Új hozzászólás Aktív témák
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Vettem a napokban egy Asus TUF Gaming F15 FX507VU-LP161 laptopot amit szeretnék is bővíteni. Első sorban SSD-t bele még 2TB az nem probléma viszont ram is nyugodtabb lennék ha 32GB lenne. Ezt a párost néztem vagy esetleg őket ha van értelme az 5600MHz-nek. Ha jól láttam gyárilag is 4800-5200 van benne. Köszönöm a segítséget!
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Adott egy Asus Fx504Gd laptop aminek a job oldali ventije hangos kezdett lenni,
hol tudnék venni hozzá? -
balazs1022
őstag
válasz
sheteshuta14 #16157 üzenetére
Köszi!
-
sheteshuta14
lelkes újonc
válasz
balazs1022 #16156 üzenetére
620m-et. A 640m az alapórajele 100mhz-el, a turbó órajele 200-al több. Nem ér meg 2x árat. A NotebookCheck adatbázisa alapján még a grafikus gyorsító is megegyezik.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz
sheteshuta14 #16155 üzenetére
És Te melyik procit vennéd?
A windows licenszet utólag vettem, innen PH-ról. Gondolom, akkor nem beleégetett.
-
sheteshuta14
lelkes újonc
válasz
balazs1022 #16154 üzenetére
Az árázásról nem tudok mit mondani neked, én is tapasztaltam anomáliákat. Gondolom valami miatt ritkább, ezért adják drágábban vagy azért, mert "top modell" volt.
A Windows az biosba égetett vagy vetted ? Mert nemrég cseréltem processzort egy régebbi asztali gépben és új windowst kellett venni
..
Égetett windowsnál lehet, hogy a notebook sorozatszámát nézi.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Van egy Hp 8540W-m, win11-el és SSD-vel. A képek szerkesztését kicsit lassúnak érzem ezért szeretnék bele másik procit. Jelneleg i5 520M van benne. i7 640M a max amit bele lehet rakni, viszont az kb 12.000Ft-ba kerül. Érdekes módon az i7 620M "csak" 4-5000 Ft.
Tényleg ennyivel jobb a 640M? (Tesztek alapján csak 3%-kal "jobb", de árban a duplája)
Illetve aktivált Windows-om van. Nem fog ugatni a proci cseréért?
-
Toomy
senior tag
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Egy ACER 7750-es laptopban akartam memóriát bővíteni,
de én balga nem vettem ki az akksit.
Betettem az újy memóriákat, de nem indult vele a gép. A boot képernyő sem jött be.
Visszaraktam a régieket, most már azzal sem indul, csak fekete kép.
Lehet hogy tönkrevágtam az alaplapot ahogy itt írják?
Próbáltam már pihentetni kivett akkuval, memóriákkal, és gomb elemmel, de nincs változás. -
atee_13
őstag
válasz
cs.zs. #16150 üzenetére
Már 5 éve kb hogy vettem. Azóta ezeken a játékokon ragadtam
Igen 83H van benne nem akartam anno U-s procit, hogy ha véletlen játszok csak jobb a H-s, bár eddig elég lett volna az U is.
Még annyira én sem tudom mit játszanék, de mint láthatóan nem a friss címekre gerjedek
Tcomos gigás net van, de az a 6-7e nem számít legyen benne a wifikártya, ha véletlen egyszer kellene ne akkor akarjam beszerezni. Lehet akkor a postaköltség annyi lesz mint most a kártya.
-
cs.zs.
veterán
válasz
atee_13 #16149 üzenetére
Ha most vetted, és alapvetően játékra, akkor ne fogd vissza magad
, lehetne 32GB ram is,
de ha jól láttam (?) i5-8300H proci van benne? Az manapság nem számít erőgépnek, kérdéses hogy újabb, erőforrás-igényes játékokkal elbír-e, illetve hogyan. (igényli-e a 32-t?)
Wifi kártya csak akkor kell, ha lényegesen nagyobb neted van, mint amit a mostani kártyával mérni tudsz. Pl most 300 megabitet mérsz, de szeretnél 1 gigabittel letölteni, mert ugye állandóan torrentezel. -
atee_13
őstag
válasz
cs.zs. #16148 üzenetére
A bővítés oka, hogy azért vettem a gépet, hogy majd ezzel azzal játszok néha, de eddig a Heroes 3, AOE2 , RedAlert2 volt vele terhelve amihez természetesen túl sok ez a gép. Mostanában elkapott a "hév", hogy lehet valamiket még ki kellene próbálgatni
Köszi a wifikártya észrevételt
. Letöltésre van egy régi laptop használva, de ez a 6-7 ezer forint fejlesztés megéri veszek majd.
-
cs.zs.
veterán
válasz
atee_13 #16147 üzenetére
Szia,
ha eddig elvoltál 8GB rammal is, akkor erősen kérdéses, hogy szükséged van-e 32 GB-ra - kivéve ha valami egészen új dologgal kezdesz foglalkozni, ami zabálja.
DDR4-2666 kell bele, de ha olcsón találsz 2933-3200 példányokat, nyugodtan megveheted/beleteheted, azok is csak 2666-on fognak menni ebben a gépben. Vélhetően 2x 8GB-tól nem kell többet venned. példa
Amit még találtam itt ebben, a 15.oldalon, hogy "csak" 867 Megabites wi-fi kártyája van, azaz párszáz megabitet tudsz max mérni. Ha esetleg gigabites neted van, és kell neked a gyorsabb letöltés, akkor érdemes lehet a ramok mellett egy AX3000 wifi kártyára is beruházni. Pl ilyenre.
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van egy Dell G5 5587 5587FI5UA laptopom még a gyári 8 gb ram-al.
Mit ajánlanátok bővítésre? Ha lehet kérnék több lehetőséget is, mert nem sos a bővítés így karácsony újév körül nézelődnék egy egy akciót vagy kuponozási lehetőséget ha lesz.
Árban nem mondom, hogy a legolcsóbb legyen, de ne is a létező legdrágbb kategória :D Valami aranyközépút. Annyira nem követek a ram piacot, ha nincs nagy különbség árban lehet 32 gb is, de ha érdemben nem olcsóbb a 16 hoz képest akkor nem biztos, h ragaszkodnék a nagyobb verzióhoz
[ Szerkesztve ]
-
blendész
tag
válasz
teptep #16145 üzenetére
Köszi szépen!
Ezt írja:
"Storage Support Up to two drives, 2x M.2 SSD • M.2 2242 SSD up to 1TB"
Remélhetem, h az 1Tb arra vonatkozik, hogy mekkorával rendelhetem maximum és nem arra, hogy mekkorát képes legfeljebb kezelni?
Amikor vettem még 250-et kellett perkálni.[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
teptep
senior tag
válasz
blendész #16144 üzenetére
Akkor rossz helyen keresgéltél, mert a Lenovonak van az egyik legjobb támogatási lapja: [psref.lenovo.com]. Ha beazonosítod a modellszámot, akkor mindent megtudsz róla. Első körben beírod a sorozat kódot [IdeaPad Pro 5 14IMH9] és klikkelsz a modelszámokra. Kapsz egy rahedleit, amit szépen elkezdesz szűrni régióra, procira, memóriára... és végül megkapd amit szeretnél: [83D2001SHV]
Tehát a 16GB memória forrasztott, nem bővíthető. Van benne 2 db M.2 2280 SSD slot. Az egyikben van egy 512GB 2242 SSD, a másik pedig üres. Szóval 125H proci, Arc grafi, 14" 100sRGB 120Hz kijelző, 1.46 kg alu burkolatban... szuper kis gép lesz, nyam nyam
Csak nem tudom miért fizettél érte olyan sokat? [árukereső][ Szerkesztve ]
-
blendész
tag
Sziasztok!
Most érkezik egy Lenovo IdeaPad Pro 5 14IMH9.
Nem igazán sikerült még a gyártói oldalt böngészve sem kiderítenem, hogy bővíthető, és van benne még egy ssd slot vagy csak ha a gyárit kiveszem, akkor tudok nagyobbat beletenni?www.meszlenyiandras.com
-
senki68
senior tag
Bár nem laptop, de hasolnó a probléma.
Kávégép kijelzőjének az elektronikáján az LCD kijelző szalagkábel aljzat eltört. /én voltam/.
Lehet ezt cserélni?
Ha igen ki foglalkozik vele?Előre is köszönök minden infót.
-
Tim82
félisten
válasz
4264adam #16139 üzenetére
Nyugodtan használhatsz 90W-os töltőt, a lényeg, hogy a feszültség (20V) egyezzen, az áramerősség lehet több. Én mondjuk inkább gyári használt 90W-os töltőt néznék hozzá például Hardverapróról, a linkelt utángyártott töltő helyett.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G505s amiben SSD / 4 magos proci / 8Gb ram tökéletes lenne szülőknek sima netezésre néha két másik kisméretű mellett. 2013-ban vettük a laptopot. A gyári akkuja 57%-ban használódott el és új nagyobb Patona vásárlást követően nehézkesen de töltésre tudtam bírni bizonyos feltételek mellett, hálózatról használva pedig tökéletes volt.
Régi akku és tölt:
Új akku nem tölt:"Akkumulátort kicserélve nem volt hajlandó tölteni, nem a töltő IC volt rossz, mert a régi 55%-ig elhasználódott jól működött.
1: Frissítettem Bios-t
2: Vártam hátha idővel indul a töltés, de még AC alatt is merült.
3: Gyanakodtam a gyári 65W töltő nem elegendő Áramerősséget ad le (3.25A), kerestem a 90W töltőt rendelni
4: Telepítettem a Lenovo saját Power Management programját.
Majd végül rányomtam a programon belül a "töltésszint jelző visszaállítására" ezzel végre használható a töltés! A probléma egyenlőre megoldódni látszik.Jelenlegi probléma: Nagyon sok alkalommal már a windows-ig sem jutok el és a visszajelző két db led állandó világítás helyett pulzálás fogad minden esetben (ez ismeretlen számomra). Windowsban Kirja, hogy hamarosan leáll és hálózatra csatlakoztatom pedig azon van.
Szeretnék még kísérletet tenni a laptop használhatóságával hiszen az akkumulátor is új hozzá. Arra gondoltam, hogy a 11 éves tápegység kondiai fáradtak el és a következő tápot néztem ki:
[Új tápegység]Gyári táp:
Vásárolhatok 65W tápegység helyett 90W-ot ahol csak az áramerősség tér el? Adaptívak ezek a tápok mint telefon esetén? Vagy ha fix 3.25A-t kér az alaplap akkor ne is próbáljam a szintén 20V de 4.5A-t?
6-7 ezer forint lenne a 65W / 90W táp megvétele, ennyit még rászánnék erre a régi de jó laptop életben tartására.Köszönöm
-
Tim82
félisten
válasz
blacksir #16137 üzenetére
Egy memóriafoglalata van az X240-nek, SO-DIMM DDR3L való bele, abból pedig (1 modulban) 16 GB-os modul lenne a maximum - de nekem egyébként úgy rémlik, hogy az X240-ben lévő mobil Haswell procik még nem kezelnek 16 GB-os modulokat, csak 8 GB-osakat (értsd: abban az egy memóriafoglalatban nem fog menni 16 GB-os modul).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
blacksir
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésen.
Van egy Lenovo x240 i5-4300u procival ellátott notebook. Jelenleg 8gb ramal fut, szeretném 16gbra bővíteni. Hivatalos oldalon max8gb, más oldalakon akár max 32gb, vagy 16gb-ig lehet maxolni. A procira rakeresve 16gb tud kezelni ramot. Ha veszek 16gb ramot és beletolom azzal nem lesz gond, vagy igazából nem fog működni?Előre is köszönöm a segitségeteket.
Minden jót! :) -
racskobalazs
senior tag
válasz
Pyttawrx #16135 üzenetére
Köszi mindenkinek akkor valóban inkább majd veszek másik SSD-t, az a legegyszerűbb.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
válasz
racskobalazs #16132 üzenetére
Szia.
Sata-ról NVMe-re nincs átalakító, mivel nem is lenne értelme, mivel nem menne PCIe sebességen csak SATA sebességen, ami elméleti 600MB/s. Én tennék abba egy Crucial MX 500, vagy hasonló kaliberű SSD-t.
Gondolom Az M.2 PCIe foglalatban már van valamilyen SSD. -
teptep
senior tag
válasz
Az Axagon házat például ITT tudod megvásárolni. Ebbe egy darab M.2 SATA SSD szerelhető. Műszaki leírása csak SATA felületű SSD támogatást említ. A korábban említett Raidra alkalmas két foglalatos ház leírása kifejezetten felhívja a figyelmet: "Not compatible with M.2 NVMe or AHCI PCI-Express SSDs"
-
teptep
senior tag
válasz
Nem éri meg! Csak akkor, ha van a fiókodban M.2 SATA SSD és el akarod használni.
Az alaplapi M.2 slotba 2 féle SSD-t szerelhetsz: M.2 SATA SSD-t, vagy a gyorsabb M.2 NVMe SSD-t.
Az alaplapi SATA slotba pedig közvetlenül 2.5" SATA SSD-t szerelhetsz.
Vagy pedig veszel bele egy házat, amibe 1 vagy 2 db M.2 SATA SSD-t szerelhetsz.
De ebbe a házba nem szerelheted a gyorsabb M.2 NVMe SSD-t! -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy laptop (ASUS TUF Gaming A15 FA506II_FX506II), melynél a gyártói oldal szerint 1m2 slot van, és 1 sata 2,5-ös slot (kivéve bizonyos variánsoknál, ott 2 m2 van de az enyém nem olyan).
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges / költségileg megéri-e / létezik-e hozzá adapter, hogy a 2,5-ös Sata portba egy nem sata nvme-t rakok, vagy inkább kéne nézni sima SATA SSD-t?
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
válasz
gabo89 #16130 üzenetére
Szia.
Ramot veheted KIT-ben is meg egy-eyg modulként. Mindegy.
Hardverapron találsz itt olcsóbban SK hynix-ot is.Ram csere után lehet 1-2 percet is várnod kell míg ad képet bekapcsolás után
Töltő:
Hardveraprón rákeresve erre: ADL135NLC3A, 8500-ért már kapsz gyári használt töltöltőt. Jobban jársz vele, min egy vacak utángyártottal.[ Szerkesztve ]
-
gabo89
senior tag
Két gépről szeretnék kérdezni.
Az egyik egy Acer Aspire 5 A517-53G-529Y. A RAM-ot szeretném bővíteni, cserélni 32GB-ra. Gyárilag ez van benne: SK hynix 8GB DDR4 3200MHz HMAA1GS6CJR6N-XN.
Kitként Kingston FURY Impact 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/32 lehet kapni. Ez megfelelő? Ha egy-egy modult vennék, mi az ajánlott? [link]
A másik gép egy Lenovo Y520-15IKBM 80YY. Arra gyanakszunk, hogy a tápja tönkrement. A gyári táp model neve ADL135NLC3A. 135W, 20V, 6,75A. Négyzet alakú tápcsatlakozós. Gyári tápot nem nagyon kapni, illetve nagyon drágák.Vehetek után gyártott tápot? Ha igen, mit, melyeket? Ha gyárit vegyek, hol kaphatok? Mit javasoltok?Előre is köszönöm!
indul a sörös aludni
-
törölt tag
válasz
tserrof77 #16127 üzenetére
Nem tudom, hogy tudod-e, de nemrég megoldották, hogy a HM70-es lapban is működjenek a Core processzorok
Mondjuk nem egyszerű művelet, dumpolni kell a biosodat és az intel ME-t vissza kell állítani hetes verzióra, visszaflashelni és így megszűnik a 30 perces limit. [link]
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz
#02260224 #16125 üzenetére
Maximálisan megértem!
Teljesen hasonló projektben vagyok, a saját (kb 10 éves) Lenovo B575-ösünk felturbózása van folyamatban pont. A gyári E-450 proci már a win7-hez is kevéske, hiába kapott ssd-t, +4GB ramot (2GB volt benne gyárilag). Most szereztem egy zsanértörött donor gépet, amiben i3-2.gen van, kap egy i5-öt, 8GB ramot, átrakom ennek a 90 perces akkuját a mi 5 percesünk helyére.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
kera420
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen laptop:Vásárlás [0% THM] Asus Zenbook S 13 OLED UM5302LA Vestige Beige - 13,3" / AMD Ryzen™ 7 7840U / 16GB / 1 TB SSD / AMD Radeon™ Graphics | For-Home | Laptops | ASUS eShop Magyarország akadt a jobb nyíl billentyűzet, ezért ki akartam venni hogy kipucoljam alatta, nos sikeresen el is törtem az ollós mechanikát alatta, esetleg tudtok segíteni hol tudnék alkatrészt venni hozzá? -
törölt tag
válasz
tserrof77 #16124 üzenetére
1, Nem ez volt a kérdés.
2, HM70-es lap, ezért akarok új alaplapot. 2 éve amikor vettem ebayről processzort, belefutottam ebbe a dologba, mókás a 30 perces leállás. Azóta mindent IS nézek.
3, Én benne lettem volna abban, hogy veszek 80-90e. egy használt Thinkpad T580-at és Alirol vett alkatrészekkel "még jobban" felújítom. A használója több mint 12 éve használja és nagyon megszokta a gépet, nem szeretne váltani. Ezért a típus irreleváns. Idős felhasználó, ragaszkodik a megszokott dolgokhoz.
4, Jelenleg 240 dollárból kijön az alábbi:
- Új jack konnektor ( a régi kicsit laza)
- Teljesen új ház (alul-felül-hátul-belül) + új touchpad
- Új ventilátor (2x is)
- Alaplap + i7-3632QM
- Kompatibilis intel wlan kártya a BIOS miatt (A gyári Broadcom meeeh, le kellett cserélni usbs-re)
- Új magyar billentyűzet
- Vadonatúj GreenCell akksiVégül úgy döntöttem, elég lesz önmagában a HD4000. A GT740m érné csak meg, de ott sincs már support, meg + 90 dolcsis extra kiadás sem éri meg.
-
tserrof77
őstag
válasz
#02260224 #16123 üzenetére
Első körben jó lenne tudni, milyen laptop is ez.
Másodsorban jó lenne tudni, most milyen chipset van benne. A 2020M alapján gyanús, hogy csak HM70, így ugyan fizikailag belemenne egy i7, de bejönne a 30perces leállás. Ha most is HM76 vagy 77, akkor menjen bele az i7. Ellenkező esetben lehet, inkább eleve vennék egy másik, megfelelő paraméterű notit, ami az igényeknek megfelelne, szerintem nem kerülne sokkal többe.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
törölt tag
Sziasztok,
a véleményeteket akarom kikérni. Egy régi notebookot, egy Pentium 2020M-mel szerelt gépet szeretnék felújítani. Az eredeti gépből a kijelzőt, ssd-t és a kábeleket fogom csak felhasználni, kb. minden új lesz.
Viszont gondolkodóban estem az alaplap miatt. Jelenleg a gép napi 8-12 órában üzemel, főleg Chrome pörög rajta (yt, vlog, hírek, cikkek stb.) meg acrobat reader.
Az alábbi választások vannak:
sima HM77 alaplap: $45
HM77+Geforce GT720M 1GB: $54.71 + erősebb hűtő : $36.64 + 90W adapter: 6.1k HUF
HM77+Geforce GT740M 1GB: $67.41 + erősebb hűtő : $36.64 + 90W adapter: 6.1k HUFA 2020M le lesz cserélve egy i7-3632QM-re. Ebben HD4000 van, elvileg tud hardveres gyorsítást Chrome alatt. Érdemes-e egy DDR3-mas geforce miatt 2x annyit rákölteni ?Aztán ha elhal a memóriája, akkor szívás van. De ha tényleg tudna javulást hozni a hardveres gyorsítás miatt, akkor megérné a dolgot.
-
sony309
őstag
válasz
Pyttawrx #16118 üzenetére
Azért nem vennék bele nagyobb SSD-t, mert nem használom a gépet, csak nagy ritkán, nyaraláskor vagy ha valakinek lehal a családban az asztali gépe, akkor kölcsönadom.Orico-t találtam, nem is egy ökör ára, jó lehet?
Vagy Evolveo:
[link][ Szerkesztve ]
S3x, hifi & rock and roll
-
válasz
sony309 #16117 üzenetére
Nem kuriózum, csak abból is van több méret ez gép függő. Ki kell venni az ODD-t tedd be ide annak a típusát tés segítünk. De miért nem veszel 1 1TB SSD-t (WDS100T3G0A), ez bőven megfelel oda és akkor legalább nem " kerreg" benne a rég HDD, nyilván ha kell a 2x 1TB akkor kell a HDD is, ezt már neked kell tudni.
-
sony309
őstag
Ilyen kuriózum ez a keret?
Még abban is adjatok tanácsot, hogy hol vegyek ajánlott keretet?
Holnap dolgom lesz Budapesten, jó lenne átvenni aznap.Alig van választék vagy nincs kiírva a méret!
-
sony309
őstag
Pyttawrx:
1 TB a HDD.Ha jól értem, HDD helyére SSD, HDD pedig a DVD helyére?
tserroff77:
Nem akarom klónozni, csinálok egy tiszta telepítést.
-
tserrof77
őstag
válasz
sony309 #16113 üzenetére
Ahogy Pytta is írta, az ssd-t a hdd helyére tedd, a hdd mehet ki keretbe az odd helyére. Az 580-asba a vastagabb, 12,7mm-es keret kell. A Gembird-re hisztis szokott lenni, a Kolink kerete nekem jobban bevált (Delock/Icy pláne jó, csak drágább).
Ha klónozni akarod a rendszert, akkor lehetőleg legalább akkora SSD-t vegyél, ha nincs tele a hdd, akkor lehet kisebbre is, csak össze kell nyomni előtte a meghajtókat. Vagy ideiglenesen lementeni a felesleges dolgokat, hogy a rendszer ráférjen egy kisebb pl 240/256GB-osra.
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Lenovo G580 laptopomban a DVD helyére szeretnék SSD-t beépíteni.
A kerettel nem vagyok tisztában, minden keretbe bele tudom rakni a HDD-t és az SSD-t is?
Az egyik keretre HDD van írva, a másikra SSD vagy HDD/SSD.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
CollectoR
aktív tag
válasz
Pyttawrx #16108 üzenetére
Hali!
Nos azóta Alzában kicseréltettem a memóriát, mert utolsó nap volt a 30 napos becserélésre, így most 2x16GB 5600MHz-es CL46-os memória került a laptopba. Ma tudtam kipróbálni, itt jobb a helyzet, de bekapcsolt turbonál szintén jelentkezik a gond, de sokkal ritkábban. Megnézzem a part numbert ennél a memóriánál is? -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
-
CollectoR
aktív tag
Üdv!
Kérdés: Van egy Leonovo LOQ 15IR8H laptopom, eredetileg 2x8GB Samsung 5600b sc0-1010-xt memóriával. Vettem Alzában Crucial 2x16GB 5200MHz-es CL42-es memóriát (sajnos csere előtt a windows azt írta nekem, hogy a memóriák 5200MHz-en mennek, ezért vettem ilyet). Ha a procin be van kapcsolva a turbo, akkor szinte fél óránként kifagy egy játék "Your system may have faulty ram" üzenettel. Ha a turbot kikapcsolom akkor ez leredukálódik napi 1 ilyen hibára.
Igazából szeretném lecserélni a memóriát 5600-asra, a kérdésem csak az, hogy abból csak CL46-os van és igazából semmilyen információt nem találok a neten arról, hogy ez nekem most jó lesz-e, okozhat-e nekem ez gondot? Illetve a hibát ez okozza-e hogy a memóriám kisebb frekvenciájú? -
t72killer
titán
válasz
ricsi99 #16102 üzenetére
Ebayen 13 font használt hűtő pontosan az én típusomba. SzVSz ha rákapcsolok a projektre, akkor egy ilyet megveszek és készre csinálom mielőtt az eredetit kivenném a laposból. De összevárom az infókat, hátha bele lehet esetleg vmelyik combosabb gyárit is szuszakolni🤔
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Thinkpad x13 hűtő upgradjén gondolkodom. Arra van esély, hogy valamelyik erősebb modell duplacsöves hűtője beleférjen?
Persze kontárkodhatok rá itthon extra hőelvezető "csövet" 5-6szál vastagabb rézdrót ráforrasztásával, kb ahogy ennél a t440p-nél csinálta a kolléga🤔30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kensington Contour Case 15,6 laptop táska
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI angol billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- ASUS - HP - DELL bontott alkatrészek egyben vagy bontva vihető
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- Intel és AMD procis notebook alaplapok - i3 10-11gen, Ryzen 5
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest