Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brusi
csendes tag
válasz CHIPman #12099 üzenetére
Nem értelek, mit szeretnél kideríteni? Vagy talán azért drukkolsz, hogy ne menjen folyamatosan a lejátszás?? Egyet elhihetsz, nincs intel részvényem, sem hardver kereskedésem.
Ahogy írtam, a kép látszólag tökéletes. (De vannak hangok, miszerint a coreAVC avagy jolicloud trükköznek csak, és mindig aktuális terheléshez butítják a felbontást, míg mások szerint aktivál egy letiltott vga hd képességet. Ki ki döntse el melyik a szimpatikusabb, de a a lényeg, hogy igenis lejátszható konvertálás nélkül a full hd is.)
1 biztos, a 2gb memo rengeteget számít, és a 20gb ready boost sem hiszem hogy sokat hátráltat
-
CHIPman
nagyúr
-
brusi
csendes tag
válasz Chris Kiki #12078 üzenetére
Nem értem a problémátokat, vagy csak félreolvastam volna valamit hirtelen??
Nekem a HP mini 5102 hd kijelzővel simán kiadja a FULL HD jelet a külső monitorra D-SUB-on
A Media Player Klasszik és core AVC párosítás trükkel simán lejátsza a full hd-s filmeket külső monitoron akadás-mentesen, és látszólag jó felbontásban.
kérdés?
-
samgab
csendes tag
válasz evohermelin #12089 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget , valószínűleg a dell-t fogom választani, a jobb kijelző, és a nagyobb aksi szerintem megéri azt a + 5000-et.
12092: a két gép között vaciláltam, mert a szolgáltatás teljesen mindegy (mindkettő ugyanannyiba kerül és ahol lakom mindkettőnek ugyanolyan a lefedettsége, egyiknél sincs előfizetésem)
-
Chris Kiki
senior tag
válasz evohermelin #12094 üzenetére
Az árukeresőn biztosan jól írják, van olyan modell, de a kolléga a Vodásat linkelte és arra kérdezett rá.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
evohermelin
csendes tag
válasz Chris Kiki #12091 üzenetére
arukereso.hu-n néztem, ezek szerint rosszul írják ott.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Chris Kiki #12091 üzenetére
Igazad van, nem tudom, honnan szedtem a 2 GB ramot...
A vinyót nem én írtam ....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Chris Kiki
senior tag
válasz samgab #12088 üzenetére
Mivel a két gép paraméterei nagyjából megegyeznek, én a Dell-t választanám. Mondjuk nekem is Dell van, így lehet némi részrehajlással vádolni, de a számítástechnikai termékekben elismert márkának számít.
Valójában inkább az határozza meg a választást, hogy Neked melyik előfizetés éri meg jobban, a Vodáé vagy a T-jé.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Chris Kiki
senior tag
-
-
evohermelin
csendes tag
válasz samgab #12088 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. A Dell-nek jobb a konfigurációja: 2Gb ramja és 250Gb merevlemeze van, míg a samsungnak csak 1Gb ram és 160Gb merevlemeze, de utóbbinak jobb az aksija, úgyhogy tovább bírja. Egyébként árban, ha nem szolgáltatónál veszed, a Dell többe kerül.
A minőségbeli eltérésekről nem tudok semmit mondani, én is azt keresgélem, hogy a samsung jó-e. Egyelőre én magamnak a Samsungot választom egyrészt, mert nincs sok lóvém rá, másrészt meg jól jön az a 6 cellás akksi . -
samgab
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyi netbook+mobilnet vásárláson töröm a fejem, és nem tudok dönteni, ezért kérem a segítségeteket.
Szerintetek melyik netbook a jobb?
Samsung n150, vagy Dell 1012 HD ?Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz evohermelin #12085 üzenetére
1: Passz.
2: Ez így nem mérvadó, a full HD-s gépedet nem fogod magaddal hordozni.
3: De van, minőségbeli elsősorban.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
evohermelin
csendes tag
válasz CHIPman #12084 üzenetére
Értem, és ez az n145-ös mennyire tűrhető a kategóriájában? Néztem róla videókat, és elég jól fut rajta minden amire használnám. A HD videóknál már akadozik de ki akar HD filmet nézni egy ilyen kis monitoron, arra itt van a nagy full HD-s gépem nem igaz? Jól sejtem, hogy ebben az árkategóriában még nincs túl sok különbség a márkák között?
-
CHIPman
nagyúr
válasz evohermelin #12083 üzenetére
HP, Lenovo, Dell a jók. A többiről már találni rosszabb véleményeket is. Az N150-et meg már azért nem árulják, mert XP-vel tilos gépet árulni, ezért is jött az N145.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
evohermelin
csendes tag
válasz Bogyó bá' #12082 üzenetére
Ez tényleg jól néz ki, állítólag a filmek is jól mennek rajta, csak nem nagyon árulják már. Amit belinkeltél már ott sincsen nekik raktáron, csak fent maradt a reklámja gondolom.
Szégyenlem, de én még azt sem tudom, hogy netbookból melyik márkát kellene választani. Melyikek tartoznak a jók közé? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz evohermelin #12081 üzenetére
Nekem a munkahelyem vett augusztusban egy Samsung N150-et, na az - a saját korlátai mellett - nem rossz, nekem nagyon bevált! (Üzletkötő vagyok, egy prospektusos táska alján hordom a gépet, egy mobilnetes modemem van hozzá.)
Jogtiszta XP-vel volt akkor 84.900,- forint, 2 év garral. 6 cellás akksija van, TÉNYLEGES 6-6,5 órát bír egyhuzamban, erős-közepes fényerőn. Kijelzője matt, tehát nappal a szabadban sem tükröződik. 1,2 kg, nem nehéz. BlueTooth nincs benne, de azt egy - hardveraprón 400,- forintért vett - mini dugasszal pótoltam. Netezésre, Office-ra tökéletes, filmezni nem próbáltam még vele. Burkolata masszív, nem karcolódik. Nagyon jól van összerakva.
Ha jól látom, akkor ez csak az oprendszerben tér el, bár más a típusszáma.Na időközben találtam N150-et is, XP-vel, olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
evohermelin
csendes tag
Üdv!
Tudnátok segíteni? Netbookban gondolkozom max 80e Ft-ért. Netezésre, filmnézésre, és dokumentumok kezelésére, jegyzetelésre szeretném használni. Ahogy körbenéztem sok különbséget nem látok hardware-esen, de a tapasztaltabbak biztos tudják mit szabad és mit nem megvenni. Ja igen a méret nagyon számít mert hátizsákban szándékozom naponta 30-40km-t utaztatni A hosszú üzemidő szintén nem hátrány.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
upszilon
őstag
válasz Chris Kiki #12076 üzenetére
Lehethogy hardveres, de ha szoftveres (mondjuk rejtett BIOS opció) akkor sem tudnánk egykönnyen oldani a tiltást...
-
Chris Kiki
senior tag
válasz CHIPman #12077 üzenetére
Tessék itt az Intel GMA 3150 gyári specifikációja.
Persze mint bármin, ezen is változtathattak azóta. Ettől még a tiltás érvényben van, legfeljebb átdrótozták 1650*x-re, csak "elfelejtették" dokumentálni.[ Szerkesztve ]
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
CHIPman
nagyúr
válasz Chris Kiki #12076 üzenetére
Guglizz már rá. Kismillió fórumtémát lehet találni, ahol GMA3150-es netbookokkal és 1920x1**0 monitorokkal sírnak az emberek, hogy csak 1680x1050-et akar megjeleníteni.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Chris Kiki
senior tag
válasz upszilon #12075 üzenetére
Szerintem a feloldás nem oldható meg szoftverből. Ez egy hardveres tiltás lehet, be van drótozva nem tehetsz ellene semmit. Olyasmi, mint a processzorok szorzó zárja. Mint pl. a Core i7, ahol az EE változat szorzó zár nélküli, mégis ugyanarra a waferre készül mint mondjuk a 920-as, amely 20-as (21) zárral van gyártva. Tokozáskor meg úgy drótozzák ahogy akarják.
CHIPman
Értsd meg, hogy nem lehet! Le van tiltva. Menj fel az Intel honlapjára és látni fogod, hogy processzor függő a tiltás. Az N550-et még nem láttam a listában, elképzelehetö, hogy ott más max. felbontást drótoznak bele, tehát még lehet esélye akár a full HD-nak is.
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #12074 üzenetére
valóban meg tud jeleníteni, de nagyobbat nem
Már írtam, ez nem a tudás, hanem letiltás eredménye. Valószínűleg szoftverrel feloldható lenne, mint ahogyan anno a Sony DV-kameráknál a DV-in is feloldható volt. Ott sem az volt, hogy nem tudja, hanem a piaci szegmensbe való beleférést oldották meg ilyen durva módon. Gyaníthatóan itt is ez a szent cél lebeg a gyártók feje fölött. A gyanús inkább az, hogy kartellbe-tömörülve csinálják, mégsem járnak el az ezt vizsgáló hatóságok a dologban. Vajon hány ilyen lekorlátozás lehet még érvényben ezen a bolygón? A jónép azt hiszi, hogy éppen pont ott tart a fejlődés, de a valóság az, hogy gazdaságossági okokból nem gyártanak sokféle csippet, csak utólag (szoftveresen) csinálnak belőlük sokfélét.
-
CHIPman
nagyúr
Utánagugliztam a dolgoknak, 1680x1050-et valóban meg tud jeleníteni, de nagyobbat nem.
"there are two limitations ... windows 7 "starter" ... no external screens supportedsecond Intel limited N450 the maximum output (on hdmi is restricted to 1366×768) (1440×1050 for the analog vga out)....independed which OS is used..."
Egyre inkább úgy érzem, hogy egy Asus 1215N-nel lennének kielégítve az igényeim.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Chris Kiki #12072 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem a monitora?
bogyo112: Tudnál linkelni egy 1680*1050-es(vagy nagyobb) képet egy olyan programmal(akár élményindex), amin a proci is szerepel?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Zoli G
tag
Kérdeztem már, de hátha most sikerrel járok. Nem tud valaki Bp környékén Broadcom BCM70015 HD chip lelőhelyet?
-
Chris Kiki
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz CHIPman #12062 üzenetére
Az SSD meg nem adattárolásra való.
Arra őszintén kíváncsi vagyok, hogy mennyit sikerült elolvasnod pl. FleSs SSD-s cikkeiből, hogy ilyen kategorikus kijelentést teszel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Chris Kiki #12050 üzenetére
Ez tévedés. 1680x1050 képpontot tud megjeleníteni a Samsung N150-esem a külső monitoron (GMA 3150- N450)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ferrero3
csendes tag
válasz Paladin1492 #12065 üzenetére
Még nem rendeltem tőlük, csak itt találtam meg legolcsóbban az általam is keresett terméket
-
tag
-
ferrero3
csendes tag
válasz CHIPman #12062 üzenetére
Én is tervezem azt hogy majd SSD-t tegyek a netbookomba (asus 1215N), 32 GB pont elég az op. rendszernek + fontos programoknak aminet sűrűn használok.
Ezen kívül lesz egy 500 GB-os, 3.0-ás USB-vel ellátott WD külső 2,5ös vinyóm (az asus 1215N-en van 2db 3.0-ás USB is)Csak ezt így megvenni sem lesz olcsó, de majd lesz rá idővel keret, és nagyon meg fogja érni az árát
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz mhorvat #12060 üzenetére
Igazából nem értettem a gondolkodásmódodat, mert egy 32GB-os SD kártya 15-17k, ez alá nem fognak menni, mivel az SSD egyrészt gyorsabb is, másrészt meg nagyobb az előállítási költség. Az SSD meg nem adattárolásra való.
ferrero3: Ez így már jobban hangzik.[ Szerkesztve ]
-
ferrero3
csendes tag
Asus 1215N már van 134e-ért is !
http://www.pixinf.com/asus/146-asus-eee-pc-1215n-siv027m---121a39a39.htmlha lenne ennyi a zsebemben már rendelném is, de még kicsit kell hozzá tenni és remélem decemberben már a kezemben lesz
-
Krystal_s
addikt
válasz CHIPman #12056 üzenetére
szia, jaj az nagyon nagyon tetszene én csak "gyenge" 10"-ban láttam ezzel a külsővel. nem értem mi történt , miért nem adtak ki ebből is egy újabbat...vagy ,amíg nem kapható az újabb , miért álltak le ezzel. nagyon sok helyen érdeklődtem az országban és mindenhol mondták h igény lenne a fehéres színekre ,mert tavaly is mind elvitték, de most nincs
-
Krystal_s
addikt
srácok találtam egy újabb "áldozatot"
nemrég jelent meg és jelenleg az egyik legerősebb netbook-ként beszélnek róla.
Toshiba Satellite T210 - 3 színben létezik ( fekete,piros és szépséges fehér ) persze a változatosság kedvéért az országban eddig csak feketét találtam
de még az is nagyon szép, mert belül világos ezüst a bill. is.
PH cikk
Video
érdekes módon a csaj is fehéret választotta magának.
Video 2 -
Krystal_s
addikt
én is ezen gondolkoztam h most minek is nevezzem, amit szeretnék...mert vagy erős netbook ,vagy gyenge notebook. netezésre kellene, ahogy a legtöbb embernek is szerintem, de ahhoz már alap "nekem" a flash /youtube/ videók lejátszása is, amihez nem elég egy nagyon gyenge proci ,mert ilyen "tökéletesen" írták meg a flash playert és még nincs hozzá használható alternatíva. a másik a hdmi kimenet-ami szintén már elég alap lenne, bármennyire is mini a gép. képeket vagy akár videókat stb nézni egy nagyobb méretben...lcd tv...és az akksi. az alap 10"-osokba 3 cellás akksit tesznek, ami sztem manapság elég nevetséges. 2-3 óra üzemidő ,ami persze még annyi sincs meg. addig sem elég ,míg kiülök a teraszra.ha ezek még ilyen extrának számítanak, amit persze már 1-2 típus simán tud, akkor szomorú ,de 200-300ezeres gépet kéne vennünk, ami már egy elég erős notebook. 4gb+ ram 64bites rendszer. ez meg kicsit erős lenne alap dolgokhoz.
itt az a gond h kijött pl a lenovo s12 vagy az asus 1201, ami tökéletesen megfelelő lenne tudásra és színre /nekem/, csak eddig elfelejtették az utánpótlást. jah asus-nak van már csak kicsit külsőre is megváltozott.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Kedves rakal.
Először is, vegyük a mostani talán lefejlettebb, hazánkban újonnan is kapható netbookot, a Dell 1012 HD-t. Windows 7, N450, DDR2 és 250GB merevlemez. Na meg ott van bizony a Broadcom HD-gyorsító. Hol a teljesítmény? Sehol, egy netbook nem fog ION nélkül semmilyen említésre méltó teljesítményt nyújtani. Viszont "tudja" a HD-t(feltételezem, hogy te itt a filmezésre gondoltál, mint általában a HD szó hallatán az emberek).
Másodszor, az Intel megteheti azt, hogy egyszerű, pusztán marketing célokból fogja, és hopp, letiltja a full HD felbontás megjelenítésének lehetőségét. Ez nem a netbook hibája. A GMA950 még tudta netbookban is. Érdekes, nem? Továbbá ez elárulja, hogy mennyi utánaolvasással/hozzáértéssel írtad meg az idézet tárgyát képező hozzászólást.
Harmadszor, mondj nekem egy olyan subnotebookot, ami zsírúj, nem kerül 50 ezerrel többe egy hatcellás netbooknál, és megjeleníti a HD-t. Nincs? Nincs hát, mert az a kategória üres.
Negyedszer pedig, kihagytad a netbookok legfőbb, és legkelendőbb tulajdonságát, az üzemidőt. Ugyebár.[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Szerintem mindenkinek el kell döntenie:kis súlyú,hordozható ,olcsó kisteljesítményű netbookot,vagy teljes notebook értékű,kis méretű subnotebookot szeretne-e vásárolni.
Ez kardinális kérdés,akinek teljesítmény kell,az ne szenvelegjen azon,hogy a netbook nem tudja a HD-t etc.
Ilyenkor vagy nem nyűl zsebbe nyúl az ember,és nem kapja meg az adott szolgáltatást,vagy igen,és minden ok,nyilván ezek ipari/kereskedelmi kérdések.
Szóval az Inteles szabványok továbbra is élnek,nem is kicsit,nagyon... -
CHIPman
nagyúr
Én 1440*1050-ről tudok, de most elsősorban az érdekelne, hogy az upszilon által említett tiltás itt is érvényben van-e.
-
upszilon
őstag
Át lehet vinni, de a GMA3150 nem tud csak 1366*768-as jelet kiadni.
Pedig tudja, csak le van tiltva. És csak a netbookoknál. Például a nettoppoknál nincs letiltva.
-
CHIPman
nagyúr
válasz ferrero3 #12046 üzenetére
DSUB-on nem lehet átvinni fullHD-t?
"640x400px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280x1024px @85 Hz (160 MHz) and up to 2048x1536px @85 Hz (388 MHz)"[ Szerkesztve ]
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erről a netbookról mi a véleményetek?
Fehér kellene egy lány ismerősömnek. E-mailezni, képeket nézegetni - célra.
Van esetleg jobb full-fehér színű most a piacon?
Esetleg Eee PC 1018P ?
De ezt nem nagyon látom fehérben (árgépen)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Roland76
tag
válasz mhorvat #12022 üzenetére
Kicsit irigykedve olvastam mikre képes a S12-d és szomorúan konstatáltam, hogy mekkora különbségek is vannak az ION-os és VIA-s változatok között.
Alig egy hónapja vettem meg én is az S12-es Lenovo-t VIA U2250-es processzorral, 1 GByte rammal és S3 Chrome HC3 vga-val, de merjem azt mondani, hogy elhamarkodott döntés volt és kicsit megbántam?
Win XP home van rajta és meglepően lassúnak tűnik, hiába próbáltam a régi jó bevált xp-s trükkökkel optimalizálni. Igazából stabil, azzal nincs is gond, de néha indokolatlanul magasan hajtja a CPU-t. Mi több teljes képernyős youtube-ra sem windows alatt (firefox, ie, opera, chrome) nem képes, se Ubuntu Netbook eseten. Jolicloud-ra is kíváncsi lettem volna (Linux disztribució, kimondottan netbookhoz) de nem támogatja ezt a modellt. Érdekes mód, 720p-s HD-t elfogadható minőségben játsza (coreAVC)
Egyelőre annyi esélyt még kap, hogy veszek bele + 2 GB ramot. Hátha megtáltosodik, mert így 1-gyel, amiből 256 ramot lecsíp a vga elég lomha.
Tudom, hogy amire való, arra tökéletes, sőt amire kellett arra meg is felelt, de hogy egy netbook ne legyen képes flash alapú videót játszani, számomra kicsit érdekes. -
total90
veterán
Hello!
Nézegetem a netbookokat és találtam egy olyat, hogy Point of View 940 MOBii 10.2" LED Fekete,Atom N450/1GB/160GB/Cam/3Cell/2év... és ez kerek 200€. Most ez ennyire pocsék minőség, hogy ilyen belsővel csak ennyibe kerül?
Egyébként van néhány kiszemelt még, ezekről mi a véleményetek:
-Acer eMachine eM350-21G16ikk 10.1",Intel Atom N450/1GB/160GB/Cam/Linux
-Asus Eee PC 1001PX-WHI016X 10 white,Atom N450/1.66GHz/1GB/160GB/Cam/3Cell/WXPH
-Dell Inspiron Mini 1018 Atom N455/1GB/250GB...
-LENOVO IdeaPad S10-2, Atom N280 - 2957BRG+45K1609/1GB/250GB...Tehát ha azt nézzük a hardver igencsak hasonló mindben, de még is, melyiket érné megvenni pl. tartósság szempontjából? A gépek tudásával tisztában vagyok, azért sem akarok komolyabbat, mert arra már nem lenne szükségem... net, zene, film (nem HD meg hasonlók), office... erre elég.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Krystal_s
addikt
-
CHIPman
nagyúr
Mikor jönnek az N550-es gépek? Eddig az Acer D255-öt láttam, meg elvétve pár angol 1215N-t(vagy mi a neve). Továbbá érdekelne, hogy az N550+GMA3150 páros sem tud megjeleníteni fullHD-t?
-
klaczi
aktív tag
válasz mhorvat #12026 üzenetére
Vigyázz!! A gép kicsit lassucska! A miénk egy SSDvel lett tuningolva. A nejem imádja és az asztali géphez szinte soha nem nyúl mióta megvan.
Yutube erősen kérdéses full felbontásban!
Persze lehet rugózni azon, hogy nöies vagy sem, de kinyitva mindegyik unisex. Az számit mit tudunk vele tenni
Más![ Szerkesztve ]
-
-
Krystal_s
addikt
válasz mhorvat #12024 üzenetére
köszi az infót
én is 11-12"-ost szeretnék, de nagyon nehéz, mert igazán csajos kis gépek 10-esben vannak, csak sajnos annak a kijelzője már elég kicsi és keveset tudnak. /1gb ram, 3cella akksi, win7 starter/. főleg netezésre szeretném használni ,de fontos lenne a youtube videók akadásmentes lejátszása. és sajnos ahhoz picit erősebb netbook szükséges.
megértem h neked a letisztult ,matt, fémes külső jobban tetszik, mert az fiúknak valóban szép, csak már szomorú vagyok h a nőkre ritkábban gondolnak /itt mo-n/...és az a pár széria,ami tetszett az is megszűnt :\
azért köszi még egyszer , bízom benne h nekem is sikerül vmi kis gépet vennem. -
mhorvat
senior tag
Nem melegszik, a billentyűzeten sem érezni, a venti langyos levegőt nyom ki. Ellenben a winchester rezgését átveszi a klaviatúra, ami nem zavaró, csak néha feltűnik. Nem, ez nem fehér, fekete gépet vettem. Nagyon szép, letisztult, belülről semmi csicsa, kívülről is csak annyi, amennyi trendivé teszi (sajnos). Ugyanis én abszolút mattpárti és fémpárti vagyok, úgyszólván a régi ThinkPad design, ami igazán bejön, de olyat netbookban nem kapsz. 4-500.000 Ft-ért vannak nagyon szép szubnotii a Dellnek, HP-nak, Asus-nak, Sony-nak, amik tökéletes dizájnnal lettek megáldva, de az egyelőre még nem az én árkategóriám. Ez az S12-es arra jó, amire kitalálták: netezni, levelezni, office-t használni, cipelni ide-oda zsinór nélkül, alkalomadtán filmet nézni, ha nincs más megjelenítő.
Ez az utolsó szériás, ION-os, 2GB RAM-os. A YouTube HD videót 720P-ben teljes képernyőn akadás nélkül, az 1080P-t akadozva viszi. Ez különösebben nem bánt, hiszen egyáltalán filmet nem nagyon fogok rajta nézni, ha meg igen, azt sem fullHD-ban, hiszen a képernyő 1280x800-as. Egyébként jól teszed, hogy Te is 12" környékén nézegetsz, még ez is elég kicsi ahhoz, hogy könnyedén kezeld, de a szemed sem folyik ki 2-3 óra után sem. -
Krystal_s
addikt
válasz mhorvat #12022 üzenetére
jó neked , irigyellek én még nem tudtam venni semmit...bár gondolom a tiéd nem fehér (én azt szeretnék ). nekem az a kis minta nagyon is tetszene és az h szép fényes...
most sok márkánál ráálltak az undorítóóó matt-ra és a fémre jaah és a széép suzuki pirosra...biztos vmi nő ellenes tervezőket vettek fel :\
teszteken azt olvastam h nagyon melegszik pár órás használat után. te tapasztaltál ilyent ?
lehet h az csak a régebbiekre vonatkozott...2 féle van, a gyengébbik, amit 2009 év végén adtak ki és az erősebb ,amit 2010-ben. ha jól látom a tiéd az újabb, 2 gb ram-os
használd egészséggel ! -
mhorvat
senior tag
Nos, tegnap megérkezett Németországból a Lenovo S12-es (Atom, ION, 2GB ram). Nagyon fain, egyben van a gép, letisztult és még a fedlapon sem vészes a köröcskés minta (amitől rettegtem). Win7 Ultimate x86 Aeroval nagyon szépen megy rajta, a kijelző ragyogó, szép képe van. Bár dinamikatartománya nem olyan jó, mint egy asztali TFT-nek, de ha hozzászokik az ember szeme, fel sem tűnik. A LED háttérvilágítás igen erős, szobában bőven elég a fele fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
válasz upszilon #12004 üzenetére
Egyszerűen telítődött a piac, mivel nem túl régi a dolog a meglevők jó része még remekül működik. Soha többet nem lehet mégegyszer ilyen tömegű vásárlásra számítani mert már nem újdonság. Aki erre vágyott már megvette. Ez nem alsógatya ami tucatra van a szekrényben.
Majd, ha tönkremegy veszünk újat. Ha szerencsénk van minél később.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Mit mondanak a tapasztalások mire egy ilyen ide ér, mennyiről fog indulni kb.? 85-90k?
-
zsilinko
csendes tag
2010.11.14-én éjszaka Győr-Ménfőcsanakon a Muskátli panzióban eltűnt fekete IBM Thinkpad laptopom.
A számítógép már régi, így az értéke nem sok, viszont számomra nagyon fontos anyagok vannak rajta.
Magas áron visszavásárolnám, aki tud róla valamit, az kérem keressen!Bene Zsolt
003620/219-01-52
zsoltbene@gmail.com -
Zugi
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik (vagy várható esetleg most év végére) olyan netbook, ami 9"-os, Win7-es és Atom N450-es procija van?
-
yerico
senior tag
Csak egy kis személyes tapasztalat:
Vettem itt használtan egy Acer 751H-t 11,6" 1368x768-as felbontás és 1,33GHz D520-as Atom, 1 GB-RAM, 3 cellás akksi.Nekem nagyon bejön a gép. Van mellette asztali gépem, ami természetesen veri sebességben. Van céges notebookom, a klasszikus 3 kilós kiadás, ami a valóságban már a desktop replacement kategória. Ezek mellé kellett egy kicsi, hordozható, ami munkára is alkalmas, persze megszorításokkal. Win 7 van rajta, felment rá egy 2007-es Office. Word, Excel jól fut rajta, egy 20 oldalas word doksi szerkesztése pont ugyanolyan gyors, mint a céges notebookomon. Excel is szépen fut, nem okoz problémát. Netezéssel semmi gond, a monitor pont akkora felbontású, mint a mostani belépő szintű notebookoké. Filmeket (AVI) gond nélkül viszi, néha teljes képernyőn a kép belassul, de pár másodperc múlva magához tér. Egyszóval azt kaptam, amit kb. vártam tőle. Kaliberekkel jobban kihasználható gép, mint egy 10"-os verzió, főleg az LCD-t tekintve. A billentyűzet teljes méretű, jól használható.
Akksiidő ilyen terheléssel kb. 2,5 óra.Sajna ezt a kategóriát épp mostanában vezették ki a piacról. Használtan jó áron lehet ilyeneket kifogni, ajánlom őket. Egy hete még amazonról lehetett venni 210 fontért újonnan. (kb. 65K HUF) Erre jön még 40 font posta, úgy 75-80-ból meg lehet állítani. Szerintem megéri.
-
CHIPman
nagyúr
válasz ro_bert17 #12011 üzenetére
Valoban, de en nem erre gondoltam, hanem a 10"-osra, ami egy netbook kifordithato erintokepernyovel, es ha kiforditva osszecsukod, akkor egy vaskos tablet jon letre. Mobilxen van rola kep, csak ar nincs.
-
-=AtteS=-
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy netbook-ot, az igények nem túl nagyok. Webcamera legyen benne, lényegében böngészésre, netezésre lenne használva, esetleg filmnézésre. Kb. 100ezer körül gondoltam a max-ot, és nem szeretnék túl régi modellt. Tudtok valamit ajánlani? ( 10"-ban gondolkodtam, de ha esetleg valakinek van egy jobb ötlete, szivesen fogadom )
Előre is köszi!
-
CHIPman
nagyúr
A Dell mini tablet itthoni várható áráról tud valaki valamit? 130k alatt szerintem rá esne a választásom, főleg, ha esetleg van benne HD gyorsító.
Samsung N350 itthoni ára is érdekelne.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
rakal
senior tag
válasz Gergő_ #12003 üzenetére
Szia!
Csak ergonómiai szempontból írok:
Szerintem a 10 collos tablet már nagy,gyakorlatilag kezelhetetlen,pont a portabilitás vész el,szvsz az ideális méret a 7 coll tabletnél(gyakorlati tapasztalat),10 colltól felfelé már inkább netbook az idealis választás.
11.6 coll és felette pedig már jöhet a subnotebook/CULV. -
CHIPman
nagyúr
Az első N550-es fecskék? [link]
-
CHIPman
nagyúr
Éjjeli torrentezésnél úgy, hogy nincs hálózati áramon a gép, a net wifin keresztül jön, és a képernyő ki van kapcsolva, számolhatok olyan akksiidővel, mint a dokumentum-olvasós teszteknél? Kérdezhetném úgy is, hogy az olvasóprogram+képernyő vagy a torrentprogram+wifi fogyaszt többet?
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #12002 üzenetére
És ne cáfolj meg (...)
Eszem ágában sincs téged megcáfolni. Itt mindenki csak kinyilatkoztat, ahelyett, hogy beszélgetne, vagy urambocsá vitatkozna. Vitázni itt nemlehet, mert jön a moderátor és kitilt. Sőt, azzal fenyeget, hogy véglegesen tőrli a nickemet, ha vitatkozni merek. Úgyhogy én nem cáfollak akkor sem ha történetesen ordas baromságokat írnál össze itt. Írj nyugodtan amit csak akarsz. Hajrá!
(#12003) Gergő_ : nem nehéz belátni, hogy ez a játék arra megy ki, hogy vegyél még egy felesleges eszközt szám szerint a
Ezzel így, egy-az egyben egyetértek.
Egy tablet jó lenne, 10 colon, kapacitív kijelzővel, fullhd támogatással és hdmi-vel. Ezek a jellemzők valahogy sosem állnak együtt(nem véletlen), pedig csak egy megfelelő ARM proci és kapacitív kijelző kéne, meg végre ráforrasztani azt a nyamvadt csatlakozót.
És ezzel is egyetértek! Mesterkélt nagyon a piac. Irányítani akarja a vevőket. De lám, téged és engem nem sikerül nekeik irányítani.
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
válasz upszilon #12001 üzenetére
Nem fanyalgok, de nem nehéz belátni, hogy ez a játék arra megy ki, hogy vegyél még egy felesleges eszközt szám szerint a harmadikat, esetleg másodikat. (notebook-netbook- táblét ) Aztán majd jönnek a 10 colos ebook olvasók. Persze az már egy valódi elágazás, eink kijelzővel tényleg csak olvasni érdemes, de azt nagyon.
Azokat az embereket nem nagyon tudom sajnálni, akik egy X200 tablet árából IPadet vesznek 5 eszköznek, márkahűségükre hivatkozva.Egy tablet jó lenne, 10 colon, kapacitív kijelzővel, fullhd támogatással és hdmi-vel. Ezek a jellemzők valahogy sosem állnak együtt(nem véletlen), pedig csak egy megfelelő ARM proci és kapacitív kijelző kéne, meg végre ráforrasztani azt a nyamvadt csatlakozót.
-
CHIPman
nagyúr
válasz upszilon #12001 üzenetére
Csak tapasztald meg. Az Android a legjobb mobil oprendszer netezésre, de csak megfelelő hardverrel(minimum 384MB RAM, különben kockásodik), és a rengeteg lehetőség mellett is korlátozott lehetőségekkel bír egy PC-hez képest. És ne cáfolj meg, mert ez tapasztalat.
más:
Éjjeli torrentezésnél úgy, hogy nincs hálózati áramon a gép, a net wifin keresztül jön, és a képernyő ki van kapcsolva, számolhatok olyan akksiidővel, mint a dokumentum-olvasós teszteknél? Kérdezhetném úgy is, hogy az olvasóprogram+képernyő vagy a torrentprogram+wifi fogyaszt többet?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest