- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
válasz bertalanimre #6899 üzenetére
Okés köszi az infot! majd akkor várom a véleményed róla..
Jah amúgy voltam két infos boltba az egyikbe azt mondták hogy nem érdemes le venni a gyári hűtést hanem tegyek nagyobb ventit a házba és majd azis ugye hűti a videokarit igy ugye kisebb fordulatszámon forog majd a gyári venti... A másik boltba pedig hogy vigyem be megnézzik mert lehet hogy elég lesz egy réz hűtést rá tenni.. hát nem tom lehet beviszem hogy majd mit mondanak.[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Hardver Arc #6897 üzenetére
Hát elméletileg amit én vettem, Arctic Accelero L2 Plus-t, az jó a te kártyádra is. Ha vársz holnapig ( ma veszem át ) akkor tudok neked egy első benyomást írni róla. Nekem az ASUS 5770-esemre fog rá menni ami sokkal nagyobb mint a te 6570-ed, szóval ha nekem működni fog akkor neked tutira.
[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
Hardver Arc
senior tag
Tudna valaki segíteni? van egy ddr3-as ati radeon power color hd6570 2gb-os videokártyám.És az a problémám vele hogy hangos a gyári hűtése.Mien ventit vegyek rá? vagy elég lenne valami réz hűtés?
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
Hello! Itt olvasgass,ha a venti érdekel keresd a ventis képet. Remélem tudtam segíteni.
-
Indy69
aktív tag
válasz bertalanimre #6894 üzenetére
Passzívan is jó rá ha van huzat a házadban vagy oldal venti.Nézd vissza a topikot ,vagy a goglin rákeresel ,tuti találsz tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
Skacok, írjatok légyszi tapasztalatokat az ARCTIC Cooling Accelero L2 Plus -ról. Elsősorban az érdekelne, hogy milyen kártyán próbáltátok és mennyire halk és mennyire jól hűt. Nekem egy ASUS Radeon HD 5770-re megy majd rá mert nem találtam arra semmi mást értelmes árban. De azért izgulok picit, hogy mégis milyen hőmérsékleti adatokat fogok kapni.
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
Jumbó
csendes tag
Sziasztok!
Na megrendleve a kicsike
[link]a kártyámhoz
[link]remélem ez halkabb lesz mint a dual-x hűtés, mert az bazi hangos terhelve...
Tudtok javasolni hozzá EXTRA-SUPER HALK ventiket hozzá?
Mindegy honnan vannak meghajtva, PSU vagy a videokártyáról...
köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Egy ZALMAN ZM-SF3 rendszerhűtő ventillátor milyen tulajdonságokkal rendelkezik?
Úgy értem Hogy hatékony-e, és egyben halk is?
A válaszokat előre is köszönöm -
thboxx
aktív tag
válasz #25712384 #6889 üzenetére
Hirtelen csak ezt találtam... Amúgy pushpin ez is, mint az inteles gyári hűtők leszorító pöckei.
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
törölt tag
Sziasztok!
Lehet kapni boltban azokat a kis leszorító elemeket, amiket régebbi kártyáknál illetve manapság chip hűtő bordákon alkalmaznak? Ha igen, milyen néven és hol érdemes keresni?
Ilyenre gondolok. -
thboxx
aktív tag
válasz troll81 #6884 üzenetére
sry lejárt a szerk. időm...
A 7800 GS AGP egyedi hűtést igényel, mivel dupla chipes... Egy a GPU-ra, és egy a PCI-e-t AGP-re ültető chipre. Ha leméred a lyuktávokat, talán könnyebb találni rá valamit...
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
thboxx
aktív tag
válasz Tepsifüles #6886 üzenetére
Szia!
A legolcsóbb a kábelkötegelő + 2db 92mm PWM venti... pl.
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Van egy kb 1év 5 hónapos Gigabyte HD 6850-es karim. Az a problémám, hogy a 2 venti közül az egyik, "terhelés alatt "nagyon "hangos" (forog mint a fene, és olyan a hangja, mint mikor a táp venti csapágyas lenne). Szeretném lecserélni, de nem találtam a neten mást csak pl Artic Coolink Twin Turbot. Viszont kicsit sokallom a 8-10ezret egy ilyen ventiért.
Lenne valami ötletetek, hogy lehetne kicsit olcsóbban orvosolni ezt a problémát?
Válaszokat előre is köszi!
Sabee
-
troll81
addikt
sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy a artic tvin turbo pro agp 7800 gs Nvidia karira rá menne e mert igy h agp 7800 gs nincs ki irva köszi a segitséget
-
thboxx
aktív tag
válasz #25712384 #6860 üzenetére
No... először is elnézést, hogy ilyen sokára keveredtem ide... kicsit el voltam havazva. Az általad linkelt is simán elviszi. A lyuktávokat minden esetben lyuk-középtől lyuk-középig mérik. Átlós megoldásoknál ( két lyukúnál ) ez egyértelmű, több ponton lefogatottaknál ( 4 lyukú ) viszont s szomszédos lyukak középpontjainak távolsága van megadva... A Zalmi gondoltam, hogy nem lesz jó, ezért is javasoltam másikat. Csak a 60mm lyuktáv elég ritka valami... Nem egyszerű hűtőt találni rá...
-
hovika81
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni van egy Ati 5850-es kártyám és leszeretném cserélni a gyári hűtést tudnátok ajánlani valami jót és megbízhatót?
Diablo 3 - hovika81#2333
-
bertalanimre
tag
válasz Krissz5435 #6880 üzenetére
Nekem ilyen szempontból könnyű dolgom van mert nincs HDD ... csak amikor filmet nézek Addig csak SSD van.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz bertalanimre #6879 üzenetére
Valószínűleg meg lehetne oldani mindent, csak kinek érdeke az, hogy ráteszel egy kis alumíniumtömböt a procira és le is hűl szobahőmérsékletre? De én elégedett vagyok vele, ma még nem hallottam a hangját, a hdd-ket előbb hallom dolgozni, mint a videokártyát.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
bertalanimre
tag
válasz Krissz5435 #6878 üzenetére
Azta q .... Inkább nem mondok a méretekről semmit. Hiányzik az az időszak amikor a hűtőknek még értelmes méretei voltak. Komolyan, nagy technológiai gondok vannak szerintem, ha ennyi energia megy el a számítógépekben "csak a fűtésre". Igazán jöhetne egy áttörés.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz bertalanimre #6877 üzenetére
Tényleg csak pár és csak úgy tudtam csinálni, hogy már bennvan a gépben, de talán látszik a lényeg.
A második képen kb 4 centit lóg ki, ami néhol bajos lehet, pl kisebb házban.
Az ötödik képen pedig egy noctua nh-d14-es van viszonyítás képpen, ami által látszik, hogy a vga hűtő kicsi mégis nagyon jól fel van építve.[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Krissz5435 #6876 üzenetére
A hűtésről is csinálsz egy-két képet? Érdekelne, hogy mekkora mégis. Bíztató eredmények, gratula hozá.
-
Krissz5435
aktív tag
Na ma vettem egy S1 Rev 2-t, helyett (mert nem kaptam) egy Mono Plust.
Első benyomás, hogy milyen kicsi, de olvastam róla teszteket és jónak tűnt.
Gyorsan csináltam még a gyárival méréseket és utána beszereltem.
A ramsüniket és egyéb nyalánkságokat nem tettem fel, mert ki akartam próbálni, milyen azok nélkül.És a képek:
Gyári terheletlenAmi a lényeg az a terhelt állapot volt. A gyári játék és filmnézés közben 45-55% között mozgott és pont abban a pár százalékban volt legjobban hallható a ventije, ami nagyon zörgött.
A méréseket 20°C-os szobában végeztem.
Gpu temp 66-->52
Display io 67-->52
Mem io 72-->55
Árnyaló 71-->54
Ventilátor 59-->44És ami a leglényegesebb 7500 forintomba került csak. Aki esetleg Univerzális hűtőt keres és tud olcsóbban beszerezni, annak ajánlom. Szerintem nagyon megérte ennyiért. Az persze más, hogy egy 13.000-es hűtőről beszélünk.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz bertalanimre #6874 üzenetére
Messze vagyok Pesttől sajnos, de nem sürgős a dolog csak amolyan nyúzni való szerelős hobbi géphez tartozik.
-
bertalanimre
tag
válasz Ivy.4.Ever #6873 üzenetére
Akkor figyi, ha Pesti vagy, tudok egyet adni ami szerintem jó lesz neked a kártyádra. Odaadom, vidd el mondjuk egy ezresért és, ha jó akkor tied.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz bertalanimre #6871 üzenetére
A gyári se egy gőzkamrás fagyasztógép én ahhoz mérem
-
bertalanimre
tag
válasz Ivy.4.Ever #6870 üzenetére
-
bertalanimre
tag
válasz Ivy.4.Ever #6870 üzenetére
Én csak azt tudom megmondani, hogy a foglalata az jó-e, tapasztalatom az nulla velük kapcsolatban. A leírása alapján jó. De, hogy tényleg jól hűt-e azt nem tudom. Nekem nem túl bizalomgerjesztő, bevallom.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz bertalanimre #6869 üzenetére
[Ez] a darab is megtenné?
-
bertalanimre
tag
válasz PCMaster133 #6868 üzenetére
Azt amit az előző NVidia felhasználónak írtam, szerintem neked is működne. Nézd meg a kompatibilitási listáját a hűtőknek.
-
PCMaster133
csendes tag
Hellósztok.
Vettem egy nVidia GeForce 9500GT-videókártyát.
512mb 128bit DDR2
És Galaxy tehát turbósitott változat.
Low profile tehát kicsi!
Az mellékes hogy mért vettem de kellene rá egy hűtőventillátor.
Aki tudna segiteni az irjon e-mailt vagy válaszoljon mert nagyon fontos lenne!
Előre is köszönöm.
kép: -
bertalanimre
tag
válasz Ivy.4.Ever #6864 üzenetére
Pl itt van ez. Csak az a baj vele, hogy a boltot nagyon nem szeretem, eddig még semmit se hoztak ki nekem.
Kicsit drágábban itt van ez, erről a boltról semmit se tudok, és van még ez, de ez a bolt szintén a legalja...
-
akosakosz
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte gtx 465 gyári hűtését ugye probléma nélkül fel tudom helyezni egy referencia gtx 470-esre?
Ventit pl. fogom tudni csatlakoztatni?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv! -
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
AGP-s Nvidia 7600 GS-ről [link] le kellett szednem a hűtőt mert elromlott. Mi lenne rá a legolcsóbb megoldás? -
PCMaster133
csendes tag
Én vagyok az előző itt van egy kép róla Ilyen hűtő kéne 3 csavaros de nemkellene tul zajos!
Ajánlatokat szeretnék javításra köszönöm előre is -
PCMaster133
csendes tag
Hellósztok.
Vettem egy nVidia GeForce 9500GT-videókártyát.
512mb 128bit DDR2
És Galaxy tehát turbósitott változat.
Low profile tehát kicsi!
Az mellékes hogy mért vettem de kellene rá egy ventillátor egy hűtőventillátor.
Aki tudna segiteni az irjon e-mailt vagy válaszoljon mert nagyon fontos lenne!
Előre is köszönöm. -
bertalanimre
tag
válasz #25712384 #6860 üzenetére
Ha ilyen fajta hűtőt vennél akkor személyes tapasztalatom alapján had ajánljak neked én is egyet. Ez kicsit sokára jön meg, de nekem a régi Radeon 5450-esem olyan jól hűti, hogy össze ****tam magam. Ha Full HD-n nézek vele filmet a TV-n és a monitoromon egyszerre akkor se megy a hőmérséklet feljebb 45 foknál. Játék közben a rekord amit mértem vele az 55. Hozzáteszem a gyári hűtővel a 80 fok volt az átlag.
Valaki közben nekem egy 5770-esre valami normálisabb hűtőt tud ajánlani aminek közel-nulla a hangja?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm, most thboxx által [linkelt] hűtés fogta meg a fantáziám. Kérdés, hogy hol és mennyiért lehet beszerezni.
A másik beszerzési helyén találtam hasonlót, de ez nem réz. .Mellesleg Zalman VF700Cu lefogató lyuktávolságai: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez amit linkeltél nem is lenne rossz. A csavartávolság alatt, a csavar tengelytávolságát értik gondolom?! :\ Ehhez hasonló 60mm-esben nincs esetleg?
-
bertalanimre
tag
Hejhó mindenki. Boldog nyuszi!
Van nekem egy ASUS Radeon 5770-em, de a gyári ventije szerintem rettentő hangos és nem képes a GPU-t terhelés alatt 80 fok alatt tartani. Tudtok ajánlani valami olyan hűtést ami értelmes áron is van, szinte nulla a hangja, de a hűtési teljesítménye simán tartja a 80 alatti hőfokot?
-
Krissz5435
aktív tag
Hát most 1-2 évig nem tervezek új kártyát, szóval akkor az S1 nyerő lesz. Most is csak azért kényszerülök hűtőt venni, mert a gyári zörög mint a halál, és lassan már alapjáraton is hangos. A ventikből meg akkor a 12-est veszem, úgyis elférnek majd a Hafban. Köszi a segítséget, remélem minél előbb meg tudom venni a hűtőt.
-
Indy69
aktív tag
-
Indy69
aktív tag
válasz Krissz5435 #6850 üzenetére
Nem, a 6850 bőven elég ,ha viszont tervezel 7xxx cserélni akkor igen mert a hoz már nem jó az s1.
A 12 cm ventik szélességben elférnek csak túl fog lógni rajta de az nem gond ha van hely,és inkább az mint a8-9cm.[link][ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
Mindig is akartam egy s1-et, ebben akkor megerősítettél.
Egyébként az s1 plus megérné a 4-5000 forintos többletet?
Másik, hogy két f12-es elvér az s1 rev2-n? vagy inkább vegyek f9-eseket? Mindkettő 9-on menne majd, akkor tuti halk lenne."Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
speedygonzi2
tag
Sziasztok,
segitsetek lszi.
van egy Galaxy 8600 GTS VGA-m, ezen gyárilag zalman vf900 cu hűtő van.
Kicsit több mint 5 éves. Kezd kicsit hangos lenni a venti.
Lehet ezen valahogy megfizethetően ventit cserélni?
Mert többe kerülne egy új hűtő mint amit a kártya ér ma.köszi,
speedy -
Indy69
aktív tag
válasz Krissz5435 #6837 üzenetére
1.Accelero S1 rev
2.Auras fridge
3.Scythe musashi
4.Gyári borda
Nálam ez lenne a sorrend, az arctik hűtők nagyon jók,jól szellőző házban passzívan is jó a 6850re.[ Szerkesztve ]
-
-
Ez az,nekem is ilyen van és kék is
Egyébként brutál a hűtő,két 900rpm-es Pl1-es Noiseblocker-el,idle:24fok,load:50fok.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Közben találtam itthon olyat mint amit linkeltél és felragasztottam,még ez is neccesen fért oda,1-2mm így is kilóg.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
-
-
-
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy vettem egy Prolimatech Mk-26-ot egy ref.Evga 660ti-re és a heatpipe felől két ramsüti nem fér el,nagy gáz ha nem teszek rá vagy muszáj?
Köszönöm előre is!
-
Krissz5435
aktív tag
Hello, egy VTX3D 6850-es kártyára milyen hűtőt ajánlotok max 8k-ért akár használtan is? Jelenleg a gyári van rajta, ami elég jól hűt, csak sajnos kezd behalni a ventije, így le kéne cserélni, lévén az egész burka a venti. Ha meg már ventit kéne cserélni, akkor gondoltam a bordát is lecserélem.
Amiket nézegettem eddig és valaki itt régebben is ajánlott azok ezek:Gyári borda 2 darab 9 centis ventivel ~2.000 ft.
Scythe musashi használtan 6.000 ft + posta
Auras fridge használtan 6.000 ft + posta + 2.000 a ventik
Accelero S1 rev 2 5.200 ft + 2.000 ft a ventikA ventik arctic f9-12-esek lennének darabja 1k-ért 9V-ra szabályozva, esetleg ha kell, akkor maradnának 12v-on.
Ki melyiket ajánlja és miért? Melyik lenne a legjobb választás hűtés szempontjából? Esetleg van valakinek más ötlete is?Előre is köszönöm annak aki segít.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Matrox RTX 100 kártya. A rajta lévő hűtés elég zajos, szeretném lecserélni.
Kérdésem az lenne, hogy tudnátok ajánlani olyan hűtéseket, amiken 2 db csavar van (ahogy a képen is látszik) és a csavarok távolsága 60mm.
Első nekifutásra egy Zalman VF700Cu-ra gondoltam, azt még nem sikerült kiderítenem, hogy a csavarok milyen távol helyezkednek el egymástól.
A másik problémás rész, hogy (nem tudom a képen mennyire látszik) egy 3 pines csatlakozás biztosítja a ventilátornak az áramot, viszont ez kisebb az általam megszokott foglalatoknál. Átalakító van esetleg ilyen esetekre? Vagy bátran működtethetem molexről?
A segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz jumbo71 #6833 üzenetére
MSI Afterburner>enable user defined automatic fan control > megcsinálod a ventiprofilt>apply gomb és kész!
Egy grafikonon kell majd beállítanod, hogy a kártya milyen hőfokhoz milyen ventifordulatot adjon. Innentől ő már automatikusan fogja állítani a ventit ahogyan megadtad neki.Segítségnek egy kis kép:
LINK[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
jumbo71
tag
válasz BullKoxa #6831 üzenetére
Fent van.Ott be lehet állítani azt hogy hány fokon kezdjen a venti pörögni?Valamint azt hogy közben automatán kezelje,emelje vagy csökkentse a fordulatot,ahogy a vga hőmérséklete változik?
Ha igen,akkor valaki leírhatná hogy hogyan.
Mert én végülis egy ilyen megoldáson agyalok.Nem szeretném állandóan magam állítani ha mondjuk elkezdek játszani...Mert én mégcsak beállítom, de más nem a családban. -
thboxx
aktív tag
válasz jumbo71 #6829 üzenetére
Ez kell neked... A Fan settings alatt grafikusan, egérrel kattintgatva is be tudod állítani. Csak a saját felelősségedre! Javaslom a mod előtt GPU-Z-s VGA bios mentést a gépre ( sőt, kell is mert csak bios fájlt lehet moddolni vele, futó bios-t nem! ), valamint egy tari VGA, ha van rá mód, meg egy dual VGA-s lap... Ha nem vagy kezdő akkor ezeket a biztonsági óvintézkedéseket kihagyhatod... de ártani akkor sem árt...
-
jumbo71
tag
A következő dologra keresnék megoldást.
Adott egy 5870C Giga kártya.Minden program azt irja hogy a ventije 25% pörög 55 fokos vga nál. Viszont a venti szemmel láthatólag meg sem mozdul.Játék alatt felmegy a hőmérséklet 85 fok fölé,és akkor azt irják a pogik hogy 35% os a venti fordulat./ pörögnek is/És itt már elkezd hibázni a vga.Ha kézzel adom meg neki hogy állandóan 75% on pörögjön,akkor lemegy a hőmérséklet bőven 50 fok alá,és akkor nemis hibázik.Van arra lehetőség valamilyen formában,hogy beállítsam a melegedés és a venti fordulatát kézzel,arányosan,ugyanakkor automatán pörgesse feljebb ha jobban melegedik,vagy lejjebb ha hűl a kártya? -
Raggie
őstag
Zalman VF700Cu vagy VF700AlCu. Olcsó is és jó is, de nézd meg hogy konkrétan a te 9600XT-d is rajta ven-e a kompatibilis kártyák listáján.
http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_compatiblelist_eng.htmlITT kapható is (bár csak egy gyors guglizást toltam).
nekem anno egy 8600GTS OC-n volt rajta miután bekrepált annak a gyári hűtője. Csendesebb volt és hűvösebb is! Ami nagyon tetszett nekem, hogy két féle tápcsatlakozója van a ventilátorának: 5V-os és 12V-os. Attól függően, hogy te tényleg szinte hangtalanul akarod járatni vagy csak simán halkan de max fordulatszámon.
Ja és még egy dolog: adnak hozzá hűtősüniket a RAM modulokra!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
sedios
tag
Sziasztok,
radeon 9600 XT-hez (igen, nem mai darab.. ) milyen hűtőt lehet venni, ha még lehet egyáltalán valahol?
Köszi a türelmeteket előre is!
-
Raggie
őstag
Még esetleg azt fogom megpróbálni, hogy a nyák túloldalára is teszek kis süniket, ha ott is forró, akkor ott is tud elmenni a hő!
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz BullKoxa #6823 üzenetére
No igen, ezért kérdeztem emg a Sapphire-t... de ezek szerint a helpdesk-ben ott is balf@szok ülnek... A saját kártyáikat sem ismerik.
Mindenesetre azért én is tesztelni fogom, mert az enyém kicsit más fajta PCB elrendezésű kártya, tehát lehet hogy máshogyan van.
Csak így hogyan lehet hogy ekkora különbség van a közvetlen egymás mellett, közös heatsink-en levő VRM-ek között? (kb 20-25 fok) Fura.Meg ha beválik neked a thermal pad, akkor én is veszek egyből!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
BullKoxa
őstag
-
Raggie
őstag
Mennyi ideig ment a furmark amíg elérte a VRM ezt a hőmérsékletet?
Egyébként most volt egy levelezésem a Sapphire technikai munkatársaival. Két dolgot is kérdeztem az egyik, hogy van-e frisebb BIOS a kártyámhoz(nincs), a másik meg pont a VRM-ekkel kapcsolatos.
Ezt a képet küldtem nekik, és megkérdeztem, hogy jól vannak-e bejelölve a VRM-ek rajta:
Válasz:
"Yes those are the correct location for the VRAM, as for VRAM temp range, it will linger somewhere around 90 to 100c, VRAM can handle higher temp range then chipset could. So if your VRAM is showing around 100c this is consider normal for the card."Nos ez egyrészről jó hír, másrészről meg nem, mert most nem tudom, hogy a RAM modulokra gondoltak-e vagy a tényleges VRM-ekre. A 7970-esen meg néhány OC-s 7950-esen is a VRM-ek 130 fokra vannak hitelesítve, tehát nem hiszem, hogy aggódnod kéne, bár jobb 85-90 fok környékén tartani őket.
(egyébként a Furmark extrém terhelés ilyen szempontból, játékok alatt nem hiszem, hogy felmenne ennyire a hőmérséklet.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Jumbó
csendes tag
sziasztok!
miközben a saphire hd7970 várja a csendesebb hűtést, melynek megvételét egy 30ezres gyorshajtás miatt el kellett napolnom, történt egy kis baleset. Történetesen drága jó feleségem kapkodott össze-vissza a gép körül, mígnem abba beleborult a sör (staropramen bmeg)
Gépet rögtön szétszedtem, otthoni lehetőségek szerint desztillált víz fülpuci, levegő spray és mentés. Szerencsére csak kevés helyre szivárgott be a sör, de a borulás pillanatában a vga becsíkozta a képernyőt. Leszedtem a a gpu hűtést, (VRM hűtést nem) úgy néztem, nem folyt be sör "csak" a csatlakozókhoz.
Miután mindent újra összeraktam elindult Istennek. és úgy néz ki nem is esik szét a kép
Azért aggódom a vga miatt, szerintetek a VRM hőmérséklete normális 93 fokon??
csináltam egy furmark tesztet íme:[ Szerkesztve ]
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
BullKoxa
őstag
Én a memre nem is akartam venni,még jó hogy írtad!! Akkor én is ilyeneket veszek majd, Még valami, szerinted mennyiket vegyem a 3,2 vagy a 6W/mK .Már beszéltem a srácal a 3.2 -s 0.5 mm .s, 25mm széles 0.5 mm vastag és 100mm hosszú csík 350 ft. + posta ugye
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz BullKoxa #6814 üzenetére
Oké, az király!
Csak mert érdekelne, hogy mennyi hőfokot lehet nyerni csak a paszta jobbra cserélésével.szerk: egyébként ITT egy Sapphire kártyán cserélt hűtést a jóember és a memóriákra 0.5mm-es vastagságot használt a VRM-ekre 1mm-es vastagságot. Iránymutatásnak jó.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz BullKoxa #6809 üzenetére
Háát... igazából szerintem nagyjából mindegy. De ha tutibiztosra akarsz menni, akkor szedd le a mostanit és mérd le a vastagságát tolómérővel.
Egyébként kábé mindegy, és minél vékonyabb annál jobban vezeti át a hőt.
Ja, és ha vettél a sráctól és fel is raktad, akkor számolj majd be lécci, hogy hogyan teljesít. Nem tudom lesz-e időd xarakodni, de egy olyan összehasonlítás érdekelne, hogy az eredeti bordával és eredeti hővezető szalaggal, majd az eredeti bordával de az új szalaggal. (csak hogy a gyári szalagot össze lehessen hasonlítani a srác által árulttal)@Anaren91: Hát ha a hang nem zavar, akkor oké. Egyébként tényleg jók ezek a PowerColor-ok, régebben nem voltak annyira megbízhatóak, de most már nagyon jó radeonokat gyártanak, sokak használják itt a PH-fórumon is nagy megelégedéssel őket (7950-esekből is).
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Anaren91
senior tag
De ha már itt vagyok akkor megkérdezem hogy ilyen kis bordákat miket a kártyán lévő kis "izékre"( bocs a konyhanyelvért de amatőr vagyok ezen a téren) tesznek azt lehet külön is venni vagy csak külön vga hűtőkhöz adják? És kb mennyit dob a hűtésen?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
Igen igen észrevettem csak mennem kellett még órára úgyh nem tudtam írni és köszi A hang meg nem zavar így is olyan a hangja a gépemnek mint 1 repülőgépnek hála az ócsó ventiknek A metál meg úgyis elnyomja
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
BullKoxa
őstag
Kérdezni szeretném melyik fajta hővezető ragasztószalagot kellene vennem, hogy az új VRM hűtőt rá tudjam tenni? ( majd )
-
Raggie
őstag
válasz Anaren91 #6806 üzenetére
Előző hozzászólásomban írtam a VRM hőfokot is.
wow, ez az alapórajel... az nem semmi. jó kis kártyák lettek ezek a HD7000 szériában mind!
Ne hallgass rájuk. Sokan csak nagyzolásból mondogatnak kisebb hőfokokat, mint ami a valós. Ha meg nem ez a helyzet, akkor legyenek boldogok azt kész. Nem mindenki fog ki ugyanolyan jól sikerült kártyát, ez nem érdem csak szerencse.
Ráadásul SZINTE SEMMI jelentősége nincs a hőfoknak amíg 80-85 fok alatt van. Egyedül a hűtés hangossága számít. Ha ilyen hőfokoknál a szabályzás nem viszi túl magasra a ventik fordulatszámát ahhoz, hogy neked zavaró legyen, akkor ennyi. Nem kell aggódni.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Anaren91
senior tag
A kártyám alap óra jelen megy. Ennek a kártyának ennyi az alap 1150/1250. Na akkor megnyugodtam... csak mert a 7870 es topikba meg mindenki azzal jön hogy az ő kártyája 58 fokon megy meg 60 fölé sose megy... Jah és köszi szépen a választ meg a linket
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Anaren91 #6804 üzenetére
Egyáltalán nem magasak az értékek. A Cry3 az egyik legnagyobb VGA igényű játék jelenleg és ha kicsit is normális procid van, akkor folyamatosan 99%-on van a vga kihasználtság alatta (persze ez grafikai beállítás kérdése is).
80-85 fokos GPU és 85-90 fokos VRM hőmérsékletek alatt simán jó vagy. Elvileg a GPU-k 90 fok környékére a VRM-ek meg 105 fokra vannak hitelesítve.
Ráadásul elég jól megrángattad a kártyát ahogy látom, még kifejezetten jónak is mondanám a hőfokokat.
(egyébként a képen nincs GPU-Z, nemtudom mi az a másik progi a háttérben)képernyőre kiíratás:
http://logout.hu/bejegyzes/darky/pc_s_jatekokban_rendszeradatok_kiiratasa/hsz_1-50.htmlClint Eastwood FTW
-
Anaren91
senior tag
10 perc Crysis 3 után ezek az értékek. Szerintem elég magasak. Pedig újra is van pasztázva a kártya...
-
Raggie
őstag
válasz Anaren91 #6801 üzenetére
Nézd meg Aida64-el vagy HWinfo-val, azok kiírják tételesen hogy melyik szenzor mennyit mér a kártyán. Valószínűleg, hogy csak annyi a különbség, hogy különböző szenzorokból veszik az infót a progik.
(lehet hogy az egyik a VRM-et méri, míg a másik a GPU magot)Egyébként nagy általánosságban a GPU-Z szokott a legpontosabb lenni.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Már nem tudom hova írjak ezzel kapcsolatba gondoltam megpróbálom itt. Naszóval van egy Powercolor vortexII es hd7870 em. Elvileg tesztek alapján elég jó ez a hűtő ami rajta van, és Gpu-z szerint crysis 3 alatt is 70 fokig megy fel max. Viszont Afterburner szerint ez a 70 fok 84... Most szerintetek melyik a helyes érték?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Path of Exile 2
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest