Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sza.sa
tag
válasz balintkagan1 #14260 üzenetére
D7000 belső memória? Lemaradtam valamiről????
Ha nincs benne SD kártya és engedélyezed az exponálást, nem mennek a levesbe a képek?ui. kipróbáltam, tényleg lesz egy Demo kép...
[ Szerkesztve ]
sza.sa
-
Gulyopapa
addikt
válasz balintkagan1 #14139 üzenetére
Ok, akkor ez felejtős.
Megfizethetetlen számomra ... -
spanyoll
addikt
válasz balintkagan1 #13728 üzenetére
Ahogy mondod: olcsónak nem olcsó, de cserébe nem hiszem, hogy annyival jobb. Mindegy, maximum addig próbálgatok 35ösöket amíg nem találok egy olyat ami jól megy a vázzal
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
válasz balintkagan1 #12775 üzenetére
Mozgo celpontnal probalgattam, arra gondoltamnagyreszt. Sotetben vaku segedfenye megoldja, meg ahogy mondod ott nem kell sietni. Ma setalok egyet odakint, megnezem hogy muzsikal af-c.
-
imyourfriend
őstag
válasz balintkagan1 #12772 üzenetére
Nekem mondjuk annyira nem jött be az AF-C, belehibázott olykor olykor, ezért inkább AF-S-el lövöm az ilyent is (D7000-en mondjuk még nem próbáltam AF-C-t).
-
imyourfriend
őstag
válasz balintkagan1 #12395 üzenetére
Lehet hogy így lesz nekem is, ki kell tapasztaljam. Köszönöm az infót.
-
Mercutio_
félisten
válasz balintkagan1 #12031 üzenetére
A raw-ban van egy jpg beállításoknak megfelelő beagyazott jpeg visszanezeskor azt mutatja.
nikond90:lőjél raw +jpg-t, vagy ilyet nem tud a d90? PS-t nem ismerem, de szerintem van benne olyan funkció, hogy a raw-bol kiolvassa a jpg beállításokat és rá húzza.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nikond90
csendes tag
válasz balintkagan1 #12031 üzenetére
igen mint irtam pont ez a problémám, hogy van fotó ami úgy tetszik ahogy van, és nem igazan akarnek rá különösebb idöt forditani, hanem egyszeruen csak ugy lementeni jpg-be, mert úgy tetszik... létezhet hogy esetleg a photoshop CS5 ujabb frissitéssel dolgozik, és a gépem felkéne frissiteni? ha igen akkor mivel lehetséges ez?
-
lmaresz
aktív tag
válasz balintkagan1 #11838 üzenetére
Ne viccelj hogy egy hatmagos 2.8Ghz AMD-t meg egy 6950-et kinyír (+8Gb RAM)...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz balintkagan1 #11617 üzenetére
Böszme egy cucc lesz
-
imyourfriend
őstag
válasz balintkagan1 #10788 üzenetére
Köszönöm, előbb amúgy már sikerült belőnöm nagyjából, mindjárt jön az eredmény. Érdekes hogy D7k-nak kell -11 es érték miközben D90-en gond nélkül fut.
-
Lassú Víz
addikt
válasz balintkagan1 #10617 üzenetére
Így van. Csak tudd bebizonyítani, hogy ő vágta földhöz a cuccodat és nem te ejtetted el. Meg tartsd vissza a rendőr kiérkezéséig, ha azt nem tudtad meggátolni, hogy elvegye tőled a gépet.
Szóval bármilyen jó téma a jégen parkoló Hummerben ülő lékhorgász, lehet nem állnék oda lefotózni.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz balintkagan1 #10615 üzenetére
Azért, mert magánterület, és a tulajdonos dönti el engedélyezi-e a fotózást, a plázákban általában tiltják, persze a WCC-s "vízesés"-nél az őrök is megengedik a fotózkodást
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MC Pite
veterán
válasz balintkagan1 #10615 üzenetére
Engem pénteken kért meg a Lidlben egy őr nem túl kedves stílusban, (bunkón, 'mingyá agyonváglak' hangnemben), pedig asszonynak küldtem volna telefonról képet hogy melyiket cuccot kéri... Ugyan bunkózott, és nincs kint hogy nem lehet fotózni, higgadtan mondtam hogy de, fotóztam, és ha szeretné, törlöm.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
imyourfriend
őstag
válasz balintkagan1 #10577 üzenetére
Győrben valamiért ilyenek az emberek, így én már meg sem kérdem hogy lefotózhatom e a hölgy kisbabáját hanem fotózom, aztán forduljon az ombucmanhoz ha szeretne nyugodtan.
-
Nono86
csendes tag
válasz balintkagan1 #10577 üzenetére
Nem kell ahhoz Győr, hogy sok svédet lássak, elég Ferencvárosba vagy Kőbányára menni. Vannak ott olyan helyek ahol még autóval sem megyek át szívesen. Eszem ágába sincs próbálkozni, viszont egy skate parkban vagy sport rendezvényen szerintem simán lehet. Max ha kell valakinek kép akkor ugyanazt szoktam mint amit javasoltál. A zárkózottságot pedig meg lehet érteni.. Amúgy Thx
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz balintkagan1 #10570 üzenetére
Hu most nezem mennyibe kerul. El is hiszem, hogy jo. Asszem nezek egy 5-6 ezres kategoriat inkabb.
-
flash-
veterán
válasz balintkagan1 #10262 üzenetére
nem tudok róla sokat csak látom hogy dxo-n kategóriájába elég jó, hát még az ára
de a hozzá adott obiról meg aztán végépp nem tudom milyen
de most már nem reklámozom tovább a sonyt itt a Nikon topicba mert ,mert....[ Szerkesztve ]
-
sza.sa
tag
válasz balintkagan1 #8173 üzenetére
Nagyjából igen, arra gondoltam, mint a 35mm-nél, ha beállítottam az AF-t egy távolságra, más távolságokon össze vissza fókuszált. Ráadásul lerekeszelve is durván előjött...
DE ahogy olvasom a hozzászólásokat, lehet jobban járok ha eladom a 18-105Vr-t is, helyette egy Tamron 17-50? Az 50 f1.8-at indőként koncertfotóra akarnám (plussz ált. használat) ott jól jön a többlet fényerő...
sza.sa
-
Kleroo
veterán
válasz balintkagan1 #7890 üzenetére
PCX.hu
Bármikor kellett kábel, itt találtam nagyon olcsón. És mindegyik jó megvásárlása óta. (10m HDMI, 2x 5m-es USB hosszabbító, illetve kábel, 3x 5m jack, ect. )
PL. Media Marktban ez mennyi lenne? 5-6 ezer?
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Graphy
aktív tag
válasz balintkagan1 #7884 üzenetére
De kell hozzá a Camera Control Pro 2 is. Ezzel tudod kihasználni a LR-ban azt a ficsurt, hogy összekötöd a vázat a pc-vel (vagy laptoppal), expo és meg is jelenik rögtön a LR-ban. Enélkül a program nélkül nem működik.
[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
Larry303
addikt
nx2 lightroom stb mind tudja a kezelni a géped
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Sequoyah
tag
Külső meghajtóként látod a gépet, szóval úgy tudod kezelni, mintha egy átlag mappa lenne. Ezek után annyit tudsz, amennyit a képnézegető program amit használsz
-
aleister
veterán
válasz balintkagan1 #7882 üzenetére
A vázhoz mellékelt sima adatkábel.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Larry303
addikt
válasz balintkagan1 #7525 üzenetére
ez azért nem teljesen így van, mert te adod meg a területet, hogy mely szenzorokkal akarod lefedni a témát...és erre illik is figyelni, ha teszemfel 9 fokuszpont lefedi, akkor ne mind az 51legyen bekapcsolva.
ez esetben jobban el tudja dönteni, hogy statikus vagy folyamatos fokuszt használjon...nagyon sokat próbálgattam én is anno, és nagyon jól működött az esetek többségében. ettől függetlenül, ha tudod eleve, hogy a képeid nagyrésze teszem fel biztos statikus akkor nyilván csak azt használod, ez esetben a fokusz lock is mindig bekapcsol tutira.fireproof: üdv a klubban
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
psycroptic
őstag
válasz balintkagan1 #7525 üzenetére
És létezik az, hogy AF-S-nél Tamron90-el félig lenyomom a gombot újrakomponálok és nem ott van az élesség ahova beállítottam? Valamint az normális működésre vall, hogy exponáláskor újra felvillan a kiválasztott fókuszpont a keresőben?
PSNID: Tomy83PS
-
ujtzjani
tag
válasz balintkagan1 #7412 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Már kezd körvonalazódni a megoldás bennem is... 16GB -os kártya lesz a befutó, és 94mb/s-os verzió. Mivel 2 kártya slot van a masinában ezért később még beruházhatok még egy 16-osra. Szerintem ez így jó lesz. A márka még elgondolkodtat de szerencsére van már több választási lehetőség...
Köszönet mégegyszer. -
ujtzjani
tag
válasz balintkagan1 #6986 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat. Neked is Ropi.
Abban biztos lehetsz, hogy ha meglesz a kicsike tele leszek kérdéssel mert most kezdem ízlelgetni ezt a DSLR témát. Egyelőre még marad a gyűjtögetés és az álmodozás...
Köszönet még egyszer... -
balintkagan1
tag
válasz balintkagan1 #6987 üzenetére
Oh és kimaradt: JPG ben kétfajta "mód" van még a tömörítéseken kívül (fine, normal, basic): ez pedig az optimal quality (változó fájlméret kb 7-8Mb, a buffer kb 18-20 képet bír ebből tárolni ezután lassul; illetve a size priority (közel azonos fájlméret, és itt érvényes az papíron 31 kép amit még nem próbáltam,mert minek veszek ilyen gépet ha nem a legjobb minőséget akarom kihozni belőle
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest