- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz krealon #48797 üzenetére
RT-AC57U v1-nel router es Access Point uzemmodban is mukodik a http://findasus.local/ URL a router konfiguracios feluletehez.
(#48798) Doky586
"Saját routereden kapcsold ki a dhcp szervert adjál neki másik ip címet (pl .2) és csak a lan portokat használd rajta (a wan-t nem)."ASUS routerek eseten eleg az uzemmodot allitani. A szukseges beallitasokat elvegzi es a WAN portbol is LAN port lesz.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
Ha latszik a WAN menupont , akkor nem Access Point uzemmodban van.
A Save utan meg rakerdez, hogy DHCP-vel kerjen-e maganak IP cimet, illetve meg kell adni jelszavat a WiFi titkositashoz.
Utana ujraindul AP modban es IP cim alapjan erheto el a kezelo felulete, az alapertelmezett (http://router.asus.com) cim ekkor nem mukodik. -
krealon
veterán
"RT-AC53
[...]
egy asus routert amit szeretnék swich üzemmódba rakni, "A Switch modot ASUS-eknal Access Point uzemmodnak hivjak.
Felhasznaloi kezikonyv 61-es lapAdminisztracio --> Uzemmod --> Access Point --> Save
Kesz.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segtséget szeretnék kérni. Adott egy digis optikai modem/ruter kombo ami jelenleg így néz ki:
Ennek ugye csak 2 lan portja van ami nekem kevés, így az 1ik LAN ra rádugtam egy asus routert amit szeretnék swich üzemmódba rakni, hogy a 4 további LANra rátudjak vezetékkel csatlakozni. Az asus így néz ki:
Na most ezzel a beállítással állandóan ledobál a netről, mind wifin mind lanon. Gondolom a digi beállítása az maradhat, csak az Asus felületén kellene beállítani valamit, csak kérdés, hogy mit. Sajnos hálózatból nem vagyok pro :/
Segítségetek előre is köszönöm. -
Ukeve
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link 1043ND routerem, amit AP módban használok egy Archer A6 mellett. Ugye az Archer-en nincs USB csatlakozó, viszont a 1043ND igen. Szeretnék egy USB-s külső merevlemezt rákötni és hálózati adattárolóként használni. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor AP módban is ugyanúgy látom a külső merevlemezt, mint normál állapotban, vagy valamit állítanom kell rajta?
Előre is köszönöm a segítséget! -
zolee001
őstag
válasz csabyka666 #48789 üzenetére
A pass-through modem modban nem kell,vagy a routered "tárcsáz" vagy a kliens géped bár utobbinak sok értelme nincs
-
csabyka666
veterán
válasz NeoPampalini #48788 üzenetére
Na ezt nem tudom, remélem ennél azért korrektebb eszköz.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz zolee001 #48786 üzenetére
Igen, ez a cél. Értem a dolog lényegét, csak nem tudtam, hogyan kell bridge módba tenni, de kaptam egy infót, hogy a pass-through mellett be kell állítani még egy opciót.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
NeoPampalini
senior tag
válasz csabyka666 #48779 üzenetére
Az a telekomos cucc nem az, ahol azon túl, hogy átállítod bridge módba, még "el is kell rontani" a PPPOE csatlakozásnál a jelszót, mert csak akkor áll át valóban brigde módra?
-
zolee001
őstag
válasz bbsofficial #48784 üzenetére
Majd a T szakik kideritik bár róluk elképzelhető,hogy világujról sem tudnak
-
zolee001
őstag
válasz csabyka666 #48781 üzenetére
Mi a cél? A saját routeredet akarod használni routernak és wifi ap-nek?
Akkor a T csodát rakd Bridge/Modem módba,vagy manuálisan a konfig oldalon vagy ügyfélszolgálaton megoldják -
Topikgazda
válasz bbsofficial #48784 üzenetére
Ezt nem a bekötőknek kellene tudniuk?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok:
Új társasházba költöztünk, hétfőn jönnek bekötni a net/tvt (Flip), viszont gerinckábelt (?), fővezetéket sehol nem találok a társasházban. Sem a folyosón, sem lenn a közös villanyórahelységben. A lakásban a hálóból jön ki a koax és végződik a másik szobában; ezen felül a bejáratnál találtam egy aljzatba beletéve egy átalakítot (?, kis doboz) LAN csatlakozóra.
Szerintetek hol kéne keresgélnem, hogy problémamentes legyen a bekötés?
köszi! -
htc07
addikt
válasz csabyka666 #48781 üzenetére
értem, az upc-nél modem módnak hívt(j)ák ezt, és bizonyos modelleknél az üfsz tudta beállítani csak.
nem tudom tcomnál hogy megy ez, van-e ilyen opció a gui-ban, vagy az üfsz tud-e segíteni benne - de a telekomos topikban biztosan tudnak ebben segíteni.
-
csabyka666
veterán
Elérhető abban az értelemben ne legyen, hogy ne adjon WiFi-t, ne NAT-oljon, ne osszon címeket, csak egy híd legyen.
Kiiktatni teljesen nem tudom, mert optikán jön a net.
-
htc07
addikt
válasz csabyka666 #48779 üzenetére
Azt szeretnéd, hogy a telekom eszköze abszolút ne is legyen elérhető? kapcsold ki a wifit rajta, és kész
Ha pppoe a csatlakozás, akkor a tplink routeren beállítod, a tcom modemen pppoe passthru.
Ha csak terjeszkedni szeretnél a hálózattal, akkor lan-lan portokat kösd össze, és csak az egyik oldalon menjen dhcp (mondjuk a tcom routerén), a másik routeren meg állítsd be default gatewaynek a tcom címét (.1).
De ha ki tudod (és akarod) iktatni teljesen a tcom routerét, mert mondjuk ethernet kábelen kapod az internetet, akkor csak cseréld ki úgy ahogy van a sajátodra.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Doky586 #48778 üzenetére
Na igen, én is így akarnám, de hiába kapcsolom be a pass-through opciót, ugyanúgy adja a netet a szolgáltató eszköze. Ennek szerintem nem így kellene lennie!
-
Doky586
nagyúr
válasz csabyka666 #48775 üzenetére
Így megy nálam: [link]
Én a 2. routert csak a wifi lefedettség javításához használom másik szobában.
-
zolee001
őstag
válasz csabyka666 #48773 üzenetére
Teljesen normális igy mivel a TP tudja merre van az arra,forditva viszont már nem fog menni mivel a T csoda nem fogja tudni kik laknak a TP alatt,hacsak meg nem tanitod neki,ezt hivják routolásnak
-
csabyka666
veterán
-
Doky586
nagyúr
válasz csabyka666 #48773 üzenetére
Adj a tplink-nek egy 192.168.1.2 ip címet, kapcsold ki a dhcp szerverét és a kábelt dugd át a wan-ból a lan-ba..
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Egy anomáliával(?) állok szemben, légyszi segítsetek.
Adott egy T-Home optikai internet, a T-Home saját Sagem eszközével. Ennek a wifije elég gyenge, így kiváltottam egy TP-Link routerrel. Eddig ok. A Sagem IP címe 192.168.1.1, LAN portjából a TP-Link WAN portjába csatlakozik, TP-Link dinamikusra állítva, jelenleg erre csatlakozok.
Amit nem értek, hogy a TP-Linkre csatlakozva hogy a fenébe érhetem el a 192.168.1.1-es címen lévő Sagem eszközt?! Úgy tudtam, a WAN-on túl nem látok, de valahogy mégis bele tudok lépni a Sagembe.Mit néztem el? Köszi a segítséget előre is!
-
envagyok
veterán
A lejátszó jó, hiszen az előző routerrel hibátlanul ment.
A kábelek is jók, mivel évek óta azokon megy a rendszer, pár napja annyi történt, hogy kivettem a routert a helyéről, beraktam a másikat, és bekonfiguráltam.
Azóta van gond.
A filmeket simán gond nélkül bemásolja pc-re pl. -
Ispy
veterán
válasz envagyok #48769 üzenetére
Először találd meg a hiba forrását, utána lehet tovább vizsgálni az okokat....lehet gond a nasnál, nas-router kábel, router, router-lejátszó kábel, lejátszó, így elég vaktában lővöldözünk.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
envagyok
veterán
Az a baj, most minden filmmel gond van.
Az előző routerrel, meg egyik filmel sem volt gond.
Ugyanaz szinte a 2 router, csak az újabb kicsit erősebb.
Lehet, hogy most kicseréltem a routert, így valami hiba lehet a rendszerben, nem dugtam be rendesen vagy vmi ilyesmi.
Most átdugdostam mindent, próbálom újra.
A lejátszó logjában a net részen viszont rx csomaghibát láttam 1-et.
Ez ennyire meg tudja keverni? -
Ispy
veterán
válasz envagyok #48764 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom, nálam a kábelcsere oldotta meg.
Amit kipróbálnék (azzal a filmmel, amivel a gond is volt):
- film lejátszása külső hdd-ről, boxra dugva
- nas összekötése a boxal, film lejátszása
- jellyfish tesztÉn is cseréltem a routert, ami nem oldotta meg....ezek a tesztet után már tudni fogod, hogy hol kell keresgélni egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
koko52
nagyúr
válasz mobilizmo #48766 üzenetére
Csakhogy ezt nem tudja minden ország megcsinálni. Nekik bejött, mert elsőként voltak okosak. Vagy látják az olaj végnapjait. De ne offoljunk szerintem.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz mobilizmo #48763 üzenetére
Ott azért más a helyzet. Szándékosan nem engedik. Milliók veszítenék el a munkahelyüket és gazdag országok mennének előbb utóbb csődbe.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
envagyok
veterán
Újra szivat az otthoni hálózatom-
S905-ös libreelec Kodi linux alapú boxon szoktam filmet nézni.
Synology nason vannak a filmek, asus rt-ac56u routerrel ment eddig tökéletesen.
Most kicseréltem a routert erősebbre, (rt-ac68u) és film lejátszásakor kb 5-10-15 perc után megáll a film.. Ilyenkor vagy kilép a a directory-ba, ahol újra a filmre nyomva újra elindul a lejátszás akár a leállás pillanatától, vagy 10-20mp malmozás után gyorsítva lejátsza a filmet a kiesett idő hosszáig, majd megy tovább rendesen, mintha mi sem történt volna.
A filmet pc-n próbáltam másolni hdd-re, simán átmenti 70MB/s sebességgel az egészet pár perc alatt.
Valamit a routeren kellhet állítani? -
Topikgazda
válasz Borisz76 #48761 üzenetére
Valahol vicces.
Amellett, hogy tökéletesen tisztában vagyok az IPv4 tartomány korlátos erőforrás mivoltával, személy szerint éppen 12 éve hallgatom azt, hogy itt a vég, nincs több cím.
A 2007-es hálózati tantárgyam jegyzeteiben már konkrétan szerepel, hogy elfogytak az IPv4 címek, és pár éven belül szükségszerűen át kell állnunk az IPv6-ra. (Nemrégiben megtapasztaltam, hogy milyen is az, ha a szolgáltatóm a jelenlegi megoldások mellett átállít: szívás.)Az elmúlt években ez nem az első, de nem is a második-harmadik hír, ami arról szól, hogy most már aztán tényleg ez a vége, nincs több cím, lehet menni kukázni.
Csakhogy van mit kukázni, hatalmas látens készletek vannak, részben melléktermékként képződve, részben nyereségvágyból dugdosva.
Tavaly vagy tavalyelőtt szeptemberben mondta egy ezzel az ázsiai piacokon foglalkozó cimborám, hogy azért nincs igazán látványos fejlődés az IPv6 háza táján, végfelhasználói szinten, mert amíg vannak IPv4-es készletek bőséggel, addig az IPv6-os fejlesztések költséghatékonysága annyira rossz, hogy még elsőnek lenni sem éri meg.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
htc07
addikt
-
mobilizmo
addikt
válasz <stdio.h> #48756 üzenetére
Gondolom nem családi ház, hanem valamilyen soklakásosban egy lakás, esetleg panel. Így valószínűleg PPPoE kapcsolat lesz, amihez nem kell HGW, még router sem feltétlenül, csak egy felhasználónév, jelszó páros.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
<stdio.h>
csendes tag
válasz NeoPampalini #48755 üzenetére
Régen (10+) éve ezt simán meg lehetett oldani egy wifi routerrel. Ma ez már ennyire bonyolult lenne?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz <stdio.h> #48754 üzenetére
Passz, én köttetnék új netet, ha nem akar vele foglalkozni. Bár kérdés, ha telekomosat akarsz, mennyire problémáznak azon, hogy ott elvileg van előfizetés. Az szinte biztos, hogy a modemcserét a meglévőre nem tudod te magad elintézni, ahhoz a tulaj kellene.
Azon a kábelen meg ki tudja, mi van...
-
<stdio.h>
csendes tag
Sziasztok!
Albérletet váltottam és az fogadott itt, hogy lóg ki a falból egy UTP kábel és ennyi. Se modem se semmi. Telekomos és elvileg van net előfizetés. Kérdeztem a tulajt, hogy mi a helyzet, azt mondta ott a kábel "van net", kérdeztem a modemről, azt mondta elromlott, meg nincs ideje azzal szórakozni hogy másikat kérjen oldjam meg magamnak. Na most a kérdés mivel tudnám ezt megoldani. Egy sima mezei router gondolom nem oldja meg a problémámat. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi kéne még?
Előre is köszi! -
krealon
veterán
"Na de mi van akkor ha én nem torrentezni akarok, hanem régebbi de P2P alapú Gnutella és edonkey DC ++ hálózatokat akarok használni? Ezeknek is menniük kell a P2P pajzs alatt?"
Ha a VPN teljesiti az adott protokol mukodesehez szukseges felteteleket, akkor mukodni fog.
A Peer-To-Peer (P2P) egy altalanos gyujtofogalom, azt jelenti, hogy az adataramlas kozvetlenul, kozbenso szerver hasznalata nelkul valosul meg.
-
jerry311
nagyúr
válasz code1005 #48745 üzenetére
Ha a 192.168.0.9 egy sima otthoni router, aminek a WAN portja 192.168.0.9 és a belső hálózata 10.0.0.0 akkor egyenként port forward is kell. Ha egy igazi router, ami csak routol akkor port forward és tűzfal szabályok nélkül is jó lesz.
A routing egyébként sem jó, milyen hálózat és maszk a 192.168.0.0 10.0.0.0 ?
10.0.0.0 255.0.0.0 lesz az. -
code1005
senior tag
válasz NeoPampalini #48746 üzenetére
2db router van, 192.0.0.0 és a 10.0.0.0 hálózatnak egy egy.
plata o plomo
-
t420s
aktív tag
Üdv!
A P2P friendly VPN-ek a torrenten kívül a régebbi gnutella edonkey és DC++ hálózatokat is támogatják? Azok is P2P alapúak?
Olyan vpn-t kerestem és találtam is többet is, amelyek alól torrentezni is lehet, mert támogatják a P2P protokollt. (sok vpn ezeket tiltja vagy titkosítás nélkül engedi tovább....)Na de mi van akkor ha én nem torrentezni akarok, hanem régebbi de P2P alapú Gnutella és edonkey DC ++ hálózatokat akarok használni? Ezeknek is menniük kell a P2P pajzs alatt?
Köszönöm
-
HARDVERAPRÓD
válasz amgzoli #48747 üzenetére
Szia! Kösd össze a switch és a router nélkül a telekomos modemet a gépeddel, ha úgyis fennáll a hiba, akkor ott kell keresni, ha nem akkor tedd közé csak a router, ha úgy jelentkezik a hiba akkor a routeredet kell pl firmwarefrissíteni, ha ezután is van hiba, akkor cserélni. Most a switch-et talán azért nem tesztelném, mert írtad, hogy új és előtte is volt ez a hiba.
-
amgzoli
csendes tag
Tiszteletem.
Egy kis segítsék kérés miatt kerestem fel a topicot.
Olyan problémám lenne, hogy én az asztali gépemmel a wifi routeren keresztül csatlakozom utp kábelell.
De, gondol egyet és fél-1 percig eldobja oly módon az internetet, hogy google böngésző, youtube, és facebook kivételével nem enged fel sehova sem. Majd eltelik ez a kis idő és mintha semmi sem történt volna. Így a discordot és a steam-et is ledobja ami számomra baromi idegesítő. A hálozatom kiépítése úgy áll össze, hogy Telekomos előfizető vagyok. A Telekomos modem össze van kötve egy switch-el és switch pedig a a wifi routerel. Már reseteltem nem egyszer, de csak ideiglenes a hiba elhárítása.
Wifi router típusa: TL-WR340G
Switch típusa: TL-SG1008D
Igaz a switch új jövevény, de a wifi router nem és előtte is ez volt vele a gond!
Vajon mit lehetne kezdeni vele?
Ekőre is köszönöm a tippeket/megoldásokat.
Szép napot. -
NeoPampalini
senior tag
A .0.9 végű IP-n milyen eszköz van egyébként? Ha a képen lévő router az egyetlen, akkor a gateway-hez is annak az IP címe (.0.1) kellene szerintem.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
csináltam az otthoni hálózaton (192.168.0.0) belül még egy hálózatot (10.0.0.0). Az okos eszközök (lámpa, stb.) csatlakoznának ide. A 10.0.0.0 tartományból van kifelé net, hiszen gateway-nek meg lett adva a 192.0.0.0 tartományú router. Fordítva viszont nem látszik. Tehát a 192.0.0.0 hálózatól nem elérhető a másik. Ez lett beállítva a 192.168.0.1 című routerben static routként:
Elméletileg mennie kéne, de nem megy. Mi lehet a probléma?
Köszi!
plata o plomo
-
mutyi
őstag
Meg fogom nézni, egyszer voltam ott, a plottert beállítani.
Megpróbálok távolról belépni mielőbb és megnézem. -
mezis
félisten
-
mutyi
őstag
Mi lehet a probléma?
Van egy irodában 2 darab plotter, egyik Canon másik HP.
Sajnos csak egy fali csatlakozó van, ahol van élő utp port így betettem egy tp-link tök egyszerű switchet.
A baj az, hogy hiába nyomtatnak pl a HP plotterre, a Canon plotterre megy a nyomtatás. Ha ki van kapcsolva a Canon, akkor meg el sem indul a másikon.
Egy kis segítséget kérnék. -
Tulkas
tag
válasz zolee001 #48738 üzenetére
Szia,
szuper valóban elérem így smb-vel a nast, és most már nem ad rá ki biztonsági kockázatot.
De ami még mindig zavar, hogy a felhő szolgáltatást nem érem el, ha az otthoni WIFI-t használom.
Erre van ötletetek? (Természetesen Synology-s fórumban is azonnal felteszem.)"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
zolee001
őstag
válasz Tulkas #48735 üzenetére
Mivel nem volt tüzfal mögött (DMZ nek az a lényeg hogy nincs tüzfal) még jo,hogy kiment a netre is
A fileservereket illik igen erös tüzfal mögé rakni,az smb (megosztások legyen az nfs,cifs, stb) csak belsö hálózaton lehetnek
A WebDaw 10 éve is öngyilkosság volt,az eszközöd támogat 1000 féel add-ont pl ftp-t is (abbol az sftp manapság az ajánlatos) ha mappát akarsz elérniA legtutibb megoldás a semmit kifelé elv, csak vpn-en keresztül
Sajnos elsö blikkre nem találtam meg az eszköz weboldalán az általa támogatott max smb verziot, ha netán (amit nem hiszek) csak az egyet ismerné akkor a windows 10 ben is be kell kapcsolni ami valoban egyféle biztonsági kockázat de még mindig kisebb mint a WebDaw -
Tulkas
tag
válasz zolee001 #48732 üzenetére
Nah DMZ-t, UPnp-t letiltottam, manuálisan beírtam a szükséges portokat a "Port Forwarding"-nál, MAC-re irányítva.
Synology DS218+ lett beszerezve, SMB nem lett engedélyezve, mert a biztonsági ellenőrzésen mindig lebukott, hogy kimegy külső hálózatra.
Lehet hogy most hogy nincs DMZ, ez másképpen van, és benyomhatom?[ Szerkesztve ]
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Vertigo18
addikt
-
Tulkas
tag
válasz zolee001 #48729 üzenetére
Szia,
ócska 1nv1tel-es router/modem, szívesen kivenném dmz-ből a NAS-t,
emellett kikapcsolnám az UPnP-t, ha lenne rá esélyem (elegendő helyem), hogy ami kell port,
pl. beírhassam. De nincs.
Más módon sem érem el belülről a NAS-t, ha a PC-n sajátgépen akarok hozzá csatkazozni
(mappa/meghajtó csatlakoztatás), azt sem engedi sajnos.Szerk.: Gyakorlatilag amióta megvan, nem tudok rá otthon adatot felrakni.
[ Szerkesztve ]
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
zolee001
őstag
válasz Tulkas #48728 üzenetére
A tanusitvánnyal vannak gondjai,esetleg importáld be az adott gépre a megbizható tanusitványok közé valamint mivel belülröl támadod a nast azzal is lehetnek gondjai mivel nem tudjuk ki fia borja az a nas
Belsö hálozatbol miért böngészö megközelités valamint webdaw, dmz egyenértékü egy security öngyilkossággal véleményem szerint -
Tulkas
tag
Sziasztok,
itt esetleg tudna valaki segíteni?
Nasomat nem tudom rendesen hálózatra illeszteni.Titkosított WebDAV, felhő, HTTPS böngésző stb. probléma nélkül működik bentről cégtől (távolról), hazajövök, itt nem tud csatlakozni a felhő, PC-n böngésző a weblapot "SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN" miatt nem fogadja el biztonságosnak, ráadásul WebDAV sem működik.
Kérlek segítsetek!Hálózatom:
vDSL ZTE Router/Modem (DHCP on, NAS DMZ-ben, port ami használva van nyitva):
Csatlakozói:
Wan: Hálózati Ethernet kábel
Lan1: IP TV
Lan2: IP TV
Lan3: Üres
Lan4: TP-Link Archer RouterTp-Link Archer (AP mode, DHCP off, fix IP)
Csatlakozói:
Wan: Üres
Lan1: ZTE Router/Modem
Lan2: PC
Lan3: DS 218+ (Fix IP, amit a ZTE osztott)
Lan1: Csamcsung TV"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
zolee001
őstag
válasz Vertigo18 #48726 üzenetére
Elvileg jonak kellene már lenni a megosztásnak,valami share jogok kuszálodtak el
\\Linksysneve a futtatásba bár a windows credential managerben érdemes lenne törölni a mentett nevet,jelszot ami hozzá tartozikMajd a bejelentkezési ablakba Linksyseve\admin a név vagy Linksysneve/vertigo majd a jelszo amit adtál
(a guest usert le is tilthatod ha nincs használatban)
-
Vertigo18
addikt
válasz zolee001 #48723 üzenetére
Bár egy kicsit problémás tőlem teljesen idegen szövegkörnyezetet angolról fordítani, de ha jól értem, akkor a Windowsba való bejelentkezésemmel azonos felhasználónevű usert hozzak létre a nas böngészős környezetében, igaz?
Tehát a böngészős felületre beléptem Administratorként, majd kitöröltem az előzőleg készített, teljes hozzáférést kapott (Vertigo18) felhasználói fiókot. Aztán létrehoztam egy ugyanolyan fiókot, mint a Windows egyetlen fiókja... Adtam neki ugyanitt mindenre engedélyt, írásra, olvasásra...Ezek után átírtam a hitelesítőadat kezelőben az adatokat. Amint rákattintottam fájlkezelőben a Linknasra, rögtön belépett, eszerint nem rontottam el a hitelesítőadat kezelőben az adatokat...
Így sem jó!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz NeoPampalini #48721 üzenetére
Kiszedtem a pipát... ugyanaz...
-
zolee001
őstag
válasz Vertigo18 #48718 üzenetére
Go to the Web GUI of the NAS and on the System Options page, turn off the "Convert Failed Logins To Guest Logins" option.
When Windows connects to a network drive, it tries first to log you in with the same credentials as what you used to log in to Windows. It will ask you for a different user name and password if the login fails, but the NAS pretends that it was successful and logs you in as guest unless you turn that option off.
I recommend setting up a user account on the NAS that matches your user account in Windows, that way the connection will succeed immediately and you will get the exact access you want.
-
Vertigo18
addikt
Nos, sikerült létrehoznom egy usert böngészős felületen...
Adtam neki Írás/olvasás jogokat, hogy nehogy ezzel legyen a gond. Ezek után a hitelesítőadat-kezelőben bevittem alapértelmezettként az új adatokat...
Aztán beléptem a Windows fájlkezelőjén a nasba, de törölni még mindig nem tudtam...
Parancssorba beírtam, hogy "net use", ezt dobta ki:
"C:\>net use
A rendszer tárolja az új kapcsolatokat.
A listában nincsenek bejegyzések.
C:\>"mezis: Tisztelt kolléga! Látom, hogy segíteni akarsz, de az általad feketével kiemelt dolgok számomra nem mondanak semmit. Ha értenék ehhez, akkor tuti nem ide jönnék kérdezni. Én úgy tudom, hogy nincs statikus ip-címem, de a többiről fogalmam sincs. Nos, ezen kevés, általam szolgáltatott információ után mit jelöljek be?
-
Vertigo18
addikt
Neopampalini: TC-ben, vagy Windows filekezelőben a "Hálózat" alatt érem el a "Linknas"-t... Új usert már próbáltam létrehozni, nem ment...
mezis: a képed "Speciális" részében nekem az "Alapértelmezett" van kijelölve, ahol neked a Netbios engedélyezése van... állítsam ezt át?
-
NeoPampalini
senior tag
Ami még eszembe jutott: TC-n hogyan éred el a NAS-t, csatolt hálózati meghajtóként (pl. Z: )?
Egyébként valóban úgy tűnik, hogy valami jogosultsági gond lehet a háttérben. Ha új megosztást csinálsz a NAS-on, új felhasználóval, az működik?
-
NeoPampalini
senior tag
Elég macerásnak tűnik ez a NAS200, legalábbis a különböző fórumok tanúsága szerint...
Egy próbát megérhet, Windows gépen:
- hálózati beállítások / status / sharing options / network discovery legyen bekapcsolva + kipipálva az alatta levő opció
- programs and features / SMB 1.0 - CIFS legyen kipipálva (mindegyik)Gondolom a NAS-on már megpróbáltad újra létrehozni a felhasználókat, állítólag ez is lehet nyűgje...
-
Vertigo18
addikt
szpeti40: nem, nem kér. Lehet, hogy anno kért, akkor az admin jelszavát írtam be, hiszen azt sem tudtam, hogy létezik guest is. Ezt csak később láttam, a böngészős felületen...
Ispy: hol is keresem ezt meg?
szerk: megtaláltam, átírtam a TUTI jóra... Így sem tudok mókolni...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Vertigo18 #48707 üzenetére
Nálam syno nas van, win 10-ről első belépéskor bekérte a usert/passt, lementette, simán wines fájlkezelőből használom.
Keresd meg a windows hitelesítőadat-kezelőjét, ott látod, hogy van-e valami elmentve az ip-hez.
-
Vertigo18
addikt
Akkor egyesével...
Mezis: Nem, Windows 8 volt, most Windows 10 lett... Viszont, a hálózaton maradt többi gép sem éri már el csakis olvasásra a Nas-t, így szerintem a reinstal ezen a gépen nem releváns.
NeoPampalini: A Total Commandert mindig rendszergazdaként indítom. De akkor egyszerűsítsük le, használjunk ezentúl a példámhoz a Windows saját Fájlkezelőjét. No, AZON sem tudok semmi mást csinálni a fájlokkal, csak olvasni...
Macs_70: Mit monc?
-
Topikgazda
-
Vertigo18
addikt
válasz zolee001 #48702 üzenetére
Mit "futtatni"??? Komolyan nem értem. A total commanderben dupla kattal lépek be mappákba... Rákattolok a hálózatra, ott van nak a hálózati meghajtóim, köztük a "Linknas" is... Rákattintok kétszer, belép a Nas-ba, megjelenik a "Disk1"... Rákattolok kétszer, megjelennek a filmek...
Mit "futtatnék"???Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Hardcore café
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest