- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz Dolphine #7598 üzenetére
Betettem Neked két linket az AEG-ről, hogy hol vásárolható még, de figyelmetlen voltam. Túl gyorsan cselekedtem és előtte nem néztem utána csak betettem a linkeket. Utána vettem észre hogy mindkét ajánlatnál már a 'Nem rendelhető' van odaírva. Ezért gyorsan, még a szerkesztési idő alatt töröltem azt a hsz.-t és ezért volt ott a téves.
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
mike1334
veterán
válasz Dolphine #7598 üzenetére
Valószínűleg a kommentje. (rossz topik, nem válasz akart lenni, egy olyan kérdésre válaszolt, ami nem is volt, vagy félreértette, stb. Vagy ő Woland alteregója a win telefon fórumból, ő szokott ilyen "bő" kinyilatkoztatásokat tenni, ha valamivel nem ért egyet )
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Dolphine
addikt
válasz Lawrence Z. #7595 üzenetére
Most én is megpróbálom onnan, ahonnan Te rendelted.
Kíváncsi leszek!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Lawrence Z. #7592 üzenetére
Az AEG HR5626-os villanyborotva bár előrendelhető, de ma kaptam egy levelet, hogy nem tudják, hogy mikor érkezik.
A nagy kérdés, hogy várjak még, vagy helyette a HR5625 vagy a HR5627 típust rendeljen? Mindkettő raktáron van!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Jenne
őstag
válasz zsoltzsolt #7591 üzenetére
Én a múlt héten vettem másod borotvának (jó lesz az csendesebb reggeleken) egy vadi új Philips PT877-es borotvát minden gyári tartozékéval potom áron, az egyik hirdető oldalról. (7500 Ft volt postával és tegnap meg is hozta a postás. Az eladó ajándékba kapta karácsonyra de nem kellett neki és nem is tudta szerintem, hogy mennyi egy ilyen borotva bolti ára...én meg nem világosítottam fel hanem gyorsan megvettem...)
[ Szerkesztve ]
-
Lawrence Z.
újonc
válasz Dolphine #7588 üzenetére
Én is nagyon kíváncsi vagyok,hogy neked,hogy válik majd be!
Valamelyik nap azon röhögtem,hogy ha kilyukadna a szita 3200ft lenne az új.4000ft volt a borotva.Nyilván vennék új szitát!
Egyébként a fejet nyugodtan öblögetheted majd a csap alatt!Én először nem nagyon mertem,de mivel azt írták lehet,ezért lesz ami lesz alapon benyomtam a csap alá.Azóta minden használat után leöblítem és még járatom is közben a gépet,bírja! -
Jenne
őstag
válasz Dolphine #7588 üzenetére
Ha majd mégsem válik be akkor enyhén zsírozd be egy kevés gépzsírral és egy erőteljes mozdulattal dobd el.
Ha sikerül 66 fokos szögben indítanod az eldobást, az a legjobb mert az a ballisztikai pálya ideális görbületi szöge.
A zsír az meg azért kell rá, mert úgy jobban siklik a levegőben és kisebb a rá ható légellenállási erő, így messzebbre dobható.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Dolphine #7586 üzenetére
Szia!
Nem akarom az előttem szólót felülbírálni, szó sincs róla. Jó tanácsot adott a töltéssel kapcsolatban és én inkább csak kiegészíteném. A későbbi akku élettartam miatt ajánlatos így eljárni a NiMH akkuknál.
Tehát: - Amikor megjött a borotva akkor addig használd amíg le nem áll magától. Ezután tedd fel töltésre és mivel Nikkel-Metal-Hidrid (NiMH) akkuról van szó, ezért ez az első töltés 14-16 órán keresztül tartson. Utána használd megint addig amíg le nem áll magától. Ismételd meg ezt a 14-16 órás töltést másodszor is. Használd és ha már kezd lassulni akkor innentől kezdve már tölthető akár, már nem kell megvárni míg leáll. De ekkor is mindig legalább 4,5-5 órán keresztül tartson egy-egy töltés.
Azért ennyi ideig, mert - bár az akkuban a cellák a töltöttségi szintet egy/másfél óra múlva elérik, a befejező vagy más néven zárótöltésnek meg kell lennie. Ez a zárótöltés nagyon fontos része a töltési folyamatnak a NiMH akkuknál, de Li-Ionosoknál is. Ha rendszeresen elmarad, azt az akku élettartam rövidülése és idő előtti tároló képesség vesztése sínyli meg. A zárótöltésnek a gyakorlati tapasztalatok alapján általában mindig a töltési idő min. duplája kell legyen. Jelen esetben az alap töltési idő Nálad ~ 1,5 óra, így a zárótöltés plusz még ~ 3 óra. Azaz: ~1,5 + ~3 = ~ 5óra.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Lawrence Z. #7585 üzenetére
A próféra beszéljen belőled!
Igen, tisztában vagyok a "hiányosságaival". A Ni-Mh aksi ez már csak ilyen.
Ha megérkezik kipróbálom, akkor majd beszámolok róla!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Lawrence Z.
újonc
válasz Dolphine #7583 üzenetére
Szerintem elégedett leszel vele!
Én most már elég jól kitapasztaltam,simán hozom vele egy eldobható 2 pengés szintjét! (pre shave ajánlott)
Az akkuja is jól bírja,4-5 borotválkozás,8-10 perc alkalmanként.Van amikor pöcsölősre veszem akkor 12-13 perc,de akkor is megvan a 4 alkalom,de olyankor az 5.-nél már nagyon kívánja a 220-at.
Egy dolog rossz benne,hogy a töltő nem kapcsol le,ezért figyelni kell.Én 4 órát szoktam rajta hagyni.
Mondjuk szerintem az árát nézve ez elnézhető neki!
Arra figyelj,hogy a használati utasításban azt írják,hogy az első használatba vétel előtt 10 órát töltsük.Nehogy szót fogadj!!!Előbb használd,merítsd le teljesen.Nekem full teli aksival küldték 4x borotválkoztam meg vele,míg lemerült,ha kapásból töltőre rakom 10 órára,akkor ki is nyírtam volna az aksit!
Ezért az árért persze Ni-Mh aksi van benne,ne töltsd össze-vissza,mindig merítsd le teljesen.
Üdv! -
-
Dolphine
addikt
válasz zsoltzsolt #7579 üzenetére
A legnagyobb félelemem, hogyha mégsem jó, akkor vettem egy számomra elég drága porfogót!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni!
Az utóbbi időben pengés borotva helyett csak hajnyírót használtam és azzal nyírtam le a szőrt az arcomról, mivel a pengés borotvától végem van! Az arcom vörös, kipattog, fáj stb.
A hajnyíró "nullás" változata borostás érzetet ad utána.
Hetente egyszer nyírom az arcszőrzetemet ez talán fontos információ.
A múlt héten vettem egy ilyen készüléket (arcszőrzet formázására), amiben van egy mini borotva fej. Kipróbáltam a nyakamon és az arcomon, de semmi irritációs, semmi, csak sima arc. Ezt a mini borotvafejet nem az egész arcszőrzetre szánták, ezért gondolkodtam egy villanyborotvában.
Konkrétan erre gondoltam.
A Remington magyarországi képviselettel leveleztem, és írták, hogy a mini borotva fej is rezgőkéses. Ezek szerint adhatok neki egy esélyt? Jobb lenne, mint egy pengés borotva?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Jenne
őstag
-
Jenne
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Én magam is úgy gondoltam hogy ennyi állás és nem töltés után nem biztos hogy tudja az akku azt amit kellene. A megerősítés végett kérdeztem rá. Több vélemény az talán egyértelműbb döntés.
Egy akkunak (akár az autó akkumulátornak is) a legnagyobb bajt az okozza ha sokáig áll és nem kap töltést.
Más: pár hónapja áttértem a rezgőkéses borotvára sok-sok éves vagy már inkább évtizedes filipsz használóként. (Braun 7 760CC-re)
Nagyon meg vagyok vele elégedve csak egy dolgot hiányolok nagyon belőle. Nincs benne internet...[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Ha nincs ami merítse az akkut akkor lehet hogy tökéletes állapotban van. (Pl ha nincs is benne a készülékben, de ez emlékeim szerint borotváknál nem jellemző) Ha viszont kikapcsolt állapotban is szív valamennyi energiát az elektronika akkor már lehet, hogy teljesen tönkre ment. A Li-ion akksikat nem szabad teljesen lemeríteni.
-
Jenne
őstag
Egy Li-Ionos akkus borotva ami 2 éves de eddig még nem is volt használva, annak az akkuja vajon még milyen állapotban lehet? Biztosan nem tesz jót ha ennyit áll és nincs töltve. Mennyi esély van rá hogy esetleg már nem veszi fel teljesen a töltést és hamar lemerül? Szerintem van rá esély de szeretném más véleményét is meghallgatni.
Tőlem kértek tanácsot ez ügyben ezért kérdezem ezt.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz jozsi252 #7569 üzenetére
Szia!
Majd a biztos választ valaki itt meg fogja adni aki használ ilyen borotvát.
Én azt tudom, hogy az RQ1150/RQ1155-ös borotvába gyárilag RQ11-es fej van, de az a fej csereszabatos a sima RQ12-vel. Viszont az RQ12+ az már nem jó bele mert nem teljesen ugyan az mint a "sima" RQ12-es fej. Biztos van valamilyen eltérés a kettő között.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Nemsokára 2 éve hogy megvettem a Philips RQ1251 borotvámat. Itt az ideje a körkés cserének. Nem tud véletlenül valaki külföldi webshopot ahonnan eredeti körkést kapok hozzá? Itthon 18-20k környéke hozzá, így ha van rá lehetőségem megpróbálnék kintről olcsóbban szerezni.
Gondolom ez a típus jó hozzá Philips RQ12/60 férfi borotvaegység fej
Az nem baj hogy enyém RQ1251, a körkés nevébe meg az van hogy 12/60? Vagy a lényeg az hogy 12 legyen a nevébe, az pedig az összes 12-es szériás borotvába jó?
iPhone 16 Pro Max
-
Jenne
őstag
válasz Gergely0809 #7566 üzenetére
A Gillette az gél, nem arcszesz.[link]
A Pitralon az meg piszok drága, az Malizia az fele ennyibe sem került és sokkal jobb volt az illata.
Egy Pitralon árából kijön négy Barbon. Ahol én veszem ott öt Barbon kerül ennyibe és még marad is egy kis apróm.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Ezekről tudok, de én már nem találtam hazai forgalmazót.
Évekig a Malizia Pre Shavet használtam, mert ebből az utánit is és a balzsamot is használom, így illatban azonosak lennének. De már legalább egy éve nincs hazai forgalmazónál Malizia Pre Shave. Állítólag a gyár leállt ezzel mert nem volt rá kereslet. De szerintem már sem a Nivea sem az Old Spice sem gyárt márt Pre Elctric Shavet.
Így hát maradt a jó magyar hazai Barbon. Ez legalább olcsó. Nekem egy 100 milis flakon kábé 5 hónapig elég.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Snoop27
őstag
válasz Lawrence Z. #7563 üzenetére
Meg is erkezett az S9031, meg 0 tapasztalat, este fogom kiprobalni, ami tetszik, hogy adnak +1 ev garanciat ra, igy 3 ev lett.
Breki: koszi, nem is gondoltam, hogy ilyen sok ceg gyartja, ezek szerint valoban hasznos lehet, foleg villanyborotva eseten.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Lawrence Z.
újonc
válasz Snoop27 #7559 üzenetére
Én a rossmannba csak ezt a Barbont láttam,ebből is csak 1 volt.De ez olcsó és jó!
Nálam azért nem volt ennyire durva a helyzet pengével,mint nálad.6-7 perc alatt kész voltam,szinte sose véreztem,csak szökő évente vágtam meg magam,viszont a nyakam állandóan kipattogott,a szám fölött is lett mindig egy-két kisebb pattanás,illetve nagyon érzékeny volt utána a bőröm főleg a nyakamon,és az állkapocs éleknél.És bármilyen pengét is használtam,a bajuszrészt mindig nagyon kellemetlen volt lehúzni.
De ezek a panaszaim mind megszűntek amióta a villannyal tolom. -
Lawrence Z.
újonc
Kicsit engem is bosszant,hogy ilyen sokáig húztam,halasztottam és nem váltottam már jóval előbb.
Az a középső penge elvileg a hosszabb szálakhoz van,gondolom e miatt vitte nálam olyan frankón első használatkor az 5 napos borostát.De azért ezeket a villanyborotvákat nem arra találták ki,hogy állandóan ekkora szőr legyen nyírva velük.
Egyébként én sem használom minden nap,inkább csak 2 naponta,illetve mikor hogy.A héten pl. hétfőn nem használtam,viszont kedd-szerdán igen.Kifejezetten szeretek vele borotválkozni. -
Jenne
őstag
válasz Snoop27 #7559 üzenetére
Pre Shave-et nem igen fogsz találni itthon a Barbonon kívül, de az is bőven megfelel. Én évek óta használom.
Barbon Pre Shave
Egy jó tanács az arcra való felvitelhez. Én egy ilyen kozmetikai szivaccsal kenem be borotválkozás előtt az arcomat. Ezzel mindenhova sokkal egyenletesebben el lehet kenni és nem is kell annyi belőle alkalmanként mintha a tenyeredbe cseppentgetnéd és úgy kennéd fel az arcodra. Egy ilyen szivacs egy évig biztosan kitart és úgy már nem is tűnik olyan drágának.
DM-ben, Rossmannban, Müllerben ...lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz Lawrence Z. #7556 üzenetére
Koszi szepen, a tanacsot is. Esetleg azt nem tudod, hogy szamit-e a márka is, vagy a lenyeg, hogy pre-shave legyen rairva?
Mennyire tudtam irigyelni azokat akik 10 parc alat le tudnak borotvalkozni pengevel, akar napi szinten is barmifele irritacio nelkul, de ez van, el kell fogadjuk, hogy a mi borunk erzekenyebb.LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
mzso
veterán
válasz Lawrence Z. #7554 üzenetére
Logikus.
Mondjuk én körkésessel is le tudtam vágni olyan simára az arcom mint pengéssel, csak sokáig tartott, igencsak égett az arcom, és jobban vérzett mint pengéssel bármikor.
Most fogok bepróbálni egy olcsó rezgőkéseset. Kár hogy nem írtál hamarabb mert akkor valószínű én is inkább AEG-t veszek, egy olcsó Povos helyett. Azon lett volna még ilyen hosszab szakállat lenyíró bizbasz is középen. Márpedig én nem szoktam naponta borotválkozni.
[ Szerkesztve ]
-
janes1976
őstag
Én se küldöm vissza a Waterflexet! Ezzel a pre-shave-vel ég és föld a borotválkozás. Na ezzel már megközelíti a pengés borotválkozást, úgyhogy marad. Meg köszi az ötletet!
Azt hittem, ez csak parasztvakítás, de nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
Lawrence Z.
újonc
válasz Snoop27 #7555 üzenetére
Köszönöm szépen!Szurkolok,hogy neked is beváljon a dolog!
Nekem mindössze a legelső használatnál pirosodott ki kicsit a nyakam,de akkor közel 5 napos borostára engedtem rá,illetve kicsit bénáztam is.De szerencsére rögtön észrevettem,hogy mi volt a hiba,így a 2. használattól kezdve semmi problémám nincs!Sőt,amire még nem volt példa,szinte várom a borotválkozást!
Ha szabad tanácsolnom valamit,akkor szerezz be egy ilyen pre shave-et,és,ha szeretsz kísérletezni,akkor csak akkor próbáld ki,mikor már rutinosan használod a villanyborotvát.Tuti észre fogod venni a különbséget!
Szép napot! -
Snoop27
őstag
válasz Lawrence Z. #7554 üzenetére
Koszonom, hogy megosztottad a tapasztalataidat, nagyon magamra ismertem a leirasodban (erzekeny bor, verzo nyak, szurossag miatt sirankozo feleseg). En par napja rendeltem egy Philips S9031-es gepet (remelem ma megerkezik) szinten a fentebb emlitettek miatt, mar unom, hogy csak heti 1x borotvalkozhatom, mert ha 3 naponta probalom az egesz nyakam verzik annak ellenere, hogy ovatosan csinalom. Remelem ez a gep megoldja a problemamat (bar semmiben sem lehetunk biztosak) de emelle talan berendelek egy altalad emlitett gepet is, nem draga s egy probat meger. Hasznald egeszseggel!
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Lawrence Z.
újonc
Teljes mértékben igazad van,és ezzel tisztában voltam én is,hogy hol a hiba,de mindig úgy voltam vele,hogy ha már pengét használok,akkor legyen tükör sima a képem.Sokat is agyaltam ez miatt:"Máskülönben mi értelme a pengének?Ennyi erővel használhatnék villanyost is,az is borotvál úgy,mint a penge szálirányba!És legalább kényelmesebb is használni!" stb...-és ebből a sok agyalásból jött végül az elhatározás...
-
mzso
veterán
válasz Lawrence Z. #7552 üzenetére
"(bár attól függ honnan nézzük,mert én visszafele is lehúztam pengével,hogy tükör sima legyen.)"
Ebből kifolyólag úgy is megoldhattad volna a problémát, hogy nem húzod le száliránnyal szemben is, amit nem szabad. Attól van a sok benövés.
-
Lawrence Z.
újonc
Üdv mindenkinek!
Régóta olvasgatom a fórumot,de ez az első hozzászólásom.(hosszú lesz )
Pár hónapja elhatároztam,hogy kipróbálom a villanyborotvát.
16 éve borotválkozom,mindig próbáltam jó minőségű borotvákat használni,hosszú évek óta a Gillette Fusion Powert használom,illetve már nem!
Mindig probléma volt nálam,hogy borotválkozás után a nyakam tele lett apró kis piros pöttyökkel,illetve 1 napig nagyon érzékeny volt a bőröm.Emiatt csak heti 1-max. 2 alkalommal borotválkoztam.-Ezért kezdtem érdeklődni a villanyborotvák iránt,gondolván,hogy azzal nem fogom majd olyan mélyen levágni a szálakat,s így megszűnnek az apró benövések,az irritáció,gyakrabban tudok majd borotválkozni,és nem kell állandóan hallgatnom az asszonyt,hogy "Mikor fogsz megborotválkozni???".....
10 évvel ezelőtt kaptam ajándékba egy körkéses Philips-et.Nagyon nem tetszett,tépte a szőrömet,és össze-vissza karistolt.Rákvörös volt a fejem tőle használat után,így 2-3 használat után elajándékoztam.
Az emlékekből kifolyólag gondoltam most adok egy esélyt a rezgőkésesnek is.
Elkezdtem nézni a kínálatot.Gondolkoztam,hogy vegyek egy Braunt 20-30-40 ezerért?És,ha nem válik be?És vajon mivel tudnak azok többet,mint egy 5-6 ezres borotva?Ez is-az is borotvál.Vajon megéri a hatalmas árkülönbség a márkásabb javára?
Mivel kezdetben csak kísérletezésnek szántam ezt az egészet,ezért maradtam az olcsóknál.Gondoltam,ha nem válik be max.kidobom.
És most ne nevessetek ki,de én ezt vettem: [link]
Azt kell,hogy mondjam,hogy imádom!Akinek van kedve olvassa el a véleményt róla,a hosszabbik az enyém.
Gyakorlatilag mindent tud,amit egy középkategóriás Braun is,csak nem az van ráírva...
5.000ft volt szállítási költséggel együtt.
Eddig kb.8 alkalommal használtam,nagyon szépen borotvál,nem penge simaságú,de majdnem.Kb. olyan,mint penge után fél nappal.(bár attól függ honnan nézzük,mert én visszafele is lehúztam pengével,hogy tükör sima legyen.)
A kis piros pöttyök,az irritáció,a borotválkozás utáni érzékenység mind megszűntek(legnagyobb örömömre)
Nagyon jó használni,egyedül a nyakamnál kell kicsit trükközzek,hogy ott is szépen levigye,de ahogy olvasgattam ez még a nagyon drágáknál is probléma szokott lenni.Persze ott szinte mindenkinek puhábbak kicsit a szőrszálai,jobban elfekszenek és kicsit össze-vissza nőnek,és ezért "küszködnek" ott a villanyborotvák.Én három részre osztom a nyakam,és mindhárom részen végigtolom minden irányba a borotvát,gyakorlatilag csillag alakban.Így egész jó lesz a végeredmény.Másem tudom már,hogy ki ajánlotta itt a pre shave-et,de köszönet érte! -Ma eszembe jutott,és beugrottam a rossman-ba.Szerencsémre volt 1 db Barbon belőle.Este mindjárt ki is próbáltam.Nem gondoltam volna,hogy tényleg ennyire hasznos cucc!Hamarabb is végeztem,simább is lett a bőröm,és a nyakamon szinte egy "kóbor" szál sem maradt.Az is feltűnt,hogy könnyebben siklik a borotva,és most nem láttam a szitába apró kis fehér hámdarabkákat.-gondolom ez attól van,hogy a pólusokat összehúzza,és ezáltal kisimul az arcbőr,amitől a borotva nem tud annyira "beleszántani".Egyszóval tényleg jó cucc,engem meggyőzött!
Ennyit szerettem volna.Elnézést mindenkitől a regényért!Lényegében egy kezdő villanyos tapasztalatait szerettem volna leírni.
Szép napot,éles késeket mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Egy ilyen borotva mennyire használható? Időnként utazáskor kellene.
-
Breki
veterán
válasz Gergely0809 #7548 üzenetére
Akkor ilyet nem próbáltál?
Make Your Own Braun Cleaning Solution
Itt írnak ilyesmit is:
I'm using 70% alcohol and add half a teaspoon of olive oil. Been doing this for 1.5 year now and it seems to wor perfectly,
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Gergely0809
tag
Akkor használom, amikor lemerül a borotva és amúgyis tölteném. Viszont minden borotválkozás után csap alatt elmosom, hogy minél kevesebb szennyeződés kerüljön a folyadékba.
Én itt vettem ezt: [link] Most bontottam meg a másodikat, nekem 9 hónapot bírt az első.Le2Max 3/64
-
Breki
veterán
válasz Gergely0809 #7544 üzenetére
Köszi, közben megérkezett. És működik :-)
Tisztítóegységet hogy használod, mennyi időközönként, tisztítófolyadékot kapszulát honnan szerzel?
-
seadrone
őstag
sziasztok!
philips szakállvágóhoz keresek forgó alkatrészt, olyan kis fém bigyót, ami a fejet rezegteti.
a testen volt, de leesett a lefolyóba, amikor szétszedtem
van valami philips alkatrész bolt vajon?
tehát ebbe megy az egyik része, de nem magát a fejet keresem
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz Gergely0809 #7541 üzenetére
És van valami tipped azzal kapcsolatban nálam miért nem indult el náluk meg igen?
Egyébként mi a véleményed róla?
Körszakáll formázására pl jó?
-
Breki
veterán
Én ezt nem értem, visszaküldtem a borotvát.
Erre ezt válaszolták.
A készülék megérkezett vevőszolgálatunkra és kipróbálásra is került.
A terméket teljesen feltöltöttük és ezt követően teszteltük hálózattal és hálózat nélkül is.
Mindkét esetben megfelelően működött, a motor láthatóan megforgatja a vágópengéket.
Fentiek alapján a terméket nem áll módunkban kicserélni, azt visszajuttatjuk a kapott módon Önnek.
A kézbesítés költsége kedvezményesen 999 Ft, melyet futárpartnerünknél egyenlíthet ki.Van itt valaki akinek ilyen készüléke van?
-
Snoop27
őstag
válasz Namelesske #7537 üzenetére
Koszi. Nagyon remelem, hogy nem fogom megbanni, olvastam rola nehany negativ kommentet is. Erdemes lehet megvenni hozza a SmartClean Pro borotvatisztito tartozekot vagy felelsleges?
-
-
Snoop27
őstag
válasz mike1334 #7534 üzenetére
Koszi, ez valoszinuleg igy van, de megis nagy fejtorest okoz a valasztas. Ma meg mind2 50%os kedvezmennyel van, s ki szeretnem hasznalni. Ha jol latom a 9031-es az ujabb modell (?), viszont az rq12-eshez tobb mindent adnak.
-
Snoop27
őstag
válasz mike1334 #7531 üzenetére
Koszonom, akkor az kiesik. Napok ota olvasok teszteket es tapasztalatokat a fentebb emlitett Philips borotvakrol, de nem tudok donteni. Az RQ 3d-nek koszonhetoen talan alaposabban borotval, simabb az eredmeny, viszont az S9 ujabb, s feltehetoen fejlettebb is valamivel. Ami meg gondolkodoba ejt, hogy nehany honap utan fejet kell bennuk cserelni (legalabbis sokan ugy jartak), s az nem kis penz.
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
Hali
Szakállvágót keresek, cél a borosta feeling. Ha jól láttam ajánlott a Remington MB4560.
A Philips BT9290 ér ennyivel többet mint amennyivel drágább? Vagy az árat a lézer dobja meg? Rákeresve, nem kaptam itt találatot. Esetleg Philips BT5205? -
Snoop27
őstag
Sziasztok.
Elektromos borotva vasarlasa elott allok, jelenleg egy cserelheto fejes 3 penges Gillette borotvat hasznalok, de legtobbszor verzik az arcom tole (leginkabb az allam). A gepek, melyeket kiszemeltem a Philips S9031/12, Philips RQ1251/80 valamint a Braun CT2CC. Legfontosabb szempont, hogy ne iritaljon.
Tudnatok tanacsot adni melyik lenne a jobb valasztas? Koszonom!LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz mickemoto #7524 üzenetére
A Braun a régi 5/6/7/8000-es sorozatnál is bevezetett egy új kés kialakítást. Ugyanilyen kés design-t alkalmaznak a vágókazettás Braun-ok is.
-"B" az új kialakítású kés
-"A" eredeti kialakítású késNálam a "B" jelű kés okoz szőrtépést és ma már a boltban a legtöbb csere kés/szita szett illetve minden új borotva (pl. Waterflex) ezzel a késsel érkezik. Az "A" jelű kés nálam sokkal jobb teljesítményt nyújt és nem okoz ilyen problémát.
-
mzso
veterán
Tudom, hogy itt szakállvágó nem sűrűn kerül szóba, de...:
Az összes szakállvágónak adott eszköz kb ugyanúgy működik mint a hajvágók?
Mert azok addig jók csak amik szabályosan állnak a szőrszálak. Ahol kuszák (tarkónál) ott jóformán nem vág semmit. Nem hinném, hogy egy kicsit kisebb méret meg lekerekítettebb fésű ezen sokat segítene.
Márpedig a szakállak jóval kuszábbak tudnak lenni a hajnál. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Átolvasva a fórumot, teszteket egy Philips s5420 villanyborotvára esett a választásom.
Remélem kicsit megkönnyíti az életem, mert borotválkozni azt utálok...
Itt ragadnám meg az alkalmat, hátha valakinek jól jön:
Minden philips villanyborotva 20% kedvezménnyel, ha online rendeled a Media Marktban. (10e. felett ingyenes kiszállítás az egész országban.)
Jó szőrnyírást mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Kicsit le kell, hogy romboljam a Braun körül kialakult képet.
Pár hónapja áttértem a körkésesről egy Braun 7 760-ra. Jól teljesített, ezzel nem is volt gondom, de egy ideig szoknom kellett a rezgőkéses használatát a körkéses után.
Nagyon szépen vágott, de az ádámcsutka körül picit mindig meghagyott, nem volt vészes...de mégis. Ott sehogyan sem tudtam teljesen simára borotválni. Összesen ennyi a negatívum amit elmondhatok róla. A tisztítóállomása is jó dolog és kényelmes is.
Ennyit az előzményekről.
A vőm karácsonyra kapott egy Panasonic ES-LT71-S borotvát. (nem tőlem)
Ehhez is van tisztítóállomás. Tegnap voltunk Náluk vendégségben és előzetesen megbeszéltem, hogy kipróbálnám ha megengedi. Megengedte. Nem is borotválkoztam meg elinduláskor itthon ez miatt, így egy napos borostával mentem vendégségbe. Braunnal is naponta borotválkozom. Nagyon meglepődtem a végeredményen pozitív értelemben mert nem ezt az eredményt vártam.
A Braunnal nálam 8-9 perc körüli egy borotválkozási idő. Ennél elég volt a szűk öt perc! Bár magasabb fordulaton (13000) dolgozik a motorja és a hangja is "vékonyabbnak" tűnik, de én úgy vettem észre, hogy mégis csendesebb, mint a Braun 7-es tízezres fordulatú motorja. A feleségem szerint is aki naponta hallja a Braunt. Az ádámcsutkám körül, ahol a Braun picit mindig meghagyott, és sosem hozta le 100%-ig, ott is tökéletesen simára levitte a pana! És van egy nagyon jó és hasznos funkció is benne, ez pedig az ultrahangos tisztítási mód. Ha 3 másodpercig folyamatosan nyomva van tartva a bekapcsoló gomb akkor beindul ez a tisztítás és 20 másodpercen keresztül tart. Kíváncsi voltam erre a tisztításra, és a hatékonyságára, ezért először hagyományosan folyó csapvíz alatt lettek kitisztítva a kések/sziták majd utána még ezzel az ultrahangos tisztítással is. Ezzel még jött ki belőle kosz elég szépen. Úgyhogy hatékony és jó ez a megoldás. Kár, hogy a braunban nincs ilyen.
Összegezve; - Bár csak egy alkalmam volt kipróbálni, de én ezt a panát a braun7-eshez viszonyítva jobb borotvának érzem/tartom. És ez az ES-LT71-es borotva a Panasonic palettán nem is a felső kategória, mint a Braun 7, csak a felső közép![ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz Gergely0809 #7518 üzenetére
Épp így jártam én is.Vettem egy 720-as braunt, gondoltam biztos egy álom lesz vele a borotválkozás.A régi 5xxx-esem csendesebb, egyszer sem tépte a szakállamat( ellentétben a 720-assal ami kb. minden második használatkor egyszer-egyszer odacsípet), ugyanolyan alapos, ellenben gyengébb tehát tovább tart vele a borotválkozás.Végül vissza is küldtem és maradt a régi.
-
mike1334
veterán
válasz janes1976 #7517 üzenetére
Pengés alatt gondolom az eldobhatás borotvára gondolsz. Annál jobb eredményt lehet elérni a biutonsági borotvával, ahol a penge közvetlenül az arcodra fekszik, és még annál is jobbat a borotvakéssel...
Szóval vannak fokozatok, a villanyborotva soha nem fogja egy pengés eredményét produkálni. Cserébe kevesebb macera és irritáció, na meg gyorsabb. De próbálj ki körkésest, lehet neked az jön majd be. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más jön be....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
janes1976
őstag
válasz Gergely0809 #7518 üzenetére
Á nem, köszi. Sztem a többi is ilyen lesz, én lehetek maximalista, a pengés múltból kiindulva. Ma fogok megborotválkozni, vettem ezt a pre-shavet amit a kolléga mondott, hátha jobban leviszi ott is.
Lehet én fogalmaztam rosszul, bocsi. Nekem Gillette Fusion ProGlide Power volt és hát ezt akartam leváltani.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz Gergely0809 #7516 üzenetére
A wf-nek is volt ilyen akciója.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Gergely0809
tag
válasz janes1976 #7517 üzenetére
Most borotválkoztam meg, egy hetes szőrnek mentem neki egy huszonx éves Braun 5010-el. Ugyanaz a feje, mint a Tiednek, gondoltam nem koszolom össze ekkora borostával a tiszta 390-et. Komolyan mondom ez az őskövület olyan simán és gyorsan levitte, hogy meglepődtem. Nem húzta meg egyszer sem és most borotválkozás után sincs égető érzés.. Ha gondolod elcserélem a WF-edre a 390CC-met.
Le2Max 3/64
-
janes1976
őstag
válasz Gergely0809 #7516 üzenetére
Amit mike1334 írt azért az is érdekes. Mindenféle trükköket kell alkalmazni, hogy levigye a szőrt? Ne vicceljünk már, 5 rugósnál megérteném, de 30-40 e-res borotvánál, miért nem viszi le csak simán egyből?
Egyébként felmerül bennem, hogy én vagyok maximalista. Én ahogy írtam is a pengéshez tudom viszonyítani, mert nekem nem volt még villanyborotvám, ez az első. Szerettem volna egy olyat, ami csendesen, tökéletesen teszi a dolgát, alapba.
Mindegy, még próbálkozom, a 100 napos pénzvisszafizetésbe belefér, nincs kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
janes1976
őstag
válasz mike1334 #7513 üzenetére
Adok még 1 sanszot neki, veszek egy ilyen pre-shavet, hátha. Azt hittem ez ilyen parasztvakítás.
Amúgy azt nem értem, hogy az arcon atom a borotva, áll alatt hogy nem képesek tisztességesen megcsinálni.
Engem szabályszerűen sokkolt az, hogy mennyire fos munkát végez áll alatt. Teljesen le voltam döbbenve, mert a rengeteg ajnározó vélemény hatására nem ezt vártam. Mondjuk ezért is választottam ezt a típust.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz janes1976 #7512 üzenetére
A Waterflexnek volt egy kampánya anno, egy ilyen regisztrálós-termékkipróbálós oldalon keresztül, hogy ha bekerültél a tesztelők közé, akkor kaptál egyet ingyen, csak vmelyik értékelős oldalon el kellett helyezni egy értékelést.
Én pénzt adtam érte, és nem bántam meg. Az áll alatt trükkös, de nem lehetetlen, kis türelem és idő kell hozzá. A barbon preshave nagyon sokat segít a helyzeten, "kiemeli" a szőrszálakat egyszerűbb lenyírni. Plusz én ott folyton húzom a kezem a borotva előtt, hogy érezzem merre van a szőr növési iránya, így könnyebb belőni merre kell még áthúzni a borotvát. 100%-os nem lesz, de látványos szőr nem marad, max érzem, hogy kicsit húz...de azt egyébként egy fél nappal később már máshol is.......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
janes1976
őstag
Üdvözletem!
Írtam tegnap a Braunnak, hogy a Waterflex-el nagyon nem vagyok megelégedve és hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Írták, hogy 2015. okt. 1-től van ez a 100 napos pénzvisszafizetési garancia és hogy éljek vele.
Ettől a készüléktől ebbe az árkategóriába van jobb vagy mind ilyen gánya munkát végez???
Az a gondom, hogy az áll alatt kritikán aluli munkát végez. Csomót otthagy, ez így szar.
Azt nem értem, hogy az a sok rohadt pozitív vélemény mind hazugság, ami pl. az árukeresőn van?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.
JanóXiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Valaki régebben már írt róla de nem találom vagy talán nem kerestem annyira vissza.
Egy Philips RQ1155/16-os borotván eredetileg/gyárilag RQ11/50-es fej van. Ezzel teljesen csereszabatos az RQ12-es fej?
Ha igen akkor abból is melyik mert több fajta van. RQ12/40-RQ12/50-RQ12/60.[ Szerkesztve ]
-
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Rendeltem a neten egy Braun 390c-s borotvát mert nagyon jó árban volt és nagyon jó véleményeket írtak ról a neten.
Ma megérkezett töltőre dugtam azt írja elsőre több mint 4 órát töltsem.
Mondom oké öt órai töltés után minden zöld led világít kipróbálom.
De a bekapcsoló gombot benyomva nem történik semmi.Mintha egy pillanatnyi rezgést éreznék, de nem indul el.
Lehet mégsem töltődött fel, de azt írják kábelre dugva feltöltés nélkül is lehetne vele borotválkozni, de úgyse csinál semmit.
Én lennék béna vagy simán indulnia kéne?
Szerk: Most a töltőre visszatéve alulról a 3. led villog olyan mintha mégse lenne töltve.
És eszembe jutott, hogy először a tisztítóegységbe téve az működtette.
De ugye azt nem akartam végigfuttatni, hisz újonnan kapva tiszta.Most akkor mi lehet vele lehet egész este érdemes elsőre tölteni?
De töltés közben kábelről akkor miért nem lehet bekapcsolni?[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Gergely0809 #7503 üzenetére
Valami indok a Remington(-ok) ellen?