Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
omg !!!
Bocsánat !
5dmk2-m volt 50 1.8 II-vel és az volt pontatlan és bizonytalan.
( ez a januári 12-13 fok padlóra tesz )[ Szerkesztve ]
-
goldb
tag
válasz Gulyopapa #11397 üzenetére
És az 5d mk2-nek már jó volt a fókusza?
Most használok egy 5d classicot, de nem érzem vészesnek a fókuszrendszerét...sőt, a szélső pontok is meglepően jók, mondom ezt D7000 után. Még olyan rémhíreket is hallottam, hogy mindegyik backfókuszos, amit ugyancsak nem tapasztaltam, de aztán lehet kifogtam egy jó példányt.
-
m3ss
veterán
válasz Gulyopapa #11397 üzenetére
milyen 50-es uveg volt ez? amugy pontos volt?
mas uveggel is lassu? pontatlan alatt mit ertesz, kozepsovel is sokat ront? milyen fenyviszonyok kozott?
ttl es matrix metering megbizhato? ttl-rol rosszakat olvasok..[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #11392 üzenetére
Ja értem, hát magas ISO-ban hihetetlen még mindig a legjobb DX-hez képest is. Meg profi váz, jó fogás, masszív, gombok, jó és rohadt pontos fókuszrendszer. Nekem csak a fókuszrendszer miatt megérné a próbát.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #11392 üzenetére
lehet.
bár most én is visszatérek (részben) a dsrl-hez, a kis x20-ast nem használom, de valami tükrös kell helyette. -
Real_Necro
veterán
válasz dabgergo #11387 üzenetére
Igazából az, melyiknek mi az erőssége/gyengesége a másikkal szemben. D700-at abszolut nem ismerem, csak jó párszor szó van róla. Hétvégén szerintem utána olvasok.
m3ss:
Néha azért jól jön a magasabb ISO. Egyébként neked mi lesz D90 és D300 után? Lefelé lépsz?
TayRol:
Lehet Fuji-t kéne vennem...
Mercutio:
Mindkettőt elfogadnám.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
Kocsmában örülnének neked
Real_Necro: Az olyan mintha Panamera-t hasonlítanád 911-hez nem?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz TayRol #11388 üzenetére
hat eleg nehez osszehasonlitani a 2 vazat, max arban.
en meg azt nem ertem, hogy miert kellene neki a d7100 iso teljesitmenye hobbizni? 1 kezemen meg tudom szamolni evente hanyszor hianyzik az iso 1600+...inkabb felrakok egy vakut. bar ki mit fotoz...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #11386 üzenetére
nem kell neked a d700.
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #11386 üzenetére
Milyen szempontból érted?
-
-
Mercutio_
félisten
Itthon ritka a megkímélt darab, ödéma1-eket szerintem még jobbára munkára vették, de persze nincs kizárva.
Az árakkal én se vagyok képben, arra a részére nem is reagáltam meg amúgy is csak belekottyEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dabgergo
őstag
válasz Real_Necro #11372 üzenetére
lol Nincs egyáltalán gond vele, sőt nagyon meg vagyok elégedve a 7100-al (bár AF lehetne sztem pontosabb), csak szívesen váltanék FX-re. D90 semmit se ér már, bezzeg a d700-ak 300 körül mennek még mindig (indokolt is na...).
Egyébként a d90-emet szívesen lecserélném egy d300s-re h kicsit tesztelhessek egy profi vázat profi AF rendszerrel, de kicsit megrémít h még a D90-nél is rosszabb (nem is olyan kicsit...) magas ISO-ban...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
m3ss
veterán
válasz Real_Necro #11377 üzenetére
de miert, milyen gondok vannak ezekkel a gepekkel amiket gariztatni lehet? nagyon kevesen jonnek problemakkal...amugy meg amikor fokuszproblema van meg ilyesmik baromi sokra mennek a garijukkal mint latjuk
fenykepezogep pont az a dolog, amit barmikor megvennek hasznaltan egy kiprobalas utan...10 eveset is.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
Nem a hobbisták vannak tőle beszarva, csak olyan embernél, aki életében nem fogott a kezében tükrös gépet, vagy mondjuk úgy ez lesz az első saját, és egy használt gép vásárlásakor nem tudja még eldönteni, hogy az adott használt gép teljesen rendben van vagy sincs, érdemes garis példányt választania, hogy ha valami gond van legyen hova vinnie és ne érezze kidobott pénznek a rászánt összeget. Szerintem.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
m3ss
veterán
válasz TayRol #11374 üzenetére
sztem is egyertelmuen d90. nem tudom miert vannak beszarva az emberek az exposzamtol, foleg a hobbistak. enyemben, ami a tied volt 66k van, es nem is erdeklodnek nagyon ra. mar 6x-aron arulom. pedig jo esellyel lesz meg par gazdaja mire megadna magat...vagy lehet ennyit se er?
5d mk1-et venni pl sokkal izgalmasabb, nincs shuttercount csak canonnal. epp napokban azon agyaltam hogy leutok egyet es kiprobalom milyen egy 50-essel, de igy jo nagy lutri lesz
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #11372 üzenetére
49e expoval ment el a D90-em, szerintem naggyon makulátlan állapotban volt. mindenképpen azt választanám. motor, státusz kijelző, 2 tárcsa, kereső, stb...
-
-
Real_Necro
veterán
válasz dabgergo #11368 üzenetére
Én adok neked D610-et a Nikon D7100-ért cserébe. Egyébként mi gondod vele?
Freddy:
38k expo után már azért több kopás van mint 3k után. Általános használat mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
-
Throme
veterán
válasz vation #11365 üzenetére
Neked melyik a szimpatikusabb első látásra?
D90 több funkció, kényelmesebb, régebbi szenzor. A másik ennek az ellenkezője... röviden.... ja és mire akarod használni (ok fotózás, de milyen mélységig)?
Nem néztem most utána áraknak, de nem sok a 75k a 3100-ért?[ Szerkesztve ]
-
vation
tag
Sziasztok,
Véleményre lennék kíváncsi, hogy melyik a jobb választás.
D90 váz 38e expo
80k
vagy
D3100 2 év gari + kitobi, 3000 expo?
75kThx
-
Nono86
csendes tag
Köszi a tanácsokat, úgy tűnik ez nem fókuszálási hiba, hanem elcsúszik a kép, mert remegős kezű vagyok és kézben exponáláskor már egy kis mozzanatra is érzékenyen reagál. Ennek eredményeképpen elvittem ma este a csöves állványomat, aminek már kotyog a feje, lehetetlen rendesen kitartani ahogy lenyomom az exponálót egyből elmozdul lefelé majd vissza.
https://www.facebook.com/norbert.sarkadi.5/media_set?set=a.636175476428189.1073741833.100001072282585&type=3&uploaded=26
Ez lett az eredmény, akit érdekel nézze meg, talán a 640-es ISO kicsit túlzás volt, de még így is számomra meglepően jó eredmény sikeredett, noha evvel a gagyi állvánnyal távkioldó nélkül igencsak nehézkes volt.
Tényleg milyen állványt javasoltok, és valóban igaz, hogy lehet okos telefonnal infra porton keresztül is kioldani a gépet?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Real_Necro #11359 üzenetére
Ja ok, kösz. Nem mindenki tölti a cuccokat (én sem) de így ok. Ki vett akkor innen 600/610-et ? Lehet dabgergo-vel keverem.. ?
-
Larry303
addikt
válasz Nono86 #11341 üzenetére
flash leírta a fontos dolgokat, de mait még megemlítenék, ne a világ végére fényképezz...
ezzel az üveggel ilyen szituban ezt fogod kapni...nem is értem mit vársz?állítsd be 50mm körül f 5,6 -de a legjobb ha megnézed hol a sweetspotja- vagy megkérdezd itt, és lősz vmi kontrasztosabb dologról pár méterről állványról, tükerfelcsapással egy képet...
majd ezt megfelelően élesíted utólag, mert ugye rawban lőtted, és meglátod nagyjából mire képes az üveged
ha még az az eredmény sem tetszik, jöhetsz vissza panaszkodnihttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
flash-
veterán
válasz Nono86 #11341 üzenetére
-105 ön készitetted a képet. az obik a végeken lágyabbak tekerd mondjuk 70-80 környékére.
-Ha JPEG módban fotózol a géppel akkor menj beállitások -set picture control-standard-és sharpeninget 6-7 re tedd(azalatt a valóságtól életlenebb képet készít a gép)
(ha rawwal fotózol akkor próbáld ki lightroomot a raw feldolgozásban.ebben az esetben sharpeninget 30-40 re tedd a lightroomban)
-noise reduction-t vedd minimálra vagy kapcsold ki a gépben-a focus mode legyen af-s, af area mode single point af.Lehetőleg mindig így legyen beállitva a gép.
tehát most csak a középső fókuszont aktiv. általában leglaábbis ilyen esetekben amiket fotóztál a kép első harmadára fókuszálj.(pl most amit csináltál az alapján a középső szürke ház második emeletére)
-f11 el is lőj így párat
legvégül ami a fontos hogy ne méretezd le és ne rontsd le a kép minőségét. a képet töltsd fel data.hu ra vagy mediafire-ra vagy bárhova ahova felfér a teljes kép.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném eladni a Nikon D3000 vázamat 14e expo, nincs garancia, első tulaj,kifogástalan állapot.
Mennyit érhet?
Előre is köszönöm!
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #11345 üzenetére
Kelby első három könyve nekem is meg volt, bár a stúdiós vakuzós része annyira nem kötött le, meg sok az ismétlés. Bár ismétlés a tudás...
Én most Präkel könyveit bújom. Újra kezdtem a Kompozíció, majd folytatom a Világosítás kötetekkel.
Kedvencem még mindig Tom Ang - Fényképészet című kötete.
-
London26
tag
válasz Throme #11342 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Egy biztos, képezni itt is kell magát az embernek, különben nem jön a minőség. Márpedig az izgalmas képekhez tudás kell, no és persze érzék, azt majd meglátjuk, lesz-e. Egy biztos. Ambíció van, kitartásom mindig is volt mindenhez. Ha elakadok, majd itt kérek segítséget!
Sok szép képet mindenkinek 2014-re! -
imyourfriend
őstag
-
JohnyBlue
addikt
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #11343 üzenetére
Én arra még mindig kíváncsi lennék melyik 5 könyvet
olvasta már elérdemes elolvasni. Választ persze nem kaptam...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #11340 üzenetére
Amelyik hozzászólásra coxer reagált abban volt minden... a 300/4 es üvegtől kezdve stabis mindenig
Hoztad a szokásos írok egy olyan hozzászólás formádat melyre mindent lehet írni utána azt pöpecül meg lehet magyarázni jahh és vagy a stabi vagy a sigma tag benne van
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Throme
veterán
válasz London26 #11334 üzenetére
Ami a vázat illeti csatlakozom az előttem szólókhoz. Bitang jó gép.
Fotós suli helyett könyveket olvass nekifutásként.
Pl Scott Kelby-től, de mások más irományokat is javasolnak.És még egy javaslat, ha elfogadod. Nekem bejött. Nézegess sok-sok képet a neten.
Páran a gépvásárlást követően már úgy érzik, akkor tehetséget is vettek.
Ilyenkor jönnek a légy az ablakban, sírkövek, sírkeresztek minden mennyiségben, színesben, fekete-fehérben, Unokahúg 360°-ban 500x.
Ez az utolsó bekezdés kicsit zavaros lehet Neked, de vannak itt akik értik -
Nono86
csendes tag
Nem, nem és nem. Továbbra sem vagyok megelégedve, még mindig életlen és homályos képeket lő a gép.
Tényleg nem tudom mi lehet a probléma, mit kéne átállítani stb. Tisztára ideges vagyok[link] Mondjuk itt most le kellett húznom 70%-ra a tömörítést hogy felférjen, de a részletességgel nincs gond, a rajzolással annál inkább.
Segítsetek légyszíves Az öreg Canon gépem élesebb képet lőtt.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #11335 üzenetére
Nem akartam megzavarni...
-
Real_Necro
veterán
válasz London26 #11334 üzenetére
Szerintem a váz meg fogja állni a helyét (meg jó ideig az obi is). Nem vagy egyedül azzal, hogy egy vázzal meg kitobival kezdesz elmélyülni a fotózásban. Sokan így kezdtük itt. Idővel meg rájössz milyen irányban szeretnél tovább haladni. Ha már jobban képben vagy tudni fogod milyen obit, vakut, állványt stb vegyél, vagy legalábbis konkrétabb elképzeléseid lesznek.
-
-
cOxeR
Ármester
válasz imyourfriend #11332 üzenetére
1/200-at megfogja?
reciprok szabály
1/400 felett kell indulni 400mm-nél...[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz #40935168 #11329 üzenetére
Inkább akkor már fix vagy nem tudom, ha valóban ilyen célra kell. Egy 300/4 csak csak felveszi a versenyt, a legújabb kétszerezőről még nem olvastam. Amúgy ezek a belépő szintű 400-as végű stabis darabok, 400-on példának okán f/8-f/9-ig rekeszelni kell a megfelelő képért. Súly annyira nem is gond, inkább az hogy kitartani még 400mm-en, persze 1/200-at megfogja kérdés milyen iso-val.
(#11331) Throme: A madárfotót sem említette.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz London26 #11330 üzenetére
Helló
"tájfotók, emberek az utcán, sportolók sportolás" még a makrót kihagytad
Ez így lesz a legdrágább.
Általános célra kezdetben megfelel a 18-105.
De még egyszer rászánhatod a kit árát a lencsékre meg a kiegészítőkre (ha minden felsorolt témát fotózni akarod...), ha nem többet.szvsz
-
London26
tag
Sziasztok!
Szeretnék belevágni a fotózásba. Ami érdekel, az a tájfotók, emberek az utcán, sportolók sportolás közben. Milyen gépet ajánlotok?
Én most [EZT] néztem ki.
Milyen objektívet érdemes még beszerezni?
Fotós tanfolyamra érdemes beiratkozni, vagy kidobott pénz? Ha igen, melyiket ajánljátok?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz imyourfriend #11319 üzenetére
Ez ennél összetettebb kicsit. A 70-200 VR1 nem valami jó barátja a TC20-nak, a VRII viszont a legjobb a zoom-ok közül. Illetve a TC-20E II elég gyenge, míg a TC-20E III nagyon jó frissítés lett. De 2.8-as üvegeket szeretnek, f/4-esekkel már nem haverok (AF inkonzisztens lesz).
Szóval egy 70-200 VRII és egy TC-20E III kiadja azt a képet 400-on, amit a Sigma, persze többször annyiért. De ebben az a szép, hogy kisebb telekonverterekkel, vagy anélkül pedig cipóra ver mindent. Csak meg kell fizetni.
-
Throme
veterán
válasz XP NINJA #11327 üzenetére
1 éves garival el kell fogadnia a Fóti úti szerviznek.
Legjobb ha személyesen el tudod vinni nekik és prezentálni a problémát.
Előtte telefonon érdeklődj.Amúgy Te döntöd el hova viszed a terméket. ahol vetted (üzlet), vagy bebattyogsz a szervizbe.
A boltosok némelyike szokta mondani, hogy szerviz, de nem így van. Ha látja hogy nem tud elhajtani, akkor meg jön, a "sokkal tovább tart" szöveg... Ez így is van, mert nem biztos, hogy minden nap mennek szervizbe...[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok. Garanciával kapcsolatban érdeklődnék, hátha valakinek van itt tapasztalata.
Nikon AF-S DX Nikkor 18-55 mm f/3.5-5.6G VR-ről lenne szó. 35mm környékén akadozósan lehet tekerni, illetve live módban (csak ebben) videózáskor nehezen talál fókuszt és szorul is szerintem kis sipoló hanggal
Van 1 év európai garanciás papirom még 2. hóig, meg elvileg 3 év kisker, bár szerintem ez csak levegőben
Szerintetek javitanák/cserélnék, vagy elhessegetnének?
A vázamra is van 1 év garancia (D3200) Ennek már szinte új kora óta az USB csatlakozója lötyög, és nem csatlakozik géphez. Eddig nem foglalkoztam vele, mert a Fóti út nekem messze van, de akkor a kettőt egyszerre bevinném. Mire számitsak?
-
Throme
veterán
válasz Gulyopapa #11317 üzenetére
35-ös nem az a kimondott portré obi szvsz, de mondjuk dx módban (1,3x) olyan ekvivalens 68mm-re fel tudod tornászni, ami nem egy ekvivalens 75mm (fix 50mm). Most a látószögekbe nem gondolok bele.
Az 50mm-es fixet erre a célra jobban ajánlják...
Megesett, hogy telét használtam portré(nak nevezhető képalkotás)hoz, ha van elég tered.
Ezzel is lehet hátteret mosni... szvsz(#11322) Gulyopapa: jó lesz, csak javasolt gépet vinni vásárláshoz, vagy netes rendelés legyen a 8 nap elállás miatt. Lényeg, hogy szervizes beállításban ne reménykedj.
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #11319 üzenetére
Igaz, bár én 1.4x el vértezném fel. A többit meg vágnám és kész.
TayRol:
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Idén veszek egy 35 1.8 és 85 1.8-at.
Portréra jó lesz ?
18-105 marad. -
JohnyBlue
addikt
Én a 80-400 at venném a stabi meg az átfogás miatt no meg ha eljutok afrikába akkor oda teljesen Ok lenne. Bár az írások szerint a fókusz sebessége lassú és igen nehéz kis üveg
Amúgy mennyi lenne a 80-400 ? Ennyire létfontosságú a vége? Esetleg még egy jól árasított stabis Sigma 70-200 2.8 OS + ha kell a mm meg a stabi.... plusz TC vel messzire is nézhetsz vele
Mennyire lágyul el 400-on? Próbáld ki vagy kérjél mintaképeket...
[ Szerkesztve ]
-
OTika
aktív tag
Használtan gondoltam az ár különbséget.
-
OTika
aktív tag
Természetben való kóborláshoz keresek obit. Két obit néztem ki: Nikkor 80-400mm AF D ED VR f/4,5-5,6 és 70-300/F4.5-5.6 G. Mi a véleményetek a két objektívről? Megéri azt a kb.100eFt különdséget? Mennyire lágyul el 400-on?
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
szomoru
csendes tag
Tud valaki esetleg olyanról hogy a Nikon D3100-re magyar menüt lehet telepíteni,létezik ilyen program egyáltalán?
Valakitől hallottam de lehet hogy össze keverte a D3200-al.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest