- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozig
tag
válasz #90933760 #6393 üzenetére
Megpucoltam direkt a GPU-t is meg a kártya hűtőfelületét is alkohollal, gyönyörűen fekszik, látszik a pasztán. Ezért furcsállom én is a dolgot, passzívon kellene 60 fok körül taratania alapjáraton, nem? Rányomtam a ventiket rendes fordulattal, de így sem megy 60 alá.
Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
bozig
tag
válasz Kvelstadt #6389 üzenetére
Sziasztok!
Feltettem a Sapphire HD 6870-esemre egy Alpenföhn Petert 2db 12 centis ventivel, az hogy lehet szerintetek, hogy alapjáraton is csak ilyen 65 fokra fűti úgy, hogy 60%-on forognak a ventik? Egyelőre nincsenek rajta RAM sünik, nem tudom az mennyire befolyásoló tényező.Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Ace Ventura #6388 üzenetére
szárazjég. bocs ezt muszáj volt
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Ace Ventura
addikt
msi 7770-re milyen olcsó hűtőt ajánlotok, ami halk is?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Karácsonyi ajándékként lassan meghal a hűtőm a sima MSI 5770-en. Meg tudja nekem valaki mondani milyen 2 ventis halk hűtőt érdemes ráapplikálni? Arctic Cooling Twinturbo II-t néztem, de lehet nem megy rá?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Brenyo
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 670GTX DCUII SLI hűtéssel kapcsolatban.
Kicsit későn olvastam utána, hogy SLI-be érdemes a házból kifelé fújó VGA-t venni, de most már nem cserélném le mindkettőt
A héten fogom csak megkapni az új cuccokat, de szeretném akkor már normálisan összerakni, hatékony hűtéssel.Ház: CM Stryker [link], felülre vettem egy BitFenix 200-ast, alulra 2db Zalmant és még van otthon pár 120-as SWiF2-m.
Esetleg tudtok mondani valami okosságot, hogy hogyan oldjam meg a jó levegőzést a VGA-nak? Proci hűtő hátrafelé fújja ki a levegőt jelenleg. Sajnos a plexin nincs hely oldalsó hűtésnek.
Köszönöm!
-
thboxx
aktív tag
Rendben. Eddig nem volt gépem,telefonról meg 1-2 dolognak nehézkes utána nézni...
Az új süniket 2oldalú hővezető ragasztó segítségével tudod feltenni. Amit itt aprón is lehet szerezni, meg a gyári cuccokon is szokott lenni előreapplikálva...Üdv.
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
törölt tag
Le kéne mérni mekkora az a borda, hogy egyáltalán tudjuk mivel is állunk szembe.
-
Kvelstadt
veterán
válasz #90933760 #6376 üzenetére
nem tudtam. konkrétan míg el nem döntöttem hogy csinálok a kártyára jobb hűtést mint a gyári szinte semmit nem értettem a hűtéshez. most se vagyok okosabb de lassan belejövök. meg terveztem is hogy majd cserélem őket 12-esre de ez így még egy ok.
-
törölt tag
válasz Merlinclub #6377 üzenetére
Az lehet, de mindezt halkan tenné. Ha a slim csoda meghűtötte akkor a maradék levegő is meg tudja, esetleg letakarja a venti azon részét. Le kéne mérnie mekkora is a borda és mennyi lelógásról van szó.
-
törölt tag
válasz Merlinclub #6373 üzenetére
Esetleg egy 12 centiset, ha nem akar megsüketülni se.
-
Merlinclub
senior tag
válasz Vismajor01 #6350 üzenetére
Szedd le a burkolatot, és gyors-kötözővel heftelj rá 2 db 8 v 9 cm-es ventit, aztán annyi!
Jó ronda, de működik - ezt kicsit elnéztem időben[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
De hát neked sincs rajta süni:
-
Ger_man
senior tag
Szia,
Ha van rajta alapból, és elfér a S1 alatt akkor hagyd rajta a gyárit... Nekem Sapphire HD6850-esem van, azon alapból nincs a memóriákon sünik, de én vettem hozzá, mert az S1 alatt bőven elfért:
Egyébként ragasztottak, volt rajta ilyen ragacsos felület, de halottam már 2 komponensű ragasztós pasztáról is...
-
bozig
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ha veszek pl egy Accelereo S1 Plust, akkor a RAM sünik felrakása mennyire fontos, illetve hogy lehet leszedni a videokártyámról (sapphire Radeon Hd 6870 flex) a gyáriakat, mert nekem eléggé úgy tűnik hogy ragasztottak.Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
-
Indy69
aktív tag
Aztán vettem itt a H.a. ezt [link] 5850 vapor x 910Mhz /és 4920 megy a mem stabilan 55-60cf játék közben
Alaplapra van rakva az egyik artic Tc ami most 350rpm megy és a hőfok érzékelő végét ráraktam a VGA tetejére ahol csatlakozik ahűtővel a másik egy sima és a ház szabályzóján van.[ Szerkesztve ]
-
Indy69
aktív tag
-
Kvelstadt
veterán
üdv.
kéne nekem ilyen fordulatszám szabályzós kábel ventihez. csak azt se tudom mi a neve vagy típusa.
egy Arctic F8 TC-re akarom rárakni. 3pin-es csatija van."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
thboxx
aktív tag
válasz Vismajor01 #6352 üzenetére
Szia!
Szedj le róla mindent,csak a csupasz borda maradjon.Úgy néztem simán rámegy a 9cm-es venti,így tehetsz rá szerintem 2db Arctic F9/F9 PWM ventit gyorskötözővel. Attól függ a pwm,hogy a régi/gyári az volt-e. Ha a hawerod otthon van az ilyesmiben,akár össze tudja őket hozni a régi ventik kábelén keresztül a VGA-val. Így ugyanúgy,mint eddig, a kártya vezérli a saját hűtését.
Üdv.
Ha már veszem a fáradtságot, és értékellek a kötött üzlet után, úgy te is tedd ezt meg!
-
Vismajor01
addikt
válasz #90933760 #6351 üzenetére
hát ezt a hozzákötős dolgot még megszakértem jóbarátommal, nekem elég fizikusul hangzik. Eleve arra gondoltam, hogy a régi vgamrol leszedem a venti lapátjait+agyat(?) mert simán belefér a régi venti résébe. Viszont fogalmam sincs h kössem rá a vgara, mert ugye a két régi venti egy kábelről kapta a feszt, azt meg nem tudom hogyan kell különszedni. tudok róla képet csinálni, de csak holnap.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
Ha nem zavar a gányolás akkor tegyél rá akármilyen ventit amit veszel és hozzá kéne kötni a másik ventihez, hogy nagyjából együtt legyenek vezérelve. Különben az utólagos venti maxon pörögne végig ami nem biztos, hogy halk. Esetleg azt a ventit bekötöd 5V-ra a másik meg megy ahogy eddig is, ekkor nem lesz hangos se annyira, viszont mindenképp meg kell nézni terhelve mennyire melegszik fel. Így egy ventivel nem megy el sehogy se amúgy?
Aztán ha lezajlottak az ünnepek és pénzed is lesz veszel rá valami fasza kis hűtőt. Vagy ha rabul ejt a gányolás akkor a mostani ventit is kitöröd és oda is gányolsz egyet, ha két egyformát az még frankó is lehet.
-
Vismajor01
addikt
ezt a hozzászólást a VGA topikból mentettem át, ott komplett új vga hűtőt javasoltak, én vmi buherálásra gondoltam. tudtok vmi ötlettel szolgálni? köszi.
Sziasztok!
Nem vagyok túl aktiv fórumozó(mint láthatjátok), de próbálom figyelemmel követni a fórumotokat, remélem tudtok segíteni, nagy baj esett meg velem!
Eltört a videókarim hűtője. Képet itt láttok: http://2.ii.gl/q7rWUe.png
Természetesen mint már magatok is rájöttetek egy Ati HD 6950 2 GB videókariról van szó.
Mivel már nem garanciális(meg egyébként is, én törtem el...) szeretném tudakolni tőletek, mi legyen a teendő. Vegyek rá egy teljesen újat? Így karácsony táján elég súlyos érvágás lenne számomra egy ilyen kiadás(ha egyáltalán lehet kapni) én vmi olcsóbb megoldásra gondolok, hogy rárakok valamilyen úton módon egy másik hűtőt amit már pár ezer forintért kapni lehet... Ismerek olyat akivel összedugva a fejünket tudunk mechanikai megoldásokat végrehajtani, de az ötletelésben nem vagyunk otthon, szóval remélem ti kitudtok segiteni! Biztos van vki akinek van tapasztalata ilyen témában.
előre is nagyon köszönöm segitségeteket
Üdv,
VismajorSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
imotep03
tag
Hali, van valaki aki egy gtx460 GS-GLH kártyával bír?
-
Kvelstadt
veterán
a körülmények által engedett(péz, hely stb) legmagasabb fokú hűtés midig feltétel!
a 8 centis meg még nem nagy. 12 az már valami. bár nekem is csak8-as (körülmények által engedett(péz, hely stb))
gépház hűtő alatt kb ilyenre gondolok.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Kvelstadt #6338 üzenetére
Köszi, megvárom a többieket is.
Az igazság, hogy a gép amibe használat alatt van, nincs "széthasználva" vagyis nem feltétel a legmagasabb fokú hűtés.
A gépházhűtő alatt mit értesz? Bár sejtem a nagy 8cm-s hűtő. Azt is ajánlották, jogos.
Azonban most már lehet nem cseréltetem ki, ha ezzel is meg tudom oldani, bár ha a házventi vezetéke elér a vga-tól a lapig, akkor lehet mégis csere lesz.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Kvelstadt
veterán
bordára borda? nem én vagyok a guru de én raknék rá. bár nemtom a borda fésűs része a másik borda sima felületével érintkezve mennyit adna át, de szerintem a két borda közt elvész valamennyi hűtés.
egyébként vettél volna egy sima gépház hűtőt és azt szereled rá kártyára előrébb lennél. ezek a gyári ventik ara jók hogy ne szálljon el a kártyád viszont és még ne is legyen halk. én most dobtam ki az én gyári ventim. hasonló a linkelt képhez de szerintem vicc az a csepp és vékony kis venti. de mondom, csak az én véleményemre ne alapozz. majd jön valaki szaki és megmondja a frankót."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
psg5
veterán
Erről lenne szó.
F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.
HD4650-es vga ventije megadta magát.
Venti kiszedve, sajna pont ugyanilyen ventit nem tudtam sehol venni, azonban egy hűtőbordás ventit igen, ami pont belefér a venti helyére bordástol.
Kérdésem, hogy mivel így fémet rakok fémre, vagyis a vga bordájára a ventis bordát, akkor kell-e raknom pasztát a két fémborda közé? Vagy ugyanúgy mintha csak egy műanyag venti lenne erősíthetem fel?F.K.T.
-
Kvelstadt
veterán
válasz galaxys2 #6316 üzenetére
szerk. nem olvastam végig a hsz-eket.... húzd fel a 40%ot 100ra. én most cseréltem le a gyárit és nekem 49%on meg se mozdult. felhúztam 100ra és azóta pörög-hűt mint a bolond.
(#6332) the_mad mi más? komolyan én már procira is ezt fogom tenni. összekötegelőzök négy bordát, pakolok közé 3 ventit osz jólesz
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz galaxys2 #6333 üzenetére
Sajnálom. Viszont gondolj arra hogy lehet hogy most buktázol egy hónapot, de jó lesz a kártyád, és ha később el akarod adni akkor ez jól jön majd. Ha megoldottad volna a hűtését okosba, akkor később ez pénzben mérhetően veszteség lenne.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
galaxys2
csendes tag
válasz Blizzardking #6330 üzenetére
helló igen feladtam sajnos maradt a gari de egy gémernek bocsánat hogy igy beszélek de (ropant szar lesz vga nélkül) cirka 1 honapig azt monták enyi a javitási idő
-
Draco8
csendes tag
Helló!
Segítségre lenne szükségem! Van 1 MSI r6850 cyclone kártyám, amire új hűtőt keresek. De nem tudom, hogy milyen hűtőt lehet rárakni. Ebben kellene 1 kis segítség.
Köszi! -
the_mad
aktív tag
válasz galaxys2 #6325 üzenetére
Igen, ki kéne próbálni a ventit, tápold meg máshonnan. Ha az műxik, akkor PWM, ha nem akkor a venti a ludas. Nem akarlak elkeseríteni, de itt te már nem nyerhetsz. PWM a ludas, akkor gari és szerviz, ha a ventik rosszak, akkor ugyan ez. Nem lehet hozzájuk valót kapni.
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
Blizzardking
őstag
válasz galaxys2 #6320 üzenetére
Valahogy mindenképp arra kéne törekedni, hogy kipróbáld a ventit egy másik tápforrásból, illetve kipróbáld a kártyát egy másik ventivel. Ha van egy 9V-os elemed, a ventit azzal is meg kell tudnod lökni. Főleg így hogy 3 tűs (amin tökre meglepődtem).
-
galaxys2
csendes tag
válasz Blizzardking #6322 üzenetére
helló igen csak a driver frisités volt azote ez van sajna nem tudom mi tévő legyek
-
Blizzardking
őstag
válasz #90933760 #6319 üzenetére
Azért gyanús ez, mert ha a pwm vezérlő kifexik, de a ventik megkapják a 12V-os tápfeszt, akkor pont hogy maxon pörögnek és nem hajlandóak lelassulni. Bár a fene tudja, annyiféle cucc van... Lehet hogy az övé pont így döglött meg. Mindenesetre csak be kéne dugni egy másik ventit abba a csatiba, azt a ventit pedig egy másikba egy próbára... Még voltmérővel lehetne szórakozni, a pwm csatlakozóban pár millivolt feszültséget lehet mérni egy digi multiméterrel. Arra pont jó hogy látható legyen, döglött-e vagy valami azért zizeg benne.
galaxys2 ha tartósan az alaplapról akarod hajtani a videokarid ventijét, az azért nem jó, mert a lapnak fingja sincs róla, hány fokos a gpu-d. Hiába melegszik a videokártyád, a lap nem fogja növelni a fordulatot. Próbára viszont jó lenne. Nem babráltad a ventiket? Nincs szétcsúszva a fedél alatt valami csatlakozó? Csak az a driver frissítés volt és onnantól kampo basso?
-
the_mad
aktív tag
válasz #90933760 #6319 üzenetére
Felejtsük el a catalystot. Ezt már 2 kommentel ezelőtt leírtam, hogy a ventilátor sebessége a hőfokkal van párosítva. Ha megy a venti, ha nem, a catalyst mérni fog, mert a kártya melegszik és a hőfok értékhez a biosban lementettek szerint párosítja a fordulatszámot. Szépen néznénk ki, ha a ventiben lenne az érzékelő.
-
galaxys2
csendes tag
válasz Blizzardking #6318 üzenetére
3 darab vezeték van
-
törölt tag
válasz Blizzardking #6315 üzenetére
A Catalystban fel lehet tolni fullra.
-
galaxys2
csendes tag
válasz Blizzardking #6315 üzenetére
helló de igen van egy progi ahol jelzi a vga hogy milyen fordulaton megy a venti ot 40% ir de egy ventije sem megy sajna megmozgatom akor sem
-
Blizzardking
őstag
válasz patex1983 #6313 üzenetére
"VGA ventit alaplapra dugni? Hajrá..."
- Valahogy csak ki kell szűrnie hogy a venti szart be vagy a kártya venti vezérlője. És azon belül is a +12V vagy a pwm áramkör.
Az Nvidia vonalat jobban vágom, itt nincs valami program amivel direktben meg lehet parancsolni a kártyának milyen fordulaton járassa a ventit?
-
the_mad
aktív tag
válasz galaxys2 #6305 üzenetére
Az lényegtelen mit mutat a catalyst. Ez úgy működik, hogy hőfokok mellé fordulatszámot párosítanak. Amikor melegszik a szerkezet, akkor növeli a PWM a ventik sebességét. Attól, hogy a venti nem megy/eltávolítják még az érték párosítás megmarad és a catalyst azt mutatja. Nekem voltak ismerőseim ugyanilyen gondokkal, ők külsőleg tápolták meg a ventiket. Elvileg van egy 3 pines csatlakozód a PCIex16 slot-od mellett, a ventik csatlakozóját oda lenne érdemes bedugni. Egyik ismerősöm így meg tudta javítani a 5970 kártyáját, igaz, hogy hangosabb lett, mert mindig max fordulaton ment, de tökéletesen működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest