- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
agnyes
újonc
Légyszi segítsetek, hogy tudom használni a xiaomi mi home 360 kamerát. Nem kapcsolódik a wifihez. Digis . Köszi!
-
vaakuum
addikt
Ohh, felfogtam végre, köszönöm. Sikerült megoldani!
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
SPeti1984
senior tag
válasz Gubek-Einste #47177 üzenetére
Most, hogy már laptopról wifin keresztül tudok nyomtatni az szuper már csak azt kellene kitalálni, hogy az asztali gépről hogyan fogok tudni nyomtatni mivel a nyomtató usb kábele a routerbe van bedugva. igaz a routerből megy a net az asztali gépbe tehát lehet hogy ott belehetne állítani valahogyan, hogy az asztali gépről is működjön a nyomtatás?
-
vaakuum
addikt
válasz MasterMark #47194 üzenetére
De AP mód után nem tudom kikapcsolni a wifit, mert amint bekapcsolom az AP módot, nem tudok hozzáférni a 192.168.1.1-en az adminisztrációs felülethez, mert "a Webhely nem elérhető" üzenetet kapom.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Intruder2k5 #47186 üzenetére
Felraktam a legfrissebb asus firmwaret az rt n16-ra, de nem tudok ellőbbre jutni a beüzemelésében. 192.168.1.1-en belépve 3 lehetőséget kínál fel az adminisztráció-üzemmód menüben:
vezeték nélküli router mód (feltételezem ez a normál router, amikor ő intéz mindent)
jelerősítő üzemmód (amikor wifin csatlakozik a netre kilátó eszközhöz, és ő maga is wifizik)
Access point üzemmód(amikor kábellel csatlakozik a netre kilátó eszközhöz, Ő maga pedig wifin szór)Namost nekem hótt primitív switch üzemmód kellene, lekapcsolt wifivel. Ezek szerint ez azt pont nem tudja?
Vagy valahonnan a normál router üzemmódból lehet a sima switch funkciót elérni?
Az biztos, hogy ha az AP opciót választom, utána már nem tudok hozzáférni az eszközhöz a 192.168.1.1-en sem.[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Köszi szépen működik.
-
Topikgazda
válasz FistXL #47190 üzenetére
olvastam, hogy a Channel-ekkel való trükközés is javíthat valamicskét, most auton-n van, tegyem át máshova, vagy maradhat? Valamint a csatorna szélesség 20 vagy 40 mhz legyen (vagy ez is maradhat auto-n)?
Környezet függő, lássunk egy mérést.Korábban próbáltam 2 routert összekötni, csak annyit csináltam, hogy egy UTP kábellel összekötöttem őket, megfeleződött a sávszélesség. Ha a linkelt hsz szerint csinálom, akkor nem fog csökenni a sávszélesség?
Elvileg nem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
FistXL
senior tag
Full transmit power opciók: low - middle - high(most ezen van) nem tudom melyik a 0,1W, nem ír több infót. olvastam, hogy a Channel-ekkel való trükközés is javíthat valamicskét, most auton-n van, tegyem át máshova, vagy maradhat? Valamint a csatorna szélesség 20 vagy 40 mhz legyen (vagy ez is maradhat auto-n)? Korábban próbáltam 2 routert összekötni, csak annyit csináltam, hogy egy UTP kábellel összekötöttem őket, megfeleződött a sávszélesség. Ha a linkelt hsz szerint csinálom, akkor nem fog csökenni a sávszélesség? Köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz FistXL #47188 üzenetére
WiFi hatótáv: A Full Transmit Power egyiknél sem lehet több 0,1W-nál (2.4GHz), bármilyen nyereségű antennák is vannak rajtuk.
Vételnél valamivel jobb a valamivel nagyobb nyereségű antenna.Sebesség: Térerő és környezetfüggő. (Szomszédoktól is...)
Nincsenek csoda beállítások. A WiFi próbája: bekapcsolod és méred.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
FistXL
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kihozni a lehető legnagyobb sebességet és hatótávolságot a világ leglassabb sebességű internetjéből. Három TP-Link routerem van itthon, egy TL-WR740N, egy TL-WR841N és egy TL-WR842N típusú darab. Az a kérdés, hogy melyik rendelkezik a legnagyobb wifi hatótávval, sebességgel, valamint milyen beállításokat használjak a legjobb darabon, ha esetleg van rá a gyárinál jobb firmware, ami nagyobb netsebességet és hatótávot tesz lehetővé, wifi-n és vezetéken keresztül egyaránt, azt is szívesen felteszem.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz vaakuum #47185 üzenetére
Igen látom, de kár volt, végül is ezek megbeszélésére van a fórum.
De itt a link amit keresel: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1000814/
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz Intruder2k5 #47184 üzenetére
Köszönöm!
Írtam privátot!"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
MODERÁTOR
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Asus RT N16 router elvileg gigabites, ezért arra gondoltam, hogy switchként használnám a digi ftth-ra.
Lehet szűk keresztmetszet, vagy hihetek a gyári paramétereinek, miszerint 10/100/1000-es a WAN és a LAN csatija is?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
adott lenne egy kertes ház, elég nagy, 1200m2 telekkel.
a ház 2 szintes + alatta garázs.minden szint 100m2 alapterületű.
gigabites hálózat + 5ghz wifi a cél.
bejövő digi 1000eddig adott eszközök:
- 2db Synology DS218+ NAS
- 1db ASUS AC86UAI MESH hálózatra gondoltam, így
milyen további routereket ajánlanátok, és hány db-ot? (cél: az egész ház, beleértve a garázst is, illetve esetleg a kert lefedése)szükség lenne még legalább 1db switchre is, amin van minimum 12db port.
mit ajánlanátok? lehet akár 2x2db is.(IP kamerák, okosotthon fog még kiépítésre kerülni)
-
krealon
veterán
válasz gergo5991 #47179 üzenetére
"Az érdekelne, ilyenkor milyen sebességgel küldi át a filmet. 2 giga volt, kb fél perc alatt ment át. Mivel gondolom ez saját hálózat, mitől függ, hogy milyen gyorsan küldi át? a wifim 100mb/s re is képes, miért nem 2 másodperc alatt ment át a film?"
A 2 GB-os (gigabyte-os) filmet 2 masodprc alatt 1 GB/s (gigabyte/sec) sebesseggel kellene szallitani.
Mivel 1 byte = 8 bit, igy az 1GB/s = 8 Gbps (gigabit/sec).8 Gbps atvitelt a TGE (ten gigabit ethernet) vagy Thunderbolt 3 adapteren keresztul lehet megvalositani.
Viszont ez csak az atviteli resz. A tarolo hozzaferes, az adatfeldolgozas meg hozzaadnak a keslelteteshez, ami tovabb csokkenti a hatasos atviteli sebesseget.
2 GB = 16 Gb
16 Gb / 30 sec = 0.533 Gbps = 533 Mbps533 Megabit/sec valos atvitel 2 eszkoz kozott vezetek nelkul, nagyon jo ertek.
-
Hosssszu
őstag
válasz gergo5991 #47179 üzenetére
"a wifim 100mb/s re is képes, miért nem 2 másodperc alatt ment át a film?"
100mb/s=10MB/s És ez az elmélet maximum (már ha valóban pont 100mb/s a sebessége )Meg ha még valami csoda folytán tudna is olyan sebességet a wifi hogy 2mp áttolja a filmet, nem hinném hogy az ipadnak olyan háttértára lenne ami 1GB/s tempóval tudna írni.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, szeretném megkérdezni van egy ipad pro-m és a vlc applikáción keresztül csatlakoztam a google chromeval a vlc applikációhoz az ipaden és igy tettem rá filmet.
Az érdekelne, ilyenkor milyen sebességgel küldi át a filmet. 2 giga volt, kb fél perc alatt ment át. Mivel gondolom ez saját hálózat, mitől függ, hogy milyen gyorsan küldi át? a wifim 100mb/s re is képes, miért nem 2 másodperc alatt ment át a film? -
SPeti1984
senior tag
Köszönöm kipróbálom holnap.
-
Lajko
újonc
válasz MasterMark #47174 üzenetére
Van a lakásba egy wifis klíma. Appon keresztül össze lett kötve localba a klíma a routerrel amit Appon keresztül tudok vezérelni, viszont mobil netről már nem. Routeren beakarom állítani majd port forwardot viszont tudnom kéne a portot is amin van a klíma nem csak az IP címet.
-
Lajko
újonc
Sziasztok. Honnan tudnám kideriteni, hogy a klíma ami rávan csatlakozva a routerre hanyas porton van?
-
krealon
veterán
válasz code1005 #47169 üzenetére
"két hálózatot szeretnék otthon üzemeltetni. Egyik router a fő ami rácsatlakozik a kábelmodemnre, ez 192-es tartományt használ. A másikat egy switch portról akarom működtetni ami a router wan portjára menne, tehát a 192-es hálózat lenne a wan neki, belső hálózatnak itt a 10-es tartományt használnám. Hogyan lehetne átjárhatóvá tenni a két router között a forgalmat?"
A masodik (R2) routernek nem szabad cimforditast (NAT) vegeznie a fo router (R1) alhalozatanak az iranyaba.
Az R1-en pedig fel kell venni egy statikus route-ot az R2 WAN cimere az R2 LAN tartomanyara.
Ekkor mar IP alapjan egymasra talalnak a gepek.
De igazabol ez a Halaozatokrol alaposan topik temakorebe esik, mert plug-and-play modon, otthoni eszkozokkel, nem megvaosithato. -
code1005
senior tag
Sziasztok,
két hálózatot szeretnék otthon üzemeltetni. Egyik router a fő ami rácsatlakozik a kábelmodemnre, ez 192-es tartományt használ. A másikat egy switch portról akarom működtetni ami a router wan portjára menne, tehát a 192-es hálózat lenne a wan neki, belső hálózatnak itt a 10-es tartományt használnám. Hogyan lehetne átjárhatóvá tenni a két router között a forgalmat?
Köszi4
plata o plomo
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung ML-1640 régebbi lézernyomtató valamint egy Tp-Link Archer D7B wifi router. Van arra lehetőség, hogy laptopon wifin keresztül is tudjak nyomtatni? Mit hogyan kellene beállítani a routeren?
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Adott egy zsírúj magán gép, és egy régebbi, munkahelyi gép. Munkahelyi gépen van egy vpn kapcsolat, amivel a szervert lehet elérni, távolról. Ezt a vpn kapcsolatot szerettem volna használni az új gépen, de nem csatlakozik. Tárcsáz, de nem csatlakozik rá, úgy sem, hogy ugyan azt a .pbk "parancsikont" használom, mint a munkahelyi gépen. Ott működik, az új gépen nem.
Hibaüzenetként ezt dobja:
Hiba: 789 the L2TP connection attempt failed because the security layer encountered a processing error during initial negotiations with the remote computer.
Amiket próbáltam:
Tűzfal, vírusvédelem kikapcsolása, nem segített.Van ötletetek, hogy ezt hogy lehet feloldani?
Köszi előre is!We were here
-
zolee001
őstag
válasz lionshamlet #47103 üzenetére
Elnézést,most vettem észre a hsz-t
-
Lajko
újonc
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom, hogy belett szerelve egy wifis midea klíma amihez lelett töltve az app is. Otthoni hálózatra csatlakozva tökéletesen működik approl is, de mobilnetről már offline. Mindent úgy csináltam ahogy levan írva, több telefonról is próbáltam mindig ez a gond. Lehet esetleg router beállítás gond? Próbáltam h kilapcsoltam a routerbe a tűzfalat, levettem a jelszót de ugyan úgy offline más hálózatról nézve. Parisat szolgáltató a wifis router pedig Netgear AC1600 Model 6250EMR. Remélem jó helyre írtam és tud valaki segíteni. Köszönöm
-
NeoPampalini
senior tag
válasz bandi0000 #47157 üzenetére
A 4-es PID sajnos elég tág fogalom, valamilyen szolgáltatás hívja meg a http szolgáltatást, emiatt nem látszik konkrétan.
Lehet a hunyó:
- bármilyen "web management" szolgáltatás vagy alkalmazás, aminek van ilyenje
- IIS, W3SVC (World Wide Web Publishing Service), vagy bármi, aminek hasonló hangzású neve van
- Web Deployment Agent Service (MsDepSvc)
- SQL Server Reporting Services (MSSQLSERVER)Alternatívaként a "NET stop HTTP" paranccsal leállítható a HTTP szolgáltatás, ami itt ki is listázza, hogy mely egyéb szolgáltatásokat érint. Esetleg az ott felsoroltakat megpróbálhatod leállítani.
-
bandi0000
nagyúr
válasz NeoPampalini #47156 üzenetére
TCP 0.0.0.0:80 0.0.0.0:0 LISTENING 4
ennyit adott ki, gondolom ez semmit nem mond
Xbox One: bandymnc
-
NeoPampalini
senior tag
válasz bandi0000 #47155 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor windows-on ezzel a paranccsal tudod megnézni, hogy adott port-ot milyen azonosítójú (PID) progi foglalja:
netstat -o -n -a | findstr 0.0:80
Amúgy lehet, hogy egy SQL-hez kapcsolódó szolgáltatás fut, és az ül a 80-as porton (pl. SQL server reporting service).
A megoldás az, hogy ezeket leállítod, elvileg újraindítani sem kell, vagy átállítod az XAMPP-t, hogy másik porton figyeljen: httpd.conf-ban 80 helyett 8080, httpd-ssl.conf-ban 443 helyett 4433, így is panaszkodni fog valószínűleg, de mennie kellene.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Kellene egy kis segítség, nem tudom elindítani a xamppot, mert a 80-as portot foglaltnak jelzi, de persze semmi nem foglalja elvileg
Elvileg a service.msc ben kellene látnom valami Word Wide Web plugn-t vagy mit, de nincs ott, a szolgáltatások között be van kapcsolva az interenetes dolog, de nem oldotta meg
Van valakinek ötlete esetleg?
Xbox One: bandymnc
-
Benhill
senior tag
Üdv.
Topológia szerkesztő programot keresek, amin tudom jelölni a switcheket, routereket, kábelfajtákat, valamint tudom benne szerkeszteni a LAN, WAN ip-ket, SSID-ket, tartományt, szóval kb mindent
Mi mostanság az ajánlott? Az se baj, ha ingyenes, de lehet fizetős is, ha csak olyan van.
4 routerrel és 3 switchel gazdálkodok, és minden hozzájuk csatlakozó eszköznek fix ip-t akarok adni, mert valami miatt dobálja el a kapcsolatot a net. Modem elméletileg jó.
Nem tudom fejben tartani hol milyen ip van és mit állítottam be.
-
Egon
nagyúr
válasz Borisz76 #47149 üzenetére
Igen, ezt kihagytam.
Eszközkezelőben teljesen rendben van a hálózati csatoló, és a jelerősség maximumon van.
Sajnos nincs USB-s stick a közelben.Egyébként most éppen megy, pingeltem pár oldalt, magyart és külföldit vegyesen, és mindenhol elfogadható pingek voltak. Viszont továbbra is rosszak a router irányába menő pingek (vezetékes kliensről tökéletes a router pingje).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Borisz76
veterán
Eszközkezelőben látja rendesen a rendszer ?
Vagy sárga felkiáltó jel van mellette ?
Ha van , akkor driver / eszközillesztő program gond.Ha van kéznél / kölcsön egy usb-s wi-fi stick akkor azzal is megpróbálhatod.
Ha azzal jó akkor a beépített wi-fi modul vagy megadta magát vagy a fentebbi driver gond van.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Lenovo B590-es laptop, ami wifin kapcsolódik az otthoni hálózathoz. Ez a gép egyik napról a másikra megbolondult, legalábbis a hálózat szempontjából. Van, hogy pár percig rendben működik, elérhetőek az oldalak, de aztán rendre előjön az, hogy különböző DNS hibaüzenetekkel elérhetetlenné válnak az oldalak, illetve még a router (Ubiquiti Edgerouter Lite 3) kezelőfelülete sem jön be, sőt: a router-t pingelni sem lehet (végtelen ping hoz mondjuk 10% csomagvesztést, a ping értéke 2 és 3000 (!) ms között váltakozik).
Mindent újraindítottam már. az összes többi vezeték nélküli kliens (telefonok) hibátlanul működik ugyanazon a hálón. A gépet az asszony használja, nemrég lett újratelepítve (ssd csere miatt), és mivel nagyjából a híroldalakat látogatja csak, elég valószínűtlen a vírusfertőzés.
MI lehet a gond, illetve hogyan folytassam a hibafelderítést?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MasterMark
titán
válasz Kiskokó #47146 üzenetére
Az a jelentősége, hogy tömör kábelt nem lehet normálisan csatlakozóba krimpelni. A három késes is csak egy kényszermegoldás. Aljzatba való, ahova betűzni kell, és kétoldalról szorítja.
Ránézésre nem fogod látni ha a kés nem érintkezik. Két késesnél tömör kábelbe belevágni nem tud, és mellécsúszik.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Kiskokó
veterán
válasz MasterMark #47145 üzenetére
Értem, köszönöm.
Azt tudtam, hogy falba tömör van és géphez már Patch sodrottat "illik" használni... de úgy gondolom nem sok jelentősége van. Vagy nem tudom.Ellenőriztem mindkét végét és jónak tűnt, illetve mint mondtam a régi géppel jó is volt.
Köszi
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
MasterMark
titán
válasz Kiskokó #47144 üzenetére
Fali kábelre aljzatot szokás rakni a falra, onnan pedig már sodrott normál kábellel megy tovább.
Ha mindenképp dugót akarsz, rá akkor tömör kábelhez valót keress, mert nem lesz jó.A mosógép nem az áramról kapott információval működik...
De így hogy kiderült hogy csak két késes van rajta, simán lehet hogy kimozdult a dugóban egy szál, és azért nem megy már.
Switch Tax
-
Kiskokó
veterán
válasz MasterMark #47143 üzenetére
Tömör fali kábel és 2 késes gagyi RJ 45 van csak itthon.
De mi az hogy nem kell feldugózni ? Akkor hogy dugom be ?Értem én ezt a különböző érzékenysége stb stb... teljesen megértem amit mondasz és fel is fogom de attól még ezen a dolgon ugyanúgy szánakozva tudok gúnyosan sírva nevetni....
Ez olyan mintha két különböző mosógép ugyan arról a kábelről az egyik működne és megkapná az áramot, a másik meg nem... ilyen nincs... vagyis látom van de ez szándékos g...iskedés a felhasználók felé, hogy érzékenyebbre vagy nem érzékenyebbre állítják be a hardvert...
Vicc kategória ez nekem.
Na de ezen nem veszünk össze, pláne nem te tehetsz róla. Csak te mondtad így neked reagálomKöszi még egyszer mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Kiskokó #47142 üzenetére
Már írtam, hogy különböző érzékenyésge lehet más-más hardvernek. Lehet gyengébb jelet küld, stb. Lehet a kábel mellett ha megy valami zavarás azt már nem tűri el, a másik meg igen. Bármi lehet.
Ha tömör fali kábelről van szó, arra nem szokás dugót tenni, de ha azt teszel rá akkor speciális 3 késes dugó kell rá.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Kiskokó
veterán
Halló
Na ráraktam a csatikat a másik dettó ugyan olyan Cat6-ra és végre jó lett.
Felismeri gigásnak.
De hogy a másik kábel az előző gépbe miért ment minden gond nélkül azt azt hiszem már soha nem fogom megérteni...
Majd ha hazajövök melóból még azért kipróbálom hogy a másik kábelt újra nyomom hogy azután megjavul e....
Ha akkor se akkor meg lehet behúzáskor sérült meg a kábel mert azért 18 M ről jön a kazánházból a szobába.
De ez még mindig nem magyarázná meg hogy ha sérült vagy csati miatt jó lesz akkor a régi gépembe miért volt jó?!Na köszi köszi, a win partíciós cuccot is megcsinálom este köszönöm mindenkinek.
-
mezis
félisten
válasz Kiskokó #47139 üzenetére
Van olyan eset, amikor ar RJ-45 papa/mama valahogy nem passzolnak egymáshoz. Nekem volt olyan esetem, amikor az UTP kábel két végének felcserélésével teljesen stabil kapcsolat jött létre, míg előtte nyomkodhattam,
feszítgethettem az egyik aljzatba a dugót és nem sikerült stabil állapotot létrehozni.mezis
-
SP4C3
veterán
válasz Kiskokó #47137 üzenetére
Első lépésnek rj45 csere mindkét végen, majd próba.
Esetleg még kábel testert is ráakaszthatod, giga linkhez mind a 8 ér kell, 100Mbps linkhez csak 4.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Kiskokó
veterán
válasz MasterMark #47134 üzenetére
Vicces mert a driver is a rossz kábelre panaszkodik, de ugyan már.....
A régi 8 éves alaplapomnak meg jó ? Ez vicc...
Max arra tudok gondolni hogy az RJ 45 csatlakozó gagyi minőségű...
Megőőőrülökkk hogy az új gépekkel mindig a szívás van...Köszi üdv.
-
Kiskokó
veterán
válasz MasterMark #47134 üzenetére
Értem én, csak kár hogy nem lehet
Ez egy Új ház, új rendszerrel. Rendes full réz Cat 6 kábel van húzva. Minden kész és teli a csövek, nem lehet nagyon basztatni már, és nem is akarnám.
Otthon a rezezett Cat5e a legolcsóbbon is lazán ment a régi gépemen a gigabit.Neten keresve a hibára érdekes mindig valami asrock lappal van baj....
Köszi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
Halló
Linkelném a problémám.
Miért nem megy gigabitesen a lan port az alaplapon? (2)Segítsetek kérlek
Ezt az új gépet vettem
ASRock B365 Pro4 (1151 v2) 90-MXB9V0-A0UAYZ:
Intel Core i7 8700 OEM:
16GB 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (2x8GB) (CMK16GX4M2B3200C16):
Be Quiet Pure Power 11 CM 500W [Moduláris, 80+ Gold]
MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6 V373-053R:Összeraktam, feltelepítettem a windows 10 Pro 64Bit
Itt a 2.hiba
[link]Nincs már ötletem és r...djon meg
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz junkpod #47128 üzenetére
Lehet WAN oldali IP-d 0.1-es tartomány?
"Viszont a médiatár adatbázisban keverve vannak Ip címes (smb 192.168.0.xxx) és neves (smb/nas325/...) hivatkozások is." - Ha már ekkora szaki vagy, akkor egy router lan config nem kellene, hogy kifogjon rajtad.
Másrészt ez:
Rohadtul nem a lan configja, hanem a static routes-oké.
Ilyet keress:
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
jerry311
nagyúr
válasz junkpod #47128 üzenetére
Valamit lehet hogy nem jol csinaltal, mert amugy jo helyen kerested:
https://www.asus.com/support/FAQ/1000812/ -
junkpod
veterán
válasz woodworm #47126 üzenetére
erre gondolsz?
LAN - LAN IPConfigure the LAN setting of RT-AC57U.
IP Address
192.168.1.1
Subnet Mask
255.255.255.0ezzel kezdtem amikor telepítettem, mert a NAS először fix IP címen maradt a 0-ás tartományban. fogtam átírtam 0.1-re DE nem engedte... én bénáztam el?
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
Router csere után megváltozott a belső háló ip kiosztása mert a régi router 192.168.0.xxx tartományban működött az új meg ..1.xxx-ben.
Viszont a médiatár adatbázisban keverve vannak Ip címes (smb 192.168.0.xxx) és neves (smb/nas325/...) hivatkozások is.
Be lehet valahogy állítani a routert, hogy ..0.101 címet atforditsa 1.101 címre?Box's don't touch!
-
MasterMark
titán
-
daninet
veterán
válasz MasterMark #47118 üzenetére
ebben a dlink routerben annyira kevés beállítás van, nem tudom mit lehet rosszul csinálni. ha megnézed a képeket felül van kb 2 dolog ami állítható. nem egy expert rendszer.
próbáltam dupla natolással, korlátozott volt a kapcsolat annak ellenére, hogy a router a WAN beállításoknál mutatta a kapott IP-t.
ebben a pillanatban átállitották bridge módra az ONT-t, viszont most sehogy nem elérhető. bár azt mondták 1-2 óra is lehetMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
MasterMark
titán
-
virkir
veterán
válasz daninet #47113 üzenetére
Nem vagyok egy nagy guru de szerintem már ott elkefélke, hogy az ONT van a 192.168.0.15-ön a router meg az .1-es címen.
Aztán meg az összefoglaló tanulmányozása sem árt, főként egy addiktnak.
Hogyan kössem be a saját routerem a hálózatba?
3. Plusz switch nélkül a másik lehetőség, hogy a ZTE(Huawei) egyik(gigás) LAN portjára kötöd a saját routered WAN portját és dinamikus (vagy statikus, ha érted mit csinálsz) IP-t állítasz be a saját routered WAN csatlakozásának. Ekkor a saját routered nem lehet 192.168.1.1 IP című, ezért állítsd át például 192.168.2.1-re."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
daninet
veterán
válasz MasterMark #47112 üzenetére
az ONT az mi is? amit google feldobott optical network terminal, a huawei router?
most kivettem a pihole-t a képből, először csak legyen net, de nem sikerül összehozni. Huawei a dlink LAN portjába csatlakozik
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Sziasztok
Azt hittem papirforma de nem tudom megoldani. Digi 1000 net van, adtak hozzá egy huawei modem routert ami eléggé korlátolt sebességben és beállitásokban.
Vettem egy Dlink dir-882 routert, hogy majd ezzel osztom a netet.
A problémát tovább neheziti, hogy van egy pihole. A dolog igy néz ki:egyszerűen nem tudok internet kapcsolatot csiholni. gyanítom a modem és a router vacakol valamit együtt, a pihole csak diszités a dologban.
próbáltam WAN portban eltérő subnet IP-n a modemet, próbáltam a fenti felállásban azonos subneten LAN portban.
Korlátozott internet kapcsolatot össze tudtam hozni amikor csak a google dns alatti google oldalak jöttek be, de a modemet nem tudom rávenni a pihole-ra való csatlakozásra mivel szürke a mező. Ezért az egyetlen megoldás a DHCP szerveres dolog.Valami iránymutatást adjatok légyszives ez a kompozicio hogyan kellene kinézzen.
A huawei router modemen mindössze a DHCP kapcsolható illetve az IP-je az eszköznek semmi más.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
NeoPampalini
senior tag
Érdekes eset. Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy nem a géppel lesz a probléma. Mi történik akkor, ha:
- a két gépet egy kábellel direktben összekötöd, fix IP, stb., így legalább a kábelt ki tudod szűrni, ha gázos
- kipróbálod A gépet a B helyén, és vice versa, de a kábelt ne cseréld ki
- megcseréled a két gépnél használt kábeleket
- esetleg a két TP Link eszközt is cseréld meg -
Zirbe
újonc
válasz NeoPampalini #47106 üzenetére
lent is 100Mbit.. a hotplug resze a tplink segedprogram szerint jo... ma reggel 387Mbit jon fel
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Lazika #47098 üzenetére
Kábelen nem kell párosítani, csak konfigurálni.
Egy LAN-on belüli IP címet adsz neki és kikapcsolod rajta a DHCP servert.
Wifit beállítod akármi_AP legyen a neve pl.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
StarZ3r0
tag
re
lehet az ubiquiti topicba kellene, de mivel itt kérdezgettem először ezért ide írom
szóval ajánlottátok az Ubiquiti EdgeRouter ER-4-et és a UniFi UAP-AC-LR-t mint AP (végülis emelett döntöttem, nem kell a Pro, inkább majd ha nem lesz mindenhol jó a sebesség, akkor tudok még kihúzni)na szóval ezek mellé jönne / jött volna egy TL-SG1016PE viszont(!) többen azt javasoltátok, hogy inkább legyen inkább ES-16-150W vagy US-16-150W
Namost ezeknek fényékben sok mindent nem értek, bár az elmúlt napokban próbáltam utánanézni:
- miért gyárt két ugyanolyan hardvert a cég, ami mindössze(?) szoftveresen különbözik?
- mi különbség az ES és US széria menedzsmentje között? írtátok, hogy az US funkciókban több, meg ha van más Unifi a rendszerben akkor legyen inkább az, de nem mindegy, hogy webui-ból állítom be vagy külön szoftverből? (optimális esetben egyszer kell beállítani, utána lehet évekig rá se nézek)
- ha van Unifi a rendszerben, akkor miért ahhoz kell választani a switchet, ha már a router edge széria, akkor miértne lehet a switch is az?
És egy kicsit távolabbi kérdéseim, de még mindig ide kapcsolódva:
- ennek tényleg ekkora jelentősége van, hogy egy cég, egy családjából legyenek az eszközök?
- milyen paraméterek mentén kell döntenem, mit kell figyelembe vennem ahhoz, hogy számomra megfelelő switchet (egyéb eszközt) válasszak? (linket is elfogadok, szívesen olvasok)
- milyen kiegészítő dolgokra lehet szükségem, pl. patch panelen kívül?Ezek merültek fel, kérlek homályosítson fel valaki.
-
lionshamlet
senior tag
válasz woodworm #47101 üzenetére
Mondjuk Hazi megosztás, az elérendő wifi jelszavával rendelkezem.
Eddig is minden gond nélkül sikerült ra kapcsolodni, egy gagyi tp-link mobil stickkel es Acces Pointkent beállítva azt, továbbítani a jelet a telefonom felé.
Csak keresnek ra valami "combosabb" routert.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest