-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
aktív tag
Sziasztok! Egy Philips 55OLED855 tévén gondolkodom. Az android mennyire használható, illetve a kodi és annak kiegészítőinek működése érdekelne. Esetleg összehasonlítás a cx szériás Lg-vel, ha van itt olyan, aki ezek között vacilált... köszönöm
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54183 üzenetére
Ebben ott a bibi, hogy ezen a képen(mivel nincs egy másikhoz viszonyítva) csak azt a feketét látom, amit az ÉN lcd monitorom megjelenít, tehát innen nézve a Medion laptopomnak is kurv@ jó a fekete színmegjelenítése...
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54185 üzenetére
Látom nem érted! Pár éve a Sony úgy reklámozta a tévéi hiper-szuper csili-vili színeit az egyik kereskedelmi csatornán, hogy színes labdák gurultak össze-vissza a képernyőn. Könyörgöm, ha a saját LG tévémen nézem a reklámot, akkor hogyan láthatnám, hogy a Sony milyen szép színeket tud? Csak azt látom, amit az enyém tud! Ezért kellett volna neked is valamivel összehasonlítani, mert így értelmezhetetlen, amit írsz...
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54189 üzenetére
Én nem kötekedni akartam, azt is elhiszem neked, hogy szerinted a Q80T-nek sokkal jobb a képe, mint az Lg B9-nek!... Mivel a Samsung lcd feketéjéről tettél ide képet, erre írtam, hogy ha nem raksz mellé egy másik képet mondjuk a B9-ét, amihez viszonyítani tudok, akkor az nekem nem mond semmit, csak azt a feketét vagy szürkét látom, amit az én kijelzőm megjelenít!...remélem így már érthető voltam...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz wallace 234 #54394 üzenetére
Innen is látszik, hogy ez egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. kimondottan előny jelent az, ha egy használható droid fut a tévén. Most minden szobában android boxok vannak a tévére kötve, és ezt kiváltaná, ha magán a tv-n futa a droid...A sebesség pedig relatív dolog, anyósom Lg tévéjén egy sima csatornaváltás is 3-5 másodpercig tart, gondolom ezt a Philips, Sony android is megfutja. A saját Lg tévémen, amikor megvettem, kb 15 prémium app volt gyárilag, (HBO, Netflix, GoogleMaps, stb...) mára 2 maradt, a támogatás katasztrofális és ez a hiba mindenkit elér, aki nem 2-3 évenként vesz tévét...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Múlt héten voltam a bécsi Media Markt-ban. Kb 15 tévén volt kint az 30-50% os kedvezmény pl Sony ag9 65-ös 1400€ körül volt, persze ezek csak a kiállított bemutató tévékre vonatkoztak, amúgy 4000€ helyett 2300 € akcióval futott épp. Tehát összességében 4ezer helyett 1400 Nem emlékszem, hogy nálunk is ilyen durván akciózná ugyanez a bolthálózat a kiállított műszaki termékeket... Amig fiatalabb voltam és érdekelt a HiFi cucc, mindent ott vettem, mindig a bemutatódarabokat féláron.
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Persze, nem is akartam megvenni (na jó, egy pillanatra megfordult a fejemben ) hanem az üzletláncok hozzáállására próbáltam rámutatni. Tudom, hogy itthon a Media Markt messze a legkorrektebb, de azért na... Szintén a bécsi Shopping Cityben levő MM boltjukkal jártam úgy még nagyon régen, hogy vettem egy videókártyát, amit megbántam, mert volt sokkal jobb, alig drágábban. 3 hét múlva visszavittem, egész úton azon gondolkodtam, hogy mit hantázzak, mi a baja, miért hoztam vissza! Mikor elkezdtem magyarázkodni az információs pultnál, hogy mit szeretnék, az eladó rám nézett, végig se hallgatva megkérdezte, hogy másikat szeretnék, vagy a pénzt kérem vissza...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
PANASONIC TX-55GZ1500E 429ezer a MediaMarktban Ez azért jó ár nem ?
-
sub71
aktív tag
Erre én is kíváncsi vagyok, amúgy most 469 900 Ft az Euronicsban!
-
sub71
aktív tag
Nálam 2 lcd tv fut. Egy Samsung, annál olyan felhők vannak, hogy már csak az eső hiányzik a képről. A másik egy Lg, ezen ha focimeccset nézek, akkor is szép csíkosnak látszik a fű, ha nem is úgy nyírták... pedig mindkettő az egyik legrágább volt a maga idejében...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Szerintem fontos szempont WebOS vs Android op. rendszer vitában a támogatás. Nekem pl. WebOS elötti Lg tévem van (Lg Smart). Azon a gyári appok 99% eltünt, vagy nem működik. Nem tudom van e itt olyan, akinek első generaciós WebOS fut a tévéjén, kiváncsi vagyok, ott gond nélkül mennek e még a beépített alkalmazások, kap e még frissítést. Mert azért az elég gáz, ha veszel 1 milláért egy Lg-t, aztán 5 év múlva már semmi nem fut rajta, csak az RTL...
-
sub71
aktív tag
Ha tényleg gyári csomagolássérült, vagy a gyári minőségbiztosításon fennakadt termék, akkor ezek "másodforgalmazott" termékek. Azokra nem vonatkozik a gyártói garancia, csak forgalmazó cég szervizeli. Már csak azért sem, mert az sem biztos, hogy ezek eredetileg a hazai piacra szánt termékek. Nem véletlenül jóval olcsóbbak...Lcd-ből nekem is van ilyen, de ott nincs beégés veszély ezért 50%-al olcsóbban jó vételnek számított, de egy oled azért más, ennél nem vállalnám be! Ráadásul annyival nem is olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Tényleg nem azért mondom, de az eBay-en 25€ szállítással együtt egy ilyen fali konzol...
-
sub71
aktív tag
válasz paatrick #60262 üzenetére
5 évig használtam UPC mediakártyát box helyett. Minden csatorna IS bejött! Már csak azért is, mert ha ismered a technológiát, akkor teljesen egyértelmű, hogy nincs semmi köze a csatornák számának a boxhoz, vagy a médiakártyához, az az előfizető azonosítására szolgál, + az idióta szolgáltatói tartalmak rád erőltetése miatt van rá szükség a boxra!. Viszont!
-Nem fogyaszt áramot
-Nem termelünk több száz tonna elektronikus szemetet feleslegesen
-Nem kell soha újra indítani
-Olyan sorrendbe rakod a csatornákat, ahogy akarod bármilyen tévén
-Nem kell külön távirányító
-Nem búg, nem világít a tévé alatt semmi, ami zavaró lehet sötétben tévézésnél.[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Sziasztok! Megjelent az Emag kínálatában a Philips 55OLED706/12 és 55OLED806/12 modellek. Nem találok olyan leírást, ahol írnak róla van e hardveres különbség a kettő között, mint pl az LG A,B és C szériája között. Valakinek van konkrét infója? Köszi
-
sub71
aktív tag
válasz Elektrosokk #63508 üzenetére
Szerintem igen, de próbálj végigmenni a rendelésen és kiderül!
-
sub71
aktív tag
Egy normális programfrissítésnél fel van sorolva, konkrétan milyen "bugok" vannak javítva, illetve milyen új funkciókat tartalmaz, és ez alapján eldöntöd, hogy kell e az új verzió. Érdekes módon ez csak a "közösségi fejlesztésben" készülő programokra igaz minden esetben, pl az XDA-ról, vagy a reddit-ről szedsz le valamit. .Mobiloknál a renszerfrissítésnél általában minden hónapban (jobb esetben) ugyan az a sablon duma van, hogy mit tartalmaz: hosszabb üzemidő, nagyobb biztonság, jobb kamera, stb, mobil programoknál néha látod mit javítottak benne, de ha nem frissítessz egy idő után el sem indul.... Tévéknél még ennyi se....
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz Kratos75 #66651 üzenetére
Én egy hete vettem a telekomnál Philips 806-ost. Képminőség nekem hatalmas előrelépés az eddigi lcd-m után. Az ambilight és az volt a fő szempont, hogy minden kép és hangszabványt ismer, nem kell figyelni, hogy dolby atmos, vagy hdr, vagy akármi, ismeri mind... az ambilight nekem nagyon bejön, bár ez ízlés kérdése. Fontos volt az is, hogy android op. rendszer legyen rajt, itt sokan kritizálják, hogy átláthatatlan a menüje, de én eddig egyszer léptem be oda, amikor beállítottam mindent, és nem tünt átláthatatlannak. Viszont az hatalmas előny, hogy majnem bármi telepíthető rá, ebben köröket ver a nem androidos tévékre...szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Nem értem pontosan mire gondolsz a "fos, butított rendszer" alatt külső forrásból majdnem bármit telepíthetsz rá, akár irodai, multimédiás, szerkesztőprogram, játék, zenei, stb... ami meg nem fut, az a processzornak, (Lg-ben is ugyanilyen klumpet fos van) ram, rom mérete, és a normális grafikai proci hiányának köszönhető, nem pedig az androidnak....még így is kb végtelen a lehetőséged egy Lg-hez képest....
-
sub71
aktív tag
Figyi! valaki segítséget kért Philips vs Panasonic ügyben. Én leírtam a véleményem a Philipsről, hátha segítek a fórumtársnak a döntésben! erre Te nekiálsz a LG-t fényesíteni, miközben az szóba sem került. Hozzászólásaid alapján azt sem tudod, mit lehet telepíteni egy android tévére, és mik azok az alkalmazások, amik viszont tényleg nem futnak rajta. Ha kötekedni akarnék, azt mondanám, feleslegesen trollkodsz. Ráadásul az fel sem merül benned, hogy másnak (nekem) is van otthon légegeres LG, és sima Samu tv is és van összehasonlítási alapja, mert az csak neked lehet.... Szép napot Neked
Minden vélemény szubjektív, az enyém és a tiéd is, akit érdekel, majd Ő is a sajátja alapján dönt...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
válasz gamegod #68614 üzenetére
Volt pár LG,Samu tévém. Meguntam, hogy bár a tévéknek még semmi bajuk, de a rajtuk lévő applikációk szép lassan megfogyatkoztak, a legrégebbi Lg-n a vásárláskor gyárilag telepített 21 app közül konkrétan kettő maradt. Az egyre újabb divix, xvid stb... szabványokat egy idő után már nem ismeri fel, vagy hang, vagy felirat gondok vannak. Egy androidos tévén ilyen problémák jóval később jelentkeznek. Én ezért választottam a Philipset....
-
sub71
aktív tag
Az a baj, hogy egy tényleg jó külső lejátszó (Nvidia Shield) nem 20 ezer, hanem a többszöröse! Amúgy igazad van....
Nekem is volt pár külső boxom, de DRM frissítés kb havonta, 4K hiánya a Netflixnél, kadencia helyes lejátszási problémák miatt elengedtem a dolgot...[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Lassan 2 hónapja vettem Philips 806-ost. Azért, mert számomra jobb, mint az Lg , az android szimpatikusabb és ezerrel hasít, az ambi brutálisan szép, a képe, színvilága, mozgásmegjelenítése jobban bejön, stb... DE egyszer sem fikáztam az Lg-t, max. felsoroltam mi az, ami nem szimpi benne... Itt a fórumon van egy-két, számomra felfoghatatlan figura, akiknek bár még soha nem volt Philips, Sony tévéjük, de egyszer találkoztak egy emberrel, akinek a hugának a lánya 20 éve vett egy ilyen tévét, és az szar volt, tehát az összes szar.....ezekkel emberekkel/érvekkel nem nagyon lehet vitatkozni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- BMW topik
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek