Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
válasz koadam777 #74893 üzenetére
Digi csoportban ez megy folyamatosan, ott lehet tippeket kapni. Az m4 sport nálam most telekomnál 6.5mbites, a diginél tudtommal 4re vitték le kb 12ről. Egyik sem acélos, de nem is kifejezetten szörnyű egy "stream"-nél (a 12 volt sok)
NoMagix: Persze hogy ez okozza, neked is a digis topikot ajánlom mert ez itt nagyon off. -
salapp
addikt
válasz koadam777 #74893 üzenetére
Van olyan tévénk a nyaralóban, ahol földi digitális forrásból néztünk Fina közvetítést. 100/100 minőség mellett is tömörítési gondok, a fröccsenő/hullámzó víz és környékének szétzilálódása látszott. A futsal felvételek viszont jók voltak. Lehet, hogy ennyire szarul sikerült kitelepülni a vizes rendezvényekre?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
válasz N.YCityBoy #74877 üzenetére
Azért van ez, mert rosszul fogalmaztok. Nincs 1.4-és kábel. A szabvány az ami számokkal jelölt. Tehát az 1.4 szabvány megjelenésekor egy jó minőségű kábel már képes lehetett a jövőbeni 2.0-ra is. A kábeleket High speed, High speed with ethernet, Ultra high speed, stb. nevekkel látják el. Ezért fordul elő, hogy bizony egy 10 éves kábel is képes lehet a 4K HDR átvételre, nekem is van ilyenen.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuMbA
titán
válasz ricsip #74891 üzenetére
Még mindig kicsit ködös a fejekben a dolog Nincs 1.4 vagy 2.0 kábel, hiszen egy kábelvezetékre sincs ez ráírva. Ezek a kábelek vannak Wikipedia HDMI cables HDMI.org Hivatalos kábelszabványok
"The following cable types are defined for HDMI in general:
Standard HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
Standard Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
High Speed HDMI Cable with Ethernet
Premium High Speed HDMI Cable
Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
Ultra High Speed HDMI Cable"[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
válasz tobias88888 #74889 üzenetére
Szia, igen digis minden.
Telekomtól menekültem el sok évvel ezelőtt, nem szeretnék váltani amíg nem muszáj.
Gondolod hogy ez okozza és csak ha magasból mutatják a kocsikat?
Azt gondoltam valami mozgás megjelenítésses hibával függ össze? -
koadam777
csendes tag
Sziasztok,
kicsit off kérdés, tudtok segíteni, hogy jelenleg melyik tv-s szolgáltató nyújtja a legjobb képminőséget? Digi-s vagyok, de egy ideje észrevettem, hogy M4Sport vagy akár többi sportcsatorna mintha rosszabb, darabosabb képminőséggel rendelkezne. Én oldalamról semmin nem változtattam. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz ricsip #74891 üzenetére
HDMI sávszélesség kalkulátor.
Csak be kell állítani a felbontást, a bit mélységet és a samplinget. Ezen adatok alapján kiírja, hogy mekkora a sávszélesség igény és milyen kábel kell hozzá:ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
HDMI kábelekhez.
1.4 mindig is átvitte a 4k jelet, de csak 30 Hz-ig (sőt a hdr is megy vele)
Adatátviteli sebességek:
1.4 - 10.2 Gb/s
2.0 - 18 Gb/s
2.1 - 48 Gb/s[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
nem ,az A9G még nem tudja. fentebb épp írtam hogy a Hisense-től a 2022 es modellek rendelkeznek teljes HDMI 2.1 specifikációkkal.
Itt : [link] A9H.
A VRR aza HDMI szabványos változó képfrissitési rátája. A Gsync és a Freesync nem szabványos HDMI funkciókat is takar. Ha egy TV kap Freesync és Gsync hitelesítést is, az azt jelenti hogy a szabványos VRR támogatáson felül még ezeket is támogatja.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Fisha
őstag
-
Blaise
veterán
Én is szenvedtem C1-en az eARC bekapcsolásával, nem ment ki az erősítőre a Dolby Atmos hangsáv se a Netflix se a Disney+ appból, a reddit mélyéről találtam egy leírást ami segített, most nem találom a cikket, de az volt a lényeg hogy le kellett húzni az erősítőt a HDMI-ről a TV-n, kikapcsolni a beépített Dolby Atmos beállítást a TV-n, majd visszadugni egy újraindulás után az erősítőt, és utána a TV menüből az ARC-öt konfigolni.
Szerk:
Meglett közben a leírás [link][ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Kösz! Közben nézem, hogy a Hisense oldala azt írja, hogy HDMI 2.1 (de csak 60Hz képfrissítés?), a displayspecifications szerint meg csak HDMI 2.0. Melyik az elírás?Hmm, közben ezt találtam a PH tesztben: " "korlátozott HDMI 2.1", mert nálunk nem működött a 4K/120p jelek átvitele, és a bár a termék támogatja a dinamikusan változó képfrissítési ráta funkciót, azonban ennek tartománya csak 48-60 Hz közé esett". Lehet emiatt írják 2.0-nak?
Az 55A9G az már rendes derék HDMI 2.1? (UHD120 és VRR is 120Hz ig?)
A VRR meg a gyakorlatban milyen szabvány támogatást jelent? Nincs feltüntetve semmi más...
Amúgy ezen a téren mi a helyzet? Van olyan szabvány amit az összes VRR-es TV és videókártya támogat? Vagy ez a HDMI sajátjának a neve csak? Kicsit zavaró, hogy az LG a funkciónak is meg az egyik támogatott szabványnak is "VRR"-t tűntet fel.[ Szerkesztve ]
-
-
-
veterán
-
PuMbA
titán
válasz N.YCityBoy #74879 üzenetére
Így van 2.0 csatlakozó kell, a kábel viszont lehet 1.4 18Gbps-es, 2.0 és 2.1-es is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
PuMbA
titán
válasz N.YCityBoy #74877 üzenetére
Nem különleges. 1400Ft-ért vettem a BestByte-ban egy kosárból, amiben halomban álltak a kábelek. A lényeg, hogy a címkéjén 18Gbps volt ráírva, mert 1.4-es kábelből a régieket alultervezték és csak 10-12 Gbps-t tudtak
Itt a hivatalos specifikáció: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az elég érdekes, mivel az 1.4 szabvány 1080p felbontásra lett eleve kitalálva, ahogy jött a 4K vele együtt jött a 2.0 szabvány, ami pedig ahhoz lett kitalálva
Igen pontosan a csatlakozóé, éppen ezért ha 1.4 a csati akkor az a büdös életben nem viszi át a 4K-t, akkor lehet félre érthető voltam, hogy 1.4 kábelt írtam, bocsesz!
Akkor az valami különleges kábel lehetett, mást nem tudok mondani, mert nekem egyetlen egy 1.4 szabványú kábel sem vitte át a 4K-s jelet, pedig próbáltam elég sokat elhiheted!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz N.YCityBoy #74874 üzenetére
Nekem átvitte a 4K 60Hz 4:4:4 RGB-t egy Hama 1.4-es kábel, csak a TV-t kellett átrakni, hogy a HDMI-n ezt várja (Samsung-on HDMI UHD Color opció)
Igen, de a 2.0 szabvány a csatlakozóé, nem a kábelé. Az 1.4-es kábelek többsége 18Gbps-nyi adatot tud átvinni, ami elég a 4K 60Hz-hez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz N.YCityBoy #74874 üzenetére
+1
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
válasz oszkarfincs #74873 üzenetére
Pedig hidd el az 1.4 nem viszi át a 4K-t! Menj be egy MM-be ott fogsz találni normális árban 2.0-ás kábelt👍
-
oszkarfincs
aktív tag
Köszi a válaszokat. Venni fogok egy másik kábelt, ami 2.0 vagy 2.1, bár több helyen is írták, hogy az 1.4 már elvileg pont tudja a 4K-t. Nem játékra kellene (120 hertzen), hanem filmnézésre. Van olyan típus, amit ajánlanátok? 3 méteres lenne jó, ami nem egy vagyon.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
JulianSinulf
senior tag
válasz oszkarfincs #74867 üzenetére
Én 2.0 HDMI kábelt használok, azzal nincs gondom.
VGA nincs a gépben, a proci max 30 FPS-t tud 4K-n. Filmekhez, nethez teljesen jó. -
NoMagix
addikt
Kérdésem lenne, LG CX 55-tel kapcsolatban.
Nagyritkán pl. F1 közvetítésnél azt tapasztalom hogy az autók néha néha eltorzulnak be be csíkozódnak de ez is csak akkor ha magasból pl. helikopteres kép van beadva.
Általában a képüzemmód eredeti felhasznâlóban van, ma kíváncsiságból átkapcsoltam sportra a képet ott is volt ugyan ez csak még ritkábban.
Mit kell ki vagy bekapcsolnom?
Köszönöm! -
veterán
Azért mivel az 1.4-es HDMI csak 1080p-re jó, az nem fogja átvinni a 4K-t, legalábbis én nem találkoztam olyan 1.4-el ami átvitte volna a 4K-s jelet 4K-hoz 2.0-às HDMI kàbel kell, ha kell a 120hz is akkor pedig 2.1...
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
Tippre az 1.4-es kábeled sem valami jó minőségű. Én vennék egy rendes 2.0-t, (ami még ugye mindig nem 2.1, szóval a 4K+120hz eleve esélytelen, és a vidikarinak is 3000-res szériának kell lennie, mert azon van csak 2.1) aztán megnézném, hogy úgy mit produkál.
-
oszkarfincs
aktív tag
Megvettem az LG C1-et és próbálnám PC-vel összekötni úgy, hogy 4K felbontás kijöjjön belőle. A videókártya tudja, az HDMI 2.0-ás Nvidia. Többféle HDMI kábel van itthon, 1.4-es a legújabb, aminek elvileg tudnia kéne a 4K-t. A jelenség kábé az, hogy ha 1080P-nél nagyobb felbontást választok ki (kiterjesztés, duplikálás, stb...), akkor a TV-n megjelenik a "Nincs bemenet" felirat és a festményes képernyőkímélő.
A PC-re van még kötve egy Yamaha erősítő is HDMI-in keresztül illetve egy 1080P-s Dell monitor is. Próbáltam mindenféle kombinációban az összekötést, teljesen kiiktatva ezeket az eszközöket is, de akkor sem jön ki 1080P-nél nagyobb felbontás, ha direktben kötöm a TV-re. Egy másik laptoppal is próbáltam, ott se jön ki nagyobb felbontás, bár ott még 1080P-t sem sikerült összehozni. A TV-n lévő bemenet nevét is átneveztem "PC"-re, de nem változott semmi.
Mi a trükk?Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
mzso
veterán
Helló!
A Hisense 55A8G-ről mi általánosságban a vélemény? Gondolom ez is még LG paneles?
-
JulianSinulf
senior tag
válasz _Balee_ #74864 üzenetére
Én 83-ason is vígan nézem az SD-ket, mert régi és nem újították fel HD-ra. Ráadásul még 4:3-as képarány is. De nincs vele gondom. Semmivel sem rosszabb, mint 55-ösön. Szóval emiatt ne aggódj.
A tényleges "TV" része nem tudom milyen, mert nem nézek semmilyen csatornát, a falba sincs bedugva, se beltéri, se box. Csak PC és PS. Még netet sem kapott, nehogy megjelenjenek kéretlen reklámok, mint a samsung-nál. -
Fisha
őstag
Na akkor jövök az első sírásommal a B9 -> C1 cserével kapcsolatban. A HDMI-ARC-on egyáltalán nem megy ki semmilyen surround hang. Ugyanez a setup vígan működött a B9-sel...
A receiver megkapja a hangot, de csak PCM 2.0-t, közben a CEC megy.
Netflixről is ez helyzet és sima általános (nem DTS) file-ok lejátszásánál is. Látom neten, hogy nem egyedi a problémám, a voodoo dolgokat próbáltam (kihúzni, bedugni, áramtalanítani), de nem segített. Nincs valakinek valami szuper megoldás a tarsolyában? -
salapp
addikt
válasz _Balee_ #74832 üzenetére
Játékra a 77"-est. Ha büntetnéd magad telekom iptv-n gagyi tartalommal, agyonvagdosott és rothadásig ismételt filmekkel megszakított reklámokkal vagy van hatalmas dvd gyűjteményed, egyéb SD/720p anyagok garmadájával, amiket nem tudsz és/vagy akarsz HD-ben megszerezni, akkor legfeljebb a 65".
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
veterán
válasz ribarszki #74860 üzenetére
Nem véletlen írtam, minden területen csalódtam a Samuban, a megfelelő topikban le is írtam ezt, hogy miért, így itt ismételni nem fogom magamat! Csak néhány szóban: rengeteg hibás terméket gyártanak, szerviz háttér/support egyes alá, gyalázatos módon csalnak ahol csak tehetik, értsd: tesztek/tesztelők lefizetése, hogy az ő termékük legyen jobb színben feltüntetve, túlértékelt ócska szarokat gyártanak mostanra, sajnos...és ez nem csak tévénél, telefonnál és más eszközeiknél is csinálják! Tehát nagyon c*gány banda lett minden szempontból, nekem több terméküket nem fogják eladni ez 100%!!! Pedig én nagyon szerettem őket, aki ismer tudja ezt...
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz N.YCityBoy #74859 üzenetére
Azért egy S95B nem lehet rossz. Az, hogy soha többé LCD, megértem. De egy LG oleddel azt mondani, hogy soha többé Samsung (Oled)?
-
veterán
-
félisten
válasz tobias88888 #74857 üzenetére
Nem hangszoró azt írja hogy a képernyő lesz maga a hangszóró, mint a Sony Tv-knél.( Sonic screen.) [link]
Ízlések persze, nem mindenkinek jön be, nekem az A8 is nagyon tetszett dizájnra.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Tamas55 #74855 üzenetére
A DV finomabban, árnyaltabban működik kb ennyit lehet belőle érzékelni, de ez nem feltétlenül tűnik fel . Itt egy kis videó erről. [link]
és Vincent is csinált anno összevetést: [link]
A HDR mindenre rátolja a fényerőt a DV kiemeli adott jelenetben a fényerőt,de csak ott ahol kell.
Biztos, hogy nem világvége a hiánya, nüansz,de azért ezek nem olcsó tv-k, jelenleg etalonnak számítanak képminőségben, személyes véleményem, hogy nem vennék DV nélkül 2022 ben ilyen készüléket ezen az áron.[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
Köszönöm a válaszokat, akkor egy neoqled helyett egy oled lesz megrendelve.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nálam volt 3 hétig egy QN95B tesztelésen. 1 hét és jön a teszt róla.
Ha csak a képet nézzük akkor abszolút nem hiányzik a dolby vision.Inkább az a baj, hogy dolby vision tartalmat nem tudsz lejátszani rajta. És ugye rengeteg dolby vision anyag van.
És szerintem egyre több lesz, egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy a dv fog nyerni ezért nagyon fontos a támogatása.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Kaba
veterán
Vannak itt akik Samsung qled/neoqledről váltottak valamilyen Oledre?
A Dolby Vision hiánya a Samsungon érdekelne, hogy mennyire érzékelhető megfelelő tartalomnál egy Dolby Visiont tudó készülékhez képest. Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom volt e hír.
A Hisense új 2022 es A9H.
-120 Hz, 2 db HDMI 2.1 teljes Konzol és VRR támogatással,Dolby Vision IQ,HDR10+,
Sonic Screen azaz a Sony féle képernyő hangszoró és állítólag 1000 nites Peak érték és 800 nites alap értéket ígérnek.2600 $ induló ár a 65" mellé.Jó az új dizájn is:[ Szerkesztve ]
-
_Balee_
aktív tag
válasz Borisz76 #74839 üzenetére
Hitelt semmiképpen sem, elég a lakáshitel. De így akkor augusztus lesz belőle, úgyis akkor megyek szabira. Egy közel 2 éves 55-ös CX mennyiért passzolható el?
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
_Balee_
aktív tag
válasz Csandi #74838 üzenetére
Köszi a válaszokat, szerintem 77-es lesz.
Csandi: nekem eddig egy 55-ös CX volt ugyanilyen tàvolságra és kicsi.[ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
-
Csandi
őstag
55-öset tervezek venni kb. 2.3 méteres távra, de nagyon vacilálok, hogy 65 kéne
-
-
-
JulianSinulf
senior tag
válasz _Balee_ #74832 üzenetére
3,5 méterről én a 83"-ost választottam, -0,5-ös szemmel. A szemüveget nem szeretem.
A számítógép is ezen megy és még éppen jól látom.
Mikor belőttem a méretet, feltétel volt, hogy a kanapéról tudjak játszani, szintén PS5-ön.
A legegyszerűbb megoldás, ha a jelenlegire rádugsz egy számítógépet és elkezded nagyítani a böngésző oldalainak méretét. Ha megvan a százalék, akkor a jelenlegi képátlót százalékosan felnagyítod és meglesz, hogy elég a 65" vagy kell a 77".
Ez alapján a 77" éppen nem lett volna jó nekem, kb. 20-30 cm-t előre kellett hajolnom, hogy ne erőlködjön a szemem. 65"-ban nem gondolkodtam, 55"-osról váltottam és úgy 2-2,5 méterre ültem előtte, úgy jó volt. Ez alapján neked jó lehet a 65" is.
Ha tehetném, akkor én már a 90" fölöttit nézegetném, de ez több okból sem lehetséges. 1 hónapja van meg a TV, de már nem is tűnik olyan nagynak... -
_Balee_
aktív tag
Még mindig nem tudtam dönteni. Szóval 2,3-2,5 méter távolságból nézve a TV-t, 65 vagy 77 colost érdemes venni? LG OLED C21LA-t akarok. Leginkább játékra (PS5) használnám.
-
madkiller
őstag
válasz leslien #74795 üzenetére
Ha 520k körül is belefér, akkor szerintem inkább nézeges 65" tv C1 vagy 806. Igazából, mindegyikben találni olyan featurest amit a másik nem tud. C1 legnagyobb hátránya az a dts bár engem ez annyira nem zavar, mert olyan tartalmat eddig egyszer néztem rajta, ahol ez probléma lenne ott is megoldottam plexel. Egy régi 2000 valahányas film volt. Philips meg ilyen téren minden szabványt ismer. Kép minőségben szerintem mindegyik 2021es oled tetszeni fog bármelyiket veszed le ezek közül a polcról. Hdr10+ szerintem nem mérvadó ott a szabványháború eldölt a dolby vision a befutó. Konkrétan 8k tartalmak, amire azt mondják nagyon kevés és ezért tvs zsákutca, annak a mennyiségnek a kis töredéke készült el hdr10+ban viszonyításképpen.
-
OPiiPO
veterán
válasz Lacielvtárs #74828 üzenetére
Mindkettőtöknek köszi, programozás+filmnézés lesz majd csak rajta, szerintem az A1 erre épp okés lesz
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bnorci71
addikt
válasz Lacielvtárs #74818 üzenetére
itt sokkal jobban mutatna egy Philips az Ambilighttal
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
-
alaves
addikt
válasz OPiiPO #74813 üzenetére
Igen, célszerű munka monitornak is az OLED TV (ha csak nem pl. grading monitorra van szükséged). Vedd figyelembe, hogy az A1 60Hz-en fog menni a PC-n, valamint hogy fényerőben, mozgásban (mozgásjavításban), képfeldolgozásban jóval gyengébb a 706-osnál.
Célszerű megnézned boltban, hogy igényeidnek megfelel-e (pl. MM-ben rákötitek egy kiállított erős laptopra). Ha nem jó, jöhet a 48OLED806 v. OLED48C1.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
válasz BoneDragon #74825 üzenetére
bár anno kerestem világító Razer bögrét
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BoneDragon
veterán
-
válasz BoneDragon #74819 üzenetére
az nem termosz [link]
-
alaves
addikt
válasz leslien #74812 üzenetére
Philips: központi szerviz (Szerviz Kft), futár viszi- hozza, prémium terméknek kijáró odafigyelés. Pixelhiba esetén igényelt kijelző-csere kapcsán nincs információm (pixelhibák számának, elhelyezkedésének kritériumai).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ribarszki
őstag
F.szt nem az Az egy JBL Pulse. Az aztán igazán árdzsíbí
-
DVlad
őstag
Nap kommentje.
-
OPiiPO
veterán
köszi
-
BoneDragon
veterán
Kicsit csalódott vagyok, hogy az a termosz(?) nem RGB-s.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz Tamas55 #74806 üzenetére
Más a Sima HDR a HDR10+ és a Dolby Vision működése. lehet nem fogod hiányolni de ettől függetlenül a Dolby Vision-hoz a HDR10+ áll a legközelebb.
A HDR statikus metaadatokkal dolgozik, azaz minden jelenetben állandó egy szinten működik, a Dolby Vision és a HDR10+ pedig Dinamikus és több metaadattal dolgozik, azaz akár jelenetenként eltérő lehet a fényerő , fejlettebben és látványosabban kezelik a HDR mechanizmusát.
Tehát jelenleg a HDR a legfejletlenebb a 3 közül ,a HDR10+ tartalom pedig még alig van. A Dolby Vision a legelterjedtebb a stream szolgáltatóknál is többek között. Philipsnél mind3 formátum támogatott, igazából ott mindegy, a Sony és LG ha jól tudom HDR10+ mögé nem állt be, Samu és Pana támogatja de lehet ebben tévedek. Tehát jelenleg a Philips ami jó minden HDR és DV formátumra.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Vitee
aktív tag
válasz ricsip #74793 üzenetére
Ez pont egy TheVR HappyHour volt. Par perc utan mar jelentkezett, akkor ez ezert lenne mert nincsen semmi mozgas a kepernyon? Filmek allatt soha nem tapasztaltam ezt, ezert is volt furcsa, hogy bizony neha elokerul ez a jelenseg. De erdekes, mert ha jobban belegondolok tobbszor is volt ra pelda, amikor pont a HH-t neztem vissza.
Mi szamit vajon mar olyan mozgastartomanynak, ahol ezt mar nem kapcsolja be a TV?"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én sem tudtam sokáig , hogy mi a a DV és a HDR amíg nem kezdtem az oled tv vásárlása előtt(2019-20) itt olvasgatni , hozzászólni , kérdezgetni . Egyébként én személy szerint a Dolby B-t preferáltam kazettás korszakomban ( semmi Dolby c) , most viszont DV a nyerő a digitális mozizásban. ( hol van már az igazi jó kis vidéki vagy pesti mozis hangulat , na az volt az igazi)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
OPiiPO
veterán
Monitornak is használható OLED-ból melyik a legolcsóbb már használható változat? Bejött a 65"706 erősen, lecserélném a munkára használt monitort is lassan Pl. egy ilyen csak melóra, semmi játék (néha azért egy film/sorozat beesne) oké lehet?
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz N.YCityBoy #74809 üzenetére
szerviz háttér milyen a Philipsnek?
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
-FLY->
őstag
válasz ricsip #74810 üzenetére
Véletlenül se másold be az egészet, hogy nem is érdekelt sohasem, még apám hangcuccain láttam anno dolby feliratokat. Nekem most az új tv-nél tisztult le, hogy nem csak hangokkal foglalkoznak. Attól még amúgy kurva jól látok, hogy nem vágom a szakzsargont és a dolby vision szerintem iszonyt jól áll a oledünknek, nem tudom ebben mi a bölcsészkedés, vagy mi az ami helytelen.
-
ricsip
addikt
Mondjuk én annyit tudtam a dolby-ról, hogy valami hang szabvány régről
Na innentől flag kéne nindenki neve mellé, hogy látni lehessen van egyáltalán bármi fogalma arról amiről beszél, vagy csak bölcsészkedik kevés fogalommal / kimenőt kapott és itt unatkozik.
-
-
veterán
válasz leslien #74808 üzenetére
Itt sokan használják nagy megelégedéssel a Phillips 806-os modelljét, tehát biztos nem nyúlsz mellé azzal sem! De amit mindig mondok, mindenki azt vegye ami neki a legmegfelelőbb, a felhasználási szokásaihoz , és amit a pénztárcája megenged👍
Tehát a végén úgy is neked kell döntened, itt mi csak véleményt és pro kontra mondhatunk bármit is, de igen ez néha inkább össze zavaró mintsem hasznos
Egy a lényeg,bármelyik gyártó modellje mellett döntesz, ebben az ár szegmensben, nagyon nem tudsz mellényúlni...[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
válasz N.YCityBoy #74807 üzenetére
na itt is van [link]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
veterán
-
Tamas55
újonc
Nem hátrányt, úgy értem nem fogod hiányolni.A kép nem lesz rosszabb ezzen TV mint C2 Dolby nézve.Ez a videó még megjeleneskor készült,azóta új firmware sokat javítottak pontos szín és mozgás megjelenésen. Samsung Qled én is hiányoltam Dolby,itt már nem hiányzik gondolom Oled miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-FLY->
őstag
-
félisten
válasz Tamas55 #74800 üzenetére
A jobb színek ránézésre mint érv? Ez beállítás kérdése szerintem.Nézd meg ezt a videót mit jelent a "jobb ": [link]
Nem hátrány az hogy nincs DV? Hogy lehet "nem hátrány" valaminek a hiánya?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest