- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
Új hozzászólás Aktív témák
-
meszi3
tag
válasz
juliabrilke #5298 üzenetére
Google lementette (úgy ahogy)
-
juliabrilke
veterán
Esetleg valaki lementette a Telenor oldaláról az adatkeret összesítő táblázatot?
Eredetileg ez volt a link: link -
xkraiusx
tag
Ez egy trükk, leginkább azoknak akiknél a kábeles net is elég ramaty, esetleg sokat utazik
Telenoros mychat vagy blue kártyás illetve előfizuval megy.
Nálam pl tökéletes, a max amit belehet kötni ahol lakom az 30 megabit le és 5 fel 5555ft-ért.
Na most 4g térerő tud 80-atis mert torony melett lakom.
Telón is meló közbe korlátlan net, esetleg megosztom laptomora meló közbe, benyomom a trükköt és korlátlan net.Viszont így h az iq flottás cucc ennyi, így azért dukál hogy átírom az árát..
Szval akkor 2900ft-ért korlátlan net kit érdekel.
(leginkább azoknak akik olyan helyzetbe vannak mint én) -
juliabrilke
veterán
válasz
radio100jozs #5288 üzenetére
Most hallom, hogy sok csomag már teljesen nullára veszi le a sebességet.
Mondjuk szinte tök mindegy, hogy 32 kbit/s vagy 0 kbit/s. -
xkraiusx
tag
Ha valakit érdekelne korlátlan internet 4e forintért az írjon privit!
-
radio100jozs
őstag
válasz
juliabrilke #5287 üzenetére
Vagy annak sem, mert pl. mikor egy okostelefon átvált 2G-re, akkor már elég sok alkalmazás meg se nyikkan, de mondjuk még egy honlapot sem tudok már a mobil böngészőn megnyitni, csak nagy türelemmel.
-
ToBeY
nagyúr
Ha elfogy a mobilnetem mennyire lassítják vissza a netet,használható így valamire?(T függő teló van)
-
cocka
veterán
válasz
abw6291 #5282 üzenetére
Prepaid csomagban kb. csak hang szolgáltatást is biztosító SIM-et érdemes venni, mert általában úgy olcsóbb.
3 adatot hasonlítottam össze (a vodafone-t hagyjuk, szerintem esélye nincs ebben a versenyben), ami kb. mindkét szolgáltatónál elérhető:
500 MB, 1 GB, 3 GB
500 MB a Telenornál a legolcsóbb
1 GB a Telenornál és a blue-nál a legolcsóbb
3 GB szintén a Telenornál és a blue-nál a legolcsóbbEzeken kívül nem rosszak még az alábbiak:
Telekom 5 GB (ezt most csak az Domino Fix mellé rendelhetőként számítom) tán NetPlusz a neve
Telekom Maraton 4 GBA legjobb pedig a Telenor 3 GB-ja.
-
-
cocka
veterán
válasz
abw6291 #5277 üzenetére
Az már nem divat. Nekem ahányszor így lekorlátozták gyakorlatilag fél óra volt míg betöltötte a facebookon magát a felületet, szóval szerintem felejtős. LOL
1000-ig max. 500 megát kapsz.
Persze az is kérdés, hogy számítógépen akarsz netezni vagy mobilon, mert ugye a forgalom szempontjából nem mindegy.
-
cocka
veterán
Hát általában ha beleteszed a SIM kártyát és bedugod egy gépbe, akkor szokott lenni rajta egy virtuális CD meghajtó, ami tartalmazza a drivereket. Azt feltelepíted, szokott lenni egy progi, amivel csatlakozhatsz a netre, USSD kódokat küldhetsz, SMS-ezhetsz, névjegyzéket nézhetsz, adatforgalmat nézhetsz stb...
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Melyik szolgáltatónál melyek most a legolcsóbb feltöltőkártyás SIM-re aktiválható korlátlan mobilinternet-csomagok lehetőleg 1000 Ft/hó ig?
A korlátlanságot úgy értem hogy akár lekorlátozva 32 kbit/s-ra.Köszönöm!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van egy T-s usb stick-em meg, egy sim kártyám hozzá,ezt mennyire bonyolult beüzemelni,esetleg valami leírás van hozzá? -
corebonts
csendes tag
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
corebonts #5271 üzenetére
Régen olvastam ezek szerint ezt az oldalt. Tehát igyekeznek megfelelni a jogszabálynak. Gondolom ezt is olvastad:
Az Előfizető nem gyakorolhatja elállási jogát, ha kifejezett és előzetes hozzájárulásával a szolgáltatás nyújtását a Telenor a szerződéskötést követő 14 napon belül megkezdte. -
cocka
veterán
válasz
K20Z4CT_Rt. #5270 üzenetére
*99#
-
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Telenor adatmegosztó SIM hangalapú előfizetésemhez és egy ZTE MF680 4G LTE usb stick.
A kérdésem az lenne, hogy mit kell átállítanom a modem beállításain, hogy az adatmegosztó SIM-mel netezni tudjak akár asztali számítógépen is?
Azt tudom, hogy az APN-hez online-t kell írni, viszont még van egy "szám tárcsázása" sor, ahová nem tudom mit kell írni.
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
HXY
addikt
válasz
corebonts #5263 üzenetére
Szerintem a B315s-22 jobb, mert:
-analóg telefonnal megy rajta a VOIP
-analóg telefonnal a SIM-en megy a GSM hívás indítás/fogadás is
-beépített VPN kliens
-beépített nyomtató szerver (USB-n nyomtatók megosztásához)
-beépített samba szerver (pendrive-on, külső HDD-n tárolt fájlok megosztásához)
-SMS küldés/fogadás
-tudja kezelni az USSD kódokat (lekérdezhető az egyenleg, adatforgalom, stb) -
corebonts
csendes tag
-
meszi3
tag
válasz
radio100jozs #5261 üzenetére
Hol lehet annak utánanézni, melyik csomagok milyen prioritást élveznek? ÁSZF?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Kecsotam #5260 üzenetére
Jól mondták, a Hello Data az nem adatdíjcsomag, hanem hang díjcsomag, csak nem 1-2...stb GB internet van hozzá, hanem korlátlan. Elég sok feltétel van, ami be nem tartásánál simán kidobnak a csomagból majd. Arról nem is beszélve, hogy a Hello Data csomagok hálózati prioritásban a sor legvégén vannak, így simán ledobhatnak max 2 Mbit/s sebességre.
A Homenetnél azért számold még rá a 23-8-ig tartó éjszakai 100 GB keretet is, ami lényegében ingyen van, mert benne van a havidíj extra keretében, azaz nappal van 100 GB, és éjjel egy másik 100 GB ha az L csomagot választod. -
Kecsotam
tag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Hamarosan lejár a Telenoros "Hipernet Home S" hűségidőm. Igazából a 25 giga már nem elég, de ugye van 50 gigás, vagy 100 gigás csomagjuk is. Viszont most, hogy kijöttek az új korlátlan mobilnettel gondolkodóba estem, hogy az otthoni mobilnetet leváltom egy új "Hello Data" korlátlan hipernetre.
Majd a simet belerakom egy mobiltelefonba, vagy pedig a most meglévő modembe, ami a "Hipernet Home S"-hez van, vagy pedig veszek egy routert.A Telenoros guruk álláspontja szerint a "Hipernet Home" csomagok adatalapú csomagok, míg az új korlátlanok hangalapúak és az utóbbiakat nem tudom használni se a meglévő modemben, se egy routerben.
Ebből mi az igazság? Tényleg csak mondjuk mobiltelefonos hotspottal lehet megosztani egy ilyen mobiltelefonba szánt netet, vagy azért máshogy is megy csak beállítás kérdése?
Természetesen a havi 1 hívás megvan, de hát ez könnyen kivitelezhető.
Köszi a segítséget!
-
Diák66
őstag
válasz
corebonts #5257 üzenetére
Szia!
Javaslom nézd meg a térerősséget LTE only módban. Szerezz be a mérés idejére egy Telenor SIM-et (ha jól emlékszem van ingyen feltöltős is).
Ha találsz LTE jelet, akkor nyert ügyed lehet, ellenkező esetben a külső antenna nem fog segíteni. Gyári Huawei antennát még nem láttam, de ebay-en lehet találsz. Viszont ilyen "nehéz terepen" nem mindegy milyet veszel. Ha gondolod segíthetek, elmondhatom a tapasztalataimat az antennákkal kapcsolatban. (3-4 van nekem is)
-
corebonts
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni otthoni mobilinternet kérdésben.
Háttér: Hamarosan kiköltözünk tanyára, ahol a helyi mikrós szolgáltatókra nem látunk rá (akácos), mobil térerő Vodának telóról 2-4 Mbit/sec, Telenor csak edge-et mutat. Viszont jó lenne korlátlan internet Wifivel szórva, ezért Telenor flottán gondolkozom leginkább.
Mennyire valószínű, hogy LTE routerrel vagy Mifivel értelmes sebességünk lesz Telenorral? (>10Mbit)
Ahogy olvastam E5577 elég jó alapból is egy telefonhoz képest, külső antennával (gyári Huawei vagy valami MIMO) meg aztán hűha.Járt-e már valaki hasonló cipőben?
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
ILYET esetleg tapasztalt még itt valaki rajtam kívül?
-
Bdanyy
addikt
válasz
radio100jozs #5254 üzenetére
Köszi szépen
-
radio100jozs
őstag
Bluemobile, Lidliben leveszed 999,- Ft-ért, és még rátöltés után 3 GB 30 napra 4G hálózaton 2310,- Ft.
Vodánál valamelyik értékesítésnél 500 Ft-ér veszel Tuti simet, és még 07.31-ig rendelheted az ingyen 4GB-ot, amit 30 napig használhatsz. Most, hogy kell-e tölteni, vagy sem, nem tudom, de 2000,- Ft-al akkor kalkulálj feltöltést.
Telenorban most variálják, azaz drágítják a feltöltős adatopciókat. -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Kb két hétre szükségem lenne 3-5gb netre, mert hamar kifutottam a havi adatforgalmambol. Vennék egy prepaid simet valamelyik szolgáltatónál, ahol a legjobb áron kapnék netet. Egyelőre a telenor adatjegy tűnik a legjobbnak 3gb 3k-ert. Van esetleg ennél kedvezőbb?
-
taki01
őstag
Sziasztok, Huawei E5577Cs-321-hez keresnék szolgáltatótól független firmware vagy olyat amiben elérhető a DMZ. Van egy másik Huawei E3372h-153 és ehhez is keresnék a Telekomos helyett másik firmwaret.
-
nejad
aktív tag
4Grider, Brandynew kösz, de sajnos nem jött össze, a home csomagnál a videonézés is beleszámít az adatkeretbe úgy meg nem lenne elég. Marad a mostani vacak városi netem
-
4Grider
nagyúr
Ha a telenoros otthoni mobilnethez asztali routert kérsz, akkor rögtön 4 gépet tudsz rákötni kábelesen, plusz switch(ek) közbeiktatásával sokkal többet. A huawei B sorozatú (pillanatnyilag talán B525) eszközei stabilak, jók, de korlátozottan hordozhatók mert nincs bennük akkumulátor.
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Akinek telenoros otthoni mobilnetje van annak a modemre csak egy pc-t lehet rákötni? Ha router kell milyet érdemes venni?
-
AstraCDX
senior tag
Igazad van !
Ez mán döfi !
Na de eddig mi volt ? Cumi, nem kicsi .
Magyarországon vagy előfizető ? Akkor fizess, hogy jó extraprofitunk legyen !
Most itt az első fecske . De csinál-e ez majd nyarat ?
Figyelmesen várom .
De ha valaki árérzékeny, és nem a korlátlan adatra rugózik, akkor még mindig jók a Wind árak .
A t meg elmehetne a fenébe, a felhasználót hülyének néző, idióta, parasztvakító, és hazug reklámjaival .
Üdv.
Astra
-
meszi3
tag
válasz
AstraCDX #5243 üzenetére
A felháborodásod egyre inkább tárgytalan, a Telenor igencsak belefingott a nulláslisztbe a Hello Dataval ~20 Euroért adnak korlátlan netet ez pl simán übereli amit te írtál. Még az olcsóbb korlátos adatcsomagokon van mit reszelni mindegyik szolgáltatónál, kérdés van-e értelme mikor opció a korlátlan is...
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#08205312 #5233 üzenetére
Akkor bemutatom mi van olaszországban : Wind Internet 5GB 8 Euro, nekem most épp ilyen van .
De választható még :
Wind Internet 10GB 10 Euro
Wind Internet 20GB 15 Euro
Wind Internet 30GB 20 EuroA példák alapján látható, hogy hogyan csinálnak hülyét a hazai felhasználókból a nem kedves szolgáltatók .
Üdv.
Astra
-
goop
őstag
válasz
radio100jozs #5230 üzenetére
Kár volt ezt linkelni, idézni, mivel eleve arról volt szó, hogy bemegy a tescoba és vesz 500 pénzért voda tuti kártyát...
Meg sem említettem az ingyenest, mivel az lassu mire kiér, stb.
#5212 hszem.
Másik meg, ha nem volt már ingyen 6-7 simem akkor egy sem, szóval nagyon figyelnek erre is. -
törölt tag
-
törölt tag
honnan vettem? Hát a telekom oldaláról.
Ha egy kicsit utánaszámolsz, akkor beláthatod, hogy jó a táblázat:
telekom havi 100MB esetén a 185 Ft úgy jött ki, hogy veszel 10 havonta 1GB maratont 1850 Ft-ért. A többi pedig 4GB-os maratonnal lett számolva. Pl. amennyiben havi 300MB-ot használsz, akkor célszerű 12 havonta venni 4GB-os maratont....és így tovább.De ismétlem magam: nem vitaindítónak szántam.
-
cocka
veterán
válasz
Honnan veszel te ilyeneket?
Eleve a trékomnál csak ilyen opciók vannak:
Maraton:
100 MB
500 MB
1 GB
4 GBTurbo opciók:
100 MB
1 GB
3 GBNetPlusz:
200 MB
500 MB
1 GB
3 GB
5 GBTelenornál
100 MB
500 MB
600 MB
1 GB
1.5 GB
3 GB
3.5 GBUgyanezek adatjegyként meg Pluszként is.
Szóval nem értem a táblázatodat. Ez valami ezeréves verzió?
-
radio100jozs
őstag
válasz
Szuper ez a táblázat! Most, hogy a Telenor emelt, jól látni így egyben a dolgokat. Jól látni, hogy a Bluemobile a nyerő most a 30 napos adatcsomagokban.
Még jó, hogy 27-ről 18%-ra csökkent az ÁFA, és utána szépen a szolgáltatók megszüntették ezeket a adatcsomagokat, és kvázi újakat hoztak be, amik persze jóval drágábbak is, így a fogyasztók semmit nem nyertek az ÁFA csökkentésen. Kíváncsi leszek mi lesz a január 1-től megint lemegy már 5%-ra, mennyit fognak visszaemlni a szolgáltatók ebből majd szépen jövőre évközben. -
_Karesz_
tag
válasz
juliabrilke #5229 üzenetére
Akkor ezek szerint már van driver hozzá. Én márciusban próbáltam, akkor esélytelen volt kábelen használni. Sehogyan sem ismerte fel a gép. Szerintem kikapcsolni nem lehet rajta a wifit, max elrejteni az ssid-t.
-
radio100jozs
őstag
ÁSZ. 5. sz. melléklet:
"5.3. Vodafone Instant SIM kártya 0 Ft-ért!
A Vodafone Instant SIM kártya 0 Ft-ért ajánlat 2016.10.02-tól visszavonásig érhető el a
www.vodafone.hu/probaldki weboldalon keresztül Vodafone Tuti Instant SIM kártyára regisztrálók számára. Az
Instant SIM kártya 0 Ft alapfeltöltést tartalmaz és kizárólag a Vodafone hálózatában használható.
A Vodafone Tuti tarifa részletes feltételei a Lakossági ÁSZF Díjszabás B/2.1.2. pontjában találhatók.
Az Instant SIM kártyára az előfizetői szerződés megkötése aktiválással történik. A SIM kártyát használat előtt az
Egyéni Előfizetőnek aktiválnia kell a www.vodafone.hu/instant oldalon vagy a Vodafone Magyarország Zrt.
hálózatából díjmentesen hívható 1270-es ügyfélszolgálati számon. A Szolgáltató és az Előfizető között a
Lakossági ÁSZF 2.1.1.c. pontja alapján távollévők között ráutaló magatartással jön létre a feltöltőkártyás
Előfizetői Szerződés.
Az Instant SIM kártya érvényességi ideje az aktiválástól számított 90 nap. Az egyenlegaktiválástól számított 90 napon belül 1000-től 1999 Ft-os feltöltésig az egyenleg-felhasználási idő a feltöltéstől számított 30 napig, 2000
Ft-os vagy afeletti összegű feltöltés esetén legfeljebb 365 napig érvényes.
Egy Egyéni Előfizető (ugyanazon néven és címen) maximum 2 (kettő) db Instant SIM kártyát igényelhet az Akcióban. A megrendelés kizárólag a kapott megrendelés-visszaigazoló emailben történő megerősítést követően válik érvényessé."Nem arról volt szó, hogy nem lehetsz akár 10 kártyás is Tutiban, hanem nem vehetsz 10 Tuti kártyát 0 Ft-ért, mert ha jól visszaolvasok az volt a dolog, hogy ez milyen jó biznisz mobilinternetnek a 4 GB-is ingyen nettel, venni ingyen sime-t 4-5 db-ot. is.
-
goop
őstag
válasz
radio100jozs #5224 üzenetére
Felhívtam a vodát, nincs ilyen limit, mind a 10 sim lehet tuti díjcsomagban, tehát, trükközni sem kell semmit...
-
_Karesz_
tag
válasz
juliabrilke #5222 üzenetére
Az E5577-re csak wifivel tudsz kapcsolódni. Anélkül gyakorlatilag egy elektromos kavics.
-
goop
őstag
válasz
radio100jozs #5224 üzenetére
Rendben, nálam ez a kb kutyát sem érdekli törvény, nem fogok azon izgulni, hogy jujj, a 72. jóbarát nevére regisztráltam a kártyát. Amúgy, ez a tuti csak 2 lehet, / fő ezt honnan veszed? Hülye lenne a vodafone, ha ezzel szivatná magát, meg az ügyfeleket, hogy az engedélyezett 10 kártya / főből csak 2 lehet tuti. Teljes nonszensz.
-
radio100jozs
őstag
Akkor itt van a törvény, amit úgy látom egyesek továbbra sem vesznek komolyan:
2003. évi C. törvény 127. § (2b) Az előre fizetett díjú előfizetői mobil rádiótelefon szolgáltatás előfizetője az előfizetői szolgáltatás igénybevételét lehetővé tevő SIM kártyát harmadik személy részére abban az esetben adhatja át, ha a 129. § (2) bekezdés szerinti azonosításhoz szükséges adatokról a SIM kártya átadását megelőzően az elektronikus hírközlési szolgáltatót tájékoztatta, és a szolgáltató a harmadik személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványának érvényességét a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok nyilvántartásában ellenőrizte. E bekezdés alkalmazásában nem minősül harmadik személynek a közeli hozzátartozó.
közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;
Így asszony jöhet, a többi a felsorolásodban nem ,így még mindig nem tudom, akkor hogy jön össze az a kártyamennyiség, amiről írtak?
-
goop
őstag
válasz
radio100jozs #5220 üzenetére
Lool. Jól írták előttem, nem úgy gondoltam, hogy lopsz mellé egy személyit.
Asszony, sógor, koma, stb. -
juliabrilke
veterán
E5577 routernél hogyan lehet kikapcsolni a Wifi-t ha az eszköz kábelről vagy aksiról megy?
-
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs #5220 üzenetére
Feleség, gyerek, anyós...
-
goop
őstag
válasz
radio100jozs #5215 üzenetére
Bemész a tescoba és veszel amennyit akarsz, max. más nevére aktiválod. Amúgy nekem tuti volt 3 is aktiválva a nevemen...
-
-
bb.bocs
őstag
úgy néz ki az eszköz van letiltva. csinált pár furcsaságot, és vettem feltöltős vodás krátyátazzal sem csatlakozik a hálóra... köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
goop
őstag
-
4Grider
nagyúr
válasz
Nagynozi #5208 üzenetére
Feltöltőkártyával ez drága mulatság lenne.
Egy hónapra ennyi net a legjobban Telenor hello data csomaggal oldható meg. Arról viszont azt kell tudni, hogy nem árt ellenőrizni a 3G lefedettséget, mert a Telenor igazán 4G-ben erős, 3G-ben nem annyira. Másrészt a Telenornál csak a megkezdett hónap lesz részben számlázva, az utolsó hónap (amikor felmondod) már teljes egészében. De még így is olcsóbb megoldás, mint a feltöltős mobilnet... -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Feltöltőkártyás internetre lenne szükségem egy hónapra, amit egy 3g-s routerbe raknék egy kis nyaraló területén. Mik a legjobb lehetőségek? 10-30gb lenne a legjobb.
-
HXY
addikt
Egy hordozható modem+WiFi routerről van szó, és nem egy sima modemről.
Vagyis nem kell hozzá driver a PC-n. Ha Windows nem megy, akkor Linux-on se fog.Ki kell próbálni egy Vodafone-os SIM kártyával SMS-t küldeni a 1270-re.Ez ingyenes.
Ha nem megy, akkor az IMEI szám le van tiltva. -
bb.bocs
őstag
na ja. nem akarok macerálódni
viszont egy vodafonos beállításos kép jól jönne mert az is törlődött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest