Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
_Balee_
aktív tag
Nevetséges, hogy sehol nem kapható 77 colos LG C2-es Oled, és még megmondani sem tudják mikor lesz készleten. Az alzán volt, de egy bug miatt nem engedte megrendelni. Hiába jeleztem nekik, egy hét alatt sem tudták javítani.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
törölt tag
válasz Tyrone89 #75192 üzenetére
Az AVSForum S95B gaming threadjéből az S95B-ben is van ASBL. Reddit szerint az Alienware monitorban szintén, és kikapcsolni se lehet: "Many users reported to have problems with ASBL as well (dimming algorithm) this can't be turned off on the Alienware, but on the C1."
De ezek az első visszajelzések, szoftverrel is változhatnak később az ilyen dolgok, ennek megfelelően kell kezelni. LG-vel való összehasonlítást nem kerestem, hogy mennyi idő uán melyik mennyire sötétíti a képet.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szaki7 #75185 üzenetére
Szervíz távirányító is jó hozzá vagy LG Harmony.
Vagy PC-re van app, amivel be lehet lépni a szerviz menube, csak 1 hálózaton kell lennie a tv.-nek és a PC-nek.
[link]Bekapcoslt védelemmel használhatatlan monitornak az oled.
Mondjuk én mindenkinek csakis monitort ajánlok pc mellé és nem tv-t. TV-t csak akkor ha hébe hóba van monitorként használva.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
Köszi srácok. Nem tudom mi legyen..
Ha megjön a TV szerintem egymás mellé állítom őket és megnézem a dolgokat aztán kiderül. Bár sanszos, hogy csak hétvégén lesz rá időm és addig a dobozba fog piheni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz szaki7 #75193 üzenetére
Nem oled technológiában, szerintem egyik tévével sincs ilyen kellemetlenség, legyen az akár Sony, LG, Samsung, Panasonic, Philips
Talán @alaves fórumtárs tudna Neked segíteni, ha minden igaz neki is van C1 és használja monitorként is talán, de hülyeséget nem akarok mondani
-
Tyrone89
aktív tag
válasz szaki7 #75190 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Samsungnak nincs még ilyen méretű oled tv-je, a mostani S95B modellekkel pedig nem hiszem hogy (itthon) olyan sok tapasztalata lenne bárkinek ilyen téren. Tegyük fel, ha már Samsung párti vagy, hogy az említett Samsung olednek nincs ilyen tulajdonsága, akkor is 700-950 ezer forint között mozog jelenleg. Szóval ugyanott lennél ahol a part szakad
-
ricsip
addikt
válasz szaki7 #75185 üzenetére
én azért adnék 1 esélyt annak a védelem kikapcsolasnak, mielőtt rohansz visszacserélni. Főleg ha 14 nap helyett 60 napod van rá (attól függ még hány nap maradt belőle hátra). Kérj kölcsön 1 szervíztávirányítót v. hívd fel a boltot amit linkeltem h. nekik van-e készleten abból a típusból.
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_56436-56436.html
LG MKJ39170828 szervíz távirányító utángyártott
eurobeat.hu --> 3800ft + szállítás ha nem vagy érdi
[ Szerkesztve ]
-
-
bnorci71
addikt
válasz szaki7 #75179 üzenetére
LG mérnök szerint: ez tv, nem alkalmas monitornak
Nem kellene ezt már előre ráírni???????????????tényleg nem kötekedésből, de TV-t vettél a Tv osztályról nem monitort. A 2 terméknek teljesen más a feladata az, hogy sokan monitornak használjak az ugye az ár miatt van meg mert hozzá lehet dugni. Szerintem sehol nem írja egy Tv gyártó se, hogy a készüléke alkalmas monitor kiváltására és amit írtak nem véletlen drágább egy monitor azonos méretben amibe semmi nincs gyakorlatilag csak egy kijelző a tv-be meg van mellette egy "pc+tuner" is
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz ribarszki #75175 üzenetére
tegnap Dr.Balaton-t néztünk 720p virágbolti, de komolyan nézegettem a képet, hogy ez tényleg csak 720p.....
oled706, persze még nincs rendesen beállítva így harsány is a kép meg stb.
azt csak halkan jegyzem meg a netről lejátszva a tv2 oldaláról akadozik darabos a kép és nem a netemmel van a baj, na meg reklámokkal van telerakva ráadásul 1,5-2x hangerővel ordít a reklám."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
ricsip
addikt
válasz szaki7 #75182 üzenetére
szervízmenüt infrás telefonnal + valami hozzá ajánlott telefonos programmal, VAGY szervíz távirányító-val lehet előcsalni:
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_65146-65146.html
A beégés elleni védelmek kikapcsolasához keress rá pl. ABL-re, innentől már magad uram, mert garivesztést okozhatsz....
[ Szerkesztve ]
-
-
FingR86
őstag
nálam cx akkor csinál hasonlót, ha sokáig nézek böngészőben egy sötétebb ablakot és átváltok egy tiszta fehér fülre, akkor kb 1 másodperc alatt kevés fényerőről feltornássza normálra. De olyat, hogy végig egy fehér képernyőn vagy és magától veszi lentebb és lentebb, na olyan még nem fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Juss be a szervízmenüjébe, és kapcsold ki a beépített védelmeket.
Csak utána ne csodálkozz ha valóban lesz kép beégés. Okkal drágabbak a monitornak használható oled monitorok, mint a monitornak IS használható oled TV-k. Sajnos a marketing bullshit ezt szokás szerint elhallgatja.
Aztán persze 12 hónap múlva várja a fórum a valós tapasztalataidat.[ Szerkesztve ]
-
-
szaki7
tag
Sajnos vettem egy LG OLED48C11LB Smart szemétdombot.
Monitornak használnám, de a fényereje szép lassan elmegy néhány perc után.
Szerviz szerint ez természetes, mert védi a led panelt a beégéstől.
(Nem engem véd a beégéstől, pedig az én pénzem van benne .)
Írok egy hosszabb mailt, közben már sötétedik is, mire a végére érek alig látom a képet.
LG mérnök szerint: ez tv, nem alkalmas monitornak
Nem kellene ezt már előre ráírni??????????????? -
HUNgabus
senior tag
Nekem is megremegett a kezem mikor még elfogatta a kuponokat, de épp ezen okokból inkább nem.
Mivel csak filmre használnám ezért inkább várok hátha a Sony is lesz akciós vagy olcsóbb, ha nem akkor meg nézek vmi LG-t vagy Philipset, ráér.
Kíváncsi leszek mikor kerül fel ide is pár darab[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ribarszki #75175 üzenetére
Az enyém is szubjektív vélemény remélem nem bántó. nem leszólásnak szánom, de felesleges a DV hiányát lebecsülni.
hiába a magasabb fényerő, ha a Sima HDR jelenleg egy szinten kezeli a fényerő kiemelést míg a DV és a HDR10 + dinamikus metadatokkal dolgozik sokszor magasabb csúcsfényekkel és gazdagabb színvilággal. (DV = REC 2020)
HDR10+ film alig van.
Netflixnél pl pont azt nyilatkozták, hogy nem fognak ezentúl forgatni már olyan tartalmat, amit ne DV ben illetve dimamikus metadatokkal masterelnének eleve,Disney szintén.
Azaz ha azt akarod hogy azt lásd amit az operatőr és rendező eltervezett a DV tudását kihasználják készítésnél is már a maximális élményhez.
Enélkül is lehet élvezetes és szép természetesen, csak ezek nem 100 ezres Tv-k hanem bőven fél millió fölötti beruházások szinte maximális filmélményt tudnak adni. sajnos a DTS és DV hiánya szerintem hatalmas nagy hiba, nem vennék ez útóbbi nélkül OLED tv-t 2022 ben, főleg mennyire szép a képe egy normál OLED nek is amihez képest szerintem nem történt igazán nagy látványos előrelépés.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ribarszki
őstag
Papíron jobb a DV, egymás mellett 2 azonos tv-n valószínűleg kijönne némi különbség. De egy streamelt tartalomnál nagyon meglepődnék ha megmondaná valaki, külön-külön nézve, hogy melyik a jobb.
Engem is érdekelt a témát, utána olvasgattam. Nagyjából az a konklúzió, hogy a panel többet számít mint az, hogy kezeli-e a DV-t. A tesztek alapján a Samu panelja pedig valamivel jobb mint az említett Philipsé. De a legegyszerűbb ha kipróbálod, és te eldöntöd.
Nekem is holnap érkezik, nyilván összenézem a B8-cal. De a DV hiánytól pont nem tartok.
De ez szubjektív vélemény. Ha összenézem, az is szubjektív vélemény lesz. Valaki a vibráló élénk színeket szereti, én a természetesebbeket.
Nagyon szeretek az OLED-en SDR-ben is filmeket nézni, engem egyelőre nem annyira kapott el ez az egész HDR vonat.. De ezt mát tényleg csak csendben írom[ Szerkesztve ]
-
veterán
Holnap megjön az S95B (újra) viszont nem tudom, hogy jó ötlet e az első szériás modellre cserélni a jól működő és kB egy hónapos 806-om. Az Ambilgiht az nagyon jó viszont ami főként vissza tart az a Dolby Vision hiánya, mégha annyira nem is elterjted jelenleg, de egyre több tartalom jön ki úgy is.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
alaves
addikt
válasz zoli860 #75170 üzenetére
Esetleg a PC-n a videókártya vezérlőben a 'Több megjelenítő'-nél le van tiltva az LG TV SSCR2. Sok minden lehet még, nézd át a PC-n a megjelenítő beállításokat.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
allein
addikt
Sziasztok. Az E9 LG mellé társult egy 856 Philips, out of the box jelenleg az E9-nek szebb képe van, SDR, HDR és DV-ben is. Lesz majd kalibrálàs ès bízom benne, hogy utána javul a 856 képe. Ami nagyon tetszik a 856-on, hogy game módban az Ambilight teljesen kikapcsol a fekete és nagyon sötét kijelző mellett
-
zoli860
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve vásárolt lg C1-es oled tv egyik hdmi bemeneten sem érzékeli a Pc által kiadott jelet, a telekom beltéri egység jelét hibátlanul veszi. A Pc másik tv-re, monitorra kötve hibátlanul működik. Hdmi kábel tesztelve. Eddig ilyen probléma nem volt szerintetek mi történhetett hirtelen? -
alaves
addikt
válasz vincentvega #75165 üzenetére
Akkor a box-on nézd át a hang beállításokat, a hangformátum PCM legyen.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz dodoroli #75166 üzenetére
Az nem javít rajta, alacsony bitráta és digitálisan túlszűrőzött kép, amely problémák az OLED kijelzőn fokozottabban látszanak többek között a végtelen kontraszt miatt. Minden képjavítót kikapcsolva (esetleg trumotion: moziszerű mozgás) elviselhető.
-
alaves
addikt
válasz dodoroli #75163 üzenetére
Mindegyik HDMI-re azonosan érvényes marad a kékfény csökkentése beállítás. Nem célszerű bekapcsolni, ha nincs kalibrálva a 'Meleg 50' a helyes konstans színhőmérséklet (~6500 K).
[ Szerkesztve ]
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem elsősorban azoknak szól akinek LG C1 vagy G1-e van. Szerintem mindkét modellen ugyan az a menü rendszer.
Nos valaki nézze már meg legyen szíves a menü beállításaiban,hogy egy adott hdmi bemenetnél ha beállítom a kékfény csökkentését és egy másik hdmi forráson is az marad e beállításoknál? Mert mintha úgy rémlene,hogy ez külön külön lehetne állítani tehát nem nyomtam rá arra menü pontra,hogy alkalmazás az összes bemenetre.Köszönöm! -
sub71
aktív tag
válasz magicbox #74916 üzenetére
Szia! Nekem 806-os van. Megnéztem a Jack Ryan-t az Amazon Prime-on. Azt nem mondanám, hogy csúnya a második évad HDR10 Adaptive módban, de az első évad Dolby Vision-ben tényleg sokkal élénkebbek a színek és jobbak a sötét részek....Engem az sokkal jobban zavar, hogy az eleve tévére forgatott tartalmakat miért "szélesvásznú" formátumban nyomják, ráadásúl a fent említet sorozat első évada még "teljesképernyős", a második már nem, bazi zavaró...
-
alaves
addikt
válasz vincentvega #75160 üzenetére
TV és box áramtalanítása 2 percre, majd próbáld végig az összes HDMI-n a boxot, úgy hogy csak az van bedugva. Minden HDMI csatlakoztatást követően vissza kell ellenőrizni a deep color kikapcsolt állapotát (mert visszaállhat 4k-ra automatikusan).
-
vincentvega
friss újonc
Üdvözlet!
Elnézést, hogy az első hozzászólásommal rögtön segítséget szeretnék kérni kérni, de az ideg már szétb.sz
Tegnap üzembe helyeztem az új tv-készülékemet, ami egy LG OLED 55C11LB.
Minden ment is rendesen, probléma nélkül. Külön HDMI portra került a PS5, egy másikra a Zidoo z9x, egy harmadikra egy upc/direkt one set-top box, a negyedikre pedig egy régi Pioneer erősítő.
Minden eszközt kipróbáltam, tökéletesen működtek.
Ma bekapcsoláskor viszont a set-top box teljesen néma marad, és bármit csinálok, nem tudok hangot varázsolni rá. Próbáltam másik bemenetre, de nem vált be. A HDMI Deep Color-t minden bemeneten kikapcsoltam, ez sem segített.
Többi eszköz gond nélkül működik.Mit csinálok rosszul? Milyen beállítást kellene elvégeznem? Mi változhatott egy éjszaka alatt, hiszen tegnap még jó volt...
Előre is köszönöm a választ!
-
alaves
addikt
válasz duckload #75158 üzenetére
Kép ---> Speciális beállítások ---> Tisztaság ---> Sima gradáció: magas képvezérlés
Célszerű csak akkor bekapcsolni ha nagyon zavar, mert némi képrészlet veszteséggel jár.
A jelenség [link] 'color banding' (gradient).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz p4radox #75155 üzenetére
Minél hosszabb a kábel annál neccesebb. Egyikre sincs garancia. Netről rendelj es ha nem jó akkor küld vissza.
Én ehhez már erositessel rendelkező kábelt vennék, anélkül még neccessebb lesz a stabil átvitel.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz p4radox #75155 üzenetére
szia! javaslom hogy magyar webshopból rendelj, mert ott 14 napig vissza küldheted, ha nem működik. Léteznek úgynevezett aktív HDMI kábelek, ezek jelerősítővel vannak ellátva, direkt nagy távolságokra tervezik, ha biztosra akarsz menni. Persze nem olcsók : [link]
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
p4radox
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 55-ös LG C1 TVm és a gépemet szeretném rákötni viszont egy 10 méteres HDMI kábelre lenne szükségem(4k120hz). Annyi féle kàbel van, laikusként teljesen el vagyok veszve, hogy melyiket lenne érdemes megvenni, árban is hatalmas a szórás.Tudtok nekem ajánlani légyszi konkrét kábelt a TVhez ami megfelelő lehet? Én eddig ezt [link] néztem ki, bár jó lenne inkább valami magyar boltból. Haverom pedig elkuldott egy ilyet [link] , hogy ez biztosan mukodne de brutál ára van...
-
félisten
-
bnorci71
addikt
válasz leslien #75145 üzenetére
Tegnap kibontás után, az 5 óra már én voltam akkor jutottam el oda hogy megnézzem. A csomagolás viszont a doboz zárást kivéve bontatlannak tűnt. Mindegy egyébként csak érdekesség.
.b
igen nekem semmi panaszom nincs rájuk[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
félisten
válasz bnorci71 #75142 üzenetére
Igen vannak tesztkészülékek amiket így tesztelnek le, szerintem a tied is olyan lehet. Ez írták azon a Holland fórumon is amit feljebb egyszer linkeltem. Azok kapnak egy certified matricát is amúgy belül, elméletileg tökéletesnek kell lennie minden szempontból.
Örülök neki ,akkor megérte a plusz egy év garit megvennem. Szervíz Kft meg elég o.k. szerviz szerintem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #75134 üzenetére
ami viszont érdekes az új készüléknél?
oh home 5
oled doh 76a szervizbe ment volna 71órát vagy a gyárba... azt kétlem
.b #75135
igen ha megvan a gyári doboz vagy a futár vagy a szervizes viszi el attól függ van-e másik készülék arrafelé ahonnan vinni kel, ha nincs meg a doboz akkor a szervizes jön érte.[ Szerkesztve ]
-
zkrizsan
újonc
válasz ImpersonatoR #74978 üzenetére
Köszi az infót. Most reggel próbáltam, de már csak a SAMSUNGNYAR10-et engedte hozzáadni a rendeléshez. A többi kód érvényes, de ehhez a TV-hez nem adja hozzá.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Lackooo84 #75137 üzenetére
Eddig nincs dokumentalt eset, hogy valakinel megneztek a logot (mar ha van log). Ha meg visszaallitod mielott jon a szerelo akkor tuti nem lesz gond. Esetleg akkor ha befingik a panel, es nem tudod visszaallitani, mondjuk az ASBL-t... de meg akkor sem hiszem, hogy foglalkozik vele a szerelo.
Persze Viktor mondja jol, mindenki a sajat felelossegere csinalja a mokolast. Mondjuk ha valaki 500 orara kinthagy 100% OLED fenyen egy nagy piros logo-t, akkor az sanszos hogy valami nyomot hagy... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz wallace 234 #75133 üzenetére
Szerintem senki nem ellenőrzi, hogy valaki belépett e a szerviz menübe vagy nem. Lehet hogy logolja valahol a rendszer, de szerintem a kutya nem néz utána.
Elvileg a szerviz menübe való belépésnek nem kellene garanciavesztést okozni, szállodákban is gyakran belépnek, hogy a megfelelő módba tegyék.Na de a lényeg, hogy mindneki csak saját felelősségre tegye :)
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
Na felmerül sokszor a milyen a szerviz háttér adott készülékekhez.
Philips, van akinek megvan a story, de ha nem a lényeg.
Step1 levelezés a támogatással, de amiket tanácsoltak nem hozott javulást
Step2 szerviz vitte a tv-t alaplapcsere visszahozta, de megint jött a hiba ugyan úgy
Step3 szerviz vitte a tv-t alaplapcsere visszahozta, de következő bekapcsolásnál jött a hiba
Step4 futár elvitte a tv-t 2-3hét hozta a komplett újat"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
wallace 234
őstag
válasz Lackooo84 #75131 üzenetére
"Tessenek ilyen fontos opciókat beletenni a jobbágy menübe, mint ez, meg mondjuk üzemidő kijelzés"
Érdekes, hogy az Amerikai modelleknél a menübe van üzemóra kijelzés, míg az európai tvknél ez valamiért nincs. Szervizmenübe ha be is lép valaki, az még nem probléma. A probléma akkor van ha olyat állítanak el, amit nem tud vissza állítani. Üzemidő meg tekintése nem gond.
Vhiktor #75132
Nem kell mindent elmondani a szerelőnek. De aki nem biztos a dolgában természetesen, az ne lépjen be a szervizmenübe.. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lackooo84 #75131 üzenetére
Garanciavesztéssel járhat és sajnos könnyű olyat is elállítani amit nagyon nem kellene
[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
Topikgazda
Monitorkent nem az otthagyas a baj, hanem a folyamatos használat, Excel, tablazatkazelo, bármilyen program huzamos használata és ott a beeges veszélye.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #75126 üzenetére
Film esetében szerintem is semmi haszna, semmit nem ér.
Ráadásul akik programoztak a helyzet magaslatán lehettek, hogy mozgó képnél is aktiválódik ráadásul alacsony apl esetén is. Eleg buta algoritmus.A fejlesztők krémjei.....
Vagy az a helyzet, hogy valóban ennyire érzékeny az oled, de az meg a még rosszabb helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Vhiktor #75117 üzenetére
Raadasul ez szerintem nem is segit a beegesen, pl film eseten. Kizart, hogy egy inhomogen filmnezes beleegessen barmit is.
Legfeljebb azert rakhattak bele mert ugye vannak userek akik PC-nek hasznaljak, es siman otthagyjak bekapcsolva orakig az asztalt. Ilyenkor mondjuk valamivel csokkenti a konstans tartalom terheleset. Ha elsotetedik a kijelzo.
Csak szerintem ahhoz meg bugos es eleg buta, hogy egy alig mozgo jelenetes filmet konstanst tartalomnak nezzen. Raadasul meg sotet is...
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Most hol tart a dolog? Androidos tévén melyik telekommunikációs szolgáltató tévé appja működik? Telekom? Vodafone?
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
veterán
-
szabeska
addikt
Ha valakit érdekel a szerviz menübe lépés távirányító nélkül: Reddit LINK
F1
-
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #75119 üzenetére
Ennél jobb már csak az lenne ha kalibráltan kerülnének ki a tv-k
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
Egyszer csak eljutunk a tökéleteshez közeli szinthez
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lackooo84 #75100 üzenetére
Ezt nagyon szépen összeszedte Vincent
Sajnos ha ezek be vannak kapcsolva akkor sok esetben használhatlan az OLED, csak erről sokan mélyen hallgatnak.
Nem ezzel kellett volna megoldani a beégés elleni védelmet, mert ezzel kb a vásárló van átverve, mert bizonyos esetkeben és sokszor nem képes a tv a megfelelő képminőségre.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Mathiask #75102 üzenetére
Az nem a tv hibája, hanem a bóvli felirat kezelésé.
-
Bishi
tag
Nem szerettem volna a panelt megnyomni sehol sem, meg a talp miatt fel kellett emelni a tv alját, hogy rátegyem, ehhez valahol ki kellett támasztani, amihez a hungarocelleket használtam oldalsó kitámasztásnak is. A talp kb vagy 10+ kiló lehet, a tv meg 23. Majd a talp felszerelése után ezt a vékony kijelzőt fogva felhajtani állóba a tvt, az kicsit macerásnak tűnt. Meg is nyomtam újjal a panelt kicsit véletlenül, de szerencsére nem lett baja.
Ki is van írva, ne egyedül csinálja az ember. Szerintem érdemes várni vele egy kis plusz időt, míg segítséget szerez az ember. Nem szabad kapkodni sem ezekkel. Csak azért írom ide le a tapasztalatom, hogy mások megfontoltabban, szerencsésebben álljanak neki a dolognak. -
tthom
senior tag
Igen, nem a tömege a para, hanem a kiterjedése.. Nem lehet hol normálisan megfogni őket.
A C1et nem néztem annyira milyen, de ez is alig fél cm vastag a kijelző részeken. Persze, miután felküzdöttük a konzolra, utána vettem észre, hogy alul van ilyen fogantyúszerűség, ahova a kéz befér és úgy könnyebb lett volna fogni.
[ Szerkesztve ]
-
Bishi
tag
válasz Ren Hoek #75052 üzenetére
Én a napokban egyedül kibontottam és földön beüzemeltem, lábat felraktam egy 65-ös C1-re. A víz levert néha, amikor döntögetni kellett a láb miatt. Nem részletezem, működik minden ok, de senkinek nem ajánlom ezt egyedül megismételni, lehet csak szerencsém volt, hogy sikerült. Jobb, ha szereztek segítséget. 77-esnél meg még ajánlottabb. Mellesleg a földről áthelyezni média polcra, stb már nem 1 személyes amúgy sem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem C1 van, de sem filmeknél sem játéknál nem csinálja! Egyedül én is youtube-nàl vettem észre, anno írtam is, és mindenki azt mondta ez normális...
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz BoneDragon #75108 üzenetére
Ott is csinálja pedig, nézzél valami sötét horror filmet.
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz BoneDragon #75106 üzenetére
Biztos nem játszol sötét játékokkal, kell neki pár perc, amíg leveszi a fényt.
-
válasz OPiiPO #75099 üzenetére
én nem foglalkozom a beégéssel
anno közel egy évig játszom xbox-al 65-ös oled tv és nem volt ilyen gond, igaz ott nem volt tálca meg ikonok
annyit megcsináltam hogy egy perc után bekapcsol a monitor kímélő, ami egy mátrix kód futása ami soronként megy függőlegesen, fekete háttéren.
a steamon vettem a mozgó háttér alkalmazást és azt be lehetett állítani képernyő pihentetőként.
annyit teszek még hogy hetente futamot majd le a teljes pixel frissítőt, a biztonság kedvéért
bár javasolják a tálca automatikus eltüntetés beállítását néhány fórumon
sajnos nem tudok neked méretet adni, nekem a C1 van, és annak sem a gyári talpát használom, hanem egy ilyet [link]
így a lehető legközelebb van a falhoz, és így megfelelő játékra a távolsága és nincs benne a nagy kép a képemben[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lackooo84
nagyúr
Nálam biztos nem okoz beégést az sdr 15 hdr 30-as oled fénnyel, pedig már 5000 óra van a CX-emben. De sok sötét horror játékot tolok, és rohadt zavaró volt, hogy állandóan levette a fényt, majd mikor valami világosabb helyre értem meg felnyomta. Nem régóta kapcsoltam ki, de biztos sokkal jobb lesz így játszani, engem marhára zavart.
-
Vitee
aktív tag
válasz Lackooo84 #75100 üzenetére
Te is igy hasznalod a tvdet? Lattal barmi hatranyat neki? Beeges, akarmi? Bar ahogy itt olvastam ezt nem befolyasolja!
Mindenesetre az appal most kikapcsoltam, meglatjuk mit javit. Engem nagyon zavart tegnap film kozben, alig lattam valamit, olyan sotet volt."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.