-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz pook20 #10249 üzenetére
Tényleg, az érdeklődő, meg az ajánlott hogy legyen benne magyar nyelv az... Szóval a 250 oldalas használatit nem egyszer kellett elővennem, ahol elhiheted hogy a legkevesebb hogy egy A5ös papírra ráférő menüben hogy hívják a menüpontokat, ha nem érti, jegyzi meg az ember.
Ahhoz hogy valaki keatívabb lehessen és jó képminőséget érjen el, nem kell tükör, jó objektív, jó szenzor, és egy kellemesen használható gépváz kell. Ne várd hogy egy túlárazott, legalsó kategóriás nikon gépet nagyon fényezzünk, pláne, hogy nem ezen múlik milyen képet csináltok. Objektív, az igen, az fontosabb egyből. Mellesleg erősen ajánlott ennyit még objektívre betárazni, 1 rendesebb új, vagy 2 használt kijön belőle, amivel már érdemes foglalkozni. A 18-55ös kitobi... szerintem kb pénzkidobás, korábban kifejtettem. A legtöbb embernek csalódás, mert nem ezt látták/várták a tükrösöktől amikor megvették.
És főleg hölgyeknél erősen behatárolja a méret azt hogy hova fogja magával vinni szerintem.
Tomate: m3ss + 1
Én vagyok csak olyan hogy
kicsiátlagos fényerőért nem rajongok, sőt én tükröst se vennék? Főként régebbi motorosok hogy a fenébe nem hiányolják? Persze, a kess; de ha nincs több, akkor nem biztos hogy dslrt kell venni. A fényerőtlen nikkor zoomról évente 5× poroltam le max a port. Vagy amíg nem kóstol bele az ember addig nem tudj amiről marad le? (A bridge (nem ultrazzom pöcsnyi szenzorral) gépem, az mft gépem és az első tükrös között pici különbségek voltak alap obikkal. Akkor kezdett értelmet nyeri az egész, amikor normális obikra ruháztam be, addig árban a pluszt is alig-alig érte meg... Nekem.)[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
flash-
veterán
Kérdezz utána mert én csak a dxo teszteredményét látom és a gyakorlat lehet hogy más,de az alapján (ha ez ugyanaz mint a dxo teszten a Sony A3000) ez elég jó vétel.[link]
dxo teszten olcsóbb gépek közül egész igéretes,de mondom ez csak teszt sok mindentől függ meg hát nem tudom milyen az obija..
-
p06
senior tag
Szia!
Hát biztos kell neki a "tükrös". A D3200-nek van magyar menüje de sokkal kevesebb funkcióval rendelkezik (Super Auto mode, HDR, ilyen olyan effekt, .....) mint egy jobb kompakt gép.
Nekem előtte egy Sony HX100V-m volt, és sokkal több funkcióval rendelkezett mint a Nikon D3200-am, persze képminőségben már nagy a különbség a Nikon javára.Szerintem nézd meg a komolyabb kompaktokat is.
-
aleister
veterán
Feltételezem csak újban gondolkozol, ami eléggé leszűkíti a kört. Tulajdonképpen csak a belépő kategória marad. A kérdés az, hogy kell-e egyáltalán neki a tükrös gép? Lehet, hogy egy csúcs kompalttal jobban jár.
A0kkor egyedül a D3100/3200/5100 + 18-55 kitobi jön ki ennyiből. A D5100-nek nincs magyar menüje. Szerintem a D3100-nek sincs.. Tán a D3200-nek van.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
lyunior
tag
Szia!
Bár nem én vagyok itt a legkompetensebb a témában, de kezdőknek van olcsóbban is gép.
Kérdés, hogy a kezdő mit takar.
Kezdő, aki mindig kezdő marad és azon kívül, hogy lelkesen nyomkodja az expo gombot, nem igazán érdekli a technikai háttér.
Vagy kezdő, aki lelkesen veti bele magát a fotográfia rejtelmeibe, és gyors fejlődéssel egyre jobb képeket produkálva ismerkedik a géppel, a fotózással, a lehetőségekkel.
Az első esetben elég egy kis automata kompakt kb. féláron, mint amit írtál. Az már tudhat komolyabb optikai zoomot, optikai stabilizálást, manuál módot stb. tehát kezdő igényeket kielégít és nagyjából majombiztos.
A második eset már komplikáltabb, és újabb kérdéseket vet fel. Számít-e a méret, cserélhető objektíves legyen-e, tükrös legyen-e, milyen témákra kell, fontos-e, hogy gyengébb fényviszonyok mellett hogyan teljesít, stb.
Szóval a válasz, hogy igen van, de kinek kell és mire? Kinek alatt a fenti szempontokat értem.Szép fényeket!
PS: és a magyar menüt nem érdemes túldimenzionálni, nincs akkora jelentősége, mint elsőre hangzik.
[ Szerkesztve ]
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest