-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
DM-Fan #28594 üzenetére
Igen egész biztos vagyok.
A sorozat sebessége pedig továbbra is a 700D-nél nagyobb, 5fps, míg 100D-nél max. 4fps.
A vastagon kiemelt rész az egyhuzamban elkészített képek számát jelenti, tehát 100D-ben valószínűleg gyorsabb a kártyaolvasó, vagy a tesztnél gyorsabb kártyát használtak.JPG-ben vagy RAW-ban fotózol leginkább?
-
pergabb
senior tag
Szerintem vegyél amit akarsz, kérdeztél és feleltünk neked
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bbkmachine #28595 üzenetére
A személyeskedést igazán befejezhetnéd, ahogy az arcodból is visszavehetnél, mert ez errefelé nem trend! Kösz! Ha nem tudsz normális hangnemben válaszolni, akkor inkább sehogy ne tedd!
Tisztában vagyok, mit takar a zárójelben szereplő szám. Csak Te meg azt vedd észre, hogy a 700D-nél ezek a számok is alacsonyabbak, ergo hiába tud 1 képpel többet másodpercenként, ha azt nem képes csak 30, 5, illetve 3 képen keresztül adni üzemmódtól függően, szemben a 100D-vel, ami a 4-et hosszabban képes tartani.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DM-Fan #28594 üzenetére
Ember, a sorozatmódnál a 700D gyorsabb, mert 5képet készít el, míg a 100D csak 4-et! Az 1140kép/mp eleve elírás a 100D-nél, nem gyanús, hogy irreálisan magas szám?!
Amit meg zárójelben idézel a sorozatfelvételnél, az arra vonatkozik, hogy hány darab képig tudja tartani azt a sebességet, amit megadtak másodpercenként! Mivel ezen darabszámok felett lassulnak a gépek. Tehát a 700D 5mp/kép, amit a zárójelben jelzett darabszámig tart, utána lassul. Ezzel szemben a 100D csak 4db kép/másodperc, amit szintén a zárójelben jelzett ideig tud tartani, utána az is lassul. Akkor most melyik a gyorsabb? Ha jó vagy matekból, már rá is vágod, hogy a 700D!
A kijelző mérete pont annyival nagyobb csak a 100D-nél, hogy észre sem veszed, ha nem írják le a táblázatodban!
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem tényleg nem egy táblázatot nézünk:
"Sorozat sebessége a 700D-nek nagyobb."
Csak normál módban!
EOS700D:
Normál: 5 kép/mp (JPEG: 30 kép, RAW: 5 kép, RAW+JPEG: 3 kép)
EOS100D:
Normál: 4 kép/mp (JPEG: 1140 kép, RAW: 8 kép, RAW+JPEG: 4 kép), Csendes: 2,5 kép/mp (fix fókusszal)
"Ja de, a kereső mérete, az 700D-nél valóban kisebb, mert kellett a hely a kihajtható kijelzőnek, az viszont előny."
Mint írtam, a kihajtható kijelző nálam pont nem szempont, sőt, nekem spec. nem is szimpatikus. Azt is írtam, hogy a méret kérdéskört is tegyük félre!
Továbbá egész biztos vagy, hogy a 700D is tudja ugyanazon képfelbontást, akár fotó, akár videó esetében (utóbbinál a frissítési értékekben sem marad el)?
-
.DLL
veterán
-
bbkmachine
aktív tag
-
válasz
DM-Fan #28589 üzenetére
Miben jobb a 100D? A táblázat alapján semmiben. Nagyítás? Nem szignifikáns, a híbrid CMOS II-es AF picivel tényleg jobb, de nem nagy érvágás. Tényleg nem tudom mi alapján gondolod jobbnak a 100D-t, de nem az. Azzal a telével amit venni akarsz, kényelmesebb a nagyobb váz szerintem. Csak akkor vennék 100-ast ha pont semmi másra nincsen pénz.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DM-Fan #28585 üzenetére
Szerintem éppen azt tette itt mindenki, hogy a kérdésedre válaszolt a saját szemszögéből nézve. 700D volt az összes válaszban az ajánlat. Akár hogyan értelmezem a táblázatot, abban is a 700D a jobb, leszámítva a gyerek, étel, gyertyafény beállításokat (muhhaahaa)! Vagy nem ugyan azt nézzük?
-
DM-Fan
nagyúr
Kb. fel is soroltad azt, amiben a 700D a jobb, csak nézd meg, hogy a másik oldalon ezzel szemben mennyi minden van, amiben meg a 100D-t hozták ki jobbnak. Pontosan ezért vagyok bizonytalan. Ez a kevés a 700D oldalán ér-e annyit, amennyivel a 100D többet ad (mondjuk a kihajtható LCD - ami egyébként gyengébb is - nem érdekel, ahogy a picit gyengébb akksi sem - nem szignifikáns az adatok alapján ugyanis, amivel gyengébb -, a mono felvétel meg adott, de a 100D-n ennek ellensúlyozására legalább van sztereó mikrofonbemenet)? Szóval nagyjából az AF gyengébb mivolta van-e akkora érvágás, hogy emiatt a 700D mellett kéne dönteni?
"De én azt mondom, ha soha nem veszel hozzá semmit, se objektívet se mást, akkor jó a 100D, ha bármi komolyabb kell akkor a 700-as."
De kitben venném: 18-55 IS STM és 55-250 IS. Ezen lencsék mellé már inkább a 700D lenne ajánlott, vagy ezeket még elbírja a 100D simán és ki is hozza a maximumot?
-
válasz
DM-Fan #28585 üzenetére
Nem tudom uazt nézzük-e. 700D-ben pl. 9 keresztszenzoros AF van, a 100-asban meg csak a középső kereszt. Sorozatban lassabb, mono hangfelvétel, gyengébb akksi és nem kihajtható a kijelző. Ha ezek alapján a 700-as a rosszabb, akkor vedd a 100-at.
De idéznék a cikkből is:
"Mint látszik némileg szerényebb képességű a 700D-nél, az abszolút belépő szintet képviselő 1100D-hez képest viszont sok újdonságot hoz, melyeket az alábbi táblázatban foglaltunk össze:"
De én azt mondom, ha soha nem veszel hozzá semmit, se objektívet se mást, akkor jó a 100D, ha bármi komolyabb kell akkor a 700-as.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bbkmachine #28586 üzenetére
Bocsánat, hogy feltételeztem, hogy e topicba hozzáértők írnak.
Az egy dolog, hogy megnéztem a különbségeket, megtapiztam - szerintem ez elvárható egy ilyen összegű beruházásnál - sajnálom, hogy nem vagyok tudatlan vásárló, úgy gondoltam, ezzel is megkönnyítem a válaszadók dolgát. Valójában azt mertem remélni, hogy egy - tényleges - hozzáértő elmondja, hogy a puszta tényadatok mögött van-e valós előny, vagy sem. Nem azt vártam, hogy bárki is helyettem döntsön! Ismét bocsánat, hogy mindig magamból indulok ki: az elmúlt 7 évben a plazma topicban e szerint próbáltam segíteni az embereknek.
Azért továbbra is kérném a normálisabb fórumtársakat, hogy próbálják meg értelmezni a kérdésemet és válaszolni aszerint, hogy a méretbeli különbségeket félretéve érdemes-e a 100D mellett dönteni a 700D-vel szemben és hogy jó-e az említett kit-ért az adott ár, amit az első HSZ-ben írtam! Köszönöm!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DM-Fan #28585 üzenetére
Nem értem a kérdésedet! Ha ilyen alaposan utána olvastál és néztél, plusz kipróbáltad a boltban, megtapiztad stb. Szóval mindent tudsz úgy tűnik. Nehogy már nekünk kelljen eldönteni, hogy melyik gépet akarod megvenni!
nekem ha fele annyit tudna a 700D, mint a 100D, akkor is az előbbit választanám, mert nekem a 100D kicsi. Ez én vagyok. Nyilván van aki a kicsit szereti jobban, különben nem készülne a 100D széria
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
pergabb #28583 üzenetére
"miben kevesebb?"
Az előbb linkelt összehasonlító táblázat szerint elég sok mindenben kevesebb a 700D: autofókuszban, keresőben, felvételi üzemmódokban, sorozatfelvételi képességekben, szenzorban, képfelbontásban, képfeldolgozó rendszerben, előképes fókuszban, fénymérési képességben, videófelvételi felbontásban, LCD-kijelző méretében és felbontásában.
Úgy nagyhirtelen. Ezekben mind a 100D-t hozták ki jobbnak.
Az rendben van, hogy ha tele megy rá, akkor elveszik a kis méret adta előny, de azért egy 18-55-ösnél még annyira nem mindegy. Tény, hogy a 700D biztosabb fogást biztosít (megfogdostam mindkettőt), de azért szerintem bőven együtt lehet élni a 100D-vel is ilyen téren.
Szóval ha a méret-szimpátiát félretesszük, akkor a fentiek (és a táblázat) alapján annak ellenére is a 700D-t ajánlanátok, hogy ennyi mindenben a 100D mutatkozik jobbnak?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DM-Fan #28580 üzenetére
100D vs 700D összehasonlítás
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
pergabb #28579 üzenetére
Az EOS700 volt a másik esélyes. De ezzel mivel járok jobban? Itt eleve csak az egyik obi van és ahogy olvastam, a 700D bizonyos dolgokban még butácskább is, mint a 100D. Ezen túlmenően a 220volt jelenleg hogy áll Canon-garanciát tekintve? Csakmert úgy olvastam korábban, hogy problémás. Azt látom, hogy most már odaírják, hogy "A terméket a hivatalos Canon garanciális feltételeivel árusítjuk.", de ez igaz is?
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Általános- és hobbifotózásra (bel- és kültéri, főképp nappali) keresek normális DSLR-t. A Canon EOS 100D-t néztem ki, tekintettel arra, hogy méretét tekintve nem sokkal nagyobb, mint egy kompakt, de mégis DSLR és ahogy nézem, szoftveresen is kellően okos.
Kérdésem, hogy szerintetek mennyire lenne jó vétel egy Canon EOS 100D + 18-55 STM + 55-250 IS kit bruttó 220 eFt-ért? Van valami, ami miatt kerülni kell ezt a gépet, avagy a fent említett célra megfelelő és ajánlható? Esetleg hasonló árkategóriában valami más, jobb ajánlás?
Előre is köszönöm!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
zgospel #28575 üzenetére
Én sem látom az összefüggést, hogy mi köze a videó felbontásának az érzékelő pixelszámához. A régi vázam is már 4272 x 2848 felbontást tudott 12megapixeles érzékelő mellett! A 20mp-s érzékelő már 5500p körüli felbontást készít. Ez azért jóval több, mint az 1080p.
Ha videóról beszélünk, akkor felesleges a képérzékelő pixelszámát nézni. Ha tudja az 1080p-t 60képkocka mellett, akkor töknyóc mekkora az érzékelője. A képminőséget úgyis az objektív fogja meghatározni 90%-ban. -
.DLL
veterán
válasz
zgospel #28575 üzenetére
+1
Én meg azt értem miért kell egyből RAW neki 100-150k-ért...
RAW videó akkor kellene ha professzionális felhasználás a cél, akkor meg van benne lóvé, akkor meg nem belépőszinten kéne nézelődni. (de mások is megvoltak RAW videó nélkül sokáig). Úgysem attól lesz jó a kép... -
kevin1155
tag
Valaki tudja, a Canon EOS 700d mennyit bír ki egy full feltöltött elemmel?
PL.: hány perces videót bírok felvenni ha teljesen fel van töltve??
kép esetében? -
InterFox
senior tag
Sziasztok.
DSLR filmezéshez keresek Canon kamerát, 100k-tól 150k-ig bezárólag.
Amit tudnia kell.
Minél nagyobb mp arány, egy 20mp már nem lenne rossz.
1080p/50fpsEgyáltalán melyik Canon ajánlott leginkább filmkészítéshez, még megfizethető áron?
-
válasz
pergabb #28555 üzenetére
24mm környékén egész jó képe van, mondjuk olyan 60-70mm-ig, utána már nem tökéletes. FF egy drága játék, oda már komoly L-es obikat szokás venni, ott meg a 300ezres semmi egy obiért, inkább 5-600-ba vannak azok, talán egyetlen kivétel a 70-200 F4 ami meglepően olcsó és még jó képe is van. Ettől függetlenül persze megveheted, csak kérdés, hogy mi a cél. Ha egy obit akarsz mindenre, akkor jó lehet, de ekkora gépnél nem tudom miért akarna bárki ilyesmit, ez már úgysem az utazós kattogtatós gép, úgyis több obival mész mindenhova. Veszel egy UWA-t, egy jó 50-est, meg egy 70-200-at és kész. Nekem is csak azért van ez, mert amcsiban vicc olcsó volt a kitben.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
pergabb #28555 üzenetére
Nem egy nagy eresztés, az L-esek között! Amúgy egy kitűnő obi. Ha nem lenne rajta L betű, akkor meg az egekig dicsérnék. Persze a 70-200 csúnyán elveri, de az meg nagytele, így eleve korlátozott a használata. Én mindkét obit ajánlom, de ha a képminőség a lényeg és a gyutáv mindegy, akkor a 70-200. Tűéles cucc! Az OEM-től meg nem kell félni, az csak egy külön eladott szett obija. Nekem is oem a 24-105.
-
pergabb
senior tag
6D-re menne, de picit elkeserített mások reakciója, hogy nem egy nagy eresztés ez az obi. Szerencse, hogy nem oem változatban 300e Ft felett van, erre nem is annyira jó
Híres 70-200 F4 meg 170 edigiben akciósan, az meg kifejezetten jó.
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28552 üzenetére
Figy! Szerintem sem való rá, de az enyémre igen...
Nagyon jól ellennék az obijaiddal, ha gondolod és adakoznál egy rászorulónak, akkor itt vagyok.
Amúgy a témához szólva, olyan nincs, hogy megrendeled a terméket, mondjuk 80e Ft-ért, és a cég csak két hét múlva küldi ki, mert éppen kukutyinból hozzák, és akkor meg már 90e Ft-ot kérnek. Ugyanis a rendelésnél van visszaigazolás, amelyben fel kell tüntetni az összeget, stb... Viszont ha ezt mégis megjátsszák, akkor el kell állni a vételtől, ugyanis utólag módosítottak rajta, sőt, még a fogyasztóvédelmet is meg lehet lebegtetni. Nálam volt ilyen nem is olyan rég, hogy 15e Ft-al többet szedtek le a számlámról. Felhívtam a céget, hozzáteszem nuku telefonszám, szinte kőkemény nyomozásba kellett kezdenem amire kiderítettem hogyan lehet reklamálni, persze kapcsolgattak össze-vissza. Meguntam. Mondtam, rendben, a következő szám akkor a fogyasztóvédelem, stb... Aztán elmondták, hogy igen, mert amikor rendeltem akcióban volt, de az lejárt, és most ennyi. Mondom ok, a termék marad, és ha holnap reggelre nincs a számlámon a pénz, akkor jogi út. Kezemben volt a visszaigazolás, stb. Érdekes módon visszajött a lóvé... Persze elnézést, vagy valami, az nuku...
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28552 üzenetére
"Nem való rá": crop factor szorzója miatt. Ha majd egyszer olyan helyzetbe kerülsz amikor nem tudsz tovább hátrálni (mert mondjuk egy fal van mögötted) és emiatt nem lesz meg a kép, akkor rögtön megérted miért nem való rá.
-
bbkmachine
aktív tag
Nem értem ezt a "nem való aps-c obira" dolgot?! Aztán miért nem való rá? Én egy 24-105L obit használok aps-c vázon és gyönyörű, éles képeket lövök vele. 70-200L obim is van, szintén aps-c vázon, az még szebb képeket készít. Sok EF-S objektívet használtam, még a méregdrága 17-55 2.8-am is volt, de azt is megeszi reggelire mindkét L-es obim aps-c vázon.
-
bbkmachine
aktív tag
Nem kell megkérdezni őket. A mostani obi akcióban rendeltem az Extreme Digital-ból egy 10-18 STM-et és egy levelet kaptam megrendelés után tőlük. Leírták, hogy egy hét múlva várható a szállítás, mert nincs raktáron jelenleg az objektív. Világosan megírták, hogy az akció ideje alatt rendelt obimra, GARANTÁLJÁK az akciós árat az akció lejárta után is! Igyekezni kell, mert az akció 25.-én lejár!
-
válasz
pergabb #28541 üzenetére
Azért olcsóbb, mert a gépváz + obi kombót külön még így is sokkal drágábban adják el, mint amibe amúgy egyben kerülne. Egyébként nem rossz obi ez, de aps-c-re ugye nem való, FF-en meg a leggyengébb L-es obi.
ps. Ja és érdemes azért megkérdezni őket, mert múltkor egy akciónál ahol ipad-ek voltak, ott pont azt csinálták, hogy ha nem volt raktáron akkor buktad. Direkt felhívtuk az ügyfélszolgálatot és azt mondták, ha nem jön meg az akció alatt, akkor az már nem lesz olcsóbb.
-
*Ropi*
félisten
-
Flashback
addikt
Tv Av módban nem számítja bele a vaku fényerejét a gépváz? ( 500d )
-
bbkmachine
aktív tag
-
watchfun
tag
válasz
*Ropi* #28542 üzenetére
Köszi a gyors választ! Igazából azért néztem ki ezt, mert egy youtube-os videó szerint a rádiós vevőn levő gombbal is lehet exponálni, illetve a timer részhez adnak egy spirális vezetéket amivel rádió nélkül, vezetékes kioldóként/timerként is használható, ami sokkal kisebb kockázat.
-
pergabb
senior tag
edigis akció vajon meddig és hogyan él? értem ez alatt azt, hogy le van vmi akciózva pl 24-105mm üveg, de nincs raktáron, azaz most rendelem akkor talán kedden lesz, de addigra elvileg már vége az akciónak. Neten leadom a rendelést, akkor kedden még az akciós áron dobják utánam?
Amúgy nem értem csak azért mert oem verzió miért ennyivel olcsóbba, az kitben járt egy gép mellé, fehér kartonba és rendesen becsomagolva, akkor pedig hogy lehet 100e ft-al kevesebb..
Amúgy más szerint is jó optika? -
watchfun
tag
Üdv topik,
vajon ez jó lenne 5d3-hoz? a kompatibiltást csak 5d2-vel (meg még egy pár más) adják meg, de a csati azonos...
-
spiky03
veterán
Szerintetek várható megint pénz visszatérítéses akció a Canon-nál? Vagy csak ez a 3 év garis akciójuk van/lesz?
Mert a 18-55-ös STM kit-es 700D már csak 200 ezer.
Mert ha ebből vissza jönnek a 16 ezer + 5% ha world kártyával fizetek az Ediginél az azért már mondhatni jó ár lenne érte, nem? -
bbkmachine
aktív tag
válasz
belovary #28532 üzenetére
Én a drágább gépeket mindig kifutáskor veszem meg, akkor a legolcsóbbak. Utána kis buktával el is lehet őket adni használtan. Pár tízezer bukót benyelek, de 100ezreket már nem tudok. Vázakat amúgy mindig újonnan veszek, obikat meg inkább használtan. Új obit csak olyanból veszek, amit tutira megtartok jó sokáig. A használt obikat meg adom-veszem, mindig az a cél önmagam felé, hogy ne bukjak az eladásukon. Így gyakorlatilag már egy tucat obit kipróbálhattam "tartósan". Van olyan, amit használtan kipróbáltam, eladtam, majd megvettem újonnan, mert annyira tetszett. Szépen elraktam magamnak és csak végszükség esetén adom el. Drága obit először mindig használtban veszek meg és ha beválik, jöhet egy zsír új. Ha nem tetszik, akkor megy tovább bukta nélkül. 17-55 2.8-nál áldottam az eszem, hogy használtan vettem meg, pedig simán azt hittem, hogy az lesz az egyik legzsírabb obi. Hát nem volt az. Gyorsan eladtam, mert nekem nem jött be.
Tudom, vannak tesztnapok és hasonlók, ahol ki lehetne próbálni sokféle obit, de ez nekem nem jött be. Kell az a pár hét 2együtt élés, amíg eldöntöm, hogy mit hoz nekem egy obi. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
_seth_ #28529 üzenetére
Nem is figyeltem, hogy elírtam. véletlen lehetett. Természetesen 79ezer az ár.
Már nagyon várom, még 1hét mire megjön. A fejemben már egy csomó téma van, amit fotózni akarok vele. Szerintem egy darabig most ez lesz a "fő" obim, kiszórakozom magam vele
Beltériknél érdekes lesz majd a vakuzás, még soha nem használtam nagylátó+vaku kombót, remélem mindent be tudok vele világítani. Ha nem, akkor vehetek egy segédvakut
-
_seth_
veterán
válasz
belovary #28532 üzenetére
Új cuccoknál ez mindig benne van... pl 60D-t megvettem használtan 120e forintért, raktam bele 5e expot, kapott egy markolatot ami 10e volt ebayről és továbbadtam a szettet 130e forintért pár hónappal később
Új cuccok vásárlásakor tuti a buktaBár.... vannak olyan eladók akik új ár felett adnak használtat
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28528 üzenetére
Jaaaa, akkor elírtad.
@_seth_ jól írja, mert egy 100ezerrel többet írtál, én meg azt hittem még egy obi van akkor még hozzá, vagy valami. Nem rossz ez így! Gratula hozzá! Irigykedem...
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28528 üzenetére
Ez csak 79e, egy kicsit megtoldottad elozoleg az arat
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28525 üzenetére
Szett? Milyen szett ennyiért? Bocsi, de nekem ez most így nem tiszta.
Csak kíváncsi vagyok, nem kukacoskodok.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
inteltunder #28510 üzenetére
Én amúgy a 10-18 szettet rendeltem, az 79ezer. Sajnos várni kell rá még egy hetet, de nekem a napellenző eléggé fontos, pláne ennyi pénzért. Nem is annyira az árnyékolás miatt, mert ezen a nagylátón kutyafüle amit árnyékolni tud, de nálam mindig rajta vannak a napellenzők az obikon, mert szerintem ez a legjobb védelem a koccanásos, "leverős" sérülések ellen. Régebben UV szűrővel "védekeztem", de valahogy nem szerettem. Meg az ugyan úgy nem véd a sarkos leütésektől.
[ Módosította: radi8tor ]
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
inteltunder #28516 üzenetére
Legközelebb okosabban csináld. Én az új fotós cuccaim 90%-át az Edigital-ban vettem, és minden esetben megrendeltem a neten (más műszaki cuccokat is így vettem tőlük). A bolt 10percre van tőlünk, a legtöbb esetben a megrendelés leadása után jön egy sms, hogy azonnal átvehető az üzletben, olyankor be is battyogok még aznap. Egyszer már szóvá tette az eladó, hogy miért rendeltem meg a cuccot, amikor tele a raktár vele? -Mert így vissza veszitek ha nem tetszik- mondtam és vigyorogtam. Félreértés ne essék, nem csinálok belőle sportot, hogy vissza viszem a cuccokat, de volt már rá példa. Laptopot vettem és nekem túl lassú volt a gép. Nem volt hibás, csak ennyit tudott a masina. Engem ez borzasztóan zavart így vissza kértem az árát. Nem kell indokolni, elég volt annyit mondanom, hogy nekem ez nem tetszik, mert lassú. Srác elindította, ő is konstatálta, hogy nem egy villám a gép. Lett volna csere lehetőség vagy szerviz is, de az eladó maga mondta, hogy nem érdemes vele kínlódni, ez a modell ezt tudja. Válasszak másikat, vagy kérjem vissza az árát. Jó fej módon mutatott pár igazán gyors gépet, de azok jóval drágábbak voltak. 2héten belül utalták is vissza a számlámra a pénzt. Nem vacakolnak, ők alkalmazottak, nem vevő "átbxsból" élnek. Legalábbis ez az üzlet korrekt. Mind a három srác. Az egyikük keni-vágja a fotós témát. Ezért is szeretek hozzájuk járni.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel:
Canon 70D Magic Lantern (alpha)
(#28521) *Ropi*: Én biztos vagyok benne, hogy a Yongnuo titkos terve, hogy lesöpörje a Sigma ART sorozatát a pályáról.
-
fattyu
veterán
válasz
Alx.Mercer #28518 üzenetére
vazz
45ért vettem a canon 35/2 használtan
Nem rossz obi. mfd környékén és végtelen környéken is lágyulóska. de normál tárgytávon teljesen szerethető. ha hozza amit a canon akkor azért ez bitang lesz. niftyfifty árában se apscre normál üveg. -
matyi012345
őstag
válasz
Alx.Mercer #28518 üzenetére
Ha ez értelmeset rajzol és nem lesznek fókuszgondok akkor a Canonnak el kell gondolkozni az árazáson.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Erre lehet, hogy befizetek:
-
watchfun
tag
Üdv topik,
70-200 f4 L vagy 24-105 f4 L obival használt valaki makró közgyűrűt, vagy ez "szentségtörés" kategória? Ha használható, hogyan befolyásolja a képminőséget (persze a fényveszteségen kívül)? Mennyire változik a közelpont a különböző szélességű gyűrűkkel?
-
inteltunder
tag
sajna boltba vettem, nu mindegy így jártam
-
ez a három napig bármiért visszaviheted dolog valamiért kiirthatlan az emberek fejéből, pedig nagyon régóta nincs.
hibás cuccot ha három napon belül visszavisz az ember, akkor kérheti az ár visszafizetését, a neten vásárolt dolgokat 14 napon belül indoklás nélkül vissza kell hogy vegyék. sőt ha a bolt jófej, visszavehet 3 napon belül akármit is, de erre semmi nem kötelezi. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Ha neten rendelted, akkor visszaküldheted. Utána meg megrendeled újra, olcsóbban.
-
Dr V
őstag
válasz
3 napon belül nem lehet visszavinni, h "nem tetszik"?
-
válasz
bbkmachine #28508 üzenetére
érdekes dolog ez, hogy a 85/1,8 mennyire közel van a használtpiaci árához, a 70-200 f4 IS meg mennyire távol
inteltunder: megvettem a 6d-t, utána egy vagy két héttel jött a pénzvisszafizetős akció, amivel visszakaptam volna ~50 pénzt
evvan.
-
inteltunder
tag
válasz
Alx.Mercer #28509 üzenetére
csodás, hogy rohadjanak meg, 2 napja vettem 83-ért
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #28508 üzenetére
-
bbkmachine
aktív tag
Edigital-ban minden canon obi akciós 4napig. Rendeltem is egy 10-18-at.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
_seth_ #28506 üzenetére
Ha olyan állítást (kalibrálást) kell elvégezni rajta, amit te nem tudsz otthon megoldani, akkor szerintem ugyanúgy érvényes rá a "garanciális javítás". Ha nem férne bele ebbe a kategóriába, mert ez valami plusz szolgáltatásnak minősül, akkor meg nyilván pénzt kérnének el érte.
-
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28504 üzenetére
És figyelembe véve, hogy csak állítanak rajta és valószínűleg alkatrész csere nem lesz, így is jár a +gari?
-
copass
veterán
válasz
Alx.Mercer #28504 üzenetére
én monitorral jártam így. 3év gar előtt 1 héttel betojt. bevittem, elvitték, ültek rajta 1 hónapot, lejárt a gar, aztán visszaadták javítva (pekkemre, mert ha javíthatatlan akkor levásárolhattam volna az eredeti árát!) és mivel fődarab (alaplap) csere volt 1 év gart kaptam az egészre.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
_seth_ #28503 üzenetére
Ennek hivatalosan így kell működnie. Én már telefonnal sokszor jártam szervizben és mindig meg lett hosszabbítva annyival a garanciaidő, ameddig a szervizben volt.
De a Canon garanciapapírján is szerepel, hogy mikor jelentetted be a hibát, mikor vették át a készüléket, mikor javították ki, mikor adták neked vissza és a legutolsó: "A jótállás új határideje" (Ide kell kerülnie a meghosszabbított garanciaidőnek)Idézet a Canon garanciapapírjáról:
"Meghosszabbodik a jótállási idő a kijavítási időnek azon részével, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudta rendeltetésszerűen használni." -
_seth_
veterán
válasz
Alx.Mercer #28501 üzenetére
Ez tuti, hogy így működik? És ezt valahova beírják maguktól, hogy x napig szerelték és ennyivel hosszabb a gari idő vagy nekem kell verni az asztalt érte?
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28489 üzenetére
Nem láttam, hogy kizárólag FT-ra gondolsz, bocsi. Csak azt szerettem volna írni, hogy ha nem is sokkal, de van jobb áron is. Az otthoni márkaszervizről inkább meg nem írnék, mert az egy rossz vicc! Oké, én jelenleg itt élek kint, de ha minden igaz már nem sokáig, és az biztos, hogy továbbra is innen fogok rendelni mindent. A mosógéptől, az obiig, mindent. Nem lesz itt kinti kártyám, nehézkes a szállítás? Annyi Magyar van már kint, hogy nem nehéz barátot, ismerőst találni, akivel le lehet tárgyalni, hogy figy, rendeld már ezt meg nekem, aztán valahogy eljut hozzám a cucc. Én is ezt nyomatom.
Vittem már haza kamerát, mosószert, fotós cuccokat, stb... Abszolút nem esik nehezemre segíteni. Sőt, volt garis gond is, illetve nem működött a kamera megfelelően, visszaküldtem, lóvé vissza, és máshonnan rendeltük meg újra. Igazad van abban, hogy otthonról azért bonyolultabb ez a megoldás, és egyszerűbb bemenni azt megvenni az üzletben. Főleg ha még sürgős is, akkor meg pláne.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest