Hirdetés
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i-sti
senior tag
válasz negyedes #44003 üzenetére
Sehol nem írtam arról hogy eddig nem tanultam és ezután sem fogok.
Természetesen eddig is sokat olvastam/fotóztam/néztem fotós videókat/másokkal mentem fotózni hogy tanuljak stb stb
És ezután is próbálok minél több fotózással kapcsolatos dolgokat magamba szívni.
Csupán már nem érzem elégnek a D5200-at. Zajos képek, nem annyira élesek mint kollégám D750-es képeiIgen, az vagyok, MS
Novum Forum Siculorum
-
negyedes
addikt
válasz negyedes #42835 üzenetére
Mostanra sikerult elkuldjem a gepet szervizbe. Tenyleg totalis backfocus problemaja van. Kalibraljak es meg upgradeelik a softjat is. Osszesen 15k kerult a futarral egyutt. Remelem hetfo-keddre visszakapom.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
veterán
válasz negyedes #42984 üzenetére
Az ötös és a hármas szériás vázakban (meg pl. a D90-ben a régebbiek közül - vagy a vatta új D7500ban sem, grrr...) nincs meg az a gyűrű a foglalat körül, ami érzékeli, hogy egyáltalán "f-hányas" az obi, tehát semmilyen AI-vel nem lesz érdemi fénymérésed.
Amelyik obiban van már elektronika, azzal már nem lesz ilyen gond - de amelyikben nincs, azzal magadra vagy utalva.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
itouchfan
senior tag
válasz negyedes #42924 üzenetére
Nekem sigma 17-70 f2,8-4 van. Azt semmiképp se mondanám, hogy taknyol, talán f4-en a végén kicsit lágy, de szerintem teljesen korrekt.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
válasz negyedes #42837 üzenetére
Ha nem garis az obi, az sem baj, a szervizben megcsinálják, azt hiszem kb 3800 Ft-ért. (Nikon 85/1.8 sem volt tökéletes és odavittem kalibráltatni tavaly előtt...)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
szecsgeri
tag
válasz negyedes #42835 üzenetére
Back fókuszos. A feje tetején a hajszálak tűélesek ha megnézed.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
*Ropi*
félisten
válasz negyedes #25677 üzenetére
Ennyi erővel videózhatna is.
(#25678) t_a_m_a_s: Ahogy Necro is írta: kipróbálás nélkül semmit. Egyébként tényleg a Nikkor az egyetlen ami nagy százalékarányban hibátlan, az összes többinek sanszos, hogy valami kehe lehet ami csak teszteléssel derül ki. Szóval "úgy is mindegy" alapon válaszd a legjobb ár/érték arányú, VC nélküli Tami 17-50/2.8-at!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
80hun
addikt
válasz negyedes #25639 üzenetére
Ne jársz rosszúl egy D5200-as vázzal , hidd el nekem. Nekem is az van és hobbira nem érte volna meg egyik 7-es széria se az ára miatt, nem használom ki. Vettem hozzá egy af-s40mm-t, egy sigma 17-70mm os hsm és egy tamron sp 70-300mm Vc usd-t és ezzel be is fejeztem a nikon vonalat.
Egyébként szerintem a dslr gépeken a manuál obikat el kell felejteni.
Arra ott a Milc , focus peaking-el. Úgy a tuti. A másik gépünk egy Sony A6000 és tök jó. -
veterán
válasz negyedes #25628 üzenetére
A csavaros AF kompatibilitás egy (elég kényelmes) dolog, de ami miatt főleg lebeszélnélek az ötös vonalról, az a hetesek plusz tárcsája.
Én amikor ősöreg D40-ről váltottam szintén ősöreg D90-re, nem is az tűnt fel, hogy nahát, van AF a régebbi obijaimmal*, vagy hogy jobb a szenzor, vagy ilyesmi. Hanem az, hogy az az egy kis plusz tárcsa miatt mennyivel könnyebb és gyorsabb kezelni.
Ha nem videózásra, vagy szöszmötölős cuccokra kell a gép (portrézás studióban, állványos landscapelés, stb.), akkor szerintem megéri skippelni az ötösöket.
*ja, meg ha már olcsó obik - manuálosokkal a hetes széria alatt még csak fénymérés sincs...
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Larry303
addikt
válasz negyedes #25635 üzenetére
döntsd el mi áll közelebb a stílusodhoz...feltételezem nem munkára kell, mert akkor tudnád melyik kell neked..
viszont hobbyra, hogy tele vagy nagylátó ezt neked kell eldöntened...persze aztán majd lesz mindkettő, csak, hogy melyikkel kezdjhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Colonel993
senior tag
válasz negyedes #25628 üzenetére
Ha a váz árakon hajcihőzöl... annyira oly mindegy neked a beépített fókusz motorból fakadó előny; lévén sokat mondok ha venni fogsz EGY csavarhúzós obit arra a D7100-ra... azért meg tényleg megéri ám...
Plusz emellett kitüveg és tásai mellé nem oszt nem szoroz a kereső, ez nem az a szint.
Úgyszint időjárásállóság nem időjárás álló (nem prof.) obival...Hát még a különbözet egy 5xxx és a jelenlegi 3200 között...
Inkább vegyél objektívet a mostani vázadhoz... meg portrémarklatot ha nem férsz el rajta.
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
aleister
veterán
válasz negyedes #25599 üzenetére
Szerintem a D5300 nem éri meg a felárat a D5200-höz képest. Akkor már inkább D7100.
Ettől eltekintve a kollégának szerintem egy D5200 a kihajtható kijelzőjével, bracketinggel, brutál szenzorral bőségesen elég lesz. Inkább gyűjtsön a megmaradt pénz mellé, és vegyen egy 85 1.8G, és a portrézás egy teljesen új dimenziója fog előtte megnyílni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz negyedes #25533 üzenetére
Igazából tök mindegy, mert engem ez nem fog érinteni.
És igen, az AF pontok mennyisége és a sorozatképessége elég impozáns. A szenzor felbontása is pont jó. Ha kap még tapipadot és minimum 2, de inkább 3 pontos AF finomhangolást, akkor derék iparosmunkát végeztek.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kellcucc
aktív tag
válasz negyedes #25160 üzenetére
Már kb. 100 képet tudatosan előttem, másik 100-at meg autoban, párat sorozatban vagy csak szimplán fun miatt vagy szűrőtesztelés miatt. Már kezdek ráérezni, mit hogyan kéne beállítgatni, nagyon tetszik, hogy nem csak auto mód létezik a világon. Egyedül az nem tetszik, hogy ugyan kb. 45 centire írják a fókuszt a 18-105-nél, na ez olyan erős arasz, szóval 25 centinél már van fókusz (akár A akár M) de közeli fotókat még így se lehet lőni Igazából az "extrákkal" vagyok hadilábon AE-L,AF-L. Még pár órát kell bújjak ismerettágító textek/képek fölött, hogy kitisztuljon ez is.
Szerk: az nagyon bejön, hogy van belső akksija, szóval ha kiveszem az akksiját és felrakom töltőre (pont most töltött fel abból az állapotból, ahol már az expo gombot is letiltotta - 3óra volt a töltés), akkor nem veszti el az infókat X ideig (már elfelejtettem,talán 1 hónap?) - ilyen pl az óra.[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz negyedes #25143 üzenetére
Érdekes!
Mióta meg van a gép (2 hét) még nem mentem olyan nagyon fotózós aktivitásra, nem tudom hogy nekem hogy lesz jobb/kényelmesebb, de szeretem biztonságban tudni az értékeimet. Akár ha más ember környezetében vagyok és ne adj Isten figyelmetlenek és odakoccolnának valamit a lencsémhez hát összeroppannék De ha nem kell fotózni fél óráig akkor meg minek álljon üresen szegény lencse, vissza kell takarni -
kellcucc
aktív tag
válasz negyedes #25141 üzenetére
Egy ilyen 300-600 Ft között is már megvehető ebayről. A gyári sapkát nem tervezem elhagyni,persze azt is lehet venni 300-500 Ft-ért már, de az nem a hozzá kapott gyári Nem akarom spec nyitogatni a táskát folyton amikor fotózhatnékom lesz, a farzseb nem játszik, mert ha elfelejtem és leülök akkor reccsen a jobbik felem, ezért gondoltam erre a megoldásra (gondoltam hátha már használ valaki ilyet közületek)
-
törölt tag
válasz negyedes #25079 üzenetére
Változó, AF-S obiknál obija válogatja. De az 50 1.8D már D200-on is gyorsabban fókuszál, mint az 50 1.8G. D90 óta meg egy kicsivel erősebb, gyorsabb motort épít a Nikon a vázakba. (Ezért is látni annyi AF hibás 3rd party csavarhúzós obit ebay-en.) Mondjuk az 50 1.8G alapból egy nem éppen gyors AF-fel megáldott obi. A 18-70 vagy a 70-300VR 2-3x körbefutja, mire fókuszt talál.
-
quby
őstag
válasz negyedes #24715 üzenetére
Igazad lehet, de ha a kezemben lesz a d7000 meglátom. Én is azért használom most elsősorban az 50-est 2.8-on mert a vázam nem tul ISO tűrő (d3000) Ez azért a D7000-nél nem lesz gond, szal amit bukok rekeszen az visszajöhet ISO-n
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
-
Freddy76
addikt
válasz negyedes #19987 üzenetére
AF problémák. A 2013. december 20. - 2014. február közötti hozzászólásaimban sokat bazmegoltam. Aztán a Nikon szervíz beállította az af szenzort, én eladtam a 35-öst, vettem egy 17-50/2.8 Tamront, és öröm boldogság.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Aaron14
őstag
válasz negyedes #19961 üzenetére
Bocsi. :-)
Köszönöm a választ. Annyi kérdésem lenne még, hogy a fényképezőgépem markolatánál elkezdett leválni a műbőr borítás. Ha még garanciális, akkor szerintetek vigyem vissza vagy erre nem terjed ki a garancia?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
Real_Necro
veterán
válasz negyedes #19817 üzenetére
Nem tudom milyen géped volt, de én D7k felé húznék, meg kárpótlásként toljon mellé egy 50-es fixet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Larry303
addikt
válasz negyedes #19778 üzenetére
igen kb így van...
van egy skála ami reciprokhoz igazítja az auto isot...vr nél lassabbra veszem, ha mondjuk az 50essel a gyerkőcöt fotozom akkor gyorsabbra.
hátsó gombos af sokszor jól jön, pl ha tudom hogy rendben az élesség, rögtön el tudom sütni, míg ha elől lenne neki állna megint fokuszálni.
100% belenézés meg nagyon hasznos, sok időt nyersz vele.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Dare2Live
félisten
válasz negyedes #19342 üzenetére
Én amit látok az alapján vedd a 18-105VR nem fogod megbánni. Szuper obi használtan 40Kért megvehető. Ha meg már tudod mit akarsz, hol kevés veszel mellé egy fixet/telét. Hameg nem akkor eladod 40Kért. Semmit se buktál.
btw itt ami nem 2.8 vagy jobb az sötét. Nem nem azért lesz 70-200VR F4 és nem 70-200VR2 2.8at mert nincs rá pénzem hanem mert k* nehéz. (és baromi irritáló a focus breathing jelenség) Éshát nekem nem sötét.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vico87
tag
válasz negyedes #19354 üzenetére
A 18-105 szerintem jó obi (legalábbis én szeretem), keveset vignettál, alig van CA, a torzítás sem vészes, jó az AF, ellenben, mint korábban említették, sötét, mint az éjszaka. Fordult már elő velem, hogy nem volt elég a 105mm (elkélt volna olyan 200-300mm a témához), de elég éles, hogy tovább croppolj belőle utómunkában (bár ehhez a D3100 szenzora nem tartalmaz túl sok pixelt).
Szerk.: a 35mm/1,8G DX obival nekem egy fenntartásom van, 1,8-on masszív CA-t képes produkálni, az elmosott háttéren is (erre oda kell figyelni, érdemes lerekeszelni ha nagyon kontrasztos a kép). Ettől függetlenül szeretem, mert más hátrányát nem látom.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz negyedes #19342 üzenetére
A 18-105-ös nem fényerős, de elég népszerű obi. Ha nem szeretnél sokat rákölteni és tetszik a gyutáv, érdemes jó áron egybe beruházni. Ha nem tetszik vagy meguntad, max tovább adsz rajta.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Dare2Live
félisten
válasz negyedes #15852 üzenetére
Nincs semmi a development settingsben. Import közben még jó a kép aztán miután befejezte már nem pl besötétül...
szerk: Deadzone: kösz ez lesz a megoldás:
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz negyedes #15316 üzenetére
Érdemes, igen. Még márkán belül is.. ha van egy obim, ami nálam kér akármennyit is, aleister ugyanilyen vázán pl. mást kérne - jó eséllyel. Még jobb eséllyel igencsak közel lennének a két vázon ugyanennek az obinak az értékei egymáshoz, de sztem lenne minimális eltérés.
Az is érdekes, hogy JohnyBlue a napokban tesztelte D7000-en a 24-70-es Tamimat és összevissza a habokba lőtt vele mindenfélét, csak jót nem. Front, back, nonstop. Nálam meg némi rakoncátlankodást leszámítva (gyengébb fénynél) teljesen oké, nappal, erős fénynél meg konkrétan tök telibe minden.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz negyedes #15028 üzenetére
ezeket az obikat max ar ajapjan lehet osszehasonlitani
milyen vazad van? 24-120 az egy fullframe-re kitalalt objektiv, ott relative nagylato lesz az alja. nem sok ertelme van croppos vazra ilyet venni.
sigma 17-70 vagy tamron 17-50 esetleg 18-105 ha vmi altalanos zoomobi kell.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Kleroo
veterán
válasz negyedes #13630 üzenetére
És mit csavar rá?
Korrekt a 75k szerintem.
Sőt, jó vétel.szerk:
AF-S DX VR Zoom Nikkor 18-55mm f/3.5-4.5G I-ED lens -20k
AF-S DX VR Zoom Nikkor 55-200mm f/4-5.6G IF-ED lens -35k
Hoya PRO1 Digital filter (Circular Polaroid) -3,5k
Sandisk 4GB SD card, táska ~3,5kNikon D40 váz ~18.500 expoval : 75k-63k -ra jön ki. Az jó. Alkunak nincs sok helye.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Schuby
aktív tag
válasz negyedes #13496 üzenetére
Én mindenhol azt olvastam hogy az 55-200 vr egy penge üveg, karcol és magasan kiemelkedik a kitobik közül de Neszójábe fórumtárs pont a napokban szídta, hogy használhatatlan. Nem tudom, hogy az övé hibás vagy csak a gépével nem szeretik egymást. Úgy tudom el is adja, egy próbát megér biztos nem zárkózik el egy teszttől.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
-
Schuby
aktív tag
-
A Zéé
addikt
válasz negyedes #13416 üzenetére
olcsó a gumi, amit használnak, és a zoomgyűrű kicsit megnyúlik, kidudorodik. A 18-105-öm is így járt, a használatban nem venni észre, az esztétikai értéken ront valamicskét. Cserélni lehet, de én nem különösebben görcsölnék rá Az jobban zavar, hogy a vázon is megnyúlt a csatlakozók ajtaja, és nem lehet rendesen visszanyomni :S
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Byk01
őstag
válasz negyedes #13196 üzenetére
Az nem lehet pontatlan, legfeljebb más is van a fókuszmezőben, és arra áll be, vagy a téma kimozog a fókuszsíkból, és nem tudja lekövetni a mozgást.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz negyedes #13080 üzenetére
Onnan indult az egész, hogy tanácsot kért, milyen telét vegyen.
(#13067) Mawyx Nem AF-est, hanem AF-S-est keress. A sima AF-essel nem lesz autofókuszod, mert nincs bennük motor (de ez szigorúan a Nikon obikra vonatkozik csak)
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok