Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz becsitibi #7196 üzenetére
Gondolj bele, 25GB-ot kell 1-1.5 óra alatt átmásolnod a TV-re. Ez kb 7mb/sec állandó adatátviteli sebességet kér. G-s wifin ez tuti nem, de N-es wifin teljesíthető, ha a térerő jó és nem "szól" bele más is az adatforgalomba. De ugye nem mindig üres az éter, előfordul pl egy szomszéd, aki ugyanezt a csatornát használja a wifin és már oda a szaggatásmentes lejátszás A 1702-es wifit esetleg érdemes valami jófajta intelesre cserélni (létezik abból is BT+WIFI). A routered gondolom N-es. De ott megint el kell gondolkozni, hogy a gépedben nincs bluray meghajtó, így gyanítom valami mkv-t akarsz áttolni a tv-re.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
becsitibi
senior tag
válasz Thunderzolee #7197 üzenetére
Maga a TV ami megjeleníti a tartalmat aktív 3D:ST50.A lényeg hogy notebookomon elindítom a filmet,és a wi-fi átjátszó továbbítja a jelet a tv-hez.Nem kimondottan 3D filmeket akarok lejátszani a notebookról,mert arra ott a tv.
Tehát egy kis ram upgrade,és elvileg oké.
Szerintem veszek 8GB ramot,holnap be is szerelem,és jelentkezek némi szerelési képpel.
Köszönöm szépen válaszod.Üdv:becsitibi
-
veterán
válasz becsitibi #7196 üzenetére
Full HD-t visz a B970, illetve a hozzá tartozó HD2000 IGP, azzal nincs baj, de a 3D-ben nem vagyok biztos. Mármint attól függ melyik fajta 3D-s technológiát használsz majd?
Bár azt talán tudod, h az Intel féle IGP-k nem a legjobbak ilyen magas bitsűrűségű anyagok lejátszásához.
Inkább a topicjában kellene megkérdezned:
http://itcafe.hu/tema/3d_hd_filmek_lejatszasa/friss.htmlRam, merevlemez egyébként elég.
Én mondjuk vennék még ramot abba a gépbe , Win7 szeret terpeszkedni, és olyan olcsó most a memória.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy érdemes-e bármilyen alkatrészt kicserélni a notebookomba hogy a Full HD 3D blue ray filmeket le tudjam játszani szaggatás mentesen egy 3D 42" Full HD plazma tv-n Wi-FI segítségével.
Ez a pici notebookom van:Dell Inspiron N5110 R15
Ha a link nem működik:Intel D960 Dual Core 2.2 ghz,1x2gb ddr3 1333 mhz ram,Western digital 5400rpm 320gb hdd.
-
xcds
őstag
Mondjuk nekem csak a felső 2,25GB mond vmit, de ártani biztos nem árt a több ram.
(#7193) sziada5925: Sztem kijelző. Leejtéstől nem hiszem, hogy tönkre megy a szalagkábel. esetleg a csatlakozásokat meg lehet nézni. Ha nyomkodod a szélét a kijelzőnek nem tűnnek el a csíkok?
[ Szerkesztve ]
-
sziada5925
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy Asus eee. Leesett és a kijelző bal oldalán csak csíkok láthatók függőleges irányban. Ez kijelző, vagy kábel hiba? Köszi!Üdv: Ádám
-
xcds
őstag
Nekem most 8 giga van és kb 2-t használ. Egy böngésző megy néhány tabbal, meg torrent meg kisebb programok. Amíg 2 volt benne, addig tényleg nem használta ki, csak kb a felét, de, ha 4 gigából is 2-t használ, 8-ból nem fog 4-et ugyanannyi futó programmal.
Én a feladatkezelőben nézem a teljesítmény fülön.
[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
most összes ram: 4095 mb
Cache: 1283 mb
Rendelkezesre allo: 1717 mb
Szabad: csak 493 mb[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
van egy laptop, PM45 intel chipset, kezeli a 8GB-ramot. Most van 4GB benne 52% standard kihasznaltsaggal, windows7 oprendszerrel. Az lenne a kerdesem, hogy ha 8Gb ram lenne benne, akkor is kb 50% lenne a standard kihasznaltsaga win7-nel? Lehetseges ez, hogy a win7 alapbol a mindenkori beletett ramok felet foglaja el?
Van vkinek 8GB win7 mellett? Mit tapasztalt? Erdemes? 8GB ramom meg nem volt, ezert kerdezem csak,,.. -
ldani-91
csendes tag
válasz Thunderzolee #7185 üzenetére
Fú, de jó hogy szóltok. Még szerencsére nem vettem meg a procit, csak tesztelésre kaptam, illetve ha jó, megvételre. De akkor így nem is próbálkozom tovább, vissza a feladónak.
Azért sajnálom... -
veterán
válasz ldani-91 #7184 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem én is.
A gépben levő processzor TDP-je 35Watt.
Amit viszont bele készülsz rakni, annak 45Watt.A gép hűtését 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték. Azokat biztonságosan le tudja hűteni anélkül, h károsodna a gép.
De a 45W-al lehet nem tud majd mit kezdeni. Egyfolytában megy majd a hűtő, és talán még akkor sem tudja lehűteni. Az ilyen nem tesz jót a gépnek, alaplapnak, stb alkatrészeknek.
Inkább olyan processzort kerestél volna, ami max. 35W-os TDP-jű.
A gép kézikönyvében is csak pár proci szerepel.
Remélhetőleg BIOS szinten támogatni fogja.A szerelésről nagyon jó tutorialt találtál, azt a portált egyébként én is megtaláltam, de nem ezt az oldalát. Nagyon jól le van írva mit hogy kell ki- ill. szétszedni rajt.
De mi szóltunk, h a procival hűtés gondok lehetnek.
-
ldani-91
csendes tag
válasz Thunderzolee #7181 üzenetére
Köszi a gyors választ. Egy i7-2820QM proci lenne majd bele.
Már szedtem szét az előző notimat, ott is proci csere volt, az talán még bonyolultabb volt. Találtam egy honlapot, ami direkt ezzel a típussal foglalkozik, sajna videót viszont nem.
http://broo2.blogspot.hu/2011/07/acer-3830tg-6431-teardown.html
Csak hát ez egy jóval drágább gép, ezért nem merek ebbe bele kezdeni... -
veterán
válasz ldani-91 #7180 üzenetére
Milyen processzort vettél bele? (Típusszáma?)
Ha még sosem szedtél szét laptopot, meg úgy általában semmilyen elektronikai cuccot, akkor csak óvatosan. Nem garanciális már? Van hozzá kisméretű csavarhúzókészleted?
Youtubeon vannak talán videok szerelésről. Nem néztem át a találatokat, keress köztük, gyakran raknak fel szét/összeszerelésről különféle videokat.Én még néha kis szigszalaggal meg is szoktam jelölni a csavarok helyét, ill. nagyjából összeírom, melyik csavart honnét szedtem ki, ha ismeretlen, túl bonyolult gépet szedek szét.
Szervizbe is elviheted, ott majd fizetni is kell az egészért. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol kifejezetten notebookokkal foglalkoznak.
Az nem baj, h te viszed a procit, notikhoz általában úgysem tudnak alkatrészt.[ Szerkesztve ]
-
ldani-91
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Van egy acer timelinex 3830 tg típusú laptopom i5-ös procival, és szeretném upgrade-elni i7-re. Megvan a proci, csak nem tudom, hogy kéne neki kezdeni. Vagy inkább vigyem el egy számítógép szervízbe? Nem gáz, hogy hozott alkatrészből kell majd dolgozniuk?
Köszönök mindenféle segítséget! -
counter87
csendes tag
válasz Thunderzolee #7178 üzenetére
köszi
"Válság van. Örülj ha két szelet kenyér közé berakhatsz egy harmadikat..." :)
-
veterán
válasz counter87 #7177 üzenetére
Ezt inkább itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/friss.htmlOtt KillHates biztos tud segíteni.
-
counter87
csendes tag
Sziasztok! Hátha tud segíteni itt vki...
Notebook kijelző asztali géphez lehetséges? szakik csak bátran!
Leszedáló megjegyzésektől kíméljetek!
Van pár db alaplap hibás régebbi notim, kijelzőket leszámítva kuka az egész! Érdekelne megvalósítható-e noti kijelzőt asztali gépre vezetni? Mi a módja, illetőleg emberi áron vállal-e ilyet vki? Notebook téren sötét vagyok mint az éjszaka, alkatrészeket tudok csere-berélni, de forrasztás ezaz amaz nem hinném, hogy menne!
Van pár darab letöltő gépem, azokhoz menne, tehát heti pár órát menne csak, míg elindítok ezt meg azt!
Értelmes és építő jellegű hozzászólásokat várok!
notik: dell c600, toshiba satellite 2100cds, ...
köszönöm"Válság van. Örülj ha két szelet kenyér közé berakhatsz egy harmadikat..." :)
-
veterán
-
Tenken
őstag
Érdemes lenne logolni pár alkalommal a processzor teljesítményét mielőtt lecseréled. Könnyen elképzelhető, hogy a jelenlegit sem használja ki teljesen. HD 4330 nem egy acélos kártya, ha elérted vele a limitet, akkor több/stabilabb fps-t egy erősebb cpu mellett sem fogsz kapni.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
veterán
Leauge of Legend?... hmm... egyetemista vagy te is?
Hát a kinézett proci többet tud, az biztos.
Ugye nálad akkor nem a VGA kérdés, hanem, h processzorból mit lehet még hozzátenni, h multiban a több szereplő is gördülékenyebben fusson. A kétszer akkora L2 tárból profitálnál, meg a magasabb órajelből is, ez biztos.
Ha nincs anyagi problémád, akkor vágj bele, aztán megírod ide, h mennyit javult.SSD-t, h milyet vegyél, inkább itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/friss.htmlA HDD kerettel kapcsolatban is tudnak majd ott segíteni.
Igen, egy keretet kell venned, amit az optika helyére lehet betenni, és abba kell majd a HDD-t átrakni, a HDD helyére meg mehet az SSD. (Optika helyéről általában nem tud bootolni, ezért kell átcserélni.)
Van olyan keret is, amihez adnak egy külső burkolatot, amibe a kivett optikát tudod rakni, és USB kábel is van hozzá, és ha rádugod a gépre, akkor tudsz lemezt írni továbbra is. És mindez nem drágább a sima beépíthető keretnél.
Esetleg a beépítő keretet a másik notis topicban is tudnak konkrét típust ajánlani:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/friss.html[ Szerkesztve ]
-
Arms
csendes tag
válasz Thunderzolee #7171 üzenetére
köszi a választ!
Igen 4330 van benne, igazából csak a league of legend-el játszok, a multi miatt gondoltam hogy az erősebb proci jól jöhet.
Ha már megemlítetted az SSD-t, milyet érdemes venni? Ha meg szeretném tartani a most benne lévő HDD-t akkor az SSD-t be lehet rakni az optikai meghajtó helyére is?
-
veterán
Jó kérdés.. mindenesetre itt valamivel előrébb van:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlUgye picit magasabb az órajele, meg hát az L2 tár használhatóbb méretűre növekedett.
HD4330-as van benne neked is?
Hát, játékok terén nem lesz erősebb, ott a VGA a szűk keresztmetszet.Sokkal nem lesz erősebb, bár az órajel valamivel magasabb mivolta miatt fürgébb lesz.
Igazából egy SSD dobná meg a sebességet.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Arms
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP Compaq Presario CQ61-420SH laptopom, és az érdekelne hogy a benne lévő Athlon II M320 2,1GHz procit megéré e kicserélni egy Turion II Ultra M640 2600 MHz-re. Mind a kettő TDP-je 35w és a foglalatuk is megegyezik. 30 fontért tudnák hozzájutni a procihoz. Van akkora különbség a két proci között hogy megérje kicserélni?
Köszönöm a válaszokat!
Armand -
veterán
A HP-nél nem vész el a garancia merevlemez, ram bővítésekor.
Kevés olyan gyártó van, amelyek e két dolog cseréjébe beleköt.Nem vagyok benne biztos, de ha jól tudom, a gyártó specifikus topicokban az első hsz-okban le van írva, h melyik gyártó engedélyezi, és melyik nem ezen alkatrészek cseréjét.
Nem véletlenül szerelik a gépeket úgy, h alul kis ablak van a merevlemeznek, ill. a memóriának, h könnyen hozzáférhető legyen.
-
ocsi19
senior tag
Felhívtam az egyik hivatalos HP szervizet és a csóka azt mondta, hogy cseréljem ki én a HDD-t, meg bővítsem a memóriát, a garancia nem veszik el, mert úgysem tudják, hogy belenyúltam e a gépbe...nem rossz...
Azért nem semmi...mi van pl ha egy teljesen amatőr csinálja és szétbarmol valamit? -
veterán
válasz Tibitabi #7166 üzenetére
Itt azt írja, h F10-el, majd azon belül az F1-el lehet belépni:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=bph07110&lc=en&cc=us&dlc=en&product=3380544
A hibáról kérdezd meg őt: KillHates.[ Szerkesztve ]
-
Tibitabi
tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion 6500-as vagy bármely laptopnál általában melyik billentyűk hozzák elő a BIOS-ost?
(Mert egy ilyen gép vinyó nélkül eléggé elmosott képet hoz be a bekapcsoláskor. És ráadásul olyan mintha kb 8 db telefonkijelző jelenítené meg egymás mellett, hogy HP. Vagy ebben az esetben normális, hogy kb 8 részre osztja a képet. Majd a következő fekete képernyőn egy sor megjelenik elcsúszott betűkkel ugyanígy 8 helyen: Not found system...Félek, hogy VGA-s a laptop.)[ Szerkesztve ]
-
benderguz
csendes tag
válasz Thunderzolee #7164 üzenetére
Köszönöm gyors válaszodat.
-
veterán
válasz benderguz #7163 üzenetére
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr_ram/listaz.phpHa jó PDF-et találtam hozzá, akkor 266MHz-es modulok vannak benne. Lehetőleg ne vegyél nagyobbat.
Lehet, h elindul 333-as, vagy esetleg 400MHz-es modulokkal is, és aztán 266-on hajtja majd őket, de egyáltalán nem vagyok biztos benne. Inkább 266MHz-eseket keress hozzá.
Dual channel nincs, úgyhogy az lényegtelen.
Viszont mivel SiS chipsetes, előfordulhat, h eltérő időzítésekkel bíró modulok esetén fogja magát, és nem indul el. Ajánlatos inkább kettő egyforma darabot venni.A manual azt írja, h csak összesen 512 rammal megy, de a neten rákeresve a memory-upgrade típusú oldalak azt írják, 1GB-ot is bele lehet tenni. (De csak 2×512-es modulok formájában.)
[ Szerkesztve ]
-
benderguz
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!!!
Lenne egy olyan kérdésem kapott a fiam egy Maxdata 3000T laptopot/notit 2x256 MB memóriával és én szeretném kicserélni benne 2x512 MB -ra milyet tehetek bele? Ami most benne van
Hynix PC2100S-25330
HYMD232M6466-H AA
256MB DDR 266MHz CL2,5Válaszotokat köszönöm
üdv:B.Ú.É.K
-
veterán
Nem, az XP maximum 3.5GB-ot fog látni.
Ezt olvasd el, h megértsd mi a különbség 32bites, és 64bites operációs rendszerek közt:
http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.htmlDe miért használsz még XP-t?
Ez a konfiguráció Win7 alatt jobban teljesítene.
Valamivel a notin nem kompatibilis a Win7 64bit?
Alapesetben minden eszközhöz fel fogja ismerni a drivereket, ha esetleg valamihez nem, akkor majd ráérsz ahhoz keresni drivert akkor, ha valóban szükséges.A mini PCI-E csatlakozó egyféle van, úgyhogy azzal nagyon nem tudsz mellélőni, de ezért mondtam, h mielőtt elkezdesz keresgélni, vedd le a gép hátulját, és nézd meg, hogy is néz ki valójában.
A wi-fi kártya lehet akár 3 csatlakozós is, de annál majd értelem szerűen csak kettő csatira kell dugni a vezetékeket. Így 450-es N-es Wi-firől ne álmodj.
Wi-Fi-vel kapcsolatban érdeklődhetsz még a másik notis topicban is:
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja/friss.html
De tudtommal csereberélhetők, az n-esek egy jó része már 3 antennás, de ilyen esetekben is fel lehet őket használni, de csak kettőre kell rádugni a csatikat. Értelem szerűen az adott moduloknál meg van határozva, h melyik kettőre.
Ettől függetlenül én is 2 antennásat keresnék.Proci ügyben pedig úgy van, ahogy Tenken is írta.
Én kihagytam ezt, mert gondoltam, nem lényeg, de valóban úgy van.
Ha a BIOS nem tartalmazza a CPU-mikrokódot, akkor a CPU nem indul el. Némely gyártó belerakja a BIOS-ba az adott chipset összes processzorának a mikrokódját, de vannak gyártók, amelyek csak azokat, amely(ekk)el a notebookot forgalmazzák.
És valóban, angol nyelvű fórumokat szoktam én is átböngészni ilyen esetekben keresve infót, h milyen processzorokat cserélgettek a gépben, de beláthatod, h ennyire alaposan senki nem fogja helyetted átnyálazni az internet bugyrait Google első 10 találatánál nagyobb mélységben.
A BIOS ez irányú frissítése inkább asztali lapoknál jellemző, ha egy notit kiadnak, utána már ritka az olyan BIOS frissítés, amit csak azért adnának ki, h újabb CPU mikrokódokat tartalmazzon.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Dikri
tag
válasz Thunderzolee #7158 üzenetére
Szia!
itt olvastam, de ugy látom neked volt igazad, mert félre forditottam...
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB82022E0000R01.htm
egyébként, winxp 4Gb memet Sp3al kezeli tendesen?Procit illetően, most is 2.4Mhz-n megy (t8300) és akkor a legnagyobb ami 800fsb az a t9500 az 2600Mhz, de nem számottevő a különbség, ugyhogy ezt nem eröltetem.
wifit megnéztem, tehát bármilyet belerakhatok, aminek a lábkiosztása ugyan ilyen? iletve 2db antennája legyen?
-
Tenken
őstag
válasz Thunderzolee #7159 üzenetére
Ha olyan proci kerül a lapba, amit hivatalosan nem támogat, akkor fordulhatnak elő ilyenek. Szélsőséges esetben bootolni sem fog. BIOS frissítésre nem érdemes várni, amit nem tesznek bele gyárilag, azt nem fogják később sem reszelni a támogatással. Utána kell olvasni, hogy a konkrét típusba azt a konkrét processzort belerakva (ha típus idegen) mik a tapasztalatok. Ez nem egyszerű, de a felesleges pénzkidobás lehetősége miatt erősen ajánlott elvégezni.
Illetve, olyan procit válasszunk amivel alapból is szerelik. Ilyenkor a gond a hűtés szokott lenni. Sokszor eltérő csőmennyiségű hűtést alkalmaznak. Ezzel is spórolnak, meg javítanak is a nagyobb terhelésű gépeknél egyszerre.
Én egy E6420-ast akarok i5-ről négymagosítani idővel. Nem akarok parát, így azt a quadot kapja majd, ami a gyáriban is lehetne, de hűtést is vennem kell mellé, mert tapasztalatok alapján kevés lesz. Bár nekem csak proci lesz dvga nélkül, mégis azt a kétcsöves rendszert ajánlják mellé aminek i7-et meg quadrót kéne egyszerre hűtenie."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
veterán
Hát ez érdekes, nem nagyon tudom mit mondjak rá, hogy vették észre, h nem megy a Turbo mód?
BIOS-ban nem volt kikapcsolva?De azt tudod, h a Turbo mód hogy működik, ugye?
Az nem mindig megy, csak ha épp elég egy mag az éppen szükséges teljesítményigény kiszolgálására, ha nem elég, akkor bekapcsol a másik/többi mag, és a Turbo órajel visszaáll a normál órajelre.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
A benne levő chipkészlet PM965-ös.
Ez csak 800-s FSB-t támogat.
Lehet, h elviszi az 1066-os FSB-jű T-vel kezdődő processzorokat is, és 800-on hajtva lehet őket használni, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Ráadásul ha csak 800-as FSB-vel menne, akkor a 11.5-ös szorzónak köszönhetően mindössze 2.3GHz-es maximális órajele lenne; tehát alacsonyabb lenne a jelenleginél is.
Egyébként ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A P-vel kezdődőeket nem.A chipset leírásában csak maximum 4GB ram támogatása szerepel:
http://ark.intel.com/products/29822/Intel-82PM965-Memory-Controller
Hol olvastad, h a chipset tud 8GB ramot is kezelni?
A későbbi szériás P300-as gépekben már PM45-ös chipset volt, az valóban kezel 8GB-ot is, de alapesetben a 965-ös chipset csak 4GB-ot kezel.A wi-fi modul cserélhető, szedd le a gép hátulját, megnézed mi fér el bele.
Mihez kell az N-es Wi-fi? Töltesz le a géppel?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
D013
aktív tag
válasz Thunderzolee #7155 üzenetére
Köszi a választ!
Utánaolvastam amennyire csak tudtam, volt olyan aki ezzel a típussal belefutott olyan problémába, hogy i7-nél nem működik a Turbo Boost. Ez mondjuk aggodalomra ad okot, remélhetőleg ha ez nem egyedi probléma, akkor bios frissítés van hozzá. -
Dikri
tag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném. Van egy toshiba satellite p300-133 laptopom. a modelszáma pspc4e. Memoriát szeretnék bővíteni benne. A kérdés, hogy a 4 Gbyteos modulokat kezelné-e. A toshiba tudásbázisán utánaolvasva, a chip készlet tudja, a proci is 64bites és elileg van bios frissités is, bát, hogy mit tud...De a termékleirásban mégis csak max 4Gb van megjelőlve (2*2Gb).A következő kérdés a proci lenne jelenleg t8300 van benne. vajon a t9900 müködne. az fsb elöbbinél 800, mig utobbinál 1033. vagy ami max müködne az a t9500? Viszont ez nem sokkal erőssebb.
És az utolso kérdésem a wifi kártya cserélhető e egyáltalán? Egy N szabványos jol jönne.
köszönöm előre is.
-
veterán
A kézikönyve alapján kezeli az Arrandalet, és a Clarksfieldet is:
support.acer.com/acerpanam/notebook/2009/acer/aspire7740g.htmlUgyan nincs felsorolva mindegyik processzor, de gondolom a 9százas szérián kívül az összeset kezeli. Ezek azok:
intel/first generation core i series.htmlMivel a kézikönyvben szerepel a 820QM is, aminek 45W a TDP-je, ezért gondolom a gép hűtése fel van készítve rá, h ekkora hőtermeléssel is megbirkózzon.
A 9százas szériának 55Watt, úgyhogy azt inkább kerüld, de a többivel nem lesz gond.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
D013
aktív tag
Sziasztok.
Egy Acer Travelmate 7740g tipusú laptoppal rendelkezem. Első generációs i3-370M van benne, Intel HM55-ös alaplappal. Cserélhető-e ez a processzor ugyanilyen generációs Arrandale, esetleg Clarksfield tipusú processzorra? -
veterán
válasz turbobusa #7152 üzenetére
Itt érdeklődj inkább:
http://prohardver.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.htmlAkkumulátor üzemidejét is írd még mg idle, ill. pl. film nézés közben.
[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
Üdv!
Bátorkodok feltenni kérdésemet, miszerint egy Asus K50in típusú notebook mennyi pénzért adható el?
Garancia ha jól tudom nincs már rá, állapotát nézve hibátlan mind külső s működés terén.
T4300-as cpu, g102m 512mb vram, 3gb ddr2, 250gb hdd található benne. Kijelzője ledes, pixelhiba mentes.
Táblagépre váltanék, mert asztali gép mellé feleslegesnek tartom, viszont minden áron nem adnám el, ha nem ér már annyit.60-70k közé gondolnám az eladását, utóbbi esetben akkor adnék mellé mondjuk egy oem win7 kulcsot.
Boldog új évet!
-
donát01
csendes tag
válasz Thunderzolee #7133 üzenetére
Ahogy nézegettem,a mostani ésszerű választás a z i5 3320m lenne,kár hogy az i5 3570k nem megy bele.
Kicsit várok,hogy essen az ár,mert azért elég drága még. -
Tenken
őstag
Nem hiszem, hogy komoly érvágás lenne nekik, tekintetbe véve, hogy ők zsákszámra véve közel nem azt az árat fizetik, mint mi darabonként a kiskerben. Figyelembe véve, hogy sok esetben még akkor sem fogsz tudni fejleszteni, ha fizikailag alkalmas lenne, szerintem nem túlzás ha úgy érezzük, hogy hülyére vesznek minket a gyártók.
(Pár éve Intelnek volt egy próbálkozása, hogy uniformizálja a notis felépítést is, még be is állt mellé pár név. De az egész részükről, csak marketing volt, hogy szimpatikusabbak legyenek, amíg a többiek nyilvánvaló módon próbálták csírájában megfojtani a kezdeményezést.)"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Ja, ha megcsinálják oké, de pont ezt mondom, hogy valószínűleg elküldenek a búsba, mert miért nem azzal vetted. Vagy megcsinálják, de elveszted a garanciát.
Ehhez képest nincs veszteni valónk, ha magunk szerelünk sem.."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
-
Tenken
őstag
Ezt erősen kétlem. Bevett reakció a gyártók részéről, hogy vedd úgy a gépet, ahogy használni akarod. Sok esetben még hdd-t sem tudsz úgy cserélni, hogy ne sérts meg valami garanciás matricát. Legjobb esélyed az, ha magad oldod meg, ügyelve hogy később ne legyen felfedezhető a ténykedésed. Garanciális ügyintézéskor (!ne felejtsd el vissza cserélni majd a régi procira!).
Amúgy elképzelhető, hogy menne benne az A10 is. Ezt ki kellene próbálnod valakivel, aki hajlandó megbontani az övét és kikapni egy teszt erejéig(, ha honorálod érte, szerintem találsz itt fórumon ilyen bevállalós tulajdonost). Ha megy akkor zsír, ha nem akkor jöhet az A8. Szerintem megérné, mert a széria egyetlen érdemleges darabja az A10, amíg nem zárható ki, addig nem gondolkodnék másban.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát a csavarok fejét ne daráld le.
Lehet a HP is átcseréli, de azt inkább itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/hp_notebook_laptop_topik/friss.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ocsi19
senior tag
válasz Thunderzolee #7142 üzenetére
tényleg nem tűnik nagy dolognak, asztali gépet sokat szereltem, úgyhogy szerintem nem lesz nagy kihívás.
Az a kérdés, hogy valamivel megjelölik e, hogy ne lehessen csak úgy szétszedni.
Köszi!
-
veterán
Te is kicserélheted, nem hiszem, h olyan nehéz lenne.
Így kell szétszedni:
http://www.youtube.com/watch?v=bJjJw26Oib8#t=04m39sOtt a lyukas alulemez alatt van a processzor.
Csak egy normális csavarhúzó kell hozzá. (meg paszta)Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ocsi19
senior tag
válasz Thunderzolee #7135 üzenetére
Találtam is egy A8-4500M-es procit.
Tehát ha esetleg úgy gondolom, akkor ezt megrendelem, besétálok a HP szervizbe, kezükbe nyomom a gépet meg procit és megkérem őket, hogy cseréljék ki, akkor pikk pakk beleteszik(némi apróért) és működik a A8 procival?
(Bocs, hogy ilyen egyszerűen írom le, de nem nagyon értek hozzá.) -
Kornel213
tag
válasz Thunderzolee #7139 üzenetére
Köszönöm!
Igen igazad van, csak sikerült nagyon jó áron hozzájutnom 1 éve. Akkor valószínű elfogom adni és veszek egy erősebb vga-val rendelkezőt." A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."
-
veterán
válasz Kornel213 #7138 üzenetére
Ezekben nem cserélhető a VGA, dedikált ugyan, de rá van forrasztva az alaplapra a VRAM-al együtt.
Mielőtt megvetted, érdemes lett volna a "Milyen notebookot vegyek" topicban rákérdezned.
Jobb lett volna egy olyan modellt keresned, amiben a kisebb processzorhoz (i3, esetleg i5 is bőven elég erős), nagyobb VGA társult volna. Persze nem tudom mire használod a gépet, de az i7 szvsz feleslegesen erős a legtöbb átlag-felhasználónak.
-
Kornel213
tag
Sziasztok
Van egy HP Pavilion dv6-6120sl típusú laptopom amiben szeretném cserélni a vga-t nem tudom kivitelezhető-e.
Főbb paraméterei:
-Processzor: Intel Core i7-2630QM
-Ram: 8 GB DRR3
-VGA: Ati Radeon HD6490M 1 GBA problémám az hogy ez a vga elég gyenge, pl egy HD6770M-en simán megy mondjuk a Crysis 2.
Előre is köszi a segítséget!" A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."
-
ocsi19
senior tag
válasz Thunderzolee #7135 üzenetére
Remélem ezzel a procival is eldöcög majd a gép, a későbbiekben terveztem, hogy fejlesztek a CPU-n.
Köszönöm a választ!
-
veterán
A VGA ezekben rá van forrasztva az alaplapra, tehát nem cserélhető.
Ezen Probookok mindegyikében HD7650-es Radeon van.A proci az a foglalat/chipset alapján cserélhető, de HP-nál előfordul, h amit nem ír a kézikönyv, azt nem táplálták bele a BIOS CPU-mikrokódjai közé.
Namost ebben az esetben az a furcsa, h a linken benne levő A4-4300M sincs benne a kézikönyvben.
Legalább elképzelhető, h a másik nem benne levőt (A10-4600M) is támogatja.Szóval összegzésképpen szerintem az FS1-es foglalat mindegyik processzorát bele lehet tenni, de a dedikált VGA nem cserélhető.
Az általad felsorolt listán pontosítanék:
A10-4655M csak BGA tokozással került gyártásba, ezt nem lehet belerakni, (ezek ilyen alacsonyabb fogyasztású modellek)Ezek az FS1-es processzorok:
A4-4300M
A6-4400M
A8-4500M
A10-4600M
Mindegyik 35W-os TDP-jű, így a hűtéssel nem lesz gond.Arra gondoltál, h a későbbiek folyamán cserélnéd a processzort?
Hát jól gondold át, mert egyrészt ezek iszonyúan túl vannak (még) árazva, másrészt Intel procikat sokat hirdetnek, de AMD-t kevesebbet látni. Legalábbis itt a Hardveraprón ritkább.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Ebben a laptopban a CPU-t és VGA-t milyen típusokra lehet cserélni?
Ha jól tudom, akkor CPU-t ezekre:
A10-4600M (4 mag)
A10-4655M (4 mag)
A8-4500M (4 mag)
A6-4400M (2 mag) -
veterán
válasz donát01 #7131 üzenetére
Értem.
Egyébként itt össze tudod hasonlítgatni az Intel féle HD3000, HD4000-hez képest hol helyezkedik el az ATI HD4530:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlVagy itt akár játék FPS-eket is meg lehet nézni:
http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.htmlHát igen, a GT630 valamivel jobban áll, lehet érdemesebb lett volna olyat venni.
Ha átcseréled nem kell tenni semmit.
Mint asztali gépeknél, itt is deafultra kell előtte BIOS-t állítani. Asztalinál BIOS resetet szoktak csinálni, vagy kiveszik az elemet, itt erre nincs mód, elég az alaphelyzetbe állított BIOS is.
Új oprendszert processzorcseréhez nem kell felrakni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
sarkadifeca
tag
válasz Thunderzolee #7127 üzenetére
Köszönöm a segítséget! :-)
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
donát01
csendes tag
válasz Thunderzolee #7128 üzenetére
Hi
Athlon x2 Q64,nem érdemes cserélni,sokkal jobb nem lenne ráadásul ati radeon hd 4530 videókari van benne.
Amúgy tegnap este próbáltam 1024 x768 felbontásban szépen vitte az AVP-t,a kép is szebb mint az intel r hd-el.Köszi a segítséget,ha sikerül csippentenem egy i5,vagy i7-et azzal egy darabig kihúznám.
Még annyit,hogy ha ki lenne cserélve,mit kell,ill érdemes újra konfigolni? -
veterán
Nem tudom mennyit érhet, talán 30ezret.
Itt van neki topicja, megkérdezheted:
http://itcafe.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.html
Érdekes a topic utolsó hsz-a, valaki pont egy hasonló gépet akar beáraztatni.HD Sentinel tesztkép?
Hány tányéros a merevlemez?
A videokártyáról valami típusszám is illene, a 128mega ram az semmit se jelent, ráadásul ha jól sejtem, a központi ramból csípi le a rendszer.
Tartozékok? Egér, táska, CD-k?Szerintem Ati X200-as a chipset, és az ehhez tartozó Radeon IGP dolgozik benne.
CPU-Z-vel is kiolvashatod az adatokat.Esetleg még egy pontosabb típusszámot is megadhatnál, a gép alján biztosan rajt van kis matricán, mert L100-asból többféle is volt, nehéz rákeresni, melyik is ez tulajdonképpen.
-
wii90
tag
válasz Thunderzolee #7126 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ pont annyi 1,5GB RAM van benne, a chipset -et nem találtam everestben én meg anélkül semmit sem tudok Azt kb saccperkábé megtudod mondani mit kóstálhat a noti? 40GB HDD, 128MB VGA 1órás akku kulturált állapot...
-
veterán
válasz donát01 #7124 üzenetére
Milyen a processzor a DV6-osban?
Socket S1G2-es foglalatú AMD?Ezek közül valamelyik?
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#Turion
Vagy csak Sempron?A linkelt lista alapján kereshetsz ahhoz a géphez is erősebbet a benne levőnél, hátha van olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sarkadifeca #7125 üzenetére
Ki lehet cserélni természetesen.
Arra figyelj, h a merevlemezeket többféle vastagsággal gyártják:
A te gépedben ha jól adta ki Google, akkor 9.5mm vastag van. Ebbe tehetsz ilyen, vagy 7mm-es SSD-t is. Arra figyelj, h be tudd szerelni, mert van gyártó, amelyik keretbe teszi a merevlemezét, de az SSD-t ugyanabba a keretbe nem lehet betenni, így anélkül kell beletenni a gépbe.
Esetleg szedd le a hátulját, és nézd meg milyen a merevlemez rögzítése.
A lyukak egyébként szabványos helyen vannak, azokkal nem lesz gond.A gép chipsete HM65-ös, ennek a déli hídja már tartalmaz SATA3-as csatlakozókat is, Aidával olvasd ki Sata3-as-e a csati ahová dugnád az SSD-t, bár igazából lényegtelen, ha SATA3-as SSD-t veszel hozzá (márpedig az újak ilyenek), akkor nagy valószínűség szerint SATA3 módban fog futni.
Hogy melyik a legjobb bestbuy SSD?
Azt inkább az SSD-s topicban kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/friss.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Gondolom Intel 915-ös chipset.
Ezek a Core architektúra előtti utolsó generációhoz tartoznak. A híres Centrino platform.
Csak ilyen egymagos Pentium M processzorokat kezel.
Közös jellemzőjük: 533-as FSB, 2MB L2 tár.
M740..........1.73GHz
M750..........1.86GHz
M760..........2.00GHz
M770..........2.13GHz
M780..........2.26GHzEzek mehetnek bele.
Vannak hasonló tulajdonságokkal bíró, de 5-re végződő processzorok is, azoknak csak 400-as az FSB-jük, olyat inkább ne vegyél, kicsit visszalépés lenne.Sokat nem nyersz velük, csak órajelben magasabbak a későbbi példányok, de pl. 780-ast még szinte sosem láttam. Szüleim laptopjában 770-es van. Édesapámnak úgy ahogy internetezni megfelel, de HD-t például csak 720-ast visz 70-80-90%-os processzorterhelés mellett. Az 1080 az beszaggat. Hát ez van, ezek már régi generációhoz tartoznak. Nem is szeretem használni azt a gépet ha otthon vagyok se, bár előtte ülve végülis jól lehet használni.
Mennyi ram van még a gépben?
Egy-másfél giga azért nem árt a gördülékeny munkához.Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/mobil/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php[ Szerkesztve ]
-
sarkadifeca
tag
válasz donát01 #7124 üzenetére
Sziasztok!
A páromnak van egy Fujitsu Lifebook AH531 típusú laptopja! Kérdésem az lenne, hogy ebben lehet-e cserélni a HDD-t SSd-re? A HDD-t már megtaláltam és úgy látom hogy befér oda egy 2,5"-os ssd is csak nem tudom milyen csatlakozású a kellene vagy jó bele a sata2-es??
Samsung v. ocz v. corsair menne bele 64GB-os.
Most egy Seagate 2,5" 320GB-os 5400 rpm-es Sata 2-es HDD van benne.
A válaszokat előre is köszönöm !
Üdv!
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
donát01
csendes tag
válasz donát01 #7123 üzenetére
A teszten egyértelműen kiderült,hogy i5 hd 4000 vagy jobb cpu-t érdemes cserélni. A laptopom 100k volt,ha használtan tudnék venni cpu-t akkor is jobban járnék,mintha 200xk kellett volna kiadnom.
Van egy pavilion dv6 1110 -em is,de annak a képe szebb,de kb ugyanolyan lassú. -
donát01
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #7121 üzenetére
Köszi a megerősítést én is arra gondoltam,hogy menne a procicsere,de várok egy kicsit,hogy esik-e az ár,valószínüleg i5 lesz a befutó,az i3-nak nem lenne értelme.
Az előny,hogy nem kell videókarin törni a fejem... -
wii90
tag
Helló! Mostanában került hozzám egy Toshiba Satellite L100 notebook amiben egy Mobile Intel Pentium M 750, 1866 MHz (14 x 133) proci van a kérdésem a következő lehet jobbra nagyobbra cserélni benne a procit? Ha igen milyet keressek hozzá? Köszönöm és üdv.
-
Mr.Csizmás
titán
Az az Oprendszer, nem használok Vistát, teljesen szét barmolták ezek a piacot, hisz még mindenki xp-t használ, nem értem miért kell az emberekre ezt erőltetni, a legtöbb program én úgy tudom Xp-re vannak írva, és nem biztos hogy egy Xp-s program elfut mondjuk egy Vistán vagy win7-en vagy win8-at, gyalázat amit ezek csinálnak!!
bocs, de ez a hsz. 2006-7 óta lebegett a rendszerben, és csak most küldte el? szerintem vedd fel a technikusokkal a kapcsolatot...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
válasz donát01 #7119 üzenetére
A processzormagba van integrálva, jól tudod.
A Celeron B8százasokban, és a Pentium B9százasokban Intel HD Graphics (Sandy Bridge) néven futó Intel HD2000 van.
A "normális" második generációs (Sandy Bridge) Core i processzorokban, mindben (i3, i5, i7 egyaránt) HD3000 van.
Ez valamivel erősebb a HD2000-nél.
Az asztali Sandy Bridge változatok nem mind kapták meg a HD3000-et, de szerencsére mobil vonalon mindegyik CPU megkapta.A harmadik generációs Core i családban (Ivy Bridge) pedig HD4000 van. Ez még egy picit erősebb.
A gépben HM76-os chipset van, ez kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat is. Tehát ha esetleg ilyet vennél hozzá, akkor abban már HD4000 lenne.
Itt fel vannak sorolva a második, és a harmadik generációs Core i processzorok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_/hsz_7024.htmlItt össze tudod hasonlítani a HD Graphicsok adatait:
wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Intel_graphics#Sixth_generationAz nVidia GT630-as ha nincs a gépben, akkor utólag már nem lehet "belerakni", ezek forrasztva vannak az alaplapra, még ha össze is lehetne hozni, se hűtés nincs hozzá, ráadásul a garancia is ugrana.
Mielőtt megvetted a gépet, érdeklődnöd kellett volna pl. a Milyen notebookot vegyek topicban, h az általad játszott játékokat milyen VGA képes futtatni.
Youtubeon egyébként vannak videok róla, h milyen platformon mik futnak el.
Itt van pl: az AVP HD2000-en, HD3000-en, és HD4000-en.
Vásárlás előtt érdemes átnézni mi hogy fut el egy adott hardveren.És hát a Google is sok tesztet dob ki, h mégis mire elég a HD3000, vagy a HD4000.
De nem vagyok benne biztos, h érdemes belevágni a cserébe, ezek a processzorok még erősen túl vannak árazva, legalábbis mikor utoljára láttam eladó 2.gen, 3.gen Core i3 processzorokat.
Itt tudsz hozzá keresni:
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.php[ Szerkesztve ]
-
donát01
csendes tag
válasz Thunderzolee #7103 üzenetére
Hi
Vettem egy lenovo g580-at ,de aztán rájöttem,hogy ezt a szériát hiba volt választani.
B960 proci és intel r hd videókártya van benne ami egy kalap szar,még az AVP-t se viszi el rendesen.Eladni nincs kedvem. Úgy tudom,hogy a cpu-ba van integrálva a videókártya,és ha esetleg egy nagyobb cpu-ra cserélném mondjuk i3-ra,vagy i5-re működne a dolog? /esetleg még a b960 szériánál maradva van olyan verzió is ami nvidia gt630m-et tartalmaz/
Válaszodat előre is köszi. -
hamyka
senior tag
válasz Thunderzolee #7117 üzenetére
Nagyon köszi
De ahogy olvastam nem éri meg mxm-es gépet venni
de azért beleolvasok
nagyon köszi
És még valami :
Boldog karácsonyt nektek
és búék az ágyalá :
Comodó új távlatok...........
-
veterán
A laptopokban kétféle videokártya van.
Integrált, vagy dedikált.
Az integrált régebben a chipsetbe, manapság a processzormagba van integrálva.
A dedikált pedig egy különálló videokártya.
Ez utóbbi nem feltétlenül jelenti azt, h cserélhető, többnyire az alaplapra van forrasztva a VGA-hoz tartozó memóriachipekkel együtt; de ha MXM-es a foglalata, akkor többnyire cserélhető.http://prohardver.hu/tudastar/mxm_grafikus_kartya.html
És Google is sok találatot ad.
pl:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_PCI_Express_Module
Az MXM Upgrade oldalon a menüpontokra kattintgatva szépen átnézheted mit kell/lehet róla tudni:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hamyka
senior tag
válasz Thunderzolee #7114 üzenetére
Remélem kicsit beleszólhatok én is
szóval :
Köszi a cikket, beleolvastam én is, egyedül ami nem tetszik :
Az az Oprendszer, nem használok Vistát, teljesen szét barmolták ezek a piacot, hisz még mindenki xp-t használ, nem értem miért kell az emberekre ezt erőltetni, a legtöbb program én úgy tudom Xp-re vannak írva, és nem biztos hogy egy Xp-s program elfut mondjuk egy Vistán vagy win7-en vagy win8-at, gyalázat amit ezek csinálnak!!
Másik dolog :
Oemes verziójú Oprendszert akarnak értékesíteni ( egyesek ) nem értem, és nem látom értelmét, ekkora marhaságot!!!
Ha bedöglik az Alaplap akkor aztán lehet venni újból Oprendszert mert ugye csak ahhoz az Alaplaphoz jó a vásárolt Oprendszer ami benne volt a gépben, és ha ki van cserélve akkor a másikhoz nem jó!!
Én nem tudtam hogy mi az hogy Oem, de már tudom és nem kérek belőle!!
Elnézést a vélemény nyilvánításért de gondoltam én is írok ide valami értelmeset,illetve hogy senki ne vegyen Oem verziójú oprendszert, nem éri meg
üdv nektek
-
veterán
válasz kiskozi #7113 üzenetére
Az SU3500 BGA tokozású processzor, nem is gyártották PGA tokozással. A BGA az meg azt jelenti, h rá van forrasztva az alaplapra. Nem cserélhető.
A platformról itt van egy kis ismertető, elolvasva megérted, mi az
előnyeértelme az ilyen gyenge platformnak:
ipon.hu/elemzesek/acer_aspire_5810tg_vs._msi_x600x_alkalmi_vetelek[ Szerkesztve ]
-
kiskozi
csendes tag
Sziasztok
Remélem tudtok nekem segíteni! van egy MSi X600X slim notim intel CULV SU3500 procival. az lenne a kérdésem, hogy lehetne-e cserélni másik, erősebb procira? Netezni, filmezni elég, de azért az egy mag és az 1,4 GHz azért karcsú. Ha lehet, akkor ajánljatok processzort és esetleg árat is. Előre is köszönöm.
Nem vagyok egy hülyegyerek, anyám is mindig ezt mondta ha hülyeséget csináltam.
-
gaborgg
csendes tag
válasz Thunderzolee #7085 üzenetére
t7500 volt benne, de se kép se hang, oké, köszi, a segítséget.
-
veterán
válasz Vicmusz #7110 üzenetére
Foglalat: Socket S1G3.
Ezeket lehet beletenni:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22CaspianTDP mindegyiknél 35W, úgyhogy mindegy milyet raksz bele, a noti hűtése megbirkózik mindegyikkel.
Itt tudsz hozzá keresni:
Esetleg itt:
-
Vicmusz
csendes tag
Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem.
Ebben a laptopban szeretném kicserélni a processzort, amiben jelenleg egy AMD Athlon II Dual-Core M320 van. Kérdésem az lenne hogy ki lehetne cserélni valami erősebbre, és tudnátok e mondani olyat ami jó bele
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ja, h kettő egy gigás van benne?
Értem.
Nem szeretem az ilyen gyártói mentalitást. :/
Persze legalább megszabadulnak az eladhatatlan egy gigás modulokból.
Bár furcsa, h ez egy elég új modell, illene nem egy gigás modulokkal szerelni.
Hát akkor igen, inkább egy 4 gigást vegyél mellé, 5 giga elég lesz.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hamyka
senior tag
válasz Thunderzolee #7106 üzenetére
szuper ügyes vagy, menj el szakembernek úgy is hiány van belőle
-
NeKRaD
csendes tag
válasz Thunderzolee #7105 üzenetére
Ok nyugta akkor egyenlőre lesz benne 5gb kiveszem az egyik 1est es melle rakok egy 4est koszi
-
veterán
-
veterán
Igen, belerakhatsz azt is, de nem lesz gyorsabb, mintha csak 4, esetleg 6 lenne benne.
Nem hiszem, h netezéssel, filmnézéssel, chattel, zenehallgatással, officeal meg tudod tölteni a 8gigát valaha is. Ha megnyitod a feladatkezelőt, most is ellenőrizheted, h egyáltalán mennyi ramot használsz, szerintem azzal az architektúrával a 4gigát se töltöd meg (még játékok közben sem), ezért írtam, h elég bele egy 4 gigás modul is a meglevő mellé.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sinya85 #7100 üzenetére
Ez valami drága gép?
Mert akkor esetleg érdemes keresni valakit, aki elektroműszerész, és műszerrel körbe tudja méricskélni a chipsetet, és van BGA chipekhez forrasztóállomása is, lehet egy chipcserével/csatlakozócserével megúszod a dolgot.De ha valami öreg gép, akkor nem biztos, h van értelme nekikezdeni egyáltalán.
-
veterán
válasz JhoniMitchel #7101 üzenetére
Amit bele akarnál tenni, az még az első generációs Core i családhoz tartozik.
Foglalata a Socket G1. A Pentium B9százas processzorok azonban Socket G2-es foglalatúak.Tessék, itt láthatod, h a kettő nem kompatibilis egymással:
Segítségképpen:
Az első generációs Core i családhoz tartozó processzoroknak három számjegyből áll a nevük.
Foglalat: Socket G1A második generációs Core i családhoz tartozó Core i processzoroknak négy számjegyű a nevük, és kettessel kezdődnek. Foglalat: Socket G2
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_microarchitecture#Mobile_platformA harmadig generációs Core i családhoz tartozó processzoroknak szintén négy számjegyű a nevük, de hármassal kezdődnek. Foglalat: Socket G2 (igen, ugyan az, mint a 2.gen. Core i szériáé)
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsA Lenovo G580-ban HM76-os chipset van, ez már fogad harmadik generációs
Core i processzorokat is, tehát a Pentium B970-et 2., vagy 3. gen. Core i-re tudod csak kicserélni.Itt tudsz hozzá keresni:
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpDe arra készülj fel, h ezek még erősen túl vannak árazva. :/
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz JhoniMitchel #7101 üzenetére
Nem.
-
JhoniMitchel
tag
Sziasztok!
Az érdekelne hogy a pentium dual core-os procimat (B970) ki lehet-e cserélni első genenerációs i5-ös procira (pl. i5-560)? Ebbe a gépbe: Lenovo G580GH Kösz előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest