Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
aktív tag
válasz szkutyi #101108 üzenetére
hááát, nem tudom. beütöttem a keresőbe, kodi repository
majd utána plex repository, nem egy liga.... Lehet bármelyiket szeretni, vagy nem szeretni, de a tény az, hogy a Kodi az, ami "megold mindent kb"
és itt nem warez dolgokra gondolok..
...vagy a tv boxoknál a Coreelec, ami szintén egy Kodi fork -
sub71
aktív tag
válasz stifi82 #101097 üzenetére
Durva, hogy megy a legújabb frissítéssel is! Mert igazából a frissítéseket általában pont azért csinálják, hogy ezeket a dolgokat ne tudd telepíteni, nem pedig azért, hogy a tévén bármi jobb legyen.....
Eddig többek között pl a Kodi miatt gondolkodtam csak android tévében, de így, hogy akár ezt is lehet már telepíteni egy Lg-re, már megfontolandó lett....[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz Black Dragon #99251 üzenetére
Persze ebben igazad van, azért fogalmaztam én is úgy, hogy "mc.g kolléga néha kicsit túltolja a dolgot". Viszont maga a teszt az egy hasznos információ lehet azoknak akiak a jövőben szeretnének oled tévét venni. Azzal nincs nagy gond, hogy párszor belinkeli.... Én a #99233 hozzászólásod utolsó bekezdésére reagáltam, a többivel egyetértek.
-
sub71
aktív tag
válasz Black Dragon #99233 üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy mc.g kolléga néha kicsit "túltolja" a dolgot. Viszont a belinkelt mérés erdményeit nem figyelembe venni, amikor akár millió feletti értékű műszaki cikket vesz az ember, szerintem az botorság. Persze érthetően zavar pár embert , hogy már sokadjára hivatkozik erre az RTINGS tesztre, de leginkább csak azokat, akiket negatívan érint az eredménye. Aki most szeretne akár másfél milliót elkölteni egy 77-es oledre, szerintem annak jól jön ez (10x belinkelve is), mint a sok szempont közül egy, amit figyelembe kell/lehet venni
-
sub71
aktív tag
válasz blakey #90329 üzenetére
Tudom, mert már írtad korábban is a Gyűrűk Ura DoVi/HDR10+ anomáliádat, amit akkor sem értettem, mert nálam az összes rész Dolby Vision volt...amúgy meg de, kb 95%-ban HDR10+ a saját tartalom (annak az 50-100 sorozat és film alapján, amit eddig néztem).... Na, jó. Lehet, csak 80%, de még így is kijelenthetjük, hogy túlnyomó része HDR10+ adaptive
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz junkpod #90315 üzenetére
Az Amazon 95%-ban HDR10+ formátumban adja le a tartalmakat. Ettől még lehet ritka formátum összességében, de bosszantó ha Te pont erre fizettél elő és a tévéd nem tudja! Úgy hogy tényleg a Philips a legjobb választás, ha olyan tévét szeretnél, ami minden szabványt támogat....
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
válasz ricsip #85873 üzenetére
Persze, lehet, hogy totál hülyeség, amit írtam. Nem látok bele a szerződéseikbe. Egyszerűen én a frissítések meggondolatlan és automatikusan való letöltése ellen vagyok, pont a vitaindító hozzászolás miatt. lehet ez miatt akartam többet belelátni, mint ami tényleg van benne....
egyszer régen olvastam egy cikket erről, de most persze sehol nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
Szerintem meg Te maszatolsz, vagy direkt nem akarod érteni, amit írtam.
Már az első hozzászólásomban is kétfelé bontottam a témat.
1, a jogdíjköteles, liszenszelt extrák.
2, a tévé saját appjai.
Nem keverem össze egyik hozzászólásomban sem a két dolgot, hanem mindettőről írtam, külön- külön. Nem azt mondtam, hogy a DTS a codec elavulása miatt nincs. Pont az ellenkezőjét, azért nincs, mert nem akar az adott tévé típus után továbbra is liszenszdíjat fizetni a jogtulajdonosnak....Ezt a gyerekes gagyi dumát, amit az utolsó bekezdésben írtál a tévé bérléséről, elküldhetnéd mondjuk a telefon, pc, stb... cégeknek is! Próbáltál már egy elsőgenerációs iPhone, Motorola, Sony, stb...telefonnal telefonálni, Messenger üzenet küldeni vagy egy 386dx pécét hasznalni? Tőlük is csak bérelted a készüléket? Mert ma már nem tudnád használni egyiket sem!
Részemről lezárva, további szép napot neked![ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Nem azt mondtam, hogy 5 év után semmi nem fog működni, hanem azt, hogy a gyártók 3-5 évre liszenszelik a jogokat, aztán vagy meghosszabbítják, vagy nem. Vagy szerinted miért tűnt el a DTS funkció az egyik forumtársnál??? Az appok pedig addig működnek, ameddig a gyártó folyamatosan frissítgeti, egy idő után már semmi érdeke nem fűződik hozzá, vagy esetleg a régi "vas" már nem is bírná futtatni az adott applikáció frissített változatát.
Szerk: Van itthon egy régi, WebOS előtti LG. Van rajta Netflix app. Mivel a cég már jó ideje nem ad ki frissítést hozzá, nem tudom használni, hiába van ott, mivel családi csomagot használok, de az app ezt már nem tudja kezelni. Be tudok lépni, de elindítani nem tudok semmit, mert nem tudja, melyik felhasználó vagyok az 5 közül.[ Szerkesztve ]
-
-
sub71
aktív tag
válasz MrBazsi #85789 üzenetére
A régebbi LG tévé firmware-eket egyszerűen lehetet "okosítani" többek között pont a YouTube "problémák" orvoslására, de sajnos a sokak számára messiáskénk várt újabb és újabb szoftverfrissítések ezt a kiskaput is bezárták tudomásom szerint...
... Szerk.: Bár már egy ideje nem követem az LG szoftverek moddolásával foglalkozó fórumokat, ezért lehet, hogy tévedek...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz junkpod #85519 üzenetére
A 21:9 formátumú filmek esetében a képernyő 20-25%-át foglalja el fekete csík alul és felül. Téged ez nem zavar?
Ha a tévéd tudja az IMAX formátumot kezelni, akkor a film hosszabb-rövidebb részét (általában a mozgalmasabb jeleneteket) teljes képernyőn tudod élvezni, ez szerintem nem elhanyagolható szempont. Mindegyik filmnél, amin van IMAX verzió is belenéztem mindkét formátumba. és bizony sokat számít az a +20% -
sub71
aktív tag
válasz dgyuri0123 #85191 üzenetére
Figyi, mint Te is tudod a digitális kábeleken, mint a HDMI, a 0 és az 1 számok változásával továbbítódik a jel. Nem lehet kékebb a tenger, vagy zöldebb a fű, egy drágább kábelen. Ha sz@r a kábel, akkor mindegy, hogy Te 20 centiről vizsgálod, vagy 2 méterről, a hibát ugyan úgy fogod látni (vagy nem), mivel általában ez azt jelenti, hogy nincs kép. Már 2-3 HDMi kábelt "elkoptattam" a sok ki-be huzigálással, egyiknél sem volt a képben minőségromlás, hanem egyszerűen nem továbbította a jelet, nem volt kép. Ez nem olyan, mint a koax, ahol ha rosszul szereled rá a csatlakozót, akkor szellemképes az adás. A HDMI vagy működik, vagy nem. A "márka" annyit számít, hogy a ráírt adatok (sávszélesség) esetleg nagyobb eséllyel felelnek meg a valóságnak.
-
sub71
aktív tag
válasz EmPoWeR #84743 üzenetére
"Sokkal relevánsabbak az amazon vélemények, mint a fórumos tapasztalatok, mert míg utóbbi helyre jellemzően azok tévednek, akiknek valami problémájuk van, amazonon azok is értékelnek, akiknél minden rendben."
Azért ez enyhe csúsztatás...kb 100x vásárotam az Amazon.de oldalon, én csak akkor írok értékelést, amikor gond van..... -
sub71
aktív tag
válasz Vhiktor #84242 üzenetére
Tudom, mire gondolsz. Amikor SD tévé adásokat nézek, akkor bizony előfordul. Lehet ez a philips hibája, és más márkánál nem fordul elő, de én az agyontömörített, szar adásnak tudtam be. Magas bitrátájú filmeknél még nem tapasztaltam. Megnézem a Prey-t még egyszer, ( elsőre nem tűnt fel) majd jelzek, mik a tapasztalatok, akkor is, ha Neked volt igazad
Mathiask #84243:
Elfogadom, hogy Te így gondolod, fogadd el, hogy szerintem meg a tinting, banding sokkal gázabb, mert ha egyszer észreveszed, akkor azt már mindig látod, mert "ráállt" a szemed...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz Vhiktor #84237 üzenetére
806. A tévé a hálóban van, csak sötétben használom. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Nem vagyok elfogult Philips fan, pl.az enyém is hordozza az Android op rendszerből fakadó gyermekbetegségeket, de az előnyöket is. Kicsit túl van ez a probléma tolva szerintem. Inkább ez legyen a gond egy tévével, mint azon rettegni, hogy hányszor kell panelt cseréltetni, és egyáltalán jobb lesz e az új panellel...
-
sub71
aktív tag
válasz farkas-j #83882 üzenetére
A nyugateurópai piacokon több gyártó kínálatában is van dupla tuneres verzió, csak valahogy hozzánk nem nagyon jutnak el ezek....A PIP, PAT, mozaik, stb azért koptak ki, mert nem volt rá jelentős igény,és lehet csak pár ezer Forintot dobna az áron, de a mai világban, mint mindenhol, itt is a pénzügyi osztály hozza a végső döntést és több százezer darabnál ez már több tízmilliós többletköltség lenne, és ez nem fér bele, kb mint a gigabites LAN hiánya...anno a katódsugaras tévék korában volt PIP-es tévém, talán ha egy tucatszor használtam a funkciót az évek alatt....
-
sub71
aktív tag
válasz dgyuri0123 #83355 üzenetére
Nyugtasd csak magad, engem nem kell! Én nem képzelem, hogy az enyém a legjobb tévé az univerzumban....Ja, még annyit, csak ebben a fórumban van legalább 4-5 LG tulaj, aki már a harmadik paneljét koptatja, mert mind hibás volt. Ez egyrészt jó, mert szuper a szervíz, másrészt kur@ gáz, mert szar a tévé....szép estét
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz dgyuri0123 #83329 üzenetére
Nem akarok beleszólni a kettőtök vitájába, de....
"Nekem C2 van és nem k....szar panel van benne, sőt, sokkal jobb, mint amilyen nagyon sok egyéb gyártó oledjében van. És mindez nem 7-800e volt."
Ez volt az a mondat, ahol nem bírtam megállni. Ennél szubjektívebb, alá nem támasztott, végig nem gondolt érvet régen hallottam. Ezt hogyan ellenőrizted le? A hónod alá vetted a Te saját C kettesed és odaraktad "nagyon sok egyéb gyártó 7-800 ezres" oledje mellé???? Vagy nem is a sajátodról beszélsz, hanem az összes C kettesről? Akkor még nagyobb a gáz.... -
sub71
aktív tag
Hirtelen 2 dolog jutott az eszembe.
1: Nem tudjuk az LG Display árképzéset.
Lehet, az LG- nek olcsóbban adja a paneleket, mint a többi gyártónak (erre utal, hogy a többi gyártó oled tévéje vagy kicsit, vagy nagyon, de drágábbak) ezért viszont a többi gyártó joggal várja el a pénzéért a "minőséget". Itt a fórumon csak LG tévékkel kapcsolatban olvastam olyan kommentet, hogy egy év alatt 2x kellett panelt cserélni, más gyártó termékeiről nemigen hallani ilyet.
2: az éttermes példád nem jó! Lehet, hogy a legszebb, legjobb minőségű cuccokat megtartom a saját éttermemnek, de azt is ott kell eladnom, ami határeset minőség, vagy esztétikai okokból, mert más nem fogja az tőlem átveni.[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz blakey #82445 üzenetére
Nem tudom, lehet igazad van. Én a megjelenéskor néztem a Gyűrűk Urát az Amazonon, minden rész Dolby Vision volt, brutál minőségnek tűnt, amit most linkeltél sorozatot (már nem emlékszem a címére) szintén megnéztem, igaz az "csak" HDR10+ adaptive volt, de nálam az is minőséginek tűnt. Bár az is lehet, hogy csak én nem veszem észre a hibákat...Ráadásul van egy két dolog, ami kimondottan tetszik a Prime-on: ha megállítod a filmet, látod az éppen a képen levő színészek nevét, sőt, ha a háttérben szól a zene, még az előadó+szám címe is ki van írva
[ Szerkesztve ]
-
-
sub71
aktív tag
válasz #72042496 #80191 üzenetére
Nem az a bajom, hogy a TSMC gyártja mivel ez a legnagyobb gyártó, a Snapdragon és az Apple, Samsung, Mediatek is partnerei között van. Az a gondom, hogy egyik tévé gyártó sem árul el semmit a processzoraikról, mindenhol csak a marketing dumákat lehet olvasni, semmi konkrét dolgot.... egy benchmark teszten mindegyik gyászosan elhasalna szerintem, még a 10 évvel ezelötti mobil procik szintjét sem érik el, de ha lesz időm lefuttatom a tévémen (androidos), meglátom végigfut e egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz ricsip #80179 üzenetére
A tévék pocesszora kemény dió. Szerintem az összes gyártó a TSMC-től veszi a legalsó polcról, majd ad neki egy hangzatos nevet és ír hozzá egy szoftvert és ezt csiszolgatja hosszú évekeig, csak a tipusszám változik gen1-ről gen 2-re stb..., de ez csak marketing bullshit. Szóval nem egy Snapdragon 8 gen1 vagy Apple A16 Bionic...Nagy különbség nincs egyik tv gyártóé között sem, ezzel is spórolnak, mint a 100 mb lan csatlakozóval...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Ha egy márka mellett az az egyik legfőbb érv, hogy jó a szervizháttere, azt némi cinizmussal úgy is lehet értelmezni, hogy szar termékeket gyárt. Itt a fórumban kb minden 5. Lg tulaj azzal érvel, hogy neki is volt már kijelzőcsere, és milyen rugalmasan kezeli a szervíz. Ez tényleg jó dolog, de azért az gáz, hogy ennyi embernek volt 1-2 éven belül gondja a tévével...persze, tudom az oled ilyen, főleg ha Lg
-
sub71
aktív tag
válasz Bile Demon #76436 üzenetére
Soha nem gondoltam volna, hogy kalibraltassak egy tévét profi szakemberrel, de lehet kipróbálom, egyre kíváncsibb vagyok mit lehet kihozni belőle...
-
sub71
aktív tag
válasz N.YCityBoy #76445 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
-
sub71
aktív tag
válasz N.YCityBoy #76440 üzenetére
"Amit pedig írtam a YouTube -os kamu videókkal kapcsolatban, azt már előttem is megírták jó páran, és most is ha fentebb olvasol, hogy azok alapján nem lehet szubjektív véleményt alkotni!"
Pont, hogy csak szubjektív véleményt lehet, gondolom objektívet akartál írni. Már az első hozzászólásomban is odairtam, hogy .. ...szerintem... Lehet félreértettem, de elég lekezelő volt a stílus, amiben fogalmaztál, már nem először, ezen rágtam be egy kicsit... -
sub71
aktív tag
válasz N.YCityBoy #76422 üzenetére
"Bírom ezeket az összehasonlító videókat+akik ezek alapján alkotnak véleményt, köze nincs a valósághoz"
Én meg szeretem az ilyen közhely durrogtatásokat... Te gondolom otthon a lakásodban kipróbáltad egymás mellet Sony,Pana,LG,Philips,Samsung oled tévéjét. Más különben honnan tudhatnád melyik milyen, egymáshoz viszonyítva? A boltokban demó modban fut az összes, ráadásul neon megvilágítás mellett, a tesztek meg nem relevánsak Neked! Megosztanád velem miért is a Te tudásod mutasson utat világító fáklyaként, nekünk átlagos földi halandóknak ezen sötét időkben???Az meg engedtessék meg nekem, hogy, főleg a belső helységben játszódó jeleneteket zöldes hatásúnak látom az oled tévéken...
-
sub71
aktív tag
Családban kb 5 éve van Lg oled. Pont ez miatt vettem én is ilyen technologiájú tévét, de amikor először megláttam, már akkor is az volt az első gondolatom: brutál állat, de miért ilyen zöldes árnyalatú?... az előbb is írtam, ez csak az én szubjektív véleményem ....
-
sub71
aktív tag
-
-
sub71
aktív tag
Értem én, hogy "háborús infláció meg energiaválság" van, de könyörgöm a gőzölős vasaló fogyasztását NE az oled tv topikjában beszéljétek ki légyszi
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz bnorci71 #75295 üzenetére
Tudom, téged ez nem vigasztal, de 7 hónapja használok egy 806-os Philips tévét, de még egyszer sem kellett áramtalanítani, semmi fagyás, semmi lassulás....Nem lehet, hogy nálad az áram erösség/feszültség (nem értek hozzá) ingadozik és ezt nem szereti a tévé? Mert arra nagyon kicsi az esély, hogy neked már a második adja fel a harcot, míg a többiek nem nagyon panaszkodnak.
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz magicbox #74916 üzenetére
Szia! Nekem 806-os van. Megnéztem a Jack Ryan-t az Amazon Prime-on. Azt nem mondanám, hogy csúnya a második évad HDR10 Adaptive módban, de az első évad Dolby Vision-ben tényleg sokkal élénkebbek a színek és jobbak a sötét részek....Engem az sokkal jobban zavar, hogy az eleve tévére forgatott tartalmakat miért "szélesvásznú" formátumban nyomják, ráadásúl a fent említet sorozat első évada még "teljesképernyős", a második már nem, bazi zavaró...
-
-
sub71
aktív tag
válasz N.YCityBoy #74344 üzenetére
Hát akkor tényleg nem ugyanazt a Disney+ nézzük. Nekem az OBI WAN és a Boba Fett is Dolby Vision, és majdnem minden más is, ami új ..
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Meg is válaszoltad a saját előző hozzászólásodat. Azért volt gond a HDR lejátszásával, mert HDMI 1.4, vagy régebbi verziójú a kábel, és nem azért, mert olcsó volt és szar a minősége. Az első HDMI kábelek "csak" 5Gbit/sec voltak képesek. Mára eljutott a technológia a 2.1 szabványig és a 48Gbit/sec sebességig. Ez kell ahhoz, hogy pl DolbyVision/Atmos tartalmakat is "röccenés" nélkül tudj nézni. Valaki még írta, hogy a kábel hosszúsága is mindegy, ez már nem igaz. kb 13 méterig garantált, ennél hosszabbnál már lehetnek gondok...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Gondolom emlékszel még az analóg tévéadásokra. Néha jó volt, néha kicsit szellemképes, néha "havazott" a kép. Digitálisnál (persze a kínai kamukábeleket kivéve) ha megfelel a szabványnak pl:48Gbps sebességű HDMI 2.1, akkor nem lehet és NINCS is különbség, ott vagy van kép, vagy nincs. nem szakadozhat, vibrálhat, stb... a kép! digitális jel: 0101010101100.... ez vagy átmegy, vagy nem, ha átmegy, akkor mindegy az ára, a színe, a formája, a sodrás iránya, a végeredmény nem lehet különböző.... persze az audió cuccoknál neked van igazad....
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz Pro Koryak #73750 üzenetére
"azaz nézzed, hogyan mozog a kép ide-oda."
1, Nem látod, hogy mozog ide-oda.
2, először nekem is furcsa volt, kb 3 nap és észre sem veszed.
3, Nagy tétekben fogadnék rá, hogy 3 év "védelem nélkül", nagyrészt tévéadásokat nézve, már látszik a beégés, ha csak minimálisan is..."Én pl. rühellem, ha valamit rám erőltetnek."
Ez önmegnyugtatásnak tökéletes, amúgy az életed kb 95%-át így éled le...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
válasz Celtis #71012 üzenetére
Azért nem étrtem én ezt, mert pl az Amlogic processzoros andoidos tévéboxokhoz letölthető egy AFRd nevü alkalmazás, amely használatával kadenciahelyes lesz a lejátszás, tehát biztos megoldható ez szoftveresen. Nem hiszem, hogy a Philips/Sony megengedheti magának, hogy nem ír megfelelő szoftvert a tévéihez, bár tudom ezekben Mediatek processzorok ketyegnek...
-
sub71
aktív tag
válasz Kisszaboo #70377 üzenetére
Vagy Te, vagy én valamit félreértett. Én az itt a HA-n árult Ambivision Pro
ról beszéltem, hogy "lehet nem tetszik neki" nem a Philips oled tévéről.....[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
válasz salapp #70341 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó ár, bűn lett volna otthagyni ennyiért...Sok sikert hozzá!
Santa_Claus#70345
A Philipsről 2 hónap tapasztalata alapján egy hibát tudok elmondani, bár lehet ez csak nálam fordult elő: NAS szerverről, mikor belenézek egy-két filmbe, vagy sokat próbálok egymásután megnyitni, elkezd szaggatni belső saját lejátszója, Plex, Kodi viszont nem produkálja ezt a hibát. Illetve Német fórumokon olvastam, hogy sokaknak problémás a Dolby Atmos hang, ha összekötik külső hanggrendszerrel...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Szerintem engedd el! ITT vannak a hozzászólásai összegyűjte, tanulságos olvasmány! Harmada arról szól, hogy nincs megelégedve a C1-essel, egy másik harmada meg arról, hogy mennyire szar az összes többi márka, az LG G1 a király... valaki már írta, lehet, hogy egy belan klónnal van dolgunk....ignoráltam is gyorsan....
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Lassan 2 hónapja vettem Philips 806-ost. Azért, mert számomra jobb, mint az Lg , az android szimpatikusabb és ezerrel hasít, az ambi brutálisan szép, a képe, színvilága, mozgásmegjelenítése jobban bejön, stb... DE egyszer sem fikáztam az Lg-t, max. felsoroltam mi az, ami nem szimpi benne... Itt a fórumon van egy-két, számomra felfoghatatlan figura, akiknek bár még soha nem volt Philips, Sony tévéjük, de egyszer találkoztak egy emberrel, akinek a hugának a lánya 20 éve vett egy ilyen tévét, és az szar volt, tehát az összes szar.....ezekkel emberekkel/érvekkel nem nagyon lehet vitatkozni...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Az a baj, hogy egy tényleg jó külső lejátszó (Nvidia Shield) nem 20 ezer, hanem a többszöröse! Amúgy igazad van....
Nekem is volt pár külső boxom, de DRM frissítés kb havonta, 4K hiánya a Netflixnél, kadencia helyes lejátszási problémák miatt elengedtem a dolgot...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz gamegod #68614 üzenetére
Volt pár LG,Samu tévém. Meguntam, hogy bár a tévéknek még semmi bajuk, de a rajtuk lévő applikációk szép lassan megfogyatkoztak, a legrégebbi Lg-n a vásárláskor gyárilag telepített 21 app közül konkrétan kettő maradt. Az egyre újabb divix, xvid stb... szabványokat egy idő után már nem ismeri fel, vagy hang, vagy felirat gondok vannak. Egy androidos tévén ilyen problémák jóval később jelentkeznek. Én ezért választottam a Philipset....
-
sub71
aktív tag
Figyi! valaki segítséget kért Philips vs Panasonic ügyben. Én leírtam a véleményem a Philipsről, hátha segítek a fórumtársnak a döntésben! erre Te nekiálsz a LG-t fényesíteni, miközben az szóba sem került. Hozzászólásaid alapján azt sem tudod, mit lehet telepíteni egy android tévére, és mik azok az alkalmazások, amik viszont tényleg nem futnak rajta. Ha kötekedni akarnék, azt mondanám, feleslegesen trollkodsz. Ráadásul az fel sem merül benned, hogy másnak (nekem) is van otthon légegeres LG, és sima Samu tv is és van összehasonlítási alapja, mert az csak neked lehet.... Szép napot Neked
Minden vélemény szubjektív, az enyém és a tiéd is, akit érdekel, majd Ő is a sajátja alapján dönt...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Nem értem pontosan mire gondolsz a "fos, butított rendszer" alatt külső forrásból majdnem bármit telepíthetsz rá, akár irodai, multimédiás, szerkesztőprogram, játék, zenei, stb... ami meg nem fut, az a processzornak, (Lg-ben is ugyanilyen klumpet fos van) ram, rom mérete, és a normális grafikai proci hiányának köszönhető, nem pedig az androidnak....még így is kb végtelen a lehetőséged egy Lg-hez képest....
-
sub71
aktív tag
válasz Kratos75 #66651 üzenetére
Én egy hete vettem a telekomnál Philips 806-ost. Képminőség nekem hatalmas előrelépés az eddigi lcd-m után. Az ambilight és az volt a fő szempont, hogy minden kép és hangszabványt ismer, nem kell figyelni, hogy dolby atmos, vagy hdr, vagy akármi, ismeri mind... az ambilight nekem nagyon bejön, bár ez ízlés kérdése. Fontos volt az is, hogy android op. rendszer legyen rajt, itt sokan kritizálják, hogy átláthatatlan a menüje, de én eddig egyszer léptem be oda, amikor beállítottam mindent, és nem tünt átláthatatlannak. Viszont az hatalmas előny, hogy majnem bármi telepíthető rá, ebben köröket ver a nem androidos tévékre...szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Egy normális programfrissítésnél fel van sorolva, konkrétan milyen "bugok" vannak javítva, illetve milyen új funkciókat tartalmaz, és ez alapján eldöntöd, hogy kell e az új verzió. Érdekes módon ez csak a "közösségi fejlesztésben" készülő programokra igaz minden esetben, pl az XDA-ról, vagy a reddit-ről szedsz le valamit. .Mobiloknál a renszerfrissítésnél általában minden hónapban (jobb esetben) ugyan az a sablon duma van, hogy mit tartalmaz: hosszabb üzemidő, nagyobb biztonság, jobb kamera, stb, mobil programoknál néha látod mit javítottak benne, de ha nem frissítessz egy idő után el sem indul.... Tévéknél még ennyi se....
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz Elektrosokk #63508 üzenetére
Szerintem igen, de próbálj végigmenni a rendelésen és kiderül!
-
sub71
aktív tag
Sziasztok! Megjelent az Emag kínálatában a Philips 55OLED706/12 és 55OLED806/12 modellek. Nem találok olyan leírást, ahol írnak róla van e hardveres különbség a kettő között, mint pl az LG A,B és C szériája között. Valakinek van konkrét infója? Köszi
-
sub71
aktív tag
válasz paatrick #60262 üzenetére
5 évig használtam UPC mediakártyát box helyett. Minden csatorna IS bejött! Már csak azért is, mert ha ismered a technológiát, akkor teljesen egyértelmű, hogy nincs semmi köze a csatornák számának a boxhoz, vagy a médiakártyához, az az előfizető azonosítására szolgál, + az idióta szolgáltatói tartalmak rád erőltetése miatt van rá szükség a boxra!. Viszont!
-Nem fogyaszt áramot
-Nem termelünk több száz tonna elektronikus szemetet feleslegesen
-Nem kell soha újra indítani
-Olyan sorrendbe rakod a csatornákat, ahogy akarod bármilyen tévén
-Nem kell külön távirányító
-Nem búg, nem világít a tévé alatt semmi, ami zavaró lehet sötétben tévézésnél.[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Tényleg nem azért mondom, de az eBay-en 25€ szállítással együtt egy ilyen fali konzol...
-
sub71
aktív tag
Ha tényleg gyári csomagolássérült, vagy a gyári minőségbiztosításon fennakadt termék, akkor ezek "másodforgalmazott" termékek. Azokra nem vonatkozik a gyártói garancia, csak forgalmazó cég szervizeli. Már csak azért sem, mert az sem biztos, hogy ezek eredetileg a hazai piacra szánt termékek. Nem véletlenül jóval olcsóbbak...Lcd-ből nekem is van ilyen, de ott nincs beégés veszély ezért 50%-al olcsóbban jó vételnek számított, de egy oled azért más, ennél nem vállalnám be! Ráadásul annyival nem is olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Szerintem fontos szempont WebOS vs Android op. rendszer vitában a támogatás. Nekem pl. WebOS elötti Lg tévem van (Lg Smart). Azon a gyári appok 99% eltünt, vagy nem működik. Nem tudom van e itt olyan, akinek első generaciós WebOS fut a tévéjén, kiváncsi vagyok, ott gond nélkül mennek e még a beépített alkalmazások, kap e még frissítést. Mert azért az elég gáz, ha veszel 1 milláért egy Lg-t, aztán 5 év múlva már semmi nem fut rajta, csak az RTL...
-
sub71
aktív tag
Nálam 2 lcd tv fut. Egy Samsung, annál olyan felhők vannak, hogy már csak az eső hiányzik a képről. A másik egy Lg, ezen ha focimeccset nézek, akkor is szép csíkosnak látszik a fű, ha nem is úgy nyírták... pedig mindkettő az egyik legrágább volt a maga idejében...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Erre én is kíváncsi vagyok, amúgy most 469 900 Ft az Euronicsban!
-
sub71
aktív tag
PANASONIC TX-55GZ1500E 429ezer a MediaMarktban Ez azért jó ár nem ?
-
sub71
aktív tag
Persze, nem is akartam megvenni (na jó, egy pillanatra megfordult a fejemben ) hanem az üzletláncok hozzáállására próbáltam rámutatni. Tudom, hogy itthon a Media Markt messze a legkorrektebb, de azért na... Szintén a bécsi Shopping Cityben levő MM boltjukkal jártam úgy még nagyon régen, hogy vettem egy videókártyát, amit megbántam, mert volt sokkal jobb, alig drágábban. 3 hét múlva visszavittem, egész úton azon gondolkodtam, hogy mit hantázzak, mi a baja, miért hoztam vissza! Mikor elkezdtem magyarázkodni az információs pultnál, hogy mit szeretnék, az eladó rám nézett, végig se hallgatva megkérdezte, hogy másikat szeretnék, vagy a pénzt kérem vissza...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Múlt héten voltam a bécsi Media Markt-ban. Kb 15 tévén volt kint az 30-50% os kedvezmény pl Sony ag9 65-ös 1400€ körül volt, persze ezek csak a kiállított bemutató tévékre vonatkoztak, amúgy 4000€ helyett 2300 € akcióval futott épp. Tehát összességében 4ezer helyett 1400 Nem emlékszem, hogy nálunk is ilyen durván akciózná ugyanez a bolthálózat a kiállított műszaki termékeket... Amig fiatalabb voltam és érdekelt a HiFi cucc, mindent ott vettem, mindig a bemutatódarabokat féláron.
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54394 üzenetére
Innen is látszik, hogy ez egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. kimondottan előny jelent az, ha egy használható droid fut a tévén. Most minden szobában android boxok vannak a tévére kötve, és ezt kiváltaná, ha magán a tv-n futa a droid...A sebesség pedig relatív dolog, anyósom Lg tévéjén egy sima csatornaváltás is 3-5 másodpercig tart, gondolom ezt a Philips, Sony android is megfutja. A saját Lg tévémen, amikor megvettem, kb 15 prémium app volt gyárilag, (HBO, Netflix, GoogleMaps, stb...) mára 2 maradt, a támogatás katasztrofális és ez a hiba mindenkit elér, aki nem 2-3 évenként vesz tévét...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54189 üzenetére
Én nem kötekedni akartam, azt is elhiszem neked, hogy szerinted a Q80T-nek sokkal jobb a képe, mint az Lg B9-nek!... Mivel a Samsung lcd feketéjéről tettél ide képet, erre írtam, hogy ha nem raksz mellé egy másik képet mondjuk a B9-ét, amihez viszonyítani tudok, akkor az nekem nem mond semmit, csak azt a feketét vagy szürkét látom, amit az én kijelzőm megjelenít!...remélem így már érthető voltam...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- Digitális Állampolgárság Program
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest