- Router gondok
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kisbre
tag
Sziasztok.
Szerintetek kültérre és padlásra kell az árnyékolt kábel, vagy jó a sima utp is? -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudom azt beállítani, hogy ha szakad az elsődleges internetem, akkor alapból álljon át egy 4G-s hálózatra.
Ehhez kettő routert szeretnék használni:
Elsődleges router egy TP-link WDR3600-as, ebbe Digi net van.
És van egy Huawei B525, amiben egy sim kártya, amiről 4G-s net jönne.Köszönöm a segítséget előre is.
-
krisz881
csendes újonc
sziasztok Asrock Z170 Pro4 alaplaphoz milyen hálózati kártyát vegyek ? Esetleg tudna valaki ajánlani egy jó kártyát ?
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Gubek-Einste #48606 üzenetére
Még egy kis idő, hogy biztos legyen, de úgy néz ki megvan a probléma. Nem bírta a ZTE, hogy ugyanaz a WiFi ssid és jelszó mint a sajátja. Kapott sajátot, egyelőre megy.
-
válasz
WolfheartGR #48605 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről a repeater helyén, illetve ahol használva van a repeater által szolgáltatott jel.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Gubek-Einste #48603 üzenetére
Úgy, hogy speedtest szerint majdnem 30mb az átviteli sebessége le, fel pedig 3 körül.
WiFi network analyzer szerint és a Tenda szerint (mivel zöld a led, nem villog néha narancssárgán) is bőven ható körön belül van. De amúgy kb 5 méter és egy tűzfal van közöttük. A ismételendő jel bőven kielégítő kell, hogy legyen, 5ből 4 sáv. -
-
válasz
WolfheartGR #48594 üzenetére
Hogyan van a Tenda elhelyezve?
-
-
jambiyya
őstag
válasz
Santino #48597 üzenetére
Oké, de akkor nekem elég lenne egy vezetékes router, mert két külön eszközt szeretnék a két wifi sávra. Most azt tapasztalom, hogy ha a routerem vezetékes és wifi üzemmódban is működik, terhelés alatt belassul, pedig nem rossz cucc (mármint az asus).
No ilyet pont nem találtam...vagy egyszerűen csak le kell tiltani a wifi részt és kész?Vagyis: szolgáltató modem után egy router, majd arra kössem e a switchet a vezetékes cuccokhoz, és a két másik portjára 1-1 wifis routert?
Be fogom tudni állítani, hogy egy alhálózatban legyenek? Elvileg be, de működni is fog?
Köszi. -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Új helyre költözünk, kértem cat6-os kábelt 3 helyre (PC1, PC2, TV box), illetve szeretnék wifis hálózatot is, amihez van egy ASUS RT56 és egy tplink is. Előbbit az 5G-s, utóbbit a 2.4G-s hálózatra használnám.
A bejövő internetet egy switchre kötném, majd ez osztaná tovább a netet a 3 vezetékes portra, további kettő pedig a két wifis routert szolgálná ki.
Azért így, mert lassúnak találom sokszor az asus routert, ha pl. PC-ről néznék filmet, ami ugye kábel-wifi kapcsolat.
Ez utóbbi miatt is pl. jó lenne, ha ugyanabban az IP cím tartoményban lennének az otthoni eszközök.
Gyors fejszámolás után ez 6 portot jelentene, de jellemzően 5 portosakat találtam.Kérdések:
-Ez a hálózati felosztás jó/elmegy/rossz? Ha rossza, akkor miért?
-Van-e értelme két switchet üzembe állítani?
-Milyen switchet ajánlotok?
-Bármi egyéb, amit nem jól találtam ki?
Előre is kösz a válaszokat.
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Van egy Zyxel NAS326 NAS-om, ami kiválóan működött, míg UPC ADSL modem + ASUS RT-N12+ kombóra, majd nemrég az ADLS-t leváltandó UPC Connect Box-ra volt kötve.
A Connect Box wifije kevésnek bizonyult, így vettem mellé egy ASUS AC65P routert, a CB-t áttettem bridge módba (miután felhívtam a UPC-t, hogy kapcsolják át IPv4-re).
Összekötöttem a 2 eszközt, konfigurálásnál az AC65P-t automatikus IP-re tettem, így kapott 192.168.50.1 címet.Minden rákötött eszköz kifogástalanul működik, a NAS is, majdnem...
Elérem a hálózaton, minden beállítását látom és tudom módosítani, pingel is, vagyis a nethez is hozzáfér.Azonban a rátelepített alkalmazásoknál az alábbi hiba ütötte fel a fejét.
Az alkalmazások újratelepítése nem segít, ahogy a NAS-on elvégzett (gombos) reset sem.
Bármelyik egyéb alkalmazást telepítem, mindre ugyanezt az ismeretlen hibát írja.Véleményetek szerint hálózati (LAN) hiba, vagy NAS-on lévő szoftveres hiba lehet?
Esetleg nyitni kellene hozzá bármilyen portot a routeren?
(Korábban nem kellett, ment minden, mint a karikacsapás). -
WolfheartGR
őstag
válasz
Gubek-Einste #48593 üzenetére
Telekomos Zte
-
válasz
WolfheartGR #48592 üzenetére
Milyen típusú router van előtte?
-
WolfheartGR
őstag
Helló!
Én vagyok a hülye, vagy a Tenda A9 N300 tényleg szűri a tartalmakat? Facebook nem megy rendesen, és jonehany oldal nem megy, ha rá csatlakozom, míg a routeren keresztül semmi probléma. De teszem azt a YouTube simán jól megy...
Én lennék a paranoid vagy mi törpénik? -
mezis
félisten
válasz
Selymes Zs #48588 üzenetére
A ZTE WEB-es felöletére be tudsz jelentkezni ?
(Pl.: IP: 192.168.1.1, Log.Name: user, Password: DiGI, vagy digi ? ) -
Selymes Zs
csendes újonc
ZTE Model ZXHN F618
-
mezis
félisten
válasz
Selymes Zs #48585 üzenetére
Inkább a DIGI routerének pontos típusa kellene.
-
mezis
félisten
válasz
Selymes Zs #48582 üzenetére
TP.,Link BAC 9: nem találom: [link]
Ha Accher C9. akkor kellene a hw. verziója is. -
Borisz76
nagyúr
Otthoni 10 GBit hálózat kiépítéséhez jó alap lehet ez a most megjelent [Mikrotik CRS312-4C+8XG-RM] Router / Switch kombó.
- 10/100 Ethernet ports : 1
- Number of Combo 10G Ethernet/ SFP ports : 4
- Number of 1G/2.5G/5G/10G Ethernet ports : 8
Az újdonság varázsa és a sok-sok 10 GBit port miatt az [ára kissé magas....még.]
Aki most vagy a jövőben építkezik , felújít ( mint most én is ) azoknak érdemes már a falban, betonaljzatban elvezetni a Cat6 , Cat6A , Cat7 kábeleket és idővel csak be kell pattintani a központi helyére ezt a remek újdonságot.
Remélem bővül a kínálat ....más gyártók is beszállnak ezáltal lefelé mennek az árak.
Végül : [Linus Tech Tips - Home 10 Gig Network Upgrade for CHEAP]
-
Selymes Zs
csendes újonc
Köszönöm a gyors választ Az egyik Edimax rg21S a másik TP.,Link BAC 9 valami mi mo kutyu az is
-
válasz
Selymes Zs #48578 üzenetére
És ha kiiktatod? Az elsőbe bedugod a másodikat és kész.
-
mezis
félisten
válasz
Selymes Zs #48578 üzenetére
A pontos típusok ismeretének hiányában: [link]
-
mezis
félisten
Különböző alhálóban vannak. Azonos alhálóba kellene varázsolni az eszközöket.
-
Selymes Zs
csendes újonc
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni.Adott egy 1000 es net .Szeretnák rá 2 db routert csatlakoztatni. Az eggyik sikerúlt a másik nem.A digi router megvan az edimax is megvan a tp link nem megy fel. Nincs netkapcsolat nem áll fel a router. Köszönöm Digi 1000 net. kell a digi router mert ha kiiktattatom a digivel csak 1 kimenet územel a kettöböl....
-
válasz
Bandit79 #48574 üzenetére
A digis topikban többen írták, hogy nem látják egymást a kétportos eszköz portjaira dugott eszközök. Lehet, hogy ez a problémád?
Ha ez így van, akkor lent kéne valami hálózati eszköz, hogy egy porton legyenek. Vagy egy swich, vagy egy router. Ha az utóbbit választod, akkor a digi eszközét átkéred bridge módba és a sajátodon menedzseled a hálózatod. -
Gabró
tag
Sziasztok!
Van egy Telekomos Sagem routerem, amiből futnak a lakószobákba hálózati kábelek. Az egyik ilyen kábel végére rákötöttem az Asus routeremet, és ez utóbbi routerről engedélyezek Wi-Fi hozzáférést a vendégeknek és a családtagoknak egyaránt. A Sagem WiFi-je pedig ki van kapcsolva.
Két kérdésem van: 1) Hogyan tudnám elérni a Sagem routeren lévő gépről az Asus router Wi-Fi-jéhez csatlakozó eszközöket. 2) Hogyan tudnám menedzselni az Asus routert a Sagem-en lévő gépről. (A Sagem IP címe 192.168.1.1; az Asus címe pedig 192.168.2.1, ha közvetlenül csatlakozok hozzá, de a Sagem-en keresztül nem érem el.)
Bocs, ha amatőr a kérdés, nagyjából azon a szinten mozgok, hogy össze tudok dugdosni gépeket egy routerbe, a két router nekem új környezetet jelent.
-
Bandit79
aktív tag
S.O.S
Adott egy Digi-s modem (vagy wifi-s modem ) Ez az első a hálózatban. ebből jön fel az emeletre az én D-link dir-842 routerembe kábelen a cucc. Erre van rákötve a pc-m.
Mit lehetne tenni ,hogy lássam az alsó szinten a Digi-s modem hálózatára rácsatlakozott nyomtatót?
Lehetséges az innen történő nyomtatás? -
Sziasztok!
Vettem egy Dell T110 II szervert, és a hálózati kártyának 2db Mac címe van, ez hogy lehetséges és hogy tudom megcsinálni, hogy 1db legyen?
-
Technoman
őstag
Köszi szépen a villámgyors választ. Tehát nincs más választásom, újra kell formáznom a vinyót
Igazából csak egy megerősítő választ szerettem volna hallani.
Sajnos bp.-i lévén köszönettel, de nem tudok élni az általad nyujtott lehetőségeddel, bár igen hálás vagyok
Marad a jézuskás szünet, adigra összekaparok ennyi szabad tárhelyet.
még1x thx -
Borisz76
nagyúr
válasz
Technoman #48567 üzenetére
Pedig nem fogod megúszni a másolást.
Adatokat lemented, valamire, valahová.
Újra formázod a 12TB-os WD My book-ot.
Visszamásolod az anyagot.Ugye ha "csak" egy formázást nyomsz ExFat-ról mondjuk NTSF-re , akkor minden adatod törlődik...gondolom ezt nem akarod.
Tehát marad a másolás.U.i. : Ha közel vagy Debrecenhez, akkor tudok segíteni....
Van kb 15 Tb szabad helyem....NAS-on ! -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Egy másik topikról irányítottak ide, hátha előbb kapok választ, mint a másik topikról.
Szóval, 2 hete boldog tulaja vagyok egy 12TB-os WD My booknak, amin az öszes fájljaimat tartom, s ami a media playeremre (Minix Neo U1) van kötve, így ha másolnom kell rá, csak hálózatról átnyomom (Win 8) és kész.
...az az lenne, ha nem követtem volna el azt a nagy hibát, hogy hagytam alapon a gyári formázást -jelesül ExFAT-on- és így másoltam fel rá az anyagaimat (cca 10TB-ot két hét alatt!!!) Így utólag jöttem rá, hogy a laptopom (Win 8-as, értelemszerűen NTFS SSD) hálózaton, sajnos nem igazán kultiválja a My Bookra való másolást. A hálózattal nincs gond, mert ha a Minix-re ráteszek egy másik, NTFS meghajtót, mint az őrült elkezd másolni, csak az ExFat vinyóra mondja be az unalmast. Ilyenkor annyira, hogy a playa ki is fagy (?)
Próbáltam már többféle másoló progival, de egyikkel sem müxik.Viszont a fájlmenedzselés normál win fájlkezelővel hálózaton gyönyörűen müxik, törölhetek, átnevezhetek, bármit, csak ne másoljak.
Érdekességképpen visszafelé (mmint a laptopra) a másolás rendesen müxik, azzal nincs gondom (ebből gonolom azt, hogy a hálózatommal nincs gond)
Kérdésem az lenne, hogy újraformázás nélkül tudnátok mondani olyan lehetőséget, amivel megoldódna ez az NTFS vs. ExFAT inkompatibilitás (a "miért nem vettél NAS-t" , most hagyjuk, megvan az oka, hogy miért nem azt vettem) Nagyon nem szeretném a 2 hettes másolást ismét előlről kezdeni.
thx -
Borisz76
nagyúr
Találtam jó áron Cat6A kábelt.....[link]
500 m / dob és 220 Ft !
Azt sehol nem írja, hogy 220/m az ár !
Az én olvasatomban akkor egy dobnyi azaz 500 méter kerül 220 Ft-ba !Ennyiért veszek pár gurigát....
-
pube111
senior tag
Van egy raspberry pi, rajta libreelec. Win10 el szeretnék csatlakozni hozzá, de ezt a hibaüzenetet dobja:
A win10 en a samba be van kapcsolva:
Hálózatfelderítés be van kapcsolva, a win látja is a libreét, csak nem csatlakozik.
A librén a samba engedélyezve van, működik is, mert androidról totalcommander csatlakozik hozzá.
Androidra telepítettem samba szervert, amikor arra akarok belépni a win ről, akkor is ugyan az a hibaüzenet.
Androidról a win re be tudok lépni. -
redstar16
tag
Tudtok ajánlani egy olyan 4G modemet ami autóba hotspotnak legmegfelelőbb lenne?
- SIM slot
- usb táp (szivargyújtóról lehetne tölteni)
- ne kelljen külön kapcsolgatni mert kényelmetlen - ahogy megkapja az autó a gyújtást (USB betáp) induljon és tegye a dolgát -
zolee001
őstag
válasz
Czimby #48554 üzenetére
Nem köbevésett de az ajánlott felállás
A routerben a dhcp poolt szükitjük pl 192.168.1. 20 tol indul és aminek fix ip-t akarunk adni azt a dhcp poolon kivül tesszük meg
a te esetedben pl nas 192.168.1.2
Elvileg jelen állapotában is kellene h müködjön,port forward jol van beállitva,probaképpen kösd a nast direktben a kinai csodára és ha ott megy akkor a switch körül kell nézelödni -
rembrant
tag
Bridge módba kell rakatni a digi routerét. Betelefonálsz és kéred az ügyfélszolgálaton.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy ZTE ZXHN F618 Digi féle eszköz 2db LAN porttal
Így jött mellé egy CISCO-Linksys SE2500 Switch port bővítés céljából.
A problémám az, hogy a házimaszek NAS(Xpenology) nem tud torrentezni, gondolom mivel portot kellene neki nyitnom. A NAS IP címe 192.168.1.75 a szükséges portok a 6881, 16881.
Ezt csináltam a routerben:
De továbbra sem működik.
A másik probléma szerintem, hogy nem látszik a nas a címek között.
(192.168.1.75 a NAS Ip címe, Pc-ről el tudom érni egyébként)
A NAS így van beállítva.(Lehet az a baj, hogy a DHCP ki van kapcsolva?)
Mi a gond szerintetk, hogyan állítsam be, hogy fix Ip címe legyen a NAS-nak és tudjak portokat nyitni a torrent számára? -
Ispy
veterán
Közben próbálkoztam, nem sok sikerrel....
A zte modem 1-es lan portját összekötöttem a switch 1-es lan portjával, majd a switchbe dugtam a nast és az ap-t. Első kérdés: ha a lapossal felmegyek a modem wifijére, akkor miért nem látok semmit a hálón?
Mindegy, rádugtam a lapost a switchre, így már látom a switchet, a nast és az ap-t is. Aztán próbáltam az ap-t beízzitani, de az addopt and upgrade mindig hibára fut.
Mi lehet a gond? Merre induljak?
-
mezis
félisten
válasz
rollins #48549 üzenetére
Gondolom a WiFi adapterek AUTOMATIKUS IP címre vannak beállítva.
A Windows-osokból távolítsd (felejtsd) el a korábbi TP-Link-es WiFi kapcsolatokat, majd ismertesd össze őket ismét.Megpróbálhatsz a maradék IP címtartományból FIX IP címet (Mask-ot, átjárót, DNS-t) osztogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC
- Wheel Stand Pro - GT /PRO /EX /FX + Thrustmaster T150
- Chario Hyper 1 Mk2 audiofil hangfalpár
- keresek Rx 6700xt..6800..6800xt mai átvétellel,szombathely--kőszeg--sopron átvétellel
- GARANCIÁS FULL WHITE GAMING PC 16GB DDR5 RAM, RYZEN 5 7600X , RTX 4060 8GB, 1TB NVME SSD, 4TB HDD
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest