Hirdetés
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz imyourfriend #10299 üzenetére
1016 képet lőttem 4 nap alatt a Retyezátban, Romániában. De halkan hozzátenném, hogy ebben van éjszakai égbolt timelapse-ozás is és a fekete Eneloop-ok nem bírták.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Peethy #10296 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy én lövök túl kevés képet, és amikor elviszem a gépet jó ha születik 60-70 kép. De ha születne 1000 kép azt is kibírná két akkumlátor, aki meg dolgozik az többet lő és van köztük aki csak eredetit vesz. Te hogyan cselekednél ha hasonló cipőben járnál mint a Nikon? Sajnos pont azért nem csökkentenek az áraikon hogy megmaradjon a profit amit a felsővezetés elvár,és valószínű így is megveszik elég sokan. Annó beszereztem egy utángyártottat D90-hez belőle, 3 használat után annyira bizonytalan volt hogy mikor merül le inkább pihentetem a táskába.
(#10297) flash-: (Régebben írtam hogy szerintem a tükrös még mindig a luxus kategóriába tartozik.)szerk: Van a fórumlakók között olyan aki hobbi szinten alkalmanként 1000-nél több képet lő és nem elég neki 2 akkumlátor?
-
pook20
aktív tag
mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat és az útba igazítást ott is érdeklődök!
nos nem egy fellángolás teljesen komolyan gondolja a fényképezést!
a d3200-esel kacsingatok én is mondjuk - ez az én véleményem - nem nagyon érdekelnek az extra effektusok arra ott van a photoshop inkább a képmisöség a fontos szerintem!
és mi a véleményetek a d3200-ról?asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
flash-
veterán
válasz imyourfriend #10294 üzenetére
"kkor ne sajnáld már akkumlátorra azt a töredéke összeget,"
hát lakbér,rezsi,gyerekek,számlák,benzin,kaja általános kiadások mellett havi 100-120 ezres fizetéssel nem azon múlik hogy sajnálom -e vagy nem hanem egyszerűen lehetlen megvenni.
dehát mondjuk ez csak annak probléma aki hasonlóan él.tisztelet a kivvételnek
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Gép: 100e forint
+2 pótakksi: 35e forintSzerinted ez reális? Főleg ha az utángyártott az eddigi tapasztalat alapján majdnem mindig ugyanannyit tud, és abból ennyiért 10-12 darabot veszel.
-
MC Pite
veterán
2-3 db utángyártottat veszek a gyári áráért, letojom ha 10-15%kal kevesebbet bír. Én ismert 3rd party akkukról van szó.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
imyourfriend
őstag
válasz Kleroo #10283 üzenetére
Egyrészről szerintem is érthető a dolog, mivel megvetted egy gyártónak a termékét x ezer forintért (beszélhetünk váznál 100ezer forintról) akkor ne sajnáld már akkumlátorra azt a töredéke összeget, és ha az van írva a használati utasításba akkor úgy és olyan akkumlátorral használd az eszközt. Másrészről meg nem teljesen értem hogy miért is tesznek be a 3rd party gyártóknak ezzel (már ha tudatos volt ez a szoftver írásakor). Nem is az hogy bizonytalan, honnan tudod hogy valóban olyan tulajdonságokkal rendelkezik az a 3rd akku mint ami rá van írva pl.
-
Peethy
őstag
válasz Kleroo #10266 üzenetére
Persze, hogy lehet, mert ez - a fentebb említett példával élve - olyan, mintha egy sok komponensből álló rendszert egyetlen komponens alapján ítélnénk meg. Ha így lenne, akkor a D4 mellett nem lenne létjogosultsága az LX7-nek, a nagyformátum mellett meg a D4-nek. Az emberek nagy része a hajára kenheti a szenzort, ha a gép másban nem felel meg az igényeinek. Átlagos használatra bármilyen mai szenzor megteszi, sőt, sokkal többet tudnak, mint amennyire az esetek 95%-ban szükségünk van. Ettől függetlenül hasznos dolog a dxo meg a szenzortesztelés is, de jó lenne a helyén kezelni és mellőzni a rá való hivatkozást, ha valaki gépkeresés ügyében tanácsot kér.
-
aleister
veterán
válasz MC Pite #10290 üzenetére
A D5100 önmagában gyári fw-vel nem támogatja a nem Nikon aksik használatát. Portrémarkolatban viszont működnek szépen, ha az első indításkor az első slotban eredeti aksi van.
(#10289) *Ropi*:
Na de azokkal nincs is gond.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
MC Pite
veterán
Egyébként az alábbiak közül mi működött 3rd party akukkal? Úgy tudtam semmi. És ezért is csengettem anno felárat a chipes utángyártott akkukért. Legalábbis úgy ráémlik sose kezelte az 5100, lehet rosszul. Amúgy meg van már rá hackelt [link], kinemsz*rja le a gyáriakat?
Nem tehet minden gyártó a tulajdonosok kedvére az újabb frissítésekkel
roberto47, 18-35ről nincs tapasztalatom sajnos, páran arra panaszkodtak hogy nem elég a sztenderd korrekció a fókusz beállításhoz, azaz célszerű lehet az usb-s eszközt is megvenni hozzá és micro adjustmentre rábírható sw-esen, úgy rémlik 15k. Amúgy meg dícsérik nagyon.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #10287 üzenetére
Miért, Te hallottál már valaha is olyan dzsunka cégről, ami visszahívott volna bármilyen szállítmányt? Azoknak még minőségbiztosításuk / minőségellenőrzésük sincs...
(#10288) roberto47: Kollégám Canonon oda-vissza van tőle. Nyers rawot én is láttam: penge éles már nyitva is.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
roberto47
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #10279 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy egy gyártónak jogában áll korlátozni a 3rd party tartozékok használatát, már csak biztonsági okok miatt is. Gondolok itt a nagyon noname akkukra, amik a Lítium alapú technológiából adódóan tűz,- és robbanásveszélyesek. Sok történetet hallhattunk már felrobbant mobiltelefon akkukról: ez ugyanígy érvényes a fényképezőgépekére is. Szóval minden éremnek két oldala van...
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #10282 üzenetére
Igen, írtam is hogy szerintem is gané dolog ez. :S
Csak sajnos teljesen jogosnak is nevezhető.
De ezzel biztosan nem nyernek vásárlókat.Adják kisebb haszonkulcssal az eredeti akkukat. Senkit nem érdekelne utána a bizonytalan 3rd party akku.
Mindenki jól járna. A mostani akkuárak..... viccesek.
Sőt, többen vennének pótakkut, vagy többet.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #10281 üzenetére
Igen, ez tény.
De van különbség egy esetlegesen rejtett kompatibilitási hiba, és az indokolatlan és szándékos tiltás között.Na mindegy. Reméljük, hogy visszalépnek a rajongói nyomás miatt. Bár van egy olyan érzésem, hogy nem fognak.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Kleroo
veterán
-
törölt tag
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #10271 üzenetére
Sajna jelen esetben hiába tájékozódtál volna, mert nem volt a changelog-ban megemlítve a változtatás.
Anno gondolkodtam rajta, hogy felrakjam faternak a D5100-re, de valamiért elmaradt. Mázlim van...(#10278) *Ropi*:
Valamilyen szinten értem a dolgot. Pontosabban megértettem volna, ha a korlátozást feltüntetik. Így a user dönthetett volna, hogy mi számára fontosabb. A friss fw, vagy a meglévő 3rd cuccai.
Ezzel a húzással tulképpen kárt okoztak a felhasználóiknak azáltal, hogy egy rakat kiegészítőjüket nem tudják használni. Márpedig a vásárlási feltételekben tudtommal nem szerepel olyan, hogy csak N* kieget lehet a vázhoz csatlakoztatni.Mi lesz legközelebb? Nem fogom tudni használni a Tamron üvegeimet?
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #10270 üzenetére
Ne aggódj, Conan is meglépte pár hónapja...A 6D-t alapból olyan FW-vel szállították, ami nem kezelte a dzsunkán érlelt akkukat. Aztán kicsivel később kijött az 5D3-ra is a "frissítés". Mondjuk nekem valami nagyon Superman akkuim vannak, mert azóta is működnek és a marcsám is utángyári.
(#10274) Larry303: Ezekkel a visszafelé frissítésekkel vigyázzatok, mert nem minden FW szereti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még egy érdekesség: a Df-et jobbnak hozza ki még a D4-nél is a DxO, low light iso-ban..
-
Larry303
addikt
válasz #40935168 #10271 üzenetére
feltételezem azért forumokon majd kézből kézbe megy a régi fw, szal lehet orvosolni gyorsan, hogy visszarakod a régit, de ettől függetlenül tényleg gennyes húzás...főleg, hogy bele sem írták a changelogba
btw nikon enged visszafele "frissíteni" ebbe az irányba még nem próbáltamhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
akela91
addikt
-
törölt tag
válasz aleister #10270 üzenetére
Én is mindig tájékozódom egy új fw-ről, mielőtt belerakom.. (nem mintha jött volna ki új fw az elmúlt időbe nekünk). Meg lehet előzni a bajt. A húzás gennyes, igen. Szarok a Nikon eredményei, pánikol a management szerintem, egy okos öltönyös maki pedig beadta nekik hiperszuper kimutatásokkal, hogy bizony a tartozék értékesítést megölik az utángyártott cumók, így meghoztak egy gyors tűzoltó lépést, a nép meg beveheti mélyen a végét..
-
*Ropi*
félisten
-
Kleroo
veterán
válasz Peethy #10264 üzenetére
Köszönöm
(Minél mélyebbre ástam magam az analizálás terén, annál világosabbá vált számomra, hogy bármiről lehet félrevezető, bullshitet generálni hiteles, alapos méréssel is)
btw: kombájn akkorát gyorsul 0-ról 15-re, hogy leszakad a léped, aláz.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
flash-
veterán
válasz balintkagan1 #10262 üzenetére
nem tudok róla sokat csak látom hogy dxo-n kategóriájába elég jó, hát még az ára
de a hozzá adott obiról meg aztán végépp nem tudom milyen
de most már nem reklámozom tovább a sonyt itt a Nikon topicba mert ,mert....[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz pook20 #10249 üzenetére
Kérdezz utána mert én csak a dxo teszteredményét látom és a gyakorlat lehet hogy más,de az alapján (ha ez ugyanaz mint a dxo teszten a Sony A3000) ez elég jó vétel.[link]
dxo teszten olcsóbb gépek közül egész igéretes,de mondom ez csak teszt sok mindentől függ meg hát nem tudom milyen az obija..
-
arn
félisten
Tenyleg.. Az uj pana gm1. Noi kacsokba valo
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MC Pite
veterán
Háhhá, most mingyá lesavaznak ezért; olyan nincs hogy valami nem sörnyitó vazze
Ennyi alapján csúcskompakt/milcet is bevenném a pakliba (és mérlegelje magának) ha nagyon kezdő és nincs elképzelése. Ha meg van, ossza meg hogy többet tudjunk róla.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
arn
félisten
Nem nem tudja hasznalni, hanem az egyik siman elmegy zsebgepnek auto modban, a masik meg mindig egy plusz batyu. Meg arban is majd 2x a d5200+18-105 kombo.
En inkabb valasztanek egy lx7, x20, xz2 stb masinat, de ez az illeto jovobeli tervein is mulik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
inkabb egy csucskompakt, mint egy kitobis tukros masina... foleg hogy lehet, csak egy fellangolas, utana meg az egyik egy jol hasznalhato masina a marad, a masik meg inkabb nehezek.
-
p06
senior tag
Szia!
Hát biztos kell neki a "tükrös". A D3200-nek van magyar menüje de sokkal kevesebb funkcióval rendelkezik (Super Auto mode, HDR, ilyen olyan effekt, .....) mint egy jobb kompakt gép.
Nekem előtte egy Sony HX100V-m volt, és sokkal több funkcióval rendelkezett mint a Nikon D3200-am, persze képminőségben már nagy a különbség a Nikon javára.Szerintem nézd meg a komolyabb kompaktokat is.
-
aleister
veterán
Feltételezem csak újban gondolkozol, ami eléggé leszűkíti a kört. Tulajdonképpen csak a belépő kategória marad. A kérdés az, hogy kell-e egyáltalán neki a tükrös gép? Lehet, hogy egy csúcs kompalttal jobban jár.
A0kkor egyedül a D3100/3200/5100 + 18-55 kitobi jön ki ennyiből. A D5100-nek nincs magyar menüje. Szerintem a D3100-nek sincs.. Tán a D3200-nek van.
-
lyunior
tag
Szia!
Bár nem én vagyok itt a legkompetensebb a témában, de kezdőknek van olcsóbban is gép.
Kérdés, hogy a kezdő mit takar.
Kezdő, aki mindig kezdő marad és azon kívül, hogy lelkesen nyomkodja az expo gombot, nem igazán érdekli a technikai háttér.
Vagy kezdő, aki lelkesen veti bele magát a fotográfia rejtelmeibe, és gyors fejlődéssel egyre jobb képeket produkálva ismerkedik a géppel, a fotózással, a lehetőségekkel.
Az első esetben elég egy kis automata kompakt kb. féláron, mint amit írtál. Az már tudhat komolyabb optikai zoomot, optikai stabilizálást, manuál módot stb. tehát kezdő igényeket kielégít és nagyjából majombiztos.
A második eset már komplikáltabb, és újabb kérdéseket vet fel. Számít-e a méret, cserélhető objektíves legyen-e, tükrös legyen-e, milyen témákra kell, fontos-e, hogy gyengébb fényviszonyok mellett hogyan teljesít, stb.
Szóval a válasz, hogy igen van, de kinek kell és mire? Kinek alatt a fenti szempontokat értem.Szép fényeket!
PS: és a magyar menüt nem érdemes túldimenzionálni, nincs akkora jelentősége, mint elsőre hangzik.
[ Szerkesztve ]
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
pook20
aktív tag
sziasztok!
érdeklődnék hogy 100000-120000 ft körül van-e valamilyen kezdőknek ajánlót gép?/magyar nyelv nem utolsó dolog-olvastam hogy nem mindegyik gépbe van magyar nyelv!/karácsonyra lenne meglepetés a menyasszonyomnak aki szeret sokat fényképezni!
nagyon szépen köszönöm A válaszokat!asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
Karima
őstag
válasz imyourfriend #10246 üzenetére
Ha jól tudom - bár nekem azzal se - csak a 35/1.8-al voltak/vannak gondok. A 18-105-el még nem hallottam ilyenről.
(Ha jól értem, akkor veszel egy vadiúj d7k-t, hogy kipróbáld a lencséiddel? Hááát...Te tudod.) -
imyourfriend
őstag
-
Karima
őstag
válasz forceberg #10244 üzenetére
De, csak ez nekem a szokásosnál is meredekebb volt. Én arra is kíváncsi lennék, h neki mire nem elég a d90, ami miatt kell a d7k (amiről ugye majd meglátjuk, h mire jó), de ezt már nem is firtatom Egyébként képet még nem nagyon láttam Tőle, de ez lehet, hogy csak az én figyelmetlenségem. Bár az is igaz, h nem mindenki prohardverre "gyártja" a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz imyourfriend #10230 üzenetére
"Ettől független kell egy ilyen, aztán majd meglátjuk hogyan szuperál." - no comment
-
Freddy76
addikt
Nálam sem, sohasem használom... De nem az obinak van baja, a 17-50 kiváltja.
Ellenben próbáltam d7100-at 18-105-tel, két tapasztalat: 1. Valahogy gagyibb a műanyag, mint a d7000-ren; 2. Idegesítő a módválasztó tárcsa biztonsági gombja. Aztán lőttem egy-két képet, hát, hínnye, mondom. Olyan gyors volt a d7100 a 18-105-tel, hogy nagyon... Hazajöttem, rátettem az enyémre a 18-105-öt, és lassúnak éreztem (nagyjából egyfoma fényviszonyok mellett). Gyors a d7100, és a képek is babák. Most már csak az kellene, hogy egy hozzám hasonló frusztrált, nikonban csalódott, "bazdmegmedveafűnyíródat" hozzáállású ember, aki eleve meg van győződve, hogy szar lesz, kipróbálja. Szóval Larry, majd írd meg a tapasztalataidat
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
imyourfriend
őstag
Nem csak furcsa volt, minden el volt állogatva azon a D7k-n, én meg odaadtam a kezébe hogy hé ez nem fókuszál, majd resetelte aztán megint nem szándékozott. Próbált valamit de szerintem attól független hogy bemutató darab még jól kéne működnie. (Tudom jól is működik a D7k a 18-105el.
-
MODERÁTOR
Egy jóbarátom szokta lenyúlni a 18-105-öm D7k-hoz, nem szokott gond lenni vele.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
törölt tag
-
Balinov
titán
válasz juuzer #10234 üzenetére
vard meg azert masok velemenyet is, ami ralatasom van a hazai Nikon piacra, az csakis PH!-s postok alapjan van
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
flash-
veterán
Nikon 18-140ről tudni valamit?
DXO szerint van olyan jó mint a 18-105 -
Balinov
titán
válasz juuzer #10232 üzenetére
MM szvsz lehet, hogy szurkeimportos. Attol meg lehet hivatalos Nikon viszontelado, de 3ev gar van a vazra
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
juuzer
addikt
Felhívtam a "médiamárkt"-od, és azt mondták, hogy a D3100 vázára 2 év garancia van, és az objektívre egy. Az "extrémdigitál"-nál pedig 3 év garanciát adnak a vázra, de az ár 99 ezer helyett 105 ezer. Szerintetek megéri ez a felár?
(Mindkettő hivatalos Nikon partner, utánanéztem)
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
nesa
veterán
A lenyeg nem 5 perc alatt derul ki eg yboltba lehet ossze vissza elvolt alitgatva.
Meg az atuto ero nem a d7k ba van, hanem a tegezobe.
-
imyourfriend
őstag
Betértem Győrben a media marktba és kezembevettem a D7k-t, hát 18-105el nem nagyon akart fókuszálni, sőt mi több érdekes dolgokat művelt. Első kézbevételre nem tűnt túlzottan másnak mint D90, oké két kártyafoglalat meg a többi, meg 100%-ot lefedő kereső, de nem éreztem elsőre azt az átütő erőt. Ettől független kell egy ilyen, aztán majd meglátjuk hogyan szuperál.
-
törölt tag
válasz Real_Necro #10225 üzenetére
Nem feltűnő, csak kiszúrtam, de amúgy oké a képe teljesen.
-
Real_Necro
veterán
-
Drótszamár
őstag
Oké. Köszönöm.
Készítem a ropogós német márkát, lesz fasza fényképezőm érte.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Drakk
tag
Tudom, hogy kislépés az emberiségnek, de a mai nap nagy nekem, mert megvettem életem első "komolyabb" obiját egy Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD.
Nem tudok nagyon mást írni csak azt, hogy nagyon boldog vagyok..)Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.
-
torzo
őstag
-
Larry303
addikt
válasz Drótszamár #10217 üzenetére
dehogy
"okulár pajzs" ószom
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Ugye jól gondolom, hogy ez átbaszós hirdetés: http://www.expressz.hu/nikon-d7100-kamera-beleertve-a-18-105mm-f-3-5-5-6g-ed-vr-objektiv-47796597/ ? Google translate-tel csinálta valalmi nigériai csóka?
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
-
torzo
őstag
válasz alba-regia #10207 üzenetére
Az Adobe dng konvertere ingyenes és nem jár le, legalábbis d600-ra nem. Gondolom, nincs alapvető különbség. Nálam baromi lassú. Nálad is, vagy csak az én vasam gyenge hozzá?
-
veterán
válasz Larry303 #10210 üzenetére
Nekem 2db 70-200-am volt, egy ideig a kettő együtt, hasonlítgattam is őket.
Sigma HSM II és 70-200VR
A HSM II-es Sigma a kép széle felé haladva azért lágyul, DX-en is észrevehető. A képközép nyitva is teljesen használható. Igazából a 70-200VR egy kicsit élesebb. AF-ben rátett kupakkal a VR azért hamarabb tekert egy oda-visszát, de ugye a Sigma közelebbre is fókuszál. A Sigma bukéja lágyabb.
Nem tudom, hogy mire akarod használni, de a méretük és súlyuk miatt csak riportereknek ajánlanám őket.
A 70-200 helyett súlyban most egy 55-300VR-t és egy 150-es Sigmát tartok magamnál.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #10210 üzenetére
Nekem 70-200 VRI Nikkor van. Egyébként nagyon szeretem, legjobb üvegem. Zolka remélem nem haragszik meg, ha a kis lurkójáról tolok fel képet: [link]
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Larry303
addikt
válasz Real_Necro #10209 üzenetére
ezért kérdem pont mielőtt megvennék vmit
az, hogy gyenge üveg e ezt nem tudom, de azért kételkedek bent, hogy annyira gyenge lenne
dx el amúgy is csak a közepét használnám, ergo már van egy érv a váz mellett+isoban meg lehet tekerni, így nem biztos, hogy hiányozna a vr
pont az érdeklne, hogy ha jól emlékszek amit te is használsz és még többen itt a forumon pl: a sigma 70-200 2,8 mennyivel jobb alternativa ennél.
amúgy a D verzióról beszéltemhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Real_Necro
veterán
válasz Larry303 #10208 üzenetére
Én mondjuk azt nem teljesen értem miért jó az erős váz gyengébb obi konfiguráció. Abból kiindulva, hogy váz választáskor is pl szempont, hogy üvegre érdemes jobban áldozni.
A 80-200-asok elég régi darabok és viszonylag magas áron közlekednek. A kétgyűrűsből is volt sima meg D-s verzió is.Itt van még egy kis history: [link]
Közben megpróbálok rájönni kinek volt anno 80-200 obija itt fórumon.
Szerk.: Megvan, dabgergo-t kérdezd
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Larry303
addikt
válasz Sequoyah #10202 üzenetére
szal inkább akkor úgy kérdeznék, hogy az "újabb 80-200" kétgyűrűs, illetve vmi frisebb pl sigma 70-200 2.8 al járnék e jobban..
illetve érdekelne személyes tapasztalat a 80-200 ról ha használta vki újabb dx vázakon d7k és felette -szenzorban[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
alba-regia
aktív tag
Van esetleg arról valami infó, hogy a Lightroom újabb verziója megjelenik-e karácsony előtt? Az RC-t nem akarom felrakni.
A problémám az, hogy az OS X támogatja a D610 RAW fájljainak megjelenítését (igaz, jóval lassabban teszi, mint mondjuk az azonos felbontású és méretű D7100-ét), de a LR még nem. Azt olvastam, hogy az újabb verzióban már benne lesz. Most egy alkalmazással DNG-be konvertálok, úgy állok neki a szerkesztésnek, de ennek a felhasználhatósága hamarosan lejár.
Előre is köszönöm, ha valaki tud erről valamit.
-
Mercutio_
félisten
válasz Larry303 #10205 üzenetére
Julcsi ha majd megtudja, hogy a kis bocija arcával mit művelt apa a neten....
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Larry303
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Hegesztés topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok