- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz Joci42 #23197 üzenetére
Win alá mennyi a 2GB? Megy vele.. Mennyi kéne igazából? 4-8GB.
Nem tudom mennyire lesz gördülékeny pl néhány megnyitott böngészőablaknál biztosan elzörög valahogy. De mondjuk 8-10 ablaknál ugye már a böngésző is megeszik 1-2GB ramot.
Ha paszíroltak volna minimum 4GB -ot a gépbe lecseréltem volna az asszony gépét én is, de így nem fogom. Tudom marketing duma így meg úgy, de szerintem 4GB akkor is kéne bele. Ha bővíthető lenne, más lenne a leányzó fekvése...
Tabletnek biztos jó, mert különben nem vennék sokan...
-
Joci42
tag
Sziasztok!
Nem régiben írtam ide és eldöntöttem, hogy egy n2930-as aspire e3-111-et veszek, de megakadt a szemem az asus t100-on. 115ezer lumia 635-tel együtt, ha eladom a telefont nagyjából ugyan oda lyukadok ki árban. Aggaszt, hogy csak 2gb ram van az asus-ban, de 8-10 óra az üzemideje akksiról. Hosszabb távon melyikkel járnék jobban?[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
válasz Moonline. #23191 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A V5-131 jó kis gép, ha van rá keret rakatsz bele rögtön még +2 GByte memóriát, később a HDD helyett veszel bele egy SSD-t és lesz egy pörgős gyors netbookod.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Mercutio_
félisten
válasz Moonline. #23191 üzenetére
Azt a lenovót szerintem felejtsd el, meg az összes droidos csodát, a V5-131 tökéletes.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j0zsef
tag
Sziasztok,
30-50e Ft keret, alapvető irodai felhasználásra keresek ajánlott netbookot. A hangsúly a WiFi megbízhatóságán van. Tudnátok ajánlani?
Olyan eladót is keresek egyébként, aki többet (5+) is tudna értékesíteni számomra, ha ilyesmiben tudtok tanácsot adni, nagyon megköszönöm![ Szerkesztve ]
I will not buy this record, it is scratched!
-
Moonline.
aktív tag
Hallo!
Kéne nekem valami jó kis netbook, amit tudok használni amikor hazautazok pár napra vidékre, vagy majd esetleg a karácsonyi szünetben hosszabb távra. Semmi extra, levelezés, youtube, böngészés, ilyenek. A legolcsóbbak fele nézelődtem, a Lenovo IdeaPad A10-et néztem, de valahogy óckodok egy kicsit tőle. Vajon fog kapni 5.0-ás droidot? Ettől 1-gyel feljebb az acereket nézegettem atom és celeron procikkal, de ahogy nézem a 65k körüli acerekben nagyon régi Atom van, valami 2009-es o.O. Itt akkor jobb lenne egy celeronos, de azokban meg tán 32 gigásak csak, nem tudom elé lenne-e. Jó lenne hosszabb távra egy ilyen kis dög. Van valakinek ezek körül valamelyik? Összeszerelési minőség milyen ezeknél? Jó lenne valami olyan amin nem akad meg az index főoldal vagy egy youtube vidi...
[ Szerkesztve ]
-
Xanyi
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről?
http://ipon.hu/webshop/product/asus_x200la_kx034d_feher/830277Érdemes megvenni karácsonyra vagy van jobb alternatíva?
11-14" méretü Windowsos gép kellene mindenképp.Ez érintőképernyős mint pl. az x200MA vagy ez sima?
Köszi!
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
3 netbook között nem tudok dönteni, ezért kérném a segítségeteket. Egy árfekvésű mind a 3, szerintetek hosszabb távra melyik éri meg? Konvertálás és egyéb hardver igényes feladatot nem végeznék rajta, csak netezésre/filmezésre lenne.
1. HP Pavilion DM1
2. Acer Aspire V5-131
3. ASUS X200Előre is köszönöm válaszaitokat!
-
atua
aktív tag
Sziasztok!
Én egy kiszolgált MSI Windet szeretnék lecserélni. A keret 125k, ki is néztem ezt, i3-3217U procival.
A kérdés, hogy van-e ennél jobb vétel, ha a 4GB RAM és gigabites LAN elvárt, és a legjobb teljesítményű új Acert akarom kapni ezért a pénzért?
Köszi!
-
beloadjoker
őstag
Hali!
tud valaki jobb alternatívát?
Tehát egy ilyet vennék használtan:
Lenovo x200 + ultrabase dock
4gb ram
120gb samsung ssd pm810
p8600 proci
Videokkártya: Mobile Intel(R) GMA 4500MHDmindezt 47ért tudnám megvenni, szerintetek van ebben az árban jobb ajánlat? tehát "erőben" ez alá nem mennék de ilyen árban tudnátok ajánlani hasonló gépet?
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Mercutio_
félisten
Droidost nem erőltetném.
Ha design is számít akkor acer 722/725 vagy V5-131/B115 utóbbiak erősebbek.
A mostani bay-trail atomokbol a 4-magosakkal érdemes foglalkozni, de azok is gyengébbek az 1007u Ivy alapú procikkal szerelt gépektől mivel azok 2 maggal hozzák azt a teljesítményt és a legtöbb program 1-2 magot használ.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
RBJ
addikt
válasz Vermilion69 #23177 üzenetére
max 100e
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Na döglődik az asszony 4 éves medion netbookja. Mondom vegyünk rendest méretű notit, neki nem kell az túl nagy.
Egyenlőre marad a netbook vonal amivel én nem voltam elszállva mert egy mini linux is csak nyögött rajta.
Milyen gépet ajánlottok op rendszer nélkülit? Vagy kicsit nagyobb méretűt? 15.6 túl nagy a babámnak.
Na gyorsan találtam egy omega netbook ot, furi nekem még, hogy android netbookon és az ára túl ólcsó.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
glugi
tag
Sziasztok!
Pár napja nyomogatok egy Acer TravelMate B115-M-et, eddig egész pozitív a lapos. Összehasonlítási alapom Lenovo E325 (Brazos E450) és E330 (Pentium B970) révén van. Ha van rá igény, akkor majd néhány mondatban részletesebben leírom a tapasztalataimat.
Szóval jelenleg meg vagyok vele elégedve, a vinyó picit hangosan kerreg, de tervben van egy SSD upgrade. A 2 hátsó usb kapu közel van egymáshoz, a zsanérok tartanak, F-J nyomásra picit süllyed a bill. Kíváncsi vagyok, hogy a passzív megoldás hosszú távon mit tud majd, tegnap Win7 update és YT/net közben 51 Celsius-t mutatott a HwInfo Portable. Amúgy hordozós gépnek és munkára/netre vettük, az akkuidő eddig meggyőző.
Doboza szerint N3530, de igazából N3540 van benne.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Na még ITT egy féle régebbi procis.
Az új nem rossz csak gyengébb. Miért? Mert 4 magon hozza a korábbi 2 magos teljesítményét. Hiába a 4 mag 1-2 év múlva kevésnek fogod érezni, meg már lehet most is... Bár feladat függő, mert ezek pedig jóval jobban spórolnak az akkuval.
-
mexel
veterán
Olvasgattam a topikot, páromnak a régi notija helyett kellene valami 12" körüli motyó. Tavaly elmaradt a vásárlás, akkor Acer Aspire V5-131 -et néztem ki Celeron U1007 procival. Most néztem, hogy az már nincs hanem az utódja a Celeron N2830. Ezekről itt azt olvasom hogy jóval gyengébb mint az U1007 volt. Lehet még valahol kapni vajon új U1007-es procis gépet?
Nme találok tesztet az N2830-ról, hol érezni hogy lassabb, vagy miért rossz? ( ez ha jól olvasom az atom utódja/átnevezése) -
Joci42
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? November vége, december körül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 90-100ezer forint nagyon maximum.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Irodai munka, filmezés, netezés és minimális PS (csak alap dolgok).
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! (nem elsődleges szempont, de idővel igen vagy most ha belefér a keretösszegbe.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 10"-13,3"
(8) Netbook tömege? Minél könnyebb (hurcolászva lesz, ezét az akku idő is fontos).
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mindegy.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 64GB-n elférek kényelmesen, min. 2GB RAM. Nem szeretnék bele.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Monitor kimenet, webkamera, ha lehet passzív hűtés és minél hosszabb akku idő.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Szerintem nem.
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) http://www.edigital.hu/Notebook/Acer_Aspire_E3-111-C1LY_notebook_barna-p416777.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Inkább új. -
válasz Mercutio_ #23169 üzenetére
Igazából pont egy nasra cserélem
Gigabit egyelőre még nem kell, csak 50mbites net van itthon, ha ezt ki tudja szolgálni szépen akkor már jó
Utorrenten kívül semmit nem akarok rajta futtatni
Az arm procis nas-nál gondolom erősebbA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Mercutio_
félisten
válasz enginev3.0 #23168 üzenetére
Ott a nem gigabites lan meg a régi rendszer és ki tudja milyen támogatás lehet gond esetleg. Ha fillérekért van jó lehet, de drágábban már jobban megéri egy NAS
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
arcszesz
aktív tag
válasz enginev3.0 #23166 üzenetére
Atom procis gépet lehetőleg ne vegyél, nagyon lassú.
De a kérdésedre válaszolva: kb. 10-15W -
Sziasztok
Tudom, hogy off, de mennyit fogyaszt átlagban egy netbook?
Speciel ez lenne a kiszemelt , a kijelző nem lenne bekapcsolva sosem
Tehát nagyjából hány Watt a fogyasztása?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Gloryan
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék a közel jövőben egy netbookot vásárolni így hát segítségért fordulok hozzátok
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésőbb jövő február.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150 ezer
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Játék, böngészés, filmezés.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Igen. Leginkább WoW-ra, 1366x768 felbontás mellett, minimum beállítással lehetőleg döccenőmentes játékmenetre. (esetleg egy két effekt közepesre állítva)
Sims 4 minimum beállítások mellett.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Lehetőleg ne legyen NoName gyártmány, legyen időtálló, a felhasználása miatt inkább a teljesítménye a fontosabb.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem, mert úgy se férne bele a keretbe. (Bár tudnék neki örülni)
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Kijelző mérete: Minél kisebb, maximum 11,6"- os méret.
Felbontás: 1366x768
Matthoz jobban ragaszkodnék, de nem kötelező.
(8) Netbook tömege?
Nem lényeges.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Lehetőleg operációs rendszer nélkül, de nem annyira fontos.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Minimum 160 GB HDD hely és 4 GB RAM. Optikai meghajtó nem kell.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webcam, kártyaolvasó.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Igen, játékok.
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
ACER TravelMate B113 NX.V7QEU.013.
Proci miatt néztem ki ezt és a benne lévő grafikus vezérlő miatt. Igazándiból Core i processzoros gépet szeretnék.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Lehetőleg új, mert részletre szeretném vásárolni.
-
Vermilion69
aktív tag
válasz Benőke #23155 üzenetére
Köszönöm a kifejtést, megfogadom a tanácsaidat!
A 13,3" még szerintem jó méretben számomra, ebből viszont az acer V3-371 típust találtam, i3 4030U, 4GB ram, intel hd 4400 és ebből van a többféle vinyó, még nem tudom, hogy 128ra elférnék-e, de ha nem, akkor gondolom a hibrid mellett döntsek.
A másik meg a 11,6" travelmate, az i5 procis 3337u.. hát nehéz döntés.. a nagyobb jobban tetszik bevallom, de nem tudom, hogy mennyivel lenne gyengébb.. a proci a travelben erősebb, de abban intel hd 4000 van, nem tudom, hogy a 4400 mennyivel jobb, ill a procinál is mekkora a különbség a kettő között.. árban a 371 kicsit olcsóbb.. -
beloadjoker
őstag
válasz Benőke #23162 üzenetére
A fene értem köszi az a baj hogy ez meg már kezd eltűnni a piacról gari n3lkül meg nemtudom hogy merjwk e venni félwk a hűtéstől...
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Benőke
őstag
válasz beloadjoker #23161 üzenetére
Ezért írtam, hogy ekkora méretben nem sok van. Sóval amit mutattál az idáig az egyetlen amit láttam.
Nagyobb gépekben inkább megszokott a cucc. -
beloadjoker
őstag
válasz Benőke #23160 üzenetére
értem köszi hogy írtál de nekem kell dedikált kártya is sajnos :/
lenovo thinkpad x220 i7 is jó lenne ha dedikált lenne benne :/Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Benőke
őstag
válasz beloadjoker #23156 üzenetére
Erős VGA -val együtt nehéz alternatívát találni. Erős procival akad sokféle, de azoknak is brutális hűtése és hangja van ha terheljük, ha ez VGA -val van súlyosbítva, akkor nem tudom mennyire halk és mennyire tud "hideg" maradni.
12,5" ban DELL XPS vagy Latitude -ben van i7 -el de VGA -ban gyengék. (Integrált Intel)
-
beloadjoker
őstag
Igen az alienware m11x de abban gyengébb a vidkari és már olyat sem tudok venni újonnan :-/
Azért néztem ezt mert kérhetem i7el meg norm 2 gigas vidkarival :-) ilyesmi kene csak ujonnan garival
-
NTonee
veterán
Ja, hogy sima i5-el is kérhető. Jellemző, egyből az xm procis konfigot vettem alapnak.
-
NTonee
veterán
Az alienware-nél van még ilyesmi gép, de azt ne felejtsd, hogy ezekbe brutális hűtés is kell(ene), ami egy ekkora gépen belül szerintem minimum kétséges.
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Amit kinéztem magamnak így y510p után az ez lenne:http://www.eurocom.com/ec/configure(2,228,0)ec
normális proci miatt és ami a legfontosabb normális vidkari miatt.
A kérdésem az lenne hogy tud valaki alternatívát? viszonylag erős proci kellene és dedikált vidkari! Ha esetleg tudtok ilyet légyszi írjatok!Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Benőke
őstag
válasz Vermilion69 #23154 üzenetére
A nagyobb kijelzőhöz nem tudok hozzászólni, neked kell eldönteni.
Méretileg nagyobb és nehezebb is. Fajlagosan olcsóbb...A 11,6" pedig kisebb könnyebb hurcibálni, ellenben dolgozni vele nehezebb mert kisebb a kijelző.
Felbontás jellemzően ua. Neked kell dönteni.Proci erőben, az számít, hogy mennyi időre veszed. Ha 2 év múlva eladod, és akkor sem kel a proc erő, akkor mindegy. Ha azért m2 év múlva is használni szeretnéd, akkor a mostani Atom procikat felejtsd is el. Fejlődtek, de nem minden téren jobbak.
i3 - i5 nem kérdés hogy jobbak.
A véleményem pedig az hogy a legjobbat vedd a keretért, vagy a feladatra leginkább megfelelőt. Az most mindegy, hogy új vagy használt. Ultrabook kialakítással vigyázni kell, mert alkatrészeket cserélgetni nem annyira lehet. HA nem igény, az nem baj, csak oda kell figyelni.SSD nem nagy kaland, mára nem számít extrém dolognak. HA belefér a keretbe és nem tárolsz nagy dolgokat, és elfésrz a 128G., akkor inkább ajánlott, pláne ha win -el dolgozol. A sok telepítéstől be tud lassulni az indulás ami idegtépő lehet.
Az SSD -s vinyók is jók, ugye akkor ha több adatot szeretnél tárolni, és csak a win indítása lesz gyors, meg a gyakran használt progiké, a többi meg mint előtte.Véleményem az hogy 11,6" i3 (i5 ha belefér), és SSD ill 8GB ram. De 4GB -al és Vinyóval is elzörög minden vagy B113 -ban cserélheted vagy bővítheted is.
Pontosan nem tudom mijaza multimédia, mert ugye az tág fogalom, de videóhoz vagy zenéhez elég az i3. sőt a penya is az Atom nem feltétlenül!!!I3 és i3 között is van különbség generáción belül is nem azon túl.
Példa képen i5 -t használtam egy jó ideig egy notiban, és elég volt, 3,5 évig nyúztam. Céges masina volt, jó volt az hogy i5 és nem valami gyengébb proci, mert 3 év múlva sok minden volt ami így is lassú volt már. Na persze nem home gép volt amin a web, a film és a zene meg szövegszerkesztő dominált.
A pénzedért kapható legerősebbet... Persze ha nem az akku idő a legfontosabb. -
Vermilion69
aktív tag
válasz Benőke #23153 üzenetére
Pont ezeket néztem én is, de most egy másik típuson is gondolkodok, melyiket javasolnád jobban?
Kicsit elgondolkodtam rajta, hogy nem-e lenne kicsi a 11,6"os, és most a 13,3"as is eléggé érdekel, ez matt is ha jól látom.. árban nagyon-nagyon max. a 150e-s keret, szóval az oldalon az első pár darab van képben.
Ebből is nem tudom, hogy melyik a jobb, az amelyikben van 8GB SSD is, vagy amiben csak 128GB SSD van.
De tényleg, van értelme ilyen erős gépet vennem napi használatra? Mondjuk nagyon jó lenne, ha pár évig kibírná.. nem szeretnék most sokáig másikat venni.. -
Benőke
őstag
válasz Vermilion69 #23152 üzenetére
-
Vermilion69
aktív tag
válasz NTonee #23148 üzenetére
Nem találtam már V5-131esből mattot, 1017U procisat és 4 gigásat úgy látszik a matt gépekből nem maradt, pedig ahhoz ragaszkodnék.. most úgy néz ki, hogy bővül a keret egy 140e körülre, csak nem tudom, hogy van-e értelme i3as vagy i5ös processzoros gépet néznem, úgy hogy nem akarok rajta játszani, csak multimédia, office és net..
-
risadj
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék laptopot vásárolni és a segítségetekre lenne szükségem. Általános felhasználásra lenne, én egy Dell Inspiron 3521-et néztem integrált videókártyával, de az igazat megvallva nem ismerem a jelenlegi piacot.
Főbb kritériumok:
- ára 100e+áfa maximum
- idő és értékálló (az ár függvényében persze)a segítséget előre is köszönöm!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Netbookot keresek!
a követelmények:
Intel Pentium vagy jobb, lehetőleg minimum 2 Ghz órajellel, integrált Intel videokártyával, 4 gb rammal. Fusson rajta Windows 7 32 bit, tehát driverek is legyenek hozzá.
Ezek már nem annyira fontosak, képes vagyok elengedni, de ha van, mégjobb: passzív hűtés, külső mikrofon dugasz, nem 100-as, hanem gigás lan port.
A kijelző az viszont fontos, hogy 11.6-nál ne legyen nagyobb, a minősége nem annyira fontos a monitornak.
Ja és ami nagyon fontos, legyen rajta teljes magyar billentyűzet. Vagy SSD-t fogok rakatni bele, vagy ha bírja a gyűrődést vinyója akkor marad.
Ja a legpreferáltabb márka az Asus, és érintőkijelző ne legyen rajta.
Nagyon köszi előre is a segítségeket!üdv, adika4444
-
NTonee
veterán
válasz Vermilion69 #23147 üzenetére
borzasztóan acer ellenes vagyok én is. És így mondom azt, hogy a V5-131 és a B113 teljesen jó. Mondjuk ha újat akarsz, akkor nem is nagyon van egyéb lehetőséged ebben az árban.
-
Vermilion69
aktív tag
Mercutio_: azért fontos a bill. mert 10 ujjas vakon írok, ahogy a gépírók és ahhoz nekem kell, hogy normál bill legyen, hagyományos elosztással.. szóval ez is ugyanolyan fontos, minthogy ne kelljen több kg-val rohangálnom minden nap az egyetemre.. de ahogy elnéztem elég sok gépecske van, aminek normál billentyűzete van, a kis mérete ellenére is..
Igen, azt tudom, hogy a 131 jó, az tudom, hogy viszi, azért írtam pont, hogy azonkívül.. már nem sok helyen lehet kapni az 1017U és a 4GB verziót matt képernyővel, szóval kell egy B terv is.
Arcszesz: Köszi, megnéztem őket, tényleg egész jóknak tűnnek... azt tudtam, hogy az N-es szériák gyengébbek, de hogy ennyire :/ amit kinéztem, az is egy N2930as procival rendelkezik, de letettem róla. A suliban van áramforrás a termekben, szóval nem kell fél napig akksiról mennie, max. 2-3 órát.
Egyik barátomat is megkértem, hogy mondjon nekem valami jót, de azonnal lebeszélt az Acerről én úgy tudom, hogy már azért jobbak mint régebben, de még mindig nagyon ellene van.
-
arcszesz
aktív tag
válasz Vermilion69 #23144 üzenetére
100 körül TravelMate nem rossz: [link]
N-es celeronnal szereltek lényegesen lassabbak, azt inkább csak akkor vegyél, ha a hosszabb akkus üzemidő elsődleges szempont. -
Mercutio_
félisten
válasz Vermilion69 #23144 üzenetére
Menj be egy MM+be, fogj egy normál billentyűt és tedd egy 11.6"-os netbook mellé aztán döntsd el, hogy mi a fontosabb....
A V5-131 röhögve viszi a fullhd videókat, azt már a C60-as brazos is roccenes nélkül viszi,
-
Vermilion69
aktív tag
100e keret körül milyen netbookot tudnátok még ajánlani a v5-131-en kívül? HD videókat is vigyen gond nélkül ha lehet, matt képernyő, ami fontos, hogy a billentyűzet az alap rendes billentyűzet legyen, ne legyen kisebb, sem máshol néhány billentyű... és 1,5 kg alatt, egyetemre vinném naponta és itthon is ezt használnám.. még mindig nem tudom, hogy melyik is lenne a legjobb..
-
Pferi
senior tag
válasz F4ther #23141 üzenetére
De igen. Viszont ha lehet akkor 4 gbyte rammal vegyetek.
Egyébként én internetezést, 720p-s filmek és sorozatok megnézését egy MSI ind U100-on intézek. Ha használtan és olcsón akarjátok megúszni, 30.000 körül egy ilyen is megoldás lehet.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Pferi
senior tag
válasz F4ther #23139 üzenetére
Szia!
Új gép esetén talán ez ami megfelel:
[link]
Sajnos Acer Aspire V5-131-et már nem nagyon lehet kapni újonnan, ár-értékben talán az volt a legjobb. Amit linkeltem az már az utódja.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
F4ther
tag
Üdv!
Elnézést hogy nem olvastam végig az eddigi hszeket, csak a kiemeltet, sajnos idő hiányában nem tudok én magam utána nézni
Anyám barátja Franciaországban dolgozik, és kéne neki egy netbook, csak netezni és filmezni, semmi másra, szóval az igények a minimálisak, mivel idősebbek (50+) és nem szeretném hogy valamire rádumálják őket, amire nincs szükségük
egyéb igények: vásárlás esedékes 3 héten belül
ár: minél kevesebb
hdd: 100gb körül jó lenne
oprendszer: nem kell előre telepített legyen (nem akarunk windowst vásárolni hozzá..)
megbízható használtról is lehet szóVálaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Benőke #23137 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat.
Egyelőre azt léptem meg, hogy a korábbi 2-ről 4-re való memóriabővítést most HDD>SSD váltás követte. Emellett Windows 7 Home Basic került a gépre. Ha be mer lassulni, akkor next step a Linux lesz. Live CD van, Így néha lehet vele ismerkedni.
Egy teljes netbookcsere húzósabb lenne.
Köszönöm még egyszer!
Mess with the best / Die like the rest
-
Benőke
őstag
W= és W7 között is hatalmas különbség lehet.
HA egy lassú gépre teszel Ultimate változatot, az dög lassú lesz.
Ellenben egy Home alatt meggyógyulhat a dolog...Vagy linux.
Ha egyik sem tetszik csak akkor érdemes új kütyün gondolkodni.
Ha nem féltek, akkor egy használt is szóba jöhet... -
Mercutio_
félisten
Én inkább dobnek bele +2GB ramot és w7 home premium 64bit
Ami az alairasomban van is azzal megy és csak a programok betöltése lassú , egyébként FB, YouTube, PDF - ek, mellette word doksik és böngészés megy szépen.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Cyrin
addikt
Xp-t már nem ajánlanék senkinek egy szakmai oldalon...
-
Tim82
félisten
Zorin OS? Könnyebb Linux-disztró, amit fel lehet skin-ezni akár Win 7-, akár XP-szerűre. Volt róla cikk is nemrég az IT Cafén.
Egyébként ha ilyen Asus Transformer-vonalon is nézelődsz, ott az lesz gond, hogy kb. az utóbbi egy évben terjedtek a Windows-os tablet/netbook hibridek, és kb. mindegyik Windows 8-at kapott, tudtommal nincsen rájuk visszamenőleges Win 7-támogatás. Esetleg ilyen Classic Shell vagy hasonló 3rd party app használatával Win 7-szerűre lehetne szabni a Win 8-at is.
Egyébként 2 GB RAM-mal és SSD-vel egy 32 bites Win 7-nek (mondjuk Home Premium-nak, nem az Ultimate-nek) azért decensen el kellene szaladgálnia egy AMD C60-as netbook-on, mint az Aspire One 725.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pferi
senior tag
Tedd fel az xp-t ès mondd azt neki hogy egy lebutitott Win7 verziò
-
Pferi
senior tag
Nekem egy MSI WIND U100-as netbook-on XP fut, most is arról írok, teljesen használható arra amire kell. 720p-s filmeket még épp elviszi, MS Office 97 tökéletesen megy rajta, internetre, torrentre letöltőgépnek nagyon jó, pedig gyengébb mint a te 725-öd.
Én adnék az XP-nek is egy esélyt.[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Próbáld ki a peppermint-et. Nálam az működik, és más hasonlóan szar gépekre is azt raktam. Egyszerű. Libre office legújabb 4.3-as verziója már jobban kezeli az ms dokumentumokat is, nyitja és menti is őket.
Van grafikus szoftver központ, ahol egy kattintás a telepítés, de ha bármi gond van a linuxos topikokban segítünk. -
Louro
őstag
Ötletnek jó. Bár egyszer az Uhunak nekiestünk, de egy program telepítése is kifogott rajtunk és fél óra múlva visszakönyörögte a Windowst. Szóval türelem kevés. Bár meggyőzhető jobb napjain
Linuxon van M$ Office? Ebből biztos nem engedne
-
Louro
őstag
Uh, sorry. Utólag néztem meg az első post-ot.
A kérdésekre a válaszok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül. De lehet karácsonyi ajándék lesz(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150k, de ha nagyon megéri, akkor 175-ig feltornászható.(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Internet, email, facebook, youtube és valamelyik M$ Office csomag. (Utóbbiból lehet a 2013-as, mert az van a céges gépén is.)(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Biztos, hogy nem.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
A minőség igazából nem számít. Nem kell Ferrari márka. Inkább megbízható teljesítményt nyújtson. Ha Chichaou a márkája, de nagyon jó tapasztalatok vannak, akkor egye fene.(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ár függvénye. Ha 130-ból megvan a netbook, akkor áldoznék rá valószínűleg.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
10". Felbontás legalább 720p legyen. Nem kell qHD feltétlenül. Nem grafikus az asszony.(8) Netbook tömege?
Minél könnyebb, annál jobb.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Ha adják, örülünk, ha nem , akkor megoldjuk.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai nem must have. Van külső. HDD-nak elég 250-500GB. RAM: Amennyi egy Win7-hez kell.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
1-2 USB nem árt ha van. Ha USB3, akkor az jó, mert külsők eszközök többsége már ilyen. Webkamera se a legfontosabb kritérium.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Chrome és esetleg Office lesz az idő 99%-ban futtatva rajta. Esetleg Calibre az eBook-hoz, de az nem egy bonyolult alkalmazás.(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nem csak netbook-ot, hanem az Asus Transformer-hez hasonló, levehető kijelzős verziót is néznénk.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Hát, ha új, egy kicsit megnyugtatná asszony lelkét. Szóval inkább új.Köszi
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Acer Aspire One 725-tel szenved asszony itthon. Most is mellettem és elgondolkodtunk erősen a cseréjén, mert annyira nem akar muzsikálni (Tudom, hogy Win7 helyett XP kellene, de ezt szokta meg és a nem kockáknak nehezebb a váltás.)
Két kérdés lenne:
1.: Olyan 150k-ig milyen netbook van, ami gyors is és legalább 1-2 évig használható maradhat. A cél oprendszer: Win7, nem akarom a Win8 felületével kínozni. Legfőbb felhasználási terület, emailezés, facebook és youtube. Tudom, alapszintű igények, de az Acer rendkívül lassú, pedig nem egy rossz gép.2.: Asus Transformer megoldása tetszik asszonynak. Mi ennek a típusnak a gyűjtőneve, már ha van? Miképp tudnék alternatívákra keresni? Itt is adott a keret, ha máris van pár javaslat, ötlet.
Köszönöm előre is a segítségeiteket.
-
Vermilion69
aktív tag
válasz legenda007 #23114 üzenetére
Szia,
Ha sikeres a win telepítés, és elkezded használni a gépet, leírnád majd, hogy milyen, mennyire gyors és, hogy bírja a hd videók lejátszását stb.? Én is egy ilyenen gondolkodok az N2930-as, 4 gb ramos verzión.
-
Mercutio_
félisten
válasz legenda007 #23120 üzenetére
Hm, most akkor pen-ről akarsz rendszert telepíteni?
Ha igen Formazd fat32-re és az ms direkt erre kiadott programjával hozasd létre a telepítő usb-t.
A password-os részt ne piszkáld.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
NTonee
veterán
válasz legenda007 #23121 üzenetére
a biosban nincs véletlenül olyan opció, hogy bootolás egyszeri módosítása/kényszerítése más eszközről? Asusban van ilyen, hátha ott is akad hasonló.
-
legenda007
aktív tag
válasz Mercutio_ #23118 üzenetére
szia!
NTFS volt a pendrive.
Nincs benne külön usb beállítás vagy nem találom, secure boot standard-on van, de ezt sem tudom állítani.
ebben menüben van olyan hogy set hdd pasword és set supervisor pasword, -ennyi amire rá lehet menni, de ekkor kódot kér.a hátértárakat a boot menüben sorba raktam, de f12-re csak a Hdd-t látja.
-
NTonee
veterán
válasz legenda007 #23117 üzenetére
másik pendrive-ot is próbálj ki, ha sehogy sem megy. Volt már olyan pendrive-om, amit nem látott az épp nálam lévő gép, másikkal meg vígan ment.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz legenda007 #23117 üzenetére
Pendrive fat32 vagy ntfs?
Biosban usb beállítások mire vannak téve?
Bootnál milyen lehetőségek vannak?
Illetve még a hattertárak sorrendjének (ha van ilyen lehetőség) is az USB legyen az első.Vagy ez ez valami régi xp/dos programhoz tartozó biztonsági usb-kulcs? Hm, lehet nemis fog menni w7 alatt,a program íróját kellene megkerdezni, esetleg a szamtek boltosok memoárjai topicban érdeklődni ők szoktak ilyenekbe belefutni.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Másik USB port?
-
Mercutio_
félisten
USB 2-t látja csak.
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok! Gyors segítség kellene. vettem egy Acer E3-111-t és a boot menüben nem láttja az USB kulcsot, csak a hdd-t. próbáltam win7 és win8.1 -t is.
bocsi ha rossz helyre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Bird
addikt
válasz Mercutio_ #23110 üzenetére
Róla lenne szó: [link]
A dedikált VGA kifejezetten a tetszik. Jó tudom nem egy nagy szám... Nekem irodai alkalmazások, filmnézés, netezés, egyszerűbb játékok a fő csapásirány. A kijelző már nem annyira tetszik... De ennyi rá a keret.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Bird
addikt
Általános használatra (net, multimedia, film stb.) az 1007U cerka is elég lehet?
A másik kiszemelt a 2117U Pentium lett volna, de tipikus magyar szokás szerint jött a hóforduló és most 10k-val drágább..:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Benőke
őstag
válasz t72killer #23106 üzenetére
Nem csak inteléknél, winfos alatt mindig is az volt és lesz is... Hiba adják ki a drivert win alá, ha egyszer magától nem települ, illetőleg ha vackok a driverek. Csak példa képen a DEll Latitude notimon a Dell és MS hathatós együttműködésének köszönhetően több 100MB -os Auio drivercsomagok telepítése után sem hajlandó semmilyen kimeneten hangot kiadni magából. Persze látszólag minden rendben csak éppen hang nem jön ki sem a hangszórón sem a fülesen...
-
sohard
csendes tag
Sziasztok! A régi Toshiba nb550d netbookom sajnos cserére szorul, Mit tudnátok helyette ajánlani? Ami az alábbi szempontok közül a legfontosabb lenne az hogy minél tovább üzemeljen akksiról (megszoktam a netezéssel 4-5 órás üzemidőt). Köszönöm a segítséget!
Jöjjenek a szempontok:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy hónapon belül.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150 000 Ft(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai munka, netezés, filmnézés, zenehallgatás(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
ha belefér a keretösszegbe, igen(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
10” de max 12”, ha lehet akkor matt, de igazából mindegy(8) Netbook tömege?
Nem lényeges.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Op rendszerrel(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Min 320 GB HDD vagySSD , és Min 2GB ram ( az esetleges későbbi ram bővítési lehetöség jó lenne, ha jól tudom vannak tipusok ahol nehézkes)(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Szerintem nem, de lásd a használatnál.(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Lenovo ThinkPad Edge E145, sajnos csak ezt találtam hosszú üzemidővel,ami mint fent is írtam, számomra a legfontosabb szempont. Örülnék, ha lenne egy kicsit nagyobb választék
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?Csak új.
Köszönöm!
-
t72killer
titán
válasz Benőke #23105 üzenetére
Hja, a driverkérdés komoly probléma inteléknél Sajnos pl az Ivy grafikákat már most foghíjasan támogaták (=legacy, bármit is jelentsen az...).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Benőke
őstag
válasz t72killer #23104 üzenetére
A max fogyasztása valóban kisebb kb fele, még is nem sokkal fogyaszt többet a 1017u mert nem megy folyton maxon, amit meg még is kell, azt hamarabb megcsinálja...
Nekem a kis gépen a C60 is elég szóval ez az új cerka is elég lesz bizonyos feladatokra. Csak ezek hamarabb elöregszenek... Ill reméljük azért lesz hozzá megfelelő driver támogatás nem úgy mint a korábbi Atom generációhoz.
-
t72killer
titán
válasz Benőke #23103 üzenetére
Teljesen elhiszem, h manapság általános felhasználásnál két erős mag többet ér, mint 4 gyengébb.
Pl masszív, soktabos böngészésre az ember első ránézésre azt mondaná, hogy jobb a 4 mag, de mi is van valójában? 20 tabból max 1db-on izzasztjuk jobban a procit (yútúb/egyéb videó v komolyabb java app).
Ahol a sok lúd disznót győzhet: tömörítés, képszerkesztés és hasonlók.
Személyszerint mégis a Bay Trail pentiumot választanám 10"-os eszközbe a fogyasztása miatt: kb feleannyit kér, mint az 1017U vagy a Brazos. (Najó, ha nyerek a lottón, akkor jöjjön a Core M )
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Benőke #23089 üzenetére
Meglepett 1 kicsit, de tleg egy szálon a régi proci jobb, multin az új - Cinebench 11.5 single, 64bit:
1017u: single: 0.6 / multi: 1.3
N2930: single: 0.4 / multi: 1.6
N3520: single: 0.4 / multi: 1.8Geekbench-ben uez a kép.
#23101: Ez a kategória nem a mindent lemosó teljesítményről szól. Ha annyira kell a kraft, akkor ULV Haswell, csak az erősen nem ez az árkategória. Tény, nem fog köröket futni a brazosra a 3520-as pentium, de azért egy szálon is ráver 30-40%-ot pl superpi-n (2465 vs 1658s, egyéb tesztet, amiben mind2 proci szerepel nem találtam).
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz t72killer #23100 üzenetére
Intel Pentium N3520 mellett az egész egy nagy pofon a sz@rnak... Mivel magonkénti teljesítmény gyenge, a Penya sem lett egy átütő, és egy tücsök pöcsnyivel gyorsabb a cerkánál. Hiába a 4 mag alig lesz gyorsabb a hétköznapokban. (Egyszerre kettő ) Kár pénzt kiadni egy E350 ről... Próbáld ki ha lehet, hogy meggyőz -e engem egy C60 AMD után nem győzött meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -50% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB QHD 2,5K Radeon 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest