Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Lehet persze csak bosszantó hogy kevesebb mint 1 hettel ketto kozott ketszer is osszeszedtem valamit.
Covid tesztet se csinaltam, mondjuk azt pont egy eve kaptam akkor magasabb volt a laz. 39...
Azt nezem mivel lenne érdemes immunrendszert erositeni, c, d, cink, 10.000ne d van, vegyek valami antioxidans kivonatot? Pl blueberry, vagy.. Nemtom..
Mondogatjak redditen ezt a NAC ot is, de mindig van valami divat kiegeszito, most ugy latom ez.(+szelén, elderberry) Az biztos hogy amikor 178centisen 90kg korul voltam es sulyzoztam alig voltam beteg(covidosoktól se kaptam el vagy legalábbis tunet nelkul) , most hogy kerekparra valtottam es 110kg vagyok gyakran van valami. Mar kezdem azt is hinni hogy nem birja a szervezetem a hosszu állóképességi eszeseket. Marmint az immunrendszeremet megfekteti.[ Szerkesztve ]
-
Lóf****, bocs, hülyeséget írtam. Az acc is köptető, csak számomra az egy könnyedebb gyógyszer amitől, nem zihálok. Az ambroxoltól erősebben köhögök.
Cukorka a tuti szerintem. (nem a cukormentes )Van minden sz@r már a levegőben. Bármi is lehet .
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
flash-
veterán
Köszönöm! Ja akkor ezek szerint az acc nem kopteto.
(nem tudtam)
Kanalas van, suspenso terpentini, de szerintem azoktól(is) megy a hasam.Rohadt bosszantó lassan ket hete itthon vagyok, utoljára gyerekkoromban volt ilyem elhuzodo baj.
Amúgy lehet azért jott elo ujra es intenziven mert tul koran kezdtem el a szobaban kerekparozni es a tudom nem volt még 100% es "megserult"?
Vagy magamra nyitottam az ablakot es nem birt vedekezni a testem mert még nem epultem fel teljesen?
Agyalok ilyeneken hogy maskor mit csinaljak maskepp[ Szerkesztve ]
-
A szervezet azért köhög hogy kilökje azt amire nincs szüksége. Én cukorkáznék (negró, viva) folymatosan (legutóbb ez jött be).
Az ambroxol köptető, tehát köhgni fogsz mégjobban tőle. Inkább ACC. Én inkább többször kevernék a 20-asból egy kis innivalóba minthogy a 600-ast egyszerre.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz perempe #2491 üzenetére
Oxigén! És olyan 19 °C!
Be volt csukva az ablak ezert nem tudtam aludni
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
-
-
flash-
veterán
Az mitől lehet hogy hónap elején lebetegedtem, köhögés egy hetre.
Aztan egy hetig jól voltam teljesen aztán ujra berobvant de akkor lázzal erós kohogedsel? Es ez mar egy hete tart?
Wtf? -
perempe
veterán
Nocturia megoldódott, pl. tegnap este 23:48-kor voltam a mosdóban, reggel meg 7:10-kor. nem aludtam olyan mélyen, legalább egy alkalommal felébredtem valami miatt. tippek a mélyebb alváshoz?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
válasz Peter.70 #2489 üzenetére
Olyan tanácsot adtam, amit magam sem tudok mindig tartani . Tudom hogy keserves vagy sikertelen a visszaalvás.
Ettől függetlenül amikor sikerül, tényleg jó. Ha van megoldandó problémád azt addig érdemes kipucolni amíg nappal van, és ébren vagy. Bármi baja van az embernek nem szabad a szőnyeg alá söpörni, különben álmatlanok lesznek az éjszakák. Keress egy embert akivel tudsz beszélni vagy fordulj a chat gpt-hez - AI-hoz (ez utóbbit azért merem ajánlani ,mert valaki írta a fórumban hogy így sikerült neki lélekben nehéz problémát feloldania, és már tökön is lőttem magam ezzel a tanáccsal mert utálom az AI-t, de néha hasznos).
Azt is meg kell szívlelni, hogy tényleg probléma-e az amin rágódsz? És milyen szempontból probléma. Amint kideríted hogy nem az, el fogsz tudni aludni.[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
-
-
flash-
veterán
sumamed antibiotikum szerintetek mennyire erős ? 6 darabosat kell 3 napig szedni 2x1 módon..
tavaly kellett szednem akkor ment a hasam egy hétig,(pedig enterolt szedtem mellé)
vagy inkább valami kis trükk kell hogy mondjuk evés közbe evés után? na mert semmi ilyen konkrét nincs a leirásán. de akkor mégis azért kérdezem mit tegyek hogy elkerüljem a hasmenést?
leirásában csak ennyi van erre vonatkozóan:
"Az alkalmazás módja:
A Sumamed 250 mg kemény kapszulát naponta egyszer kell bevenni, étkezés közben vagy attól függetlenül."MrZenan
alvás gond:nálam az étkezés, edzés helyrehozza. ha sportolok rendszeresen nem túl intenziven(vagy nem mindig tul intenziven ) ,amit nem este vagy legalábbis nem lefekvés előtt pár órával, és este már nem eszel nehezet puffasztót akkor jó az alvásom. de ha pl alkoholt iszok este még horkolok is máskor amúgy alig.
sport segit, meg idegrendszert nyugatni, magnézium (én 3000mg magnézium citrátot szoktam porba lefekvés előtt meginni, az még nem okoz gasztro problémát-ez egyénenként eltér amúgy,valaki az 5g-ot is bírja,korábban bírtam én is viszont van egy olyan tippem hogy felborítja a kálium egyensúlyt a sok magnézium miota kevesebb magnizumot szedek nincs kálium többletem)., de szedhetsz biszglicinátot is csak az sokkal drágább)[ Szerkesztve ]
-
válasz MrZenan #2485 üzenetére
Szia!
Ilyennel én is küdöttem/küzdök. Érdemes lenne végig gondolni, hogy nincs-e valami gyulladásod, fertőzésed. A stressz az hozzátesz rengeteget.
Kaptam ezo választ is ilyenre egyszer: Előző életemben biztos akkor kellett kelnem.
Kerülöm a gyógyszereket (az altatótól felpuffadok), korábban podcastot hallgattam, vagy könyvet olvastattam fel. Még ha öreg is vagy, jó a mesekönyv. A lényeg hogy ne a hétköznapokon gondolkozz éjszaka.
-
MrZenan
junior tag
Sziasztok
Nem tudom jó topikban vagyok-e a kérdésemmel, de hátha tudtok segíteni!
Olyan problémám van, hogy azokon a napokon amikor reggel mennem kell dolgozni, mindig hajnal 3-4 körül felébredek és nem tudok vissza aludni sajnos.
Ez havi 8-9 alkalom, -szolgálati munkarend- a többi nap amikor szabad vagyok simán alszom.
Gondolom rá stresszelek a dologra ezért nem megy.., de a lényeg, hogy orvosom írt fel altatót Sanval (zolpidem), azt mondta egy felet vegyek be ha felébredek.Ez segít is, tényleg működik, másnap rendben vagyok, csak nem akarok rá szokni, és a kérdésem is az lenne, hogy meddig lehet szedni, hogy ne alakuljon ki függőség, vagy mellékhatás?!
Köszönöm előre is!
-
válasz HellGreg #2483 üzenetére
Jap én úgy értettem, hogy ezt a szót a társadalom rontotta el, úgy mint a "buzit, a nyomorékot, a cigányt" ahogy írtad is.
Változik a nyelv, de nem mindig jó irányba.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
HellGreg
őstag
Távol tartom a dokumentumoktól a gyereket, még nem látta, úgy gondolom, 11 évesen még nem kell látnia. Illetve az iskolában sem éri semmilyen atrocitás, még akkor sem, amikor a pár hétig tartó szteroid kezelés hatására kikerekedik az arca. Csak a puszta szóhasználattal van bajom, persze abban igazad van, hogy szavakon lovaglok, de hát a mai világban mindenki más is a szavakon lovagol (pl. az egyik osztálytársának az anyukája már azon is megsértődött, hogy a dokumentáltan autista gyerekét autistának nevezte valaki, holott a helyes kifejezés szerinte az "autizmussal együttélő" lenne. Egyébként meg is értem valahol.) Egyszer meg véletlenül a munkahelyemen kicsúszott a számon hogy "portás", amire óriási felháborodás lett az illető reakciója, mert ő "recepciós". Na ezek után ha lefogyatékosozzák a gyerekemet ok nélkül, én is fel vagyok háborodva.
A sziv- és veseelégtelenség azokban az esetekben léphet fel, amikor a szervezet nem reagál a szteroid- illetve az immunszupressziv kezelésekre, sajnos ilyen is van, de szerencsére a ritkábbik eset. A gyerek amúgy csak grapefruitot nem ehet, mert az reakcióba léphet a gyógyszerével, ezen kivül semmilyen óvintézkedés nem szükséges.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem magával a szóval van problémája /szerintem is teljesen jogosan/. Manapság a fogyatékos szót bántásra/megalázásra használják a legtöbben. Kellene helyette valami más, így gondolom én is.
szerk: Egyébként sajnálatos, hogy 11 évesen már ilyen betegséggel kell küzdenie. Párom is vesebeteg /iGA nephropatia/ Ő 44 éves, de még így is fiatal, nemhogy 11 évesen Fene megeszi ezeket a betegségeket tényleg
[ Szerkesztve ]
-
válasz HellGreg #2480 üzenetére
Szerintem egy gyerekpszichológussal is érdemes lenne ezt átbeszélni.
Ez a szavakon való lovaglás az egész társadalom problémja. Ha a gyerkőcöt túl sok hüle veszi körül és elhiszi, hagyja, hogy gúnyolják, akkor meg kell erősíteni a gyereket lelkileg és olyan suliba vinni ahol értlemesek vannak. Meg kell mutatni neki, mit jelent a szabad szellemiség, hogy könyebben tudja kezelni az érkező nem is releváns kritikákat.Nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy azért nevezik ezt így, mert ha valamilyen véletlen okból kifolyólag probléma történik a gyerekkel, akkor orvosi segítségre is szorulhat. A nephrosisnál látom, hogy van szív és vese elégtelenség, ami elég súlyosnak hangzik. A tanároknak is jobban oda kell figyeljenek rá.
A fent leírtak csak a véleményemet tükrözik, nem biztos, hogy igazam van.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Hátha valaki tud értelmes magyarázatot adni a kérdésemre. A nagyobbik fiam immáron 9 éve diagnosztizált nephrosis szindrómában szenved, ami egy fehérjevesztéssel járó, vesét támadó autoimmun betegség. Ha kezelve van, és reagál a gyógyszerekre a beteg, nincs semmilyen érezhető tünete. Az ember teljes életet tud élni vele. Hivatalosan tartós betegségnek számit, ezért jár rá az emelt családi pótlék, plusz szabadság stb. Ami a gond, és tudom, hogy ez legyen a legnagyobb gond, mégis nagyon bántó, hogy miért hivják hivatalosan "súlyosan fogyatékosnak". Rendszeresen ez kerül az igazolásra. Több helyen megnéztem értelmező szótárakban, még a legkisebb mértékben sem felel meg a valóságnak ez a szóhasználat, hiszen a fogyatékos olyan ember, akinek valamilyen fizikai vagy szellemi betegsége korlátozza a teljes cselekvőképességben, vagy mozgásban. De ebben az esetben ez a legkisebb mértékben sem áll fenn. Akkor miért nevezik a tartós betegeket fogyatékosnak? Szerintem még a tényleges fogyatékosokat is embertelenség a mai világban fogyatékosnak nevezni, lehetne csak simán betegnek, hiszen a cél kizárólag annak az eldöntése, hogy beletartozik-e a betegség a kedvezményre jogosultak közé vagy sem. Arról nem is beszélve, mekkora lelki törés lenne a gyereknek, ha egyszer belenézne az igazolásokba, vagy az iskolából jutna vissza a fülébe, hogy fogyatékos... az ember azért nem ezt várná 2024-ben, amikor szinte tilos a buzi, a nyomorék, a cigány, stb szavakat használni (nagyon helyesen).
Tudom, nem ez a legnagyobb probléma az egészségügyben, engem mégis nagyon bánt ez a szóhasználat. -
DrDobos
őstag
válasz bbsofficial #2478 üzenetére
Mert nincs idejük kivárni
palateto13: ha jol latom ez a terheles teljesen rendben van, nem huzhato rad cukorbetegseg ez alapjan
Samsung Galaxy A55 5G
-
Fred23
nagyúr
válasz bbsofficial #2474 üzenetére
Nagyobb bajok kiszűrésére jó szerintem az otthoni méricskélés. Apám például sokáig azt hitte, rossz a vérnyomásmérője, amíg nem mértem egyet vele én is. (Úgy nyolcvannal volt magasabb az övé rendszeresen.)
-
DrDobos
őstag
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Akik szoktak vérnyomást mérni: volt itthon egy Romed, vettem most egy Lidl-set, de van egy kölcsönreferencia Omron is, nekem és több családtagnak is össze-vissza mér mind, kezdek gyanakodni, hogy nem a mérő rossz.
Például az előbb mértem egy 147/87-et, majd pár perc ülés után 122/80-at. És ez van gyakran. Ez normális? Ha igen, akkor mi értelme van méregetni, ha ennyit változik?
Orvosnál is 140 környékén szokott lenni, beírja, hogy figyeljek rá, majd itthon, pár perc ülés után 125 körül lesz. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudnátok ajánlani jó Gasztroenterológust? Budapest X. XIV XVII kerületében vagy a környékén, illetve Pest Megyében keresnék egy szakorvost reflux miatt.
Így elsőre most az Árkád Egészségközpontot néztem, Gödöllőn a Borókát, illetve a Halom Medical-t, volt esetleg valaki hasonló vizsgálaton a fent megnevezett 3 cégnél?
Illetve az se hátrány ha a Teladocon foglalható, mert akkor legalább a céges biztosításom miatt ingyen van.Köszönöm szépen!
iPhone 16 Pro Max
-
-
válasz Iramirez #2466 üzenetére
Wow…
Kitartást Nektek! Én előbb halnék meg minthogy be feküdjek egy ilyen alá…A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
kenwood3
addikt
válasz icecave #2461 üzenetére
Hello!
Volt mindketto mar. Vastagbel 2x gyomor 4x.
A gyomor mind eberen, a vastagbel 1x igy 1x ugy.
Boditasban bememtem, majd a masik szobaba megamhoz tertem. Semmi emlekem nincs a vizsgalatrol.
1000x jobb boditasban mert semmit nem ereztem, semmire se.emlekszem, mint eberen a vastagbel[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
nagyúr
Sziasztok ismét.
Volt valakinek már gyomor és/vagy vastagbél türközése bódításban vagy altatásban? Mesélne róla?
Nekem volt már mindkettő, de csak sima lidokainos fújással, baromi rossz élmény él bennem emiatt, de most időszerű lenne megint mindkettőt megcsináltatni.
-
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata lyme kórral, bartonellával kapcsolatban?
Dualdur tesztet csináltatott már valaki?A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
fess
őstag
Sziasztok!
Felhalmozódhat hosszú távon a szervezetben a hisztamin? Allergia vizsgálaton csak a pozitív kontroll jelzett, emiatt tünetek esetén mediátor mentes diéta szükséges. Én csak azt találtam róla, hogy ha olyan ételt eszünk akkor pár órán vagy napon belül jelentkeznek a tünetek. Az ijeszgetés, hogy ez felhalmozódik és egyszerre kijön komoly tünetet okozva valós? -
őstag
Áhh elfelejtettem írni miután olvastam a hozzászólásodat Írni akartam, hogy ne sima sebészetre menj. Volt a családban olyan akinek 5x vágták ki/ vették le, de mindig benőtt újra A megoldás végül a lézer sebészet volt. Na onnan nem volt többet gond. Ha visszajön a probléma, akkor gondolj eme hozzászólásomra
-
I02S3F
addikt
válasz Theodorci #2454 üzenetére
Nos, megcsinálta a sebész a körmöm. Kis élménybeszámoló. Nagyon féltem, mivel az első két alkalom fájdalommal járt. Ha van 100% fájdalom, akkor ez olyan 50-60%-ban fájt. Reggel ment a hasam a stressztől, de felvilágosítottak a rendelőben, hogy előzőleg nem vártunk eleget az érzéstelenítővel. Ráadásul a benövés is nagyobb volt.
Most olyan 20-30%-ban fájt, teljesen elviselhető volt. Komolyan mondom, még odamenet azt gondoltam, hogy majd később jövök. Kis nyuszi vagyok
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Benőtt lábköröm a téma. Mindkét nagylábamujja elkezdett benőni, egymás után. A cipőre gondolok, mint okra. Milyen okok ismertek ezen kívül?
-
PuffyDog
aktív tag
Sziasztok!
Ha van valakinek tapasztalata daganatos megbetegedéssel kapcsolatban arra szívesen ráírnék, küldenék egy orvosi papírt, hogy arról mi a véleménye.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Ringman
nagyúr
válasz tecső88 #2449 üzenetére
marad a youtube.
nem vagyok szakmabeli, de az alábbiak *elvileg* hozzáértők csatornája - szóval felelősséget nem vállalok érte, tematikusan keress rá a sérülésedre a csatornán.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
őstag
Sziasztok. Újra jó régen jártam erre Igazából, most csak annyi lenne, hogy vettünk egy masszázsfotelt. Nagyon nagyon régen keltem úgy fel, hogy nem fáj a derekam és a hátam. Páromnál ugyan ez. Nem olvastam utána, hogy javasolt e a masszázsfotel egyáltalán, de egy csoda az biztos. Én nagyon meg vagyok elégedve vele!
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Ha valaki megfázott/elkapott valamilyen vírusos cuccot de műtéte lenne, ahol altatnák, a megfázás miatt el fogják halasztani a műtétet?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
válasz janos666 #2444 üzenetére
Vagy az a "trükk", hogy gőz formában elegyítve vízzel már oldódik a freebase vízben? Tehát egy része kicsapódik a tüdőben lehűve, de egy része beoldódik a véràramba?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Lenne egy elméleti kérdésem, ami régóta foglalkoztat filmes jelenetekből:
A kokain fogyasztás két elterjedt típusa az orrnyálkahártyán át történő kokain-hidloklorid felszívódása a véráramba, és a szublimált ("füstölt", de igazából párologtatott) freebase-kokain, avagy "crarck" felszívódása a véráramba a tüdőn keresztül.
- Az elsőt értem, mert a hidroklorid oldódik vízben, és a nyálkahártya nedves.
- A második viszont értelmetlenne tűnik, hiszen miképp oldódik fel a vérbe a tüdőn át a vízben nem oldódó freebase-cocain ("crack"), ha vízben sem oldódik 20-35 °C környékén?
Második esetben nem csak egyszerűen kicsapódik a "crack" a tüdőben, mint vízben olhatatlan kristály? Vagy ha átjut a tüdőn a szublimált gőz, akkor miért nem csapódik ki a vérben...?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mzso
veterán
Helló!
Tudja valaki, hogy lehet beküldeni igazolást cöliákiáról, adó-visszatérítés okán? Lehet otthonról is bármikor az ügyfélkapun keresztül?
-
citkar
addikt
Az nem bélflóra, hanem probiotikum
Szerintem nem rossz az Enterol, de megtoldanám Hipp ORS-sel. A hányinger, hányás, jó eséllyel hamar mérséklődik, míg a hasmenés tovább tart.
Fontos az étkezés, ha nincs étvágyad, az se baj, ha egy nap egy szál ropit eszel, csak igyál sok vizet/teát. Aztán, ha jön az étvágy, óvatosan, fokozatosan javasolt visszatérni a korábbi étkezési szokásokhoz. -
prannk
őstag
Üdv. Érdeklődnék, hogy ki melyik bélflórát ajánlja.
Hasmenés hányás esetén.
Enterol ról mit gondoltok? -
student
őstag
sziasztok.
ez mit jelenthet a stressz ekg-mon ? terhelési idő: 8'26"
nyugalmi fr.: 122/min rr/120/80 Max fr. 152/min 78% rr 140/80 Max teljesítmény4.6MET
A beteg nyugalmi st depresszioja II III és AVFben fokozódott, descendalo jellegüvé vált
Az eltérések nyugalomban rendeződtek, a beteg anginát nem jelzett, kóros ritmuszavar nem volt.sziv ultrahang negativ volt.
-
flash-
veterán
Sziasztok! Mivel nem találtam terhességes/babás /papás szülős topicot ezért itt kérdezem.
Tegnapi es mai teszteken kiderült feleségem pozitiv lett a varandossagi otthoni tesztcsikok alapjan.
Ez akkor már 100%? Vagy ilyenkor még nagy esellel megtortenhet valami miatt hogy mégsem lesz baba?
Milyen babavitamint kell szednie? Dokihoz elment de tudtok ajánlani valami jót? Igy elsőre a Gal baba vitaminjat talaltam, folát ebben van a legjobb formaban, + többi vitaminok is leírása szerint jók.
Egyeb tippek így ebben a szakaszban? :)
Lelki felkeszulesben van valami segitseg-konyv? Nagyon nem tudok még ezzel a tudattal mit kezdeni hogy jelen allas szerint apa leszek 🙂
[ Szerkesztve ]
-
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok,
Csinaltattam egy kis labor vizsgálatot. Vizelet nem volt benne, csak vér. Prevenció volt a cél.
Az eredmények között van egy határérteken kívüli értékem.
Eosinophyl % 5,1 % + < 4,0
A háziorvosom elég komolytalan véleményem szerint, szóval nem szeretném ezzel felkeresni. Szerintetek merre induljak tovább? Ha lehet, akkor az órákig tartó várakozást és hetekig tartó időpont várást elkerülve, magán orvosi rendelés érdekel.
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Ez mi lehet a bőrömön? Mivel hajlamos vagyok ekcémára, így sokáig annak hittem, viszont az ekcéma máshogy szokott rajtam kinézni (vörös pereme van) és viszket is (ez nem), és viszonylag hamar elmúlik, főleg ha bekenem szteroidos krémmel, de erre az nem használ. Sőt, már 3 ilyesmi folt is van a mellkasomon.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Ha van itt orvos,tudja ezt értelmezni?"Jobb oldalon az anus gyűrű lateralis falánál 12 mm-es területen diffúzió gátlás figyelhető meg, ugyanitt a T2 súlyozott
képen kis folyadékgyülem látható.
A medence fal izomzata ép, a kismedencében folyadék gyülem, patológiás méretű nyirokcsomó nem különíthető el.
Kontasztanyag adás után kóros halmozás nem jött létre."Nem tudom mikor jutok vissza a sebészhez, addig szeretném megtudni ez mit jelent ( egy mondhatni nem sikeres aranyér műtét következménye)...
-
Theodorci
tag
válasz galaxy55 #2415 üzenetére
Zolpidem a hatóanyag, ami Z altató, nem benzodiazepin. A műtét önmagában nem indokolja, hogy altató kell. Fájdalom miatt nen tudsz aludni? Akkor megfelelő fájdalomcsillapítás kell....
Nem mindegy hogy elalvási, átalvási vagy korai felébredési zavarról beszélünk. Az inszomnia egy olyan probléma amivel komolyan kéne foglalkozni, felderíteni az okát és megfelelően kezelni (elsősorban nem gyógyszerrel). Z altatókat is csak rövid ideig szokás használni.
Szerintem egyik szélsőség sem jó a cukrodra, próbálj egy alacsony szénhidráttartalmú diétát tartani. Tetesd rendbe minél előbb, mert sok egyéb problémád lehet. Gondolom ha 25 éve ebben élsz, kapsz rá kezelést valamint elvileg tudnod kéne mit hogyan kéne betarts. De ilyenekben a háziorvos is kéne tudjon segíteni. -
Theodorci
tag
válasz galaxy55 #2412 üzenetére
Ha éhgyomri cukrod 8-9 akkor cukorbeteg vagy. Kezelni kell. Nem koplalni, hanem megfelelő diétát tartani és mellé gyógyszert szedni. Semmit nem fog megoldani a koplalás napokig. Egy műtét után a sebgyógyulást mindkettő állapot akadályozza. Háziorvos kezdje el kezelni a cukorbetegséged vagy keress fel egy diabetológust..
-
Theodorci
tag
válasz galaxy55 #2411 üzenetére
A stilnox nem benzodiazepin, hanem Z-altató.
Alvás segítéséhez eleve rossz gyakorlat benzot adni, a benzodiazepinek szorongáscsökkentők, és csak rövid ideig, más terápia beállásáig vagy krízishelyzetben szabad szedni őket. Iszonyat hamar rá lehet szokni, nehéz lejönni róluk, és igen, egy idő után nem hat már úgy. Cukorkaként szedi mindenki. Ha alvás problémád van, legrosszabb amit követni lehet, hogy a háziorvos felírja a Xanaxot....keress fel egy erre szakosodott pszichiátert, a legkevesebb esetben jön szóba gyógyszeres terápia, akkor is csak rövid ideig. Ajánlom még a yt-on a "Jól alszom?" csatornát.
Légyszi ne szedjetek altatóként vagy "leszarom" tablettaként benzodiazepineket. nem is fiziológiás, pihentető alvást csinál, csak kiüt.. -
citkar
addikt
válasz PeterZZ #2407 üzenetére
Ultrahang vizsgálat nem alkalmas egy autoimmun pajzsmirigy gyulladás diagnosztizálására. Hiába írja, hogy inhomogén, gyulladásra utal, de ez kevés. Endokrinológus kérhet TRAK és anti-TPO vizsgálatot, ez alapján lehet kimondani, hogy egyáltalán van-e autoimmun thyreoditise.
-
PeterZZ
kezdő
Üdv újra. Anyunal Autoimmun thyreoiditis-t állapították meg ultrahangos vizsgálat után. Gombóc érzése van a nyakában. Vérkep normális pajzsmirigyre. Orvos szerint teendő nincs, paleo étrend helyrehozza.
A kérdésem az lenne, hogy a búzában lévő glutén okozza a problémát és ha igen, ehet gluténmentes liszt/zab dolgokat? Tejrol le tud mondani, illetve a diéta többi része is megoldható. Köszönöm -
xrvman
őstag
válasz gordonfreemN #2404 üzenetére
Köszi szépen!
Ezt az 5 nap visszamenőlegest jó lenne tudni pontosan, mert sokszor van szabin a doki. -
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Július elseje, hétfői nap, Semmelweis nap, ám beteg nem tud bemenni dolgozni. Kedden du. a doki ki tudja írni betegállományba hétfői nappal kezdődően?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest