-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Szegeden/környékén van-e esetleg valakinek Sigma 10-20mm 4-5.6-os lencséje, egy pár perces teszt erejéig? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz csatacsita #46008 üzenetére
Nekem pont a napokban akadt meg a tükör félúton utángyártott akksitól. Még kérdéses, hogy kuka-e a gép...
-
r3dsnake
nagyúr
D90-em egyik kép után dobott egy "err" üzit, és beakadt a tükör félúton. Erre valami megoldás? Gugliztam, és elméletileg nem döglött a zárszerkezet ennyitől, de túl sokat költeni se szeretnék rá. Ötlet mit kezdjek vele, hova vigyem?
Pont így néz ki nálam is: [link]
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Régi D90-es vázat használok és lecseréltem az 50 1.8D-t 50 1.4D-re. A gondom az lenne, hogy nem vagyok megelégedve az autofókusz pontossággával, viszont a váz túl régi ahhoz, hogy menüből ezen picit korrigáljak. Valami megoldás/ötlet létezik erre, azon kívül hogy vegyek újabb vázat?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
EZT jól értem, hogy végül 386k-ra jönne ki cakkpakk? (Akció, JOY-kupon, visszatérítés?)
Nagyon nem volt betervezve most vásárlás, de ez így erősen durva deal. Jó öreg D90-et váltana, ha bele mernék ugrani. Inkább az bosszant, hogy most este vettem észre, és holnapig el kéne dönteni.
-
r3dsnake
nagyúr
Ennek az obinak mi lehet a Nikon megfelelője? EF85mm f/1.8 USM
Pl.: ilyesmi képekhez keresek valami jó "karcolós" portréobit, kevésbé tolakodó bokeh-val, mint a fixötven. A Tamron 70-300VC nem rossz, de azért közel sem ilyen. A 70-200 VC nélküli nem jött be, a VC-s meg túl drága. Ezt nézegettem még esetleg: Tamron 90MM F 2.8
Ötletek? Amúgy nem akarom ezzel offolni a topicot, szóval nyugodtan irányítsatok át máshova, ha ez nem fér el. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Az létezhet, hogy D7000 + Tamron 17-55 2.8 ÉS Tamron 70-200 2.8 obival folyamatosan szar képeket csinálok? Ez nem az én vázam/obim, csak próbálgatom, de kitobival és fix 50-nel tökéletes.
Az obit próbáltam D90-es vázmon, azon is fura. Élesek a képek, de csak kb. Ha lerekeszelem, valamennyivel jobb a helyzet, de nem tűéles.
Ezzel szemben a Tamron 70-300VC-vel F6.3-on olyan karcoló képet csinálok 300mm-en, hogy csak na.
Már a létező összes kombinációban cserélgettük, de nem tudjuk egyértelműen eldönteni. Nem rosszak a képek, de ettől az árkategóriától a "nem rossz" kevés...
A 17-55-öt visszaküldtük a kamera kft-hez (nekik amúgy szokásuk emailre meg telefonra reagálni? Még nem sikerült velük kommunikálni azóta), időközben jött a 70-200, de ez sem meggyőző.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz fireman123 #27513 üzenetére
Minek dSLR, ha jpegben fotozol?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz RocknRoller #26257 üzenetére
G-ben van fókuszmotor, a D-hez olyan váz kell, amiben van. (Egy olcsó D90-et nézz.) FullHD-s videót asszem a D3100 már tud, de a Nikon nemigazán jeleskedik videóban. Meg ehhez viszont muszáj lesz a G-s obi.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz RocknRoller #26252 üzenetére
31k újonan eBay-ről. Nekem átesett a vámon (bár akkor még csak 25 körül jött ki.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz TurpiUrfi2 #26092 üzenetére
Az a nikon gagyi, nem VR-s változat és teljesen más a képminősége is.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz bandigno #25802 üzenetére
Komolyan hihetetlen, hogy még mindig sokakban a 15 évvel ezelőtti NiMH-s 3210-es korszak van gondolatban. Ami még durvább, amikor a telóboltos/szolgáltatós személy mondja, hogy 16 órára hagyjuk fenn elsőre a mostani okostelókat is. Többször is belefutottam már ilyenbe.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Larry303 #25670 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele. Rendezvények oké, de esküvő az nagy falat. Túl nagy a felelősség és ha egy esküvői sorozat átlagos, akkor szar. Az esküvőnek giccsesnek, látványosnak kell lennie. Ami szerintem extragáz, és eleve kiráz a hideg az esküvői fotóktól. Épp ezért nem is vállalnám el, kedvetlenül úgyis rossz képek születnének.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #25592 üzenetére
En utolag szoktam, a DXO szoftver zajszuresenek Prime opcioja valami eszmeletlen durva. D90 vazzal keszul 1600-3200-as kepeket is ugy rendberakja, hogy meg egy kis utoelesites is belefer. Persze nem nyomdai felhasznalasra, de webre jo.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Bozsana #24541 üzenetére
Tényleg ennyi. Persze lehet venni Nikont is 7ezerért, ami ugyanez. Érdemes szétnézni ilyen apróságok után eBayen, mert töredéke áron lehet hozzájutni kiegészítőkhöz. Ráadásul 200ft-ért a postaládádba kerül a világ másik feléről (míg belföldön egy levelet nem tudsz elküldeni annyiért...).
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #24521 üzenetére
Ennyiért 15 db-ot lehetne venni.
-
r3dsnake
nagyúr
Nikon 1-hez próbálta már valaki a 30-110 VR-t? Ma is lemaradtam bringázás közben pár őzről, és mivel DSLR-t nem szívesen vinnék magammal (nem is tudnám hova tenni), arra gondoltam néznék egy telét a Nikon 1 S1-emhez. A stabi ezeknél a kicsi obiknál is működik rendesen a nagytesóhoz hasonlóan?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Mézes B Ödön #24439 üzenetére
Eleve DSLR-hez úgy illik nyúlni, hogy alapból a jpeget elfelejted, és gépen feldolgozod a képeidet rendesen, majd utána exportálod a neked megfelelő formátumba. A nagy megapixelszám pedig nem feltétlen az óriásnyomatok miatt előnyös, hanem nagyon jól lehet belőle 1-1 adott részletet jó minőségben kivágni, kvázi veszteségmentes digitális zoomként.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Colonel993 #24376 üzenetére
Ilyet ne írj, mert megmagyarázzák, hogy nem így van.
Múltkor fixen 1/60-on fotóztam végig egy színpadi rendezvényt a közönség mögül 450mm ekv-en.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz masterful87 #22360 üzenetére
Igen.
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Megjött az F-mount adapterem S1-re. Hát elég mókásan néz ki telével.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz #40935168 #21780 üzenetére
Én a milccel jelenleg még úgy vagyok, hogy zsebgépnek tök jó, ráadásul régi obikkal is van végtelen fókusz, így kísérletezgetni is lehet, de hatékonyság és kényelem szempontjából nem tudnám a milcemet minden feladatra használni. Majd ha lesznek nagyobb szenzorok, rengetek dedikált gomb, és rendes tárcsák rekeszhez/záridőhöz (meg az ISO-t nem a menük mélyére dugják el), akkor valószínűleg nem érezném szükségét annak, hogy dSLR legyen a fő gépem. Amúgy nagyon szimpi ez a milc dolog, de még idő kell neki. Pl. dSLR-nél néha nagyon zavaró a csattogása, pláne ha valami előadást fotóznék.
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz imyourfriend #21727 üzenetére
Na en epp olyasmit szeretnek most dx-re, ami torzitana, mint allat. 8mm Rokinon nagyon erdekesnek tunik.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Van megoldás arra, hogy Nikon MILC-en használjak f-mount-os obit? Láttam, hogy létezik Nikon átalakító AF-fel 250 dolcsiért, meg AF néküli kínából 10 dolcsiért. Valami kettő közötti megoldásra gondoltam.
Nikon D90 DSLR-t használok, de elég állat áron van az S1 a media marktban: [link] Ennyiért kár lenne otthagyni, nem? Backup gépnek jól jönne, ráadásul van szitu, amikor kényelmesebb lenne a milcet vinni magammal.
Köszi a választ/tippeket!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #14830 üzenetére
Mondjuk amiatt elbizonytalanodtam kicsit, hogyha 18-270-et vennék, akkor eladhatnám a kitobimat, és egy lencsével kevesebbet kéne magammal vinnem. Viszont jól látom, hogy ebből a VC-s tamronból létezik macro és sima változat is? Mi a különbség? Mármint a macro változat ugyanúgy használhtó telének nem? Ilyenkor melyiket érdemesebb választani a kettő közül? Teszteknél kb. hasonló eredményeket láttam a két különböző lencsére mind tele, mind macro felhasználásnál, így abszolút nem értem. (vagy csak lemaradt az egyiknél a címből a macro?)
Köszi!
Erre a két tesztre gondolok:
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Throme #14835 üzenetére
Azert nagy dilemma mert marcius 29-ig mindenkepp kell telet vennem es ez az obi helyben van delalfoldon. A legtobb obi ajanlatot mindig messze tolem talalom, latatlanban viszont nem vasarolok szivesen. A 105k nem opcio, ennyit nagyon sajnalnek ra, amig nem jon vissza egy forint sem a fotozasbol.
-
r3dsnake
nagyúr
Vajon a 2012-ben Edigitalban forgalmazott tamron obikra is 5 év jótállás volt? Szeretnék most venni egyet használtan, de a mellékelt Tamronos garilevélen "'1 Jahr Garantie", alatta meg az Edigi-s pecsét. És elbizonytalanodtam így, mert ediginél meg minden tamron obihoz 5 évet írnak.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A tamronnak van itthon hivatalos szervizhálózata vagy szervizpartnere? EU-ból behozott obiról lenne szó, és nem tudom itthon lenne-e rá gari. (Fél éves obi csak, számlával, mindennel.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz aleister #14480 üzenetére
Van egy 18-105-öm, igazából vagy ez mellé, vagy ennek a helyére kéne az obi. Ha a 18-270 lenne, akkor értelemszerűen eladnám a 18-105-öt.
Maga a cél/téma az állatfotózás lenne, főleg farkasok. Itt viszont lehet, hogy előnyösebb lenne, ha a nagylátótól a teléig elég nagy tartományt fedne le az obi, mert a farkasok közelében lennék. A kérdés az, hogy hozná-e azt a minőséget, mint a 18-105?
Plusz van egy 1.8-as 50-es fix, amit feldobnék néha közben.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Tamron 18-270 VC és 70-300 VC közül melyiket lenne érdemesebb választanom?
Amennyiben az utóbbit, jobb-e mint a Nikon 70-300 VR?
Ahogy látom árban körülbelül mind egy kategória.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Megint én, és megint telével kapcsolatos kérdésem lenne. Találtam Sigma 70-300-at optikai stabilizátorral. Ez az 55-300 vr és a 70-300 vr nikonokhoz viszonyítva hol helyezkedik el?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz flash- #13937 üzenetére
Az, hogy az emberek idióták voltak, nem azt jelenti, hogy rosszul nevelik/tartják őket. Sajnos muszáj az állatkerti kialakítás, hogy el tudja tartani anyagilag őket, másképp nem tudta volna a gondozó megvalósítani az álmát. De a nagymacskákkal is olyan viszonyban vannak, hogy a gondozó néha együtt pihen/alszik a hímoroszlán fejével az ölében. Azért nah, szerintem ez gyönyörű.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz #40935168 #13935 üzenetére
Nálam jobban körülöttem kevesen tisztelik az állatokat (10 éve vagyok vegetáriánus ebből kifolyólag), de egyszer nézz el Abonyba a tigrisekhez, vagy Veresegyházára a farkasokhoz. Ott konkrétan családtagként vannak jelen az állatok a gondozókkal, gyönyörű ahogy bánnak velük, és öröm lenne fotózni ezeket a pillanatokat.
Amúgy a kedvenc témába vágó képem:
-
r3dsnake
nagyúr
Szerintetek megéri 55-300VR-t venni, vagy elég az 55-200VR is? Árban 33k vs 56k, ami nem kevés különbség, de fogalmam sincs kevésnek érezném-e a 200mm-t.
Köszi!
-
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi!
Múltkor érdeklődtem a topicban a 70-300 VR nélküli változatáról, de arról elég negatív volt a vélemény, és akkor az 55-200-at ajánlották helyette. A VR változata ennek az obinak jelenleg számomra nem férne bele anyagilag. Ebben az esetben is azt ajánlod? Vagy akkor inkább a Tamron? Mondjuk a Tamron ára is nagyon határeset... Ennyit nem biztos, hogy szánnék rá.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Olcsó teléből ezek közül melyiket ajánlanátok?
Tamron 18-200
Tamron 55-200
Tamron 70-300
Nikon 55-300
Nikon 55-200
Nikon 70-300
Sigma 55-200
Sigma 70-300Tudom, ez jó sok, de ahány tesztet olvasok, annál inkább összezavar. Jelenleg egy 18-105 VR van, ez marad is, tehát főleg 105 fölé kéne obi.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Tudna valaki konkrét eBay linket olyan utángyártott akksihoz, amivel pozitív személyes tapasztalata van? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
ILYEN utángyártott akksit használ valaki közületek? Mi a vélemény róla? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Nagy blendés fixből melyiket ajánlanátok a kettő közül? Nikon Nikkor AF 50mm f/1.8 D vagy ugyanennek az újabb, G-s változata?
32-ért találtam újat angliából a D-ből, az egész szimpatikus ár, de volna valamilyen nagyobb hátránya a G-hez képest? Tudom, saját gyűrű van a blendéhez, de ez pl. kifejezetten tetszik rajta.
-
r3dsnake
nagyúr
A Tamron 70-300-as (f4) obija mennyire használható? Szeretnék egy nagy átfogású telét, amit esetleg makróra is tudnék használni, és ez az árkategória bele is férne kb. most. Meg mellé menne még egy 1.8-as fix, plusz a 18-105-ös kitobi, és ezekkel ellennék egy darabig. Ez a tamron csak makróra jó, vagy telének is használható távolra? Jobb választás lenne, mint a Nikon vagy Canon 70-300as darabja? A Nikont egyszer már kérdeztem itt (a VR nélküli változatot), de arról elég negatív volt a vélemény. Szóval lényegében a 3 obi közül melyiket lenne érdemes választani?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Múltkor kezembe akadt egy ILYEN minolta lencse.
Lestem adapter eBayen, kb 4k lenne. Azzal működne az AF is D90-en? Valamint milyen értékeknek felelne meg D90-en ez az objektív, mivel távolabb kerülne a váztól az adapter miatt.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A 70-300-as Nikkor obival kapcsolatban van valakinek tapasztalat? A régebbi, VR nélküli darabra gondolok. Egész olcsón (25-30körül) láttam már aprón, ami mindenképp jutányos ár lenne, csak kérdés, hogy mennyire használható.
-
r3dsnake
nagyúr
Vettetek már eBay-ről memkártyát? EZT nézegettem, de vajon mennyire Sandisk?
-
r3dsnake
nagyúr
A Yongnuo vakukról mi a vélemény? Pl erről: YN-568EX
Ez kb. minek felelne meg egy Nikon vaku esetében? Ez kb 40ezer lenne angliából, árban itthon az SB-400 van kb. annyiért, de a Yongnuo-val jobban járnék nem?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest