-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
valakinek van nikon 200-500 obija? Ha igen, vélemény? meg talán meg is nézném, ha közel van.
sportra kéne, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az obi megfelelő lenne rá -
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
valakinek van Nikon TC-20E III telekonvertere? Esetleg tapasztalat 70-200 vr ii obival?
Élesség? Fókusz gyorsaság milyen? Az fontos lenne.
Előre is köszi. -
Telomanikus
senior tag
válasz dabgergo #28068 üzenetére
Szia,
nekem d600am van.
Volt nikon 35 fx obim és imádtam. Fókusza nagyon gyors és gyönyörű képe van, nekem nem volt front fókusz problémám vele.
El kellett adnom, mert kellett egy 24-70, de most lett egy sigma 35 1.4 és hát én nem érzem annyival jobbnak amennyivel drágább. Sőt. A fókusza lassabb. Sportnál nem feltétlen merném feltenni. Az meg, hogy jajjj egynégy ... bőven elég (nekem) az 1.8, úgyhogy én nyugodtan ajánlom a nikonét.Korábban írtad, hogy nincs használt piaca. Csak azért, mert akinek van az nem adja el és még viszonylag új. Amikor meghirdettem pár napon belül elkelt.
Ezeket a nikonéval lőttem, szerintem bizonyíték a remek fókuszra. Pedig csak egy d600 a váz.
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
válasz forceberg #27355 üzenetére
Azt nem veszek, mert azt kapok amikor kell. De nagyon jó obi az is. Erre már használtam.
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
válasz forceberg #27351 üzenetére
Nincs olyan ismerősöm aki azt használna, de ezt a fókuszt biztos nem űberelné. Illetve egy canonosnak van, de ő is mondta, hogy érezhetően lassabb a fókusza, mint a saját márkáé, bár canonban nem vagyok otthon.
Na de ez pont olyan jó mint 70-200 vr ii-es csak más a tartomány. -
Telomanikus
senior tag
zseniális ez az obi! a sigma után meg főleg! most egy darabig nem is fogom érezni a fix hiányát szerintem.
-
Telomanikus
senior tag
válasz forceberg #27336 üzenetére
Mindene rossz. Fókusz az minősíthetetlen a képe meg lágy akárhogy rekeszelve. Semmi jót nem tudok mondani róla. Jobban jártam volna valami fényerőtlen obival, mert 2.8-on úgyis használhatatlan képe van. Ezért vettem mellé a fix 35 1.8 fx-et ami felüdülés volt amikor tudtam helyette használni.
-
Telomanikus
senior tag
Na a 800 egy kicsit sok [link]
-
Telomanikus
senior tag
válasz aleister #27312 üzenetére
A tami 24-70 fókuszát még a mostani/régi nikon is leveri. A VR-t nem annyira tartom fontosnak, de masszívabb lesz jóval az új nikkor és ez fontos nekem.
A 70-200 vr II-vel nagyon elégedett vagyok. Mielőtt vettem gondolkodtam, hogy a tamit vegyem, mert sok jót olvastam róla de végül inkább "biztosra" mentem.
Fixekben én pont a sigma art szériával szemezek inkább ár/érték miatt, na de az az új 24-70 mellett még később jön. -
Telomanikus
senior tag
válasz Telomanikus #27305 üzenetére
oo. közbe belefutottam ebbe [link]
-
Telomanikus
senior tag
Üdv,
az új 24-70 várhatóan 27-én jelenik meg, ez itthonra is érvényes?
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
valakinek volt már olyan "élménye", hogy az expo gomb túl "lágy" lett..túl könnyen exponál, túl érzékeny. Arra tippelek, hogy egyszer valaki túl odanyomott neki és azt megérezte. Nos ha igen, mennyibe kerül egy ilyen javítása? (D600)
-
Telomanikus
senior tag
Köszi, pont megtaláltam.
-
Telomanikus
senior tag
Akkor most örülök. Még a karcba bele kell nyugodnom, de eddig sem zavart, ezután is túl élem. Csak tudnám miért kellett vésővel tisztítania az előző tulajnak.
-
-
Telomanikus
senior tag
Na jött a mail a Nikontól.
"A porszennyeződés bekerülésének és szétszóródásának csökkentésére irányuló megelőző műveletek végrehajtása történt."
Szóóval? Megelőőőzőő? Jaj de kíváncsi vagyok. Bár esélyes, hogy csak letakarították a szenzort.
-
Telomanikus
senior tag
válasz Throme #22740 üzenetére
A gumírozás az drágább obiknál is 'könnyen' tropára megy, ha nyüstöli az ember. A tubus lazasága sajnos más obiknál is előfordul, nekem a sigma 24-70 2.8 ha égnek tartom nem áll meg 24-en. Fixet kell venni. Na de nem...szóval ezek elég átlagos problémák, hibák (amiket persze figyelj vásárláskor). A 18-105 egy ár/érték arányban jó obi én szerettem.
Most árulom. -
Telomanikus
senior tag
válasz masterful87 #22676 üzenetére
Nekem az 5100-re simán ráment egy ilyen. [link] Minden jól működött. Nem kellett leszerelni semmit sem.
-
Telomanikus
senior tag
FX már megvan és a 35 egyként valóban elég jól dolgozik rajta, de mint írtam most másra van szükségem.
Ez egyébként milyen?[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
válasz aleister #20804 üzenetére
Az az igazság, hogy szeretnék valami( még, ha régebbi obit is) 24-70 körülit venni valami jó fényerővel. De igazad van részben, mert jó obi én az 50esen gondolkodtam, de valamiért az nem szimpi...na meg ha fixet veszek akkor már csak valami nagyobb gyutávval 85 felett. Van egy 17-70-es sigmám az adom el előbb, de valószínüleg az kevés lesz ahhoz, hogy vegyek helyette valami jót.
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok,
ide szabad hirdetést berakni? fix35-től válnék full frame.re váltás miatt. -
Telomanikus
senior tag
válasz psycroptic #15063 üzenetére
Élességet sem állít, de manuálban sem exponál.
-
Telomanikus
senior tag
válasz psycroptic #15060 üzenetére
Akkor sem jó..na mindegy
-
Telomanikus
senior tag
Heyko
most vettem egy sigma 17-70 2.8-4.5 obit, adott a d5100 váz és élőkép módban nem tudok fényképezni vele..manual fókusszal sem. Ez miért van? -
Telomanikus
senior tag
Ma a vállamon volt a d5100-asam és szépen pördült a betonon 3-at, mert a pánt valahogy szétcsúszott.... ...az obim a fókuszon kívül eső területekből 2-t lát, az aksi "fedlap" letört..de amúgy jól érzi magát.
-
Telomanikus
senior tag
[link] crop egy 35össel lőtt képből. szerintem nagyon jó obi. azt én sem tudom, hogy konkrétan mire is való, de én imádom
-
Telomanikus
senior tag
válasz imyourfriend #2913 üzenetére
?én is azt mondom pont, hogy alexpósak. amugy mátrix
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
válasz Larry303 #2911 üzenetére
nemmm tudom. szerintem rosszul álltunk a fényekhez képest. volt kép ami 640 iso, 320zár, 5.3rekesszel ment és sötét lett. a fények elég erősek voltak. képek viszont javarészt sötétek
(rekesz ez volt a max az adott gyutávon, ennél alacsonyabb zárral pedig nem nagyon "mertem", mert még elég bemozdulós vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
Na Nikonnal volt az első fotózásom..íme az egyik eredmény. Sok kép lett van ami nem lett ennyire alexpós, de sajnos 60-70% az lett úgyhogy húzni kellett rajtuk rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Telomanikus
senior tag
Ez lehet jó? Tervezem megrendelni.
-
Telomanikus
senior tag
Fél órája érkezett a 35mm. Első kép vele.
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata ezzel az obival? Sok jót olvastam róla és a vele készült képek is tetszenek. Megéri egy kezdőnek megvenni? (Jelenleg egy 18-105 f/3.5-5.6G ED DX VR obim van)
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Tippmix
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Milyen program, ami...?
- Xbox tulajok OFF topicja
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Path of Exile (ARPG)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok