Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz Heroes fan #16097 üzenetére
Nekem van 1 vödörrel... milyen laposba kellene?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Papír forma szerint bármilyen DDR3L-es ram jó bele
Puding próbája pedig az evés... Megvételkor vidd a notit ... és a helyszinen belepróbálod
Attól a cpu-tól sose várj pörgös gépet...emlékeim szerint csak sata-2 es csati van rajta d lehet 1-es... már nem emléxem... inkább nézd meg[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
t72killer
titán
válasz Heroes fan #16091 üzenetére
Komplett alaplapot kapsz proci+ram-mal. Ebayről nem feltétlenül extrém drága.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ricsi99
addikt
Intel 4. gen ig maximum
-
Tim82
félisten
Vagy 9-10 éve forrasztottak a laptopprocik, régebbi notikhoz kaphatsz esetleg.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Heroes fan
őstag
Laptopokhoz árulnak külön procikat?
-
Tim82
félisten
válasz t72killer #16088 üzenetére
Én sem, sajnos nem tudok neked erre első kézből választ adni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
t72killer
titán
elvileg van ilyen M-es 2230 -> B+M 2242 adapter (az x13 wwan slotja 2242 méretezésű):
-
Tim82
félisten
válasz t72killer #16081 üzenetére
Kérdés: mennyit bukok, pénzben-teljesítménben, ha a fő ssd helyére egy adaptált 2230-as darabot teszek?
Semennyit nem buksz teljesítményben. Pénzben lehet, hogy a 2230-asok (általánosságban) drágábbak lehetnek, mivel az, hogy a méret miatt nem csak laptopokba, hanem PC alapú kézikonzolokba (Steam Deck, Asus Rog Ally stb.) is tehetőek, keresettebbé teheti őket.
Így lenne eszközöm a wwan foglalat használhatóságát tesztelni
Ami a WWAN foglalatot illeti, ebből kiindulva ("SN520 was the only nvme SSD I could find with the correct keying and size.") csak B+M key SSD-t fog tudni fogadni elviekben - a WD SN520 ugyanis ilyen.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #16083 üzenetére
... ja, és ami valószínű nagyobb jelentőséggel bír a teljesítményt illetőleg: viszonylag gazdaságos modellt keresek, pl a Corsair-nek van egész használható árú terás példánya
-
tserrof77
őstag
válasz t72killer #16081 üzenetére
Ha az alja leszedésekor és az ssd kivételekor nem találsz gyári plombás csavart (szerintem nem fogsz) akkor sima ügy, csak a gyárit a gari miatt rakd el, hogy ha gond lenne a géppel, azzal küldd vissza.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
t72killer
titán
Érkező Lenovo x13-asomban szeretnék ssd-t upgradelni. Az ssd slotban egy 256-os, 2280as darab ül, és van egy üres, rossz nyelvek szerint biosban ssd-k számára letiltott wwan slot.
Kérdés: mennyit bukok, pénzben-teljesítménben, ha a fő ssd helyére egy adaptált 2230-as darabot teszek? Így lenne eszközöm a wwan foglalat használhatóságát tesztelni
-
d.janos
csendes tag
Hali.
Remélem jó helyen kérdezek.
A kérdésem az lenne, hogy ebben nvme-s az ssd és hogy mellé bele tudok rakni egy 2,5"-es hdd-t/ssd-t?
-
Remekelek28
őstag
üdv Érdeklődnék,hogy van a kingstonnak Nv1 és Nv2 SSD-je 2280 méretben és miért kerül 2x annyiba az Nv1,ha sokkal lassabb is? Erre most nem tudok rájönni
-
HARDVERAPRÓD
válasz lindermen #16072 üzenetére
Az utángyártott akksik egy picit mindig rizikósabbak, ezt el kell fogadni. ahol lehet és van én gyárit veszek. [link] vagy pl [link] itt az ért még nem vettem rosszat, de hozzá teszem, hogy gyáriakat vettem.
Itt van még gyári OEM [link] Innen is vettem már ilyen OEM termékeket ezekkel nekem sosem volt bajom, ezt ajánlom a részemről. -
lindermen
senior tag
Sziasztok! Egy régi Asus laptopba szeretnék akkut venni, mindenhol nyilván csak utángyártott van, 9-től huszonezerig. Van-e kimondottan ajánlott gyártó vagy webshop? Köszi előre is.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Matyasmadar #16068 üzenetére
Szia.
kezdetben elég lehet csak egy ssd is, pl wd green, 13-15k vagy crucial mx500.19-22k. A wd red felesleges szvsz.
A ram nem fontos, 2x4 is elég lehet. Azt később lehet cserélni, ha kevés lenne a2x4. A dual channel fontosabb mint a méret.
Átnézés, szerelés, tisztítás / pasztázás ~25k? Ezt sokallom, kb fele szokott lenni, max 15k, de persze nem ez volt a kérdésed. -
Matyasmadar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 9 éves Lenovo Y50-70 notebookom a lenti paraméterekkel. Otthoni általános használatra (filmezés, fotók rendszerezése, böngészés) szerintetek érdemes rászánni egy SSD + memóriabővítést, varázsolható még ebből valami nem túl magas igények mellett? Alapvetően most is használható, csak elég lassú.Lenovo Y50-70, 15.6" FHD
# Intel Core i7-4710HQ (4C, 2.5 / 3.5GHz, 6MB)
# Ramaxel RMT3170ME68F9F1600, 2x4 GB DDR3-1600Mhz
# NVIDIA GeForce GTX 860M 2MB
# Toshiba MQ02ABF100, 1 TB HDDAmit néztem cseréhez:
# 512 Gb SSD (Kingston / WD Red, Sata3 2.5") ~ 23k
# 2x8Gb DDR3 1600 Mhz CL11 KIT
(Mushkin MAR3S160BT8G28X4 ~ 20k, Corsair CMSO16GX3M2C1600C11 ~34k)
# Nem magam cserélném, így: Átnézés, szerelés, tisztítás / pasztázás ~25kMemóriától függően 70-85k közöttre saccolom amibe kerülne.
Egyéb tippet is szívesen fogadok, mivel nem mozgok otthonosan a témában, RAM-nál pl. nem tudom megéri-e a nagyobb márkanév (Corsair/Kingston) egy ilyen régi vashoz.Köszi előre is!
-
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
hp g7 2250sh típusú laptopba megfőtt a wifi modul, vagy az ami alatta volt eredetileg, nem jöttem rá micsoda. Képeket mellékeltem. Tudja valaki mi az a fekete összeégett csomó ami a wifi nyák alatt volt? És használható e még így a gép, vagy inkább hanyagoljam? Wifi hiánya nem okoz gondot, és működik is a gép csak azért vettem észre a hibát, mert nem ment a wifi.
Köszönöm
-
veterán
-
ricsi99
addikt
Sacra rosszul rakták vissza a billentyüzetet
Pyttawrx : Ha gyárilag 128-as nvme vel adták el akkor igazándiból "költséghatékony"
-
Doner
aktív tag
Sziasztok! Ezzel mit lehet csinálni? Ma vettem át egy itteni kollegától használt de garanciális gépet.
Mekkora a baj, hogy javítsam meg?
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
ricsi99
addikt
válasz macy92 #16057 üzenetére
Sima M2-es ssd-nél 500-550Mb-s sebességet kapsz...
Érdemes lenne egy HDD sebességtesztet lefuttatni a notidban ,hogy látszódjon hogy sima m2 vagy nvme van a notidban.. ha 500 körüli akkor sima m2 (akkor lehet azért az 512-es korlát) ha 800-vagy felette akkor nvme
"Storage
Storage Support
Up to two drives, 1x 2.5" HDD + 1x M.2 SSD
• 2.5" HDD up to 1TB
• M.2 2242 SSD up to 512GB
• M.2 2280 SSD up to 512GB"Ez miatt én gyanítom ,hogy csak sima m2.es slot van a lapon... hiába ugyan úgy néz ki a csati az adott gyártón múlik hogy "bedrótozza" e a pci-express sávokat az nvme-hez vagy csak a sata adatvonalakat köti be.
-
macy92
csendes tag
Üdv!
Adott egy Lenovo ideaPad Gaming 3 15ARH05 sorozatszám 82EY0076HV
van benne gyárilag egy 120 GB-os M.2 SSD és nagyobbra cserélném. A gyári oldal szerint csak 512 GB lehetséges, amit nem értek.
1 TB kapacitást szeretnék ha lehet, milyen típust ajánlaná tok? A lényeg hogy minél gyorsabb legyen minél több garanciával.
koszonom! -
HARDVERAPRÓD
válasz Sasa 111 #16050 üzenetére
Szia.
előszőr is tegyél bele egy bármilyen háttérttárat, hogy látja-e egyáltalán, tehát tényleg csak nincs benne, vagy valami hibás a lapon.
Aztán inkább egy vmi SSD-t tegyél bele, HA VAN OTTHON FELESLEGES.FONTOS: Ez a gép már ma annyira gyengének számít (SATA-I csati, DDR2.. stb, tehát ha csak HDD van otthon azt is bele teheted mert nem lesz sok különbség az SSD és a HDD közt itt.), hogy inkább engedd el
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
B.U.É.K.!
Kidobás elől megmentettem rokonomtól egy öreg DELL PP29L laptopot. Laptopom még sosem volt, ezért megtartottam magamnak, de segítség kellene.
Sikerült bekapcsolni, de ennyi. Hibaüzenet: "Internal hard disk drive not found"
Milyen márkájú, típusú HDD-t javasoltok beletenni, ami nem melegszik annyira és megbízható?
Köszi előre is a segítséget! -
yoogie
aktív tag
Szerintetek ez miért lehet?
Van egy régebbi Acer Predator G5-793 típusú notebook-om. Rendeltem vele egy Samsung 980 Pro 1 TB-s SSD-t.
Na már most a telepítésnél a Windows csak ~ 230 GB-ot lát az SSD-ből. Soha nem láttam még ilyet.
Gyors keresés után, találtam infót, mert elméletileg fogad m.2 2280-as SSD-t.
"Acer Predator 17 (G5-793) -> 1x 2280 PCIe NVMe (M key) + 1x 22110 PCIe NVMe (B key)"
Nem értem..
-
ludla
őstag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék, hivatalos Asus support nem tudta megmondani.
Bővítenék 8GB RAM-al egy ASUS X54HR-SX027D laptopot C4N0AS118800147.
Viszont nem tudom csak a 1,5V vagy 1,35V memóriát is kezelne e. Crucial oldal a 1,35V memóriát ajánlja hozzá. Youtubehttps://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
szami76
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem ,mert a laptopom grafikus chipje zárlatos lett. Szeretném megcsináltatni ,de nem találok szervizt vagy személyt ,aki megcsinálná! Tudtok esetleg tanácsot adni ?Nagyon köszönöm
Itt a gép típusa ,modell és szériaszàma:
Asus tuf gaming a15, FX506iu-HN191T, LANRCX026454426 -
Neszójábe
senior tag
Sziasztok, egy laptopban egy 2.5 méretű hdd volt sata2 csatlakozással. Ugye mehet a helyére egy 2.5 méretű SSD sata3 csatlakozással?
Peace
-
Weaver
senior tag
Budapesten keresnék illetőt, akinek van kijelzője egy DELL inspiron 15 3000 notihoz, és szakszerűen ki is cserélné. privátban, köszönöm.
-
parijani
tag
Sziasztok! Egy lenovo T430-ban szeretnék hdd helyére ssd-t és az alap 4GB RAM-ot upgradelni. A kérdésem az lenne, hogy mit érdemes bele tenni? SSD-nél 1 TB (samsung evo 870-et néztem) , RAM-nál a 16GB lenne a cél.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Tito62
csendes tag
Helló! Keresek videókártyát Thosiba Qosimo X300-13E Tipushoz: Nvidia GeForce 9800M GTX vagy GTS 1GB-osat. Valaki tudna-e segiteni,hogy lehetne beszerezni. Valakinek ötlete volna. Azt szívesen venném. Előre is köszönöm a segitségeteket.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Létezhet az, hogy egy MSI CR500x működik T9600 procival, de P8700-al meg nem?
Utóbbival bár be lehet kapcsolni, de sötét marad a kijelző, és az állapot jelző ledek alapján a boot sem megy.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
félisten
Sziasztok!
Sok helyen olvasom, hogy a wifi kártya cseréje nem minden esetben műxik sikeresen.
Nekem van egy ezer éves Acer V5 121 mini netbook-om, meg egy 4. gen i5 procis ASUS laptopom.
Előbbiben Broadcom két csatornás wifi volt, utóbbiban egy Qualcom Atheros, ami csak 2.4GHz-et tud.
Előbbivel vannak néha nehézségek linux alatt, márpedig a kis netbook csak linuxon használható, és felesleges neki az 5GHz-es sebesség, az i5-ösre viszont simán felmegy a windows, oda meg passzolna egy 5GHz-et is tudó wifi.Tehát adott volt a helyzet, ki kellene cserélnem a kettőt.
A foglalat stimmelt, csak az 5Ghz-es antennának az ASUS-ban nem volt kialakított hely.
Megoldottam azzal, hogy a kábelt ráforrasztottam a billenytűzet alatti nagy fém lemezre.Így a kis netbook-ban linux alatt simán megy pöccre a Qualcomm wifi mókolás nélkül, a Windows-os gépben megy szintén simán megy kétsávon a Broadcom.
A csere sikeres volt, nagyon örülök neki.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
hátha itt hozzáértőbb valaki, lenne egy Acer Aspire a315-56 típusú notebook, ebben valószínűleg meghalt a billentyűzet. Ahogy keresgélek valahol láttam, hogy régebbi típusú a315-5x, a315-4x típusú billentyűzet is jó lehet ebbe?
Illetve palmrest-el együtt cserélhető csak?
-
Roxkex
senior tag
válasz Pyttawrx #16011 üzenetére
És hogyan találok caddyt ? Abból milyen kell, főleg az érdekelne minket.
De ettől függetlenül természetesen köszönöm a tippeket ! Felvázolom majd a delikvensnek.
EGyébként munkadíj nem lesz, mert én csinálomRedmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
HARDVERAPRÓD
-
-
HARDVERAPRÓD
-
Roxkex
senior tag
válasz Pyttawrx #16006 üzenetére
Fuh. Sajnos már nincs nálam a gép de asszem ez a buildje:
CPU: Intel Core i3-4010U (2C/4T)
VGA: nVidia GeForce 820M 2GB
RAM: 4 GB 1600 MHz DDR3 RAM1
VINYÓ: TB 5400 rpm SATA HDD
Igazság szerint nem egy atomerőmű tudom DE egy ssd sokat tud dobni rajta, abból gondolom, hogy volt egy rokon akinek a gépét fel SSD-ztük és sokkal jobb.
Itt inkább csak az érdekelne, hogy milyen caddy kell hozzá.Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
cx0525
újonc
Segítséget szeretnék kérni.
ACER Extansa EX2540-38UX laptopban szeretnék memóriát bővíteni. Jelenleg egy
4GB DDR3 DDR3L PC3L-12800 1600MHz van benne. Melyik memóriát javasoljátok.
Előre is köszi -
félisten
Köszi!
Közben jött egy újabb kérdés: Vany egy régi Medion laptopom, aminek az akksijára a windows 11 és a linux is azt írja, hogy hajszál pontosan gyári értékű (44.99Wh), vagyis az évek alatt egy kicsit sem fáradt el.
Létezik olyan, hogy egy laptop nem tudja az akksiról megállapítani az elhasználódását?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
HARDVERAPRÓD
válasz parkourman19 #16000 üzenetére
Mehet a fury is. Mindegy tényleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Új lenovo thinkpad T14 gen 3 Gyári magyar nyelvű világítós billentyűzet
- Lenovo ThinkPad T490 ventilátor gyári új bontatlan dobozos
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- B140RTN03.0 HW1A 14.0" HD+ (1600x900) 30pin matt laptop LCD kijelző, LED panel ÚJ BONTATLAN
- Lenovo ThinkPad T470 T480 T570 T580 6 cellás fekete külső akku. ÚJ BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest