- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz #00784640 #23398 üzenetére
Nem tudom 11.6"-ban letezik-e IPS, esetleg a 2 in 1 megoldások között nézz szét.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dsjk
csendes tag
válasz tunuzaba #23390 üzenetére
Hali!
Nézegetek közben azért másfajtákat is, és egy nagyon érdekes dolgot tapasztaltam.
Asus x302-est nézegettem(bár az 13.3-as) a hülye nem vagyok boltban, és tök megörültem, mert sehol nem láttam rajta szellőző nyílást. SSD-vel volt alapból, ezért mondom magamnak, hogy VAUU, i3-5010U procival full passzív gép. Azért rátenyereltem, hogy mennyire melegedhet, hát nem zúgást/mozgást érzek belülről! Aztán azt tapasztalom, hogy a billentyűk között áramlik a levegő.
A tiéd ugye akkor tényleg teljesen passzív?[ Szerkesztve ]
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
Indirana
újonc
Filmnézésre, kevés munkára és kevés régebbi játékra, hosszútávra.
Melyik a (relatív)masszívabb, strapabíróbb ?DELL Inspiron 5558-180725 fehér notebook(15,6"/Core i3/4GB/500GB/GT920 2GB/Windows 8.1)
HEWLETT PACKARD Pavilion 15-P050SH notebook J2T40EAW (15,6"/Core i3/4GB/500GB/Windows 8.1)Véleményeket szeretnék.
-
NTonee
veterán
válasz duvnjak #23391 üzenetére
Eltévedtél! Te notebookot szeretnél, ez pedig a NETbook topic. Itt tedd fel a kérdésedet.
-
duvnjak
újonc
Sziasztok !
Minél előbb szeretnék egy új laptopot venni.
(1) Pár nap-1 hét
(2) 120 000-150 000 huf körül
(3) suli, programozás, játék, film nézés,
(4) az elmúlt évek játékai szaggatás nélkül fussanak (nem feltétlen "high" módban), a mostanában kijövő játékok pl. (Mass Effect Andromeda, Mafia 3 valamelyike viszonylagos elfutása sem jelentene hátrányt)
(5) 15,6"
(6) körülbelül hetente 2-szer lenne hordózva
(7) operációs rendszer nem szükséges, azt megtudom oldani
(8) tárhely mérete legalább 500 HDD, RAM mérete 4GB kezdetben, bővíthető lehetőséggel
(9) HDMI-t használnám
(10) új gépben gondolkodomegyelőre kinéztem két különböző modellt, erre szeretnék tőletek egy "szakmai" véleményt kérni, illetve ha egyéb hasonló modellt ajánlotok azt is megfogadnám
a két modell: LENOVO 80E301AVHV és Toshiba Satellite L50-B-2CV
Köszönettel: Duvnjak
-
tunuzaba
csendes tag
Köszönöm szépen! Neked hasonló jókat kívánok új netbookoddal!
Igazából azért vettem ezt a konfigurációt, mert nekem kicsi kellett (1.5kg alatt és 11.6 inch körül), feltétlenül újat akartam, kicsit strapabíróbbat (mert főleg utazás közben lesz használva, nem kanapén) és kritikus szempont volt a jó akkumulátoridő, hiszen sokszor 7-8 órákat repülök. Ez utóbbi a passzív hűtés és a pótlólagos ssd csere, valamint természetesen a gyárilag nagyobb akksi miatt a Travelmate-nél egész jól alakult.
A 8 Giga RAM csak azért ment bele, hogy ne később kelljen szétszedetnem, ahogy írtam, enni nem kér. A belső vincsit valahogy úgy éreztem, hogy a géphez tartozik, ezért "mentettem meg" külső meghajtóként. Ezek dobtak ugyan az áron és nem feltétlenül lettek vola szükségesek, de egy lépésben ki akartam pipálni a dolgot. (Persze a laptoptáskát/tokot elfelejtettem, így azt a héten pótolom ).
[ Szerkesztve ]
-
tunuzaba
csendes tag
Elnézést a késői válaszért, csak most kerültem gép elé.
Sajnos én nem vagyok nagy mágus, "természetesen" WIN 8.1est használok. Nagyon hasít a gép, passzív a hűtése, nem melegszik semmi csak a mobilnet stickje. Teljesen hangtalan. A billentyűzet is jónak néz ki és én már hozzászoktam, hogy ennél is kisebben gépelek, pedig hatalmas kezem van, de igaz csak két ujjal írok. Játszottam, neteztem vele és 7 órát könnyedén bírt. Mikor meguntam még másfél órát jelzett a gép.
Végül neten kellett megrendelnem a gépet, mert nem volt csak a nagykerben, de 2 nap alatt eljutott hozzám az átalakításokkal együtt is. A bolt on-line chatjén segített egy úr, aki utána felhívott és nagyon sokat segített, amit ezúton is köszönök neki. Megbeszéltünk minden részletet, kiszámoltuk a dolgokat.
A travelmate és az Aspire között egy pár különbség van, talán az akksi, a "vízálló" billentyűzet, masszívabb ház, de biztos van aki jobban tudja, mint én. Az alapgép 130e oprendszerrel.
A végső ár: több lett, mint amit eredetileg gondoltam, 190ben állt meg munkadíjjal, kiszállítással, RAM cserével, SSD cserével, gyári belső vinyó külső tokba tételével, Windowsal, és kaptam egy 16 Gb-os "újraindító pendrive-ot is hozzá". Persze ennyiért már lehet más alternatívát is kapni, de én megelőlegeztem a bizalmat a kis Travelmate-nak és remélem, jó útitársam lesz kb fél évtizeden keresztül.
Hosszú távú tapasztalataim persze még nincsenek, de eddig nagyon tetszik a gép.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz codmester #23384 üzenetére
te tudod, de én még az új géphez járó 24hó gari miatt sem gondolnám meg magam. Főleg, hogy ha használt gépekkel foglalkozó boltban veszed, akkor többnyire 6hó garit is jár a 2560p-re, ha meg a számla a gond, még azt is kapsz hozzá.
Ha így is kizárólag új jöhet szóba, akkor azon az x200ma gépen kívül nincs más lehetőséged. Még a hasonló acerek is drágábbak egy tízessel. Viszont 70ért csak a N2830-as verzió van, ami 2magos. -
Pferi
senior tag
válasz codmester #23381 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Egy használt Elitebook 2560p-vel jobban járnál. Az abban lévő i5 2520m processzor SOKKAL erősebb min ezek a Celeron processzorok, és nagyon jól bővítheted később. Processzort cserélhetsz benne erősebbre, az odd helyére berakhatsz egy ssd-t is.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
NTonee
veterán
válasz codmester #23381 üzenetére
őszintén? Használt, felújított HP EliteBook 2560p-t lehet találni ennyiért, én azt venném. Nagyobb (12,5") és vastagabb ugyan, de jó minőségű, strapabíró cucc és lényegesen erősebb is.
Ennyiért túl sok lehetőséged nincs. Garanciás, de használt Acer Aspire V3-112P is van hardveraprón, az pont baytrail-es N2940 4magos, 4gb ram és ez legalább még bővíthető is (8gb-ig), ha nagyon kell, bár túl sok értelme nem biztos, hogy van. Ez a gép majdnem ugyanaz, mint amit gondolom a hardverapróról néztél ki. Az 200MA-KX056D, ha jól sejtem.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz codmester #23377 üzenetére
X200CA?
a burkolat elég gáz, 2, vagy 4gb memória integrálva van az alaplapon, nem lehet bővíteni. Az 1007U procis, 2gb ramos verzió volt nálam. Nem dobtam le a hajamat a teljesítménytől, de nem is volt borzasztó. A gyári 500-as seagate hdd meglepően fürge. A 2gb ram viszont szerintem kevés. -
codmester
tag
Sziasztok! Az Asus x200-ról mi a véleményetek?
-
dsjk
csendes tag
válasz tunuzaba #23374 üzenetére
Szervusz!
Remélem megengedsz pár kérdést, mivel én is szemezek ilyennel.
Milyen oprendszert használsz rajta? Ha linuxot, akkor működik minden Fn+ kombináció?
Esetleg láttál a boltban es1-131 típusú Aspire-t?
Csak mert nem tudom, hogy mi lehet a különbség a travelmate b116 és e között, mikor ugyanaz a beltartalom.
És végül valóban teljesen passzív hűtésű a gép?Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
tunuzaba
csendes tag
Megvettem a Pentiumos Travelmate B116ost. RAMot 8GB-ra cseréltettem, meghajtónak egy 120GB-os SSD-t rakattam bele, az eredeti 500GB-osat tokba tetettem külső winchesternek.
-
törölt tag
válasz tunuzaba #23372 üzenetére
Én is imádom a netbookokat. Szeretek nosztalgiázni is. Nekem nem jönnek be ezek az érintőképernyős számítógépek. A mindent mindennel szinkronizálás sem szimpatikus. Tudnék még pár dolgot mondani, de így is off.
ON: Én valamelyik TravelMate-et venném (B113 vagy B116). Talán egy Dell lenne a legjobb, de rohadt drágák. -
tunuzaba
csendes tag
válasz csaba1203 #23366 üzenetére
Köszönöm a választ, utóbbi napokban én is Pentium felé mozdultam el. Lehet, holnap megnézem Budaörsön élőben.
Carrick16! Igen, nekem tényleg netbook kell , kicsit old school tudom, de nekem nagyon bevált. Újat szeretnék venni mindenképpen, mert 4-5 évig nem igazán szeretném lecserélni. A végére már nagyon gáz lesz, tudom, de akkor is. Köszi a válaszért Neked is!
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz #81562624 #23367 üzenetére
Nekem felesleges lenne. Alap dolgokra a mostani is elég csak már a 3.évét tapossa.
Hibátlanul megy ez már a 3. Acer notebook-om így maradok a márka mellett hiába szidja akárki nekem bevált a márka. Azért,mert nem fémházas nem fogok 30-40 ezerrel többet adni egy notebook-ért. -
törölt tag
Valami használt üzleti subnootebook szerűség lenne jó nektek, ha minőséget akartok. Érdeklődjetek a notebook topikban.
Ezek a mostani netbookok nem a minőségről híresek, inkább az energiatakarékosságról. -
csaba1203
addikt
válasz tunuzaba #23365 üzenetére
Én is hasonlóan hozzád csere előtt állok. Egy Aspire One 725-öt küldenék nyugdíjba.
Nézegettem a Travelmate-ket is.Az általad kinézett típusok közül picivel az N3700 Pentium a jobb választás.
Ha játszanál is vele,akkor főképpen. A processzor is jobban skálázodik és a grafikus rész is picit nagyobb teljesítményű. Ami még nagyon jó, hogy passzív hűtéssel rendelkeznek vagyis teljesen zajtalanok. Tapasztalat nincs vele kapcsolatban nagyon mert elég új modellekről van szó szerintem de ebben a fórumtársak is megerősítenek majd. -
tunuzaba
csendes tag
válasz #81562624 #23364 üzenetére
2013 körül már temették egyszer a netbookokat. Tény, hogy nem nagyon nagy a választék.
Nekem a tablet egyszerűen nem jó arra, amire a netbookomat használom. Kell a (jó minőségű!) billentyűzet és a nagyobb háttértár is (a felhő nem játszik).
A 2:1 gépek sem nagyon tetszenek, nekem az tablet méretben (10 inchnél nagyobb) már túl nagy lenne, dolgozni meg kicsi. Nagyobb notebookot nem szívesen hurcolászok, így is egy bőröndben van az életművem egy-egy világvégi konferencia, kiküldetés idején.
Ezért is néztem ki a Travelmate-t, jó lenne, ha írna valaki, akinek van tapasztalata vele. Kiváncsi lennék a billentyűzet minőségére, illetve, hogy processzorban mit ajánl a fentebb megjelölt három közül.
(Játék másodlagos, nem GTA-zni akarok vele fullban, olyan játékokat használok, amik kb. 10 éve jöttek ki, hardcore stratégiákat, illetve pár újabb, de kisebb erőforrásigényű indie/flash játékot.)
Mindenesetre köszönöm szépen a választ!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én úgy gondolom, hogy a netbookok már kimennek lassan a divatból, köszönhetően a táblagépek elterjedésének. Ajánlani nem nagyon tudnék nektek semmit. Nincs olyan nagyon sok választási lehetőség az újak közül, úgyhogy abból a kevésből válasszátok a számotokra tetsző darabot.
Azt előrebocsátom, hogy játékra nem alkalmas egyik sem. Netezés, office, skype, zene, film még oké. -
tunuzaba
csendes tag
Az előző kérdésemhez kitöltöttem én is a kérdőívet.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Két héten belül(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150 ezer + a RAM kibővítés + programok (OS, MS Office)(3) Felhasználási kör?
Böngészés, levelezés, skype, néha YT, egyszerűbb játékok alkalomszerűen(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Mindkettő(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Gondolkodom rajta, hogy tetetnék bele egy 256 GB-os SSD-t és külső winchesteren (0.5 - 1 T) tárolnám a nagyobb dolgokat. Persze ez extra költség.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt jobb lenne 11.6 tűnik ideálisnak.(8) Netbook tömege?
1.5 kg alatt jó lenne.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
WIN 8.1-et szeretnék feltelepítve, mert olcsóbb mint ha külön veszem, akkor drágább. A Win 10-essel várnék még, hogy milyenek lesznek vele a tapasztalatok.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Vagy belső 0.5 T vagy 256 GB-os SSD és külső winchester. RAM: minimum 4GB de szeretném 8 GB-ra fejleszteni, már megvételkor. (Enni nem kér, max nem használom ki.)(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Kamera a skype-ozáshoz, de a minőség lényegében mindegy.(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem igazán.(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot!
Acer Travelmate 113 vagy 116 az Acer shopból.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Újat szeretnék. -
kkoornel
csendes tag
Sziasztok,
NETbook vásárlásban kérnék tanácsot, Egy hosszabb utazás elött állunk, az utra kellene egy jó gép, lehetőleg olyan ami eléggé jól birja töltés nélkül(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésöbb idén össze(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
170e a max keret(3) Felhasználási kör?
Internet, email skype, és fényképeket tárolnék rajta, amiket nem ott szerkeztenék,(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
50-50(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
SSD jó lenne(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
(8) Netbook tömege?
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
SSD jo lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy nem a nagyobb tárhely fele kéne menni a fényképek tárolása miatt,(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak ujElőre is köszönöm
-
tunuzaba
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok egy nagy számítógépmágus, amint ez majd az alábbiakból is kitűnik.
Egy 2009-es gyártású Asus EeeBookot (Seashell Series - Atom N450, RAM 1ről 2GB-ra felpótolva) használok már 5 éve, mindenféle fennakadás nélkül. Maximálisan elégedett voltam vele, két egyetemet is elvégeztem külföldön a segítségével, rengeteg beadandó, szakdolgozat stb. Mostanra már belassult (nem nagyon volt karbantartva szoftveresen sem, max magát frissítgette), igyekeztem lehetőség szerint megkímélni, sajnos párszor leesett azért. Semmi baja nincs, kijelzője, winchestere rendben, akksicsere egy éve volt és a töltőkábel is elérett, azt is lecseréltem.
Mostanra szeretném nyugdíjazni, mert nagyon megszolgálta az árát. Azért írtam róla ennyit és ilyen érzelgősen, hogy lássátok, én a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom.
Új netbookomat főleg olvasásra, böngészésre és MS Word dokumentumok szerkesztésére használnám. Alkalomszerűen persze szeretnék pár videót megnézni és pár egyszerűbb (újabbakat is, de pl egy Darkest Dungeon már eléggé a teteje nálam gépigényre) játékot futtatni rajta. Akkumulátoridőben kb 5-6 órát gondolok minimumnak (wifi nélkül, pl olvasásra), az Asus-om az elején könnyedén hozta a 8-9órát is, ma is tud ennyit utángyártott akksival. Szupergépet nem akarok venni, pláne az előbb említett szerény felhasználói feladatokra.
Úgy gondoltam, hogy egy Acer Travelmate-t vennék helyette, 11.6-os kijelzővel, 4 GB RAM, de szeretném 8GB-ra felpótolni (eddig mindig a memória volt nálam a szűk keresztmetszet, valamiért úgy érzem), WIN 8.1-eset szeretnék rá és 500GB winchester is elkélne.
Úgy gondolom, hogy az Acer Shop-ban venném: a B113 (Intel Core i3-3217U) és a B116 (Intel Pentium Quad-Core N3700 vagy Intel Celeron Quad Core N3150) típusváltozatok között vacillálok. Érdemes az i3-ast megvenni szerintetek? Gondolom, nagyobb a fogyasztása, mint a másik kettőnek. Azok közül melyiket javasolnátok? Egyébként húz a szívem az i3-ashoz, annyi bajom van vele, hogy az említett boltban nem kínálják telepített Win 8.1-gyel (ami 15 ezer lenne a B116-osok árképzéséből látva), így azt külön kellene megvennem (30K+). Office van talonban, hála égnek.
Bocsánat, ha hosszú voltam, a segítségeket előre is köszönöm.
Minden jót!
Tunuzaba[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
Nem kimondottan idevág de nem találtam topicját.Mennyiért lehetne eladni egy Aspire One 725-öt mostanság?
A gép hibátlan doboza mindene megvan jó az akkuja is 3-4 óra kb.
Válaszokat előre is köszönöm. -
codmester
tag
Sziasztok!
Szeptemberig kénne meg vennem
80k szánékrá
office,net;visual studio20xx-s,játék
CoD lenne rajta
(D-SUB ha lehet rajta)
Minél könnyebb
MINŐSÉG!
CSAK ÚJ! -
gurabli
őstag
válasz NTonee #23354 üzenetére
Igen, elég jól ismerem őket "elméletben", mert htpc-nek ez lesz hamarosan, és de az Linux alatt és ott főleg a GPU számít. Ott már tudom, hogy az N3150 gpu teljesítménye elegendő mindenre, semmi szükség az N3700-ra.
De ugye Windows alatt más a helyzet (és valószínű, hogy kénytelen leszek Windows futtatni a netbookon), meg ott eleve a CPU lesz a szűk keresztmetszet, a GPU biztos, hogy nem sokat lendít az egész ügyön, ami a teljesítményt illeti, pl. böngészés vagy Skype, office esetén.
A turbó frekvencia meg elég ismeretlen számomra, tudtommal nem sokat ér (de lehet, hogy tévedek). Így nagyon úgy fest, hogy gyakorlati különbség nincs a két SoC között.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Roliiii #23352 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm! Ez így jól hangzik. Nem szeretném Pestre cipelni/küldeni a netbookot és 5+ ezer forintot fizetni azért, hogy kicseréljék azt, amit lazán megcsinálok.
Szerintem az új TravelMate lesz nálam a befutó, N3150 vagy N3700, még nem tudom, hogy melyik (elvileg nem sok különbség van a gyakorlatban a kettő között).
Hamarosan gondolom elérhető lesz edigital, mm, euronics üzletekben is, ahol várható, hogy lesz 0% THM-re is. Jobban szeretem úgy venni, mint egyben kiperkálni az árát.
Azért előtte jó lenne kicsit megnyúzni valahol élőben, hogy lássam mit tud ez a TravelMate. Akinek van N3150 vagy N3700, nincs kedve egy youtube videót készíteni a működésről? Windows 10 boot, Firefox/Chrome böngészés, 5+ tab nyitva, pl. youtube, vagy más rendszerigényesebb oldalak, általános dolgok.
-
gurabli
őstag
Aki vett már pl. Acer shop-ban, Edigitalnál, stb Aspire vagy TravelMate netbookot, meg tudná nézni, mondani, hogy az alján le van-e ragasztva a csavarok helye, vagyis szét tudom otthon kapni, hogy kicseréljem a HDD-t SSD-re vagy le van valahol ragasztva és ugrik a gar? Mert hivatalosan persze igen, de ha nincs leragasztva, akkor nem érdekes. Köszönet!
-
Mercutio_
félisten
válasz kkeeppeekk #23346 üzenetére
A topic tetején ott virít a link a notebook topichoz, de erre tényleg jobban jársz egy kisméretű erősebb procis géppel, ha nem lesz mozgatva.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gurabli
őstag
Ne vegyel ezert notebookot, kar a pénzért. Irj privatot, hogy mid van, pl. milyen képernyő, és nézünk egy ezerszer jobb konfigot, erosebb cpu es min 4gb ram. Ennyiből nagyon korrekt es tartós vasat lehet összerakni, akar új Lcd-vel is. Szerintem biztos, hogy van üzlet, ahol azt is megkapod hitelre. Csak azert mert egy nap alatt kell, nem szabad elkapkodni, péntekre igy is meglenne
-
NTonee
veterán
Ez a topic a NETbookokról szól. Kérlek, a kérdést a Milyen notebookot vegyek topicban tedd fel.
Egyébként szerintem sem notebookot kellene venni. Lehet kapni minigépeket is, kész konfigban, amit nem kell már szerelgetni, de normál asztali gépet is. A memóriából én biztos nem adnám alább 4gb-nál. -
Because
őstag
ez itt tényleg off, nézz körbe a topikok között.
biztos nem javítható a régi? ha a monitor okés akkor egy használt 40000-es gép szerintem kinevetné az általad kiszemelt notit. (erre szintén van topik ahol tudnak segíteni)
-
kkeeppeekk
csendes tag
válasz gurabli #23345 üzenetére
Bocsánat az off ért. Nem kell hogy hordozható legyen. Nagyon fura igények vannak sajnos 1. Azonnal (mert nincs nete) 2. ----1éves hitel konstrukció mert nem számított rá hogy elromlik . Így nehéz dolgom volt de nem tudtam rábeszélni hogy valamit majd össze rakok. Ezt találtam az edigitalban hirtelen. Nem értek a notebookokhoz de sejtettem hogy nem csúcs model ennyiért. Bár kizárólag netezik . Egy Jobb proci de fele ram (2gb) jobb választás lenne?
-
gurabli
őstag
válasz kkeeppeekk #23344 üzenetére
Ez itt szerintem off, de én erre a célra nem vennék laptopot, ha egérrel es billentyűzettel akarja használni. Gyengus benne a CPU, meg eleve nem kényelmes, ha asztalikent fogja használni es nem dokkoloval, de miert is tenne. Vagy fontos a mobilitás, hordozhatosag? Ha nem, akkor inkább egy itx pc vagy matx, s1550, egy rendes képernyővel, minden szempontból jobb, ha nem kell a hordozhatosag.
Acer emígy pont olyan, mint a tobbi low budget cucc ebben a kategóriában es árban. Ha kell, szivesen osszerakok egy konfigot, csak ird meg mik a szempontok.
-
kkeeppeekk
csendes tag
Sziasztok. Acer e5 721 23ly notebookot veszünk holnap a nagymamámnak mert az asztali gép elromlott. Fő szempont a 15col nál nagyobb képernyő. Egeret billentyűzetet bedugja mint a régiben.kizarolag netezik. 80e be kerül. Jó választás volt? Jók az acerok? Win7 tudok rá rakni? Vagy csak 8at? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
gurabli
őstag
válasz Because #23342 üzenetére
Ez így jól hangzik. Szerintem megvárom az őszt, telet, akkor már mindenhol kapható lesz az új Braswell n3150 és n3700 Aspire (esetleg TravelMate) sorozat. Az Acer shop nem jó, mert egy vagyont kérnek még azért is, ha pl. a benne lévő hdd-t le akarom cserélni ssd-re, ha csak nem náluk veszem az ssd-t (amit persze nem teszek, mert kb. kettőt kapok a náluk kínált áron). Viszont amúgy meg ugrik a garancia, ha én cserélem.
MM vagy edigitalban úgyis lesz 0% THM-re, 10-12 hónapra, utóbbiban korrekt áron van ssd is, kiszedik a hdd-t, be az ssd, és van egy 500-as HDD-m is.
Ki kell majd próbálnom egyet élőben, hogy mennyire felel meg, mert amit írtok, az alapján az N2940 nekem teljesen jó lenne, de akkor már megvárom az n3700-at, mert árban ua lesz, GPU jelentősen gyorsabb, CPU rész kb. ua, de még kevesebb hőt termel és ez valóban elmegy akár 6-7 órát is akkuról. Szerencsére nem sürgős.
Az Aspire és a TravelMate között mi a különbség, van valami lényeges eltérés?
-
Because
őstag
válasz gurabli #23340 üzenetére
nekem egy acer es1-111 (erről írok) n2940-es proci, 4gb ram (cserélhető 8-ra akár), 500gb hdd (ez is cserélhető), matt kijelző és káva. fanless, de bírta eddig a hőséget.
amire nekem kellett: böngészés, pdf, office cuccok olvasása, 720p sorozatnézés bőven elég, win8 lófülét se eszik így teljes megelégedéssel használom[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Még mindig egy HP mini 5001-et nyúzok, de sajnos az egymagos Atom már eléggé döcögős (finoman fogalmazva).
Majdnem vettem egy i5 HP Elitebook-ot, 14-est, de végül rájöttem, hogy nekem nem kell akkora masina, a 14" is sok, tökéletes lenne a mostani netbook 11.6", ami már eleve nagyobb, mint a HP mini képernyője, ez már netezésre, office, skype tökéletes méret, mégis alig több, mint 1kg, kis helyen elfér, órákig bírja az akku.Elsősorban az Acer Aspire és TravelMate sorozatot néztem. 4GB RAM az alap, a benne lévő általában 500GB vinyót pedig cserélném 120-as SSD-re.
Viszont most érkeznek tudtommal nemsokára a Braswell-re épülő netbookok, pl. az Acer kimondottan szimpatikusnak tűnik, még ha elég gagyi műanyag is. Van erről már valami hír, hogy mikor lesz nálunk kapható és kb. milyen áron? Nem kel az érintőképernyős változat, és az amerikai hírek szerint ez elvileg matt képernyővel lesz, legalább is nagyon remélem.
Ezekkel már Win10 lesz, bár linuxot használok, de lehet, hogy erre jobb lenne a Win10, szóval nem bánnám, ha lenne vele.
Na, a kérdés az, hogy pl. az N2840 az megfelelne normálisan netezésre (több tabbal), office (főleg szöveg, némi excel, pp), skype videóhívás, meg videó (más nem kell). Ahogy elnéztem a videókat, egész normálisan teljesítenek ezek is. Vélemény?
A Braswell elvileg jobb, lesz, nem tudom, hogy az N3700-ra vagy az N3150, esetleg a leggyengébbre?
Láttam még, hogy az Acer-nek van i3-as is, de az elég drága, szerintem amire nekem kell, nem lenne különbség.
Egy usb3 elég, sd kártyaolvasó okvetlenül kell, és nem csak microSD, sok fényképet mentek.
Mit gondoltok?
-
neko72
újonc
Sziasztok!
Netbookot keresek magamnak kb 1 honap mulvara. (sorry az ekezetek hianyaert, kulfoldi a billentyuzet).
60-80 e ft korul kene,hogy legyen. Filmeket nezni, csetelni, szorfolni, skypeolni szeretnek rajta, es eleg hordozhatonak kene lennie, mert sokat utazom. A kijelzo merete nem annyira fontos, viszont az op rendszer igen, legyen Windows. nincsenek kulonleges igenzeim memoria teren.
Mit tudtok ajanlani?Koszi
-
Asycid
tag
Erről mi a véleményetek? Volt egy pofátlan kérdésem a digiprimehoz. Ezt kaptam válaszul (remélem nem gáz, ha beillesztem képként):
-
t72killer
titán
A látszat néha csal, a szintetikus eredmények nem rosszak az Atomnál se, viszont ne felejtsük el, hogy az Atom 4W-ra van limitálva a Cerka pedig kb 7-re, ergo tartós terhelés (pl 10+sec) esetén az atom jóval gyengébb lesz a cerkánál.
Az Atom, egymagos teljesítményben reálisan mondjuk harmada lehet az i3-nak, a cerka ennél kicsit gyorsabb, mondjuk fele. 4 szálon igaz, túlságosan nem maradnak le - bár kevés progi használ ki rendesen 4 szálat.
A Bay Trail világ bizony lemondással jár, ha az ember akárcsak a leggyengébb core prociról is vált.
Szintetikus eredmények
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Más: írtad, hogy a teljesítmény is fontos, no, azt a T100 Atomjából kispórolták, én 4magos Bay Trail celeron alá semmiképp nem mennék.
A linkelt ASUS-ban amúgy az a bizonyos 4magos BT Cerka van. Az i3-hoz képest még ez is visszalépés, de talán nem fogod falhoz vágni a gépet a lassúsága miatt
[ Szerkesztve ]
-
D@ny7
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ha nem javítható a régi , akkor 1-2 hét.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Max 130, ha a régit el tudom adni alkatrésznek.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Online, zene , tv; net; office;
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Jó lenne, de ha nem az sem nagy gond.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
10 - 13
(8) Netbook tömege?
Könnyű legyen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Win 8.1 pro 64bit kompatibis legyen, mivel van telepitőm (legális) később win10-re frissíteném.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Háttértár min 320GB vagy HDD- nek legyen hely. Ram 2-4 GB
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Hdmi; usb 3.0
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.notebook.hu/asus-transformer-book-t100tam-dk014b-szurke
Kicsit tartok tőle hogy akadozhat a 2 GB -RAM miatt.De cáfoljatok meg ha nem igy van.
http://rbx.hu/asus-116hd-x200ma-kx297d-kek-p356692
Hasonló a mostani csak i3 procival és 2GB RAM-al.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Leginkább új, de windows-os tablet billentyűzettel szóba jöhet használtan garival, a leirt paramétereket figyelembe véve. -
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #23327 üzenetére
IGP-nél egyértelműen az új generációnál a pont - nálam ugye az n3700 játszik (16EU, Broadwell-generáció). Sacc/kb ugyanott lehet, ahol a Haswell Y-k 4200-asa (20EU, a Haswell pentiumokban csak 10EU). Ez nekünk grafikai teljesítményként bőven elég.
A CPU-használhatóság izgat leginkább, bár ez nem csak a procitól függ, hanem a konkrét netbook hűtésétől is - hiába mehet elméletben 2.4GHz-ig a proci, ha passzívban megfőzik és 800MHz-en jár - tartok tőle, hogy az új EeeBook is ezt fogja csinálni
-
Mercutio_
félisten
válasz t72killer #23326 üzenetére
Elsőből nincs, de a lentebb akik használtak már többet azt írták olyan alkalmazásoknál, ahol a baytraillel mind a 4 szálat használják kb. azt hozza, mint az Ivy alapú 1007u procik 2 maggal, szálankénti/magonkénti teljesítményben így saccra felét tudja a baytrail az Ivy-nek.
A haswell gondolom itt is 10-15%-kal erősebb mint az Ivy, + még kérdés, hogy az integrált gpu terén hogy állnak a különböző platformok.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Valakinek van esetleg elsőkézből tapasztalata, hogy mennyi a különbség egy Bay Trail és egy Haswell pentium között CPU-erőben?
1 Bay Trail Pentium N3520(30, 40),
2 Haswell Pentium 3556UIgazából az érkező Pentium N3700 teljesítményét próbálom besaccolni (ezért nem is kérdeztem a grafikát), ha nem jönne össze az i5-4210Y-os gép, amit kinéztem az asszonynak netre-officera. A 2magos cerkát kihúztam a listáról, azért mégiscsak 2015-öt írunk
-
_NCT
addikt
válasz generic #23322 üzenetére
Feltelepítettem egy próbás 8.1-et, majd a gazdija megveszi ha akarja (vagy megtér Linuxra).
Első körben egész jó, hardware-el nincs baj, de nekem a touchpad az valamit iszonyat gyatra és szenvedés, főleg hogy a gombok is érzékelősek, sokszor elszúcsott a kattintás. A billentyűzet nem rossz, de a gombok kicsit mozgósak, kicsit olyan gagyi hatást kelt. A kijelzője sem matt, fénylik mint salamon töke, kint árnyékban is maxra kell tolni a fényerőt hogy lássa az ember.
Összegezve jó kis gép, gondom nem volt vele, szép is, csecse is, csak a fentebb felsorolt hülyeségei miatt szitkozódtam, de kis pénz kis foci. Akinek viszem annak eddig DDR-400-as RAM-al szerelt 1.5GHZ-es masinája volt egy 20 GB-os Maxtor vinyóval, neki megváltás lesz.
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne netbook-ot 10-13" körül. A vásárlásra megvan a keret, ami 70-90 ezer között van. Általános felhasználás egy leendő főiskolás számára, jegyzetek, microsoft office, netezés, filmezés, skype lenne a fő felhasználási terület, játék nem igazán (maximum flash-es netes gagyi játékok ).
Én amit kinéztem elsőre az egy ASUS X200MA-KX298D elvileg ebben már 4magos proci van 4 GB RAM-al (később nem hiszem hogy lesz bővítés, ezért nem gáz az integrált memória).
Nem tudom van-e Acer-ben hasonló árban ilyen, esetleg jobb teljesítményű, bár magától a márkától picit fázok a garancia és support itthoni hiánya miatt.
Esetleg más alternatívák?
Köszönöm előre is
-
t72killer
titán
Sziasztok! Nejem eeePC-jét csrélnénk idén nyári vétellel, íme a kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2015 Augusztus
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150000/500EUR
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) office, net, filmnézés (HDMI port legyen - gondolom DP-re nincs a kategóriában esély).
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség 60%-ban, teljesítmény 40%-ban. Braswell N3050 alá nem megyünk
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! mSATA csati előny, uis van itthon egy ilyen kihasználatlan SSD.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? matt <11.6"
(8) Netbook tömege? MAX 1.3kg!
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? tökmind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? bővíthető RAM legyen.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Aspire E 11 (ES1-131), ill nézegetem mik készülődnek az ASUS-nál.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? új30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
NTonee
veterán
válasz nagypasztor #23316 üzenetére
Az, intel atom N2600 dual core. Persze, egy fokkal jobb, mint az "ős" atom, de tényleg csak egy picit.
8órát a viharba nem megy, 3-4óra, de lehet, hogy az acer one-ba jobb akku került.
Én inkább valami használt 1007U/1017U procis acert néznék a helyedben. Drágább lesz egy picivel, de az használható, a kijelzője 11,6", jobb a felbontás, kezel 4gb ramot is.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz nagypasztor #23312 üzenetére
Semennyire sem jó vétel. Ha ingyen adják is szaladni kell előle. Ugyanilyen van itthon, csak asus felirattal, szerintem semmire nem való.
11,6" alatt kényelmetlen, a felbontás nagyon gáz, proci harmat gyenge, a vga-hoz soha nem készült normális driver. A gyári hdd meg úgy kóvályog benne, mint egy másnapos lajhár (bár ez cserélhető persze).
Egyáltalán nincs netezésre kihegyezve. 12" alatt netbook, 12-14" subnotebook, 14" < notebook.[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
válasz badbadmirt #23313 üzenetére
Szia!
Inkább ott érdeklődj, jobban témába vágó a kérdésed:
http://prohardver.hu/tema/windowsos_tablet_topic/friss.html[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
badbadmirt
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok, max leoltanak
Szóval, szükségem lenne egy olyan tablet/netbookra (pl asus transformer t100-t200 széria) amin van legalább egy standard usb csatlakozó és még esetleg egy SIM kártya hely is. 11" méretben lenne tökéletes (súly/olvashatóság miatt) erőgépnek nem kell lennie, elég ha egy winfosh 8.1 és mondjuk egy film, doksi szerkesztő eldöcög rajta kényelmesen. árban 130K körül vagy alatta, akksi idő annyira nem lényeges!
Számomra az asus mint márka eddig nem jött be, HP, Acer, Dell notikkal foglalkoztam eddig és ezek be is jöttek mind, ezért is írok most ide...Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
nagypasztor
tag
Üdv, Srácok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire jó vétel egy ACER aspire one D270 25 ezres áron. Nem volt agyon használva.
Van ennél jobb megoldás? Egyik kollégám nézte magának, mert sokat fog utazni, és szüksége lenne egy olyan bookra, amin tud netezni, szöveget szerkeszteni és filmezni néha. Persze a jó üzemidő is fontos lenne.Amúgy bocsi a tudatlanságért, de miben különbözik egy netbook a hagyományos notetól? Csak abban, hogy jobban ki van élezve a netezésre?
Mennyire kényelmes olvasni rajta? Sokat kell scrollozni oldalra? Köszi a válaszokat!
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Egy Dell 1018-as alkalmas Foobar futtatására, és DSD lejátszásra, egy usb dac-kal?
Win7 starter van rajta. Vagy Linux alatt esetleg?
Sügér vagyok hozzá, segítsetek.Szerintem!
-
beloadjoker
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz beloadjoker #23308 üzenetére
Jaaa, meg toronyórát lánccal
Ez nem egyszerű, mióta a gyártók kivonták az 1007u-s procival szerelt netbook-okat a piacról, vagy baytrail, vagy i3 3217u 120-ért, én is le szeretném cserélni a gyerek 1007u-s Acer netbookját, de egyszerűen nincs mire újbanEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz beloadjoker #23306 üzenetére
Ha garvesztés nélkül megoldható, akkor HDD csere SSD-re és pattogós lesz
-
beloadjoker
őstag
válasz generic #23305 üzenetére
Köszi hogy írtál, de újat szeretnének venni és még egy dolog nekem van egy x200am ebben kb olyan erős proci van mint a tiedben és nem hiszem hogy winnel ez hosszútávon idegbaj nélkül használható lenne egy vírusírtó win mellett és már lassú a gép :/ Én linuxal használom így tökéletes, de aki venné az winezne
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
generic
senior tag
válasz beloadjoker #23299 üzenetére
Szia,
nekem van egy 2 hónapos, garis, fehér, asus x200m, most pont megyem MO-ra, és nem fog már kelleni, jó ajánlatért vihető. Tényleg alig volt használva, hétvégén megyek pestre, utána Zalában lehet átvenni, vagy posta. Írj ha érdekel.
-
NTonee
veterán
válasz Because #23303 üzenetére
A 2540p gyári új akkuja 4,5 órát bír netböngészéssel tesztek alapján (személyes tapasztalatom erről nincs). Ez azért elég jó figyelembe véve, hogy teljesítményben egyébként mit produkál egy ilyen gép. Kétségtelen persze, hogy új akku viszont egyik használt gépben sem lesz, így az plusz kiadást jelent.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz NTonee #23301 üzenetére
Köszi de sajnos ők nem akarnak használtat ha azt szeretnének akkor nem lenne kérdés, lenovo x220/30at vennének, legalábbis én azt tanácsolnám nekik én is arra fogok váltani x200ról
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
NTonee
veterán
válasz beloadjoker #23300 üzenetére
Én egy HP 2540p gépben gondolkodom erősen. Ez használtan ~60ezres kategória. Használt gépekkel foglalkozó üzletek 3-6 hónap garit adnak rá. Első generációs core i5/i7 (low voltage), 4gb ram, hdd, odd (nem mindegyikben van), 12,1" matt. Jó hűtés, strapabíró burkolat. Cserébe elég vastag gép, viszont erő van benne.
A mostani N-es procikkal szerelt új gépeket én nem sokra tartom, de igénytől függően alap felhasználásra elég lehet. A 4 magos verziókat lehet nézegetni (már ha belefér az árba). Asusnál vigyázni kell, általában a memória nem bővíthető a későbbiekben. De ez lehet, hogy már a többi gyártóra is igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest