Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZsoltV

csendes újonc

válasz 4Grider #6214 üzenetére

Szia 4Grider!

Köszi szép! Az 1-est akkor már értem. Még azt is értem, h ha a torrent-et belessaítják (mert gondolom, tudnák szabályozni), de az egész kapcsolatot? A 2-be sajna annyi a csel, h szemmel se látok a közelben tornyot, városon kívül lakok (bár nem sokkal), így nehéz belőni a jó helyet. A mennyezeten meg mindenhol vagy 35 cm szigetelés, meg alufólia. A padlásra ha felteszem, gyanítom, h a nyári 1000 for kicsinálja a router-t. Amúgy 4G-re van állítva fixen. A 3-assal kapcs felveszem a kapcsolatot a HD-nkkel, mert márkatársak vagyunk, így igazán nem kellene kötekedniük, tehetnék vmi whitelist-re.

• ZsoltV

csendes újonc

válasz ZsoltV #6191 üzenetére

Sziasztok!

Az alábbi témához kapcsolódóan (3-as pont) most meg azt látom, h a szakadás a VPN-ben is megtörténik, sacc/kb uazokban az időkben, naponta 2x (legalább, az éjjelről nem tudok), de most már csak kb. 30 mp és utána vissza is jön a hang a folamatban lévő hívásba. Nálam semmilyen általam ismert változás nem történt az eszközökben/beállításokban.

"Telekom 4G mobilnetet hasnyálok egy Hüvely B593-as router-ben. A dán szofver van rajta. Egy TP-Link switch-en keresztül küldöm a hálót egy TP-Link WR1043-ra, amire kapcsolódik minden eszköz. A switch-en nincs semmi más eszköz, csak a Hüvely és a TP Link router. Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem:

1.: Értem, h korlátozva van a torrent, teljesen rendben is van, nem is használom sűrűn. 250 kbps-val jön összesen (1 fájl is, meg 5 is). Viszont az miért van, h ha a net amúgy olyan 15-20 körüli ping-vel, 30 Mbps le, 15 Mbps fel, akkor is torrent használat közben (ami az említett 250 kbps) abszolút használhatatlan. De nem csak a letöltő eszközön, hanem minden egyéb máson is, ami uarra a Wi-Fi-re van rakva. Egy web lapot nem lehet megnyitni. Nem használok VPN trükköket. Ezzel lehet kezdeni valamit? Nem zavar a 250 kbps, csak az, h közben semmi más eszközön nem tudok semmit csinálni.

2.: Az 5 egységből (térerő) általában 2 van, néha 1, néha 3. Milyen külső antennával lehetne ezen növelni, valamint a Telekom nem lövi-e le a külső antennás eszközöket? Vhol olvastam, h vmelyik szolgáltató talán tiltja.

3.: Naponta 2x előfordul olyan, h ha céges VPN-re fel vagyok csatlakozva (céges gépen, semmi kapcsolat más eszközzel, nincs rajta torrent meg semmi egyéb, 2 különböző céges gép, 2 különböző cégnél), akkor majdnem uazokban az időkben, 1x délelőtt, 1x este gondol egyet és megszakad a kapcsolat az Outlook-nál, valamint ha hívásban vagyok céges tool-on keresztül, akkor elmegy a hang, de nem bontja a vonalat. Majd kb 2 perc múlva vissza jön a hang és megy tovább a hívás, valamint kb. 10 perc múlva az Outlook is magára talál. Közben minden egyéb eszköz, ami uazon a hálón van, de nem használ céges VPN-t (pl. mobil Wi-Fi-n, másik laptop, asztali gép), az megy frankón. A VPN kapcsolat közben él, nem szakad meg. Erre esetleg van vkinek vmi ötlete?"

• ZsoltV

csendes újonc

Sziasztok!

Telekom 4G mobilnetet hasnyálok egy Hüvely B593-as router-ben. A dán szofver van rajta. Egy TP-Link switch-en keresztül küldöm a hálót egy TP-Link WR1043-ra, amire kapcsolódik minden eszköz. A switch-en nincs semmi más eszköz, csak a Hüvely és a TP Link router. Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem:

1.: Értem, h korlátozva van a torrent, teljesen rendben is van, nem is használom sűrűn. 250 kbps-val jön összesen (1 fájl is, meg 5 is). Viszont az miért van, h ha a net amúgy olyan 15-20 körüli ping-vel, 30 Mbps le, 15 Mbps fel, akkor is torrent használat közben (ami az említett 250 kbps) abszolút használhatatlan. De nem csak a letöltő eszközön, hanem minden egyéb máson is, ami uarra a Wi-Fi-re van rakva. Egy web lapot nem lehet megnyitni. Nem használok VPN trükköket. Ezzel lehet kezdeni valamit? Nem zavar a 250 kbps, csak az, h közben semmi más eszközön nem tudok semmit csinálni.

2.: Az 5 egységből (térerő) általában 2 van, néha 1, néha 3. Milyen külső antennával lehetne ezen növelni, valamint a Telekom nem lövi-e le a külső antennás eszközöket? Vhol olvastam, h vmelyik szolgáltató talán tiltja.

3.: Naponta 2x előfordul olyan, h ha céges VPN-re fel vagyok csatlakozva (céges gépen, semmi kapcsolat más eszközzel, nincs rajta torrent meg semmi egyéb, 2 különböző céges gép, 2 különböző cégnél), akkor majdnem uazokban az időkben, 1x délelőtt, 1x este gondol egyet és megszakad a kapcsolat az Outlook-nál, valamint ha hívásban vagyok céges tool-on keresztül, akkor elmegy a hang, de nem bontja a vonalat. Majd kb 2 perc múlva vissza jön a hang és megy tovább a hívás, valamint kb. 10 perc múlva az Outlook is magára talál. Közben minden egyéb eszköz, ami uazon a hálón van, de nem használ céges VPN-t (pl. mobil Wi-Fi-n, másik laptop, asztali gép), az megy frankón. A VPN kapcsolat közben él, nem szakad meg. Erre esetleg van vkinek vmi ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák