Új hozzászólás Aktív témák

  • antikomcsi

    veterán

    LOGOUT blog (1)

    válasz Abu85 #1601 üzenetére

    Na azért ennek a hozzászólásnak az eleje érdekes.
    Bár nézőpont kérdése. Az AMD soha sem szaladt a jövőbe? Érdekes, minden 3850-70 tesztnél azt olvastam, hogy ez aztán igen, micsoda future technik, és milyen ajánlott, mert milyen időtálló. Igaz, hogy labdába nem rúgtak a 8800GT mellett, ami egy elavult ratyi volt, meg semmi fejlesztés, stb..

    Viszont érdekes módon az nv karik mindíg az aktuális elvárásoknak feleltek meg, (nem a múltéinak) a 3850 tulajok, meg semmire sem mentek azzal, hogy majd jön jó driver, meg játék, ahol majd szétaláz mindent. Finoman szólva nem egészen így lett.

    Megint az amd az isten, mert fejlesztés cimszó alatt megduplázta az egységeket a gpu-ban, és ez az a dolog, ami miatt az nv-t itt szídják, hogy nem csinálnak semmit, csak 1.4 milliárd tranyót tesznek egy gpu-ba, és fú de nagy. Viszont ha nem lenne elérhető alacsonyabb gyártástechnológia, most az amd is ~900mm^2-es chipet alkotott volna.

    Most, hogy csinál valamit az nv, sokaknak az sem jó, mert biztos egy nyomi, használhatatlan chip lesz. Ami benne van a pakliban, de míg nincs ne akasszuk már fel előre. Mitől problémás az eladása? Ha mondjuk így céltalanúl is másfélszer olyan gyors, mint a célhardver akkor mi van? A vevők tesznek rá, hogyan/mivel számolgat magában egy kártya, a lényeg, hogy jó legyen.

    Majd jön (ha jön) és akkor meglátjuk milyen lesz, de addig ne oltogassuk már a népet, mert sokan így is zöldségeket hordanak össze, és születnek a szakmai topikokban a sokat mondo kétszavas "fuck nvidia" hozzászólások. Őszinte legyek, engem zavar, mert nem az a színvonal, ami 5 éve volt, én a jó közösség miatt szoktam ide, meg az objektív, gyors hírekért, nem az érzelmileg túlfűtött tinik idegbeteg kirohanásaiért.

Új hozzászólás Aktív témák