Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
válasz Geri89 #25401 üzenetére
rabszolgaság nincs, munkára nem kényszeríthető.
Amit tudsz tenni, hogy ha nem teljesíti a felmondási időt, akkor a le nem dolgozott napok után fizetésével megegyező (ha a fizetése nagy része teljesítmény alapú, akkor az utolsó 3 hónap átlagában kapott fizetést kell alapul venni) kárpótlást kell fizetnie.Ha ezen felül a céget egyéb kér éri (például elfogadott munka nem tud megvalósulni), akkor azért külön kártérítési per indítható.
A kettő nem összekeverendő: az első eset munkaügyi, a második polgári jogvita.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
törölt tag
válasz Geri89 #25401 üzenetére
Nem all. De tegyuk fel, hogy felhivod a haziorvosat, es belengeted neki, hogy fogtok kerni felulvizsgalatot, ha betegszabira irja ki.
Bejon az embered, es egesz nap a cipofuzojet fogja kotogetni. Elorebb vagy? Adsz neki fegyelmit? Szvsz ebbol jol nem tud kijonni a munkaltato. -
őstag
válasz Geri89 #12877 üzenetére
ha eldöntötted hogy így is megveszed az autót, akkor viszont ne sajnálj egy kis pénzt ügyvédre és alaposan papírozzátok le a dolgot, illetve ellenőrizzétek a számlát amit kaptok
mert ha rendben van a papírmunka, akkor nem leszel felelős akkor sem ha tényleg csalnak
ha tényleg csalás volt, lehet hogy majd egyszer meghallgat a nav vagy a rendőrség, de őszintén elmondassz mindent, bemutatod a papírokat és nem lesz mi miatt aggódnodnem kell ehhez egy 100 ezres óradíjjal dolgozó sztárügyvéd, szerintem 50-60 ezer forintból profi jogi segítséget fogsz kapni, hogy ne kelljen később aggódnod
ennyit pedig mindenképp megér, ha már kifizetsz 3 milla kp-t autóracryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz Geri89 #12875 üzenetére
én sem hiszem, de ezért is külön gyanús, hogy miért akarja a szlovák cégről eladni
csak nem azért, hogy a magyar cége "tiszta" maradjon...(lehet hogy van valami más oka, ami nem jut eszembe, az biztos hogy alaposan kifaggatnám ezzel kapcsolatban az illetőt. ha tisztességes, biztos hogy nem veszi rossz néven az érdeklődést)
szóval ha a foglaló átadásának pillanatában nem tudtad hogy nem a magyar cég lesz az eladó, akkor én mindenképpen visszakövetelném a foglalót
de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy jogilag visszakérheted-e, hátha van itt valaki pl. Saint, ő majd leírja a véleményétsajnos késő bánat, de az biztos hogy az autó papírjainak vizsgálatával érdemes kezdeni a használtautó vásárlást. amíg jogilag nem tisztázott a helyzet, addig kár is kipróbálni a kocsit
de azért én bízom benne hogy pozitívan végződik ez a sztori, simán lehet hogy megkéred rá és átiratja a magyar cégre, te pedig megveheted onnan.
cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz Geri89 #12869 üzenetére
nem tudom mi áll a foglaló szerződésben, esetleg ha adatok kitakarásával felteszed, szivesen megnézzük itt a topikban
ha nem a szlovák cégnek adtad a foglalót hanem a magyarnak, akkor én mindenképpen megkövetelném, hogy a magyar cég legyen az eladóegyébként én is csak új autót veszek, vagy családi ismerőstől/rokontól használtat
illetve még hajlandó lennék pl. flottakezelőtől, vagy komolyabb cégtől pl márkaszerviztől, de ott is csak leinformálás után
a válság kipattanásakor több ismerős is megszívta itt Debrecenben a csőd szélén lavírozó márkakereskedőkkel például.
az autót kifizették, de a pénz már nem ment tovább az importőrhöz, így az autókat nem lehetett forgalomba helyezni (nem adta ki az ehhez szükséges papírokat)de murvás neppertől soha, túl sokat tudok már a sok átbaszásról hozzá
-
őstag
válasz Geri89 #12867 üzenetére
A korábban linkelt totalcar-os cikkben is azt írják, hogy onnan már rendes számla érkezik, csak ott csalják el az áfát..
ezt a mondatodat nem értem pontosan
szerk: én biztos nem mennék bele egy ilyen ügyletbe, amíg nem értem hogy mit nyer ezen az eladó
márpedig itt nem értem miért jó neki, hogy szlovák cégről adja el (a potenciális csaláson kívül)ha viszont már lefoglalóztad, akkor nem tudok jó megoldást sajnos (kivéve ha esetleg visszaadja az eladó, de nem szokták)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Geri89 #12861 üzenetére
nem (biztos hogy) gáz ha szlovák cégtől veszed, csak kapjál rendes számlát tőlük ami a nevedre szól
ezt a számlát alaposan őrizd meg, ezzel a te jóhiszeműséged igazolva van
a számla értelemszerűen nem lehet nettós, hiszen neked nincs uniós adószámod
tehát vagy legyen szlovák áfa tartalma, vagy különbözeti adózás alá essenesetleg a szlovák cég valódiságát lenne érdemes megnézni, és hogy ezek az adatok szerepelnek-e a papírokban
sajnos ezügyben nem tudok tippet adni, hogy hogyan, mert nem vagyok ismerős szlovák ügyekbenfelételezem kell lennie valami hasonló oldalnak mint nálunk az e-cégjegyzék
én mindenesetre megköveteltem volna, hogy a magyar cég legyen az eladó, mert különösebb többletköltsége nincs a dolognak (ha tisztességesek), az ilyen ügyletek többnyire adóelkerülést szolgálnak
ráadásul így szavatossági jogot sem érvényesíthetsz a magyar céggel szemben, ha kiderül valami nagy baj az autóval kapcsolatban[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Geri89 #12859 üzenetére
Az a bajom ezzel, hogyha ők még a foglaló átvétele előtt tájékoztattak arról, hogy a szerződést nem velük, hanem egy szlovák céggel fogod kötni, akkor ha ezért elállsz, akkor valószínűleg bukod a foglalót.
tök jó én is megyek holnap autót nézni, nagyjából ebben a kategóriában, így jó hogy erre is rá kell kérdeznem majd nála.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
senior tag
válasz Geri89 #12857 üzenetére
Önmagában azért, mert így kapod meg a kocsit nem biztos hogy el tudsz állni. (Az más kérdés, hogy egy szlovák céggel szemben az esetleges szavatossági problémát érvényesíteni nem nagyon van lehetőséged). Ellenőrizd le a 2005 óta működő magyar céget, van lehetőség ingyenes céginformációra, és ha lehetőség van, akkor a szlovákot is.
Amennyiben még nem tetted meg, akkor kérd le az alvázszámot és ellenőrizditt vagy itt, Kérj egy vásárlás előtti átvizsgálást tőlük ha bármi gáz van az autóval, akkor erre hivatkozva állj el a vásárlástól, és kérrd vissza a foglalót. + nézd meg azt, hogy a mobile.de oldalán mennyi egy hasonló futásteljesítményű, évjáratú autó. Ha ott 2-3.000 euróval drágább, akkor lehet gáz, mert kb. annyi az áfa mértéke.
@(#12855) kerxy: törekedni kell a 15 napra, ami egy gumiszabály. Jelezd nekik, hogy vagy cseréljék, vagy szeretnél elállni, mert ez így már jelentős érdeksérelmet okoz.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Pitterix
őstag
Én voltam, aki hasonló cipőben jártam. Akkor itteni tanácsra letiltottam a számát és lejelentettem a kocsit. Azóta nem hallottam felőle, de engem is "fenyegetett" idejövök, azt lesz majd.....
Simán mondtam neki a beszélgetés elején mindent felveszek, de azt nem reagálta le, csak egyből normálisabban beszélt.
Remélem nem lesz bajod belőle!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
őstag
Ha nagyon erőszakos én lehet hogy tennék egy feljelentést (zaklatás, btk.), ezzel elvenném a kedvét a további fenyegetőzéstől
Segít ha kihangosítod a telefont, és többen is halljátok, így tanúsíthatják mit mondd
Rögzíteni elméletben akkor szabad ha hozzájárul, lehet hogy az is elég lenne, ha a beszélgetés elején közölnéd vele hogy rögzíted és ezzel el is vennéd a kedvét az egésztől
Sajnos az ellen nincs túl jó megoldás, ha sunyi módon kárt tesz az autódban, esetleg 1-2 hónapig parkolj máshol.
Ha odamegy hozzád fenyegetőzni, azonnal hívj rendőrt.Mindenesetre így hogy ezeket leírtad könnyen lehet hogy tényleg nincs már szüksége az autóra és ezért akarja visszaerőszakolni rád. Igazi fa**kalap lehet az ember
-
őstag
a többiek már leírták hogy jogilag nincs mitől félned, én annyit tennék hozzá, hogy a légzsák hiba és a hűtő folyás nem túl komoly dolog, a légzsák jó eséllyel csak egy kábelcsatlakozás, a hűtő pedig még újonnan sem drága, persze ez függ autótípustól is, de pl opel astrához 20-30 ezer általában, bontottan pedig 5-10 ezer
az abs hiba is lehet csak pl egy hibás érzékelő
ez az egész jó eséllyel megúszható 50 ezer ft ból, ennyi hibája meg azért csak legyen már egy iylen ócska verdának, ez teljesen természetes
azt pedig nem feltételezném a vevőről látatlanban, hogy direkt akarna becsapni, inkább az jellemző sok emberre, hogy nem méri fel hogy egy régi kocsinál bizony folyamatosan lesznek ilyen hibák, akár 1-2 havonta előjöhet valami javítanivaló, nincs ebben semmi meglepő
Legközelebb ha használt autót adsz el magányszemélyként, írd bele az adásvételi szerződésbe, hogy az autó piaci árából 20% kedvezményt adtál, cserébe a vevő lemondott a szavatossági jogáról
így még egyértelműbb lesz a jogi helyzetcryptot minden termékemért elfogadom
-
sutykuru
aktív tag
Szakértő ~100k környékén ad egy szakvéleményt, amiben leírja, hogy egy 17 éves 260e km-et futott autónak lehetnek ilyen hibái. (és ezek nem rejtett hibák, ~barkácsolt repedt blokk, kiglettelt kamion nyom, etc..)
->17/2013. számú polgári elvi határozat
A Ptk. 305/A. § (1) bekezdésének alkalmazása során az ismert hibák körébe azok a hibák tartoznak, amelyekről a jogosultnak a szerződéskötéskor ténylegesen tudomása volt. Felismerhető hibának pedig az ún. nyílt, tehát az egyszerű észleléssel megállapítható hibák minősülnek, továbbá azok a hibák, amelyeket a jogosultnak a kötelezett tájékoztatása, a szerződéskötés körülményei, illetőleg a dolog életkora, állapota és használtsági foka alapján egyébként számításba kell vennie, valamint azok a hibák is, amelyek fennállása, illetve jelentkezése a ténylegesen ismert, illetve a nyílt hibákra tekintettel a szerződéskötéskor alappal feltételezhető, előrelátható [Ptk. 305. § (1) bek., 305/A. § (1) bek.].
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Kicsit olvass vissza a válaszoknál, mert valaki december 10-e körül hasonlót kérdezett, és a te eseted is valami ilyesmi lehet.
A feljelentéssel szerintem nem jut messzire, azt pedig hogy valóban szavatossággal tartozol-e a hibáért, neki kell bizonyítania, illetve egy esetleges perben a szakértőnek (ha ez egy 17 éves autónál egyáltalán bizonyítható).
No money, no honey.
-
bambano
titán
az ilyen események, mint felmondás, bizonyos szempontból tekinthetők pókerjátszmának is.
aki hihetőbbet blöfföl, az nyer.
bemondani nem csak teljesen legális dolgot lehet, lehet ott blöffölni is. ők is blöfföltek, te is, majd a végén kiderül.az én jogérzékenységem tiltakozik az ellen, hogy egy, munkával összefüggő, lényeges körülményről még kérésre sem kapsz írásos változatot. itt van pl. az mt (2012. évi I. törvény) 46. paragrafusa, miszerint:
(1) A munkáltató legkésőbb a munkaviszony kezdetétől számított tizenöt napon belül írásban tájékoztatja a munkavállalót
a) a napi munkaidőről,
b) az alapbéren túli munkabérről és egyéb juttatásokról,
c) a munkabérről való elszámolás módjáról, a munkabérfizetés gyakoriságáról, a kifizetés napjáról,
d) a munkakörbe tartozó feladatokról,
e)a szabadság mértékéről, számítási módjáról és kiadásának, valamint
f) a munkáltatóra és a munkavállalóra irányadó felmondási idő megállapításának szabályairól, továbbá
g) arról, hogy a munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e, valamint
h) a munkáltatói jogkör gyakorlójáról.igazából nekem már nem is az büdös, hogy kérsz tőle egy szabályzatot *felmondáskor*, és nem adja ki, hanem az büdös, hogy mt szerint ezt meg kellett volna kapnod írásban a belépéskor, max. 15 napon belül.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
félisten
Nem vagyok munkajogász, úgyhogy nem biztos, hogy igazam van.
A mindenkori munka törvénykönyvének hangsúlyos eleme a "munkabér védelme" című rész. Ez röviden annyit jelent, hogy a munkáért bér jár.
A Te esetedben viszont a munkáltató a saját eljárására hivatkozva nem adja ki azt a munkabért (teljesítménybért), amiért megdolgoztál, és aminek ő élvezi a következményeit.Az, hogy nem adják át a szabályzatot, szabálytalan, mivel biztosítaniuk kell a benne foglaltak megismerhetőségét, ami helyszíni olvasás esetén jelentősen sérül.
Este hazajön a munkajogász, megbeszélem vele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
őstag
szerintem itt esetleg az osztrákoknak lehet vele gondja hogy ott dolgozó, oda bejelentett magánszemély miért jár magyar rendszámmal
magyar részről akkor lehetne gond ha osztrák lenne a kocsi úgy hogy magyar lakcíme van, de ezt gondolom úgysem akarjátok a többszörös költségek miattcryptot minden termékemért elfogadom
-
üszök
őstag
Szerintem ezt kicsit elb@sztad. Ha ki írták a szabadságodat te pedig ott voltál akkor azt már buktad,mert ők lepapírozták,hogy kiadták. Ki kellett volna fizetni,de így egyszerűbb volt részükről,nem került pénzbe. Ha felmondasz akkor meghatározzák mennyi a felmondási idő,utána megszűnik a munkaviszonyod nem veszel ki semmit. Szerintem annyit tehetsz,hogy kiveszed a szabadságot,és utána mondasz fel.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
-
Sanyabá
senior tag
Ha nem volt kamera, akkor nyert ügyed van . Várd meg a rendőrségi jegyzőkönyvet, és akkor azt nyilatkozod hogy közeli hozzátartozód vezette az autót, ( mivel ez az igazság) akire meg nem teszel terhelő vallomást. Ez esetben ismeretlen elkövető ellen meg szünteti a nyomozást, és lezárják az ügyet!
A közterületesek meg be nyalhatnak csontig!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
AAntii
őstag
Az első esetben igazolt költségeid keletkeztek a baleset következtében, amelyeket számlával tudtál igazolni, míg most "fájdalomdíjról" beszélünk, nem vagyoni kártérítés formájában. Ha teszem azt holnap elmennél egy plasztikai sebészhez, hogy tüntesse el a heget a lábadról és ennek költségeiről szintén rendelkeznél számlával, akkor azt ugyanolyan simán megkapnád, mint az első esetben a gyógyszerekkel kapcsolatban felmerült kiadásaidat. Ugyanez a helyzet a munkabérkieséssel is. Ha a sofőr ittas volt, akkor valóban behajtható rajta a kártérítés összege a biztosító részéről, de ha minden igaz, akkor csak talán másfél-millió forintig. Tehát ha ez alatt az összeg alatt van a követelés, akkor a biztosító lehet nem fog akadékoskodni, de mivel a behajtás eredménye bizonytalan, így véleményem szerint a biztosítónak abszolút nem mindegy, hogy mennyit fizet. Tehát a lényeg: a tényleges vagyoni károdat mindenképp meg fogod kapni, ám a nem vagyoni kártérítésnél szerintem mindenképp meg kell fontolni, hogy mennyire nyomja meg az ember a ceruzát.
Ha meg tudtok egyezni a biztosítóval, akkor nem lesz polgári per, már csak emiatt sem mindegy, hogy mekkora összeget jelölsz meg. Az előző hozzászólásomban a rosszabb esetet vettem alapul, mikor az egyeztetési eljárás nem vezet eredményre.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
Ha volt kiesés a munkából, akkor a táppénz és a munkabér közötti különbséget, a forradás plasztikai sebész általi eltüntetésének összegét, azóta jelentkező gyógyszerköltségek, illetve bizonyos összeget el lehet kérni a téged ért lelki megpróbáltatásokért. Jól tetted, hogy ennek szokványos összege után érdeklődtél, mert a túl alacsony összeg esetén ugye automatikusan kiszúrsz magaddal, ha pedig túl magas összeget kérsz, akkor a bírói jóindulatot pillanatok alatt el tudod veszíteni, ami nagyon nem mindegy. Ahhoz, hogy a jó összegt be tudd lőni érdemes lenne felvenni a kapcsolatot valamelyik ügyvéddel, irodával, hogy kb. milyen összegre lehet számítani véleményük szerint, aztán ennek alapján eldönteni, hogy mennyivel volna érdemes nyitni. Mivel a biztosító olyan jogi képviselőkkel fog a bíróságra érkezni, akiknek számodra rosszabb esetben évtizedek óta az a feladata, hogy minél kevesebbet sajtoljanak ki belőlük, így mindenképpen ügyvéddel kellene neked is érkezni. Az ügyvéd munkadíjának a majdani kártérítési összeg százalékában való meghatározásának az a nagy előnye, hogyha "csak" ennyit kérnek, akkor nem neked kell finanszírozni hónapokig-évekig őket és nekik is elég nyomós érdekük fűződik az összeg maximalizálásához. A 40%-kal csökkentett összeg amúgy lehet még így is magasabb lenne, mint amit egyedül el tudnál érni, szóval több tekintetben is mérlegelned kell.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
jerry311
nagyúr
Pofatlanul magas osszeget kell kereni, mert akkor abbol kezdenek alkudozni, nem a kicsibol.
Vagy rogton polgari peres eljarast inditasz a karokozo ellen es majd a jogeros birosagi itelettel mesz a biztositohoz, aki elmeletileg helytall a karokozo helyett, mar ami a kifizeteseket illeti. -
jerry311
nagyúr
Ilyen ügyem még nekem sem volt, pont ezért, valószínűleg ügyvédhez fordulnék, de nem valószínű, hogy az így agyonreklámozott irodákhoz. Úgy érzem olyan ez, mint amikor tíz méteres órásplakáton hirdetik az Tesco-s akciós paradicsomot, de ha kimész a piacra jobbat is kaphatsz olcsóbban.ű
Egyébként egy haver apja pl. mindent belevett a kártérítési igényébe. Azt is, hogy amíg nem fizetett a biztosító (4.5 év) és ezért nem tudta megjavíttatni a Passatot, addig alacsonyabb komfortfokozatú gépjárművel volt kénytelen dolgozni. Így az ülésfűtés hiánya miatt az eltelt 4 télen jelentősen rosszabbodott az aranyerének állapota, komoly fájdalmakat is okozva...
A törött keze rendszeresen fáj ha időjárás változás van, hidegre különösen érzékeny lett.
Csak pislogtam, amikor vagy 5 percen át sorolta az ilyen és ehhez hasonló érveket a nem vagyoni kártérítés érdekében...
Ugye, azóta összerezzensz minden autóhangtól a hátad mögött? Biztosan nagyon stresszes is vagy, ha forgalmas utca mellett kell gyalogosan közlekedned... Adjak még ötleteket? -
bitpork
nagyúr
A vagyonosodási vizsgálat nem feltétlenül a mértékről szól. Az eltitkolt jövedelmeket keresik. Sajnos ha a NAV vélelmezi h nem 10k volt az eltitkolt jövedelmed -mert mondjuk dolgozhattál másoknak is feketén- akkor nehéz időnek nézel elé. Persze ez maguktól nem jellemző, ilyen kis tételnél. De a volt munkaadód igen jó eséllyel fel fog nyomni.
Fizetési meghagyást számla ellenében tudsz kibocsájttatni a helyileg illetékes bíróságon v ügyvéden keresztül ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
Akkor jársz a legjobban ha megpróbálod hivatalos szerv nélkül megoldani.
Amennyiben nem megy, akkor ezekkel a hátad mögött írj egy ajánlott levelet a főnöknek, hogy rendezze a megállapodásotok rá eső részét, különben kénytelen leszel hivatalos szervhez fordulni. Ebben a levélben köss ki egy hetet, mint határidőt.
Ha nincs reakció, akkor munkaügyi bíróság. Ha volt írásos vagy legalább szóbeli (ez utóbbira minimum n+1 tanúval kell készülnöd!) megállapodásod, akkor könnyű a helyzeted. Bírósági eljárás esetében azért arra készülj fel , hogy könnyen Te is vizsgálat alá kerülhetsz be nem vallott jövedelem miatt. Sajnos a munkáltatók illetve azok ügyvédei nem restek felnyomni a hoppon maradt munkásembert.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor az orvosi szakvélemény egyértelműen bizonyítja, hogy a várható gyógytartam 8 napon túl gyógyul. Ez egyébként a rendőröknek is érdekes lesz, mivel majd ez alapján minősítik a vezető (elkövető) tettét.
Az egyetemi kötelező ZH-kkal kapcsolatban nyugodtan nyomtass órarendet, kérj igazolást arról, hogy ott voltál, kérjetek számlát az üzemanyagról.
A diákmunkáról kérj egy igazolást, hogy eddig mikortól meddig dolgoztál és hogy most is szerettél volna. Persze, úgy esélyesebb lenne, ha a baleset előtt közvetlenül dolgoztál volna, de egy próbát megér, mint "elmaradt haszon".
A kártérítési igényt meg be lehet nyújtani az elkövető biztosítójához, első lépésben.
Hál' Istennek, hogy nem történt nagyobb bajod, az ilyenek kivédhetetlenek.
-
törölt tag
kontrollra mikor kell menned? valszeg az orvos akkor még nem tudta megállapítani.
az ellátási lapodon gondolom szerepel a sérülés oka.
vagyoni és nem vagyoni kártérítésre tarthatsz igény.
röviden és laikusan összefoglalva:
vagyoni az, ami pl. kiesett, vagy amit plusz pénz pótolnod: pl. te akartad, de mással kell elvégeztetned, ez pénzbe kerül, táppénz és fizetés közötti pénzbeli különbség, az összes jelentkező egészségügyi kiadásod a gyógyszer árától kezdve az egyéb gyógyászati segédeszközig, és természetesen az utazásoddal kapcsolatosan jelentkező többletköltség.
ezeket valamilyen úton-módon bizonyítani kell, számlával, blokkal, stb.
nem vagyoni az okozott fájdalom, sokk és társai. minél komolyabb, műtétekkel teli, maradandó, annál több benne a nulla. erre szakosodott ügyvédet érdemes kérdezni, gondolom pár százezer forintról indul.
első körben lehetőséged van peren kívül egyezkedni személyesen, vagy akár ügyvédi felszólítással. lehet fizetési felszólítással/meghagyással is élhetsz közjegyzőn kereszül, ami kapcsán ellentmondással kell élnie, vagy jogerőre emelkedve behajtható. ebben nem vagyok biztos, csak hirtelen támadt gondolat, mert egy másik oldalról, a munkáltatónál kialakult kártérítések kapcsán szoktam ilyet látni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest