- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
- Disney+
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz #86564352 #13043 üzenetére
Pre shavet használok, utána meg lorealt, meg azt amúgy is napi 2x, de ez is kevés sajna.
Braun egész jó cucc, teszi a dolgát, előtte waterflex volt. Ez jobb, de nem ég és föld. Mondjuk nem bántam meg, a wf-et elajándékoztam, az is bevált az új helyén
Több mint egy éve van még azt hiszem, sőt lehet annál is régebben.[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Nem teljesen borotválkozás, de kapcsolódik. Télen a hidegtől, és a száraz levegőtől baromira szárad, néhol hámlik az arcom, főleg borotválkozás után...tudtok vmi jó krémet ajánlani hidratálásra? Köszi!
-
mike1334
veterán
A Braun töltői eltérnek? Braun 5145s-t tölt vajon a Waterflex töltője?
-
mike1334
veterán
Írtátok itt a Malizia after shavet/balzsamot..kíváncsi lettem, nézelődtem (Müller, dm, rossmann), de nem láttam sehol...hol lehet venni?
-
mike1334
veterán
Ha már erős illat..pár napja borotválkoztam, pre-shavenek a Pitralont használtam. Eltelt fél óra, hazaért az asszony, belépett a lakásba és első kérdése az volt, hogy "borotválkoztam?"
-
mike1334
veterán
Én akcióban vettem már 400 forint alatt, olyan 350 körül..nézelődni kell, gyakran akciós 600-at sztem még soha nem adtam érte. After-shaveben van enyhébb verziója, a Figaro, de sajnos az nincs pre-shaveben
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #10189 üzenetére
Na igen, de a barbon 400 ft, ha akciós még kevesebb en vettem múltkor pitralont, de sztem ez kimarad, és visszatérek a barbonra ezután
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #10187 üzenetére
Mennyi volt?
-
mike1334
veterán
válasz #86564352 #10144 üzenetére
A 40K különbség: gyengébb magyar piac kisebb vásárlóerőn kell eredményt elérni, korrupciós költség, áfa, kapzsiság.
Ha drágábban adod, kevesebben is veszik, többet buksz, mint nyersz.
Az nem tudom, hogy merül fel magánszférában.
Áfa se indokol ekkora különbséget.
Plusz, ma mar semmeddig se tart eun belül rendelgetni (nemet amazon stb...).
Szóval passzolom....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Barbonozás után vettem egy üveg Pitralont. Az ára kb 3-4x annyi, mint a barbonnak (1200 ft Müllerben a 100ml). Az illata intenzívebb hosszú távon is, más, nem mondom, hogy jobb, de ugye a Barbont sokan nem szeretik (én igen), mondjuk ez is előző évszázadból ittragadt illat szerintem. Kicsit ragacsos érzése van, nem olyan olajos, sikamlós, mint a Barbon. Hát én elhasználom ezt az üveget, aztán visszatérek a Barbonhoz, nem nyújt többet, csak sokkal drágább.
-
mike1334
veterán
válasz torma1981 #10115 üzenetére
Braunnál most volt pont a 100 napos visszavételi akció. Amúgy vegyél egy 5-ös szériás braunt, nekem most 5145s van, bőven jó, semmi panaszom nincs rá. Mondjuk tény, hogy hozzá kell szokni, máshogy kell vele borotválkozni, mint a sima borotvákkal, de hamar belejön az ember.
-
mike1334
veterán
válasz Lami66 #10049 üzenetére
Elvileg 5ös..ugyanakkor a szita nem mozog, nem "billeg". Ezzel, hogy ilyen irányba is mozog, könnyebb a nyaki meg áll részen boldogulni, de lehet, hogy már rutinos lettem a wf-fel is. Illetve ez az 5ös széria már dinamikusan állítja a rezgésszámot, az ellenállás függvényében, gondolom ezért halkabb. De mivel január 31 előtt vettem, van 100 napom eldönteni, hogy akarom é vagy sem...
-
mike1334
veterán
No meg is van a Braun 5145s. Az enyém is teljesen le volt merülve, de egy óra töltés után simán tudtam használni.
Valamivel talán ügyesebb, mint a waterflex így egy használat után, de lehet felesleges volt megvenni, annyival nem jobb. Nyaki részen ez is kihívásokkal küzd, de nem vészes. Talán egy fokkal halkabb, mint a wf....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Elvileg jövő hét szerdán jön a Braun 5145s-em...kíváncsi vagyok, hogy miben más a waterflexhez képest...
Bár így utólag lehet, hogy most egy körkésest kellett volna kipróbálni, de mindegy is...ha szerdáig tényleg meglesz, akkor még él a 100 napos visszavásárlási garanciám...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz SirKero #9890 üzenetére
Jogszabály alapján nem kötelező, sok helyen nem lehet.
Egyébként iPON szabályzata a 14 napos elállásról:
1.9. A Fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási- és felmondási jogot
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;Szóval egy dolog, hogy mit mondanak a boltban, a szabályzatuk mást mond.
Ja és, ha nem bontod fel, meg nem használod, akkor simán
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz andrasferenc #9857 üzenetére
Köszi!
-
mike1334
veterán
válasz andrasferenc #9854 üzenetére
Mennyi most a pitralon? Régen voltam Müllerben és még van a barbonból, de mosz kipróbálnék mást is...
-
mike1334
veterán
Mi is volt a fő ajánlási szempont, hogy rezgőkéses vagy körkéses? Illetve előnyök-hátrányok?
-
mike1334
veterán
Vett már valaki Braun 5145s-t? Veszek borotvát ez már tuti, csak nem tudom melyiket.
-
mike1334
veterán
válasz mike1334 #9767 üzenetére
Közben végeztem egy gyors számolást: 32 hónapja vettem meg 28e forintért a waterflexet, tehát havi 875 ftba került, vagy ha úgy jobban tetszik heti 2-3 borotválkozással számolva (2.5) 87.5 forintba került borotválkozásonként. Szitát, pengét nem cseréltem, de az elején vettem egy tisztítósprayt, de azt se használtam sokat, évek óta a szekrény alján van...így nézve megérett a cserére
-
mike1334
veterán
Bizgeréli a fantáziám ez a Braun 5145S...használt már valaki ilyet? A waterflexszel kb 80%-ban elégedett vagyok, nyakon macerásabb kicsit, de az minddel az valamilyen szinten...36e-ért van jobb vétel? Tisztító állomás nem kell, panelban lakom, nincs hely így se a fürdőben (meg máshol se...)
-
mike1334
veterán
Bakker mennyi borotva jó áron...van itt olyan, aki waterflexről váltott series 5re? Lassan cserélni kellene a késeket+szitát, de akkor már egy ilyen series 5 se lenne sokkal drágább...vagy inkább amazonról egy 7es? Vagy hagyjam és maradjak a wf-nél? Megannyi kérdés
-
-
mike1334
veterán
Ha esetleg valaki szokta figyelgetni. Az egyszerűbb 7es széria kb mennyi szokott lenni német amazonon, ha jó akció van rá?
-
mike1334
veterán
Így már több mint egy héttel a no shave november vége után a tapasztalatok:
Megéri kitartani, mert két hét után elkezd besűrűsödni. Miután lenyírtam és elkezdett nőni a borosta, látszik, hogy sűrűbb lett.
A másik, hogy egy hónapig nem nyírtam, és most lassabban nő, nem kell olyan gyakran borotválkozni még, bár ez elvileg majd visszaáll.
Szóval nem rossz dolog néha hagyni egy kicsit nőni...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Mondjuk erre nem gondoltam, de igaz lehet...én ha egy fehérje turmixot iszok (laktózmentes), másnapra kipattogok. Pedig nem viszem túlzásba, egy mérőkanálnyi, mellette meg semmi extra fehérje. Van aki nem bírja, én se.
-
mike1334
veterán
válasz Dhampir #9445 üzenetére
Csak hogy on topik is legyek...én waterflexet használok (most épp nem ), alapvetően nincs nagy bajom vele, ahogy írják többen is, nyaki részen problémás, ott sokszor, sok irányból át kell rajta menni. Ha habbal használod, akkor javul az eredmény, de az nekem túl macerás, 2x ha úgy borotválkoztam...
Én ha váltanék, akkor Braun 5öt vennék (5030 pl), akcióban ki lehet fogni 30egynehányezerért....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Mi ez a sok borotva novemberben? Azt hittem ebben a hónapban kihalt lesz a fórum
-
-
mike1334
veterán
Waterflex lecserélésén gondolkodok...mi a best buy olyan 35e környékén? Csak rezgőkéses, márka mindegy.
-
mike1334
veterán
válasz Kutykurutty7 #9035 üzenetére
Ha fejet cserélsz, akkor "szinte" új lesz. Az meg kb 10e ft-ból megvan.
-
mike1334
veterán
Belémbújt a kisördög, lehet lecserélem a waterflexet egy 5030-ra. Bár nem tudom mennyivel hozna jobb eredményt. Egyedül a nyaki részen macerásabb a wf-szel, mondjuk az 5030-nak a szitája "billeg", lehet az segítene vmennyit...van esetleg itt olyan, aki wf-ről váltott series 5-re?
-
mike1334
veterán
Kár érte, jó lett volna preshaveben..after shavet én nem használok, elektromoshoz sztem felesleges, mivel nem "sebzi fel" az arcot, így kár fertőtleníteni. Inkább vmi borotválkozás utáni krémet szoktam, mert szárad utána az arcom. (Meg már fiatalabb se leszek, nem árt az arcápolás )
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8976 üzenetére
30+ kolléganőknél simán kiváltja az "ó a nagypapának is ilyen illata volt" érzést és a nosztalgia miatt szagolgatnak
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8958 üzenetére
Azaz..erre gondoltam
Namelesske:
Azt még nem láttam egy boltban sem.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8955 üzenetére
Igazából három, de az utolsónak nem jutott eszembe a neve
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8953 üzenetére
Van Pitralon is.
-
mike1334
veterán
Az amazonon az 51B-t dicsérték jobban, bár az ádámcsutka körüli részt leszámítva nekem az eredetivel sincs nagy bajom, és még szerencsére nem is kopott meg, bár nem tudom meddig fogja még bírni...de szerintem cserének majd azt veszem meg, ha eljön az ideje...
borix
Passz, csak a vélemények miatt olvastam az amazont..Kutykurutty7
Sok helyen olvastam, hogy panaszkodtak rá, hogy a regebbi típusok cserealkatrésze rosszabbul muzsikál, mint a régi...gondolom mindig fejlesztenek csak néha nem jön be...vagy terelni akarnak az új borotvák felé...[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Amúgy, ha a Braun amerikai honlapján nézed (a magyaron a cserealkatrészek között ott sincs a waterflexes...), akkor egyértelműen látszik, hogy nem csak a szín tér el a két típus között....51S és 51B.
Az én waterflexemen az 51S típusú van....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Passz, ahogy nézem a hazai kínálatot, ott is eltér a kettő. E mellé jön, hogy az amazonos véleményeknél is jobban dicsérik az 51B-t. Lehet jött ki közben új verzió, de akkor sem csak a színben tér el a kettő a hazai kínálatban sem.
-
mike1334
veterán
válasz mike1334 #8815 üzenetére
Közben nézelődtem és elvileg az 51B a cserefeje...no igazából nem olyan fejjel adták, hanem az 51S-sel...ahogy amazonon olvasgattam az 51B-nél a hozzászólásokat, azt írják, hogy az sokkal jobb, mint amit eredetileg adtak a borotvához (gondolom nekik is az 51S). Mondjuk nem nagyon értem, hogy miért nem azzal adják el a borotvát, mint amit cserének írnak hozzá....
-
mike1334
veterán
Látom itt páran szokták cserélgetni jobb/újabb típusúra a kést/fóliát...waterflexre lehet tenni más kést/szitát? Még éppen jó, pedig már lassan két éve használom, de ha váltok lehet kipróbálnám mással is
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8758 üzenetére
Köszi, holnap sztem meg is lesem
Amúgy neten a Remington pre-shavet dícsérik nagyon, német amazonon 15e plusz postaköltség, ha nem találok mást, lehet bepróbálom...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz olizatriznyá #8751 üzenetére
Hm...még átgondom, ma megint használtam a pre shavet (Barbon). El is felejtettem, hogy mennyire megkönnyíti a borotválkozást. Most a nyakamon is közel tökéletes az illatát is szeretem, de jó a válktozatosság. Láttam, hogy Pirtalon pre shave is van elektromos borotvához. Neten lattam, hogy lehet rendelni, de nem tudja valaki, hogy van olyan bolt, ahol árulják? Kipróbálnám azt is, bár ahogy nézem drágább, mint a Barbon...
-
mike1334
veterán
válasz olizatriznyá #8749 üzenetére
Köszi. Hm akkor nincs nagy különbség a wf-hez képest, ezt az is tudja
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8747 üzenetére
Köszi. Azt elhiszem, de a 9-es szériát nem véletlenül hagytam ki, annyi pénzt biztosan nem adok ki rá
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- 3D nyomtatás
- Kerékpársportok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...