Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz nafikra #41497 üzenetére
Inkább arra gondolok hogy nem kompatibilis a RAM a lappal. Ha van egy másik azzal kéne próbálkozni...lehetőleg szerint a kompatibilitási listából. Tudom könnyű ezt mondani ,de találni egy olyat tesztelésre már nehezebb.
A régi lapoknál a feszültség is számított ....intelnél 1,5V , amd 1,65V ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
-
lacer93
csendes tag
Sziasztok,
Adott a következő számítógép:
- Intel Core i7-8700
- ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO CO
- G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming series Aegis
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6GB GDDR5 GV-N1660OC-6GD
- Kingston UV500 480GB [2.5"/SATA3] SUV500/480G
- Seagate 2TB 64MB 7200rpm 64MB SATA3
- ASRock B365M phantom Gaming 4
- Be Quiet Pure Power 11 CM 500W
- Corsair Carbide Series 300RA vastagon szedett dolgokat kivéve minden vadonat új, de a régi hardverek tökéletesen működtek eddig az előző gépben.
A gép működik, de (látszólag) véletlenszerűen néha "megakad". Pár másodpercre megáll a kép, megáll a kurzor, a hang pedig beakad, majd minden visszatér a normál kerékvágásba. Legutóbb amikor ez történt viszont már egy fekete képernyő volt a vége amiből csak egy hard reset hozta ki.
Mi okozhatja ezt? Windows 10, NVidia driveren kívül nem tettem fel semmit. Futtattam memória diagnosztikát, az nem hozott elő hibát.
Előre is köszönöm!
-
nafikra
tag
válasz zsoika #41496 üzenetére
2 GB ramot tettem bele és igen én is gondoltam hogy lehet sok lesz neki az 1333Mhz ram de egy másik gépben is volt szerencsém kipróbálni ahol a lap 1333Mhz-t supportál még de benne van egy 1600-os ram és ennek ellenére simán megy a gép. (1066Mhz-n fut az AIDA szerint.) tehát elvileg nem okoz gondot ha gyorsabb a ram max kisebb sebességre veszi. vagy lehet ez annyira makacs lap hogy nem enged a 48-ból és ragaszkodik a max 1066-os ramokhoz?
-
nafikra
tag
sziasztok.
összetákoltam egy gépet talált cuccokból
összeraktam bekötöttem mindent.
indításnál 1 rövid és 1 hosszú síp megy és ez loopolva. kép nincs billentyűzet sem reagál.
cmos reset megvolt, nem segített. ramok tesztelve másik gépen, működnek, táp jó, proci jó,
ramokat mikor kivettem akkor is 1 rövid 1 hosszú sípolás van. lehet hogy az ram slotok rosszak?alaplap hiba maradt már csak, lehet hogy az adta meg magát?
gép:
e7400 proci
dd3 1333mhz ram
IPIEL-LA3 (Eureka3) alaplap
500wattos noname táp -
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #41493 üzenetére
Ha kiveszem a kártyát, cmos reset, akkor sem postol. :/
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz zsoika #41488 üzenetére
Kivettem az rx 570et, az IGP nem csinalta.
Dduval csokkentett modban letoroltem a drivert, visszaraktam a kartyat, es megprobaltam ujrarakni a drivert.
37%nal kifagyott a gep, azota bekapcsolom, elindul majd leall, ujrainditja magat es megy de nem postol es bootol be.Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz zsoika #41491 üzenetére
+1 a táp próba cseréjére. Még a BIOS elem / foglalat is megér egy rámérést/nézést.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
pvt.peter
őstag
válasz pvt.peter #41489 üzenetére
Lemaradt konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3P
Táp: FSP 400W 12cm 85+ (FSP400-60APN)
CPU: Intel Core 2 Duo, E8400, 2×3GHz, 6MB L2 Cache, LGA775
RAM: PQI 2×1024MB DDR2, 800MHz (dual)
VGA: Gigabyte Radeon HD3870, 512MB, PCI-E 2.0 x16 (Modell: GV-RX387512HP)
OS: Windows 10 x64Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azért írok mert folyamatosan újraindul a gép, és közben eléggé furcsa tüneteket produkál.
Úgy indult az egész, hogy amikor még elindult a rajta levő OS, akkor a rendszer betöltése után néhány perccel újraindult.
Most már az első indításnál még hallható egy pittyenés jelezve, hogy betöltött a BIOS, de továbbra sincs kép. Azt írja ki, hogy "NO HDMI signal". Majd újraindul és ezt csinálja folyamatosan.
Monitor, kábel letesztelve másik konfiguráción, jól működik.Már minden nélkülözhető dolgot lehúztam róla, HDD, optikai meghajtó de a helyzet ua.
Memória modulok számát is minimálisra csökkentettem, de ez esetben is ugyanaz a helyzet.
Ha a videókártyát vagy az összes memóriát kiveszem, akkor sípol a gép.Hétfőn kapok egy próba PCIe videókártyát, hátha az a probléma, hogy meghalt a VGA.
Addig is van vkinek vmi ötlete, hogy hogyan tudnám behatárolni a problémát?
Esetleg volt már vkinek hasonló tapasztalata?Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
zsoika
addikt
válasz Vismajor01 #41478 üzenetére
Aha ...szépen dobálja az órajelet.
Ahogy nézem a CPU emelkedik, a GPU akkor esik.
Észrevettem hogy majd 90°-ig felmegy a VGA hőfok ...ez RX 570-nél normális?
Nekem GTX1060 -am van és 63C° -nál nem megy feljebb. A problémát nem ez a hőfok okozza az tuti , mert már alacsonyabb hőfokon is csinálja.
Úgy látom 2200G CPU-d van. Nem a CPU ban lévő iGP okozza a problémát?
Vedd ki az 570 -est és iGP vel nézd meg mit csinál, így kizárhatod a VGA hibát .
Utána BIOS/UEFI ből tiltsd le és vissza az 570. -
palfitom
félisten
válasz lajafix #41481 üzenetére
Nem szükséges, az egy jó VRM-mel rendelkező lap. Ha tényleg szellőzik a háza, akkor ezzel nem lehet probléma (főleg,hogy csak egy 2200G-t hajt).
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
lajafix
addikt
válasz Vismajor01 #41484 üzenetére
1. nem hit kérdése. erőforrás kezelőben nincs a memóriánál nagy lapozás?
2. VGA driver friss?
Merthogy kurva érdekes az MSI afterburneres screenshot, akkor pörög a cpu, amikor visszaesik a kártya...Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz Vismajor01 #41482 üzenetére
2. vedd vissza beállításoikat alapra a játékban, hogy csak 4 GB RAMot használjon a rendszer, és nézd meg hogy akkor is csinálja-e.
Rock'n Roll
-
Vismajor01
addikt
válasz lajafix #41481 üzenetére
Most éppen nem tudok az alaplapra levegőt fújni.
Furmarkban, más játékban, alap windowsban is eljátssza.
2. Fogalmam sincs, lapoz e, nem értem a kérdést. De soha semmi "kifutottunk a memóriából" üzit nem kaptam windowstól pedig az még azelőtt szokott sirni h bármi történne vele.
-
lajafix
addikt
válasz Vismajor01 #41480 üzenetére
1. vrm hűtés: fújjál az alaplapra plussz levegőt. Egyébként más játéknál, vagy eyg intelburn testben nincs gond?
2. Kérdem nem lapoz? majd 7GB van a játék screenshotján. ma 8 GB RAM egy fél köszönésre elégRock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz Vismajor01 #41478 üzenetére
-az alaplapi VRMek kapnak levegőt hűtéshez? úgy látom a hűtőd elfúj felettük.
- RAM nem kevés, nem lapoz?A tápegységed teljesítményét nem látom, de gondolom elég.
Rock'n Roll
-
zsoika
addikt
válasz Vismajor01 #41476 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Vismajor01 #41474 üzenetére
Ez így kevés infó lesz. Le kell monitorozni a gépet....akár egy erőforrás-figyelővel ,vagy MSI afterb, hogy kiderüljön v.mi.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Játékokban random fps droppok jelentkeznek. 200 fpsról 18-ra, 1-2 másodperc erejéig.
Profilomon olvasható a konfigom.
Windows reinstall nem segitett, ram és proci alapórajelre állitása nem segitett.
Mi lehet a gond?
-
zsoika
addikt
válasz nydavid29 #41471 üzenetére
Én lehet leválasztanám a netről pár napig...lehet hogy szivat v.mi hekker.
Szerk. nekem már volt hogy resetelni kellett a routert mert egy vírus átírta az IP címeket a routerben és egy ukrán szerveren keresztül futtatott mindent. Adathalászat céljából[ Szerkesztve ]
-
-
nydavid29
lelkes újonc
Sziasztok A segítségeteket szeretném kérni. Olyat csinál a gépem, hogy duplán nyit meg oldalakat, olyan mintha egy kattintást kettőnek, vagy többnek érzékelne. A helyzet az, hogy ezt csinálta a régi gépemmel is, és tegnap vettem egy másikat, és azzal is ugyanezt csinálja. Egeret, és billentyűzetet már cseréltem. Járt már így valaki?
-
tudatL@N
csendes tag
Tárgytalan amit kérdeztem, kiderült h elrontottan a vidikarit #facepalm
Utód megrendelve ;) -
tudatL@N
csendes tag
válasz tudatL@N #41463 üzenetére
sajna szerkesztés opciót nem találtam így új postba írok.
a gép:
cpu: i5-4670 3.4Mhz
lap: Asrock H97 Pro4
gpu: Gigabyte gtx 950 2Gb
táp: 650W
memória: Corsair 2x8Gb XMS3 DDR3 1600Mhz
HDD: WD 1Tb
SSD: samsung evo850 250Gbamit még kipróbáltam azóta (javaslatra), hogy (többször) kivettem a memóriákat és vissza pattintottam de semmi változást nem értem el.
-
Pyro05
tag
Sziasztok!
Ma jött meg összeszerelve a rendelt gépem. Egyedül a VGA-t raktam bele én itthon, de a gép nem indul. Bekapcsolás gombra semmi sem történik. Haver áthozta saját VGA-ját és tápját, azokkal is kipróbáltuk külön-külön, de semmi. Headert megnéztük, jól van bent, még egy másik kapcsolóval is megpróbáltuk, de semmi. Tápok áram alá helyezésével nincs led, semmilyen visszajelzés az alaplapról. Másik tápkábellel és konnektorral is rámentünk, szintén semmi eredmény.
Felhívtam a helyet, ahonnan rendeltem, náluk ment, tesztelték. Valószínűleg szállítás közben megnyekkent a lap/proci? A hűtő egy minimálisan lefelé konyul, nem 90 fokban mered a lapból ki, de nem lötyög és nem tűnik elcsavarodottnak sem. Lapon nem látni fizikai sérülést és úgy fest a proci is a helyén van.
Irány vele vissza a boltba? A lap/cpu a szállítás miatt mehetett szét vagy elsiklottam valami felett?
CPU: AMD Ryzen 5 3600
HŰT: be quiet! Dark Rock Slim
LAP: MSI B450M MORTAR MAX
RAM: G.SKILL Ripjaws 16GB/3200MHz/CL16 KIT
SSD: Samsung 860 EVO 1TB
HÁZ: NZXT H400
TÁP: be quiet! Pure Power 11 500W CM
VGA: Sapphire RX 5700XT NITRO+Köszi a segítséget!
War. War never changes.
-
tudatL@N
csendes tag
sziasztok!
kitakarítottam a gépemet, levettem az oldalát és minden tyúkbelet (a perifériákét) kihúztam belőle (áramtalanítottam is). az alaplapról semmit nem szedtem le ill. egy csatlakozót sem húztam szét.
miután összeraktam és megpróbáltam elindítani sajnos semmi kép nem jön be, a monitor nem kap jelet (no signal felirat). a gép ugyan elindul (minden alkatrészen pörögnek a ventik) de úgy tűnik a windows nem tölt be (mivel nem hallom a win indítási dallamot)van benne egy SSD (ezen a win) és egy HDD is. olyan elképzelhető hogy valamiért a HDD-ről szerene boot-olni és azért se kép se hang?
nyilván mikor nem indult ismét szétszedtem és nézelődtem benne nem-e vmi kábelt elqrtam vagy tudom is én de semmi gond nem látszik a csatikat megmozgattam mind frankón a helyén van. fogalmam sincs mit tehetnék még h életet lehelljek bele
minden 5letet, tippet tanácsot szívesen fogadok
előre is köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az én gépemnek úgy látszik semmi baja (szerencsére), de azért ezekre az értékekre szeretnék rákérdezni, hogy normálisak e, hogy a hűtéssel minden rendben van e, mert már rég kapcsoltam be a gépet?:
Ezeket kb. 10 percnyi játék után mértem. Nekem nem tűnik vészesnek, de biztos, ami biztos rákérdezek.
A gép már elég régi: 2.4GHz Core2Duo / 9800GT.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
a gépem:
Asus B450 Prime Plus
Ryzen 5 2600
HyperX Predator 3000Mhz 8GB
Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX
Toshiba P300 1TB
ADATA SP920 128GB
FSP Hexa+ 400WA hiba: két-három napja kezdte el, egy Win frissítés után: a gép kifagy teljesen, majd a videókártya eldobja mindkét monitort. Nem reagál semmire, a gépházból pedig ilyen "pulzáló" hangot hallok, valószínűleg a videókártya ventillátora. Nincs összefüggésben a terheléssel, idle alatt fagyott ki eddig mindkétszer. Amire tudok gondolni: táp, lap, kártya. Memóriát nemrég cseréltem benne (1-2 hónapja), 16-ra lett volna bővítve, de mint kiderült, az első 8GB stick hibás volt benne... Szerintetek? A táp nekem a leggyanúsabb, a 400W miatt + az már elég régi is (3+ éves, de használva nem volt, csak dobozában ült). Illetve nemrégiben volt egy kékhalálom játék közben is, "Unexpected store exception", ahogy olvastam ez is összefüggésben lehet a táppal. Minden gyári értéken megy, nincs semmi húzva.
Köszi a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Gépem :
Ryzen 3600
Gigabyte b450 aorus elite
G. Skill ripjaws 2x8gb 3200mhz
Sapphire pulse rx 5700
Cooler master mwe bronze 550wKártyára feltettem az xt biosat, power limitet kitoltam. Stabil meg minden, de olyan mintha a táp ciceregne más meg azt is mondta lehet a vga vrm-je. Ez mitől van? Káros?
Vga fogyasztás 140rol 180ra nőtt amd overlay szerint. Core clock pedig 1750rol 1890re. Illetve ha fules rajtam van olyan mintha abból is az szólna 😅 mintha gerjedne..
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
sosbarnabas
csendes újonc
válasz zsoika #41452 üzenetére
Sajnos most is ugyanaz. Amikor a HDMI-n kapja a jelet a monitor akkor az eszközkezelőben nem is látja a rendszer a kártyát (vagy csak én nem vettem észre). Nem lehet hogy a kártya vagy az alaplapot kéne frissíteni?
Sajnos eléggé kezdő vagyok ilyen téren szóval ne bombázzatok a "nézz már utána a wikin" szöveggel -
zsoika
addikt
válasz sosbarnabas #41451 üzenetére
Egy régebbi driverel próbáltad?
-
zsoika
addikt
válasz sosbarnabas #41449 üzenetére
Szia. Vedd ki a kártyát és töltsd le a DDU programot...az majd minden vga driver programot letakarít. Aztán mehet elölről.
[ Szerkesztve ]
-
sosbarnabas
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy régebbi gépem HP Pro 3400, I5-2400-as processzorral. Belerakram egy r9 390-et és amikor a drivert próbáltam telepíteni akkor utána elment a kép. Azóta nem ad képet a kártya és csak akkor ad képet az alaplapi vga csati ha a kártya nincs táp alatt.
Valakinek valamilyen ötlete hogy mivel lehetne orvosolni a hibát? -
Eldgrym
csendes tag
Kedves Mindenki!
Az alább leírt probléma megoldására szeretném kérni a tanácsotokat.
Config:
Msi b150m mortar
Core i5-6500 CPU 3.20 Ghz
Radeon RX 580 ARMOR 8G OC
Samu 850 EVO SSD 120 GB
Corsair 8GB DDR4 2133MHz CMV8GX4M1A2133C15
FSP Raider 550
WIN 10 Home (1809)
Probléma leírás:
A játékok (Wow, Attila Total War, egyéb Total War játékok, stb.) alacsony és maxos beállításon is egyaránt kimerevednek/lefagynak játék közben, véletlenszerű időpontban. A játék zenéje ezzel párhuzamosan beakad, majd pár másodperc elteltével újraindul az egész PC. Van hogy ezt (alacsony terhelés mellett) hosszasabb böngészésnél is produkálja a Drága.Mivel a legnagyobb változást az okozta, hogy beszereztem az 580-asat a közelmúltban és innentől jelentkeztek a leírt problémák, így értelemszerűen a VGÁ-ra gondoltam, mint szűk keresztmetszetre.
Amit eddig próbáltam:
- Volt egy másik tápom, megpróbáltam azzal, hátha áramellátási gond van. (Nem ez volt)
- Visszavittem a nagykerbe, ahol szó nélkül cserélték is (hátha valami szériahiba áldozata lettem), de ez sem segített, ugyanis a második VGÁ-val is ugyanez volt a helyzet.
- Aztán visszavittem Nekik, hogy Ők is teszteljék, terheljék, de ott is jól szerepelt, akárcsak később nálam a FurMarkkal, teljes terhelés mellett. Mivel max. teljesítménnyel stabilan teljesített (max. a hőfok ment fel), így még inkább ki tudtam zárni az esetleges táp problémát.
- Checkoltam a VGA biosának és driverének a verzióját. Utóbbi esetében megpróbáltam a régebbi, bevettebbnek mondott drivereket is. Sajnos ezek mellett is jelentkezett a probléma. (minden driver törlést a DDU segítségével végeztem, hogy ne legyen kavar)
- sfc /scannow is megvolt! Egyik fórumon ezt is olvastam...Meglehetősen tanácstalan vagyok, ugyanis a checkok alapján a VGÁ-nak nincsen semmi különös baja első ránézésre, mégis(!), amikor egy kis játékra "adnám a fejem", akkor mindig a gép újraindulása lesz a vége. :S Bosszantó a helyzet, mert a VGA érkezése előtt egész kis stabil gép volt az enyém.
Akinek van esetleg javaslata, tanácsa, az kérem ne tartsa magában! Amennyiben további infóra, teszt eredményekre van szükségetek, úgy elvégzem és küldöm.
Köszönöm előre is a segítségetek!
Eld
-
félisten
válasz szabonagyur #41430 üzenetére
Na érdekes dolog..
Rádugtam kábelen több laptopot is és úgy is megáll a speedtest.
Wifin simán megy 2,4 és 5,0 Ghz-n is.
Archer C6 router..
-
attikacr7
újonc
Itt a probléma amiről beszéltem,aki videót kért, 0:20-tól érdemes nézni.
-
nagyúr
válasz Latabar #41438 üzenetére
Üdv !
Az M2-es Samsung EVO 860 az egy sata felületet használó M2 formátumú SSD, az Intel-t nem nevezted meg pontosan, melyik féle-fajta típus.
A lapodon az M2A slotba dugtad a Samsungot ? Mert ha igen, az tiltja a SATA3_0 és SATA3_A1 portoka, azaz mivel van SATA-s esközöd (1 HDD), akkor azt a SATA3_2 vagy SATA3_3 portokba dugva lesz használható. SATA interface-n kommunikáló SSD-t az M2B slot nem támogat, abban nem fog látszani se BIOS-ban, se az OS felé, ebben a slotban csak pcie interface-el rendelkező M2 SSD-k működnek, lásd az alábbi táblázatot:
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MrDerekas
addikt
válasz Latabar #41438 üzenetére
Na ez így érdekes. A sata vezérlő hibájára tippelnék, de ha kizárhatjuk a fizikai sérülést, akkor csak ránéznék a procira, hogy minden rendben van-e az érintkező felületen.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
vpleft
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám.
Adott egy elavultnak számító "izomgép" amit nemrég raktam össze a testvéreimnek játszogatni:
Alaplap: Asrock P45DE
Proci: Intel quad Q6600
Videokártya: GTX 660
Ram: 8GB
Táp: FSP Hexa+ 400W
Rendszer: Windows 10Vettem egy egyszerű kis wifi kártyát nemrég: Cudy WE300
A problémám az lenne, hogy windows 10 alatt akármit csinálok vele, változó időközönként lecsatlakozik a netről és utána helyreáll. Az eszközkezőben amúgy látszik, hogy ez a bizonyos cudy we300 valójában egy Realtek RTL8192EE-t takar.
Amiket próbáltam eddig:
- kártya energiatakarékosságát kikapcsoltam
- az energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra állítottam
- próbáltam a cudy driver helyett a chipnek megfelelő legfrissebb realtek drivert telepíteni, amivel annyit értem el, hogy nagyobb időközönként dobja le a netet.Nincs tippetek mi a fene okozza ezt a gondot? Asszem Windows 7 alatt nem volt ilyen probléma, de csak utolsó lehetőségként szeretnék visszaváltani. Egyébként minden más tökéletesen működik, csak a wifit dobálja le folyton...
Tudom, tudom, régi gép. Tudom, nem támogatja a windows 10 ezt a konfigot, stb... De az a baj, hogy minden más rendben van, csak ez nem.
Köszi hogy elolvastad, további szép napot! És köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz attikacr7 #41433 üzenetére
Bocsi, a neted szerintem nincs beállitva, a géped ethernet beállitásaiban az áramlás szabájzást tiltani kell, ki kell jelölni a gigabites netet, különben megosztott a net folyamat, energia gazdálkodást tiltani kell. Stb stb. Tudom mert nem ment a gigabites netem max 200-300mb volt.. Most 800 felett hasít. Amugy ki a szolgáltatód? Ja gigabites nethez Cat5 vagy Cat 6 os kábel kell. Ha meg wifi az szivás mert az alapbol a fele amit le tud adni.
[ Szerkesztve ]
-
attikacr7
újonc
Rendben,küldöm a videót akkor,egy nagyjából 2 perces videó szerintem elég lesz,köszönök mindent.
-
Petya XT
senior tag
válasz attikacr7 #41433 üzenetére
Hogy milyen adatokat? Azokat amiket már délelőtt megkérdeztél, és el is magyaráztam, sajnos privátot ide nem rakhatok ki...
Melyik részét nem értetted? Miért kérdezed meg újra?Monitorozd már le azt a gépet. Senkinek nincsen kristálygömbje, hogy látatlanba tudjon segíteni, ehhez kellenének az adatok is. Ezeket meg csak Te tudod kinyerni.
-
attikacr7
újonc
Rendben,hogy tudom ellenőrizni a netemet?msi afterburnerre pedig mit tegyek ki?milyen adatokat?előre is köszönöm.
-
zsoika
addikt
válasz attikacr7 #41431 üzenetére
"nem hinném,hogy a netemmel lenne gond"
Nem hinni kell ,hanem szisztematikusan kizárni egyesével a hibalehetőségeket.....köztük a netet is."akadás pillanatában sajnos nem érek el a feladatkezelőig." Használj más monitorozó programot pl. MSI afterburner.
[ Szerkesztve ]
-
attikacr7
újonc
Régóta fent áll,online történik csak.most valtottam at 500 mbps netre es vettem gigabites routert,nem hinném,hogy a netemmel lenne gond.
viszont amit játék közben észre vettem,hogy mikor bedob a mecsbe automatikusan az fps-em le megy 30-ra,ami elég fura nekem.
akadás pillanatában sajnos nem érek el a feladatkezelőig. -
félisten
-
MrDerekas
addikt
válasz attikacr7 #41426 üzenetére
Ha visszakerül hozzád a gép, esetleg olyat nézhetnél, hogy akadáskor a feladatkezelőben megugrik-e a lemezkihasználtság. Csak tipp, de hátha meglesz az irány.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz attikacr7 #41426 üzenetére
Üdv !
Ezeket online játszod ?
Biztos, hogy nem a neted/routered/modemed csinálja az akadásokat ?
Régóta fennáll a jelenség ?
Havernál nincs ilyen gond ? (hogy nem a játék szervere csinálja).
Futtass az első ilyen után ping-tesztet, ugráló ping tudja ezt produkálni.
Kiírt adatok alapján egyik hardvered sem throttingol...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
attikacr7
újonc
Sajnos a videóban említettek se segitettek,hiba keresési futtatásnál a szervízbe se találtak problémát,riva turner se segített,esetleg valaki még valamilyen tipp?
-
MrDerekas
addikt
-
attikacr7
újonc
https://youtu.be/lnnMzEQQnm4
Lehetséges,hogy ez a videó megoldja. -
Latabar
csendes tag
Üdv!
Problémám lenne nem is kicsi. Pár éves pc-m átköltöztettem másik házikóba. Próbaindítás-tökéletes. Ezt követően a második bekapcsolás után már eltűnt a biosban az ssd-m. Új kábel másik port kipróbálva, de semmi. Másik gép híján az ssd-t visszavittem az üzletbe (samsung evo 860). Helyette bepattintottam egy intel m2 ssd-t majd elindítottam a win10 telepítést, ami viszont hibát jelzett (valami fájlhibát) visszadobott a telepités elejére, újra megpróbáltam újra hiba, így újraindítottam. Aztán a következő indulásnál az m2 ssd is eltűnt. Elkeseredésemben úgy döntöttem akkor a winyóra rakom fel az oprendszert de sajna ez után már azt sem érzékelte a rendszer, csak a telepítő pendrive-t. Próbáltam biosz resetet korábbi profil betöltést de semmi nem változott.
A szekér:
Gigabyte b450 aorus pro
Ryzen 1700x
Zotac Rtx2070 mini
Gskill ripjaw 16gb 3200mhz
Wd 1000gb blue 7200rpm
Samsung evo 860( ezt cseréltem le a hiba miatt intel 1tb 660p-re)
Evga 650b táp
Utólag annyit sikerült megnéznem hogy cimbinek átadtam a vinyóm nézze meg a gépében és nála látja a rendszer.
Előre is köszönöm a valaszokat -
Petya XT
senior tag
válasz attikacr7 #41420 üzenetére
Természetesen nem ajánlom az opr. cserét, max próba erejéig. Van akinél évek óta megy rendesen, nálam mindig volt valami nyűgje, az új kiadásokat felteszem, megnézem.
Az a probléma nem látszik megoldhatatlan dolognak. A szervizben nem játékokkal tesztelnek, hanem úgy megizzasztanak tesztprogramokkal minden egyes komponenst, ha van valami problémája azonnal letérdel.
Várjuk meg mit mondanak.
batman.Szia,
Feltételeztem, hogy egy monitoring program telepítése, a paraméterek figyelése nem okozhat problémát. Lehet, hogy nem volt összeszedett a kérdés, de volt a problémáról videó, elhangzott a throttling kifejezés is, gondoltam menni fog ez. -
batman.
senior tag
válasz Petya XT #41419 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy a topic célja a néha ön és közveszélyes userek segítése, és helyes útra terelése. Tisztában vagyok vele hogy amit leírsz nem butaság, …. de ha kicsit visszaolvasnál látnád, hogy ennél egyszerűbb dolgokat sem tud értelmezni a delikvens. Az nem segítség, hogyha a vak és szomjhalál küszöbén lévő segítségkérőre ráborítasz egy raklap ásványvizet. Ne érts félre, de próbálj az Ő szintjén értelmezhetően segíteni. Igazad van, véleményem szerint egyszerűbb lenne, ha adnál neki egy palack nyitott vizet. Peace.
(#41418) zsoika esélyes
Vakegérke, Grave444, MrDerekas : értékelem, köszi.
P.S.: Az a szervíz (mert ott van) ahol nem javasolják a táp azonnali (egyekefe "alkalomadtán") cseréjét, oda nem szabad gépet vinni legfeljebb abakuszt!Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
attikacr7
újonc
válasz Petya XT #41419 üzenetére
Jelenleg is szervízbe a gép,elméletileg folyik a hibakeresés.eddig 2x lett lefutatva és senmi problémát nem találtak.Viszont a nagy baj,hogy apexet meg ilyen játékokat fognak csak tudni kipróbálni a szervízbe.nba-t nem nagyon.
Egyébként említetted elöző hsz-edben,hogs neked is volt egy ilyen az OP rendszer miatt,most lesz újratéve,esetlet ajánlod,hogy win10 helyett váltsak más op rendszerre?az megoldaná?
Köszönöm mindenki segítségét,a tápot mielőbb fogom váltani,de az alap problémán szerintem se változtatna. -
Petya XT
senior tag
válasz MrDerekas #41416 üzenetére
...kicsit elkanyarodtunk a lényegtől, nyilván a táp olyan amilyen, alkalomadtán cserés, de az alapproblémát ez nem fogja megoldani.
Ugyanilyen torpanást véltem én is felfedezni Win10 alatt, csak AMD kártyával. Szerintem ez oprendszer. Azt nem tudnám megmondani azon belül mi okozza, de az asztalon is" beragadt" nálam a 1903. Oda tettem, ahová való.....ami a rendszert illeti.... -
MrDerekas
addikt
válasz attikacr7 #41413 üzenetére
Akkor ne végy tápot. Majd mikor utolsót böffen a tápegység és a büfije viszi a fél/egész platformodat, akkor egyben válthatsz egy újabb platformra. Még lehet a hiba is megszűnik akkor.
-
attikacr7
újonc
Uramisten...🤣
-
batman.
senior tag
válasz attikacr7 #41411 üzenetére
Nem értem, teljesen világosan egy óvodás szintjére lebutítva leírtam mit csinálj és nézz meg.
Igen azt is megemlítettem hogy a tápot cseréld/cseréltesd ki. IGEN A TÁPOT AKKOR IS KI KELL CSERÉLNI, HA NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁDAT!Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
attikacr7
újonc
Járható,csak,ha nem feltétlen oldja meg a problémám akkor más is kell.
-
attikacr7
újonc
Akkor meglehet,hogy a táp a probléma?
-
batman.
senior tag
válasz attikacr7 #41405 üzenetére
Szia!
Egy fokkal jobb, így már van min elindulni.
Ctrl+alt+del majd a feladatkezelő és rányomsz a több részletre. Az egyértelműen megmutatja, hogy mi mennyire használja a gépedet.
Érdemes Malwarebytes-t futtatni, hátha bekaptál valami rosszaságot.
Más: ha valóban azzal a táppal van szerelve a rendszer ami az Imperium tájékoztatójában van, azzal legyél tisztában, hogy az egy időzített bomba, nagyon gyorsan cseréltesd ki egy normálisra! (számlán ellenőrizheted) Itt kaphatsz róla megerősítést és egyből segítenek is másikat választani.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
attikacr7
újonc
((Gépemről küldtem képet))
Üdv!
Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a probléma.mentem 1 db online matchet a játékba,de mindig ezt csinálja,mikrolaggok keletkeznek,1-2 mp-ig megáll a játék,utána normálisan megy tovább,direkt felvettem 2 percet.0:20-nál látható az első akadás,túl melegedésről szerintem nincs szó,előre is köszönöm.
Ez a probléma leginkább az nba 2k19-be fordult elő,és az nba 2k20-ba.egyszerűen online nagyon idegesitő.nem rég lett karbantarva a gépem,és nem hinném,hogy ne bírná egy nba 2k20-at.
((Netemet is mellékelem.
tudom,hogy a netes kép nem screenshoot,de akkor nem print-eltem le,de látszik rajta a lényeg.
nagyon köszönöm,ha valaki tud ebbe segíteni.
Semmikép nem a netemmel van gond,cpu throttling problémára tippelnék talán.))https://youtu.be/fmmf_-xO6T0
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz laci12234 #41398 üzenetére
Annyira azért nem csalódtam. Egyébként még a merevlemez hőmérsékletét monitorozó cuccok is (pl HDS) képesek akasztani. A játékok ssd-ről futnak?
-
batman.
senior tag
Akkor más lehetőséget kell keresni a (nem induló) ram ellenőrzésére. Suliban/munkahelyen megkérni a rendszergazdát, legrosszabb esetben egy üdítőért/kávéért simán megnézi. Számtechboltban is lehet egy próbát tenni. Kingstonok élettartam garisok, ha normál kereskedelmi csatornán jött be, le is lehet gariztatni.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen routert?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest