- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci42
tag
válasz Mercutio_ #23264 üzenetére
Én egy Asus x200-as notit használok 4 gb rammal, n2920-as procival. Tavaly vettem 75.000 forintba fájt windows nélkül. Win 8.1 64bit-tel használom és a gyári HDD-vel tökéletesen fut, 20 másodperc alatt bootol maximum (még sose mértem, de gyors). Egyszer sem találkoztam lefagyással és társaival, pedig van, hogy megy Youtube, Facebook és mellettük kb. 6-7 böngésző lap anyag gyűjtéshez a képernyő egyik oldalán és mellette meg powerpoint, a háttérben skype és torrent. Erről szoktam prezentálni prezivel vagy office 2013-mal, sok animációt és áttűnést használok és nem gondolkozik váltásnál és nem is fagy le (előadói módban is rendesen jelzi, hogy mi következik, akadás nélkül). Nem azt mondom, hogy jobban megérte, mint a fentebb linkelt használt üzletiek, de szerintem arra a felhasználásra egy ilyen is elég. Akksiről wifivel közepes fényerővel kb 4-5 óra között megy. Ebben nem vagyok biztos, de az open office meg tudja nyitni a microsoft office-os fájokat is, szóval akár egy linux is lehet windows alternatíva. Nem akarok senkit meggyőzni, hogy ilyen vagy ehhez hasonló gépet vegyen, csak leírtam a véleményem és a tapasztalataimat.
Diákok és tanárok ingyen letölthetik az Office 365-öt, csak regisztrálni kell az edu vagy a tiszta szoftver oldalán valahol.
-
Joci42
tag
válasz #81562624 #23228 üzenetére
Ugyan ilyen laptopom van csak egy fokkal gyengébb procival (n2920). Nem szokott lefagyni nekem, még akkor sem ha sok böngésző ablakot megnyitok és mellé még megy a torrent és egy power point/word (tanuláshoz használom). Az akksi idő nem fényes, minimum fényerőn wifivel kb 4-5 óra közé tenném maximum (windows 8.1-gyel használom). Ara figyelj, hogy memória alaplapra forrasztott és a HDD-t nem bővítheted otthon garanciavesztés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Joci42
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. A kettő netbook közül melyiket válasszam? Acer Aspire E3-111 vagy Asus x200ma? Akksiről melyik bírhatja tovább? -
Joci42
tag
Sziasztok!
Nem régiben írtam ide és eldöntöttem, hogy egy n2930-as aspire e3-111-et veszek, de megakadt a szemem az asus t100-on. 115ezer lumia 635-tel együtt, ha eladom a telefont nagyjából ugyan oda lyukadok ki árban. Aggaszt, hogy csak 2gb ram van az asus-ban, de 8-10 óra az üzemideje akksiról. Hosszabb távon melyikkel járnék jobban?[ Szerkesztve ]
-
Joci42
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? November vége, december körül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 90-100ezer forint nagyon maximum.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Irodai munka, filmezés, netezés és minimális PS (csak alap dolgok).
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mindkettő.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! (nem elsődleges szempont, de idővel igen vagy most ha belefér a keretösszegbe.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 10"-13,3"
(8) Netbook tömege? Minél könnyebb (hurcolászva lesz, ezét az akku idő is fontos).
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mindegy.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 64GB-n elférek kényelmesen, min. 2GB RAM. Nem szeretnék bele.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Monitor kimenet, webkamera, ha lehet passzív hűtés és minél hosszabb akku idő.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Szerintem nem.
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) http://www.edigital.hu/Notebook/Acer_Aspire_E3-111-C1LY_notebook_barna-p416777.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Inkább új.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest