- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bertalanimre
tag
Előre is bocsi, de visszaolvastál akár egyetlen hozzászólást is? Nézz vissza kb 10-15 hozzászólást, csak átfutásként. Ott van a véleményünk a hűtőkről.
Nah, nem leszek teljesen gonosz. Egy szóban: Jók
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
Creep
tag
Szevasztok.
Mi a véleményetek az Arctic Cooling accelero vga hűtőkről/bordákról?
S1,s1 plus,s2, twin turbo,twin turbo 2Igazából azért kérdem,mert akarok a 6870-re egy normálisabb olcsó,de megbízható hűtőt.
Előre is köszi
Privátra válaszólj.
-
Jim76
aktív tag
válasz bertalanimre #6996 üzenetére
Nos, az EVGA pont ugyanazt tudja csak, amit a többi sajnos, a bios-ban meghatározott tartományok közt állítgat mindent.
Némi utánaolvasás után viszont találtam ezt:
Nvidia Kepler BIOS Tweaker v1.25 für GTX 6xx Reihe 680 670 660 650És ezzel gyakorlatilag minden megoldható.
Ha egy könyvtárba másolod az nvflash for windows-al, akkor a programon belül kiolvashatod a régi bios-t, átírsz, amit gondolsz (ésszel nyilván) , és vissza is tudod flash-elni.Átírtam 20%-ra a min fordulatot, és restart után már arra állt be, hangtalanul
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz bertalanimre #6996 üzenetére
Szia!
Megnézem, köszönöm. Sajnos a legtöbb a bios-ban definiált minimum-ról, esetemben 30%-ról engedi 90%-ig, ami szintén ott van kőbe vésve, ezért szeretném a biosban 20%-ra állítani a minimumot, mert alapjáraton passzívban is elmenne, felesleges a 30%-os fordulatszám. Nem a hangereje zavaró, hanem a hangszíne.
Van még össz. 4 db. 120-as venti a házon, cpu hűtőn, tápban, és egyiknek sincs szinte hangja, olyan, mintha ez a kis vacak ciceregne csak a gépben
Találtam olyat amivel remekül lehetne bios-t szerkeszteni (NiBitor 6.0.6), de sajnos a 6-os geforce-okat még nem tudja, be se olvassa rendsen a bios-t.There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
bertalanimre
tag
-
Kingfisher1
tag
válasz Toncsiii93 #6991 üzenetére
GTX660 Mono -val max 55 fokos. Nálad 50 lenne az átlag, de lehet 45-48 is. Az pedig már hűvösnek számít.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz bertalanimre #6992 üzenetére
A mono az egy fasza hűtő, én is olyant vettem nemrég, csak sajna nem 8k-ért hanem 11-13-ért adják. Az csak a szerencsén múlt, hogy én 8k alatt megkaptam. De valszeg elég lenne a 8800-asra is lévén elvileg 200 wattig jó, meg a 6850-esemet 21 fokos szobában max terhelésen(furmark) 55°C-on tartottam. Játék alatt sem ment fel 50 fok fölé.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Jim76
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, a megfelelő helyen kérdezem-e,de tudtok olyan vga bios editort, ami az újabb, 6-os sorozatú geforce-ok bios-át is tudja kezelni? Azért itt kérdem, mert alapvetően a hűtő venti min. értékét írnám át, mert 30%-on igen zavaró hangja van.
[ Szerkesztve ]
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
bertalanimre
tag
válasz Toncsiii93 #6991 üzenetére
Akkor ott van a Mono, de arról nem tudok mit mondani. Mivel Artic nem lehet túl rossz, de a fene se tudja, hogy elég lesz-e neked.
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
Toncsiii93
tag
válasz bertalanimre #6990 üzenetére
Köszi, bocsi hülye voltam, leszűkíteném a kört a 8000Ft alá de szerintem csinálok rá maszekot aluminiumból.
[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Toncsiii93 #6989 üzenetére
Accelero Twin Turbo II. Ezt kb 30 másodperces Google használat után találtam meg neked és ebben benne volt az is, hogy ide beléptem és beírtam ezt a kommentet
[ Szerkesztve ]
-
Toncsiii93
tag
Sziasztok! 8800 gtx videókártyára milyen léghűtést ajánlatok ami még kapható?
-
Kingfisher1
tag
Úgy néz ki halott ...
De azért jó ha az ember néha elgondolkodik a lehetőségeken!
Íme a megoldás: Lepattintottam a hűtőről a ventit tartó műanyag keretet, majd a ház egyik 12 cm-es ventijét rákötöztem a vga hűtőre. Ugyanazon a csatlakozón, tehát az alaplapi ventilátor csatlakozóján hagytam, így fix a fordulatszám, de ha akarom, a Fan Xpert-ben feljebb tudom pörgetni.
Elsőre le is teszteltem a hűtést, milyen értékeket mutat. Meglátszik a különbség az Arctic és a ház (Corsair) ventije között. Az Arctic-nak több lapátja van, így nagyobb levegő mennyiséget tud(ott) szállítani. Kb. 5-6 fok az eltérés.
Írtam az Arctic-nak, hogyan tudnék beszerezni ilyen ventilátort. -
Kingfisher1
tag
válasz Krissz5435 #6985 üzenetére
Kipróbáltam másik ventivel a táp felőli csatit, az működik. Most átnézem a Mono venti csatlakozóját. Ha nem változik semmi, akkor rendelek egy másikat. Sehol nem találok külön ventit hozzá.
Mindig az a tanulópénz
[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
válasz bertalanimre #6984 üzenetére
Mono plusznak van egy olyan csatija, amit molexre kell rákötni, és akkor fix rpm-en megy.
Egyébként valszeg ez a probléma oka:
"...ki akartam próbálni menet közben egy másik ventit..."
Ezt nem mindegyik venti és táp szereti. Esetleg nézd meg KIKAPCSOLT!!! állapotban, hogy a csatlakozók nem sérültek-e, ha nem akkor lehet ez miatt halt meg a venti. Ha ugyanazon a molexen nem indul el más venit, akkor a molex a ludas.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
bertalanimre
tag
válasz Kingfisher1 #6982 üzenetére
Szóval egy molex csatira dugtad rá a 7 és a 12 voltos csatit? Azt nem oda kell, legalábbis legjobb tudomásom szerint nem.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok, elszántam magam, kicsit csendesítem a gépem. Folyamatban van egy AC F12 pro pwm beszerzése a gép hátuljába, és valamilyen 12-es venti előre.
A lényeg, és ami ide kapcsolódik: MSI N240GT-re felmenne-e az Accelero L2 PLUS ? Ha jól tudom ez a kártya nem referencia modell, ezért kérdezem.
Szerk: Később lehet fejlesztek 7750 - vagy akörüli teljesítményű kártyára, képes ez a cooler lehűteni azt normális hangerő mellett, vagy olyan kártyánál már ez is üvöltene ?
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Kingfisher1
tag
Azt hiszem tönkre tettem a VGA hűtő ventijét. (Arctic Mono Plus) Nem tudom pontosan mi történt, csak cserélgettem a csatlakozókat 7 és 12V között. Molex elosztóra van rákötve, amin ez a két feszültség választható, ki akartam próbálni menet közben egy másik ventit. Nem is figyeltem a VGA ventijét, csak később lett gyanús, hogy már nem pörög.
Mi történhetett vele? -
nagyúr
válasz bertalanimre #6980 üzenetére
Majd meglátjuk.
-
bertalanimre
tag
válasz tailor74 #6977 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott a gond és ilyen remekül. A Süniket én feltenném a helyedben, nekem nagyon sokat számítottak. Mondjuk az a baj, hogy nem mindegyikre fért rá az enyémen, de még így is sokkal jobb a helyzet.
-
addikt
válasz bertalanimre #6976 üzenetére
Hát én ma megoldottam a problémámat...Kicsit fel is mérgeltem magam ezen a garis ,nem garis ügyön ,így fel raktam rá az artic twin turbo 2-t....
Csak a hűtést ,memória,vram süniket nem,mert backplate alatt vannak...
Eredmények:
NULLA hang!!!
1200/1400Mhz-re húzva a kártyát alapfeszen , heaven4.0 testben max 55 celsius fokig ment fel , msi kombusztorral 5 perc után 68 fokra állt be a kártya... Egyenlőre a vram az ami91 fokig melegedett, majd még kitalálom ,hogy teszek-e rá süniket...
Szenzációsan jó ez a hűtés,azt kell hogy mondjam, és mivel az eredeti csavarjain nem volt gari matrica, így tovább ez a kérdés sem érdekel...
Azt hiszem gond letudva...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
bertalanimre
tag
Ahogyan írtátok is, a viszonteladók 99%-ban azt írják, hogy kinek mi a hangos és meleg. Amíg a gyári adatok szerinti üzemhőmérsékleten belül van addig a hűtőt hibátlannak tekintik. Javaslom, hogy csináljatok rgy Screenshot-ot mondjuk az EVGA-val amikor rettentő meleg és mégis 100%-os venti pörgetésnél. Akkor már majdnem biztos, hogy kicserélik a hűtőt, de azt nem állítom, hogy másikra.
Az meg, hogy miért csinálják meg a csavarozást úgy, hogy arról látható legyen, hogy meg lett-e bontva vagy nem, a következő a magyarázat:
Tegyük fel, hogy működik a kártyád, csak jobb hűtést akarsz. Veszel egy új hűtőt, leszereled, kipróbálod és tönkremegy tőle a kártyád ( mondjuk, hogy nem hűt annyira, vagy akármi ). Visszarakod az eredeti hűtőt és közlöd a céggel, hogy tönkrement a kártyád. Mivel látni fogják a csavarokon, hogy te azt eltávolítottad ezért nem fognak garanciálisan javítást végezni neked.Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
addikt
Én ugyanígy állok a 7870 hawk-ommal, a bolt reakciója telefonos beszélgetés során az volt, idézem "szubjektív az,hogy kinek mi a hangos ,és meleg" Jelzem a ventilátor készül felszállni ,közben 85 fok a gpu...
Érdekes módon 1 héttel később email-ben kerestem őket ,hogy küldeném garanciás kivizsgálásra a kártyát,akkor meg azt írták, hogy mehet...
Jelzem ,közben vettem egy artic twin turbo 2-t rá ,ami most itt van az asztalon bontatlanul , a kártya még a gépben , mert amíg utódja nincs ,muszáj ezt használnom.
Jó volna tudni tutira, hogy a hűtés hibája most garanciás-e ,vagy sem ,mert akkor felpattintom rá a hűtést...[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
nagyúr
válasz bertalanimre #6971 üzenetére
Egy MSI 6870 Hawk-ról van szó. Pont most szerettem volna eladni, de elkezdte a hűtő csinálni a cirkuszt... . Így meg nem lenne korrekt eladni, vagy legalábbis hibátlannak hirdetni, úgyhogy le is vettem a hirdetést, amíg nem találok valami megoldást.
Ha megbontom a hűtést, akkor ugrik a több, mint egy év garancia, ami eladásnál jócskán csökkenti az árat. Ha nem tudom gariztatni, akkor meg hiába MSI Hawk, gyakorlatilag egy referencia 6870 (na jó OC), aminek sz*r a hűtője
Megvárom, hogy mit válaszol a bolt, ahol vettem.
Az meg nem az én stílusom, hogy valahogy észrevehetetlenül tönkreteszem a VGA-t, hogy mindenféleképpen garizzák le, úgyhogy ilyen eszközhöz nem fogok folyamodni.
Egyébként erre milyen hűtőt lehetne rakni, ami olcsó, halk és hatékony? -
addikt
válasz bertalanimre #6971 üzenetére
Szia!
Ezen a vonalon tovább menve akkor a hűtés csere nem jár garancia vesztéssel,hisz arra nem is vonatkozik a gari...
Akkor miért van az ,hogy egyes gyártók a hűtés felfogató csavarjait gari matricával leragasztják?Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
bertalanimre
tag
Szia,
Milyen kártyáról van szó pontosan? A garancia elméletileg meghibásodásra vonatkozik, a csapágyas hűtőventire nem. Szóval szerintem jobban jársz, ha magad kicseréled minthogy megvárod míg a rossz csapágy miatt a GPU adott esetben károsodik.
-
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Szóval adott egy VGA, ami kb másfél éves, de még van rá garancia, azonban a hűtőventilátora elkezdett zörögni. Erre vonatkozik a garancia? Ha igen, akkor ilyenkor általában cserélik a hűtőt (bár ezt kétlem, mert nem hiszem hogy lehet kapni gyári hűtőket), vagy az egész kártyát?
Előre is köszönöm a válaszokat -
addikt
válasz bertalanimre #6968 üzenetére
Köszönöm a választ ,powercolor myst-et már láttam fotón így szerelve,de ebben nem voltam biztos...
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
bertalanimre
tag
válasz tailor74 #6967 üzenetére
Szia,
Ha visszaolvastál pár oldalt akkor pont kihagytad az egyik hozzászólásm a Radeon-okról. Alapvetően a kialakítása az azonos típusjelű, de más gyártó által piacra dobott kártyáknak azonos. Ritka az eltérés és ezt általában jelzik a gyártók, ha valami másban is eltér a kártyád mint a gyártói címkétől. Szóval szerintem gond nélkül felteheted rá.
-
addikt
Sziasztok!
Vissza olvastam pár oldalt, de nem láttam hasonló kérdést..
Erre a vtx3d 7870 tahiti le kártyára fel lehet tenni a twin turbo II hűtést???
Kompatibilitási listán a sima 7870 szerepel, nem tér ki a tahiti LE-re...
Az artic hűtés már adott....
Vélemények??
KösziAminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
-
Cooley18
aktív tag
válasz Merula Alba #6958 üzenetére
Nagy valószínűséggel jobban hűtene, de sokkal több helyet foglal el, és a ventiket az alaplapra kellene kötnöd. Vagy tápra, de akkor szabályzás kilőve. Ráadásul +2 12-es ventivel meg rögzítővel már jóval drágább is.
Én Twin Turbo II-t használok, és tökéletesen elégedett vagyok vele. Én inkább azt ajánlanám.[ Szerkesztve ]
-
thboxx
aktív tag
Persze, lehet rá eszközölni akár 2db 12 cm ventit, vagy gyári, vagy házi ( igen, így is lehet igényes! ) módon... A teljesítménye, háát... Mondjuk úgy, hogy ez a ProlimaTech-el együtt már egy másik kategória...
Indy69: nah pont téged fényeztelek a hsz-omban...
[ Szerkesztve ]
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
Indy69
aktív tag
Ez nem kérdés ,hogy jobb ,de jól szellőző házban ahol van mondjuk oldalt a VGA egy +venti még talán passzívan is érdemes kipróbálni De azért+2db 800Rpm ventivel biztos jobb.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Merula Alba #6955 üzenetére
szia 550 tin nekem twin turpo pro van és elég neki nállam asus kártyára ment
-
thboxx
aktív tag
válasz Merula Alba #6955 üzenetére
Szia!
Az S1 Plus nem megy rá... Nincs rajta 61*51mm felfogató... A tiédhez viszont az kell. Szvsz a TwinTurbo II lenne esetedben a legjobb választás... De ha durva dologra vágysz, itt perpill akad használt Peter is...
Üdv.
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
Merula Alba
tag
Helló skacok! Rendelném meg a hűtőt a GTX 550 TI-re, de nem hagy nyugodni a kérdés hogy ez rámenne-e a karimra! A támogatási listában nem látom , csak a 660 ti szerepel mint "rokon", ezért akadt meg rajta a szemem! Olyan jó lenne! Berheléssel, esetleg?
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
troll81
addikt
válasz Kingfisher1 #6952 üzenetére
twin turbo pro van gtx 550 ti -n ami igy 60 fok körül mozog a 6870 en meg artic twin turbo ii ami szintén 60 fok alatt ketyeg nyugodtan válaszd 200 wattot meghüt a mono plus elvileg az meg nem rossz bizz benne nyugodtan
-
troll81
addikt
válasz Kingfisher1 #6950 üzenetére
szia ez jo rá [link] és minden okés ezeket használom én is
mármint gyártót és elégedett vagyok velük -
Kingfisher1
tag
válasz Kingfisher1 #6949 üzenetére
Ezt találtam, naná, hogy a legdrágábbat!
-
Kingfisher1
tag
Sziasztok.
Nem találtam a típusnak megfelelő ajánlást, ezért megkérdezem, hogy Gigabyte NV GTX660 kártyára milyen hűtő illik? -
BullKoxa
őstag
Elkészült a bordám. De sajnos még nem az igazi ( rosszabb a hatása mint a gyári megoldásnak) másik Gap Pad-t kell vennem alá,és a ramokra is. 1mm vastagot veszek ,a VRM-re pedig 2mm-t keresek 6W/ mK-t. 0.5 mm-t vettem,rétegeztem a vrm-nél és így nem az igazi szerintem.,ha a 6W/ mK-s nem lesz jó ami vastagabb akkor lehet rendelek 11W/ mK-t az eb.y-n. Most majdnem hozzá ér a felette lévő hőcsöves hűtőhöz.
-
-
troll81
addikt
válasz Merula Alba #6944 üzenetére
szia nekem ilyen passziv hütöm 8800 gts en van (g92) és 2 db 12 es venti tolja levegővel az is max 60 fok körül mozog amúgy az artic cuccok jok elég sokat használok belölük
-
troll81
addikt
válasz Merula Alba #6944 üzenetére
szia nem tudom h lehet e de a compatibilitási listában ha benne van akkor rá megy ha nem nem F1 2012 alatt 55 60 fok max ! és csendes asus hütö ment a kukába mert szörnyü hangja volt bár maga a kártya az jol sikerült nekik
-
Merula Alba
tag
válasz troll81 #6943 üzenetére
Hy. Köszi a tippet! Gondolom nem terhelés alatt csökkent 20 fokot. Bár így is jól hangzik! Szerinted ezt fel lehetne rá applikálni: Accelero S1 Plus? Mert ez igazán tetszene! Ezzel szemeztem, a 650-hez jó!
-
troll81
addikt
válasz Merula Alba #6942 üzenetére
szia és asus 550 ti hütést cseréltem artic twin turbo pro ra és 20 fok hömérséklet esés minimum és mincsen hangja sem
-
Merula Alba
tag
Segítsetek! Erre valaki?!
-
bertalanimre
tag
válasz Ferlito #6940 üzenetére
Semennyire. Régi csavarok ki, tiszta ronggyal a GPU lepucolása, új csavarok és alátétek berakása ( az alátét fontos ), paszta felvitele a memóriákra majd a kis bordák felrakása, 10 perc után paszta a GPU-ra és mehet rá a hűtő. Jó erősen oda kell csavarozni, majd várni kell vele is egy kb 10 percet aztán máris mehet a gépbe. Nagyon örültem neki, hogy annyi kis bordát kaptam, hogy az hihetetlen. Jutott belőle mindenhova, nem csak a GPU-ra. Sőt, öcskös régi kártyájára is tettem ami szintén melegedési gondokkal küzdött.
A hangját meg imádni fogod ( mert nincs )
-
Ferlito
tag
válasz bertalanimre #6939 üzenetére
Nem is ez a problémám hanem, hogy zajos, zörög, meg ilyesmi. A hőfok csak nagyon nagy nyári melegekben éri el játék közben a 80 fokot, amúgy 50-60.
Mennyire volt nehéz rászerelni?
Ronald Reagan
-
bertalanimre
tag
válasz Ferlito #6938 üzenetére
Radeon 5770, a gyártó az csak annyit jelent, hogy melyik gyártó nevét tették rá, amúgy teljesen ugyanazok. Nekem eddig 80 fok fölött volt ( gondolom neked is ) és hangos volt. Most 45 fok és semmi, de SEMMI hangja nincs.
-
Ferlito
tag
válasz bertalanimre #6937 üzenetére
Megtaláltam: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835186053
És biztos hogy jó lesz az enyémre is? Mert ha jól látom más a gyártó a tiednél és az enyémnél.
Ronald Reagan
-
bertalanimre
tag
válasz Ferlito #6935 üzenetére
Olvass vissza, pontosan ilyenre vettem én is egy hűtést és csodálkozom csak, hogy miért nem tettem már eddig. Bocs, de most k*csög leszek, picit dolgozz meg érte. Hidd el megéri amit találni fogsz ( nem kell sokat, max 1 oldalt )
-
zsolt19900
őstag
válasz bertalanimre #6931 üzenetére
nem l2 őm van hanem s2 akkor sem jó?
köszi a többi felsorolást, rájuk nézek
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Ferlito
tag
Sziasztok!
Gigabyte HD 5770 videókártáymra szeretnék új hűtést/ventillátort...Egyik informatikai boltban dolgozó ismerősöm mondta, hogy nem lehet cserélni rajta a hűtést. Igaz ez?
Erről lenne szó
A kérdésem, hogy lehetséges-e új ventillátort szerelni és ha igen akkor milyet ajánlatok? És mennyire bonyolult?
Ronald Reagan
-
bertalanimre
tag
válasz Exelsior #6932 üzenetére
Ezek közül mazsolázz Exelsior.
Sajna 10esért nem hinném, hogy kapnál olyat amivel kibírná a nyarat. +2000-et rá kell szánnod és akkor a Twin Turbo II neked is ideális lehet.
-
Exelsior
senior tag
Szasztok.
Adott egy VTX3D 7870 2Gb-os kártya ami 80 fokig is fel megy játék alatt. Hűtő pasztát már cseréltem ezzel kicsit lejjebb vittem de nem sokat.
Szeretnék venni egy jó hűtőt rá de a pénz sajnos elég szűkös. 10ezer a limit. Van ilyen áron megfelelő ami kisebb hőfokon tartja. Jön majd a nagy meleg szénné fog sülni a kártya Pedig jó házam van de így is 75 fok.
Köszönettel Exelsior.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
bertalanimre
tag
válasz zsolt19900 #6930 üzenetére
Neked nem jó az L2 Plus, számodra a következő hűtők lesznek jók, ha Arctic-ot nézünk:
Accelero Hybrid
Accelero Xtreme III
Accelero Twin Turbo II
Accelero Mono PLUSAz amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
nem találtam infót a neten az accelero s2 vga hűtőm jó egy gtx 460 ra? fel tudom tenni?
amennyiben nem, milyen hűtést ajánlotok rá? egy 12cm ventivel meg tudom támogatni amennyiben passzív hűtést javasoltok
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
s3nk!
csendes tag
Hello,
Lehet manapság valahol Prolimatech MK-13 hűtőt venni??
köszi.
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6923 üzenetére
Próbáld ki EVGA -val is. Pontosabb és jobb program erre mint az Everest
-
Cooley18
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy referencia GTX670-et, azonban a hűtése hibás. Az alap ventilátor hang mellett, ami már önmagában is elviselhetetlen, még van egy még hangosabb kerregő hang. Egy turmixgéphez tudnám leginkább hasonlítani, pedig semmi sem lóg bele a ventibe. Utánaolvasva azt derítettem ki, hogy ez gyakori hiba a ref. Gainward 670-esek közt. Valószínűleg csapágyprobléma.
A hiba miatt nagyon jutányos áron jutottam hozzá hála RECSKA kollégának, úgyhogy nem is nagyon zavar a dolog, lecserélném egy az egyben a hűtést.
Elsőre az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II nyerte el a tetszésemet, de amúgy teljesen tanácstalan vagyok a témában.
Ti mit ajánlanátok, mennyiért, honnan, kitől, hogyan, merre, miért?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
dave3002
csendes tag
válasz Hardver Arc #6914 üzenetére
köszi, látom jó rá! Bár kisebb mint az eredeti hűtő, az nem gáz? pontosan ilyen a karim: [link]
[ Szerkesztve ]
Legalább annyival tisztelj meg, hogy válaszolsz, úgyis látom mikor voltál fent! :)
-
myckie2
őstag
Sziasztok!
Egy 4850oc-t (R485OC-1GH) szeretnék lehűteni. Az elgondolás már megvan, csak a hátő hiányzik. Mindenképpen AC lesz csak nem tudom ezek közül melyiket kellene, mert gondolom nincs olyan az alaplapomon (ASRock z68 pro3 gen3) ami a vga hőmérséklet alapján leszabályozná a hűtőt.
3 hűtő között vacillálok:
ARCTIC COOLING F12 TC
ARCTIC COOLING F12 Pro
ARCTIC COOLING F12 Pro PWM
Ti melyiket ajánlanátok? -
Hardver Arc
senior tag
válasz bertalanimre #6919 üzenetére
Szerintem nagyon jó mert tartja azt a 38fokot kb.. ha játszok akkor felmegy 45ig assszem. ahogy nézegettem a everest..
-
törölt tag
Erre valaki? Ha kellenek jobb képek, pontosabb megfogalmazás, az megoldható!
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6918 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy azzal jól megy akkor nem volt hülyeség ( szerintem, bár erre nem vennék mérget )
Rypejakten: Igen, alaposan mellé nyúltak, de én csak ehhez tudom hasonlítani és ehhez képest tényleg egy álom. Van nekem egy 4890-esem is, ahhoz képest is rettentő jó.
Hardver Arc: Ha jól emlékszem 3K
5 percen belüli hozzászólásnál használd a szerkesztés lehetőséget.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Hardver Arc
senior tag
Szerintetek amúgy mennyire volt nagy hülyeség hogy a vga chipsetről le szedtem a foliát és helyette fehér hűtőpasztát tettem?Mert amúgy meg stabilan hűt.
-
Rypejakten
addikt
válasz bertalanimre #6912 üzenetére
Az 5770-est ne vedd támpontnak. Az azon lévő Glaciator hűtés súlyos emberiségellenes bűntettnek minősül, az Asus egyik legnagyobb mellényúlása.
Az újabb, DirectCU hűtéses kártyák azért hőfokban és hangban is rávernek a legtöbb gyártóra, bár az áruk is borsosabb.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz bertalanimre #6915 üzenetére
Mennyiért szerezted be amúgy?
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6914 üzenetére
Nem csak elvileg
-
dave3002
csendes tag
sziasztok! tudnátok segíteni? Van egy Sapphire radeon hd6790 karim, mara meleg terhelés alatt, milyen hűtőt ajánlotok? van ötletetek?
Legalább annyival tisztelj meg, hogy válaszolsz, úgyis látom mikor voltál fent! :)
-
bertalanimre
tag
válasz BullKoxa #6910 üzenetére
Az ASUS konkrétan nem jó ( szerintem ). Azért lett lecserélve a HD5770-esemen a cooler mert nem hűtött jól és zajos is volt. Szóval a 2 hibájából 2 ki is jött. Evidens volt a csere és baromira nem bántam meg!
-
BullKoxa
őstag
válasz Hardver Arc #6909 üzenetére
Jó a PowerColor ( sapphire féle) , Az asus mostanában nem olyan jó ,a gigát meg hanyagolom vga terén.
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
Jah és amúgy a Power Color mennyire jó márka? van olyan jó mint egy asus vagy gigabyte vagy saphire?
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
Hali! Olyan gondom van hogy Ati Radeon HD PowerColor kártyám van 2gb DDr3as és nagyba jáccom a batman arkham cytivel és előfordult a crysis3-nál is hogy nagyon ritkán kikapcsol a monitor csak vilog zölden a led mint amikor kikapcsolom a gépet de az a poén hogy a gép megy folyamatosan...Lehet frissiteni kéne a kártyám szoftverét? 2012.12.19. jelenleg ez van rajta.... a kártya kb 3hónapos..
jah a catalyst az 13.1 verzió[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz bertalanimre #6904 üzenetére
Helo! Okés köxy szépen az infot
-
andras0214
csendes tag
Sziasztok az asus 5770-es az nem egy cucore mert én is pont egy ilyen l2 plus hütö cserén gondolkodok.
És amit bertalanimre írt már meg is gyözött.[ Szerkesztve ]
-
s3nk!
csendes tag
Sziasztok!
nvidia quadro 4000-re szeretnék hűtést venni. Ac accelero s1 rev2-re gondoltam. Szerintetek jó rá? A csavartávolságokon és a házhoz viszonyított pozícióján kívül kell még figyelni valamire? Pl a cpu és az ellendarab mérete? Használtan venném, és a ram-hűtő bordák ragasztása már nem megfelelő. Lehet kapni hozzá ragasztót? Ezek a memóriák milyen könnyen füstölnek el?köszi előre is.
.
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6902 üzenetére
Szia,
Ezer bocs, hogy csak most teszem fel tapasztalatom, eléggé el voltam havazva. Szóval vedd meg MINDENKÉPP!!!!
Eddig hangosan hűtött 100% mellett is olyan 85 fokra .... Most, ha 100%-on pörgetem ( a 12V-os csatit használva ) akkor sincs semmi, de semmi hangja és a hőmérséklet is 65 foknál nem megy feljebb.
Összeszerelésében pedig nem komplikált. A hozá adott útmutatón sokkal bonyolultabban írják le mint amilyen. Ha van egy kis hozzáértésed, műszaki ismereted és józan paraszti eszed akkor nincs is szükséged rá. A + 16 db hűtőborda a csippekre pedig szintén nagyon jól használhatóak. Kb 30 perc kötés után fixen fent vannak nekem és azóta se jöttek le.
Egy szó mint 100: Arctic Accelero L2 Plus
-
törölt tag
Sziasztok!
Lecseréltem egy régi kártyán egy régi, hangos hűtést. A régi csatlakozója ilyen: [link] és egy ilyen foglalatba passzolt bele: [link], viszont az új hűtésnek ilyen a csatlakozója: [link].
Kérdésem az lenne, hogy kapható-e olyan átalakító, amivel a kártyára kötve használható a hűtés (ez lenne a jobb megoldást) Továbbá kapható-e olyan átalakító, amivel az új csatlakozót molexre vagy 3-4pinesre tudom alakítani?[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
válasz bertalanimre #6901 üzenetére
Okés én csak 7 ig vagyok net közelben.Majd akkor leírod holnap úgyis elolvasom.. Mennyibe vetted amúgy?
Hát jah megkérdeztem hogy mien árba lenne egy új hűtés mert ugye ez csak egy kb 4-5centis venti van rajta és mondta hogy 800ft tól fölfele akár 5000-ig is.. most ha beviszem és megcsinálja a munkadíj is lesz úgyis egy 1000 res biztos lehet a hűtés is kb 3ezer... De inkább rendelek énis majd.[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6900 üzenetére
A csomagot átvettem. Nem semmi. Pici kis csomag, elsőre azt hittem, hogy valami átverés lesz. De mikor kivettem, akkor már azért éreztem, hogy ez nem lesz gyenge. Este 7-8 környékén nézz vissza megint, akkor fogom beépíteni ( bár lehet, hogy abból csak este 9-10 lesz. )
Bevinni meg be ne vidd!! Mondanak majd olyan árat, hogy a hajad is kihullik tőle. Szerintem rápakolnak majd neked egy ilyet és közlik, hogy: Ezzel jobb lesz. Az árából inkább vennél egy másik videókarit szerintem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest