- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mobilinternet
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ldani-91 #7236 üzenetére
http://ark.intel.com/compare/52231,53450
Jól látod, nem sok különbség van a kettő proci közt.
Picivel magasabb órajel, ill egy picivel több L2 tár. Igaz, ez utóbbi jól tud jönni játékok alatt (pont annyival több, h azt még talán ki is használja a rendszer).Persze ha el akarsz verni pártízezret a procicserére akkor csak nyugodtan, de szerintem ha eladod ezt a mostani gépet, és hozzáteszed azt a pénzt, amit ráköltenél a procicserére, akkor kapnál egy harmadik generációs (HM 75chipset) Core i sorozatú gépet is akár. Mondjuk 4mag/8szál-as CPU hasonló videokártyával nem hiszem, h belefér, de a milyen notebookot vegyek topicban biztosan tudnak ez ügyben is segíteni.
-
válasz
ldani-91 #7227 üzenetére
Milyen laptopról van szó?
Ha csak HM65-ös a chipsete, akkor az valószínűleg csak Sandy Bridge processzorokat kezel. Azok közt pedig nincs 4 magos, 8 szálas 35W-os TDP-jű mobil processzor.
becsitibi:
A HM65-ös chipset a Sandy Bridge chipsete. A legtöbb HM65-ös noti nem kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat, a foglalat ugyan megegyezik, de kár ezt a listát belinkelni, még a végén rossz processzort választ. -
válasz
ldani-91 #7184 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem én is.
A gépben levő processzor TDP-je 35Watt.
Amit viszont bele készülsz rakni, annak 45Watt.A gép hűtését 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték. Azokat biztonságosan le tudja hűteni anélkül, h károsodna a gép.
De a 45W-al lehet nem tud majd mit kezdeni. Egyfolytában megy majd a hűtő, és talán még akkor sem tudja lehűteni. Az ilyen nem tesz jót a gépnek, alaplapnak, stb alkatrészeknek.
Inkább olyan processzort kerestél volna, ami max. 35W-os TDP-jű.
A gép kézikönyvében is csak pár proci szerepel.
Remélhetőleg BIOS szinten támogatni fogja.A szerelésről nagyon jó tutorialt találtál, azt a portált egyébként én is megtaláltam, de nem ezt az oldalát. Nagyon jól le van írva mit hogy kell ki- ill. szétszedni rajt.
De mi szóltunk, h a procival hűtés gondok lehetnek.
-
válasz
ldani-91 #7180 üzenetére
Milyen processzort vettél bele? (Típusszáma?)
Ha még sosem szedtél szét laptopot, meg úgy általában semmilyen elektronikai cuccot, akkor csak óvatosan.
Nem garanciális már? Van hozzá kisméretű csavarhúzókészleted?
Youtubeon vannak talán videok szerelésről. Nem néztem át a találatokat, keress köztük, gyakran raknak fel szét/összeszerelésről különféle videokat.Én még néha kis szigszalaggal meg is szoktam jelölni a csavarok helyét, ill. nagyjából összeírom, melyik csavart honnét szedtem ki, ha ismeretlen, túl bonyolult gépet szedek szét.
Szervizbe is elviheted, ott majd fizetni is kell az egészért. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol kifejezetten notebookokkal foglalkoznak.
Az nem baj, h te viszed a procit, notikhoz általában úgysem tudnak alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL Latitude 7450/5470/5480/5490/5491/7470/7480/7490/5570/ Precision Magyar világítós Billentyűzet
- DELL, HP, Lenovo dokkolók
- Akkumulátor DELL 42Wh, 11,4V -- 1VX1H, FDRHM, VM732, WJPC4
- ÚJ Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Dell WD15 dokkoló USB-C
- Lenovo laptop alkatrészek bontás! (Lenovo ideapad 110-15acl (80TJ)
- CoolerMaster Notebook hűtő
- Billentyűzet matricás HP 15-DA 15-DB 15-DF 17-CA 17-BY 15-CN 15-CW 15-CP 15-CR 15-CS 250 G7 255 G7
- Lenovo Thinkpad Hybrid USB C dokkoló (2 monitor, 4K kép, 135 W töltés) Port replikátor 40AF ThinkPad
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest