-
IT café
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
-
garga01
őstag
CATV LED zöld, így elvileg van bejövő kábeltv jel az optikán. Nézd át a koax kábel csatlakozóit, mozgasd meg legyenek szorosak. Van elosztó, vagy 1 tv-be direktbe megy?
Jel tesztet csak tv (kábeltv) bementen enged a tv. Amúgy ha jel gond van, nem ajánlott az újrakeresés, mert törlődik a teljes csatorna lista. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnél valami nem okés a tv szolgáltatással vagy?!
Egy ideig nem voltak otthon. Most hogy hazaértek visszakapcsolták az elosztót és azt tapasztalták, hogy nincs tv jel, nem jöttek be a csatornák. Beszéltem a One-al és azt mondták minden rendben. Mondtam nekik hogy hangolják újra a csatornákat. Ebből az lett hogy a tv-t sikerült újra hangolniSamu QN60-as széria talán?
Elképzelhető hogy a One-os eszközzel van a gond vagy akár TV-vel? Milyen irányba induljak el?Samsung tv csatorna lista szerkesztésére mi az ajánlott program?
-
Voice24
őstag
Hali!
Bocsi, de nincs humorom és időm végigböngészgetni többszáz hozzászólást, így megkérdem:
Ismerős szólt, hogy a Mindigtv-jénél több csatorna is kódolt lett, és kérdi, hogy mit tud tenni. Én nem tudtam neki segíteni, ezért hozzátok fordulok. Köszi előre is. -
MadMancs
veterán
válasz
boborján2 #5776 üzenetére
Csakhogy nem tenyérnyi az a terület. Keresztbe hosszában járom az országot munkám miatt. Látom mit tud telón is. Pedig az még NSA nem SA.
Persze van terület ahol jobb a koax. A baj hogy ritka mint a fehér holló. Az ország nagy részén még a 30 éves lerohadt hálózat üzemel.
-
boborján2
aktív tag
válasz
MadMancs #5774 üzenetére
Elhiszem hogy jobb,azon a tenyérnyi területen ahol tisztességes 5G van.
Ismerősnek pl. a ház előtti fákat kellett kivágni ,mert a nagy híres yeti otton nettel , még a saját tévéjük is laggolt. Egy nagyobb weboldal meg sírvafakadt mire betöltött mindent. Torony kb. 1.5km légvonalban.
Nem esett jól neki a fakivágások után tőlem megtudni ,hogy nálunk beton stabil a koax, one vario csomagokkal.
Sajnos valaki telebeszélte ,hogy nem szabad mert rossz. (ja a telekom tényleg rossz a cf szarakodásával) -
MadMancs
veterán
válasz
kenwood #5773 üzenetére
Miért is? A legjobban működő HFC nél is minimum 3x os a sebességű a feltöltés pl. exvoda hálón meg pl ismeretlen fogalom a jó minőségű koax hálózat. Nagyon kevés van az országban.
Hidd el van saját tapasztalatom. Évekig volt Voda HFC Üzleti 500/30 as előfizetésen backupnak Digi optika mellé. De akkora egy trágyadomb hogy inkább lemondtam. Aztán jött backupnak Yettel Otthonnet. Szétalázza exvoda féle hálót.
-
kenwood
veterán
-
Szuper az RTL+ UEFA foci meccs élő közvetítés, ott akár 20 Mbit a kép minőség, tűéles!
Nem tudtam kivárni, az előfizetést kifizettem külön bank kártyával, egész este és egész éjszaka kaland volt minden héten többször.
-
kenwood
veterán
válasz
E.Kaufmann #5764 üzenetére
En az 5755-ot nem igy ertelmezem, de majd a szerzo kifejti.
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
válasz
eisento #5750 üzenetére
Nálam ma hajnalban ezeket adta:
193.110.56.8
193.110.57.4
Furcsa, mert amúgy nem vagyok CGNAT mögött, általában ezek is 80-as IP címmel kezdődnek, nem? Mondjuk majdnem mindegy, mert a Google és Cloundfare van beállítva elsődlegesnek, ha azok nem mennének akkor fallback-ként a Digi/One-é. -
kisapa
senior tag
Akiben esetleg felmerült, hogy ex digi(invitel) területről átszerződne a one-hoz, sürgősen felejtse el. Két hét alatt mostanra odáig jutottunk, hogy csak akkor tudják bekötni ( mellesleg már ezt sem hiszem el) ha a másodjára megkötött szerződésemet is visszatörlik, leadom az eszközeimet és utána majd valamikor teljesen új szerződést kötünk. Addig viszont semmilyen szolgáltatásom nem lesz. Ez az amit én nem tudok elfogadni, úgyhogy ma bemegyek személyesen és leadom az eszközöket. Ezzel egyidőben másik szolgáltatót választok.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Jelenleg ex Digis optikán jön a net. Érdemes át szerződni one optikára?
Mennyire stabil? -
eisento
addikt
Sziasztok. Meg tudja valaki mondani a one dns cimeit? Digis ftth-s vagyok volt net szakadasom mult heten azota lassan jonnek be a weboldalak ps5-on is szivok, ha gugli fele dns-t irok be akkor nincs gondom.
-
boborján2
aktív tag
válasz
MadMancs #5748 üzenetére
A nason fix ip van , és úgy kapcsolom be rajta a DHCP-t.
(illetve apró megjegyzés, de esetemben nem releváns.... szóval a dhcp szerver kikapcsolásával sem szűnik meg azonnal a nas ip címe , csak a bérleti idő lejáratával szűnne meg amikor újra kérné és nem kapna)
Tudomásom szerint egy alhálóban ,mindegy ki a DHCP szerver , csak az a lényeg hogy egy legyen. Mármint default egy legyen ,aztán lehet tovább kavarni kettővel is de nekem erre semmi szükségem.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #5681 üzenetére
Szia.
Nem tudom, hogy milyen hálózat de (ex)Digi optika esetén célszerű a szolgáltató eszközét BRIDGE módba állítani és saját routerre bízni a kapcsolat felépítését ....valamint , akkor már szabadon állítgathatsz mindenfélét a saját routered kezelőfelületén.
Korábban másnak is írtam ezzel kapcsolatban :
[link]2. pontnál tévesen írtam, hogy a 2 db wifi hálózat jelszava is legyen azonos......nos ez nem feltétel !
Viszont az SSID-re igaz, hogy erősen ajánlott eltérőre állítani a nevüket. -
boborján2
aktív tag
válasz
boborján2 #5681 üzenetére
Nos egy fura hiba lépett fel, mármint amikor azt akarom ,hogy az alhálóban ne a sagem legyen a DHCP.
Kikapcsolom a menüben , majd bekapcsolom a nasban a DHCP szervert, viszont ebben az esetben semmi nek kap ip címet. Igaz csak wifin (sagem saját wifije) próbáltam csatlakozni, de ez majdnem lényegtelen, mert ennek így működnie kellene.
Nas beállítások ellenőrizve , igazából elrontani sem lehet.
Chatgpt szerint egyes szolgáltatói eszközök esetleg blokkolhatják a hálózatban a DHCP kéréseket, még kikapcsolt DHCP szerver mellett is.
Ezt a részét passzolom.
Ugyanakkor valami tuti nem kerek , mert amikor újra visszakapcsoltam a sagemben és a csatlakozó szközöket újraindítottam a teszt kedvéért. Akkor a DHCP menüben nagyon sok IP-t statikusnak sorol, olyanokat is amik 100% ,hogy nem azok.
Lehet hogy a DHCP kikapcsolasa után újra kellene indítani ???
Valakinek valami ötlet?
-
kenwood
veterán
válasz
MadMancs #5718 üzenetére
IPV6-nal mar a GUI-n sem jelenik meg a port forwarding opcio. Legalabbis a Compalnal igy volt, ezt pedig nem tervezem atkapcsoltatni.
IPV4-nel nincs NAT.
Nincs szuksegem routerre, mert minden mas teljesen ok eddig.
A Compalon siman ment a port forwarding.
Engem most az erdekelne, hogy van-e barki, akinek sikerult mar hasznalnia ezt a GUI-rol elerheto funkciot,vagy sem. -
-
Végre be tudtam lépni az One fiókba, anyukám telefonszámot kell hozzáadni, akkor sikerült. Érdekes!
-
BÉCSÉ
csendes tag
válasz
Zorro(hun) #5686 üzenetére
Ja, 50%-os emelés...fel lehet mondani, amúgy csak a mobilelőfizut, úgy hogy maradjon az exdigi csomag? Vagy már az is csak ohne-ra váltással működik? Van most náluk 2 mobiltarifám, amiből az egyik tökre felesleges, a másik helyett meg egy nagyobb T-s csomagra ruháznék be. Mindig is csak másodlagos volt a net miatt a digimobil nálam.
-
Gyufaaa
veterán
Szuper! Köszi mindenkinek!
-
Gyufaaa
veterán
Sziasztok,
szerződést követően mennyi idő mire RTL + szolgáltatásra megkapom a kódot? Ez a ONE ügyfélkapumra érkezik majd?
-
Peczek
aktív tag
válasz
MadMancs #5726 üzenetére
Nekem nem a magasabb feltöltési sebesség a fontos, hanem, hogy lehessen netezni. Tehát van 300-as letöltésünk, de van, hogy egy bankolást már mobil nettel csinálunk meg, mert a hálózat használhatatlan.
Ja és igen, a szerződést kb. nem olvastam el, mert itt csak One (volt Vodafone) van, nincs mi között választani. -
Peczek
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5724 üzenetére
A gyári routert használjuk, elvileg rá lehet dugni egy sajátot, de azt még nem csináltam meg.
-
-
kabelmania27
Topikgazda
Koaxnál ennyi a kínált feltöltési sebesség mert docsis technológiánál 25-65Mhz között öt feltöltési csatornát lehet használni, ez a későbbiekben változhat. Elvileg üzleti előfizetésnél modem üzemmódban van a modem, így lehet saját routert használni. Azt tudod csinálni, hogy a routerben sávszélesség korlátozásnál a feltöltési sebességet korlátozod, hogy a kérések kitudjanak menni, így stabilabb lesz a kapcsolat.
192.168.100.1 címen milyenek a modem jelszint értékek? -
Peczek
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5722 üzenetére
Koax,
cbn ch7465vf -
Peczek
aktív tag
Sziasztok, nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést. Van egy One üzleti előfizetésünk, 500-as csomag. A letöltés az kb. 300Mbps, az kb. elég is, de a feltöltés az kb. 30 Mbps, és az édes kevés, gyakorlatilag használhatatlan. Mennyi kell legyen a garantált feltöltés egy 500.as csomagnál?
-
Youtube-on ma került ki a 4iG sztori, de nem linkelem, mert bár a történet van benne elmesélve, nem biztos, hogy itt bölcs lenne, és szabályszerű linkelni. Nem az én videóm, hanem JUHI-é. Hosszú, több mint 32 perc.
-
pjen
félisten
válasz
lewenhaupt #5715 üzenetére
Bekapcsolod a tv t. Nyomod a tavon a sárga és az OK gombot ameddig 2x villan a táv. Aztán axdig nyomod a bekapcsolót ameddig a tv ki nem kapcsol.
-
lewenhaupt
újonc
Sziasztok!
Valakinek megvan esetleg a ONE Box (Sagemcom DCI-362-UHD) felhasználói útmutatója pdf-ben? Leginkább az érdekelne, hogyan tudom a box távirányítóját betanítani a tv-hez, mert arról nincs semmi a honlapon.
-
Köszi, akkor várok türelmesen...
-
Sziasztok!
Régi digi-s ügyfél vagyok.
Eddig szolgáltató nélküli box-on, dvb-C tuneres TV-ken simán jöttek a csatornák.
Visszaolvastam itt a topikban és látom, hogy nyártól ez meg fog szűnni és szolgáltatós box vagy CI modul kell.Havi díjas lesz mindegyik? Vagy 1-et kapunk a többi meg havi díjas lesz?
-
Willie
őstag
válasz
MadMancs #5700 üzenetére
Ha az új címemen elérhetők a One szolgáltatásai, hogyan tudom igényelni a költöztetést?
Jó tudnod! A költöztetést akkor tudjuk véglegesíteni, ha nincs lejárt számlatartozásod és nincs módosítás (pl. szerződéshosszabbítás) alatt szolgáltatásod.
Ebből gondolom, hogy nem lehet hűségidő alatt költöztetni a szolgáltatást.
-
garga01
őstag
Kár itt a topikban panaszkodni róla, attól nem lesz változás. De nyilván az üf szolgálatról is lepattan minden hiba... de ott van még mindig több értelme jelezni, csak ugye mindig arra fogják h az ügyfél tv-je, kábele, bármilye a sz.r, mintsem h náluk van gond.
Amikor pár éve Szegeden volt a tömeges net gond, akkor is ahányszor hívtam mindig azzal kezdte az ügyfeles, h biztos az én routerem a rossz és azonnal iktassam ki... persze előfordulhat, de egyszerűen nem lehet megmagyarázni nekik, hogy nem egy 1-bites user vagyok, hanem tudom miről beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- GTA V
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest