Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4Grider
nagyúr
válasz seagate84 #6298 üzenetére
Egyrészt Magyarországon nem mérsz 300 Mbps-ot. Másrészt azt írtam, amit írtam. Olvasd el légy oly kedves még egyszer és próbáld meg felfogni, hogy a sávszélesség ÉS a le- és feltöltési csatornák száma is nagyon fontos egy routolást végző eszköz terhelése szempontjából. A torrentezés számításigényes művelet, főleg ha nem korlátozod az egyidejűleg nyitott csatornák számát. Ezért sem szeretik a mobilszolgáltatók, és ezért fog idővel az előfizetésed belassulni.
-
seagate84
csendes tag
válasz 4Grider #6297 üzenetére
Szia!
Elvileg ez a router 300mb/s letöltési sebességet tud. Nah most kb: 100mb/s-el jön az adat és kb: 6GB adatforgalom után szinte megáll. Ugye ez az eszköz mobil tehát akksiról megy. Én kihasználnám a sebesség előnyét nem szívesen korlátoznám a sebességet. Ha leszeretnék tölteni egy 1080p filmet ami kb: 15GB jó lenne ha nem kellene mindig a routert újraindítani. Amit írtál az ok és meg is oldaná a sebességet de egy ilyen eszköztől többet vártam volna.
Köszönöm -
4Grider
nagyúr
válasz seagate84 #6296 üzenetére
Minél több szálon és minél nagyobb sávszélességgel netezel, annál jobban terheled a routered. A megoldás ebből következik: Csökkented manuálisan a letöltési szálak számát és a letöltési sávszélességet, ha pedig torrenthuszár vagy, veszel olyan routert, amiben több memória és erősebb processzor van.
-
seagate84
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Tp-link M7650-es mobil routerem. Azt vettem észre ha pl: torrentezek tehát nagy adatforgalom van akkor az eszköz felmelegszik és a net sebessége szinte 0-ra lassul. Újraindítom az eszközt és akkor jó megint egy darabig. Tapasztalt más is ilyen problémát? Esetleg valaki tudna rá megoldást?
Köszönöm. -
-
4Grider
nagyúr
3800 Ft-ért "csak" korlátlan internetet kapsz. Viszont 50% az esélye, hogy roaming-képes.
Ajánlóval lehet hozzájutni (ajánlásra külön topic van), menj be a flottás topicba és keress az IQPro szóra, vagy olvasd el a topic összefoglalóját, hogy ne kelljen már valamit századszorra is leírni... -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Kb nyár végéig (de csak addig, utána nem kell egyáltalán) szükségem lenne korlátlan mobilnetre.
Jól gondolom, hogy a Telenor Hello Data lenne a számomra megfelelő választás?
Telefonálni nem telefonálnék vele, csak netezésre lenne használva az elkövetkezendő 2,5 hónapban, utána pedig lemondanám.
Választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Zeki
nagyúr
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a Telenor kártyás csomagjában elvileg van olyan, hogy 1GB adatkeret és korlátlan Facebook használat.
Él még ez a csomag?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
taki01
őstag
-
Ksix
tag
Szerintem túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítasz ezeknek a számoknak. A sebességet leginkább meghatározó tényezőt, hogy rajtad kívül hányan használják még a cellát, nem mutatják, azon pedig semmilyen külső antenna nem fog segíteni.
Ráadásul, nekem úgy tűnik, hogy a négy mérhető adatból pont annak a kettőnek van a legkisebb jelentősége, amik nálad látszanak, mert azokból az enyéim rosszabbak a tieidnél, mégsem gondolnám, hogy lenne okom a külső antenna vásárlásra, hiába mondják azt ezek az értékek: -
cocka
veterán
Tessék mondani... ezeket mivel lehet mérni?
Én is szívesen mérnék egyet. Bármely 4G-s eszközt lehet mérni?
-
adika4444
addikt
válasz 4Grider #6267 üzenetére
Bocs, ROOter, ezt elfelejtettem, igaz Openwrt alapú.
Teljesen biztos hogy menni fog, mivel már próbáltam. Meglepődtem mondjuk nem is kicsit amikor rádugtam és ment. Nekem mostanság a Win10-zel is megy rendesen, gondolom kipihente a hisztiidőszakot, vagy nem tudom, de nekem is volt hogy néha nem ismerte fel a gép, akku ki majd berakás megoldotta, azóta jó...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
innen
ti melyiket vennétek? Cél az annyi lenne, hogy hűtsön egy ZyXel WAH7706-os eszközt. A nyáron egy hétig kb. 8--10 eszközt kéne kiszolgálnia, és bár Openwrt-s routerbe lesz dugva, így nem közvetlen rá lesznek akadva, de jobb szeretném ha minél kevésbé melegedne...Köszi!
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
Valószínűleg te vagy a béna.
Ha Telenorról van szó, akkor ott két apn van: online és net.
Ha egy Telenor sim-et routerbe vagy modembe raksz, az azt feltételezi, hogy adatkártyát tettél bele, így beállítja a net apn-t. Ha pedig az a sim mégsem adatkártya, lehet, hogy csak az online apn-el működik... -
gabo91
aktív tag
válasz 4Grider #6259 üzenetére
Köszönöm az infót. Hogy kell ezt elképzelni. Elindítom torrentet, szűrik hogy p2p forgalom van és már veszik is le a sávszélességem, lekapcsolom akkor majd visszakapom? Vagy óvatosan mértékkel korlátozott sebességgel tudok tőlteni, amint pofátlan kategóriába esnék bele akkor kapom a korlátozást?
(Dilemma ADSL-nél hogy 50mbit jól hangzik, de ha csak IPTV lehet akkor az 50mbitből megint jó ha 30Mbit marad)
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Kisfundy #6258 üzenetére
Igazad van, jelenleg torrentes korlátozás a Telekomnál van (ott a teljes sávszélességre). A Telenornál már megszüntették, ott csak a torrentet magát korlátozták. Gondolom majd visszakapcsolják, amikor a forgalom indokolja. Az pedig folyamatosan nő, mert egyre több előfizető gondolja úgy, hogy a mobilnet a vezetékes nethez hasonlóan korlátlan erőforrás...
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok.
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi, aki Telenor 4G-t használ otthoni internetnek.
Elképzelés az hogy kiváltom az ADSL-t.
Jelenleg 30Mbit T-online Adsl van itthon, 50Mbit felénk a palon, árban nagyából ott lennék az 50Mbit ADSL-el mint a Telenor korlátlan 4G-vel. Beruháztam egy Huawei B525 routerre (úton van).
Telefonon néztem 90/30 - 98/45 közti értékeket mérek.Adatforgalmi korlátozásra mennyire kell számítani? Borús, viharos, havazós idő mennyire befolyásolja?
torrent? online játékoknál tapasztalat?
Adatforgalom változó, 150Gb-1Tb/hó (átlag 200-300Gb közt)[ Szerkesztve ]
-
Kisfundy
aktív tag
válasz 4Grider #6247 üzenetére
Természetesen azt használnám,ha alkalmas lenne a kiszemelt feladatra! (illetve használom is jelenleg)
Viszont itt csak 2 szolgáltató ad kábeleset,mindkettő még koaxon,így a feltöltés maxon is csak 10mbit/sec.
Amint az előző hozzászólásodból is kiedrül hogy a kamerákhoz kb 30mbit kell hogy hd stream-et tudj élő képen nézni.
Ezt szeretném ezért valahogy áthidalni! -
4Grider
nagyúr
válasz Kisfundy #6246 üzenetére
Én elsősorban munkára használom a mobilnetet és azt is ott, ahol nincs más, vagy csak jóval rosszabb minőségű vezetékes alternatíva. A mobilnet nem korlátlan erőforrás, ezért is ritka a ténylegesen korlátlan netcsomag. Meg kell becsülni, ha van vezetékes netre lehetőséged, inkább használd azt. Főleg nyáron, amikor sok, más nettel nem rendelkező téved felétek...
-
4Grider
nagyúr
válasz Kisfundy #6244 üzenetére
Vannak egyébként olyan 4G routerek, amin a használt frekvencia beállítható. Azzal többre mehetsz, mint egy külső antennával.
Ha viszont 0-24-ben használsz 20-30 Mbps-ot, akkor előbb-utóbb szemet fogsz szúrni a szolgáltatónak. És szépen be fognak lassítani. Na nem a garantált sávszélességre (0 Mbps), hanem néhány Mbps-al többre. Ez mondjuk főleg a Telenorra igaz, de gondolom korlátlan mobilnetről van szó, az meg amúgy is leginkább Telenoros. A belassításon pedig már semmilyen antenna nem fog segíteni. -
Kisfundy
aktív tag
válasz 4Grider #6243 üzenetére
Balaton parton lakom (eszaki oldal), Az épület déli oldalán (víz felöl) b20-ra csatlakozom állandóan kb 40/15 mbit sávszélesség érhető el.
Viszont az épület északi oldalán erősebb már a balatonfüredről érkező 4g+ amely már tud 100/35 mbit-et még így is hogy elég messze van a torony.Szóval valahogy inkább azt szeretném befogni!
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
tp-link mr6400 illetve a huawei b525,kívül nincs más router amibe csak simet lehet rakni és műkszik.
olyat keresek amire lehet csatlakoztatni külső antennát,és van rajta rj45.
Kamerákat kötnék rá!
Köszi ha válaszoltok!
-
4Grider
nagyúr
Azért akar apn-t változtatni, mert modembe vagy routerbe téve egy Telenor sim-et, a modem és a router is automatikusan net apn-t fog neki beállítani. Ami viszont nem fog működni.
Ha ugyanazt a sim-et beteszed egy tabletbe vagy telefonba, akkor lesz csak alapértelmezetten beállítva az online apn... -
cocka
veterán
Voltak ilyenek. Asszem a Huawei gyártott usbs modem alakban routereket, de azért erősen kétlem, hogy ezek olyan megbízhatóak lennének, mint mondjuk egy mifi.
Eleve az, hogy csak usbn kapja a tápot egyúttal azt is jelenti, hogy lényegében hűteni szinte esélyed sincs és a használat jellegéből adódóan ezek igen hamar forrósodnak. És ha ezt még wifin osztja az úgy már szerintem elég combos hőtermelés. Meg valószínűleg nem is tud akkora területen eloszlani a hő, mint egy mifi esetében, ezért is gondolom, hogy hamar forrósodik.
usb-s mert siman bedugom egy toltobe feszt kap a dolgat meg vegzi... vagy ez igy nem eletkepes?
És hogyan várod el egy töltőtől, hogy a modem driverét is működtesse? Ez így nem fog menni. Plusz ebben az esetben ugyebár semmilyen visszacsatolás nem lenne a user részére, hogy miért nem megy a net (vagy legalábbis van-e egyáltalán az adott körzetben), kaptál-e smst arról, hogy felhasználtad az adatot vagy látod-e hogy éppen mennyinél tartasz. A mifinek legalább van kijelzője, amin mindez látható.
RoSSo3: Az első gondolatom az volt, hogy miért akarsz APN-t változtatni, hisz hang+adat kártyánál eleve "online" az APN. A csak adatkártyánál van az, hogy "net" az APN.
ott van a jogtár, olvad el, értsd meg.
És volt amikor kénytelen voltam pontosan ezt tenni.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #6238 üzenetére
Ok, nem gond, felejtsük el. Sajnos számomra nem volt világos a manuálos leírás - egész biztosan béna vagyok, de nem csinálok ilyent minden nap. Egyáltalán a hálózatos dolgokban nagyon nem vagyok otthon, és inkább kérdezek, segítséget kérek, mintsem úgy elszúrjak valamit, hogy vissza sem lehet már állítani.
És természetesen jár a hálás köszönetem a segítségedért és érthető leírásodért!
és taki01:
Köszönöm! Szuper, ezzel az emulátorral végig tudtam menni a fenti beállításokon, remélem, így már "élesben" is menni fog. Gyanítom, hogy v2 lehet az enyém, mivel tavaly a Telekomos SIM-el működött a dolog a Huawei E3372-es, 4Gs modemmel. -
4Grider
nagyúr
Bocsánatot kérek, ha megbántottalak.
Lehet egy fórumon érdeklődni-kérdezni, meg lehet arra is használni, hogy helyettünk dolgozzon/megcsináljon valamit. Én úgy gondolom, hogy utóbbi nem szép dolog, főleg ha jól dokumentált folyamat(ok)ról beszélünk. Persze jócskán lehet, hogy bennem van a hiba... -
taki01
őstag
Itt vannak emulátorok, hogy megnézd MR3220 beállításait.
Ja még annyi, hogy ha csak V1-es verziód van akkor elvileg CFW kell rá, hogy 4G modemeddel menjen. -
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #6235 üzenetére
Miért vagy ennyire bántó velem? Már nem az első alkalom, hogy egy normális, udvarias módon feltett kérdésemre ilyen hevesen reagálsz. Eddig nem reagáltam rá, de most már valóban bánt.
Nyilván én éjjel-nappal a wifis, routeres beállításokkal foglalkozom, szakértő vagyok a nyelvezetben, azonnal tudok mindent, amit elolvastam. De ha esetleg mégsem, akkor a Te javaslatodra érkeztem ebbe a topikba, és tettem fel itt a kérdésem.
Majd letöltöttem a manuált innen, és átolvastam az APN-es részeket. Mivel itthon más routerem van, nem találtam olyan beállítást a Network alatt, hogy 3G/4G. És mivel ott, ahol majd a routert fogom használni, nem lesz még internet, ezért vettem a bátorságot és feltettem egy forumban (!) a kérdést - hogy a nálam jártasabbak, okosabbak, tapasztaltabbak esetleg tudnak majd segíteni. Van, aki nagy morgolódás árán megtette. Hálás köszönetem!
Nem éppen erről szól egy forum? Kérdezünk, segítünk másoknak. Nem mindenki olyan szakember, hogy egy manuálból azonnal kiolvassa, hogy mit is kéne tenni. Ennyi erővel jogászok sem kellennek, ott van a jogtár, olvad el, értsd meg.
Éppen azért szeretek erre a forumra jönni, ha műszaki területen akad problémám, mert - többnyire... - segítőkész válaszokat kapok, és végül megoldódik a probléma.
És elképzelhető, hogy egy forumban lesz még kérdésem - előre is elnézésedet kérem, ha problémát okozna.....
Ha nem tudsz, nem akarsz segíteni, szíved joga. De kérlek szépen, hogy akkor hagyd figyelmen kívül a kérdésemet. Más talán majd jobban ráér, türelmesebb, és segíteni fog. Ha nem, akkor így jártam, de legalább nem kellett volna ezt a monológot megírnom. -
4Grider
nagyúr
Találtál egy hülyét, aki dolgozik helyetted:
http://192.168.0.1/
admin
admin
Quick setup: exit
Network
Internet access: 3G/4G internet preferred (vagy only)
3G/4G: Location: Hungary (ha van), Mobile ISP Telenor, Connect on Demand (vagy automatically), Auth type: Auto, Advanced settings: Set the ...APN manually: Dial numer: *99#, APN: online, Username/password üres és minden oldal végén save.
Remélem nincs több kérdésed... -
Jimy83
aktív tag
Udv egy telenoros korlatlan mobilnetet osztok meg wifi hotspoton keresztul . A telfonomrol redmi 5 plus a tabomra yoga tab3 plus.
A jel tokeletes, a tabon a speedtest 25-30 koruli pinget es 50mb letoltest mer.
Megis olyan online jateknal mintha lenne egy kis lagom.
Ezen esetleg vmivel lehetne javitani?
Mashol nincs gondom fhd videokat vigan betolti youtubrol pl., bongeszes is gyors. -
petir
senior tag
Ilyesmire gondolok , csak nem ebben az arkategoriaban es nekem teleorros kellene vagy fuggetlen. Azt nezem , hogy ebayen meg alin is ilyen aron vannak... nagyon durva.
Kiskinaiak meg nem dobtak piacra ilyen kütyüt normalis aron ?En is flottaba vagyok es az adatmegoszto kartyat tennem bele... mintha feljebb vki irta volna hasonlot kereshet ő is.
-
Zeki
nagyúr
-
petir
senior tag
-
retfirg
tag
Hirtelen nem találtam jobb helyet a kérdésnek
Adott egy ZTE R209 Z MiFi, halott aksival. Világos, hogy egy tök átlag aksi van benne, de mivel Vodafone-nak gyártott vacak, rendes leírást nem találok hozzá, pedig csak kéne vmi konkrétum, ami alapján veszek másikat: vágja már rá nekem vki fejből, hogy ez melyik Nokia aksiHálásan kösz!
# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
RoSSo3
senior tag
Köszi a gyors reakciót!
Ó, én összetenném a két kezem egy 20-as sebességért! Balatonon tesztelném, ahol eddig kínszenvedés volt még stabil kbps sebességet is elérni, nemhogy megát Aztán jött a Telekomos megoldás így a 4G- stickkel ezzel a routerrel, maga a mennyország. Csak drága és macerás a feltöltögetős, és jó lenne a flotta - ami viszont Telenoros. És azt tesztelném ily módon, mielőtt megrendelem.
(Itthon állandó net is 30-as, nekem bőven megteszi. Szóval az nem akadály, csak menjen legalább 10-20 körül és már boldog leszek!)
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés: Telenor hanghívásos, feltöltőkártyás SIM-et rendeltem online annak érdekében, hogy stick+router kombinációval letesztelhessem a térerőt és a sebességet, hogy ennek alapján dönthessek a flottába lépésről.
Ha jól tájékozódtam, akkor ahhoz, hogy ezt a mezei SIM-et internetezésre használhassam (laptopon, telefonon wifin keresztül) a stick (Huawei) és router (TP LINK TL-MR3220) segítségével, APN-t kell módosítanom.
Ebben kérném a segítségeteket: merrefelé tudom állítani az APN-t, és pontosan mire kell állítsam, hogy a kártyán lévő adatból le tudjam tesztelni a térerőt, sebességet? Gondolom a http://192.168.0.1 felületen kell belépnem, innen vagyok tanácstalan.
Köszi!
-
petir
senior tag
-
ZsoltV
csendes újonc
válasz 4Grider #6214 üzenetére
Szia 4Grider!
Köszi szép! Az 1-est akkor már értem. Még azt is értem, h ha a torrent-et belessaítják (mert gondolom, tudnák szabályozni), de az egész kapcsolatot? A 2-be sajna annyi a csel, h szemmel se látok a közelben tornyot, városon kívül lakok (bár nem sokkal), így nehéz belőni a jó helyet. A mennyezeten meg mindenhol vagy 35 cm szigetelés, meg alufólia. A padlásra ha felteszem, gyanítom, h a nyári 1000 for kicsinálja a router-t. Amúgy 4G-re van állítva fixen. A 3-assal kapcs felveszem a kapcsolatot a HD-nkkel, mert márkatársak vagyunk, így igazán nem kellene kötekedniük, tehetnék vmi whitelist-re.
-
4Grider
nagyúr
1., Nekem logikus, hogy torrenthasználat közben használhatatlanná válik a net, mivel ilyenkor a sávszélességet eléggé korlátozzák, a torrent pedig azt kihasználja, másra nem marad sávszél.
2., Én nem hiszek a külső antennákban, abban jobban, hogy csak 4G üzemmódra állítom a routereimet, és olyan helyen helyezem el őket, ahol jó rálátás van a legközelebbi toronyra.
3., A Telekomnál a vpn-t is korlátozzák, mivel nem látnak bele. -
ZsoltV
csendes újonc
Sziasztok!
Az alábbi témához kapcsolódóan (3-as pont) most meg azt látom, h a szakadás a VPN-ben is megtörténik, sacc/kb uazokban az időkben, naponta 2x (legalább, az éjjelről nem tudok), de most már csak kb. 30 mp és utána vissza is jön a hang a folamatban lévő hívásba. Nálam semmilyen általam ismert változás nem történt az eszközökben/beállításokban.
"Telekom 4G mobilnetet hasnyálok egy Hüvely B593-as router-ben. A dán szofver van rajta. Egy TP-Link switch-en keresztül küldöm a hálót egy TP-Link WR1043-ra, amire kapcsolódik minden eszköz. A switch-en nincs semmi más eszköz, csak a Hüvely és a TP Link router. Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem:
1.: Értem, h korlátozva van a torrent, teljesen rendben is van, nem is használom sűrűn. 250 kbps-val jön összesen (1 fájl is, meg 5 is). Viszont az miért van, h ha a net amúgy olyan 15-20 körüli ping-vel, 30 Mbps le, 15 Mbps fel, akkor is torrent használat közben (ami az említett 250 kbps) abszolút használhatatlan. De nem csak a letöltő eszközön, hanem minden egyéb máson is, ami uarra a Wi-Fi-re van rakva. Egy web lapot nem lehet megnyitni. Nem használok VPN trükköket. Ezzel lehet kezdeni valamit? Nem zavar a 250 kbps, csak az, h közben semmi más eszközön nem tudok semmit csinálni.
2.: Az 5 egységből (térerő) általában 2 van, néha 1, néha 3. Milyen külső antennával lehetne ezen növelni, valamint a Telekom nem lövi-e le a külső antennás eszközöket? Vhol olvastam, h vmelyik szolgáltató talán tiltja.
3.: Naponta 2x előfordul olyan, h ha céges VPN-re fel vagyok csatlakozva (céges gépen, semmi kapcsolat más eszközzel, nincs rajta torrent meg semmi egyéb, 2 különböző céges gép, 2 különböző cégnél), akkor majdnem uazokban az időkben, 1x délelőtt, 1x este gondol egyet és megszakad a kapcsolat az Outlook-nál, valamint ha hívásban vagyok céges tool-on keresztül, akkor elmegy a hang, de nem bontja a vonalat. Majd kb 2 perc múlva vissza jön a hang és megy tovább a hívás, valamint kb. 10 perc múlva az Outlook is magára talál. Közben minden egyéb eszköz, ami uazon a hálón van, de nem használ céges VPN-t (pl. mobil Wi-Fi-n, másik laptop, asztali gép), az megy frankón. A VPN kapcsolat közben él, nem szakad meg. Erre esetleg van vkinek vmi ötlete?"
-
AstraCDX
senior tag
válasz 4Grider #6211 üzenetére
De, elvileg (a specifikáció szerint) tudja .
Magyar, Olasz, Szlovén hálózaton használom, 3G, LTE/4G adatforgalommal jól műxik .
LTE > B1, B3, B7, B8, B20 .
WCDMA > B1, B2, B5, B8 .
Nekem van két MC7304 modemem, mert az elsővel megszivatott a forgalmazó .
Kizárólag csak adatforgalmazásra használható, SMS-t nem kezel, és GPS-t sem vesz .
Ebay-en vettem egy másikat UK-ból, az félig kezeli az SMS-t .
Magyar hálózatban helyesen megjeleníti az SMS-t, olasz hálózatban hibásan, GPS-t ezt sem vesz .
Ha segíthettem . . .
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Ilyen, vagy hasonló, részletes, hálózatelemző programot keresek .
Sierra Wireless MC7304 belső modem van a notebookomban, úgy tűnik az LTE Watch ezzel nem hajlandó együttműködni .
Tud valaki valamilyen univerzálisan felhasználható mobilhálózatelemző programot ami hajlandó együttműködni a modememmel ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek 4G-re ezek a jelek jók, vagy kellene még javítani rajtuk, hogy esetleg még jobb sebességet tudjak elérni?:
-
chungee
addikt
Napot!
Megszüntették Telenoréknál a Klikk1GB csomagot amellyel +2hónap promociós időszakot vehettem ígénybe. Szal 3 havonta új sim. Tudtok ajánlani ehhez hasonló megoldást Akármelyik szolgáltatótól.
-
Greybeard
tag
válasz smallmer #6204 üzenetére
Magánvélemény, de én úgy gondolom, hogy a Huawei-nek nagyobb tapasztalata van a hálózati eszközökben, így inkább feléjük hajlanék a TP-Link ellenében. Nagyon korrekt, megbízható routereket/mifiket gyárt a Huawei. Azon belül pedig döntsd el magad, hogy neked a személyes felhasználásod ismerete mellett mi a fontosabb; nagyobb akksi annak csere lehetősége nélkül és plusz antenna nélkül, VAGY kisebb, de cserélhető akksi plusz antenna csatlakozó.
s.k.
-
smallmer
őstag
(#6198) cocka
Köszönöm szépen a kérdést Magyarországi lakos vagyok. Legtöbbet Budapesten tartózkodom
(#6199) Zeki és (#6201) Greybeard
Köszönöm szépen a válaszotokat.
Meggyőztetek, hogy felesleges ilyen nagy összeget elköltenem olyan eszközre amit ki sem tudnék használni.
A Netgear készülékeit úgy döntöttem kihagyom a sok rossz tapasztalat miatt. Hongkong-ból tudnék rendelni Netgear 810s készüléket, ami elvileg nagyon jó készülék, de nem európába szánták, viszont működik itt is megfelelően, de szerintem vámot is kellene fizetni, úgyhogy valószínűleg nem érné meg.
Így maradtak a HUAWEI készülékei illetve a TP-LINK M7650. Ezeket néztem eddig, csak nem tudom, hogy melyiket lenne érdemes megvásárolni. Ebben kérném a segítségeteket.
Az első a sorban:
HUAWEI E5885
CAT6 készülék, 6400mAh akkumulátorral , van egy RJ45-ös Ethernet port is, viszont ez nem gigabites csak 100 megás.
hátrány: nem lehet külső antennát csatlakoztatni illetve nem cserélhető az akksi.Második készülék:
HUAWEI E5785
CAT6 készülék, 3000mAh akkumulátorral, van külső antenna csatlakozó, lehet akksit cserélni benne.Harmadik:
TP-LINK M7650
CAT11 készülék 3000 mAh akkumulátor, nincsen külső antenna csatlakoztatási lehetőség és lehet benne akksit cserélni.Igazából egyelőre ezt a három készüléket néztem. Elvileg a 7650-ben nem lehet egyszerre a 2.4 és az 5Ghz -t használni. A huaweiekben elvileg igen.
Kérném szépen a véleményetek
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
Greybeard
tag
válasz smallmer #6197 üzenetére
Egyelőre a max 300 is csak a szerencsések kiváltsága. Ott érhető el, ahol már elindította a Telenor 4G+ szolgáltatását. Az ország jelentősebb részén még sima 4G a határ. Ez max 150 mbps-ra képes, de rengeteg körülmény függvénye, hogy mennyit kapsz meg a valóságban a maximális 150-ből. Ha 80-100 megabitet elérsz, akkor legyél nagyon elégedett, mert sokaknak ez is csak álom.
s.k.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest