Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz smallmer #6096 üzenetére
Sajnos ezek a Tp-Link eszközök egyidejűleg csak az egyik sávot kezelik. Én már 5 Ghz only-ban használom.
Ami nem tetszik, hogy bár van MAC cím szűrés, de csak "fekete lista", vagyis tilthatok MAC címeket, de összes többi engedélyezett. Jobban szeretem a "fehér listát", ahol megadom az engedélyezett címeket és a többi eszközt nem engedi fel. (csak a listán szereplő címeket). Sajnos a mobilhálózatról se túl informatív, van egy ikon pálcákkal és kész. Ellentétben pl. a netgear eszközeivel, ahol van térerősség kijelzés számmal és még a használt frekvenciákat is írja az eszköz + pár infó még. A netgear képes volt egy időben 2 (vagy 3, de pontosan nem emlékszem) hálózatot is szórni. (2,4 + 5 Ghz) + Guest hálózat.
Ahogy említettem a mobilhálózat jeleit is gyengébben veszi, bár ez csak olyan helyen érdekes ahol messze van az adótorony. (nálam pont messze van... 4 km, 900 MHz 3G). Sajnos külső antenna csatlakozó nincs. A CA-t nem tudtam eddig tesztelni. Elvileg működnie kellett volna, de szerintem mégse ment. Semmi infó nincs róla, hogy miként működik az eszközön. Csak ugyan azokat a sávokat tudja összevonni 2/3CA-ban, vagy vegyesen is. Itthon csak utóbbi működőképes.
De hogy jót is mondjak. Tetszik, hogy logolni is lehet valamilyen szinten az eszköz működését, ilyet még nem láttam más eszközben. (hordozható akkusban). Az akkumulátor is jól bírja, nem kell minden nap feltenni a töltőre. Persze ha nagyon megizzasztja az ember, 10-12 óra alatt lemerül.
Micro SD is megy bele és wifi hálón is megosztható a tartalma. (FTP elérés is van). Sajnos viszont elavult a megoldás.
Összességében használható eszköz, de semmi extrát nem szabad tőle várni. Plsuz pont, hogy publikus firmware frissítés is érkezett már rá, ami szintén nem jellemző ezeknél az eszközöknél. Töltő szintén nincs, csak usb kábel, de van APP és wifin is konfigolható.
[ Szerkesztve ]
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy Telenoros flottás előfizetés, amihez szeretnék 1 hónapra mobilinternet elérést. A telefon LTE képes, de nem is a sebesség a lényeg.
Mi a legolcsóbb megoldás ehhez? -
smallmer
őstag
Köszönöm szépen a választ!
Nagyon gondolkodom az M7650 megvásárlásán, viszont nekem az M7350-el semmi gondom nem volt a roamingtól eltekintve. M7350-et nem használtál véletlenül?
Az M7650-nél pontosan le tudnád írni, hogy mi nem tetszik?
köszönöm előre is.
A 2,4GHz-t és az 5 GHz-t is tudja egyszerre? tehát nem kell választanom, hogy melyiket szeretném használni?(#6094) trol75
Elég vonzó az, hogy tudja egyszerre a 2,4GHz-t és az 5 GHz-t is egyszerre.
Igazából az M7650 és e között vacilálok
köszönöm a véleményed -
tag
válasz smallmer #6089 üzenetére
Szia.
Én kb. ¾ éve egy ZYXEL WAH7706 használok teljes megelégedéssel.
Igaz én nagyon akciósan vettem 2.év garanciával (29,9e).
Én is egy korlátlan telenor mobil internettel használom.
Előtte egy Huawei E5577s-t használtam, de az egy cat4-s (150/50) MiFi volt.A ZYXEL Cat6-s (300/50) 4G+, benne van a carrier aggregation, tudja egyszerre a 2,4 GHz és az 5 GHz-t. Nekem nem melegszik, igaz én csak 2,4 GHz használom. Ami egy kicsit fura a huawei után, hogy nincs hozzá töltő, csak kábelt adnak. Konfigurálni csak kábelen összekötve lehet és nincs adroidos app hozzá.
Remélem tudtam segíteni neked.
-
arion123hu
tag
Köszi a tippet.
A gyanus az volt, hogy minden egyes induláskor a készülék kijelzőjén megjelent a Telenor HU szolgáltatói jelzés de kis idő múlva a kijelzés No Service-re változott.
A Huawei Wifi Hot-Spot-ban a Telenor Hungary APN-jének "online" helyett "net" volt beállítva.
-
Diák66
őstag
válasz smallmer #6089 üzenetére
A Netgeart szerintem semmiképpen sem, igaz nekem ac810-100eus volt, de másfél hónapig bírta és az alatt is sok-sok szoftveres bajai voltak. Elvileg firmware frissítés érkezett rá, de nem garancia, hogy működőképes lett. D-Link szerintem nem az a kategória, amit keresel. Ehhez szerintem mobilnet stick is kell. Zyxel esetében nincs tapasztalatom, csak ADSL modemmel. Az is hamar "megpihent", igaz szolgáltatós (akár használt) darab is lehetett. Jelenleg Tp-Link M7650 van a tulajdonomban. Nem mondom, hogy kiváló, de legalább működik. Viszont tök átlagos router, semmi extra. A mobilhálózat felőli jel gyengeségére pedig érzékenyen reagál és time request üzenetekkel lep meg néha. Huawei-t használtam még, sajnos azzal is voltak gondjaim.
-
Diák66
őstag
válasz arion123hu #6090 üzenetére
Az APN-t leellenőrizted? Kiírja a készülék, hogy Telenor HU, vagy addig sem jut el?
-
arion123hu
tag
Sziasztok,
Beszereztem egy Huawei E5770s-320-as 4G Wifi Hotspot-ot.
Tudom, hogy csak CAT4-es és nem tudja az 5GHz-es IEEE 802.11ac-s Wifi szabványt, de tartalmaz EtherNet portot, ami számomra fontos dolog, hogy mindenféle USB driver nélkül tudjak hozzá kapcsolódni olyan gépről is, amihez nem rendelkezek admin joggal.
A sztori annyi, hogy az eszköz Telekom és Vodafone SIM kártyával minden további gond nélkül működik. Fel tudja magát regisztrálni a SIM hálózatára továbbá a 4G NET is hasít rajta, azonban Telenoros SIM-el nem hajlandó a Telenor hálózatára felregisztrálni magát. Ugyan ez a SIM egy Huawei E3372h-153-as USB modemmel gond nélkül működik, azaz hálózat regisztráció és a 4G NET is hasít vele.
Telenor ügyfélszolgálatán az eszköz IMEI számát leellenőriztettem és nincs tiltva.Mi lehet a gond?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Korábban vásároltam egy TP-LINK M7350 mobil routert. Sajnos a készülék "tönkrement (roaming gondok voltak vele)", így garanciában kicserélték. Úgy gondolom, hogy ráfizetnék egy jobb készülékre és ebben kérném a segítségeteket. Az alábbi termékek vannak az iPon-nál, amilyenekre le lehet vásárolni:
TP-Link-ből:
- TP-LINK M7310
- TP-LINK M7450
- TP-LINK M7650Zyxel-ből:
- ZYXEL WAH7706D-link-ből:
Netgear-ból:
- NETGEAR AirCard 785
- NETGEAR AirCard AC790Amit tudni kell, hogy korlátlan telenoros mobil internetem van és elég sokat használaom laptoppal,telefonnal, tablettel.
A pénz mindegy, tehát bármely készülék lehet ár szerint.
Szerintetek melyik a legjobb megoldás ezek közül? Esetleg mást tudtok ajánlani, ha ezek nem jók?köszönöm szépen
-
Diák66
őstag
Milyen routert használsz? Van olyan kicsi DC csatlakozós legalább Cat.6 router, ami még hordozható méretű? Akkor ez talán jó lesz: [link]
Na de akkor itt van pár hordozható wifi: Zyxel WAH7706, NETGEAR MR1100 Nighthawk, TP-LINK M7450, Alcatel OneTouch 3Y901NB Link 4G+, NETGEAR AC790-100EUS, Zyxel LTE4506 (ez mondjuk nem akkus, de 5V 1,5A táp kell neki), TP-LINK M7650, Huawei E5787, NETGEAR AC810-100EUS.
Ezek itthon is beszerezhetőek.
-
cocka
veterán
Powerbankok: Igen és USB-C kompatibilisnek kell lennie, azaz még egy USB-A-C átalakítóra is szükségem lenne. És ki tudja, hogy működik-e a routerrel, mert ugye az natúr DC bemenetes.
Érdekes, hogy nem 5V-ra tervezték a mobil wifi eszközöd.
Mert valószínű elsiklott a figyelmed egyes mondatrészek felett.
mert a 12 voltos hálózati adapterrel működőt nem merem vonatkonnektorba dugni.
Nyilván nem mifire gondoltam. Első jel: 12 voltos hálózati adapter, nem pedig usbs adaptert írtam.
Ezért szeretnék valami akkus routert.
második jel: Tehát most nem akkus van.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem!
Egy hónapja van egy Vodafone R 218 internet WiFi hotspot. 4G
A készülékbe be jelentkezve a sebesség 200 Kib/s - 4 Mb/s között
ugrál nem HD online adásnál.
Ha le szeretnék tölteni 1 GB-ot, a sebesség stabilan 175Kib/s -185 Kib/s 6 órán keresztül
a laptop qBittorrent-en, ha Advanced System Care frissítést tölt, indulás 0 Kib/s-ról -500 Kib/s-ra
1 perc alatt felmegy majd 5 perc alatt arányosan le csökken 90Kib/s-ra .
A probléma 7/ 0-24 órában mérhető.
Az előző Wi-Fi R209-Z 3G készülék letöltési sebessége 2 - 3 Mb/s volt torrenten,
ennél a készüléknél nem jelentkeztem be a 192.168.0.1 címre mert jó volt a letöltés!
MI LEHET A PROBLÉMA? -
cocka
veterán
Hi!
Azt honnan lehet tudni, hogy a carrier aggregationt melyik mobil wifi tudja?
Vonatra kéne valami akkus 4G router, mert a 12 voltos hálózati adapterrel működőt nem merem vonatkonnektorba dugni. Véletlen túlfesz és kapufa a 40k-s routernek. Ahhoz túl drága. Ezért szeretnék valami akkus routert.
Van valami ajánlott? 5 GHz nem fontos, mert a fogadó eszköz sem tudja.
-
AsusBoy
senior tag
válasz Spuri2000 #6074 üzenetére
Övé akad illetve késve hallom magamat vissza nála.
Akit hívok annak kábeles 8-10 megás internete van
Azonban ha én is átléptem mobilnetről , a rendes routerre ami fix 20 megás internet akkor meg jó volt.Jó lenne kideríteni ,hogy mi lehet a gond mivel úgy vagyok vele , hogy két szolgáltatónál ne legyen internetem . Elég lenne csak a mobilinternet amit tudok magammal cipelni is mifi eszközzel.
-
AsusBoy
senior tag
válasz 4Grider #6072 üzenetére
Köszi .
Az miert van hogy ha nezek speedtestet akkor telón hozza a 60mega letoltesi es 40 mega feltoltesi sebesseget, Laptopra csatlakoztatva usb kabelen keresztul a letoltesi sebesseg 100megan feluli is szokott lenni.
Amikor videochatelek telefonon sokszor akadozik a kép és a hang.
Nem volna elég neki 60mega letoltesi sebesseg?
Mi lehet a problema -
AsusBoy
senior tag
Erre valaki ?
-
Diák66
őstag
Ez a szegény cellavadász oldal rendesen le van maradva a környékünkön. Frissíti ezt még valaki?
Szerintem telefonos programmal kellene méregetni jelerősséget, és úgy megkeresni az adótoronyt.
Antennából irányítottat kell venni, azzal lehet jobb eredményeket elérni, persze drágábbak is.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
aha köszi. Teljesen jó a mini. Nekem azért nem mindegy, mert minit használok és ha egyszer kitöröd a közepét, azt többet a büdös életben nem lehet normálisan visszatenni.
Jó hosszú antennákat vettél. Az enyémen (MR200) gyárilag kb. kétharmad ekkora antennák vannak.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
-
Stonerice
őstag
Én szívesen tesztelném Ukrán határmentén a Vodafon szolgáltatást! Tervbe is van, hogy veszek egy feltöltőkártyás simet! aztán mobillal megnézem hol a vége . kB, 5- ÉS 9 KM -re van a 2db adótorony tőlem. Kis teljesítményűek az állam határszakasz miatt.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
taki01
őstag
válasz Stonerice #6056 üzenetére
Szerintem igen. Először Hello Dataval próbálkoztam mobilal ami rá volt kötve egy routerre. Így kb 30-50Mbps között volt a letöltés. Után lett az IQPro korlátlan adatkártya és egy kicsivel később B593 amihez rendeltem ebayről antennákat és evvel már csúcsidőben 50Mbps és csúcsidőn kívül meg kb 75 Mbps a letöltés. Amúgy az antennával jobban lehet pozicionálni a torony fele mint a belső antennával. Itt meg tudod nézni hogy merre vannak a tornyok.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Használ valaki falun, (távol a civilizációtól és városoktól ) 4g routert, amin mondjuk gyári bot antennák is vannak?
Erősebbn veszi a térerőt mint egy mobil?Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
AsusBoy
senior tag
Szerintem sem arra való... de számomra más lehetőség nincs...
Falun élek, optikai kábelezésről egy darabig nem is álmodozhatok.
Maximálisan elérhető internet az a 10megás ... kb 600-800kb/sec-el töltök le...Főleg ha megy két tv az leszív még 1-1 megát..Azért sok embert megnézném akinek be van kötve az 500megés, 1000megás internet mit kezdenének ilyen sebességgel
-
4Grider
nagyúr
Természetesen nagyjából tudom milyen lehetőségek vannak.
Azonban semmi akadálya nincs a vpn és a https forgalom korlátozásának, csak egy paraméterezés a rendszeren. Mint írtam, a Telekom már meglépte, nem kell sokat várni arra, hogy a Telenor is megtegye, mivel egyre több helyen kezd bedugulni a 4G hálózata a letöltögetők miatt. -
4Grider
nagyúr
Nem csak azért használunk vpn-t, hogy mondjuk adott portot (a te példádban https/443) használjon. Hanem pl. azért is, hogy a mobilnet szolgáltatót átverje a kérdező, és ne tudják a torrentezés miatt a sebességét csökkenteni. Erre a Telekom pl. már azt lépte, hogy a vpn forgalom sebességét 10/5 Mbps-ban korlátozza. Telenornál viszont ilyesmi (még) nincs, ott a torrent eltüntetésére még működik a vpn.
-
kinder93
aktív tag
válasz AsusBoy #6044 üzenetére
Nem lesz semmi probléma vele. Használom én is VPN nélkül is torrentezésre néha-néha ha gyorsabb letöltést akarok mint az itthoni net. Viszont vedd figyelembe, hogy a VPN miatt a sebesség valószínűleg némileg lassabb lesz. Bár csak ingyenes VPN-nem van korábbról tapasztalatom. De mondom, én anélkül is használom.
-
AsusBoy
senior tag
válasz kinder93 #6043 üzenetére
Magyar hálózaton van
Akkor nyugodtan használhatom így torrentezésre ? Nem lesz semmi probléma vele ?Itthoni magyar vpn-t szolgáló "cégeknél" láttam kedvezőbb árakkal adják a havi vpn-t (cirka ezer Ft /hó).
ezekről van véleményetek ? ezek is jól működnének torrentezés szempontjából?Most expressVPN-t használok
-
AsusBoy
senior tag
VPN-t használok mobilinternet mellé és ha most például olasz szerverre csatlakozott a vpn akkor a mobilinternetem ,hogy fogja fel ezt az egészet ??
mint ha külföldön lennék ?
Mivel nekem csak belföldön van korlátlan internetem. EU-n belül meg 5.5 GB .Most ilyenkor mi van ?
-
4Grider
nagyúr
válasz chillytommi #6040 üzenetére
Nagyon alap hálózati ismereteknél tanítják azt, hogy az operációs rendszerek a gateway felé küldik azokat a kéréseket, amik a helyi lan-on túl nyúlnak. Azaz ha te meg akarod látogatni mondjuk az index.hu weboldalát, akkor a géped automatikusan a gateway felé fogja küldeni a kérést. Ebből következik, hogy ha te két internet-elérést akarsz használni egy időben, akkor a gateway (jelen esetben router) oldalán kell megoldanod a két internet elosztását. Dual-wan-os load balancing routerek tudják ezt alapból, némi beállítást követően.
Vannak operációs rendszerek, amik támogatják - bizonyos hardverfeltételek megléte esetén - a két gateway használatát, de ezek a rendszerek hozzáértőknek, vagy tanulni hajlandóak számára ajánlottak.[ Szerkesztve ]
-
chillytommi
csendes tag
Köszönöm, megpróbáltam.
Azért voltak gondjaim, illetve még mindig van...
Ha a Huawei modemet rákötöm az Asus egyik LAN portjára - miközben a WAN porton hagyom az eddigi vezetékes szolgáltatót (Invitel) - akkor két lehetőségem van:
1., a pc-be menő LAN kábelt a Huawei modembe dugom. Ekkor tökéletesen működik a modem, de nem látom az ASUS routert.
2., a pc-be menő LAN kábelt az ASUS routerbe dugom. Ekkor látom a routert, viszont a Huawei modemről nem jön a net.
Miközben be van állítva a dual-WAN és megadtam az ASUS router LAN portjának "elérhetőségét" a beállításoknál.Szóval így nem tudtam még beállítani.
Jelenleg, az Invitel modemét kikapcsoltam és az ASUS WAN portjára csatlakozik a Telenoros Huawei modem.Még egy gondolat: Mi lenne, ha egy swich-et használnék és abba dugom be a Huaweit és az Invitel (ZTE) modemjét és azt kötném az ASUS WAN portjára? Persze ehhez mindkét eszközt be kellene állítani, hogy az ASUS-tól függetlenül is el tudja érni a netet...
-
4Grider
nagyúr
Ez logikus is, mivel a hello data nem adatkártya, hanem beszéd célú. Így más apn-t használ, mint egy modembe/routerbe való adatkártya. Ezekből az következik, hogy ha modemben/routerben akarod használni, át kell állítanod az apn-t a router/modem által automatikusan és így tévesen beállított net-ről online-ra.
-
Milán.
csendes tag
Sziasztok !
A minap előfizettem egy Hello Data csomagra, amelyhez vásároltam egy D-link dwm-222 USB sticket (egy hűség nélküli feltöltős SIM-el szintén a telenortól). Az a helyzet ,hogy porszem került a tervembe...A Stickbe behelyezve a Hello Data SIM-et nem működik a rendszer, semmilyen hálózatra nem csatlakozik fel. Alapból is 3G-t választana ki a Hello Data kártyával, holott a feltöltős SIM-el simán csatlakozna 4G-re. Kérném szíves segítségeteket ebben a problémában -
Enton
addikt
válasz AsusBoy #6034 üzenetére
Hát most nem tudom ezalatt mit is akarnál. Ha torrentnek is van seedje akkor az is hasit ugyanigy. A pillanatnyi maxod meg a veled eggyütt a tornyon/körzetben lévők mennyire eszik a sávszélt ha limithez közeli akkor lassabb. De ugyanaz mint pl digi optikai net hogy annak is van max kerete es felhasznalo fuggo kinek mennyi a aktualis max. Illetve kb majdnem minden halozat igy mukodik.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz AsusBoy #6032 üzenetére
Az teljesen korrekt. Amugy persze.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz AsusBoy #6030 üzenetére
Nálam steam 17-19MB/s szokott hasítani, ha olyanja van, de átlag 12-13 mindig megvan(origin/steam/oculus home).
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Telenor mennyire korlátozza be a letöltési sebességet ?
Ez alatt értem ,hogy ha leakarok tölteni több gigányi dolgot az internetről akkor azt nem fogja a maximális sebességgel letölteni ? -
taki01
őstag
válasz chillytommi #6028 üzenetére
Valahogy így lehet bár nekem nincs asus routerem, de neten ezt a konfigurációt találtam. Van az egyik beállítás ami az hogy ha az egyik kapcsolat elszáll akkor átvált a másikra. A másik beállítási lehetőség az hogy terhelés elosztás csinál router.
(A képen az a beállítás van hogy ha elszáll az egyik net akkor átvált a másikra.)[ Szerkesztve ]
-
chillytommi
csendes tag
Hasonló a kérdésem a korábbiakhoz képest, de lehet, hogy lesz benne egy csavar...
ASUS RT-AC66U routerem van, amire eddig egy ZTE routeren keresztül jött az Invitel vezetékes net.
Előfizettem Telenoros mobilinternetre amihez - egy korábbi stick-es próbálkozás után - most elhoztam a Telenortól egy Huawei B525 mobilroutert. Meg tudom oldani valahogy azt, hogy egyszerre (egyidőben) csatlakoztassam mindkét netszolgáltatót az Asus routerhez? Illetve, ha ez nem mehet, akkor ki tudom-e kerülni valahogy azt, hogy az Asus router wan portjára csatlakoztatott eszköz {Invitel (ZTE) vagy a Telenor (Huawei)} csatlakoztatásakor az Asus routerben újra be kelljen állítani a másik szolgáltató paramétereit?Azért kérdem, mert azt tudom, hogy az asus tudja a dual-wan-t kezelni, de ez eddig csak akkor ment, ha az egyik jelet a wan-ba kötöttem és a korábban használt stick-es netet, pedig az usb-be...
-
4Grider
nagyúr
Ha wifi-n jó értéket mérsz egy adott időpillanatban, akkor kábelen is legalább annyit kell mérned.
Ritkán lakott környéken általában nincs 1800 MHz-es hálózat, azt 800 MHz-en fedik le, mivel utóbbival jóval nagyobb területet lehet lefedni. Pont ez utóbbi viszont a probléma is: Nagyobb területen könnyebb leterhelni ugyanannyi sávszélességet. Ha pedig rajtad kívül tucatnyian vannak még az adott 4-5 kilométernyi területen, az egy főre eső sávszélesség bizony bemehet 10 Mbps alá. -
4Grider
nagyúr
Gondolod, hogy családi házanként van egy-egy cella? Vagy hogy jön ide a zsákutca?
Nem értelek. Azt írtad, hogy többnyire 20 körül van és lemegy 10 alá. Ez a wifi-s 60/40 ugyanezen (Telenor 4G - Asus router wlan-ja) van? Mert ha igen, még lehet az a gond, hogy a router váltogat 800 és 1800 MHz között (Band 20 - Band 3). Már ha van nálad mind a kettő. Ilyen esetben előfordulhat, hogy egyszer sokat mérsz (1800 MHz) és többnyire keveset (terhelt 800 MHz). Ha ez van, megpróbálhatod a Band-et fixre állítani (3-asra). -
asus1
aktív tag
válasz 4Grider #6018 üzenetére
Akkor ezzel nem is fogok tudni csinálni semmit?
Egyébként családi ház és zsákutca, tehát az sincs, hogy annyian laknának itt. Nem tudom hol vannak a cella határok, de így kb a semmiért fizetek? Ezért lehetnek akkor a belassulások és a néhai szakadozások is?
Viszont vicces, hogy wifin mértem már 60mbit-et le és 40 körül fel. Telefonon és gépen egyaránt. -
asus1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis router beállításban kérném a segítségeteket.
Flottás Telenoros mobilnetem van, ami a Hello Data-hoz képest annyiban más, hogy ritkábban szakad meg, ellenben egyre inkább nem akar menni..
20Mbit/s a letöltésem a legjobb esetben. Esténként 7.
Szerintem valami beállítási problémám lehet, mert ez a fajta flottás net, nagyon sokaknak megy rendesen.
Képeken látszani fog a mostani beállítás és az is, hogy milyen router használok. -
AsusBoy
senior tag
válasz arion123hu #6014 üzenetére
Koszonom. Írtam nekik emailt
-
arion123hu
tag
-
4Grider
nagyúr
Ha regisztrálsz egy mobil számmal és egy valós e-mail címmel, egy napig ingyen kipróbálható az ittott tv szolgáltatása, de a Telenor mytv-nek is van ingyenes része. Ha azok gond nélkül mennek az adott neten (nálam igen, pedig itt már csak kb. 20 Mbps a letöltési sebesség), akkor én az iptv szolgáltató elégtelen sáv szélességére gondolnék.
-
AsusBoy
senior tag
Huawei 5577 nevezetű routerhez keresek 2db TS9 foglalatú antennát amely képes kezelni a 800,900,1800,2100 és a 2600mhz sávokat.
-
Router
őstag
Sziasztok!
Iqpro flottás korlátlan netet használok huawei E5172 modemmel. Alapvetően a speedtest szerinti teltöltésem átlag 45-90Mbit között mozog időjárás/hálózat terheltségtől függően. Előfizettem egy IPTV szolgáltatásra ahol minimum 30Mbit netet ajánlanak a stabil lejátszáshoz. Ez meg is van de gyakorlatilag használhatatlan a dolog, nagyon ritkán tudok kapcsolódni a streamhez akkor sem stabil, akad, laggol.. Megpingeltem a google serverét amin ténylegesen látszódik, hogy instabil a ping de nekem nem tűnik veszélyesnek. A kérdésem, hogy ez okozhatja-e a gondot? Tervezem külső antenna felszerelését hátha ez javít rajta. Van-e esetleg ezzel tapasztalatok?
www.reballing.hu/forum
-
8
senior tag
válasz 4Grider #6008 üzenetére
Valóban nem 7/24 otthoni használatra "való", de ott az alkalmankénti mobilitás lehetősége.
Például Ausztriában nagyon régóta ilyen mobil routereket is kínálnak a szolgáltatók korlátlan otthoni mobilnetes előfizetések mellé egy custom dokkolóval. Pont az alkalmankénti hordozhatóság miatt, nagyon sokat ezt választják. Ismerősi körben több helyen is hosszú idő óta ilyen működik, nálunk pl egy Drei hálózatos E5575S-320. Eddig semmi panaszt nem hallottam sehonnan. Akksit 1.5-2 évente cserélni kell, de ez mobilban is így van, az eszközökben lévő modern töltőáramkörök semmi kárt nem tesznek az akksikban állandó töltés esetén sem, feltéve persze ha nem filléres kínai töltőre van dugva.
Arra kell figyelni szerintem, hogy minőségi USB töltőt vegyen hozzá, egyrészt hogy ne menjen tönkre hamar az akksi, másrészt hogy ne égjen le a ház ha 0-24 be van dugva a 220-ba. Meg hogy ne a radiátorra legyen téve télen, ne a tűző napra az ablakban nyáron, különben az megint csak az akksinak rossz.
Ha nem kell neki a hurcolászás lehetősége, akkor vegyen fix routert. De ha kell, akkor szerintem jó opció a mobil router. (akksit meg bármilyen huawei termékhez könnyen lehet találni szerintem évek múlva is)[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
4Grider
nagyúr
válasz AsusBoy #6007 üzenetére
Ez a Mifi jó cucc, de nem 7/24-es otthoni, hanem mobil használatra való. Bírni fog ennyi eszközt, de az akksija hamar tönkremehet a folyamatos tápellátástól és nehéz lesz hozzá akksit találni.
Az iqpro adatkártyát ad, a hello data korlátlan mobilnet opcióval ellátott beszéd célú kártya. -
cocka
veterán
válasz arion123hu #5999 üzenetére
Ezt nem tudom kihagyni, de... miért narancssárga a
körmödközepe?Ja hogy ez nem a tiéd bocs.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Bigiboy77 #6002 üzenetére
Itthon 230V van.
A hello data hátránya, hogy nat-olt ip-t ad, így ott veled egy időben több tucatnyian osztoztok ugyanazon a publikus ip címen. Necces ilyen netet további 6 eszközre megosztani, mert - a használattól függően - így könnyen be tudjátok dugítani azt az egy ip címet. Persze eszköz újraindítással (vagy egy le-fel kapcsolódással) elérhető új ip cím egy ideig működni fog gond nélkül.
A Huawei B525 ajánlott ennyi felhasználóra. -
Bigiboy77
tag
Sziasztok!
Telenor hello data csomagos sim kártyás nethez milyen routert ajánlotok(nekem nem kell hogy hordozni tudjam vagyis jó 240 v-os is), amibe bele is lehet rakni a Sim kártyát? Minimum 6 eszközt tudjon kiszolgálni egyszerre.
Tudom, hogy minden hónapban legalább egyszer ki kell vennem és telefonálnom kell vele.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
4Grider
nagyúr
válasz arion123hu #5999 üzenetére
Ez sem tudja szimultán a 2.4/5 GHz-et, ac sincs benne, cat4-es, tehát x évvel ezelőtti modell.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest