Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• copass

veterán

válasz cesc #19335 üzenetére

az a baj a két obival hogy dupla súly, cígölni, cserélgetni. plusz az 55-250 közelpontja 1 méternél indul, ezt meg kell szokni, ezért jobb szerintem a 18-135, átfog mindent, a 250 már nagyon spéci vég, sport, madarászás ilyesmi. nekem ef 28-135 is usm-van, bőven jó az átfogása, annak ellenére hogy 28-on indul.

• _seth_

veterán

válasz cesc #19335 üzenetére

Videónál kb mind1, a 650D-től kezdve jó a videózás és az is csak STM obikkal, pl egy 650-750D + 18-55 vagy 18-135 STM obival. Persze lehet a 600D-vel is videózni de inkább csak manuális fókusszal ugyanakkor dslr videónál aki jobban ért hozzá úgyis csak manuál módban fókuszál.

A 18-55 és 55-250 arra jó, hogy 18-tól ami nagylátó le legyen fedve a tartomány 250-ig ami már telezoom. 55-250 pl jó portréra, épületfotóra is nem csak "közeli" obival jó valamint makróra is jobb mint a 18-55-ös.

Az 55-250 ott jó sportra ahol van fény, az ISII-es kevesebb fénnyel is beéri a jobb stabi miatt de azért így sem lesz egy 70-200 is 2.8-as obi belőle, de magasabb isoval esetleg egy állvánnyal támogatva már használható, ha van fény akkor pedig gond sincs.

Amit még ajánlanék hozzá az egy fix 50-es 1.8-as obi, ennek a képminősége jobb mint az előző kettőnek és kevesebb fénnyel is beéri de még rekeszelve pl 2,8-as blendére akkor is kevesebb fény kell neki és már egészen éles képet ad. Olcsó, pici, ha használtan veszed akkor pedig bukta nélkül tovább tudod adni később.

Nekem pl egy 24-105 jönne jól, kb azt a tartományt használom a legtöbbet.

Új hozzászólás Aktív témák