- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
SanyiSay
aktív tag
Ez tetszik, hogy dobozban gyűjtögetni a pénzt. Amennyi mindent és szeretnék venni és aztán veszek is, hát rengeteg doboz kellene.
Na azért a mostani hozzászólásaitok megnyugtattak, mert anno mikor körkéses lettem első villanyborotvámmal, nem olvastam utána de ilyesmi okok miatt döntöttem a körkés mellett. Itt viszont sok a rezgőkés párti, kezdtem elbizonytalanodni, de már minden oké. Maradok kökéses.
Viszont a tisztító olajozó folyadékra rádumált a csapatszellem.
Azóta hűs szellő illat leng körül minden másnap reggelén. -
Gergely0809
tag
válasz Namelesske #5598 üzenetére
Én mindenkinek ajánlom az elektromosat, aki kicsit is gondolkozik a dolgon. Persze ehhez kell az is, hogy ne legyen valaki lusta használni. Ha 2 naponta hajlandó valaki borotválkozni, akkor a 25ezres kategóriában nem hiszem, hogy csalódni fog. Ismerőseim közül akik használják, mindegyik elégedett, pedig nem 7-es Braunt használ egyik sem. Akiktől vettem lusták voltak használni. Ezért is érdemes vaterát meg hasonló oldalakat nézni, sokan eladják szinte vadi újonnan. Nekem a 3-as 25-ért volt fenn, 18-ra lealkudtam postát is beleértve. Érdemes nézelődni, mert egy pár alkalommal használt borotva, az olyan, mint az új, csak el kell mosni és használni. Féláron
Le2Max 3/64
-
Namelesske
addikt
válasz Gergely0809 #5597 üzenetére
Nem is fogja húzni ha ésszel van használva. A Philips is azért húzhatja feltételes módban, mert körkörös mozgást végeznek a kések, de a Braunnál hamar változik a ciklus ahhoz hogy nagyon meghúzza.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Gergely0809
tag
Ezt a szőrhúzást még én sem tapasztaltam. Amikor megjött az első borotvám, 190s-1, akkor elötte átmentem öreganyámhoz és mondtam neki, hogy vettem egy ilyet, mert öregapám világ életében elektromosat használt és gondoltam megkérdem mi maradt belőlük. Meg volt sok, de az utolsó, amit vett, már nem azt odaadta a fiának. Az egy Philips volt, kb 7 éve vette olyan 25 körül, de csak 3-4 hónapot használta. Ő Philips párti volt. Szóval kaptam Braun 3-ast, Philipset, meg Remingtont, az a kocka ősrégi, meg ilyeneket párat.
Hazamentem 3 napos borostán először a Philipset próbáltam, nem vitte, nem erőltettem, bedugtam a Braunt, az a fajta aminek mozog a feje, mint az ötösé. Lukas a szitája, jó régi kopott késekkel is szépen levitte, akkor mondom ha az új ennél jobb, akkor elégedett leszek. Egy órával rá megjött az új és még tudtam leszedni valamennyit. Na a lényeg a lényeg nekem a 3 napos borostát az ősöreg Braun sem húzta. Cseppet sem.Le2Max 3/64
-
őstag
Többnapos borosta nálam sosem fordult még elő, így ebben nem tudok tapasztalatról beszámolni. Lehet hogy nem bír ki a rezgőkéses két évet ha nem olajozzák néha. És az is rövidíti az élettartamot ha arcot mosnak borotválkozás előtt. Mert a mosatlan arcon van némi testzsír ami keni a borotvát. De ha se testzsírt se műszerolajat nem kap a borotva akkor az is csoda ha egy évet kihúz. Nálam kapott mindkettőt és a Braun smartfoil kibírta két évig....na jó, lehet hogy csak 22 hónapig. De nem éreztem, hogy gyatrábban vágott volna. Igaz, nem is a binládenszakállal kellett neki megküzdeni.
-
Jenne
őstag
Én a rezgőkéses borotváknál két évnél rövidebb intervallumra tenném a szita/fólia és a kés cseréjét.
Inkább kb. szűk másfél év az amikor cserélni kell. Napi használatot és egy átlagos erősségű borostát figyelembe véve. A másfél év leteltére a kés is elkopik és érezni, hogy már inkább tépi a borostát és nem vágja. Nem kellemes érzés. Persze ha eddigre már esetleg ki nem lyukadt a szita, mert az sem bírja nagyon tovább. Sőt inkább már előbb tönkremegy/kilyukad mint a kés.
Körkéseseknél ilyen "veszély" nincsen, ott valóban az van, hogy ha már életlenek a kések és nem vágnak elég hatékonyan akkor ezt általában úgy lehet észrevenni, hogy jobban rá kell nyomni az arcra a borotvát és hosszabb ideig tart a borotválkozás is. És két évet biztosan kibírnak, erős borosta mellett is, a vágási hatékonyságot nézve. De általában többet is. Viszont egyik nagy előnye a körkéseseknek, hogy önélezők is egyben és így még meghosszabbodik az élettartamuk. Másik előnyük(szerintem) hogy lényegesen halkabb működésűek a rezgőkéseseknél.
Tapasztalatból tudom mondani (egy rövid ideig használtam rezgőkéses Braun 7 borotvát), hogy az én három napos borostámat, ami jó erős egyébként is már egynaposan is, azt eléggé megszenvedtem amikor elkezdtem levágni. Az elején bizony nagyon óvatosan kellett az arcomhoz érinteni a Braunt, hogy a lehető legkisebb mértékben húzzon. Aztán mikor már rövidebb volt a borosta akkor már boldogult vele és nem húzott. Ugyan ez a körkésessel sosem fordult elő. Ott nyugodtan rányomhattam a szokásos általam megszokott módon, nem húzott csak inkább hangosabb sercegést lehetett hallani az elején míg hosszú volt a borostám.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
őstag
válasz SanyiSay #5589 üzenetére
A körkések napi rendszerességű borotválkozás mellett is kibírnak 4-5 évet (szolíd ápolás mellett). Nem is azért kell cserélni őket mert tönkremennek, hanem mert a vágási hatékonyságuk csökken. Ami egyébként napi használat közben nem feltűnő, csak amikor az új készletet avatod fel, akkor állapítod meg, hogy hoppá, a régiek már mennyivel gyengébbek voltak. A rezgőkéseseknél nincs ez a teljesítménycsökkenés mert mire elkopna a kés addigra elkopik a fólia is, és lehet cserélni mindkettőt.
Azt nem érdemes számolgatni, hogy melyik kés/fej csere jön ki olcsóbbra. Ne ez legyen a legfontosabb szempont a döntésnél. Két évet mindegyik kibír (24 hónap). A legdrágább fejcsere esetén sem kerül havi átlagra számolva 1000 Ft.-nál többe. Aki mégis sokalja, hogy egyszercsak ki kell adni 15 ezret, annak lenne egy javaslatom. Tedd be a borotvád dobozát egy gyakran használt szekrénybe, és minden hónapban tegyél bele a dobozba egy ezrest. Amikor kifekszik a borotvád annyi pénzed lesz félretéve, hogy akár új borotvát vehetsz belőle. Ez a módszer nálam a mobiltelefonnal működik, havi 2 ezret teszek az aktuális telefon dobozába....így lesz pénzem telefonra, és így raktam össze a pénzt a mostani Z1 compactra is.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Áhh. Drága a borotva. Legutóbb is a zongorán hagytam, amit elloptak. Az enyémnek az akkuja 10 év után már kezdi feladni a harcot.
Nem lenne baj, ha befelé nöne, csak le kéne rágni./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
SanyiSay
aktív tag
Jó ki sírás lett, csak egyet érteni tudok.
Még egy apróság ami érdekelne a késcsere gyakorisága. Körkés/rezgő vagy Philis/Braun.
Nekem kicsit úgy jött le a fórumból és saját philips körkéses tapasztalatomból hogy mondjuk a philips körkéses pengecsere ugyan drágább, viszont nem is kell 2 évente cserélgetni, sem kenegetni mindenfélével. -
őstag
Kicsit hosszú leszek, de közel 30 év villanyborotvás tapasztalatait osztanám meg veletek. Szeretem a változatosságot ezért a több típust is kipróbáltam (Braun, Philips, Remington, Carrera, Panasonic). Nem mondhatja rám senki sem, hogy a körkéses vagy a rezgőkéses pártján állnék. A szőröm sűrű, erős, de legalább gyorsan nő , ezért napi rendszerességgel kell borotválkoznom. Kétnapos szőrrel már elég ápolatlan ábrázatom lenne.
Teljesség igénye nélkül, az olcsó 5 ezres borotvától a Braun és Philips csúcsig minden kategóriát használtam. Volt amit csak pár hónapig, némelyiket évekig. Az első borotvám (Philips 705) még ma is megvan (kb 28 éve) az eredeti gyári késekkel és bármikor meg lehet vele borotválkozni még ma is. Mivel csak hálózatról működik, ez a tartalék, ha az éppen használt akkus borotva lemerülne.
Nem állok neki hosszas elemzésnek. Inkább összefoglalnám a tapasztalatokat és azok alapján adnék pár tanácsot a kezdőknek.
Használtam kb. 15 féle borotvát, de egyik sem volt elborzasztó, rendesen lehetett borotválkozni mindegyikkel. Persze külömbségek vannak, de közel sem akkorák mint amit itt sok fórumozó hangoztat. Persze amit én apró eltérésnek értékelek arra még mondhatja más, hogy seggreült tőle annyival jobb. Egy középszintű (kb 25ezres) borotva után egy fapados 5 ezer forintos gépnél (Carrera) felkészültem minden rosszra, aztán mégsem csalódtam benne.
Mindegy, hogy körkéses vagy rezgős borotva, egy kategórián belül nagyjából egyforma minőséget adnak. A Braum és Philips márkák mellett a kevésbé ismert Remington és Panasonic is jó borotvákat csinál. Azt viszont bátran kijelentem, hogy a kategóriák közötti fokozatok csak forintban hatalmasak (pl. Braun 1-3-5-7 szériák), a borotválkozási teljesítmény közel sem növekszik együtt az árral. Nem fog elájulni senki a fantasztikus különbségtől. pl. egy minőségi fokozattal feljebb váltás 10-30 ezer FT. között van (Braun 3-asról 5-ösre vagy 5-ről 7-re, vagy Philips RQ11-ről RQ12-re), miközben az érzékelhető különbség nem annyira számottevő. Ugyanez igaz a többi márkára is.
Azt gondolom, hogy akinek túlzott elvárásai vannak, az csalódni fog a villanyborotvában. Akinek egy 20-30 ezres borotva kiábrándító, az csalódni fog az 50-80 ezresben is, mert a különbség bár érezhető, de nem ég és föld....
Ha még sosem volt villanyborotvád, fogadj meg pár tanácsot.
Első jótanácsom, ne mástól várd a tuti tippet! Mintha azt kérdeznéd mi a véleményünk a spenótról, mert még sose ettél olyat, de ki szeretnéd próbálni. Az egyik dícsérni fogja, a másik szerint átlagos, a harmadik utálja és inkább sóskafőzeléket fog javasolni neked. Akkor most el tudod dönteni, hogy neked ízleni fog-e a spenót, vagy sem? Ez akkor fog kiderülni amikor kipróbálod. Cseppet sem biztos, hogy elsőre megtalálod a megfelelő borotvát. Lehet, hogy a harmadik lesz az amire azt mondod, hogy ez egész jó...
Második jótanács: én azt javaslom, hogy a vásárlásra szánt keretösszegből ne új borotvát vegyél. Mert ha mégsem jön be, elég nagyot fogsz bukni rajta mire el tudod adni. Apróhírdetési oldalon egy-két hétig tartó kereséssel féláron (vagy még olcsóbban) találsz akár új, vagy alig használt borotvát. Én pl. most egy Braun 5-öst használok (Series 5 550). Bolti ára 30 ezer körül van, én 12 ezerért vettem egy éveset amihez még új késkészletet is adott az eladója. Nem kell rémeket vízionálni, hogy ilyen meg olyan fertőzésveszély a használt borotva. Ha nem tisztítod meg akkor veszélyes. De egy alig használt, esetleg csak kipróbált borotvát alapos fertőtlenítés, tisztítás után nyugodtan lehet használni. Aztán ha tényleg beválik, akkor féláron van egy jó borotvád és lehet örülni. Ha nem jön be, és el akarod adni, akkor nem buksz rajta esetleg több tízezret.
Harmadik jótanács: ne az első borotválkozás alapján ítélj. Még gyakorlott borotvásként is kell 4-5 alkalom, mire rááll a kezem az új borotvára. Hát akkor egy kezdőnek is kell jópár alkalom mire megszokja a bőre az új borotválkozási módot, és kitapasztalja a legmegfelelőbb mozdulatokat.
Negyedik jótanács: ne ess túlzásba az elvárásaiddal, ne várj csodát egy villanyborotvától! Még a legdrágább villanyborotva sem olyan, hogy "idehúzom, visszatolom, és már sima is az arcom".
És végül egy kis "segítség", hogy rezgőset, vagy körkésest. Szerintem egyformán jók a borotválás hatékonyságában. Az egyénfüggő, hogy neked melyik jön majd be.
De ha nemcsak a borotválás minőségét veszem figyelembe, akkor egy kicsit a körkéses felé billen a mérleg, mert komfortosabb. Fele akkora hangerővel, ergo csendesen tudsz borotválkozni (hajnali 5-kor nem mindegy hány embert ébresztesz fel a borotváddal), és rezgésmentes sima a működése. De mielőtt megköveztek ezért, emlékeztetlek, hogy mostanában épp egy Braun 5-össel irtom a szőrt (és keltem a családot). -
Jenne
őstag
Nekem erős az arcszőrzetem ezért naponta szükséges a borotválkozás.
Fél év PT920 használat távlatában nyugodtan állíthatom, hogy két évet biztosan fog bírni a HQ9-es kés élessége. Jelenleg még ugyan olyan szépen és finoma vágnak mint újkorukban tették.
A régebbi HQ6990-es borotvámban a sokkal egyszerűbb kések is (HQ56/50) elmentek cserétől-cseréig 2 évet.[ Szerkesztve ]
-
Chappy
tag
Időközben megjött a PT920, ma délelőtt sikerült 3 napos szőrzeten kipróbálni. Álmodni sem mertem volna - főleg az itt olvasottak után - hogy ennyire jó. Nagyon meg vagyok elégedve vele, 3:14 volt a borotválkozás (mondjuk nagyon szőrös nem vagyok) viszont az "barátnő-teszten" nagyon jól teljesített, a régit el is dugta nehogy azzal borotválkozzak. Szóval csak ajánlatni tudom, aztán hogy mennyie kopik el a kés/akksi mikor hal meg, az 2-3 év múlva derül ki.
-
Buster17
addikt
Hali! Milyen borotvát használjak?
Gilettet használok, de mindig újat veszek mert valahogy sokallom a pengék árát, de árba lehet kijönnék olcsóbban meg nem is szeretnék azzal befürödni hogy a feje nem kompatibilis a nyéllel -
mike1334
veterán
válasz Gergely0809 #5581 üzenetére
Ezt láttam, de nálam a boltok az ed, emag, mm, és emagnál kezdődik..emagnál is kb ennyi, de 2-3 ezer forint difiért már inkább az itthoni boltot választom...csak pl nemrég a mallnál egész jó áron voltak braun borotvák, csak sajna arról lecsúsztam...azért köszi
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Gergely0809
tag
válasz mike1334 #5580 üzenetére
Miért ne foglalkozna velük?
Látom a keresés nem erősséged
Segítek.
Ha eldöntötted, hogy Waterflexet akarsz, mert már régóta azt írogattad, akkor maradj annál, nem bánod meg, ebben az árban jó lesz az.
Én ha ilyet vennék, akkor innen rendelném meg: [link]
És rendelnék hozzá egy ilyet: [link]
Ezzel a 2 tétellel ugyanannyit fizetsz, mint ha az edigitől rendelnéd csak a borotvát.Le2Max 3/64
-
mike1334
veterán
válasz Gergely0809 #5579 üzenetére
Akcióra de az edigitalnálmost más mwfy, az emag meg a mall se nagyon foglalkozik most a borotvákkal sajnos...ha hét végéig nem változik a helyzet, akkor a waterflex lesz az edigitaltól...
-
mike1334
veterán
PANASONIC ES-ST25K-S803 borotvával van vkinek tapasztalata?
-
-
Koczó93
őstag
Rq1160-am van, majdnem ugyanaz mint a 1145. Az rq szériát csak álvánnyal tudod tölteni, nem tudod használni közben(3 perces töltéssel meglehet borotválkozni ha lemerülne). Pozitívum hogy 3-4 hétig bírja az aksi. Nyakról is szépen leszedi, de eleinte kipirosodhat ez normális, elmúlik.
3 perces borotválkozást egy tipussal sem fogsz tudni produkálni ha alapos akarsz lenni. -
mike1334
veterán
No jó, sokat kérdeztem már, de a héten végre rászánom magam és veszek egy borotvát. Melyik a legjobb Braun borotva nagyon max 40e-ért? A waterflexet néztem, az kicsit olcsóbb is, és félig-meddig 5-ös feje van..
-
Chappy
tag
Heló!
Várhatólag ez az utolsó kérdésem a vásárlás előtt. Két borotva maradt a kalapban, a Philips RQ 1145 és a PT920. Ami fontos szempont maradt:
-töltőről is lehessen használni - az RQ 1145-öt is lehet? Nem találtam erről semmit, a PT920-t tudom lehet
-hosszabb pajeszt (0.5cm<) is vigye le - RQ 1145 képes erre? (PT920on van pajeszvágó)
-nyakamon-államon is vigye le rendesen a szőrt (tudom, rezgőkéses, viszont kettőt nem engedhetek meg magamnak és a 30 ezres kategóriás braunra panaszkodnak az ismerőseim, hogy szenvedés) -ebben mennyre jó a PT920? (23 éves vagyok, most jött el az a korszak, hogy naponta-kétnaponta kell borotválkozni hogy az asszony is meg legyen elégedve)
-rendszeres (napi) borotválkozásnál napi 3 perc alatt lehessen végezniKöszi szépen előre is, ha valaki RQ 1145 vagy PT920 tulajdonos válaszol.
Üdv.:
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5570 üzenetére
Nemrégen értem haza és eddig próbáltam keresni egy képet, hogy milyen volt az előző borotvája. Elég nehezen találtam egyet.
Ilyen volt csak a tisztítóállomás nélkül és világosabb szürke markolattal. Azt már nem tudom, hogy mi a pontos típusa (esetleg ha Te tudod akkor megírhatnád ide). Azért kellett egy új, mert azt ami volt -és egyébként kifogástalanul működött - azt kiejtette a kezéből és fürdőszoba járólapjára olyan szerencsétlenül esett le a borotva, hogy széttört. Az a része ért földet(járólapot) ahol a töltés csatlakozója van és már el sem indult utána, így hát ment a Tesco elektromos hulladék gyűjtő konténerébe.
Még csak egyszer borotválkozott ezzel a Remingtonnal, de azt mondta nekem ma, hogy legalább van olyan jó és olyan hatékonyan is vág, mint az előző Braunja de annál észrevehetően csendesebb a hangja. A felesége szerint is csendesebb ez a borotva.( a nők nagyon érzékenyek az ilyen hangokra... )
[ Szerkesztve ]
-
Gergely0809
tag
És ismerősöd nem mondta, hogy milyen? Első villanyborotvája?
Engem a kijelző nem motivál, a mostani Braun 4 csíkban mutatja a töltöttséget, nekem az elég. Múlthét szerdán töltöttem és eddig egy csík ment le. Viszont a Remingtonhoz nincs tisztítóállomás, ennyiben jobb lett volna az 530 plussz az a 4ezer FTLe2Max 3/64
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5568 üzenetére
Azt, hogy hogyan vág az a Remington azt nem tudom mert nem az enyém és így nem próbáltam ki csak kézbe vettem és nézegettem meg börrögtettem kicsit.
Viszont ha most tényleg kellene vennem egy másik borotvát akkor egy Remington XR1370-eset vennék az biztos. Azért, mert tetszik az a digitális kijelzője és persze maradva a nálam jól bevált körkéses technológiánál.
A mostani Philipsemmel sincsen semmi gond de már csak a változatosság miatt is.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5565 üzenetére
Megvan a borotva, láttam is. Nagyon jól néz ki. De aztán nem Braun lett mert valaki más belsős elvitte előle, így lett egy Remington F7800-as. Ez is szuper akciósban lett és mindössze 14200 Ft-ért. Amennyire jól néz ki hát most lehet, hogy én is vettem volna a meglévő Philips mellé egyet. Ráadásul elég halk is. Ennek is három soros a szitája mint a Braunnak, és minden irányban mozdul ez is, és rögzíthető is akár.
[ Szerkesztve ]
-
Gergely0809
tag
Csak azt hittem, mert pár napja 2 Braunt is kérdeztél.
Én sem tervezem örök életűre az enyémet, Kb 2-3 évig akarom használni, aztán sztem lépek egyet. Most ez elég nekem, lépni is csak azért mert miért ne.
Pálpusztait már nagyon régen ettem, kb 20-25 éve
Majd ha jelentkezik az ismerősöd, írd meg mi a véleménye róla, kíváncsi lennék rá.Le2Max 3/64
-
Dhampir
félisten
Nekem is merült le már váratlanul a Braun CruZer 6 Clean Shave. Szerencsére 5 perces töltés után már kibírta a hátralévő időt.
Az lehet az egyik megoldás, hogy két-három szöszölősebb borotválkozás után már érdemes töltőre dugni, így megelőzhető a kellemetlen meglepetés.
(#5532) Gergely0809
A Brauné olyan pont, mint a citromos sör.
Egy kis Pálpusztai hozzákeverése után már olyan szaga lenne, mint a Pálpusztainak.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5561 üzenetére
Nekem nem kell rezgőkéses, én maradok a körkése Philips borotvámnál. Csak segíteni szerettem volna az ismerősömnek. Még nem jelentkezett, hogy megvette-e, de remélem áthozza majd egy megtekintésre.
(#5562) Namelesske
-
Namelesske
addikt
Nem kell ennyire túl izgulni a dolgot. A NiMh akku sokkal egyenletesebben öregszik mint a Li-ion alig veszít a kapacitásából pár %-kot a teljes élettartama alatt. A jó minőségű cellák kibírnak 1000 ciklust. 6 naponta való töltéssel is legalább 3 évig kell bírnia. Utána meg egy borotvafej és egy akkucsere költségén kapsz egy új borotvát és ennyi.
-
Gergely0809
tag
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5559 üzenetére
Közben nézegettem a hozzávaló akkukat, és a forrasztófülesből kettő darab ötezer körül van, plusz a szerviz költség ami közel megint ennyibe lenne. Ha a garanciális időn túl kellene cserélni.
Akkor már inkább egy másikat, újat venni jobban megéri majd mint az akkukat kicserélni.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Gergely0809
tag
Annyiért ingyen volt. Grat.
A gyári értéknek a Braun 50 perc vezeték nélküli használatot ír és annyit bír is. Az, hogy ez idő alatt ki mennyiszer tud megborotválkozni, egyén függő. Olvastam itt a fórumon, hogy valakinek 20 percig is eltart. Én kb 5-6 perc alatt letolom a 2-3 napos borostát.Le2Max 3/64
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5556 üzenetére
Köszi a választ.
Már el is ment az ismerősöm a borotváért. Tegnap lett félretetetve mert van ismerős ottani dolgozó aki el tudta tetetni saját névre.
Bolti áron 21.999Ft eredetileg, de ebből van a héten (csütörtök óta tart és a készlet erejéig) egy 40%-os kedvezmény plusz a mai "utolsó vasárnap" kedvezménnyel plusz még 20% a kedvezményes árból. Így lett a mai végösszeg 10.556 Ft.
Szerintem ennyiért megéri, csak az a NiMh akku az ami miatt én nagyon hezitáltam.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Gergely0809
tag
Most komolyan. Az elmúlt héten kb 3x is írtam róla, mármint a 390-esről. Azt is leírtam, hogy mi a különbség a 2 között. Az összes 3-as ugyanúgy vág, csak extrákban van különbség. Az akksija nekem egy hetet elmegy. Utána úgyis tisztítom, akkor meg feltölti. LiIonos akksit csak az 5-ös szériától rakott bele a Braun.
[ Szerkesztve ]
Le2Max 3/64
-
Jenne
őstag
Sziasztok.
Én körkéses borotvát használok és egy kedves barátomnak kellene tanácsot adnom egy általa kinézett Braun 3 350 cc borotva vásárlásához. (Tescoban és a mai napon 20% kedvezménnyel venné)
Használ valaki ilyet vagy hasonlót?
Mennyire hatékonyak a vágásnál ezek a borotvák? Sajnos Ni-Mh akkujuk van és nekem már volt kétszer is rossz tapasztalatom Tescoban vásárolt régebbi Philips (Ni-Mh akkus) borotvákkal. Nem tudom hol és mióta tárolhatták ezeket anno de kb. másfél év elteltével már csak 2-3 borotválkozást bírtak akkuról. Szépen elvesztették a kapacitásukat. Könnyen előfordulhatott, hogy a hosszú tárolás miatt öreg, vagy nem teljesen egyforma voltak már a cellák. Ez a kiválasztott Braun is sajnos Ni-Mh akkus és nem litiumos.
A Braun a töltőiben a Ni-Mh akkujaihoz a cellák, az NDV vagy a hőmérséklet-csúcs-érzékelés elvet használja, ezzel magasabb kapacitásértéket érnek el, és a nyereség és ha jó cella akkor cellánként akár lehet 6-8 is. Sajnos ez a kapacitásnövekedés a ciklus során fellépő enyhe túltöltésnek köszönhető, és az a hátránya, hogy cellák rövidebb élettartamúak lesznek. Nagyjából a lehetséges és elvárható 400-450 töltési ciklus helyett kb. 300 ciklus bírnak csak. Na de ez már nagyon szakmai vonal és nem ezt akartam kérdezni.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Megírná valaki aki tudja pontosan a típust, hogy Braun Series 3 350cc-hez melyik combipack kell?
Előre is köszi.
-
walter70
tag
Nekem a Pana annyiban rossz,hogy már 4. éves,a led visszajelző már rég nem működik,mindig trükközni kell a töltéssel.
Igazság szerint annak idején azért vettem,mert előtte egy alap körkéses volt,ki akartam próbálni egy rezgőkésest is.Ez megtörtént,de ha őszinte akarok lenni a bőrömnek sokkal kellemesebb a régi Philips,mikor néha használom.Pedig már 10+ éves,eredeti késekkel,csak tisztítva van rendszeresen.
Szóval visszatérnék ehhez a technikához.A PT920-ról nekem is annyi jött le,hogy komolyabb kések vannak benne,mint az alap rq-sorozatban.Persze a technika ettől még lehet más,de mint írtam nekem ezen az áron ez pont megfelel. -
Jenne
őstag
válasz walter70 #5548 üzenetére
Bocsi nem olvastam annyira vissza és nem néztem hogy már írtad.
Szerintem nyugodtan megveheted főleg ha az edigitalban ennyiért van. Ennyit megér, és végül is HQ9-es kései vannak. Megnéztem a sokak által javasolt RQ sorozatot és ott a két legolcsóbbikban, amelyek közül mindkettő ezrekkel drágább a PT920-nál, az RQ1141 és RQ 1145-ben lévő RQ11/50 kések ugyan úgy néznek ki - a sziták mintázatait összehasonlítva - mint a HQ8 kések DualPrecision kései. Szerintem egyazon típus csak a készülékhez való csatlakozásban eltérőek egymástól. A PT 920-ban meg végül is egy szinttel magasabb, a HQ9-es kések vannak.
Két évet biztosan ki fognak tartani a kések és szerintem vedd meg nyugodtan azt a borotvát.
Egy nagy előnye azért van - szerintem - a körkéseseknek a rezgőkésesekkel szemben amit itt nem igen mondanak. Ha elkezd kopni a rezgőkéses kése akkor azt lehet érezni, hogy kezdi húzni a borostát (nem kellemes érzés), idővel meg már akár finoman tépni is a borostát. A körkéses meg egyfajta önélező módon dolgozik. Nem fog húzni vagy tépni ha elkopnak a kései, hanem azt lehet észrevenni, hogy sokkal jobban rá kell nyomni az arcra és akkor sem vágja már le simára hanem marad még kis borosta. Persze ez az én véleményem és saját tapasztalatom, és lehet, hogy meg fognak cáfolni vagy éppen támadni ez ügyben.[ Szerkesztve ]
-
walter70
tag
Mint írtam,most is elektromos van,egy Panasonic,tehát azzal nincs gond,hogy megszokjam.Azért kértem a véleményed,mert erről a típusról inkább jót olvastam,mint rosszat és elég elérhető árban is van (edigital 25e körül).
Tudom,hogy sokat az rq sorozatot ajánlották,de annyit nem szándékozok rákölteni.
Igazából a tapasztalatodra voltam kíváncsi.Nyilván minden ember bőre más,de hát nincs lehetőség többet kipróbálni,valahogy dönteni kell.Köszi a választ.
-
Jenne
őstag
válasz walter70 #5546 üzenetére
Szia!
Nehéz biztosat ajánlani, mert mindenkinek más az arcbőre és máshogy viseli vagy reagál a borotvára.
Inkább a tapasztalatomat írom le.
Én az enyémet hirdetés útján vettem, igaz töltőállvány nélkül, de nem is hiányzik nekem,és gyári doboza nélkül de újonnan, bontatlanul és minden más tartozékával együtt 12 ezerért. Szerencsém volt. Én naponta borotválkozom már több évtizede(így szoktam meg) és eléggé erős az arcszőrzetem, de gond nélkül leviszi. Persze szokni kell az arcnak villanyos borotvát, meg hát kicsit be is kell gyakorolni a mozdulatokat is ...eddig csak néhányszor volt, hogy kétnapos borostát kellett vele leszednem de azzal is elboldogult gond nélkül.
Előtte a PT860-asban HQ8-as kések voltak, a mostaniban meg HQ9-es de őszintén megvallva én semmi pluszt nem veszek észre a HQ9-ben a HQ8-hoz képest. Időben is ugyan annyi kell a borotválkozáshoz(nálam) és jobban vagy ha úgy tetszik akkor simábbra sem vágja le a HQ9 mint a HQ8. De viszont drágább.
Gondolom ezzel nem sokat segítettem a döntésedhez...Viszont alaposan nézz körül mert 24 ezertől akár 35 ezerig is van PT 920-as.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Nagyon offos leszek de megkérdezem.
Van itt a fórumozók között pénzügyi szakember? Ha igen akkor kérem, hogy keressen meg privátban mert kellene egy pici segítség.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz walter70 #5542 üzenetére
Köszi a választ.
Az én mostani Philips PT920-as borotvám megy akkuról és akkor is ha be van dugva a hálózati kábele. Ezért is furcsállottam azt a Braunt, hogy csak akkuról megy és ha be van dugva töltésre akkor meg nem működik. Ráadásul ez a Braun már a drágább 5-ös sorozat Li-Ion akkuval.
Egyébként az előző Philips PT860-asom ment akkuról is meg ha be volt dugva akkor is. A fiam Philips PT870-ese is tudja ezeket.[ Szerkesztve ]
-
walter70
tag
-
Matgabka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék új borotvát vásárolni, és a választásban kérem a segítségeteket. Eddig egy Braun 150s-1et használtam több évig, de azóta megerősödött az arcszőrzetem és már nem nyír rendesen. Kb. 30 ezret szánnék az új borotvára.
Üdv,
Gábor -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az mennyire gáz, ha egy akkus borotva csak akkuról üzemeltethető, ha a 220-ba be van dugva akkor hálózatról meg nem. Nagy kompromisszum?
Ugyan is a (két emelettel feljebb lakó) kedves szomszédom pár napja vett a MM-ban egy Braun Series 5 5040s borotvát és most jött rá, napokkal később, hogy csak akkuról tud üzemelni a készülék. Gondolom a vizes borotválkozás miatti biztonsági védelem miatt van ennél a készüléknél ez.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5532 üzenetére
Szia!
Nehéz elmondani szavakkal egy illatot. Feleségem szerint nagyon hasonló az ARIEL mosópor illatához csak nem olyan intenzív/erős az illata. Én nem igen érzem mert borotválkozás előtt mostanában már használok előtti arcszeszt is és annak az illata van a borotva késein. Lényeg, hogy fertőtlenít, tisztít és keni is a késeket. Ennyi nekem elég.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz Gergely0809 #5536 üzenetére
Én már azon is csodálkoztam ezt minek illatosítják, de legalább már látom, hogy van rá igény.
Így adhatnák több illatban. -
SanyiSay
aktív tag
válasz Gergely0809 #5534 üzenetére
Nem mondtam hogy nem jó, csak semmi extra.
Tisztít ez is, gondolom, meg hoz még ki szőrszálakat, meg a kenés is jó lehet hosszú távon.
Inkább azt mondanám hogy a reklám szöveg lett egy kicsit eltúlozva.
Sima öblítő illat és kész. Féláron szerintem megéri mert a másik felén lehet citromos sört venni.[ Szerkesztve ]
-
SanyiSay
aktív tag
válasz Gergely0809 #5532 üzenetére
HQ200 amibe mártogatok, teszt jelleggel, ha már mindenki olajoz.
Amit vártam:
Gyárilag hűs szellő illatot írnak rá, kíváncsi is voltam mi lesz. Csak a borotva lesz illatos vagy minden reggel egy komplett hűs lendület pörgeti fel álmos reggeleim, miután a frissen olajozott késeim soha nem látott energiával győzik le a galád borostát.Amit kaptam:
Illata egy B kategóriás öblítőére emlékeztet.
Minden más megegyezik a sima meleg vizes öblítés hatásával, amit éveken át alkalmaztam előtte.Lehet ha citromos sörbe áztatnám mint te, nekem is pergősebben indulna a reggel.
-
Jenne
őstag
válasz membrandj #5530 üzenetére
Román cég tudom. Bukaresti bejegyzéssel. Garanciális dolgokkal nem tudom mi a helyzet de nem is érdekel, mert amit rendeltem az nem akkora összeg, hogy ha majd tönkremenne akkor garanciáztatnom kellene. Eldobom és ennyi. Braun-Oral-B elektromos fogkefe és alig 6 ezer forint volt.
Az Ügyfélszolgálatuk az meg fővárosi telefonszámos egyébként.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
-
Jenne
őstag
Néhány hsz.-előbb érintőlegesen megemlítettem az eMAG-ot is. Nem akarok reklámot nekik, de korrekt társaság és aki esetleg rendelne Tőlük nyugodt szívvel tudom ajánlani. Főképpen, hogy minden kiszállítás ingyenes! A megrendelt HQ200 tisztítófolyadékot másnap már ki is hozta a futár, előtte email és SMS értesítés is volt ahogy az kell. Nemrégen rendeltem mást is Tőlük, és megadtam egy későbbi szállítási napot mert több napig nem voltam itthon. Pontosan azon a megadott napon és délelőtt 11 óráig (mert így kértem) hozták. Igaz, hogy ezt így lepontosítva csak telefonon lehetett megrendelni, de a telefonos ügyfélszolgálatuk is megérdemli a maximális csillagot, mert szinte azonnal bejelentkeztek, nem volt az a sok percig tartó várakoztató zene hallgatás. Udvariasak és korrektek.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5527 üzenetére
Köszi.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tapasztaltabb Braun tulajdonosokat kérdezem, hátha tudják. Ha valaki felismeri hogy mi a pontos típusa ennek, beírná nekem? Sajnos csak ezzel a képpel tudok szolgálni, másom nincsen. Melyik 7-es sorozat lehet? És mikori gyártmány? lehet, hogy már jó régi? Utána néznék majd a neten.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Chappy
tag
-
Chappy
tag
válasz SanyiSay #5393 üzenetére
Heló!
Na eddig tartott, míg megettem a témát és az archívumot. Szóval köszi még egyszer, valószínű fogok venni egy 10-20 eFt-os braunt, mivel anno azt jobban szerettem, amikor jó volt. Végülis ez is nagyon jó volt régen, habár 15-18 évesen képzelhetitek mennyi szőr volt rajtam . Magamhoz viszonítva most kezd erősödni, de ha megnézem az átlag 23 éveseket, akkor eléggé "szőrtelennek" számítok. Azt látom, hogy 30-40 évesen kénytelen leszek venni egy 50 eFt kategóriásat. Most amúgy a pengecsere lenne a legjobb, de az annyiba kerül, mint egy ugyanilyen kategóriájú új borotva, meg akkor azt nem kell szétszedni a tisztításhoz. Szóval köszi még1x!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Üdv!
Mivel a mostani hajvágóm megadta magát, sajnos keresnem kell egy utódot. Leginkább szakáll vágásra használnám, ritkán kerülne sor hajnyírásra.
Plusz az sem lenne baj, ha hagyna egy kis borostát, mert azt szeretem. Árban 10-11 forintig mennék el (bár gondolom itt nem lehet csodát, s 10 éves garantált működést várni), első körben a Remington MB4030, Philips QG3330 is szimpatikus.
Ha esetleg van már, amit érdemes lenne megvenni, s megosztanátok velem, megköszönném."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Gergely0809
tag
Csak tippelek, kb 2009-es lehet. [link]
Megérkezett a tisztítófolyadék a Braun 390cc-4-be.
Szépen kipucolta, azt hittem majd ha jól kikocogtattam, nem lesz benne szőr, de lett, szal elég hatékonyan tisztít. Egyszerű a szerkezet, csak 1 gomb van rajta meg egy led, ami a folyadékot világítja meg kéken.
Kb 2 perc a tisztítás, összesen 5x indul be a szivattyú és a borotvát csak az első 4 alkalommal indítja, kb 10 másodpercig. Utána tölt. Én töltés befejeztével kikapcsoltam kiszedtem a borotvát, szétszedtem, hogy kiszáradjon, nem hagytam benne még 4 órát, amire kiszárad, mert feleslegesnek tartom, hogy égjenek a borotva ledei amíg szárad egy félig zárt helyen. Finom illata lett száradás után. Nedvesen kemény alkohol szaga van. A patront is kiszedtem és lezártam, ne párologjon feleslegesen. A párolgás nem csak spórólás szempontból nem jó, hanem mivel van benne olaj is, ami nem párolog, mint az alkohol, így megváltozik az arány az olaj javára, ami sztem nem szerencsés. Na mindegy, nem nagy mutatvány kivenni és lezárni.Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, jó cucc.
Le2Max 3/64
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Használ valaki közületek ilyen borotvát? Braun 560 Series 5. Esetleg tapasztalat vele?
Mikori gyártásúak lehetnek, mert a braun honlapján már nem látok ilyet az 5-ös sorozatban. Annyit sikerült kiderítenem,hogy Li-Ion akkus és milyen szita/kés kell hozzá ha cserélni kellene.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #5517 üzenetére
Hát igen..vigyázni kell a német termékekkel, mert mindent hamisítanak. Főleg és előszerette az eredeti, minőségi kínai cuccokat...
-
Gergely0809
tag
Emiatt kicsit csalódott is vagyok, de csak túlélem
Én a 190s-1-et úgy tisztítottam, hogy leszedtem a szitát, a kefét bevizeztem és nyomtam rá sampont, majd a késeket jól átkeféltem, utána a szitát ujjal átkentem, bő víz alatt elmostam őket, majd pár csepp olaj és mint az új, sosem hanyagoltam el, de a mosó megkönnyíti majd holnaptól a dolgomat.Le2Max 3/64
-
Jenne
őstag
Kicsit elszomorodtam, hogy nem én vagyok az egyedüli aki így tisztítja a borotváját. Azt hittem, hogy én találtam ki és beadhatom szabadalmaztatásra és levédethetem az ötletemet.
Csak vicceltem ám...
(#5514) Gergely0809
A Te Braun Series 3-asod sajnos német hamistvány. Kínai az eredeti. A Braun sosem volt német, mindig is kínai volt. A nevéből is azonnal kiderül egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Én is hasonlóan csinálom mostanában. Csap alatt kiöblítem ahogy kell, majd egy üvegtálkába forróvíz+Jar kombót rakok és abban áztatom a szitát és a pengét. Ha nagyon makacs akkor a gyári kefével szedem ki a pengéből a maradványokat. Ha ez kész tiszta vízzel is leöblítem, majd pótolom a kenőanyagot egy H1-es Ecoll aeroszolos olajjal.
-
Gergely0809
tag
Én csak azért vettem tisztítósat, mert annyiért megkaptam, mint a legolcsóbb 3-as.
De ezt nem akarom csap alatt mosogatni, mert nálunk elég kemény a víz és nem akarom a szitát és a késeket vízkővel terhelni. Amúgy jó megoldás a tied is. Szerintem azzal a folyadékkal én is után tudnám tölteni, csak amit én találtam németből, az gazdaságosabb valamivel.
Ja és olvastam itt, hogy a 3-asok made in china, az enyém germany, szal hamisítványLe2Max 3/64
-
Jenne
őstag
Én házilag oldottam meg ezt a tisztítóállomást. Bár nem számoltam ki, hogy mennyire jön ki az esetenkénti tisztítási költség.
Vettem egy 2 dl-es alacsony falmagasságú üveget(65 Ft). 75 mm az üveg szájnyílása és 65 mm magas. Aztán vettem még rá egy csavaros fém zárókupakot is (35 Ft). Mint a befőttes üvegeken. Vettem hozzá egy kis tölcsért(130 Ft) és egy csomag filteres kávékhoz való szűrőpapírt is(290 Ft/80 db). Megrendeltem az emag-tól egy 300ml-es Philips HQ200 Jet Clean tisztítófolyadékot.( 1990 Ft és ingyenes házhoz szállítva!)
Ahogyan én csinálom az a következő képpen zajlik:
-Az alap az, hogy minden nap a borotválkozás után kimosom meleg folyó csapvíz alatt a borotvát, pontosabban a késeket tartó borotvafejet kihajtva annak a késeit, és azzal a vízzel amilyen meleg víz jön a csapból. Hetente pedig plusz még beleteszem ebbe a tisztító folyadékba is.
-Másfél deci folyadék fér bele az üvegbe kényelmesen, ebbe beleengedem a borotvát fejjel lefelé, majd beindítom és járatom benne kb. fél percig. Utána leállítom, kiveszem, lecsepegtetem és kicsit ki is rázogatom, majd ezt követően még néhány másodpercet újból járatom, de már nem a folyadékban, csak úgy magában majd kinyitva leteszem, hogy kiszáradjon. Ennyi.
Az üvegben lévő folyadékot minden ilyen tisztogatás után (ami kb. hetente van) egy szűrőpapíron keresztül átszűröm és elteszem a következő használatig. Szemmel nézve nem igen látok apró kis koszokat a szűrőpapíron, de valamennyi azért van, mert kicsit feketés/szürkés színű lesz, de közel sem vészes. Tehát ebből következtetve a napi használatot követő alapos folyó csapvíz alatti kimosás elég hatásos lehet nálam és talán elég is lenne, de fő a higiénia és nem utolsó sorban még elég kellemes illata is van ennek a tisztító folyadéknak. Borotválkozáskor érzem is.
Aztán még hab a tortán, hogy másfél-kéthavonta havonta plusz még lekezelem a késeket és a szitákat egy Philips HQ110 spray-vel is.
Hogy aztán majd ez a 3 dl folyadék mikor fogy el, hogy majd kell egy újat vennem azt nem tudom, de lassan két hónapja használom a fele mennyiséget és még bőven bírja a tisztítást. Gondolom egy fél évet kibír az első másfél deci, és utána jöhet a másik fele. Így kalkulálva talán majd évet fog bírni összesen.. Persze nem spórolni akarok és a végsőkig használni egy flakon Jet Cleanert.[ Szerkesztve ]
-
Gergely0809
tag
A waterflexről meg ennyi: "A Trnd Magyarország terméktesztelőjeként hetek óta használok egy ilyen borotvát."
Jó vélemények, sok is, de ha én is ingyen kapnám ennyit megérne. Ingyen.
Amúgy a borotva szárazon jó, nem habbal, mert azt utána pucold ki belőle. Ha a szita és a kés közé trutyi kerül, az már nem hatásos.
Ennél jobb egy 390-cc-4. Arról legalább valóban igazi értékelések születtek, mert fizettek is érte a vásárlók..[ Szerkesztve ]
Le2Max 3/64
-
Gergely0809
tag
válasz membrandj #5507 üzenetére
A tisztítóállomás valóban nem létszükséglet. Kiszámoltam mennyibe kerül.
4250ft-ért rendeltem a CR2-t, ebben a posta is benne van. A 2 patron 60 alkalomra elég a gyári leírás szerint, így 1 alkalom 70Ft. Ez azért nem olyan vészes. Ha valaki dohányzik, akkor ez kb 1.5 szál ciginek felel meg. Így akár minden alkalom után használható, hogy mindig friss legyen a borotva. Ha csak hetente használják, akkor 1 évig elég.
Viszont ha nem retkesen van betéve a borotva, hanem csak ki van belőle a szőr kocogtatva, és van mondjuk már 2-3 üres és kimosott patron, akkor literes utántöltő kb 3-4000Ft és abból 6x megtölthető. Ami legyen 600Ft/30 alkalom. Így már csak 20Ft/mosás. Szerintem ennyit meg már simán megér a dolog, akár napi szinten is. És nem kell olajozással szarakodni, meg a vízkővel.
Viszont a 3.asban NiMh akksi van, amit nem ajánlanak csak úgy töltögetni, de a Braun a tisztítóállomását minden használat után ajánlja. Ez így kicsit üti egymást.[ Szerkesztve ]
Le2Max 3/64
-
mike1334
veterán
Köszi mindkettőtöknek, de már mindent kipróbáltam, és sajnos már közben kipattog, akkor is ha új a penge, és a pamacsos krémes technikával sokkal jobban siklik, mint a géllel vagy habbal...most meg is untam egy ifeig és nem borotválkoztam, de sajnos se itthon, se a mznkahelyen nem tolerálták igazán
Viszont szinte soha nem vágom meg magam..amúgy fura pár éve akár barbár módon is végihszáguldhattam az arcomon,semmi nyomot nem hagyott...hiába, öregszem....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Dhampir
félisten
-
membrandj
nagyúr
válasz mike1334 #5506 üzenetére
[link]
Itt azt írjáok,hogy az új 5-ös szériához 52S fej kell, a waterflex meg 51B, tehát nem lehet azonos a fej.A tisztítóállomás pont egy olyan extra, ami nem létszükséglet. Én arra pont nem fizetnék. nem is olcsó buli, ha normálisan veszed hozzá a folyadékot.
Amúgy a kipattogásra én régen csomó dolgot kipróbáltam, utána gondoltam egyet és SEMMIT nem tettem az arcomra borotválkozás után ( penge) és bevált. Hideg vízzel lemosom a maradék habot, az picit nyugtatja és kész. Arra kell egyedül figyelni,hogy pulcsi,kabát,stb ne érjen az arcodhoz,nyakadhoz. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
mike1334
veterán
válasz membrandj #5505 üzenetére
Nyilván így van, és köszönöm is a tanácsot, de 50 ezer forintot az életben nem adnék ki egy ilyen kütyüért, még úgy se, hogy szerencsére tellene rá. Plusz a tisztító állomás dolog eléggé tetszik,és tudtommal utólag nem lehet külön venni hozzá. Meg ott a waterflex is, ami olyan elvileg, mint az 5-ös széria, viszont csak 33e.
-
membrandj
nagyúr
válasz mike1334 #5504 üzenetére
Pedig pont ez a kategória, akinek megéri a drágább. A rinocérosz bűrőnek, ha nem sűrű, akkor elég lehet egy 3-as is. Akinek érzékeny és erős is, annak 5-ös széria alatt nincs sok értelme kezdeni, persze ez az én véleményem, mert ha megveszed a 3-ast és nem válik be , akkor sakkozhatsz, hogy vajon az 5-ös jobb lenne e vagy az se jó.. Ha meg megveszed az 5-öst alapból pl 5040 és beválik, akkor örülsz, ha nem akkor eladod és tudod,hogy nem neked való ez az elektromos borotva téma.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
mike1334
veterán
válasz Gergely0809 #5503 üzenetére
Eldobható 2 pengés, borotvakrémmel és pamaccsal. Csak mindig kipattogok tőle..
-
zseko
veterán
válasz Gergely0809 #5499 üzenetére
Köszi, nem volt gond hogy ne lett volna, az előtte linkeltben is ha rámegyek a weboldalra akkor annyiért (13-) kapom, csak érdekes hogy kicsit másként rákeresve más árakat hoz ki.
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen autót vegyek?
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó