- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz hangya83 #7499 üzenetére
Szia hangya83!
Látom hogy a referencia 6970 re Gelidy Icy hűtőt tettél a hozzá adott VRM bordával ami szerintem elég kicsi, megtennéd hogy megnézed terhelés közben a VRM1 és VRM2 hőfokokat? Tippre 80 fok fölött lesz, referenciahűtővel elvileg 60-70 fok.
Nekem is ilyen hűtőm van, én rajtahagytam a kártyán a referenciahűtő alját (a fekete fémlemezt) raktam rá ramsüniket és úgy nagyon jó a VRM hőfok is.
Válaszodat előre is köszönöm,
Üdv: Zoli''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
hangya83
csendes tag
Nem rosszak a gyári ventik, sőt.. viszont ami hozzám került annak kb olyan hangja van, mintha csapágyas lenne Még nem vettem rá másikat, csak tervben van, 1-2 hét.. Viszont a gyári 3pines ventiket nem szabályozza a kártya (pl MSI Afterburner sem tudja) csak a fordulatot írja..
Így néz ki felszerelve:
[link]Igen, a gyári hűtéssel és szabályozással a 90 fokot is meghaladta játék alatt, ha pedig belőttem manuálisban a venti fordulatát, akkor nem volt vészes a hőfok (70-75 fok), de kb egy porszívót megszégyenítő hangja volt
[ Szerkesztve ]
-
hangya83
csendes tag
Szia!
Ugyanebben a szituban voltam én is (asus 6970, ref hűtős)..
Megvettem rá a Gelid icy vision rev2 hűtőt (használtan 5000FT volt) és teljesen meg vagyok vele elégedve! Persze a házba is több meleg levegő kerül, de azt szinte csak a rev hűtő nyomja ki a házból..
Alapjáraton 35 fok, átlag terhelés alatt (gyengébb játékok) 55-60 fok, teljes terhelés alatt (kb 4 óra Bf4) 66 fok.. és ezt mind házhűtés nélkül (és nem alap órajelekkel). Nemsokára az is visszakerül, szerintem 7-8 fokot biztos számít...
A gyári ventik már öregek és hangosak ezek helyett felkerül rá két pwm-es (a gyári csak 3pines).. -
pityke88
tag
Sziasztok!
Gtx460-ra milyen hűtést ajánlanátok?
A gyári Gainward terhelésnél borzasztó hangos és eléggé melegszik.
kösziBoldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
Sziasztok. Próbálkozott már errefelé valaki kompakt vizet tenni a VGA-ra? Konkrétan 120-ast szeretnék egy R280X-re.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
nioskbn
csendes tag
Sziasztok !
Remélem jó helyre írok, egy gépet akarok venni, de a hűtéshez(is) hülye vagyok.. Nemtudom, hogy a gyári hűtés elég e vagy mindenképen kell e illetve, ha igen, akkor milyen fajta ? Sima venti vagy vízhűtés, milyet javasoltok ? A konfig a köv lesz:
Alaplap: GIGABYTE GA-X79S-UP5-WIFI
Memória: 2x 16GB-kit Corsair Vengeance Pro Silber 2133Mhz
Cpu: Intel i7-4820K
Gpu: Gigabyte GTX780 OC
Táp: Corsair Enthusiast Series TX750 V2 (nem tudom ez elég e vagy sok e, ugy gondolom elég, de nem vagyok biztos benne)
Ház: Thermaltake Armor REVO képek:[link]
Illetve lesz egy 512GB samsung SSD és egy Seagate 3TB Hdd.
Full játékra lesz használva! Segítségeteket előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
-
duckload
aktív tag
Tiszteletem van egy msi gtx 560 oc twin frozr kártyám gari már nincs, de elkezdett sercegni a hütője. Alapjáraton semmi baj de nagyonbb terhels alatt már hangos és gondolom veszélyes is. Az lenne akérdésem hogy olcsón hogy lehet megsúszni? Venni kell rá egy komplett hütöt vagy nem éri meg? Ha megéri még akkor milyet vegyek?
Válaszokat előre is köszönöm.
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
NOKA32
aktív tag
válasz hkc1337 #7477 üzenetére
Sziasztok remélem kapok választ a kérdésemre mert már 2 napja nem volt fent senki ahogy látom.
Van egy asus hd6970 2gb gddr5 vidikarim referencia hütövel és azt kérdezném,hogy a gyári hütö mivel hátra fujta a hideglevegőt a meleget a hátulján,így egy gelid icy vision rev2 burkoalt nélkül összeviszafujná a meleg levegöt nem kavarogna a gépházban? -
hkc1337
csendes tag
Sziasztok!
Pár éve vettem egy PNY quadro 4000 es videókártyát, de amint azt időközben bebizonyította, a hűtése tökéletesen alkalmatlan a feladat elvégzésére, 90c+ okat hajlamos generálni már egy kis porosodás után is, és eleve a tisztítása is körülményes. Mivel a garancia már lejárt úgy gondoltam, hogy esetleg valami normálisabb hűtést kellene rátennem, de nem vagyok túlzottan tapasztalt ilyen dolgokban, és az iránt érdeklődnék hogy milyen fajta hűtést javasolnátok rá. a neten találtam 1 fajta hűtéssel megoldva a dolgot, de azt már nem lehet kapni. Esetlegesen érdekelne olyan hűtés is amely lehetővé teszi hogy 1 kicsit húzzak a teljesítményén. előre is köszi a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz bélanéni #7475 üzenetére
Én anno gyorskötözőt használtam a vinyótartóhoz kötve a HD 7950-emen, de a végeredmény ugyanaz. Nagyon jó hűtő, csak nem minden VGA-ra jó - sajnos. A hőcsövek elhelyezkedésével gyűlt meg a bajom egy GTX 660-on, de egy Prolimatech MK-26-tal orvosoltam a gondom.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
bélanéni
őstag
Még akkor megérkezett az Alpenföhn Peter 79xx, de sajnos a "teszt" elmaradt. Most pótolom, hátha valakit érdekelnek az azóta összegyűlt tapasztalatok.
A VGA hűtőt egy Sapphire 7950 3GB OC (Dual-X) VGA-ra applikáltam.Vélemény / egyéb info:
Amikor leszereltem az egyébként tetszetős gyári hűtőt, akkor döbbentem meg a különbségen (a Peter-hez képest), illetve jöttem rá a "turpisságra". A gyári Sapphire hűtő kívülről tényleg szép, monstrum hatást kelt, de levéve meglepően gyér a cucc. A hatalmas műnyag borítás alatt egy borzasztóan kis magasságú (kb. 4-5mm) borda van, nem csoda hogy a szénné húzott (1150Mhz / 1700MHz @ 1.175V) 7950-esem 85-90C-okat is elérte 80-90%-os venti pörgés mellett is. A Peter túlzás nélkül sacc/kb minimum 4-5-szöröse térfogatra.
A Peter felapplikálása a gyári leírás szerint mindent összevetve max 30-40 perc volt, kicsit bénáztam, mivel a leírásban 1-2 apróság el van írva, de pofon egyszerűen rá lehet jönni mindenre, lényegében egy könnyen felszerelhető VGA hűtővel van dolgunk.
A VGA bordához (mert a Peter csak egy bordából áll, ventik nélkül) 2db Be quiet! 14cm Pure Wings ventit vettem, amiket 75%-os pörgésre lőttem be (BIOS-ból), mivel így gyakorlatilag minimális a zajkibocsátás (egyáltalán nincs zavaró hang), ez kb. 700rpm-et jelent, de nagyon jó a légszállítás. Ami kicsit "érdekes" a Peter-ben, hogy nem a bordára kell szerelni a 2 ventit, ehhez egy külön fém alkatrészt adtak, egy külön kártya bővítőhelyet foglal. Ami nagyon nem tetszett elsőre, hogy a 2 venti a ház hátuljánál rögzíthető, de a gép belsejében nem. Amikor az ember felállítja a gépházat, egy idő után az egész kezd lejteni a súlyánál fogva, eltávolodva a bordától. Egész egyszerűen oldottam meg a problémát, 3 befőttes gumival odafogattam a bordához, így atomstabilan rászorul a bordára, a hűtési teljesítmény jelentősen javult.
Annyit még tudni kell, hogy egy Coolermaster Silencio 550 házban van egy agyonhúzott i7-em, és mivel ez mindkét oldalán és felül is teljesen zárt ház, a beleszerelt 700rpm-re belőtt (hangtalan) 3db 12cm-es Be quiet! Pure Wings ventik nem tudják megfelelően átszellőztetni a házat, ezért játék közben a gép bal oldalát leveszem, nem akarom feleslegesen stresszelni se a procit, se a VGA-t.
A Windows asztalon (felrakott ház oldallappal) a VGA hőfoka 33C, míg játékok alatt mért legmagasabb hőfok 64C volt Battlefield 4 alatt, ezt csak a Far Cry 3 közelítette meg kb. 58-59C-al. Mindezt úgy hogy mint írtam, leveszem játék alatt a ház egyik oldallapját, de erre egy oldalt és felül nyitott háznál nincs szükség, ebben biztos vagyok. És mindezt úgy, hogy a gép zajszintje erősen közelít a 0-hoz, egyedül a winyót hallom minimálisan. A gyári hűtővel, igaz nem vettem le a gép oldalát, 90C fölé is ment FC3 alatt, sokszor le is fagyott.
Röviden ennyi. Nagyon nagyon ajánlott kategória az Alpenföhn Peter 79xx.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
patex1983
őstag
válasz hszilard666 #7473 üzenetére
Elégnek kell lennie, igen.
Sok képen van, hogy szinte semmi hely nincs a kártyák között, mégis mennek.
Pl:[ Szerkesztve ]
X
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
2db HD 7990 est ha cfx be kötök akkor elég közéjük 1 slotnyi hely?
A választ előre is köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
fbeni91
tag
válasz thunder6230 #2006 üzenetére
közvetlen a piros mellé a másik érintkezőre! meg fogod látni!
-
-
-
perecKING
senior tag
-
patex1983
őstag
válasz fbeni91 #7462 üzenetére
Vedd le a hűtőt és rakd fel újra.
Vannak néha ilyen megmagyarázhatatlan anomáliák. Volt, hogy nálam is ennyi kellett, hogy normalizálódjanak a hőfokok...
A csavarokat átlósan húzd meg. Először kevésbé erősen, majd a vele átlósan lévőt szintén, ezután az elsőt teljesen, majd a másodikat is teljesen, végül pedig ezt megismétled a másik két csavarral is.X
-
fbeni91
tag
üdv mindenkinek! Vettem egy Artic cooler accelero S1 rev2 hűtést vadonat új!
Fel tettem egy sapphire HD3870-re!
minden klappol tökéletesen. kapott 2db 8cm ventitt is. max fordulaton mennek! de furmark-ot el indítom 49-foknak írja a gpu-t folyamatosan! van mikor meg elkezd rendesen emelkedni a hőmérséklete! és nem több mint 5 másodperc alatt 100 fokon van a vga!! ha a kezem rá teszem a vga hátuljára ahol a gpu mag van, meg égeti a kezem! viszont a GPU monitor meg ami ugye egy külön progi az meg 108foknak írj a vga karit 5 másod perc alatt!Valakinek valami ötlet?? a 4hőcsöves hűtés meg kb majdnem hogy hideg!!
Kíméljetek az olyan kérdésekkel h fel fekszik-e rendesen a hűtés, memória hűtések,fet hűtések nem-e jöttek le! NEM NEM JÖTTEK LE! IGEN RENDESEN FEL FEKSZIK A GPU-RA!!
-
patex1983
őstag
válasz decibeldrag #7456 üzenetére
Üdv!
Nekem AC Twin Turbo II volt Sapphire 6870-en, tökéletesen teljesített, de itt a több kompatibilis Arcitc hűtő, lehet válogatni.
X
-
decibeldrag
tag
Sziasztok!
MSI 6870 HAWK twin force 3-as karihoz keresek ventilátort, vagy megfelelő hűtést!
Köszönöm szépen a válaszokat-, tippeket előre is, ha kérhetném privire küldjétek!
Kellemeset Mindenkinek!"A processzor füsttel működik, ha kijön a füst, akkor Nem működik többet!" AMD FX9550
-
lionskull
tag
válasz fbeni91 #7454 üzenetére
Üdv! Nos a furattáv 8 centis, de szerintem a kistesónál a venti széle beleütközne a kondikba Ez egy 6x5 centis könnyűfém hűtő, benne 4.5 centis ventivel. Nah, most én is "szerkesztettem" rá valamit, egy régi p3-as 6 centis hűtőjét csavartam a bordára és az alaplapi házhűtő 3 pines csatijáról kap tápot. Ezzel hül rendesen, az üzemi gpu hőmérséklet 60-66 fok közé szorult, csak nem tudom szabályozni és eszméletlen hangos, szóval más megoldás kell A 4500 rpm picit igénybe veszi a cuccost, nem is erőltetem, szerintem kikapom a gépből, addig alaplapival elpötyög
-
lionskull
tag
Keresek 4.5 centis vga hűtőt 2 pines csatival. Egy inno3d gf6600gt-t hűtött, de sajnos, szervizbe küldtem és ott kibányászták és egy kis karbantartás helyett 3pines 6centiset gányoltak a helyére... Esetleg, ha valaki tud hasonlót, amit 2 felfogatási ponttal rá tudnék szerkeszteni a kártyára, írjon!
-
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek! segítségeteket szeretném abban kérni h HD3870-re hogyan lehetne rá tenni 1 8800GTS Hűtőjét? Miből, és menyit kell le vágni, vagy le marni? Válaszotokat előre is köszönöm. képpel ami szerkeztve van ha linkeltek vagy dobtok fel azt meg köszönném. sokat segítene! üdv.
-
FlashBird
tag
Sziasztok!
Meghalt a Gigabyte Nvidia 560 ti oc karimon az egyik venti, nincs már garim, ilyenkor mi a legegyszerűbb megoldás, pl. tudok szerezni rá 1-2 ezer Ft-ért egy ventit és kicserélem? Ha ez az út tudtok valamit rá ajánlani?
Köszi
-
neko18
senior tag
válasz fbeni91 #7443 üzenetére
Okés hogy halkabb volt, de fejlődik a világ. Gyorsabbak a hardverek ezáltal jobban is melegednek Sajnos ezt el kell fogadni. Régen nem kelettek ilyen komoly hűtések semmire sem, elég volt egy nagyjából kiviszi a levegőt a proci alól féle venti meg pár aluborda és meg is volt oldva a dolog. Vízhűtést is előbb kitalálták jóval a tervezés előtt Csak nem volt rá szükség
Szóval ha tényleg nagyon fontos a hang és tényleg komoly a szándékod úgy is a passzív hűtő/esetleg vízhűtésen gondolkodsz majd el.
A venti meg majd mondja vagy megszoksz vagy megszöksz
EZ van ezt kell szeretnikdxsv
-
fbeni91
tag
Értem a poénod!
de igazából csak azért van bajom vele mert egy X1900XT gyári hűtés is halkabb volt. pedig ott aztán volt venti rajta! ha ismered! alapjáraton az csak 10-20%között ment. a lényeg télleg csak anyi h ha más nem de a hűtését valami másra kicserélném h halkabb legyen! ezért is gondoltam arra h a Sapphire HD4870 kari gyári hűtése hátha jobb lenne rá!? -
neko18
senior tag
válasz fbeni91 #7441 üzenetére
Teljesen normális hogy 40%on megy a gép leginkább melegedő alkatrésze Nem értem, olyan elvárásaid lenne hogy tényleg azt tudom javasolni hogy modolj/mókolj/barkácsolj egy óriás passzív hűtőt Jobbat én sem tudok már ha ennyire zavar a hang. Egyébként egy nem gyári hűtés jóval halkabb ám. Nekem az AC twin turbo 100%on is alig van hangja...60%on néha már benézek alá hogy egyáltalán megy-e olyan halk. Bár lehet én vagyok süket és te észrevennéd de mindenképpen csinálj valamit A lényeg szerintem hogy első szempont ne a füled legyen hanem a hűtési teljesítmény. Ez a dolga...Régen olyan gépek voltak hogy akkor meg azért kelett fülhallgatót venni hogy elnyomja a nagy zajt
Vagy nem tudom hangszigeteld teljesen mint egy próbatermetkdxsv
-
fbeni91
tag
Igazad van. de én nem fülesről nyomom. Viszont az fura h alapjárata a ventinek 40-42 foknál már 40%-on megy! :/ És szeretném valahogy hűvösebbre. és halkabbra tenni ezt a kártyát! próbált már meg valaki sikerrel hasonló evvel a karival? és ha igen akkor milyen hűtést tett rá? Esetleg Sapphire HD4870 gyári hűtés rá megy? Mivel az már nem anyira referencia hűtés mint ez a gyári 3870-nél! ami kb semmire sem jó mint tudjuk! :/
-
Tidor00
tag
sziasztok
próbált már vki 1 zalmi vf1000 -es réz hűtőbordát passzívan(+ramsünik) 1 sapphire 7750 ddr5 -ös kártyán
működhet vajon v mindenképp kell a bordára 1 ventillátor?
ötleteket válaszokat előre is köszimég gondolkodom rajta
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy "Ati" Sapphire HD3870 VGA-m. és referencia hűtése van, ami annyit foglal magában h Látok egy réz talpat a GPU felett. De a hűtő bordák, és a többi része a hűtés 80%-a Alu!!
Alapjáraton semmit sem csinál a gép, így 42-fokos a kártya!
Amint el kezdek jáccani 60-75fok között megy a hőmérséklet, és 40%-alá nem hajlandó menni a fentije! én pont ezért sokallom a fordulatott mert nekem kicsit hangos!
Lehetne vevel valamit kezdeni?- tehát h-
1.Lassabban forogjon a venti!
2. Ne legyen ilyen meleg a Kártya! főleg nem Üresjáratban!Újra lett pasztázva! 100%-ban tiszta a hűtés! 100%-ban tökéletesen illeszkedik fel a hűtés a kártyára!--Még mielőtt valaki ezekkel jönne!
a házban van 1 8cm táp venti, 1 gyári intel hűtő, 1 8cm hátúl, 1 12cm oldalt-ez közvetlenűl a kártya ventijéhez adja a friss hideg levegőt! Szoba hőmérséklete 17-22-között!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
gari24
tag
Hali
Van itthon egy régebbi konfigom és az újra beüzemeltem.
Egy sapphire 2600xt vga van benne , és eléggé hangos a hűtő és win7 alatt alapállapotban 50fokon megy.
Szeretnék venni hozzá egy hatékonyabb hűtést max 2000 forintig
Mit ajánlanátok ?? -
Vigneau
félisten
A 8 cm-es szvsz nem túl hatékony és hangosabb is.
Mellesleg a túlnyúlás mindig relatív.
A képeken látható a korábban említett "Y" venticsatoló vezeték is.
[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Van egy Geforce fx5700 videókarim amin Arctic Cooling L2 pro hűtés van.
a kérdés a következő:jelen pillanatába lötyög rajta de ha jobban meghúzom akkor bekapcsoláskor képet nem ad.ha visszalazítom akkor újra megy hiba nélkül.
okoz-e ez valami túlmelegedést?Most speedfan-al néztem és a Gpu hőmérsékletére 0C° fokot ír ki.Samsung Galaxy S10+
-
-
szente
addikt
válasz Vigneau #7426 üzenetére
Pcgearnél találtam Coolink Swif 2 92P-t,de gyanús hogy nem fogják tudni szállítani, mert jb az egész országban csak náluk rendelhető. Ha nem lesz, akkor marad az Arctic. Noctuára és hasonló kategóriára most nincs kredit.
Ha Arctic, akkor szerintetek mi lenne az ideális nekem?
-
Vigneau
félisten
Én az AC F9 Pro-tól annyira nem voltam anno elájulva... A légszállítással én is egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Nekem eddig 6féle arctic ventim volt ha nem veszem bele a mostani Accelero Xtreme III gyári ventijeit, semmi ilyet nem tapasztaltam, természetesen alacsony fordulaton használtam mindet csak terhelésnél pörögtek fel, így sokkal hosszabb az élettartamuk mintha folyamatosan maxon pörögnének.
Amúgy régen verhetetlen volt az arctic ventik ár/érték aránya, csak tavaly vagy mikor eléggé megdrágultak mifelénk...
Give them hell Ukraine!
-
szente
addikt
Nem passzív hűtőg szeretnék. Nem vagyok benne biztos, hogy a 200-250W-ot zabáló Tahitis 7870-el megbirkozna az az Arctic egy 12-es ventivel.
A gyári hűtőről lesz leszedve a takaró lemez, hogy csak a csupasz borda maradjon. Ahhoz már csinálattam egy másik takaró lemezt, amire 2db 92mm-es ventit lehet csavarozni. -
-
TaaT
nagyúr
"Minden esetre én tuti hogy gpura álíltanám a beállításokat"
Ez mondjuk az alaplapoknál nem választható opció, hogy mi alapján szabályoz Bár lehet kijött már olyan hc gémer lap amin mindent lehet állítani, csak még nem tudok róla.
Mondjuk haverék i7 gépei (egyik 2600k, másik 4770) bf3 multi alatt úgy fűtenek mint a barom, szal ott a gpu-nak sem lenne melege
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
neko18
senior tag
Attól még tudja látni a gpu hőfokot ezért nem értettem a dolgot
Minden esetre én tuti hogy gpura álíltanám a beállításokat mert a gpu szerintem jobban melegszik mint a cpu. Legalább is nálam mindig így volt Ami meg lehűti a gput az a cput is lefogja ugyan olyan beállításonkdxsv
-
TaaT
nagyúr
Egy havernak mondjuk nem jött össze ez a gyártatunk magunknak egy kábelt a ventikhez hogy a VGA-ról vezéreljük, kráter keletkezett a 7950 nyákon
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest