- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
-
Throme
veterán
Anyagi csőd....
Nálam nagyon ütnek ezek és mekkora ötlet!!!!
Ezekből szerintem veszek, csak nem olcsók, de érthető valahol -
Throme
veterán
Simán kis vívódás nem árt....
Igen, az elírás. Szerintem 2x ütötték le a kettest...
Vannak jó(nak tűnő, mert nem vettem meg) szettek. Ezek a kb 36k huf-os technic jeep-ek, amikhez még motor is van, ennek ellenére kiépített beltérrel bírnak...
#742sb
Végül segget csináltam a számból és 2 SC autót (challenger, mustang) és egy kihagyott igazi legó brickheadz-et (kengyelfutó-prérifarkas)behúztam. Becsúsztam 18k huf alá.A hajók nagyon állatok.
Páran elaléltak az új legó hajó láttán (oké, tényleg nem néz ki rosszul), de vannak nem legó hajók, ál-leejtősék és árban kb fele a legóénak.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Most én sem hiszem, hogy behúzok bármit. Bár a fene tudja, a Mould King botanikus kert 18k lenne, az "igazi" nagy klasszik kalózhajók vonzanak még, abból is van 30-40k között 2-3 féle, kuponnal 25-35k között reklámáron vannak. De ha összeadom ezeket mert mondjuk a köv. két vétel lenne az megint 50k...
Countach most épp 15k-ért is van kupon nélkül. Durva.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Jól megbeszéled magaddal a dolgokat.
De egyébként én is így vagyok a matekkal. Mint pl. a legutóbbi Fast kocsim. Bárki ránéz tudja mi az, meg egy jó poén ha látod a feliratokat.Nem ismerem egyébként az Allegro-t, talán egyszer keveredtem oda valamikor. De úgy látom itt is akad azért elírás. Nem tom ez hogy 3200db.
Ez a virág viszont jól néz ki, csak tesóm ide ne keveredjen, mert akkor lesz baj.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
elengedem ezt az allegro-s 4k kupont, most nincs kedvem 20k felett játékkockákat venni.
azt viszont látom, hogy a lego verdákat is, mert 50-70k huf alatt már nem nagyon jönnek ki. legutóbb a mould king viper és countach együtt volt kb 32k huf (és ebből lejött egy 4k kupon!!), szemben a legó countach 70k huf.
Egyszerűen nem.Azt látom, hogy az MK nem használ hivatalos márkát (lambo-coutach ) és szabadúszó tervezők munkáit veszi meg.
Szóval ez a matek:
Lego tervező + licensz = 70k huf
Szabadúszó tervező + no licensz (fantázianév, ami utal az eredetire) = 19k huf
Mindkettő dobozos! -
draco31
veterán
Nem rossz, de valóban meg lehet csinálni jobban is.
Azt az antennákat nem is értem az orrán, miért rakták oda. Vagy a splittert tartó fém huzalt akarja imitálni?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Szerintem nem rossz.
A szélvédőt, ha picit tudták volna süllyeszteni az még jó lett volna. Meglévő alkatrészekkel nem lehet megformálni azt a - minden irányból - ívelt pilótafülkét.
Szemből nem is jó emiatt a szett, de nem a tervező miatt.Szerencséjükre a gt3 már kapott valami hűtőmaszkot, legelső viper ott is gömbölyű volt.
Lehet behúzom. Úgy is van 4k kupon
A kipufogó még nem tökéletesen modellezett. A hátsó szárny lehetne kicsit szolidabb, kecsesebb.Persze ezeket nem úgy írom, hogy én jobbat csinálnék félreértés ne essék!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
.. jah hogy ennek. hát ez nem könnyű feladat, hogy valami használható is legyen belőle.
kevés az alkatrész és nem egy kocka autó, amit lehet alakítgatni.Az a repcsi cuki, és a caterham utánzat(nak tűnő) verda is.
Igen az utóbbit lehet kezdeni vele .. alkatrész
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
Throme
veterán
én is kaptam kupont , mai nap a határidő....
Olyan spéci alkatrész szerintem nem volt legó SC-ben, amit máshova, persze más színben és print nélkül (vagy más print-tel, pl fényszórók) ne lehetne felhasználni.
Felhasználást tekintve biztos találnak nekik egyéb lehetőséget.
SC autóknál is volt már balta, korcsolya, szörf-deszka, valami kilövős pisztoly (kipufogó lett)...stb[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Jól belehúztatok. Épp írni akartam, hogy kezd impozáns lenni a fényképen lévő versenyautó sor draco31-nél. Erre jön egy másik bontatlan sor is.
Akkor nem is tudom szóljak-e új allegro kuponról.Egyedi alkatrészekből a fent említett, általánosan is hasznos cuccok nekem szimpatikusak. Bár néha nekem is az az érzésem, hogy már lassan van mindent-mindennel összeépíthető elem is, lásd pl. a kis henger/dot-ot önmagában... de azért a legtöbb ilyen spec alkatrész hasznos lenne általánosan is. A teljesen egyedi szélvédők, szárnyak már kérdésesebbek. De ha azt nézem a hivatalos SC vonal is szinte az egyik új alkatrészekből leginkább ellátott széria volt. És ott is elég speckó cuccok jelentek meg. Volt 1-2 bemutató és másra is használható elemek is vannak, de erősen gondolkodós hova mehetne még... leginkább hasonló autókba.
-
draco31
veterán
Én részemről nem bánom az egyedi alkatrészt, ezeket összerakom, és gyűjtik a port a polcomon, más tervem nincs velük.
Én is ezen a vonalon mozgok inkább.Illetve van 1-2 Technic szettem, van kettő amit átépítenék, de nincs kb semmi alternatíva hozzá.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Nem ismerem a jogi szabályozást, lehet ha 2-3 alkatrészt már máshogy építesz be, akkor nem ugyanaz... nem tudom.
Egyedi alkatrészekkel egy gond van, hogy hova lehet még felhasználni?Abban látom ezeknek a nem legó szettek előnyét, hogy ha kell egy SC ford és tud az ember kompromisszumot kötni, akkor nem kell 25 rugót kifizetni az eredetire.
Nekem egyik kedvenc sorozatom az SC és szerencsém van, hogy az elejétől követem. Nincs meg mind, csak, ami tetszik. Egyedül a legelső dupla porsche szett, ami hiányzik. Valamiért hagytam kifutni.
Most a legutóbbi képen látható 5 szettben van porsche, immár 8 széles kivitelben.
Talán idén jön ki hivatalos legó szettben is gt3.Most 7végén megcélzom a challenger összerakását, az is van non-lego kivitelben
Ez is érkezik idén legóból. -
draco31
veterán
Igen, azt nézegetve most nagyobb képeken, nagy része hasonló. Pár elem ki van cserélve, illetve több darabból van megoldva.
De mivel itt vannak az egyedi elemek, teljes másolást nem lehet ráfogni sehogyan sem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Nálam érkeztek új SC autók a sötét oldalról.
Még maradt az előző eresztésből és neki fogok állni megépíteni, de nagyon belehúztam ebbe (is)...
Ezeknek nincs márkájuk, nincs is dobozos verziójuk.-- o --
Ez a ford nem lett rossz. Lego a 6 széles érában hozta ki ezt a festésű verziót.
Építésre viszont inkább a 8 széles, kék-narancs GT-re hajaz. -
draco31
veterán
El is készült a Fast szekér.
Építési élmény hasonló mint a fentebbi Peugeot, kb. mint egy LEGO SP szett. Kevesebb általam még nem látott alkatrész volt. (a barna 2x2-es két pötyis csak méret miatt van a képen)
Itt ami más volt, a matrica alapszíne kék és piros elüt az elem azonos színétől. Pár helyen volt, hogy több elemet kellett egy matricával lefedni, egyébként egy matrica egy elem.
Van egy kis kezdetleges motortér, ülések szépen kidolgozva, figura itt sem férne bele, max darabokban. A kormány nagyobb, mint az SP szettekben szokás.
A nyomtatott elemek nagyon jól néznek ki. Bár a szélvédő pirosan jobban elüt, mint mellette a LEGO tesóé.
Nem gurul olyan simán mint egy SP szett, de nem vészes.
Castrol helyett Capable, Ford ugye Fast, meg még 1-2 ilyen baleset akad.
Így két SEMBO szett után ki merem jelenteni, hogy a márka vehető nyugodtan.
(a szárny egyenesen áll hátulról nézve, csak csalik a kamerám )
-
draco31
veterán
Egy kis ízelítő a mai SEMBO játsziból: Fast GT
-
draco31
veterán
Na az fura is volt, meg van belőle két pötyi széles is.
A sok képem között a másodikon kézben fogom, úgy jobban látszik.
Balesz1899 ezt az elemeket majd figyeld meg jól az összerakásiban, elsőre összekevertem, mert van ami felfelé van az oldalsó rajta, van amin lefelé.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
sb
veterán
Ohh. Összerakva nem látszott... nyilván.
Viszont így ismerős, ilyet láttam már ali-n külön is.Olyan idegennek és oda nem illőnek tűnik a Legoban nem szereplő alkatrészek egy része, de vannak tényleg jó, hiánypótlónak tűnő extra elemek is. Az a kis fekete tartó is hasznosnak tűnik a kép másik felén.
-
sb
veterán
Inverz macisajt?
Nagyon jól néz ki ez a Peugeot. A diorámás megoldás meg továbbra is remek ötlet. Összerakva főleg.@Throme
Igen, írtam is, hogy azon sem csodálkozom, hogy ennyi pénzért elvárja az ember, hogy működjön. Csak hát sztem nincs meg a fizikai alapja a porosodó műanyaggal. Patthelyzet kicsit.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Balesz1899 #719 üzenetére
Egyenlőre nem sikerül megtalálnom.
Ez is egy érdekes megoldás szerintem. Ha jól értem hátrahúzósak, és a közepén szét lehet szedni őket, variálni egymással. De ez már inkább játszós, mint polcra kirakós.
-
-
draco31
veterán
válasz Balesz1899 #717 üzenetére
A diorámán én is gondolkozok még, de várok egy akcióra.
Közben meg lett a hátsó kerék szorulás oka is. Igazából egy pár mm-es rést takar el egy 1x1-es macisajt, azt kivéve felszabadul a kerék. És mivel alig látszott egy pici része, és tartásban sincs szerepe, nyugodtan ki lehet hagyni.
Bekarikáztam kékkel, hogy mi tűnik el.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Megérkezett a SEMBO Peugeot. Dobozt nem kértem, úgy olcsóbb volt, 3500 környékére jöttem ki. A zacsik is márkázottak, nem számozott, mindent egyszerre kell kiborítani.
A képeken néztem korábban, hogy van pár olyan alkatrész, ami nincs a nagy tesónál, de még pár fajtát találtam. Az első sárvédő felett pl dupla öntéses.
Figura nincs, nem is férne el benne, max levett karokkal és lábbal.
Épített kormány fura elemekből, de úgy sem látszik.
Útmutató jó, talán egyszer néztem jobban, hogy azt hogy szeretné. Végén elemlista, kép arról a 4 kocsiról ami a linken is van. Szóval rendben van.
Az építmény nagyon tetszik. Az összerakás felénél úgy voltam vele, hogy ez nagyon nagyon masszív lesz. Minden elemen az egyik pötyin látszik a nyoma az öntőmintának, hogy ott nyomták bele. De ettől eltekintve sehol nincs hiba. Jól tapadnak, néha picit erősebben kell összenyomni. 4db plusz elem volt.
Az biztos, hogy szétszedésnek nem állnék neki, szerintem ha bármelyik SP kocsival összegurítanám, egy darab nem esne le róla. De nem gurítom, a hátsó kerekeknél van valami, szorulnak, nem gurul emiatt. Később megnézem, lehet csak valamit elrontottam.
Az alja is valósághű, szinte teljesen sima, ahogy a teteje is. Gyakorlatilag nincs pötyi sehol.
Matricák rendben vannak, oldalt van olyan, hogy 2 elemre megy 1 matrica. Illetve van nyomtatott alkatrész is. A matricás elem telibe takarja, nem úgy mint a LEGO. Na meg színhelyes is, mellette lévő elemtől nem üt el a matrica árnyalata.
Nagyon elégedett vagyok vele, hátsó kereket még megnézem.
Nem titok, pár napon belül érkezik egy másik szett is a márkától.
Kicsit sok kép lett, így összerakosgattam őket.
-
spiky03
veterán
-
Throme
veterán
Akkor csak a festék összetételén múlik, hogy egyik kocka ridegebb, törékenyebb, a másik meg rugalmasabb lesz?
#707sb
Nálam azért elvárás, mert nem egy 10 ft-os játékról beszélünk. Vitrinbe meg minden nem fér be, hogy ne porosodjon.
Arra nincs kapacitásom, hogy minden legót évente szétszedjek, megpucoljak, majd vissza...
A defender ráadásul elő építés óta recseg, akad 2 fokozatban legalább.#712Neurotoxin
Szerintem a defender, G-merci sorrendet tartsd váltó szempontjából, hogy pozitív legyen az élmény
Igaz dizájnra meg pont fordított a sorrend nálam, ah ezt a 2 szettet nézem...#710spiky03
Huh ez elsőre nem volt meg, hogy micsoda.... vasember reaktora lenne?
Láttam már horror filmet, de azért bizar volt, mikor Tony mellkasában turkáltak, hogy cseréljék a "telepet" . -
Neurotoxin
őstag
A narancs/kékszínű váltóalkatrészhez még nem volt szerencsém. A Defender még zacskóban, de hamarosan végzek a Jeddha szettel (képek és vélemény hamarosan), így állok neki a Lego 42177 G500-nak, ezáltal arról és a megoldásairól is fogok tudni érdemben nyilatkozni.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
draco31
veterán
Kíváncsi vagyok. Doboz alapján úgy tűnik van benne.
Igen, tudnak néha nagyon gyorsan küldeni. De pl. az ellentéte is megeshet, ma jött meg nekem október közepén rendelt 10db golyóstoll.
-
spiky03
veterán
Elvileg van benne világítás is, de az majd aklor derül ki, ha kibontom a dobozt.
Durva, hogy január 1en rendeltem és ma meg már meg is jött
Eddig tán ez volt a leggyorsabb csomagom, amit az Alirol rendeltem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Én matricás verziót vettem meg belőle.
Raktam be róla képeket én is itt korábbanÉn is a másik két F&F-es Lego verda mellé szereztem be, hogy teljes legyen a szett
Mondjuk nekem nem "fájó pont", hogy nincs hozzá figura. De ahogy mondod a Legosat a két kocsi közé lehet tenni és kész is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
sb
veterán
Először így olvastam:
"Én már most örülök annak, hogy az alkatrészek normálisan kapcsolódnak egymáshoz és nincs hiány. Ez szerintem, ha alap lesznemlegóéknál, akkor jól járunk."
Olvasva a másik topicot brutál sok hiány volt idén az ünnepi építésekben.
A váltós rész engem valahogy hidegen hagy, pedig nagyon sok Technic van itthon és a fő építmények abból születnek, a mechanikára kihegyezve. De hogy hónapokig porosodva álló száraz műanyaggal egy sok tíz fogaskerekes, vagy akár vmi egyszerűbb mechanika is vajsimán működjön, az nekem soha nem volt reális elvárás.
Ezzel azt sem mondom, hogy nem reális azt várni, hogy összerakod és ha nem trezorban tárolod akkor semmi ne működjön a 100k-s modellből egy fél év múlva. De nem tudom mi a megoldás, ezt nem erre találták ki, amit erre találtak ki az tök más, nem Lego... ha meg kihagyják belőle akkor sem lennénk előrébb. Ez van kategória.Ha építed folyamatosan akkor amúgy nincs gond. Mire beállna már szétszedted.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #703 üzenetére
Én nem tudom miért törnek az - nevezzük - újkori legók. Műanyag ez is, meg a régi is.
Általában - úgy tudom - anyagában színezettek, szóval ennek nem kéne szín szerint változni.
Egyszerű a megoldás, el kell vinni az összes gyártást az eu-ból és akkor mindent is lehet, így nem törnének a kockák.
Lesz x központ, meg sales épület az eu-ban, azok meg lehetnek környezet tudatosak .Váltóval kapcsolatban látok Lego-nál elmozdulást a megoldás felé.
Nevezzük szinkron gyűrűnek a sárga kapcsolható fokozat váltót, ami mostanában le van cserélve egy kék, más geometriájú darabra.
Igaz új (és egyszerűbb, mint a defender), de a kawasaik motorban már nagyon jól jár a váltó. Aztán itt van a technic G-merci. Nincs ugyan meg, de ahogy látom az is új alkatrészes váltóval épül.
Lehet első körben a defendert és a régi alkatrészekből épített váltójú szettekben ki kéne ezeket cserélni-
Mondjuk a defendernél lehet más fogaskerék áttételnél a bibi, viszont az új váltok már jobbnak tűnnek. -
Throme
veterán
-
Neurotoxin
őstag
Kicsit most elgondolkoztam…Addig tolja túl a Lego a környezettudatosságot, amíg végül a ‘nem legók’ lesznek az a minőségű Lego, amire emlékszünk a ‘90-es évekből. Ennek ellentmond, hogy a Technic ‘KO’ szettek is a mechanikai dolgokon (fogaskerekek/váltó szorul, de ez van egy eredeti, de poros szerkezet esetében is) véreznek el, ha szerkezetileg nagyjából egyben maradnak (ez sem mindig igaz, vannak/voltak/lesznek elfogadható minőségben gyártók), akkor még polcdíszként lehet bennük gyönyörködni.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
draco31
veterán
Technic-ben jön ez a szett idén, de valami szörnyű ahogy kinéz.
Szerintem jó lett, azonnal felismerhető, hogy mi akar ez lenni. Az elemekkel megoldott matrica helyettesítés is jó.
Igen, a kormány a keleti oldalon nem szokott összerakva lenni.
Én pl. ha lehet választani, doboz nélkül rendelem az ilyeneket, álltalában 7-800Ft spórolás, meg úgy is kidobom a dobozt, szóval ez így szerintem okés.
Hamarosan nekem is érkezik kettő ilyen méretű szekér, már alig várom.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Supra.
F&F szériából egy hiánypótló verda, ha már a Lego elkezdte a filmes verdákat kiadni (és azzal a lendülettel el is halt a dolog.... ha jól tudom van 3 autójuk ilyen).
Ikonikus ezért esett rá a választás a sötét oldalról, ha már másképp nem megy.Zacskóban érkezett semmi doboz, semmi cécó.
A kockák normálisan kapcsolódtak egymáshoz és szerencsére nem volt hiány.
Sőt, jónéhány plusz.
A kormányt is nekünk kell építeni.
Árban már nem tudom mennyi volt, de tutira nem éri meg, mert még minifig sincs hozzá, habár Brian-t megkaptuk a skyline-hoz legóéknál.Nyitható az ajtó, de ugye a szélvédő dizájn az a legóval egyező és így annak van oldala, így nem látom értelmét a nyithatóságnak.
Semmi matrica, az eredeti oldal festésének imitációját kockákból kell megépíteni. Nekem ez bejön.
A tetőnél volt némi dizájnbeli problémám, de végül is meg lehet építeni, hogy jól álljon.
Viszont rendes ablak van hátul, mint szélvédő, ez szerintem jól néz ki.
-
sb
veterán
Igen, ez elvileg gyöngyházfényű elem lenne. Aranyban is hasonlót tudnak csak gyártani a "pearl" változatból. De ezt technológiai korlátnak gondolom, ahogy a Mega Astonnál is előfordult.
@Throme
Igen, ez az. A gyerkőc kapta/építette, csak utólag tűnt fel nekem is amikor megnéztem és megfordítottam. Különösebb gondom nincs vele. Bár ha ilyen akkor elgondolkodhat rajta a gyártó, hogy "sima" szürkét tegyen inkább a helyére és problem solved. -
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Az értékeléseknél a képeken sárvédős. Azok alapján még kezd tetszeni is. De csak a Peugeot lesz.
Az jól hangzik. Kb. 1 hete kezdtem csak követni a csatornáját, pár hosszabb podcastot hallgattam eddig, de közben mást is csináltam, így az fel sem tűnt, hogy volt róla szó.
-
Throme
veterán
Az előző linkeden, ahol a peugeot volt, ott nézem a siánt is. Most komoly, hogy a képen az első futóműveknél hiányzik a sárvédő?
Ezt most sárvédővel, vagy nélküle küldi?
Nem mindegy!Huh ezek a kis rally diorámák nekem is tetszenek, már akkor is , mikor először linkelted.
Hallgattam Kockásember podcastját és ott Attila említette, hogy a kínaiakkal is üzleti kapcsolatba lépett. Ő is örül, hogy komplett szettje nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is megjelenik és azt mondja, hogy jó pénz.
Szóval lehet a nagyok,mint pl Firas is kap a tervekért most már és nem csak kizárólag nyúlnak a kínaiak...
Ez ah így van szerintem jól hangzik! -
draco31
veterán
Igen, SC akart lenni, csak mellé ment.
Konkrétan a Huracan amit szerettem volna megjelenéskor, de végül nem jött össze, illetve az Mclaren szettet azért nem vettem meg, mert abból csak az F1 tetszik. Így az is lehet majd alkatrészes dolog lesz egyszer.
Mindegyik nekem sincs meg, de elég szép sorom van már.És egyébként az a poén a szélvédőben, hogy a hasonló Porsche meg telibe printelt amennyire emlékszem, rég raktam már össze.
Tetszenek ezek a CADA szettek, de tudok várni akciózásig.
De akkor már lehet inkább ez a 4 SEMBO.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
SP az az SC igaz?
Én is gyűjtőnek tartom magam, igaz talán a tavalyi év volt a fullos egyedül.
Nem minden tetszik.
A dupla szetteket csak kb 50%-ban szeretem, mert volt, ami teljesen bejött, volt aminél az egyik verda nagyon tetszett, a másik meg egyáltalán nem.A bmw-t én is végigszívtam matrica terén.
YT-on sem nagyon értették, hogy mi a francért nem lehet ezeket a szélvédőket gyárilag nyomtatni, pláne, ha a dupla szett egyikét megcsinálják, de a másikat nem....Ha régi SC szetteket szeretnél beszerezni, akkor szerintem a BL-es 15 rugó nem sok érte.
Szerintem 25k huf-tól felfelé tudnád beszerezni neppertől.A cada space szettek tényleg részletesebbek és 3D-sebbek.
Szerintem sokat ne gondolkodj rajta (bár szerintem nálad már elindult a vezérhangya ).
Még én is gondolkodok rajta (kösz! kell nekem ilyen fórumokat követni ) -
draco31
veterán
Ideas az, de magasabbak sokkal. Ezek kb 14 kocka magasság, bír durván számolva az a LEGO szett meg 17-18 környéke.
Bár ez meg részletgazdagabb, sokféle alkatrész, nem csak 95% sima system kockák. Na még meggyőzöm magam, hogy jobb a CADA szett.Az egyedi alkatrésszel úgy állok, hogy addig nem gond, amíg nem kell beszerezni utólag újra. 90% SP kocsikat gyűjtök, és nem is építem át őket, így ilyen szempontból nem zavar.
Ilyen szempontból COBY-nál gurult el nagyon a gyógyszer.
De viszont tervezem megvenni Bricklink-en keresztül alkatrészenként 1-1 régi SP szettet, hát úgy még használt elemekkel is van ami 15 körül áll meg, mert volt benne 1-2 olyan elem.A szélvédő festést meg nem is említsd. Karira a dupla BMW szettet kaptam meg, tudtam hogy az egyik szélvédő félig printelt, másik felét matricázni kell, de ott korhatáros volt a szófordulatom így is.
-
Throme
veterán
Ezek a pici képek/diorámák tetszenek nagyon. A Lego szett megvan, amiben 4 kis kép van és mivel ideas (vagy már icons...tudja a franc) ezért olyan 21-22k huf között mozgott, úgy, hogy nem licenszelt rajta semmi. Ha így nézzük, akkor árában van, ha úgy, hogy nem eredeti Lego, úgy lehet kicsit sok.
Még nem építettem meg a Lego verziót, de terveim szerint a falra kerülnek és így a hellyel nem lesz gond.
A verdákkal kapcsolatban az egyedi alkatrészek nekem egy bizonyos szintig elfogadhatók.
Amikor egyedi festés kap egy alkatrész, az addig nem gond nekem, amíg maga az alkatrész elérhető más színben, festés nélkül bármelyik szetthez.Ilyenek az első fényszórók (mikor nem átlátszó kockákkal oldják meg, hanem festéssel/matricával) és a szélvédő elemek, mikor egyedi festést kapnak (Lego-nál ez sokszor mumus, mert sehogy se tudják eltalálni a kockák színét...)
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Ismét találtam jó kis polcdísznek való CADA szetteket. Bár kicsit itt már benne lehet az árban a liszensz díj is, 150-250db között mozognak a szettek, kicsit soknak érzem az árakat.
Viszont kipróbálom mit hoztak össze Sembo név alatt. A Peugeot rég csípi a szemem, mindegyik modellen van egyedi alkatrész, kíváncsi leszek.
-
Throme
veterán
Idén indult ez az oldal, de belecsaptam a 'sötét oldali' legóba . Nem gondoltam volna korábban, hogy veszek olyan legó szerű építőjátékot, amin nincs ott a lego logo.
Ma is érkezett egy szett. Teljesen baráti áron volt ez is.
... és még van a csőben speed champion szerű szett is...BÚÉK mindenkinek!
Alább a legújabb szerzemény a viper társaságában
[ Szerkesztve ]
-
-
sb
veterán
-
Ðávid
aktív tag
válasz Gubu0101 #676 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, akkor ez a készlet gyakorlatilag a Castle in the Forest másolata.
Sokszor nézegettem én is a Lego verziót belőle, egyszer talán sikerül beszereznem. -
Gubu0101
veterán
Van igen mind 2 oldalra van konyithato resze.6 figuras.Ha minden igaz Lepin a gyarto,csak egy papirkarton dobozban kuldik,szamozott zacskokkal meg egy konyvel.Vannak ilyen hirdetesek jofogason is de en nemetbol rendeltem. [link]
Lombhaz is innen van,szerintem az is korrekt.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
Udv!En is bejelntkezek egy nem lego szettel,bar ranezesre olyan Epitesben sem volt kulombseg,minosegre se panaszkodok.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
draco31
veterán
Elkészült a korábban linkelt Mooxi szett. Okésnak mondanám, van 1-2 kapcsolat amikor rá kellett feküdni, hogy kapcsolódjanak össze. Viszont szétesni nem akar. A nagyon kínai és a LEGO szint között van, olyan 75% ban a márkás barátunk felé inkább.
-
draco31
veterán
Nekem meg a CADA RX7-est dobta fel ma a Youtube, hát el tudnám nézegetni a polcomon. Érdekes váltómegoldás, ami benne van.
-
Throme
veterán
Nem vitás itt már fejlesztést látunk, a vezetékeket, arra alkalmas kockákban lehet elvezetni. Legoéknál ez még mindig probléma, hogy nem minden esetben lehet szépen elvezetni a vezetékeket és oké, hogy sötétben szépen világít (külön szettben megvásárolható) a led, de nappal a vezetékek elcsúfítják az építményt.
Erre nem mondható, hogy lopás.
Árban azért kúsznak felfelé. Szerintem az lenne a jó, ha igazi kihívói lennének a Lego-nak.
Egy versenyben a Lego-nak fejleszteni kéne és árakat is át kéne gondolniuk... szvszManapság az internetes rendelések miatt hozzáférhetőbbek a kínai legók.
-
sb
veterán
Egy kis ajánló, pl. Throme-nak (is).
Funwhole modular, újdonságokkal: modular de nyitható, kivehető falak, kihúzható belsők/szintek.
Valóban lehet ezt másképp, és talán a Legóhoz képest hozzáadott értékkel is csinálni.
(És akkor a világítás, kábelezés, csatlakozásokon már rég túlmentünk.) -
Throme
veterán
Ez már meg is érkezett...
MK és dobozos. Az autó fekete részei fényes felületet kaptak, míg a doboz többi része matt.
... és még egyszer: doboz!
Nem zacskóban csak úgy!
Mindezt 16 rugóért, amiből 2k huf még lejön, mint kedvezményes kupon....
Igaz nem eredeti legó alkatrészek, de ennyiből nem tudnám bricklinkről összevadászni...Már csak azon kell izgulni, hogy minden darab meglegyen...
íme:KEKÜ Mindenkinek!
-
draco31
veterán
Azért ez nem gyenge, hogy minden is működik rajta, és van táv is meg telóval is lehet. Bár már ára is van, 350 dodesz.
-
draco31
veterán
CADA ahogy észrevettem, nagyon odafigyel, hogy minden jó legyen, nem lennék meglepődve, ha minden elektromos cuccuk ugyan úgy működne a LEGO elektromos cuccokkal.
-
Warton
őstag
Ma meglepődve tapasztaltam, hogy a Cada "elemtartó" képes a LEGO PF motorokat meghajtani. Ami nekem azért jó, mert van egy ezeréves projektem, ami azért áll, mert nem sikerült eddig normálisan elrakni az IR vevőket, így viszont egyáltalán nem is fognak kelleni.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Neurotoxin
őstag
Ez még szerintem belefér, Firasnak is csurran-cseppen valami, van olyan MOC tervező, akinek van velük megállapodása, volt már itt róla szó. A Mould King szinte mindent elkövet, amit csak eltudunk képzelni, pl ott van az említett, módosított, dobozos Defender MOC is, de nyílván ők is Rebrickable-ről dolgoznak.
-
Throme
veterán
Most már nem csak világítást lehet szettekbe építeni, hanem "smoke machine"-t is!
[link] kb 3:13 -tól. -
draco31
veterán
Helyes helyes.
Én ezen így nem izgulok, hogy megveszem pl. ezt a két szettet, és utána még nézegessem az máshol is van-e, aztán még fizessek, hogy "nyugodt legyen a lelkiismeretem"
Ennyi erővel van pl. 20 szettem, szétszedem őket, letöltök a LEGO oldaláról egy összerakásit, ami tudom, hogy kijön így belőle, akkor fizessek pluszban nekik érte?
Jó tudom, ez esetben egy nagy cég, és szabadon tölthető, másik esetben meg egy kisember, és nem így tervezte a dolgot, hogy megveszik a távolból, és árulják szettként kompletten. De ezt meg szerintem tudniuk is kell, hogy nem az eladott tervekből fognak meggazdagodni.pl. az egyik SP méretű szett vásárlásakor Aliexpressen az eladótól kaptam egy Drive linket, amin van kb 100db különböző összerakási, és változik az állomány ahogy néztem. Kezdeni nem kezdek vele semmit igazán, csak néha nézegetem.
Szóval ezt úgy veszem, hogy kinek mit bír el a lelkiismerete-gyomra izé.
Meg úgy őszintén. Te pl. most elmondtad, hogy az egyik már meg van, a másikat lehet megveszed. Itt úgy sem fogunk róla bizonyítékot kérni, hogy majd akkor elhisszük, és akkor már mutogathatod a szettet, leírhatod az élményed.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
.. megtört a vasakarat és újabb sötétoldali legók érkeznek.
A countach megvan a 10295 porsche MOC-ban, így itt ki van fizetve a tervező (Firas) általam. Ebből majd valami más lesz, vagy porsche targa 0 forintból, vagy moc kb 15$ áron.
A viper viszont tervező (szintén Firas) felé nincs rendezve, azt nem tudom a Molding King-gel van-e valamilyen megállapodása, vagy sem.
Itt lehet, hogy kicsit illegálba leszek? ... ha már meg lett említve néhány hsz-szel ezelőtt ez a téma....
Ha veszek még egy tervet, talán megbocsájtható -
Throme
veterán
válasz Balesz1899 #657 üzenetére
... jah...oké értem.. akkor ezt félreértettem.
-
draco31
veterán
Van már kb 15db nevesincs virága, szerette őket, szóval gond nem lesz ilyen oldalról.
Balesz1899
Engem pl. nem zavar. Volt olyan javaslat, hogy ami még hivatalosan kapható, olyanokat ne inkább. Volt akinek az sem, ha pl. rebricable-n fent van, és ott megvehető a terv. Szóval vegyes.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Balesz1899 #655 üzenetére
Nem tudok róla, hogy tiltott lenne. Mindenkinek a saját értékrendjére van bízva szerintem.
Az egy jó pont, hogy van hozzá pdf manual is. Legalább is nálam.
Mennyire csillogós a papír verzió?Ha elkészültél jöhet - akár - fényképes beszámoló is.
-
Balesz1899
aktív tag
Nem tudom, hogy az eredeti készletek másolatai itt mennyire no go zóna, mindenesetre nem bírtam ki a karácsonyi pihiig, elkezdtem a Marstoyról rendelt Völgyzugolyt. Elvileg vagy JieStar, vagy más neve alatt kiadott készlet, de JieStar elemekkel. Olvastam ezt is-azt is. Doboz nem volt hozzá, szóval lehet bármelyik.
Eddig 6 zacskó van kész a majd' 50-ből, szóval teljes képet még jó soká kapok, eddig mindenesetre nem talalkoztam nagy gonddal. Van 1-2 illesztés, ami dolgozósabb, mint az eredeti Lego, de az illesztések túlnyomórészt szépen passzolnak azonnal. Inkább a nagy elemeket kell több helyen összeigazgatni, de nálam ennyi kényelmetlenség belefér, nem rohanok.
Az összerakásiban 1-1 szín fura volt az elején, de már kezd ráállni a szemem. Plusz leszedtem PDF-ben az eredeti instrukciót, ha valami nem egyértelmű, megnézem abban.
Szóval vannak pontok, amiken érződik, hogy nem eredeti készlet (plusz a kommentek alapján a minifiguráknál lesz 1-2 gebasz, jellemzően a hajakkal), de ennyi pénzért egyelőre túl sok rossz szavam nem lehet.
-
Throme
veterán
Lehet egy másikat is venned kellett volna, hogy milyen az építése, az alkatrészek minősége.
Nehogy csalódás legyen belőle... szvsz-- o --
mása Lego fórumban többen vannak mint itt, de hogy témába vágó hszből nem írtak többet az utóbbi időben, mint itt, az is fix.
Nem győzöm görgetni a sok vásárlási, rendelési nem megérkezési hsz-t..[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Én meg rápróbáltam egy MOOXI brickheads szettre. Normál méretű jelöletlen alkatrészek. Összerakás majd csak az ünnep alatt lesz, tesó macimániás.
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #651 üzenetére
Hát nem tudom mit építenek jellemzően 1x1-es szögletes vagy kerek kis bigyókból.
-
Neurotoxin
őstag
Gratulálok a verdához, nagyon klassz!
#67 Warton kis tankjánál túlgondolták, hogy minél több fogaskereket kelljen beépíteni. Ha még valamiféle osztóművet vagy áttételeket építettek volna, hogy tehermentesítsék a motort....több fogaskerék, "bonyolultabb"-nak látszódó szerkezet..Egyébként azokat a 24(?) fogas hatalmas fogaskerekeket de csÍpem! Gyerekkorom Technic szettjei jutnak eszembe, amikor még a funkció előrébb való volt, mint a kinézet!
@Djuree: A Jeddha-s szettemnél minden csomag után maradt 1-2 random alkatrész, amit aztán vittem tovább a következő lépésekhez az építés során. Eddig egyetlen alkalommal hiányzott alkatrész, de egy más színűvel tudtam pótolni és senki se jönne rá, hogy az az elem eredetileg nem oda való.
@Throme: MOC építők szoktak örülni ezeknek a plusz alkatrészeknek hivatalos Lego szetteknél, mert ténylegesen megépíthető a kreálmány a doboz teljes tartalmából!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
A Lego-nál mindig is rüheltem, hogy van megmaradó alkatrész, ráadásul tervezetten.
Idővel rááll az ember szeme, hogy mik szoktak megmaradni és ha attól eltérő is ott van köztük, akkor hibáztam. Na de egy kezdő építő mire fog gondolni egyből?
Ráadásul az adventi kalendáriumból kieső kis pici biz-baszok mellé is tesznek megmaradó alkatrészt.... minek? -
Djuree
félisten
Valszeg sehova.
Már megszoktam hogy ezeknél a nem lego legóknál mindig marad elég sok alkatrész.
Bár kegyetlen idegesítő, hogy most nem tudom hogy kihagytam vagy tényleg nem kellettek.
És több ezer darabos szettnél már úgyse derül ki...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Warton
őstag
Én még mindig a Tigrisnél tartok, próbálom upgradelni. Az első görgőre már raktam egy fogaskereket, ami megakadályozza, hogy a lánc leessen. Közben nézem a hajtását a járműnek és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél bonyolultabban nem lehetett volna megoldani.
Tehát a motor meghajt egy 12-es fogaskereket, ami meghajt egy 20-as fogaskereket, ami egy tengelyen van egy 8-as fogaskerékkel, ami megteker egy 24-es fogaskereket, ami egy 8-assal van egy tengelyen, ami meghajt egy másik nyolcasat, ami egy tengelyen van egy 16-ossal, ami megtekeri a láncot hajtó 24-es fogaskereket. A motorokat kb. 4-5 pöttyel hátrébb hozzák akkor ezt a shitshowt ki lehetett volna váltani kb 3 fogaskerékkel.
Elképesztő!!!Összehasonlításképpen a nagytigris meghajtása így néz ki. A külső 24-es fogaskerék meghajt egy 40-eset még azt csá.
-
Throme
veterán
Elkészült. Még matricázni kell.
Átnéztem a manualt és nem értem, hogy a megmaradt alkatrész hová kell?!
Ennyire nem lehetek bénaA verda
Ki lett próbálva.
Kemény felületen (parketta, járólap...) kissé hangos. A motornak van alaphangja, de a kerekeknek is a görgős futófelületnek köszönhetően. Szőnyegen elég csendes.
Fürge a gép, az irányítást még szokni kell, főleg, hogy elsőre rosszul tettem fel a kerekeket.
Van 2 R és kettő L jelölésű kerék. Gondoltam azonos betűk mennek egy oldalra.
Meg lett futtatva a kicsike, de a videókban látható oldalazó mozgást nem tudtam előhívni. Aztán látom a rajzot, hogy egy oldalon vegyesen vannak a kerekek.
Megcseréltem és.... lemerült...
Nem egészen 1 hete töltöttem fel az akksit és azóta nem volt bekapcsolva csak minimálisan, hogy lássam működik.
Aztán most. Kb 15 perces játék (nyüstöltem ide oda, jobbra, balra de akkor is) és kész.
Most töltőn van. Meglátjuk hogy alakul az akksi...
Minimális ütközésen túl vagyok, de nem esett le róla alkatrész.Építése jó, szerintem legó szintű. Megvolt minden alkatrésze...sőt...ahogy látjátok van plusz jócskán...
Matrica színeltérés kisebbnek tűnik a műanyag alapszíntől, mint legóéknál...
Arra kell figyelni építés során, hogy tengely, csap illesztésnél a piros nyilat figyelni kell, hogy hova megy, vagy min megy keresztül.Motorban vagy van valami difi, kuplung szerkezet, vagy 2 meghajtás van, nincs köztük direkt kapcsolat. Ha lefogom az első 2 kereket, attól a hátsók forognak). Oké lehet ilyen játék motoroknál ez sztenderd, csak nekem volt érdekes.
Ha az akksi magához tér és tovább bírja akkor egy egész jó vétel volt 19 rugóért.
-
sb
veterán
Fentebb linkeltem párat.
Nem minden készlet épp olcsó, de sztem a modellek is nagyon eltaláltak, több ház is minőségi tervezésnek tűnik az én szememben, nem kínai "vacaknak". Értsd: az átlag azért az szokott lenni ránézésre, hogy az eredeti Lego tervezések igényesebbek, szebbek, nem anyagminőség, hanem dizájn terén is. Legalábbis az én szememben. Itt azt érzem, hogy hozzák azt a szintet, sokszor felül is múlják őket. A világítás meg abszolút a legjobbnak tűnik (a kockák furák, de falban elvezetett vezeték, szétválasztható csatlakozók, ledes plexi panelek...), rengeteg újítással és azzal együtt már az ár is több mint korrekt.Sajátom még nincs, így minőségi tapasztalatom sincs, de mostanában rátalálva pár review-t megnéztem és úgy látom pozitívak, kezdenek rátalálni általánosan is. Jang is nemrég csinált review-t róla.
Meg elég sok épület van náluk, nekem ezek jönnek be, Cada, Mould King pl. kevés van, inkább járművek.
Még a steampunk vonalukban van 1-2 jól sikerült darab ami nekem bejön. Azokat meg régebben linkeltem még a Lego topicban.@Throme
Nálunk még várni kell rá, majd fiam a fa alól építi...
Viszont kíváncsi voltam a véleményedre, akkor ezek szerint összességében okés. Még az irányításra leszek kíváncsi.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Ezzel a márkával találkozott már valaki?
Nekem nagyon tetszik.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Lassan végzek az "ördögszekérrel".
Kíváncsi leszek, ha megépíted, nálad is elmozdul az oldala, ha ott fogod meg, hogy felemeld.
A másik amit nem szeretek, hogy az első lámpasor csak egy csapon van megfogatva, így elmozdulhat.
Ezeket leszámítva jó építeni, jól csatlakoznak az alkatrészek és eddig minden megvan. -
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #636 üzenetére
Nem teljesen színhelyes, de egyértelmű, hogy a kék az kék, a fekete fekete a szürke szürke.
Nekem a csillogó papír hamarabb lesz fárasztó, mint egy monitor.
Ide-oda dőlöngélni, hogy a csillogást kikerüljem..
De igen, a klasszik a papír manual.
#638 Warton
Alakul a harckocsi dandár (ha van ilyen harckocsiknál).
Lego álszentség ez a military ellenesség. Fegyvereket gyártanak, létezőt, nem létezőt (még), akkor a világháborús miért nem fér bele? Egy fregatton se szívesen tartózkodnék, mikor egymás mellé érnek és a két-három sorban lévő ágyúk elsülnek. Igen a ww-ban nagyobb, erősebb pusztító eszközök voltak, mint a mittudomén 1500-1700 években.
De ez van. Ospray nuku, halálcsillag, csillagromboló (amik ugye egész bolygót pusztítanak el, persze a mesében) mehet... mindegy...
#639 draco31
Nem csak drága a "villanyos" legó szett, de részlethiányos is. A fáradtságot nem veszik, hogy valamennyire kidolgozzák azon járgányok belsejét, amelyekbe motort tesznek....
Sajnos helyhiány van, de örülök az alternatív vonalnak.
Nem gondoltam volna, hogy lesz ilyen szettem, most meg nem az elsőt építem már...#637 sb
Hát gondolkodok a countach-on (helyhiány ellenére is) mert akkor a legós countach-ot (porsche MOC) szétszedném és lenne belőle másik verda (viper vagy corvette)...
18-4k huf teljesen korrekt ár érte... -
draco31
veterán
3 kis CADA szettem van nekem, valóban nagyon minőségi, teljesen hozza a LEGO szintet.
Igen, sajnos elektronika szinten nagyon meg vannak sarcolva a LEGO vásárlók, ott nagyon nagy a felár rajta.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Warton
őstag
Összeépítettem egy zsebtigrist a CADFI-tól. A különböző kuponokkal végülis 10k körülre hoztam ki, ami vicces, hogy olcsóbb volt mint a Sluban, pedig ebbe még motorok is vannak.
Doboz, minden adattal, ami fontos lehet valaki számára. A modell viszonylag kisméretére való tekintettel ez is indokolatlanul nagy doboz, ráadásul a dobozban van még két doboz.
A megépített modell méretarány szempontból kb. egyezik a Slubannal.
A motorizáció nagyon tetszik, köröket ver a LEGO-ra. A legjobb, hogy USB-n keresztül lehet tölteni, nem kell elemekkel bohóckodni. Illetve a PF-hez képest nem kellenek IR vevők, illetve egy hubról négy motort is lehet irányítani. A motorok erősségre érzésre pont olyanok mint a LEGO-s verzió, nem látok különbséget. A lánctalp egy kicsit csúszkál az elején, mivel az első görgőn nincs fogaskerék csak hátul, így ott szabadon mehet jobbra-balra, viszont még nem sikerült lejátszanom a lánctalpakat a járműről.Egy érdekesség, hogy az eredeti Tigrisen volt még egy sor görgő, ami ennél a modellnél lemaradt, azt hiszem az eredetinél ez volt a szállítási mód, mert így könnyebben elfért a vonatszerelvényeken... vagy valami ilyesmi rémlik.
Van már egy nagyobbra nőtt Tigrisem, amellett eltörpül.
Bátran ajánlom bárkinek simán hozza a LEGO szintet. Egyedül a hátsó rész összeépítésénél tapasztaltam, hogy nagyon nehezen akart összeállni, de azért a végén csak sikerült. Illetve egy 1x4-es sárga plate hiányzott a belsejéből, amit pótoltam LEGO-val, azzal teljes mértékben kompatibilis volt.Szerintem a LEGO hibát követ el, hogy ezt a piaci rést teljesen átengedi Kínának, dehát ők tudják...
-
sb
veterán
válasz Neurotoxin #636 üzenetére
Mivel a DPD üfsz telefonszám csak csörgött és csörgött, beugrottam az átvevőhelyre. Rövidre zárták a dolgot gyorsan:
- DPD csomagpontként is működnek?
- Már nem, csak a gond volt velük...
- És nincs esetleg valami direkt kontaktjuk, telszámuk hozzájuk?
- Nincs, ez is gond volt, soha nem lehetett őket elérni. Csak jöttek a csomaggal, ide se szóltak és elérni nem lehet őket.
- Köszönöm, egyébként még kiválaszthatóak csomagpontként a térképről...
- Igen, mert még azt sem frissítik, már többször kértük.@Throme
Ez a manual dolog tetszik. Sok parázs vita volt a Lego topicban, hogy tabletről nincs építés, csakapapír és gyertyafény, no elektornikus dolog! Én is szeretem a papírt, de annyira idegesített már sokszor ugyanez, tényleg próbáltunk kislámpát, más szöget, stb, de mindig van olyan része ami csillog és láthatatlan. Ketten építeni a gyerekkel még kiakasztóbb.A másik oldalról ehhez hozzátartozik, hogy a PDF is kritikán aluli a Legonál, olyan pixeles szar, hogy már gondolkodtam valami szavazáson ha nem csinálják meg. Jobban megnézve így pixelesen is rohadt nagyok méretre, rengeteg oldal, lépésenként szétszedett építések. Jobb minőségben kezelhetetlenül nagy lenne. De azért lenne megoldás technikailag is előrelépni, elég pazarló, fényképszerű az egész, miközben köze nincs hozzá.
Technikhez, bonyolultabb dolgokhoz meg a 3D is szuper plusz. Valamelyik irányt már el kéne dönteniük és rendesen megcsinálni. -
Neurotoxin
őstag
“csak akkor tudnám, hogy mi a francért jön fel egy DPD-s szállításválasztó oldalon?!” +1. Ebben a ‘hatalmas’, az “AtyaÚrIsten-t is optimalizálni akaró” IT-s világban egyszerűen ki lehetne szűrni ezeket a már nem létező átvevő pontokat Csak egy egyszerű visszaigazolás egy link formájában/applikációban egy pipa kellene az átvevő pontoktól, hogy élnek és virulnak…
@Throme: Az ehhez hasonló hozzászólásaimat mindig off-ba teszem, mert engem is zavarna.
Örülök, hogy fejlődnek az MK útmutatói és hogy pozitívak a tapasztalataid. Az enyémben a színek nem a legjobbak, de lehet, hogy több fény mellett kellene építenem. Viszont már a Lego topikban előkerült, mint téma, de én sem vagyok hajlandó áttérni PDF-re. Így is rengeteget nézem a képernyőket a munkámból kifolyólag, estére elfáradnak a szemeim, szeretnék hétvégén regenerálódni, semmiképpen sem a tabletet bámulni építés közben is.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
-
Throme
veterán
Már nem tudok új vonalba beleugrani. Nincs hely.
Most hogy elkezdtem építeni a gépet nem tudom magasztalni a manual papírját. Végre nem csillog.
Kurvajó ránézni. Kontrasztos és matt.
Mi a fasz ezen olyan nehéz legyártani a nagy, magasztos Lego-nak???
Szemüveg gyártók fizetnek a fényes szarjukért? Nem véletlen, hogy egy ideje átálltam pdf-re.
De ez a MK manual kib@szott jó.
... és a színek! Oké nincs sok különböző szín ebben a szettben, de azok kivehetők, nem olvad semmibe.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
én a magam részéről annyira nem szeretem a futáros,rendelős hsz-eket.
Aztán jön rá egy 'rendeld utánvéttel' , vagy valami és már el is vitte a témát .
Persze van az egeremen görgő és át lehet görgetni. Ezt is szoktam tenni.Legós fórum után belejöttem a görgetésbe, hogy pl Warton tankját nem is nagyon néztem meg (#620 Warton)
-
sb
veterán
válasz Neurotoxin #628 üzenetére
A bolt létezik és nyitva. Hirtelen nem tudtam fejből melyikbe rendeltem de ott szoktam is csomagot átvenni, ha nem is sűrűn. Azt tudom elképzelni, hogy:
1. A futárnak jobb dolga volt és egyszerűbb volt ezt bevésni... (pl. 8:50-es a sikertelen kézbesítési időpont és a bolt 10-től nyit )
2. A bolt ugyan létezik de nem DPD csomagpont már. A boltnál nincs kiírva semmi infó, a google dob mindenféle találatot rá, azt is, hogy zárva amikor a csomagpontra keresek rá... meg hát ugye a hely nyitva amúgy.Simán lehet, hogy a 2. verzió van és már nem DPD-s csomagpont, csak akkor tudnám, hogy mi a francért jön fel egy DPD-s szállításválasztó oldalon?!? Ott ha jót akarnék akkor az adott szállítótól jelenítem meg a listát/szűrőt. Mint webshop ilyet mondjuk 4-5 szállítóra up to date módon nem tartok fent... és nem is linkelek be mondjuk egy google kereső eredményt, mert az meg simán fals/régi lehet. Nem tudom, ezzel eddig nem volt gondom és látszatra így is működik szinte mindenhol - jól. Sztem itt is vmi DPD forrás lehet ott megjelenítve, de ezek szerint már ezt is lesz*rja a DPD.
-
Neurotoxin
őstag
"Kicsit jobban megnézve, google szerint zárva van a csomagpont minden nap. " Mindig le kell ellenőrizni Google-ban, hogy léteznek-e még úgy egyáltalán vagy mettől-meddig vannak nyitva. Ha valamiért nem szállít pontszerű címre a webáruház, én is DPD/Packeta csomagpontra szoktam kérni a küldeményeket. Viszont van, hogy nem találják a lakásom melletti papír írószer boltot vagy a Fény utcai piac alatti teaboltot, ahova kérni szoktam . Eddig általában a futár megoldotta, a környéken keresett egy alternatív pontot és oda tette le.
-
sb
veterán
Kár lenne kihagyni. Ez tényleg nem mélyvíz, egy next-next-finish 2 perces mutatvány. Egy 20mp-es videó és 5 pontos leírás van róla, nem több: nyomd meg, tartsd nyomva, villog, install gomb, engedd fel. Kb. ennyi. (meg egy windows drivert max fel kell tenni, de az is windowsban lévő, semmit nem kell letölteni sem)
Mondom, még oda-vissza flashelve is nagyon kényelmes, de nálad, ahol fixen távval/kontrollerrel van használva ezt szinte bűn kihagyni.
-
sb
veterán
Szívesen!
És újabb allegro kupon érkezett!Az enyém viszont még nem jött meg. Most néztem rá, mert az allegro ugyan küldött mailt, hogy a DPD hozza, de DPD-től egy árva levél nem jött. Beraktam egy tracker app-ba és ott épp friss infó, hogy rossz cím/nem tudják szállítani... A poén, hogy egy DPD csomagpontot választottam ki a térképről.
Kicsit jobban megnézve, google szerint zárva van a csomagpont minden nap. Ez így k* jó,hogy a saját térképükön kiválasztható ha már egy bezárt/régi pontról van szó.
szerk: Csak, hogy itt is legyen már valami aktuális tartalom. Nem járja, hogy semmi futárcéges, boxos bejegyzés nincs!
De úgy néz ki mégis létezik a csomagpont. És a DPD oldalán nyoma sincs elutasított/rossz címnek. Nem tudom akkor honnan veszik a tracker app-ok az infót, de biztos nem maguktól találták ki. Plusz valami biztos van ha még nem érkezett meg, nálad meg már összeáll lassan.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #624 üzenetére
A kerekek építése külön utasításban.
A járműé legó stílusú, de sikerült a mould king-nek megvalósítani a matt papírt , így nem csillog az ember szemébe és nem káprázik kb 10 perc után.Akksit feltöltöttem, a távirányítóba 2db aaa elem megy. Összehangoltam a kettőt és működik. Van azért hangja, most nem hoztam ide mellé egy legót, annak is van azért.
De ez nem számít, nem az éjszaka közepén, alvó emberek közt fogok játszani vele .Egyelőre nem akartam venni semmilyen építőkockás cuccost, de ezt nem akartam kihagyni.
Bemutatom a bűnöst : #612 sb -
Throme
veterán
Valószínűleg utánaolvasással és utána nézéssel menne, de nem hiszem, hogy beleásom magam
más
Kösz az infót, meg is jött a kis ördögszekér
Remélem minden alkatrésze megvan és működik a motor/távirányítás...
Sajnos a fekete verzióra nem láttam olyan pontos infót, hogy mikor jön meg és az más paraméterek miatt maradt ez a keki színű.Talán a képeken látszik, hogy nagyon fényes felületet kapott a jármű ás a felverődő sár/homok egy része.
-
sb
veterán
De figyu, ott a Pybricks, kb. 5 perc (na jó, elsőre hosszabb) átflashelni a HUB-ot, rátenni a (kész) programot és már megy is Xbox kontrollerrel (vagy akár a Lego távval is, de nyilván akkor sokkal jobb az analóg kontroller). Még direktebb is az irányítás, gyorsabban reagál sokkal mint a Lego fw-vel és telefonnal.
Mi is átflasheljük... aztán ha Lego kell akkor vissza. (Nem mindig, mert programozni is jobb a pybricks-et, így sokszor más célra is marad rajta az az fw.) De nálad meg amúgy sincs átépítve meg szétszedve minden második héten a két autó, simán fixre is át lehetne flashelni.
Főleg ha van is hozzá kontroller.... kár kihagyni, csak a szívás marad.Amúgy nekünk is xbox kontrollerünk van, direkt Legohoz vettem eredetileg is, 1x volt bármi máshoz (PC), csatlakoztatva, amikor frissíteni kellett az fw-t azon is. Szóval 100% Lego eszköz.
szerk: És elég biztos is a flashelgetés, úgy látom ezt a Lego jól megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
Vettem egy Sluban Army 2 in 1-t, amiből IS-t vagy ISU-t lehet építeni, én az ISU-t építettem.
A modell 32 cm hosszú és egy indokolatlanul óriási dobozban érkezett, 12valahány számozott műanyag zacskóba voltak az elemek. A doboz amúgy jó minőségű. ~845 elemből áll, maga az A modell. Én kb.15káért vettem, valószínűleg kalandosabb oldalakon olcsóbban is beszerezhető.
Az építés eléggé egyszerű volt összességében. A kihívást az jelentette, hogy minden elem sötét zöld ellentétben a LEGOval. Az elemek amúgy jól illeszkedtek egy pin hiányzott, de lehet, hogy én kevertem el. A modellel az egyetlen probléma a kerekeknél van, olyan csálén áll egyik másik, annyira még nem ástam magam bele a problémába, de szerintem vagy anyaghiba vagy öntési hiba.
Olyan Speed championson arány kb így ránézésre. Hátramaradt két marék elem, mert ez a B modell. Jár hozzá pár minifig is, de azokat még ki se bontottam.
Összességében nagyon tetszik, úgy egyben van az egész, nem potyognak róla az elemek, meg lehet fogni/emelni nem hullik szanaszét. Tehát akár még játékra is alkalmas. A modell kellően részletgazdag, a kerekeken kívül egy rossz szavam sem lehet rá. Úgyhogy a Sluban army is átment a teszten, a Cobi után. A következő egy CADA lesz.
-
-
Throme
veterán
Megnéztem videón, baromi vicces, ahogy oldalazva is halad az építmény.
Nekünk nincs nagyon távirányítós. 3 össz-vissz.
Ebből 2 kib@szott mobil applikációs irányítású.
Igen, tök jó, hogy 1 eszközzel lehet több szettet irányítani, de a fizikai távirányítót nem pótolja.
Nincs semmilyen programozás, pedig lenne rá xbox kontroller.Nekem igazából csak az a kérdés, hogy az elemcsere (ha egyáltalán elemes) mennyire könnyű, vagy csak rá kell dugni egy usb kanócot..
Elemnek (tölthető) jobban örülnék, mert az időtálló, míg az akksit dobhatom ki és örülök, hogy ha x év után még kapható ilyen mechanizmus.Szerintem Ti simán kiváltjátok valamilyen Lego-s megoldással, amit szerettek és akkor lehet app-al irányítani...
Van valahol ocsóbban. Eddig gyorsan rákeresve 33k huf meg 86$ körül láttam. Egy 2x k huf-os is volt valahol, de az kifogyott...
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Az az igazság, hogy még reklámáron is látom a rendes árához képest. Kb. ajándék... viszont most annyira ellenkezik már a józan eszem, hogy egy N+1. vezérlő is legyen itthon, hogy kevéssé tudom rávenni magam.
Ennek ráadásul ilyen nagy, egybeépített cucca van, ha vmi kis akksis vezérlő lenne az jó lenne.Kicsit sok már itthon a gyerkőcnek a programozni való. Legoban is 4-5 hub+10-15 eszköz. Legón kívüli vezérlőkből vagy 3-4... meg a kettő között, Raspberry Pi Lego vezérlő... még ki sem próbáltuk, fél éve a polcon pihen.
Mini vezérlő+kis motor kéne igazán... azt meg még nem tudtam szerezni, ez a Circuit Cubes eléggé elérhetetlen Európában. Lehet, hogy vmi sajátot kéne összerakni, vagy maradnak az ali-s lego-s kis szervók, de azok nem annyira kicsik.Ilyen méretű Lego kompatibilis kereket viszont ali-n sem találtam sajnos, szóval lehet, hogy marad ez...
-
Throme
veterán
Brutál jól néz ki ez a kerék!
Szerintem is a készletet vedd meg és ne vacakolj a külön beszerezhetőséggel.
Nem tudom mennyire működik a nem legós alkatrész beszerzés, ebben a Lego még nagyon előrébb van.Most látom, hogy ez távirányítós.
Ha látok jó áron lehet veszek egy ilyet . -
sb
veterán
válasz flashpointer #613 üzenetére
Köszi, utánanézek.
-
Neurotoxin
őstag
Nyílván, igen, az az alaki újdonság is olyan, hogy még 10 készletben fel lesz használva. De még mindig nem erőltetik meg magukat…A dobozokon lévő fotókat is néha úgy eltalálják, hogy egyből beindul a nyálelválasztásom (pl: McLaren 2022 F1, igaz ott a színekkel is nagy szerencséjük volt), máskor meg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek kínomban. Pedig ha ott is ízlésesen megtalálnák a legkívánatosabb szöget
@sb: Nagyon ott van ez a kis military járgány19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
sb
veterán
Hát ehhez nem értek, de az itthoni hírek nem erről szóltak. A teljesség igénye nélkül volt cikk arról, hogy kikerült anyag, nem mérték azt amit folyamatosan monitorozni kéne, bent gyárterületen voltak rosszul, meg még 1-2 munkavédelmi ez-az, baleset, haláleset is. Meg gyárleállítás ami nem állt le, majd meg is oldódott a dolog jogilag.
A b. ami meg nap mint nap szembe jön a "felülről" jövő jóvanazúgy attitűd. Elég sűrűn megy a hatástanulmányok nélküli random építkezés, vagy a 2 nap alatti törvénymódosítás, hogy mit ne kelljen betartani.Persze amiről beszélek az nem a mérnöki rész. Abban biztos vagyok, hogy ennek megvan a komoly szakmai háttere. A kérdés, hogy alkalmazzák-e. Mármint a mérnökön azok igen, csak őket mennyire hagyják a nemmérnökök.
De ez itt nagyon off.
On:
1. Majdnem rendeltem egy penészkirály botanikus kertet. A Lego Ideas előtt az volt az egyetlen minőségi alkotás. Aztán épp elfogyott a jóáras mire rászántam magam. Bár talán jobb is a dupla Lego Friends szett mellett.
2. Szintén mould king-ben láttam Lego kompatibilis kereket ebből a... nem tudom hogy hívják ezt a megoldást.Találkozott csak kizárólag ilyen kerékkel valaki külön? A gyerkőc nézelődött ilyesmi sima RC autókat de így Technicbe építhető módon jobb megoldás lenne beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
Projektmérnök vagyok, vagyis voltam, építettünk akkugyárat is, na hát ott öcsém egy hajszál nem tudott kikerülni a környezetbe, olyan kritériumoknak kellett megfelelni. Többlépcsős biztonsági rendszerek vannak, többlépcsős mérésekkel. Egyszerre több teljesen független, különálló rendszernek kell meghibásodni egyidőben, hogy tényleg baj legyen, ennek az esélye kb. 0, 1:100000000-hoz mondjuk.
Sokkal biztonságosabb mint akármelyik hazai vegyi üzem pl...érdekes azokkal senkinek sincs semmi baja.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #609 üzenetére
"görcsösen ragaszkodnak az elérhető alkatrészeikhez"
Igaz utóbbi kb 1-2 évben nem sok új szettről néztem videót, de előtte majdnem minden új szetthez jött 1-5 új alkatrész. Jellemzően alaki újdonság és nem csak színben változtattak.
Szóval egy szélesebb gumi és persze a csapat specifikus matricák nem hiszem, hogy megerőltető lenne a legónak.
Egyszerűen nem érdekli őket (űrtechnikával csak vicceltem...) -
Neurotoxin
őstag
*Mould King (Google tükörfordítás "Penész Király". Tudom, hogy a 'mould' itt az "építésre" utal. ). Még nem álltam neki a Defendernek, viszont a YouTube tele van az eredeti model, ilyen-olyan motorizált változataival. Ott akadtam bele az eredeti járgány 4 ajtós MOC-jába. Kicsit elbizonytalanodtam, mert megtaláltam a Mould King-nél dobozos [link] verzióban
@draco31&Throme: Nyílván a LEGO telibe....ja, sikerülne nekik, csak "egyelőre" nem akarják. Majd egyszer a távoli jövőben. Látszik, hogy görcsösen ragaszkodnak az elérhető alkatrészeikhez, biztosan valami okos kiszámolta, hogy mennyibe kerülne új öntőformát (szerszámot) készíteni és hogy mennyi készlet tudja felhasználni.
@sb: Még szerencsém, hogy se a 2025-ös Red Bull, se a Ferrari F1 1:8-asa sem tetszik. A pénztárcám örül neki.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ne vicceljetek már?!?!! Ott figyel a szélesebb gumi a 2025-ös Lego F1 SC-ken is!
Simán megcsinálták!!! Pár év alatt! Vagy rendeltek a Cada-tól gumikat...90k-s Technic készletből ugyan a negyedik jön ki amin még nem sikerült, de ha SC-ből is 10db kellett hozzá akkor ott is nemsokára meglesz.
@Djuree
Ilyen szabály tuti nincs, ez sima spórolás. Gyártási/környezetvédelmi kvóták, szabályok meg azért nem rosszak ha vannak. Az a máshol bármit meg lehet csinálni azért addig vicces amíg nem itt települ a gyár, az akkugyárak (meg a kiderült szennyezésük, meg nem kapott bírságaik) óta szerintem ez eléggé látszik. -
Warton
őstag
Szerintem az van, hogy a LEGO leszarja, így olcsóbb. Ráadásul a hülye vásárló így nem keveri össze.
-
Djuree
félisten
Vagy csak nem akarja. Itt a lego-nál is megy a barom EU politika, tökönszúrja magát az EU a sok f@xságával. Ki tudja, lehet az diszkriminációnak számít náluk ha nem egyforma a gumi vagy nemtom.
Az a csoda hogy a fekete gumit nem perelte még be valaki, hogy miért nincs fehér is.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
draco31
veterán
Még most nézem csak a Cada F1-es cuccnál, hogy itt nincs matrica, és megvan a kerekeknél is az eltérő szélesség ami másnál nem nagyon megy...
-
Warton
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- Íme az új Android Auto!
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával