- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz ldani-91 #7236 üzenetére
http://ark.intel.com/compare/52231,53450
Jól látod, nem sok különbség van a kettő proci közt.
Picivel magasabb órajel, ill egy picivel több L2 tár. Igaz, ez utóbbi jól tud jönni játékok alatt (pont annyival több, h azt még talán ki is használja a rendszer).Persze ha el akarsz verni pártízezret a procicserére akkor csak nyugodtan, de szerintem ha eladod ezt a mostani gépet, és hozzáteszed azt a pénzt, amit ráköltenél a procicserére, akkor kapnál egy harmadik generációs (HM 75chipset) Core i sorozatú gépet is akár. Mondjuk 4mag/8szál-as CPU hasonló videokártyával nem hiszem, h belefér, de a milyen notebookot vegyek topicban biztosan tudnak ez ügyben is segíteni.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz ldani-91 #7227 üzenetére
Milyen laptopról van szó?
Ha csak HM65-ös a chipsete, akkor az valószínűleg csak Sandy Bridge processzorokat kezel. Azok közt pedig nincs 4 magos, 8 szálas 35W-os TDP-jű mobil processzor.
becsitibi:
A HM65-ös chipset a Sandy Bridge chipsete. A legtöbb HM65-ös noti nem kezeli a harmadik generációs Core i processzorokat, a foglalat ugyan megegyezik, de kár ezt a listát belinkelni, még a végén rossz processzort választ.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz ldani-91 #7184 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem én is.
A gépben levő processzor TDP-je 35Watt.
Amit viszont bele készülsz rakni, annak 45Watt.A gép hűtését 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték. Azokat biztonságosan le tudja hűteni anélkül, h károsodna a gép.
De a 45W-al lehet nem tud majd mit kezdeni. Egyfolytában megy majd a hűtő, és talán még akkor sem tudja lehűteni. Az ilyen nem tesz jót a gépnek, alaplapnak, stb alkatrészeknek.
Inkább olyan processzort kerestél volna, ami max. 35W-os TDP-jű.
A gép kézikönyvében is csak pár proci szerepel.
Remélhetőleg BIOS szinten támogatni fogja.A szerelésről nagyon jó tutorialt találtál, azt a portált egyébként én is megtaláltam, de nem ezt az oldalát. Nagyon jól le van írva mit hogy kell ki- ill. szétszedni rajt.
De mi szóltunk, h a procival hűtés gondok lehetnek.
-
veterán
válasz ldani-91 #7180 üzenetére
Milyen processzort vettél bele? (Típusszáma?)
Ha még sosem szedtél szét laptopot, meg úgy általában semmilyen elektronikai cuccot, akkor csak óvatosan. Nem garanciális már? Van hozzá kisméretű csavarhúzókészleted?
Youtubeon vannak talán videok szerelésről. Nem néztem át a találatokat, keress köztük, gyakran raknak fel szét/összeszerelésről különféle videokat.Én még néha kis szigszalaggal meg is szoktam jelölni a csavarok helyét, ill. nagyjából összeírom, melyik csavart honnét szedtem ki, ha ismeretlen, túl bonyolult gépet szedek szét.
Szervizbe is elviheted, ott majd fizetni is kell az egészért. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol kifejezetten notebookokkal foglalkoznak.
Az nem baj, h te viszed a procit, notikhoz általában úgysem tudnak alkatrészt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo B51-80 i5 Alaplap hibás alkatrész bontás
- Lenovo 40A7 dokkoló
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- Lenovo ThinkPad T490, T590, E490, E590, P53s, E15, P43s gyári új touchpad (01YU054, 5M11B95876)
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI angol billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo ThinkPad T560 alaplap 01AY318 i7-6600U Videokártyák: GeForce 940MX 2GB + Intel HD 520
- Hp 840 g2 - i5 5300 alaplap
- Laptop kijelzők: 15,6", 14", 13,3" HD, HD+, Full HD IPS
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB Töltő nincs benne az árban kompatibilis Új ára A Lenovo
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás