kerülő fájlok többsége még mindig sima xls vagy doc...
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Cathfaern
nagyúr
"Azzal is a legteljesebb mértékben egyetértek, hogy baromi jó lenne, ha a kimeneti fájlból a nyers szöveg is kinyerhető lenne, mint ahogy a MS dominanciájából és ránk erőltetett, túlburjánzó megoldásaiból is nagyon elegem van, akár csak a zárt formátumaiból."
Új MS formátumok óta (docx, xlsx, stb.) nem zárt a formátum, és a kimeneti fájlból a nyers szöveg is kinyerhető (pl. docx-et ha átnevezed .zip-re, akkor a word mappában document.xml-ben ott lesz a szöveg. -
félisten
"Én elég sok dokumentumot írok, és ha nem látom menet közben kialakulni az iratot a tervezett formában, hát, az nagyon zavar.": erről beszélek, ezért tévedés a word. látod a formátumot, zavar, vagyis foglalkoztál vele. pedig semmi dolgod nincs vele.
Talán nem fogalmaztam elég világosan: az zavar, de nagyon, ha NEM látom menet közben összeállni a dokumentumot. Én így dolgozom, Te pont ellenkezőleg.
Nincs egyedül üdvözítő út.
MaCS
-
bambano
titán
"Én elég sok dokumentumot írok, és ha nem látom menet közben kialakulni az iratot a tervezett formában, hát, az nagyon zavar.": erről beszélek, ezért tévedés a word. látod a formátumot, zavar, vagyis foglalkoztál vele. pedig semmi dolgod nincs vele.
én a magam részéről komoly öncsonkítást is elkövetnék, ha minden dokumentumot látnom kellene, amit előállítok. ennek legfőbb oka, hogy csak számlából többet gyártok, mint 90 ezer/év.
a másik problémám, hogy valahogy mindig úgy alakulnak a doksik, hogy többszörösen egymásba ágyazott listákat kell csinálnom, és ez valahogy mindig összeomlik wordben is, meg libreoffice-ben is.
"sosem találkoztam még vele.": mert a natív windows userek általában nem találkoznak tisztességes megoldásokkal
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
"Engem pont az zavar, hogy ketté van választva, ami ráadásul a kijelzőfelületet is foglalja."
Izé, most miről beszélünk?... A LaTeX ugye egy formátum, mint a HTML meg a docx, az önmagában nem látszik a kijelzőn, csak az a program, amivel szerkeszted, abból meg többféle is létezik. Olyannal pont nem futottam össze, ami ketté lett volna választva
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
félisten
Engem pont az zavar, hogy ketté van választva, ami ráadásul a kijelzőfelületet is foglalja. Én egyetlen mezőt akarok látni, az pedig a készülő iratom, mégpedig formázottan. Nem állítom, hogy ez így jobb, de eléggé elterjedt igény, biztosan nem vagyok vele egyedül.
Elfogadom, hogy a külön szövegírás, külön formázás is sokaknak kézre állhat, de ne akarjuk már ezt erőltetni!Azzal is a legteljesebb mértékben egyetértek, hogy baromi jó lenne, ha a kimeneti fájlból a nyers szöveg is kinyerhető lenne, mint ahogy a MS dominanciájából és ránk erőltetett, túlburjánzó megoldásaiból is nagyon elegem van, akár csak a zárt formátumaiból.
De ismerve a realitásokat (konverziós gondok, hatalmas tömegű MS-fájl, általános informatikai analfabetizmus, cégek ellenérdekeltsége, stb.), nem igazán látom a gyors megoldás lehetőségét. A cégeknek nem igazán érdekük az átállás, mivel a MS egészen elfogadható fizetési konstrukciókat kínál, aminek fejében fennáll a folyamatosság -- márpedig céges szinten a váltás egy igazi rémálom.
MaCS
-
Fejben váltani kell. A GUI idegesítő, továbbá gátol és lassít is. Nem csilli-villi design-os ellenben sokkal hatékonyabb és gyorsabb a szöveges felület. Ezt nem lehet megértetni olyannal, aki nem ismeri ezt az oldalt. Tudom, mert én is ilyen voltam, de az egyetem és a munkám rákényszerített. De ha az ember egyszer rákap az izére, akkor teljesen bedarálja és a windows-t úgy dobja a kukába, hogy az csak úgy füstöl. Nekem még a munkahelyen win7 van, mert azaz OS nagoyn bejött és a munka javát úgyis terminál szerveren csináljuk, de ha lesz váltás win10-re, akkor kérni fogom a Linuxos gépet.
Én elég sok dokumentumot írok, és ha nem látom menet közben kialakulni az iratot a tervezett formában, hát, az nagyon zavar. Hogyan állsz egy doksi megírásához? Először kitalálod hogy néz ki, vagy menet közben próbálgatod? Az előbbi esetben megírod LaTeX-ben és csak finom hangolni kell.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
dabadab
titán
"ez átlag MS desktop user igénye a WYSIWYG szövegszerkesztés"
Amúgy a Latex-hel ezt teljesen normális meg lehetne csinálni, sőt, alapvetően normálisabban, mint a Worddel (létezik rendes WYSIWYG editor is LaTeX-hez).
A Worddel az a gond, hogy koncepcionálisan el van rontva, nincs kettéválasztva a tartalom és a forma, az egyszeri user azt gondolja, hogy a szövegszerkesztés része az, hogy a címre rányom egy boldot meg hárommal nagyobb betűméretet, ami pont olyan kendácsolás, mint amikor space-ekkel tabulálnak.A LaTeX azzal, hogy ezt a két dolgot külön kezeli, egyébként sokkal jobban illene a nagycéges munkafolyamatokban, ahol amúgy is egy csomó pénzt költenek az egységes cégmegjelenésre és egyáltalán nem elvárás, hogy Mari néni találja ki, hogy Comic Sans legyen a céges levél betűtípusa.
Egyébként ezt a LaTeX-féle filozófiát vitte pl. az Adobe Pagemaker is, ami teljesen használható volt, a Wordhöz képest meg pláne.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
félisten
Így van -- ez átlag MS desktop user igénye a WYSIWYG szövegszerkesztés. És ez teszi ki a felhasználók nagyon nagy többségét.
Én elég sok dokumentumot írok, és ha nem látom menet közben kialakulni az iratot a tervezett formában, hát, az nagyon zavar. A WinWord előtt próbálkoztam én a WordPerfecttel és régebbi, még kezdetlegesebb eszközökkel is, de még tíz évnyi írógéphasználat után is zavaró volt, hogy nem a kész anyagot látom magam előtt.
Érdekes egyébként, hogy amikor az irodát átállítottam WordPerfectről WinWordre, nem csak én örültem, de a titkárnők is boldogok voltak, annyival gyorsabban ment a munka és annyival kevesebbet kellett utólagos javítgatással foglalkozni, hogy órányival rövidült meg a munkaidejük.Elhiszem, hogy Neked bejön ez a két menetes munkafolyamat, valahol az értelmét is látom, de nagyon rétegigénynek tűnik, sosem találkoztam még vele. (Mármint azzal, hogy sima iratszerkesztésre akarjon valaki ilyen megoldást használni.)
MaCS
-
bambano
titán
"Nincs két éve például annak, hogy egy profi rendszergazda jól lecseszett azért, mert egy kis irodát az Outlook Expressről átbeszéltem a Thunderbirdre -- hiszen magára adó ember legalább PINE-on intézi a levelezést.": én is lecsesznélek, ha belekontárkodnál egy általam megtervezett és üzemeltetett rendszerbe. ha szerinted másik levelezőt kell használni, mint amit a rendszergazda felrakott, akkor attól kezdve adj te hozzá supportot.
-
bambano
titán
"Az én igényeim arról szólnak, hogy egy menetben, kényelmesen, WYSIWYG el tudjak készíteni egy dokumentumot. És szerintem ez a tömegigény is.": elfogadom azt is, hogy a te igényed ez, meg azt is, hogy az átlag ms desktop usernek is ez az igénye.
azt kellene megérteni, hogy ez egy TÉVEDÉS. ez egy abszolút rossz megvalósult gyakorlat, ahogy a wordben babrálhatod a dokumentumokat.
"Nem tudom, hogy pontosan mi lenne a munkamenet a LaTeX használatával, de ha bonyolultabb, akkor köszönöm, nem kérek belőle. Miért csináljak valamit bonyolultan, ha egyszerűen is lehet?": ha a LaTeX-et úgy akarod használni, mint az mso-t, akkor sokkal bonyolultabb LaTeX-ben dolgozni. De ha levetkőznéd az mso-s beidegződéseket, és úgy akarnád használni a LaTeX-et, ahogy azt tervezték, akkor összességében sokkal egyszerűbbé válna az élet.
"Nem tudom, hogyan képzeled el egy új program könnyű bevezetését, elterjesztését": én pl. úgy, hogy szóltak, hogy a régi cuccukkal állandóan baj van, mit lehet tenni. mondtam, hogy ha gondolod, felrakom a debiant. felraktam, azóta csendben dolgoznak. van olyan cég, ahol külsősként maszekolok, ahol kétféle dolgozó van: az egyik attól is hisztériás rohamot kap, ha egy ikon két pixellel jobbra van, mint tegnap. az ilyennel nem lehet mit kezdeni, pláne, ha azt hiszi, hogy hatalma is van. van olyan ismerős, akinél egy éve áll a polcon a vadi új dell gép w10-zel, új mso-val, de nem használja, mert mi van, ha nem megy a bank meg a könyvelés. Ugyanitt van olyan kolléga, aki el akarta végezni a munkáját és semmi más nem érdekelte, csak az, hogy az ehhez szükséges programok működjenek. ő kilencedik éve debianon dolgozik.
tehát egy programot bevezetni nem bonyolult. az emberek alaptalan ellenállását levezetni bonyolult. persze ehhez az is kell, hogy normálisan megtervezett, megszervezett program, folyamatok, folyamatvezérlés legyen, amit lehet használni. amelyik rendszert 300 managga 5 évig tervezett verejtékes munkával, az biztosan sz.r lett, hogy ontopic is legyek
-
félisten
Az én igényeim arról szólnak, hogy egy menetben, kényelmesen, WYSIWYG el tudjak készíteni egy dokumentumot. És szerintem ez a tömegigény is.
A MS Word ezt lehetővé teszi, csak éppen valami elképesztően nyakatekert, nehézkes, átláthatatlan felülettel, hihetetlen méretű programmal. (Megjegyzem, a LibreOffice sem kicsi.)
Nem tudom, hogy pontosan mi lenne a munkamenet a LaTeX használatával, de ha bonyolultabb, akkor köszönöm, nem kérek belőle. Miért csináljak valamit bonyolultan, ha egyszerűen is lehet?
A SoftMaker Office-szal jól elvagyok, sőt, még az AbiWordöt sem tartanám rossznak, ha nem álltak volna le a fejlesztéssel. tudásra a legtöbbeknek pont megfelelne.
Nem tudom, hogyan képzeled el egy új program könnyű bevezetését, elterjesztését, amikor az egységsugarú felhasználó számára egy új felület megtanulása, megbízható használatba vétele hetekig tart -- amit semmilyen szervezet nem tolerálhat, lépcsőzetes átállással az átmeneti időszakok pedig szintén elképesztő fennakadásokkal, hibák tömkelegével és hatalmas károkkal jár együtt.
Tudom, hogy egy tudásszinten már maga a program elvének a szépsége is felhasználási érvként szolgál -- de nem a felhasználók 99%-ánál. Nincs két éve például annak, hogy egy profi rendszergazda jól lecseszett azért, mert egy kis irodát az Outlook Expressről átbeszéltem a Thunderbirdre -- hiszen magára adó ember legalább PINE-on intézi a levelezést. Értem én a PINE szépségét, használtam is egy ideig, de nem vágyom vissza rá, grafikus felületet akarok és plasztikus megjelenést.
Ennél enyhébb, de hasonló a helyzet szerintm a LaTeXszel is. Nagyon korrekt, de a legtöbb felhasználónak egy rémálom a gányolt MSO-hoz képest.
MaCS
-
Bambano-nek kb 1000 hsz-e csak ezt taglalja, hogy miért is win + mso függőek a társadalmak.
Találkoztál felvilágosult, a világra nyitott, értelemmel ellátott menedzserrel, aki valóban az? Egy-kettőt ha ismerek, többiek a régi autokrata iskolát képviselik.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
bambano
titán
LaTeX-et szöveg*SZERKESZTÉSI* feladatokra? nem szövegszerkesztő, hanem szövegformázó rendszer.
"A bevezethetőség, elterjeszthetőség a gond egy tetszőleges új program esetén.": szerintem meg nem.
továbbra is azt gondolom, hogy volna ráció abban, ha kihajítanák az mso-t és megfelelően körített LaTeX lenne helyette. de ezt gondoltam már majdnem 10 éve is: [link] és [link]. az mso már az akkori véleményem szerint is alkalmatlan gyakorlatilag mindenre a vírusok futtatásán kívül. ezt azóta csak terhelte a csempézéses mizéria meg a megfékezhetetlen adatlopási mánia.
-
válasz fordfairlane #18 üzenetére
Számomra az MSO sem nem fejlett, se nem hatékony eszköz a szövegszerkesztésnek és szövegtárolásnak. Azt nem is várom, hogy halandó felhasználó használja, de nem is ezt írtam. Főleg azt elnzézve, hogy általánosságban az emberek hogyan viszonyulnak a számítástechnikához.
Ez csak az én utópiám.
-
félisten
Ez nagyon jól hangzik, és én is örülnék annak, ha valóban jó szövegszerkesztőkkel dolgozhatnánk.
A bevezethetőség, elterjeszthetőség a gond egy tetszőleges új program esetén.
A magyarázkodásom meg azon a félreértésen alapult, hogy általánosan a LaTEXet kéne elterjeszteni a szövegszerkesztési feladatokra.
MaCS
-
bambano
titán
"Most hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ironizálsz, szarkasztikus vagy vagy komolyan kérdezed.":
hint:
- offtopicban volt
- gurul a szmájli a végén
- nem szokott helyesírási hibákat véteni, tehát a gittet direkt írta rosszul.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
gabor7th
addikt
Az új és fiatal nemzedék remélem nem lesz olyan, hogy csak azért mert valami IT akkor az kritika nélkül kell neki. Hiszen minél jobban netre van kötve egy vállalat annál nagyobb probléma a hackelés és adatszivárgás. Az új nemzedéknek ezt értenie kell és ennek megfelelően kell beállítania mi mehet netre.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
válasz fordfairlane #15 üzenetére
Most hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ironizálsz, szarkasztikus vagy vagy komolyan kérdezed.
Komolyan vett kérdés esete: Mondj jobb verziókövetőrendszert. Vagy nem is használsz? Megoldod vele a backupot, a visszaállíthatóságot, nyomonkövetheted kimódosította (még soronként is megnézheted) egy-egy termékkel együtt releaselni tudod, diffelhetsz, stb...
-
Cathfaern
nagyúr
"Nem mindegy hogy a vizsgált régió Ausztriához, vagy Bulgáriához áll közel GDP-ben. A rendszerváltás óta szinte minden fejlesztési pénzt abba a régióba öntöttek."
Úgy érted, hogy a rendszerváltás óta szinte minden fejlesztési pénzt a bulgáriai GDP-hez közel álló területekbe öntöttek (elég megnézni csak az autópálya építést), ennek ellenére a bulgáriai GDP már jobb náluk, a nyugati régiók meg annak ellenére fejlődték, hogy alig csurgattak nekik valami fejlesztési pénzt.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
A LaTeX-nek egy csomó előnye van az mso-val szemben. Például nagyságrendekkel jobban választ el. Például normálisan kezel ligatúrákat.
A legfőbb előnye mégis az, hogy ascii textben tárolja a doksit, így sokkal könnyebben kereshető, mint a doc. Másik nagy előnye, hogy teljesen szét van választva a formátum és a tartalom, így Kovács "szőke vagyok" Gizike nem képes elbarmolni a levél kinézetét. Olyan cégeknél, ahol adnak az egységes megjelenésre, ez számít.
A LaTeX szövegformázó nyelv, tehát önmagában nem használhatod. Viszont ha faragtál hozzá egy rendes webes frontendet, amiben fix mezőket kell kitölteni, akkor egyrészt megoldottad a dokumentumok archiválását, folyamatvezérlését, és a tisztességes formázást is.
Fentiek miatt a LaTeX könnyebben automatizálható is, mint a doc. Nézz meg egy átlagos elektronikusan kiállított számlát, ocsmány mind, mert rendszerint valami pdf generátorral csinálják közvetlenül.
Számomra teljesen érthetetlen az az informatikai ókor, amibe az mso kényszeríti a cégeket. Láttam már olyat, hogy a fentieket megoldották mso környezetben is, csak láttam a költségét is.
-
Azt azért ne felejtsd el, hogy én a programozói munkakörből és környezetből beszélek. Nekem természetesen a verziókövetőrendszer vagyakár a forráskód bámulása.
-
félisten
Nem vonom kétségbe, hogy jó.
A kérdés az, hogy kinek és mire. A LaTEX egy meglehetősen összetett eszköz, a felhasználóbarátsága finoman szólva nem az erőssége, ami pedig vállalati környezetben létfontosságú.
Sablonokat a legtöbbek által használt MS Office is kezel, és nagyon profi, jól bevált megoldások vannak sablonügyben.
Őszintén szólva nemigen értem, hogy a felhasználási kör nagyon nagy többségében milyen, a nyilvánvaló hátrányokat meghaladó előnyökkel járna a LaTEX.
Szívből rühellem a MS Office jelenlegi szériáját (nem véletlenül használok fizetős alternatív szoftvert is), de a jelek szerint működik, tudják kezelni. Egy majdnemhogy pilótavizsgás, az évtizedek óta megszokottól gyökeresen eltérő logikájú, rétegigényekre szóló eszköz bevezetése teljesen értelmetlennek tűnik. És alapvetően esélytelennek.MaCS
-
-
félisten
Túlzás lenne azt mondani, hogy ismerem a LaTEXet, de amikor próbálgattam, szimplán egy rémálomnak tűnt a használata. Mindennapos szövegszerkesztési használatra tökéletesen alkalmatlannak.
Persze nem tudom, hogy ez milyen verzió volt (idén tavasszal), de most gyorsan utánaolvasta, és rendszerint azt látom, hogy a használata jóval összetettebb, mint a WYSIWYG szövegszerkesztőké, leginkább nyomdai előkészítésre ajánlott.Szerintem még a 2007 utáni Word használata is túl összetett a legtöbb felhasználónak (céges szinten is), voltaképpen a régen elkaszált Works volt egy jó megoldás.
A legfőbb munkaeszközöm a szövegszerkesztő, napi 10-12 órát töltök vele (Office 2000, Office 2016, SoftMaker Office), de ha a LaTEX friss verziója is az a rendszer, amiben a nyers szöveget szerkesztem és a formázást külön ablakban látom, akkor abból nagyon nem kérek. A képzetlenebb felhasználók számára pedig katasztrófa lenne.
Én még anno karakteres környezetben kezdtem a szövegszerkesztést (WordPerfect 5.1), és mind munkavégzési, mind eredmény tekintetében megváltás volt utána a WinWord. Drasztikusan javította a hatékonyságot és az elkészült anyag minőségét.
MaCS
-
Nem kellene tovább fizetni és szopatni magunkat az MSO-val. Megszűnnének a kompatibilitási problémák és végre értelmesen diffelhető és nyomonkövethető lenne a histrory. Nálunk is komoly problémá vannak a vegyesen használt win-linux miatt.
Egy buktatója van hogy a sok szerencsétlen menedzser nem tud programozni és ők biztos nem mennének bele ilyesmibe
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
akarok-e én vállalkozóként fejlett it-t? a trétől nyilván nem...
egyébként meg van. csak az enyém működik, nem úgy, mint a t-mobil webshopja.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Amit soha nem fogok megerteni hogy miert nem lehet LATEX-t hasznalni mondjuk egy git-tel? A legeslegjobb dolog lenne a vilagon.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az egyértelmű, hogy Észak-Dunántúl vezet ebben a tekintetben is. Nem mindegy hogy a vizsgált régió Ausztriához, vagy Bulgáriához áll közel GDP-ben. A rendszerváltás óta szinte minden fejlesztési pénzt abba a régióba öntöttek. Ott egy-egy ipari parkban több külföldi befektető van, mint más megyékben összesen.
Az is egyértelmű, hogy a cégek nem ugranak be minden IT trendbe azonnal. Először legyen tapasztalat, amit otthon hamarabb meg lehet szerezni. Otthon hamarabb lesz egy komolyabb okostelefon, tablet, vagy notebook...ahogy a felhős dolgok egy része is már ismert, mire bent használni kezdik. Ez előny is és hátrány is. Megfelelő IT vezetés esetén gyorsabban ki lehetne szűrni a hasznos dolgokat...de kisebb, közepes vállalkozásoknál gyakran nincs senki, aki az IT-t felügyelné, stratégiát készítsen. Egy külső informatikus vállalkozótól max azt lehet várni, hogy telepítsen eszközöket, szoftvereket, de már üzemeltetni nem fogja.
Én is dolgoztam olyan cégnél, ahol se arra nem ügyeltek, hogy a víruskereső program már elavult (pedig ingyen frissíthettek volna), se arra hogy legalább egy alap biztonsági mentés végezzenek, pedig az eszköz meg volt hozzá. Aztán bejött az egyik gépen egy zsarolóvírus és elég sok kárt okozott. Ezek után sem változott semmi.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Dr.FantastiK
őstag
en akarok !
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- Netfone
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest