Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t3cma
friss újonc
Sziasztok!
Az van, hogy van egy pc-m, amit nem rég vettünk és az alap állapotában működött másik monitorral, de bővítettünk ramot és videókártyát cseréltünk benne így viszont se vga se hdmi kimenettel nem kap jelet a monitor.I5 2500 3,3as proci
Amd radeon r7 240 4gb a videókártya
10 gb ddr3-mas ram
Egy régi lg monitor és egy új tvHa be kapcsolom minden ventilátor pörög, de kép nincs.
Amiket már próbáltam:
Ki vettem a prociból az elemet és vissza tettem
Ki vettem a ramot, csak a pluszt illetve mindet
Ki takarítottam a csatlakozásokat
Nem videokártyára dugva indítani(hdmi kábellel ha a videó kártya bent van, de nem oda van bedugva a kábel akkor nem kap jelet, ha nincs bent a videokártya akkor kap jelet).A videokártya másik gépben működik, a monitor tesztelve, működik.
Szóval erre szeretnék kérni tippeket, hogy mi tevő legyek vele?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
HermannG
csendes tag
Asrock Extreme 3 , FX8350 , 450W 80+ bronze , HyperX 2x8GB 1866MHZ , GTX770 vagy RX580 8GB rendszer egy 120as SSD-n, játékok egy 1TBos vinyón de csak WOT meg Fortnite, programok egy másik 1TBos vinyón....a problémám az, hogy szaggat-laggol akadozik az összes játék szinte amikor akció van de sokszor magától is eddig ment rendesen de mostanában ezt csinálja már semmivel nem tudok játszani mert élvezhetetlen a Fortnite folyamatosan beakadgat eddig GTX770 volt a gépben futott rendesen azzal vagy 1-2 évig azt hittem megoldja a problémát egy RX580 8GB de az se segített hiába fogyaszt kevesebbet meg jóval erősebb semmi ugyanúgy laggol minden mi lehet a probléma egyszerűen nem tudok rájönni egy egyszerű online játék is vagy egy youtube videó is akár beakad kérlek segítsetek !
-
sith7
félisten
Sziasztok
Profilomban lévő gépen játszott a fiam, egyszer csak leállt a gép
Próbálom bekapcsolni, be is kapcsol vinyó felpörög, és úgy tűnik elindul, megy, semmi sípszó nincs, de
nincs kép, a monitor jó, másik gépen tesztelve jó
az egér nem világít, másik gépen tesztelve jó
bill nem világít, másik gépen tesztelve jó
illetve hátul, ahol a net kábel van bedugva, ott se világítviszont, a gép megy csendesen, ház venti világít
mi lehet a baj ?
-
Reflax
tag
válasz MrDerekas #42691 üzenetére
Nos most elindítottam úgy, hogy mindkettőt befixáltam d emost pedig ninc sprobléma., nem végom mi lehet a baj Hol van valami baja a gépnek, hol nincs
CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
Reflax
tag
Üdv! A gépemnél ha az nvidia vezérlőpultban a 75Hz-es monitoromra beállítok max FPS számot 75-re, akkor a játékok a (CS GO, LOL, Warzone, Overwatch, Dota 2) kilép, vagy lefagy és kilép, összeomlik.
Valaki találkozott ehhez hasonló problémával? A dolgot megoldja ha az nvidia beállításoka visszaállítom avayg a max fps limitet leveszem.
Egyébként RivaTuner-el is korlátozom az FPS-t 75re és a játékokban ki van kapcsolva a V-sync is mindig.CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
t181
senior tag
Sziasztok!
A múltkori, bootolással kapcsolatos problémám ugyen megoldódott, de a memóriamodulok órajelét érintő érdekesség nem hagy nyugodni, a 3000MHz-es RAM-ok még mindig 2400MHz-en futnak.
Átnéztem a BIOS-t, minden jónak tűnik (volt egy gyári adatok visszaállítása is), az alkatrészszám passzol (bls8g4d30aesbk.m8fe), az órajel auto-ra van állítva.
Tegnap átállítottam az órajelet auto-ról 2667MHz-re, azóta ezen fut, jónak tűnik.
Szerintetek fellépkedhetek 3000-ig, vagy valami para lehet valamivel?Szerk.:
A BIOS a sávszélességre PC4-19200-at ír, a specifikációban ez az érték PC4-24000.Szerk2.:
Az alaplap spceifikációinál találtam órajeleket érintő táblázatokat, de ehhez már kevés vagyok.
https://www.asrock.com/MB/AMD/B450%20Pro4/index.asp#Specification[ Szerkesztve ]
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Horvi
őstag
válasz Essejó #42686 üzenetére
Most alapra állítottam, de amúgy próbáltam már és utána sem mindig indult el pedig amit lehet kiszedtem a lapból, hogy minél kevesebb hibalehetőség legyen.
Most alapbeállításokkal egyelőre megy, meglátjuk ha kikapcsolom és vissza akkor elindul-e vagy sem.Hello darkness, my old friend...
-
Essejó
veterán
Hányszor kell még annak a vasnak kiíria, hogy állítsd a biost alap beállításokra? Az hogy kikapcsolod, és vársz kicsit az nem ugyanaz. Lehet végül az sem oldaná meg a problémát, de egy probát azért megérne.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Horvi
őstag
válasz MrDerekas #42684 üzenetére
Rendben köszi szépen, akkor elsőnek az elem felé nézelődök. Most reggelre bebootolt(VGA nincs benne) és dobta a hibaüzit, hogy the bios has been reset what do you want to do:
reload the defaults and boot
reload the defaults and reboot
enter the bios
Szóval sikeresen bebootoltam egy linux live-ot most megy a memtest a biztonság kedvéért.Egy másik dolog ami még eszembe jutott, hogy kikapcsolom a gépet viszont a táp hátulján is van egy kapcsoló, azt eddig mindig lenyomtam és utána nem akart a gép indulni. Most ki akarom próbálni, hogy kikapcsolom a gépet de a tápon a főkapcsolót nem nyomom le. Vajon akkor is az elemet használja a BIOS infók memóriában tartására?
Hello darkness, my old friend...
-
MrDerekas
addikt
Egy elem ellenőrzés/csere elsőre. Ha kiveszed az elemet, akkor hagyd egy negyed órát úgy állni a lapot, még a táp se legyen 220-ra dugva. Ha a Gen3 beállítás lenne a gond, ezzel a művelettel ki is fogod zárni.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Adott ez a gép Gigabyte H97N-WIFI, Intel i5 4590, ASUS R9 280 3GB GDDR5 DirectCU II TOP (R9280-DC2T-3GD5), 2x4GB G.Skill F3-12800CL9-8GBRL.
Egy olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra a gép elindult viszont képet nem adott, a monitor a GPU-ra volt csatlakoztatva.
Amiket eddig próbáltam:
- Szétszedtem teljesen aztán fura zörgésre lettem figyelmes, aztán egy kis kutakodás után ezt találtam az egyik Ethernet+USB3.0 aljzatban. A tesztelés további részében ezt az aljzatot nem használom a biztonság kedvéért.
- Aztán összeraktam az asztalon. Csak 1 RAM modul a CPU volt a lapban illetve a monitort dugtam rá az alaplapi kivezetésre illetve egy billentyűzetet. Nagy nehezen bebootolt egyszer csak de hogy miért azt nem tudom viszont dobott hibát, hogy valami baj volt a BIOS beállításokkal, nem töltődtek be, mit szeretnék csinálni(visszatöltöm az alapot, vagy belépek a biosba)
- Eztuán kikapcsoltam a gépet, vártam kicsit utána megint bekapcsoltam viszont most nem bootolt a gép és a biosba sem tudtam belépni.
- Ezután beraktam a GPU-t és arra kötöttem a monitort. Itt is volt, hogy elindult a gép, de hibát dobott, hogy valami baj volt a BIOS beállításokkal, nem töltődtek be, mit szeretnék csinálni(visszatöltöm az alapot, vagy belépek a biosba)
- Eztuán kikapcsoltam a gépet, vártam kicsit utána megint bekapcsoltam viszont most nem bootolt a gép és a biosba sem tudtam belépni.
- Próbáltam még CMOS cleart is, a dedikált pin-el illetve az elem lehúzásával is. Itt is volt, hogy sikerült bebootolni viszont a BIOS hiba nem jött, gondolom mert nullázódott minden.Szóval elég hektikus a dolog. Gondoltam RAM hibára, amint be tudok bootolni újra egy live cd-ről nyomok neki egy memtestet. A VGA-t, a tápot és a procit egyelőre kizárnám.
Amire még gondoltam esetleg, hogy lemerült az elem, illetve a Gigabyte alaplapoknál olvastam egy olyat, hogy ha a PCIe a biosban Gen3-ra van állítva akkor csinálhat ilyesmi boot loopot(mondjuk VGA kártya nélkül is vacakol).Egyelőre eddig jutottam a dologgal. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond illetve mit próbáljak még ki amivel szűkíteni lehetne a kört?
Csere HW-k nem állnak sajnos a rendelkezésemre és a jelen helyzet miatt elég korlátozottak a lehetőségeim is. Szóval abból kellene főzni ami van.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
t181
senior tag
B450 Pro 4
Gainward RTX 2060 Super
R5 3600
be quiet Straight Power 650W
2x 8GB 3000MHz Corsair Ballistix Sport LT (amit a BIOS 2400 MHz-esnek ír)Sziasztok!
Ma érkezett meg a fenti konfig.
Win10-et felraktam (gyorsan felment), újraindítottam, amit egy kb 10 perces bootidő követett. Ismét újraindítottam, de a bootidő nem változott. Keveset nyomkodtam, de gyors volt, nem tapasztaltam problémát.
Elég régi BIOS volt fent, frissítettem, azóta nem indult el, kb fél órája bootol.Bootolás alatt arra gondolok, hogy középen megjelenik az ASRock logó, alatta pedig a Windows töltőanimációja (az animáció elég sűrűn megakad, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit).
BIOS-ban esetleg állítanom kellene valamit?
Fogalmam sincs mitévő legyek.Szer.:
Magától újraindult és a BIOS-ba dobott.
Üresnek mutatta mind a 4 RAM foglalatot. Tápot lekapcsoltam, majd vissza, most mutatja mindkét modult.[ Szerkesztve ]
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
-
Ajven
csendes tag
válasz #10726912 #42677 üzenetére
Sziasztok!
Minden rendben van, maradt a Win7, de tökéletesen működik, frissült, szoftverek telepítve. Viszont érdekesség számomra és egyben furcsaság, hogy olyan a gép, mintha egy ventilátort folyamatosan felpörgetne kb. 1 másodpercig majd leállítana. Ezt lehet állítani valahol esetleg? Nagyon köszi a segítséget. G.
-
törölt tag
Én is idegengedtem a Win10-től.
Semmilyen problémát nem okoz átállni rá felhasználói szinten. Kb mintha egy másik tévét kéne beállitani, annyira komplikált, de még annyira sem. Telepitsd fel a win10-et, felesleges kinlódni a régebbi oprendszerekkel. felteszed rá a filmnézőt, a böngészőt, zenelejátszót, skype-t, mindebből ugyanazt, mint amiket a win7-el használt és ugyanúgy használhatja tovább a gépet. Mindezt mondom úgy, hogy annyira idegenkedtem az új oprendszertől, hogy xp-t használtam, onnan váltottam géppel egyszerre win8-ra. A win7 kimaradt az életemből. Aztán később persze találkoztam még azzal is, de felesleges volt. S végül szembesültem vele, hogy a win8 alatt is csetelek, filmezek, böngészek, zenét hallgatok. A win10 alatt szintén. Megérteném, ha pl Linuxra átállás lenne, de windowsról windowsra...
Telepitsd fel neki, nem lehet semmilyen probléma. -
-
Ajven
csendes tag
válasz abdulka1 #42670 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, felraktam a 64 bitest, működik, viszont miután az USB drivert felraktam onnantól nincs USB, ergo nincs egér és billentyűzet sem . Ilyenkor mit lehet tenni? Kb. egy hónappal ezelőtt dobtam ki a PS/2 egeremet, billentyűzetet... . Köszi. G.
-
-
HUNBenc
újonc
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy pár napja játszottam (LoL-t tehát nem is nagy teljesítményű játékot) elkezdett villogni a képernyőm, mint ha nem kapna jelet és utánna egyből vissza jön és ezt csinálta újra. Oké, előző hét óta a Windows logóig eljut, karikázik és utánna belép vagy csak többszöri gép újraindítás után, de betöltött és utánna semmi gond probléma nem volt. Ma reggel óta már a windows előtti alaplapi dolgot(bocsi nem tudom hogy hogy nevezik és nem akarok butaságot írni) sem mindig akarja betölteni. Viszont ha azt betölti akkor a windows logó+karikázó kombót betölti és utánna jön a no signal/nincs jel felirat, valamikor magától indul újra, utánna is ugyan ez. A speciális windows beállításokat is felhozza, de akár mit csinálok nem ad már képet, 3 szor szét lett szedve, vissza lett helyezve minden, és semmi.
Gép:
Fujutsu D3011-A1 alaplap
Intel core q8300 proci
4GB ram márkát nem tudok mondani
Amd hd 7850 2gb videókártya
Új táp cihieftec eco 700w
És nem tudom hogy ez most vajon videokártya hiba vagy alaplappal van valami
A segítséget várom, köszönöm ha elolvastad, netán kommentelsz! További szép napot! -
abdulka1
őstag
Nincs. 4GB memória fölött az az ajánlott, többek között a memóriakezelés miatt. Egy próbát megér ha az öreg azt kívánja, hátha tudod telepíteni a drivereket, de egyetértek MrDerekas mesterrel, megszokja az új rendszert.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Top cat
addikt
Ezt a kérdést a Win7 topikba tedd fel.
64 bites rendszert tettél fel? 4GB ram felett az kell.Az 500W-os táp felesleges volt ehhez a konfighoz. Erről a Riotoro márkáról most hallok először.
-
MrDerekas
addikt
32 bites oprendszert tettél fel?
Támogatás hiánya miatt is kaphatsz hibaüzit.
Hidd el meg tudja szokni. És inkább most, mint több hónapos szenvedős oprendszer használat, hibás működés után.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Ajven
csendes tag
válasz Top cat #42661 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy 500W-os tápot (Riotoro, azt mondták megbízható), el is indítottam a gépet, felraktam a win7-et, viszont a 8 GB memóriából csak 3.21 GB-ot lát illetve nem tudom az illesztőprogramokat telepíteni (eszközkezelőben ilyeneket látok felkiáltójellel: Alapvető rendszereszköz, PCI egyszerű kommunikációs vezérlő, PCI memóriavezérlő, SM buszvezérlő, USB vezérlő). Letöltöttem az alaplap chipsetet, de hibát ír ki a telepítésnél, hogy a KB2685811 frissítés hiányzik. Lehet ez attól, hogy a win7 támogatása megszűnt? Van valami megoldás? Apumnak kellene, nem tudom meg tudná-e szokni a win10-et. Nagyon köszi. G.
-
Top cat
addikt
válasz PowerBuldog #42662 üzenetére
Másképpen terheli az új CPU az áramköröket. Már ha tényleg a coil whine az ok.
Próbáld meg így kideríteni honnan jön.
-
Top cat
addikt
Külső videokártya nélkül talán nem lesz gond. Ha telik a büdzséből én vennék hozzá valami használhatóbb tápegységet.
(#42659) PowerBuldog
A coil whine-t (mint ahogy a nevében is van ) tekercs okozza, nem a processzor.
Lehet, hogy a tápegységből jön, vagy az alaplap stabilizátoraitól. -
bobalazs
nagyúr
válasz PowerBuldog #42659 üzenetére
Hűtő maradt ugyanaz? Ha igen, simán elképzelhető hogy coil whine.
-
PowerBuldog
veterán
válasz PowerBuldog #42658 üzenetére
Elképzelhető, hogy "coil whine"? De bizonyos procinál nem jön elő?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Ma raktam be a gépbe a Ryzen5 1600AF-et. Létezik olyan, hogy terhelés alatt hangot ad? Lekapcsoltam minden ventilator (áram alatt se voltak), és terhelés hatására mintha ciripelő hangja lenne a procinak?
Hibás darab, vagy lehet, hogy esetleg a paszta lett túl sok rajta és az ad ilyen hangot?
A CPU cserén kívül más nem történt 2400g -> 1600Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
-
pete_21
addikt
Sziasztok,
Nekem volt problémám, fagyás videók nézése közben.
Sajnos azóta újratelepíteni nem volt időm (főleg a mentés miatt), ám a hiba néha azóta is előjön. Van, hogy a számítógép képernyője pirosra vált (a tv megfagy).
Pár perce csak a számítógép képernyője volt bekapcsolva, és a kép szétesett. Először az egér még mozgott, utána már nem.
[kép]
A képen egy átlagos kepkocka lenne látható egy trailerbol... :(
Nekem vram hibának tűnik.
Ti mit gondoltok? Van valami program, amivel a gyanítható hiba kimutatható?
Köszönöm szépen a segítséget. -
Ajven
csendes tag
válasz #10726912 #42601 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy új alaplapot (Gigabyte B365M DS3H) és emiatt új procit (Pentium G5400) illetve RAM-ot (8GB DDR4). Emellé, hogy kicsit jobb legyen vettem egy SSD-t is. Viszont ahogy most rakosgatom össze látom, hogy az ATX 12V csatlakozó ezen 2x4-es, nekem a táprból viszont 1x4 csatlakozó jön ki. Ez azt jelenti, hogy tápot is kell vennem? Köszi. G.
-
Panthera
őstag
Szia!
[161.oldaltól]
A gép elején kellene lenni diagnosztikai ledeknek, amelyek visszaadnak egy (vagy több) hibakódot. Lehet először nem tűnik fel (én így jártam nemrég), figyeld a mikrokapcsoló megnyomása után.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz active1118 #42645 üzenetére
Nincs. 99% hogy vga gond.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
active1118
csendes tag
válasz MrDerekas #42644 üzenetére
Újonnan nem volt hajlandó elindulni csökkentett módban sem, úgyhogy ismételten újra raktam. Egyelőre működik, viszont nem merek drivert felrakni. Sajnos így sokmindenre nem tudom használni, viszont hozzá vagyok kötve a tanulmányaim végett. Van esetleg valami egyéb tipped?
-
MrDerekas
addikt
válasz active1118 #42642 üzenetére
Esélyes, hogy vga hiba. A bootloop és a csökkentett módban elindulás erre mutat. A hibás vga-nak ha települ a drivere, akkor crashel az oprendszer. Csökkentett módban nincs driver betöltés, ezért indul el. Másik gépben esetleg próbáld meg a vidkarit.
-
MrTux
újonc
Sziasztok! Adott egy Dell PC, egy F305P-00 típusú táppal. A gép nem kapcsol be a főgombbal. A tápon a visszajelző LED alatt van egy mikrokapcsoló, aminek a nyomkodására bekapcsol. Tápcsere, ha igen milyenre?
-
active1118
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy tegnap este telepítettem egy videókártya drivert, viszont azóta nem hajlandó elindulni a gép.
Újra tettem a Windowst, gondolván, hogy ez majd megoldja, sajnos nem így lett. Miután települ a driver, a boot bekerül egy loopba, és mindig újra és újraindul. A gép csökkentett módban elindul. Nem vagyok benne biztos, hogy feltétlen a driver a hibás, amikor bekerült az új kártya még évekkel ezelőtt, az tűnt fel, hogy nincs 1440x900-as felbontásom, amit egy CRU nevezetű alkalmazással orvosoltam. A helyzet most is ugyan az, driver fel, CRU megnyit, hozzáadom a felbontásom, elvégzem a szükséges resetet, amit már be sem tud fejezni, ekkor csak simán elkezd bootolni, és itt kezdődik a loop.
AMD FX-8350
GTX 950
CM MasterWatt 700
AsRock 970 Extreme3
A segítséget előre is köszönöm, illetve várom ebben a sakk-matt helyzetben,
Egy kétségbeesett digitális tanuló. -
BMWline
csendes újonc
Sziasztok! Új fejlemények vannak... Ki lett ma probálva a gépembe egy Ryzen 9 proci. Egyből adott képet. Tehát úgy nézz ki proci baja van 99%-ba. Az én procim bele lett téve egy másik gépbe és az se adott képet.
-
MrDerekas
addikt
válasz #10726912 #42635 üzenetére
Ha a Create Administrator password használatát nem engedi számodra, akkor bizony ki vagy zárva. Este felé dobj egy pü-t nekem, hogy ne felejtkezzek el rólad. Dolgozom a problémán
-
Sondi1986
addikt
Hali mindenki.
Olyan problémám van, hogy az ismerősöm gépe nem ad semmi képet ha bekapcsolja, viszont a gép megy.
A monitor tesztelve, az jó.
HD7870 videokártyát kivettem a gépből, és az alaplapra dugtam rá, hátha a kártya adta meg magát, de azon se ad képet, mind a 3 videokimenőjét leteszteltem.gép:
Lap: ASUS P8H61M
Cpu: i5 2400
Memórai: 2x4gb 1600
Táp: Chieftec GPA 450s
SSD: 64GB
Vga: Sapphire HD7870Gépet 2015. január 18-án raktam össze.
Az én meglátásom az, hogy az alaplap ment benne tönkre vagy a táp.
Ti mire gyanakodtok ezek alapján? -
MrDerekas
addikt
válasz Dorian #42625 üzenetére
Szoftverhiba lesz szerintem, így a windows vagy nas topikban kérdezz rá, akár az itteni hsz-t linkelve. Hálózat kommunikációban gyenge a kungfum
-
MrDerekas
addikt
válasz #10726912 #42626 üzenetére
Nos lehet is meg nem is. Azt a biztonsági panelt le tudnád fotózni, ahol létre lehetne hozni a jelszót? (Nincs fejbe minden bios menüje nekem se Még ) Látatlanban nem akarok olyasmit javasolni, ami nem célravezető vagy káros lehet. Meg abból talán látom, hogy az előző gazdi lezárta-e. Illetve egy képet arról is kérnék, amikor usb-ről bootolva elutasítja a telepítő médiát.
-
Dorian
félisten
Help.
Zyxel NAS-hoz használok a laptopomon Win 10 alatt Transmission remote GUI-t, ami pár hete (nem használom gyakran) nem csatlakozik. Amikor próbáltam újra telepíteni, kiírta egy nagy piros felirat, hogy a rendszer letiltotta a programot.
Mit tudok tenni?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
gu007
aktív tag
válasz jokeph #42620 üzenetére
[Egy ilyen] táp hajtotta eddig a gépet. Vagyis lehet, hogy teljesítménye nagyobb. Majd kipróbálom ATX táppal hátha azzal elindul. De egy táp meg tud úgy halni, hogy nem veri le a kismegszakítót esetleg a Fi relét?
-
MrDerekas
addikt
válasz #10726912 #42614 üzenetére
Első blikkre hozz létre a biosban egy védelmi jelszót/super user-t. Utána restart és gyorsmenüből bootolj a pendrive-ról.
-
törölt tag
Minden feszültség megvan gondolom...
Akkor szedd szét, próbáld inditani meghajtók nélkül, vga, pci eszközök nélkül. Egy memóriát is kiszedhetsz belőle. Ha igy se csinál semmit, akkor húzd le a bekapcs gomb vezetékét, és érintsd össze a tüskéket pl csavarhúzóval (hátha épp a bekapcsoló gomb hibás). A reset gombot is húzd le. -
nagyúr
Még az sem perdöntő. Multiméterrel nem tudsz terheléses mérést csinálni.
Futottam már bele olyan tápba, ami terhelés nélkül (gépből kiszedve) szépen ment, tesztlapra felcsatolva meg se nyikkant.
Szétszedtem (PC táp), kezdődő fáradás nyomok mindenhol a kondik és tekercsek körül, épp csak még nem sült meg.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gu007
aktív tag
válasz #10726912 #42616 üzenetére
ASRock AM1H-ITX alaplap, AMD am1 foglalatú Athlon APU, 2db Kingston HyperX Savage 4GB DDR3 1600MHz (amíg csak egy volt filmezésnél panaszkodott a kevés ramra, évek óta kettő van), egy Kingston SSDNOW 200 a rendszernek és egy 8 terrás vinyó a többinek. Több mint egy éve csak DLNA szerverként használtam és film és sorozat "kölcsönzésre". Tegnap még hibátlanul működött, reggel is ment du. meg semmi. Nem volt itthon senki áramszünet nem volt, azt viszont nem tudom, frissült-e és újraindult volna esetleg. Életre kelteni próbáltam áramtalanítás után de semmi, lehúztam róla az SSD-t és vinyót akkor sem történt semmi. Elemet is lehúztam, megmértem a feszültségét, próbáltam anélkül is indítani de semmi. Asszem ennyi történt. Bocsánat amiért hosszú lett!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
gu007
aktív tag
Sziasztok! Nálam olyan eset állt elő, hogy ma elhalálozott a gép. Szinte évek óta működött folyamatosan megállás nélkül ezért furcsa számomra a megállás oka. Reggel még biztos működött délután már semmi. Áramszünet nem volt a nap folyamán (modem 9napja fut) próbáltam lehúzott SSD-vel de akkor sem történt semmi. Áramot kap mert ez egy AM1H-ITX lap amit lehet laptop tápról is etetni ami működik. Szóval teljes a tanácstalanság, hogy mitől áll le és azóta semmi reakció. Az alaplapi elemben 2,5 volt körül van a feszültség. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma?
-
törölt tag
Berakom ide is, hátha valaki tudja a választ.
Üdv mindenkinek!
Tulaja vagyok egy HP EliteBook 745 G3 kütyönek. Az a tervem vele, hogy a DaphileLive programot futtatom rajta. USB-n Rufus-sal meg is csináltam a boot pendrive-t, de a notebook nem hajlandó elindulni vele.
Pontosabban azt irja ki, hogy nem hiteles rendszer. Ez lett volna a kevésbé gond, átállitottam a secure boot-ot Legacy módba, ki is kapcsoltam, az USB eszközt tettem elsődlegessé, kikapcsoltam a Windowst tartalmazó SSD-t, azaz arról Ne akarjon boot-olni, Save-Yes...újra indulás után MINDEN vissza áll oda, amiről átállitottam, szinta semmit nem őriz meg. Elemre vonatkozót pl megőrzi, de szinte ennyi...
Ha tudja valaki, hogy mit kell tennem, hogy elfogadja a beállitásokat, megköszönném, mert kifogytam az ötletekből. -
törölt tag
válasz BoneDragon #42612 üzenetére
Ha zárlatos a vga, akkor szimplán beleakad az alaplap az öntesztnél.
-
MrDerekas
addikt
válasz BoneDragon #42609 üzenetére
Megdöglend a vga sajna. Egy másik gépben kipróbálhatod, de esélyét látom, hogy ott sem fog normálisan üzemelni.
-
nagyúr
válasz BoneDragon #42609 üzenetére
Zárlatszagot érzek...
(#42612) BoneDragon: pedig megeshet, hogy rossz (talán nem elég rossz még ) és nem sípolja ki (ram-nál jártam így már).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz BoneDragon #42606 üzenetére
És csak ott van távtartó a házban, ahol furat is van az alaplapon ?
Asztalon összedobva is fent áll ugyanez ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
BoneDragon
veterán
Üdv.
Összeraktam az új gépet ami:
Pantek P400A ház
Seasonic Focus 450 Gold
MSI B450-A PRO MAX
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey
AMD RYZEN 5 1600
RX 570 (ez maradt az előző gépből)Nem kapcsol be...
Az előző géppel is ez volt a problémám mikor ide írtam, azt hittük táp, vettem újat, ami a Seasonic, azzal se kapcsolt be a régi gép. Jó akkor tuti alaplap...Ezért vettem teljesen új configot, erre ugyan az a probléma. Legutóbbi gép játék közben kikapcsolt és ennyi volt.
Most néztem más konnektornál, hátha az elosztó szar, de nem...
Azért már pár száz gépet összeraktam, de most igazán retardnak érzem magam, mi lehet a probléma. Esetleg valami ötlet?
VGA-n világít a led, próbáltam csavarhúzóval beindítani, hogy összeérintem a "cuccost" (sry nem tudom hirtelen mi a hivatalos neve az alaplapon lévő tűknek), de semmi..
Először azt hittem nincs távtartó a házban alapból és voltam olyan okos, hogy úgy szereltem be az alaplapot, de nem. Előre van telepítve...
Mit nézek be? Már a falba verem a fejem. -
zkiss0
tag
válasz MrDerekas #42603 üzenetére
Szia!
Kösz a gyors segítséget!
Nope... A RAM cserebere nem segített. BIOS/CMOS/power reset megvolt. HDMIs átalakító rendben másik gépen tesztelt (mást nem tudok tesztelni itthon a hardver semmilyen tekintetben nem kompatibilis.
Szóval ami még "jelenség": Az alaplapi LED akkor is fénylik, ha power off. Eddig a HDD LED nem ment, most újra összerakva megy - nem értem, de ez most talán nem elsődleges.
Minden új a vga-t kivéve, de az is ment szépen egy hete még lenyomtam a Crysis 2-t....
Teljesen tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy valami PC szervíz lesz belőle, mert ilyen kor az egyetlen út az elemenkénti átvizsgálás...
Az alaplap, vagy az alaplapi tápellátás lehet hibás, szerintem, mert "átengedi" led fényt és mert nem jön be a bios.
Ó, hogy r@hadna meg!Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
MrDerekas
addikt
válasz zkiss0 #42602 üzenetére
Próbáld egy ram modullal, lehúzott bill és egér mellett indítani. Hátha ezek valamelyika akassza meg a boot-ot. Esetleg elem ki-be 15 perc szünettel és kihúzott táppal.
-
zkiss0
tag
Sziasztok!
A gép eddig hibátlanul ment.
Windows frissített. Utána bekapcs és se kép se hang. Speaker nem szól, hogy beepcode. Vga venti teker, nem áll le mint szokott. A biosig el sem jutunk. Hdd led nem vilagit. Szétszedtem, összeraktam semmi. Winyocsere semmi. Vga másik dvi semmi.
Cmos reset semmi, bios reset semmi.
Konfig: gigabyte aorus itx wifi b450
Ryzen 2600
Kingmax nvme
Hyperx ram 2x8
Új táp
8800gts dvi hdmi átalakítóval (eddig frászául ment minden)Mindjárt ordítok, dolgoznom kéne!
Segítsetek!
Köszi!Windows XP, mert megérdemled! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest