Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Telenor 1 + 99 gbyte netet ad 1.000 forintért: [LINK]
"Szerdától kifejezetten kedvezményes áron biztosít mobilinternetes adatkeret-bővítő opciót a Telenor. Egy gigabájt áráért adnak további kilencvenkilencet – akár többször is.
Április 1-jétől él és egészen május 31-ig rendelhető meg a Telenor járvány idejére bevezetett új Hipernet adatjegye. A szolgáltató 1000 forintért ad 1+99 GB-nyi extra mobilnetet előfizetőinek.
A keretet a megrendeléstől számítva 30 napig lehet felhasználni. Akinek elfogy, újra és újra kérhet további 100 GB-ot, május 31-ig bárhányszor, mindig újabb 1000 forintért.
A szolgáltatást a MyTelenor alkalmazásban, illetve sms-ben lehet megrendelni. Utóbbi esetben a 1744-es telefonszámra kell elküldeni a PROMO100 kódszót."
-
4Grider
nagyúr
válasz kicsi kecske #7798 üzenetére
Üdv a valóságban.
Azért ez az érték még javítható, persze elsősorban kültéri eszközök használatával.
Kültéren milyen volt a speedtest eredménye? -
kicsi kecske
tag
Hát tegnap kicsit elkeseredtem.. kimentem délután a házhoz, megpróbáltam körbemérni jelerősségre a kecot majd az udvart is. Házon belül vegyesen -90 és -105 között mértem.
Egyik sarokban volt talán -85dBi.
Speedtestre komoly 2Mbit és 1.5 Mbit jött.. pedig a mobilos alkalmazás amit használtam közelebb is talált adótornyot mint amit a cellavadaszon láttam.
Kezdek izgulni a megoldási lehetőségekben“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
4Grider
nagyúr
válasz kicsi kecske #7794 üzenetére
Ott szinte biztos, hogy több frekvencia van összefogva, de sokan is használják. Ettől függetlenül a terület beletartozhat abba a 10%-ba...
-
humigabi
aktív tag
válasz kicsi kecske #7788 üzenetére
Szia!
Az a 100+Mbps lehet álom marad, de ez attól is függ hova költöztök. Ha esetleg van ott Lte vivőegyesítés (CA-Carrier Aggregation) akkor még meg lehet.
Routernek (ha a belső hálód úgyis Ubi lesz) tapasztalatból ajánlom a Huawei B525-öt (csak ne Telenor szolgáltatóit mert abban nincsen bridge) vagy a B535-öt, ennél a szolgáltatóiban is benne van a bridge funkció. Mindkettőn van 2 db külső Lte antenna csatlakozó, ami adott esetben jól jöhet.
Üdv:
humigabi
-
kicsi kecske
tag
-
4Grider
nagyúr
válasz kicsi kecske #7792 üzenetére
Én Samsungokat használok, azokban meg van könnyen elérhető szervizmenü, ami mindent mutat a forgalom során, így a használt (esetleg összefogott) frekvenciákat is. Xiaomikon is biztos valahogy előszedhető...
Az már jó jel, ha nem csak 4G ikont, hanem 4G+ vagy 4+ ikont látsz fent, mert akkor már több freki is lehet. Melyik település ez? -
kicsi kecske
tag
válasz 4Grider #7789 üzenetére
Értem.
Akkor marad az, hogy mérek 1 hétig napi 3x, más más pontokon majd átlagolok.
Azt, hogy milyen Mzen szolgáltat egy adott szolgáltató/adótorony hol derül ki?
@Taki, ha esetleg tudsz ilyen appot ne tartsd magadban
@Totron: egyenlőre úgy láttam, hogy semmilyen vezetéken megoldás nem elérhető. De természetesen költözés előtt végig fogok hívogatni minden lehetséges szolgáltató ezzel kapcsolatban. Habár a netes címkeresőjük baromira nem ad találatot a címemre
Off:
Már abban is gondolkoztam, hogy mivel 1 utcával lejjebb van kábeles gigabites net.. beszélek a házvégi szomszéddal és megpróbálom onnan megosztani a netet. A probléma csak a kb 300mes táv egy kis csatorna amiben szinte alig van víz és az h nincs vizuális rálátás az ő házára az enyémtől, mert kb 1500nm-nyi erdő határol el minket“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
totron
addikt
Dícséretes, hogy élére akarod reszelni a vételi rendszer eszközeit, de Grider jól mondja, a leterheltség a szűk keresztmetszet. Extrém alacsony jelszinteknél van értelme általában tetőre menni antennával, egyéb esetben lásd a szűk keresztmetszet részt. Vágj bele, nálad pontosabbat senki nem fog tudni mondani, aztán eldöntöd, hogy jobb-e az ottani vezetékes lehetőségeknél. A NATtalanságba ekkora bizodalmat ne tégy.
Heti, havi átlagokról van értelme beszélni, van, hogy a napon belüli ingás nagyon nagy. Ki kell próbálni. -
taki01
őstag
Én minden féle képpen valami mikrotik cuccban gondolkodnék. A méréseket meg szerintem úgy végezd, hogy kb ahova rakod az antennát ott mérsz reggel délbe este mindig kb 5 mérést és azt átlagolod. Vannak appok amik mutatják rendensen a hálózati jelszintet és melyik frekin vagy a hálózatra csatlakozva ez segíti valamennyire az antenna elhelyezét is ha annak még a helyét nem tervezted meg. A 100+ felejtős főképp ha csak 800Mhz-n szolgáltatnak, jobb esetben is 60 Mbps lesz a max lefel irányba.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
El vagy te tévedve. A 100+Mbps az esetek 90%-ában egyszerűen nem elérhető. A mobilnet osztott erőforrás, ha ennyi kellene mindenkinek, tucatnyian sem lehetnének egy cellán. És gondolod építenek/fenntartanak egy-egy tornyot 50-60 előfizetőnek?
Ráadásul amit mérsz, az a következő pillanatban más lesz, hiszen be- és kilépnek a cellából mások, valaki elkezd letölteni, valaki épp befejezi, stb. -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Elolvastam az utolsó kb 400 hszt itt a topicban.
Pár hónapon belül költözünk családi házba és hát nem túl kecsegtető az elérhető internet szolgáltatások listája...
Erősen gondolkozom a mobilinternet terén, viszont tudnom kéne, hogy mennyit lehetne kihozni sebesség terén..
Annyit tudok, hogy a cellavadásszal megnéztem milyen adótornyok mennyire vannak a leendő háztól. 1.4 és 1.6km légvonalban a 2 legközelebb levő torony, Telenor,Telekom,Voda szolgáltatóval mind2 antennánál.
Ahogy olvasgattam a postokat, úgy gondolom, hogy flottál Telenor csomaggal járnék a legjobban, tekintve, hogy korlátlan mobilnetet adnak és lesz publikus IP-m is, nem fognak leNATolni.
A kérdésem a következő:
Milyen módszerrel lehetne megnézni, hogy milyen sebességet várhatok a leendő Telenor szolgáltatástól? Kimegyek a házhoz, felmászok a tetőre, körbemérem egy speedtesttel a 4G netet az MI9 telómmal.. Az mennyire fog pontos adatot mutatni? Gondolom semennyire.
Nyilván beltérben kisebb a jelszint mint kültéren. Ha esetleg veszek majd egy jobb LTE antennát amit felszerelek a tetőre és azt vezetem le a rack szekrényembe lévő 4G képes routeremhez, akkor azzal jóval jobb jelet fogok fogni mint ami a Mi9 teló most fog.
A cél az, hogy 100+Mbps meglegyen, aztán kérdés, hogy ez reális cél vagy álom..
Milyen külső LTE antennát és hozzá való profi routert ajánlanátok? Belső WIFI/LAN hálózatom valszeg Ubiquiti eszközökből fog állni egyébként szinte minden LANon csatlakozik majd, de lesz kirakva 2db AP is a házba.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
cooi11
senior tag
Sziasztok segítsetek rajtam!!
Le szeretném mondani a számlakontroll netemet,
de nem érem el öket.
Decemberbe küldtem egy levelet, visszahívás kértem semmi.
Most már egyáltalán nem használom! -
elbundy01
csendes tag
Sziasztok!
Huawei B525-ön szeretném lecserélni a telenor fw-t.
Tudtok hozzá valami hasznos leírást? -
taki01
őstag
Már két napja nem terhelem szét a cellát a közelembe
Lett vezetékesnetAzért megmaradt a mikrotik antenna is a helyén. Már csak idő kellene, hogy felkonfoljam backup-nak.
-
bitmad
aktív tag
Egy 3G képes mobil wifi router (Huawei R208), működik 4G sim kártyával 3G módban?
Vagy csak egy 4G sim kártyával csak 4G mobil router működik? -
Norby86
őstag
Akkor viszont megpróbálunk a telenor irányába mozgolódni mobilnet terén. Viszont azt még megtudjátok esetleg mondani hogy a telenornál (vagy akár a többi szolgáltatónál) létezik korlátlan mobil net? Mert hogy őszinte legyek ez a 60 meg 150 giga nem tudom egy cégnek elég lenne e havi szinten. Sosem mérték/mértük le a három gépen mennyi adat folyik keresztül, meg ugye ott a kamera stream amit néha vissza nézünk távolról. Mondjuk a cégnél 80% böngészés van csak, rendelések leadása stb., maradék 10% ez az IP kamera távoli elérése, felvételek vissza nézése, másik 10% meg egy-egy program letöltése, windows frissítések. Szerintetek erre elég lehet a 60 giga? Vagy a 150 giga inkább?
A másik kérdésem hogy Huawei B535 4G routerben amit pl. a Telenor ingyen ad a mobilnethez, ebbe lehet portot nyitni?-Norbi-
-
totron
addikt
válasz 4Grider #7773 üzenetére
A fillozófiát próbáltam feltárni APN-téren. Hogy általános szokás-e amiről írtunk vagy itt-ott van így csak. Tehát a jelölés.
Tényleg sajnálom, hogy félreértesz, nyakra lépésről szó nincs, látom fajsúlyosra sikeredett az ellentorrentezés szó. Légyszi ne csak átfutva, foltokban olvass már. A vázolt állapotok - és egyre gyakrabban találom ebben magam - szerintem tarthatatlanok. Ha egy folyamatos, nem hirtelen használhattalanság-közeliségbe taszító hullámzású elérést szeretnék a pénzemért, arról azt gondolom, hogy nem ledominálása senkinek, jóval inkább az együttélés záloga, azt hittem, ez átjött. Alternatíva meg dupla árért, fele annyi jellegű van. Még mindig a panaszt látod, holott érteni akarnám, ismétlem.
Topológiás írkálós jöhet bárki, akinek van kedve, tapasztalata írni erről. Mert ezt akkor te nem tudod. Nem gáz, csak hagyjuk akkor ezt így mi ketten.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Én úgy állok hozzá a kérdéshez, hogy rosszul teljesítő osztott erőforrás esetén soha nem a saját lehetőségeim javítását keresem, hanem az alternatívát, mert elég egyértelmű, hogy ami nálam javulást jelent, az máshol romlást fog. Engem ui. úgy neveltek, hogy nem taposunk a másik nyakára...
Magyarország azért nem az a terep, ahol marha nehéz ügy lenne az alternatíva. Sok mindent meg lehet oldani nat-olt hálón is. -
totron
addikt
válasz 4Grider #7771 üzenetére
Aham, köszi. Másik topikban elhangzott, hogy online a NAT-olt, a net meg a nem NAT-olt lehetőséget adja. Minden net APN-elérés NAT-mentes? Mert ki lett jelentve az is, hogy 1 flottán kívül sehol nem adnak. Melyik...
Mi értelme van? Mondjuk, hogy hogyan lehet ilyen házirendet alkalmazni? Mondjuk, hogy van, akinek nem csak hobbinet a mobilnet? Nem is biztos, hogy elosztás terén ez a házirend, csak az említett sokváltozó miatt ilyenné lesz. Nem mindegy melyik miatt van a vázolt végeredmény. A torrent a havi forgalmam 20%-át ha kiteszi, példa volt csupán. Az viszont biztos, ha leült hálózati állapotban töltök le, bármit, bárhogyan, akkor ping timeouttal szépen lecsatlakozik minden más alkalmazásban, úgy, hogy nincs priorizálva a letöltő/állva maradó szoftver. De van, hogy letöltés nélkül is produkálja ugyanezt. Van, hogy egy sem marad kapcsolatban. Nem szakad meg a kapcsolat maga, csak döglődik minden létező portján.
Egy erőforrás-elosztottságában szofisztikáltabb házirendű ésvagy lankásabb fel-lefutóéllel csökkenő-leülő hálózat esetén pl. használhatóbbmaradna a net, mondjuk szerintem ez egy kiváltképp jó indok arra, hogy finomítani legyen érdemes, meg hogy beszélgessünk róla.Megint másik topikokban meg az hangzott el, hogy eszköztől független az ilyen jelenség. Meg ennek az ellenkezője is. Nyilván, ha jól kivehető, napszakos lassulás van, az nem jelszint probléma, de más eszközzel is ilyen timeoutok és hirtelenségek esnének-e használat közben? Erről mi a tapasztalat?
Sok mindent tudsz és személy szerint is köszönöm az áldozatos tájékoztató munkádat a fórumon, de nem lennél kevesebb szememben az "erre nem tudom most a választ" reakcióval sem. A többedik "sokmindentől függ" jellegűtől meg nem lesz relaxáltabb az, akit ez érdekel. Minden bizonnyal minden szereplőnél kimaradna valami. Azért nekifuthatnánk. Ha valakinek van kedve. Nem bosszankodás a cél, hanem a megértés. Úgy könnyebb.
-
4Grider
nagyúr
Hangalapú előfizetéseknél előfordulhat, hogy egyik-másik flottában nem elérhető a net apn, de a legtöbb flottában van. Adatsimeknél jellemzően pont fordított a helyzet, szinte mindenütt a net apn az alap, és a flották egy részénél bekapcsolható az online. Persze kérdezhető, hogy mi értelme az online-nak, ha van net is: Biztonságosabb azt használni olyan eszközökben, amik maguk használják a netet (telefon, tablet, stb.), mert így kívülről közvetlenül nem elérhetőek (bár elméletileg az android és az ios is biztonságos és a támadások legnagyobb része a felhasználók által telepített alkalmazásokat használva indul).
A torrenttel kapcsolatban: Sok mindentől függ, hogy az egy cellára kapcsolódó torrenthuszárok közül ki lesz a Jani, és mennyivel nyomja le a többieket, vagy esetleg a normál felhasználókat. Vezeték esetén ez könnyebb kérdés, rádiós hálózat esetén viszont annyi plusz változó/paraméter van, hogy erről hosszan lehetne értekezni, de a tutit megmondóknak is biztos kimaradna néhány marginálisabb tétel az értekezésükből. Mi értelme van ezt elemezgetni egy osztott erőforrás esetén, ahol 1-2 Gbps-ot kell elosztani néhány száz felhasználó között? -
totron
addikt
válasz 4Grider #7769 üzenetére
Flottánként változik, hogy akad-e külső IP?
Tényleg kíváncsi vagyok min áll cellán/tornyon belül, hogy mitől melyik kutya kúrál erősebben, mert meredek fel- és lefutóéllel megy át drasztikusba a helyzet (valaki torrentezik? ez ilyen szögegyszerű összefüggés? én miért nem tudok ellentorrentezni?) Szeretném érteni a mikéntet, ha már fixálódni látszik a kritikus helyzet. Egy topológiában jártas embernek ujjgyakorlat megvilágítani egy ilyen helyzetet. Az említetteken túl persze.
-
cocka
veterán
Az a sebesség itt max. talán Telenoron ha egyszer-kétszer előfordult. Trékom csak 30-40 körül mozog, a 30 megabites feltöltést kvázi stabilan tudja, 20 alá még nem esett. Az Archer MR200 lan/wan portja (vezetékes kapcsolattal tesztelve) legfeljebb 94 megabitet tud, de amíg 4G-n etherneten továbbosztva még a 94 megabit közelében sincs a sebesség, addig nem értem miről beszélünk.
Engem akkor is csak odáig fog érdekelni, hogy HA tudja az 50 megabit feltöltést, akkor addig új eszközt nem veszek, mert felesleges. A letöltésnél meg érje már el mondjuk a 75 megabitet, akkor merülhet fel egyáltalán új eszköz vásárlása.
Szóval amikor ilyen 150 megabites mért sebességekkel dobálóznak egyesek szomszédos topicokban, akkor csak ámulok, hogy ugyanabban az országban lakunk? Mondjuk ez nagyon off de erre a legjobb példa: Bp. vs. vidék.
-
totron
addikt
Találós kérdés számodra: ha tipikusan este esik le, akkor szerinted jelerő/jelminőség téren kell keresgélni vagy az aktuális hálózati leterheltség számlájára írható a jelenség?
triklin, csak akkor kezdj vásárolni, ha kültéren, magasabban, odébb használhatóbb értékeket és sebességet mérsz. Nem mindig érdemes szoros összefüggést vonni térerő és sebesség közt.
4Grider, a priorításról kérdezlek: ha 2 jómadár elkezd torrentezni, melyik élvez prioritást? Tegnap este óta, most, így, hajnalban is 4.5Mbiten vagyok, de volt ez 3.7 is. Ez aggasztó és nem tudom, az említett ok áll-e a háttérben. Torrentet sebességmérésre használom most, weblapokon, streameken, tehát alapvetéseken jelentkezik az idézőjeles sebesség okozta korlát.
-
FistXL
senior tag
válasz 4Grider #7760 üzenetére
Nem 0-24-ben töltenék le, hanem mikor 2-3 naponta letorrentezek egy 1080p filmet, az 20 perc alatt jöjjön le az 1+óra helyett (vasárnap este az átlag 70-80mbps-ről simán lemegy 30 alá). Egy külső talán fogná a távolabbi tornyok jelét is, valamivel talán gyorsabb lenne(?)
Egyébként meg hány tized cent lenne a gbit lan rajtuk?
[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
-
4Grider
nagyúr
Ezeket a cuccokat jellemzően nem olyan helyen használják, ahol elérhető lenne a 100 Mbps feletti sebesség, hiszen pont olyan helyekre valók, ahol gázos a mobilnet.
Mobilneten nem is igazán van értelme a 100 Mbps feletti használatnak, mert ha ráállsz erre, akkor előbb-utóbb a szolgáltató megszabadul tőled. -
humigabi
aktív tag
Norby86 kérdésére
Tp-Link kompatibilitási listában benne van.
[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írok e, az lenne a kérdésem hogy van egy Huawei E3372H-153 4G USB stick ismerősömnél, amit a T betűs szolgáltatótól kapott. Szeretne 4G képes routert vásárolni mert ahol lakik nagyon lassú a vezetékes internet. Kérdésem hogy ez az imént említett mobil stick kompatibilis lenne a TP-Link TL-MR3420 routerrel? Ez a router szintén 4G képes.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
-
humigabi
aktív tag
válasz triklin #7754 üzenetére
Egyetértve MaCS hozzászólásával, a helyedben azért - nem elfelejtve a 14 napos visszaküldés lehetőségét - én kipróbálnék egy MIMO-s antennát, főleg hogy a konténer tetejére fel tudod tenni és irányba lehet forgatni. Ha már van egy (én is ilyet használok) relatíve jó modem-routered, lehet célszerűbb először csak egy antennát kipróbálni és ha az kevés, akkor elmenni a Mikrotik eszközök irányába.
Megsaccolni sem lehet, hogy ilyen távolságból elegendő-e egy 8-10 dBi nyereségű antenna, de ha lehet minél rövidebb kanóccal kérd, ami még beér a routerhez.humigabi
-
triklin
tag
válasz humigabi #7753 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
A cellavadász szerint 6,6km-re van légvonalban a legközelebbi (telenor és értelem szerűen a mobilinternet is az) illetve másik irányokba 9km és 11km-re. Fém konténerben van a router, árbócra fel tudom tenni és be is tudom forgatni. Ha ezt megteszem és mondjuk a linkelt antennák közül egy 8 vagy 10 dB nyereségű mimo-s antennát felszerelek, akkor lesz számottevő javulás, vagy ilyen távolságból mindegy?
Ha 10m-es kábellel rendelem, akkor a 10m-en az adott antenna nyeresége már sokat veszít, jól gondolom?Köszi.
-
humigabi
aktív tag
#7749 triklin kérdésére
Szia!
Mennyire van messze a torony? Az értékek alapján nagyon a cella szélén vagy, ha nem, akkor valami nagyon leárnyékolja a mobil jelet.
Ha tudod, hol a torony és messze vagy akkor érdemes egy nagyobb nyereségű irányított antennát felrakni, ha lehet minél magasabbra (családi háznál ez egyszerűbb, meglévő antenna árbócra, verébdeszkára stb.) Sokat kellene javulni a vételnek, hogy jobbak legyenek az értékeid.Üdv:
[ Szerkesztve ]
humigabi
-
balika21
tag
Sziasztok,
a Diginet Aktív 50-nek van hűségideje?
[ Szerkesztve ]
-
triklin
tag
Sziasztok!
Huawei B525 4g vétel erősítésére keresek kültéri mimo-s antennát.
Jelenleg saját antennával.
RSRQ -14.0 dB
RSRP -99 dB
SINR -4dBMire kell figyeljek, milyen szempontok alapján válasszak?
Köszönöm -
félisten
válasz 4Grider #7743 üzenetére
Pedig tavaly megvolt. Nem állítom, hogy mindig, minden napszakban, folyamatosan, de 50 Mbps alá nemigen esett le, és nem volt kirívóan ritka a 80 körüli érték sem. És kizárólag B20 van.
Annak lehet szerepe, hogy a torony környezetében egyébként full UPS-s települések vannak, csak a mi utcánkba nem húztak ki használható drótot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
veterán
válasz MaCS_70 #7735 üzenetére
voltunk egy szálláshelyen miskolcon túl a dombok között. négy szolgáltató 0 térerővel volt jelen (telenor persze csodálatosan behazudta a térképen, hogy van 4g), a helyszínen meg valami dsl net volt, analóg modemre emlékeztető sebességgel és gprs-re hajazó válaszidőkkel. de tényleg, 2-3-4 másodperc nem is értettem a dolgot egészen, először azt hittem, hogy vsat, de telekomos cím volt kifelé. még a router lett volna gyanús, kipróbáltam éjjel, akkor se lett kevesebb a ping (igaz a sebesség isdn szintig is felment). azóta se értem
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
4Grider
nagyúr
A CA-t használó területeken kb. 2 hete kezdtek el egy új konfigot telepíteni. Az eredményét már egy-két topiktárs beírta a Telenor topikba.
-
4Grider
nagyúr
válasz MaCS_70 #7735 üzenetére
Mert mázlid van és nálatok pont van kapacitás. Ha csak B20 lenne (mint ahogy a legtöbb helyen vidéken így van), akkor nyáron az 1 Mbps sem lenne meg.
Ja és még hozzátok nem érkezett meg ezek szerint az új Telenoros frissítés 4G-re. Most méregess jó sebességeket, amíg tudsz... -
félisten
válasz 4Grider #7712 üzenetére
Nálunk a falu félreeső utcájában a T DSL csúcssebessége 3,5 Mbps, de tudott az 1 Mbps alá és 1000 ms fölé is menni. A T nemhivatalos tájékoztatása szerint ne is álmodjunk fejlesztésről...
Ehhez képest a flottás Telenor mobilnetje még a legvadabb nyári csúcsidőben (Balaton-parti torony, kb. 3,5 km-re) is adja az 50-80 Mbps-ot lefelé, és alig kevesebbet felfele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kekesj
tag
Sziasztok!
Nagyon amatőr kérdés. Mobilinternetem van laptopon, böngészek, facebook, youtube-videók, stb. 50 gb-ot használok el egy hónapban.
Ha pontosan ugyanezt csinálom okostelefonon, az mennyivel jelent kevesebb adatforgalmat, gondolom telón kisebb a netfogyasztás valamivel. -
Zaja2
senior tag
A Valantin napra kapott 100 GB vodás netet úgy lepukkantotta az asszony 2 nap alatt,hogy csak néztem mint borjú az új kapura! Igaza van totron-nak. Ha van egy olyan sebesség,ami ideális letölteni a sok olyan dolgot,amit eddig azért nem töltöttél,mert lusta voltál kivárni,akkor hamar szalad lefele a keret
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
totron
addikt
Nem elég mindenre az 50GB, kevesebb, mint gondolnád. Ha tartalom is van, karöltve érdeklődéssel és még sebesség is, meg némi időd, hátt.. 1080-as videókkal is össze lehet hzni 550GB-ot. De legyen 200, az sem épp 50. Tesztidőszakban korlátlan, amúgy 50GB+lassítás. De a Digi még komolytalanabb, a Telenor legterheltebb állapotánál is, azt mondják a tesztelők. Ingyen van, ha ez többségében igaz is, ha meg nem igaz, akkor is ingyen van. Júliusig.
-
FistXL
senior tag
Üdv,
Most hogy is van ez, hogy korlátlan mobilnet, de csak 50gb valójában? Nem az Aktív 50-re gondolok, hanem a telefonba tehetőre. Az most akkor korlátlan, vagy 50gb?
Nem mintha 50gb nem lenne elég mindenre is, csak kérdezem
Hopp, rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
Zaja2
senior tag
válasz 4Grider #7723 üzenetére
itt nincs gond sem a lefedettséggel,sem a leterheltséggel,mert a nagy többség adsl-t használ az utcában. viszont az adsl slotok (vagy hogy nevezzem) ,amik az oszlopon vannak,már el vannak foglalva,és így már nem tudok vezetékes netet köttetni magamnak. a telefonvonalam bent van,csak a slotra már nem tudnak rákötni,mert mindegyik foglalt a hozzám legközelebbi oszlopon. ezért szeretnék alternatívát. Jelenleg a szomszéd wifijét nyúzom range extenderrel,de had ne mondjam mennyi hátránya van ... csak annyit írok,hogy az antenna nélküli ZTE speedport entry 2i routerük egy 60-as vályogfal mögött van . A Fele sávszélt nem kapom meg a 15 Mbps-ból és havi 5 rugómba kerül. 5 rugóért inkább akkor inkább olyat wálasztok ami esős időben nem válik használhatatlanná,és nem kell folyton mókolnom az extenderrel,hogy jól legyen pozicionálva a legnagyobb sávszélesség eléréséhez,ami lehetséges.
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
cocka
veterán
válasz 4Grider #7723 üzenetére
Mondjuk ha van is több vezetékes szolgáltató (normális) az adott helyen, akkor is lehet opció időnként egy ad hoc mobilnet. Pl. amikor a vezetékes szolgáltató képtelen internetet biztosítani vagy amikor gagyi a feltöltési sebessége. Lásd UPC: max. 22, tékomnál a minimum a 22.
-
4Grider
nagyúr
Magyarországon a jelentős többség Telenor korlátlan mobilnetet használ. Ennek az oka prózai: Ehhez a legkönnyebb és a legolcsóbb hozzájutni és valódi NAT-olatlan publikus ip cím is elérhető velük. Évek óta kínálják mindenféle flották/viszonteladók őket aktuálisan 5000-8000 Ft közötti áron.
Hátrány: Mivel a legtöbben routerekben használják ezeket a korlátlan mobilnet megoldásokat, egyre többen szereznek maguknak hasonló szomszédot, így egyre több helyen (főleg olyan helyeken, ahol nincs megfelelő minőségű vezetékes internet szolgáltatás) használhatatlanra, vagy közel használhatatlanra (1-2 Mbps) terhelik a hálózatot. A mobilnet ui. erősen korlátos osztott erőforrás: Minél többen használják, annál könnyebben megy át lassúba majd használhatatlanba. -
humigabi
aktív tag
Szia!
Én Telenor (cégen keresztül flottás) valóban korlátlan mobilnetet használok. Nekem teljesen jó, Netflix, Youtube hibátlan, böngészni, ügyet intézni tökéletes. Szerencsére nincs túl messze a torony, ha nagyon terhelt a cella akkor is van 10Mbps. Átlagban 30-40Mbps a le, 20-30Mbps a feltöltés sebessége.
humigabi
-
Zaja2
senior tag
Helló!
Otthon ki milyen korlátlan mobilnetet használ wifizni és pc-hez?
online Filmezés,netezés ezekhez kellene. 2-3 eszköz csatlakozna rá.Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
4Grider
nagyúr
-
Tomi8822
tag
Üdv, Telekom mobilinternetem van, egy 4g routerben van a sim kártya. Egy nast szeretnék távolról elerni de nincs unpnp a nas szerint, ez lehet a mobilnet miatt?
Hogy tudom megoldani a távoli elérést így? -
humigabi
aktív tag
Itt nézzél körül Lte antennák
Az nagyon jó, amit taki01 ajánl, de feltételezem, 50eFt-ot nem akarsz rákölteni.humigabi
-
4Grider
nagyúr
válasz kishoris #7711 üzenetére
A mobilnet ilyen, amíg kevesen használják addig használható, minél többen kezdik el használni, annál jobban lelassul. Reklamálni lehet, de nem érdemes, egy sokba kerülő beruházást nem éri meg a szolgáltatónak meglépni, hiszen a vállalt sávszélesség pontosan nulla Mbps.
Ha nincs vezetékes netre lehetőség, akkor én másik szolgáltatóval próbálkoznék. Ha az sem jó megoldás, akkor pedig speciális tetőre telepíthetö 4G routerrel, amiben kiválasztható a használni kívánt frekvencia is (már ha van több is az adott helyen). -
kishoris
tag
Sziasztok!
Szüleimnél egy Telenoros B525 router üzemel és adja a netet, jelen pillanatban elképesztő gyenge minőségben.
Néhány éve amikor előfizettem nekik a netre 40-50 Mbps letöltési sebesség volt elérhető, most jó, hogyha eléri az 5-6 Mbps-ot.
A torony kb. 3-4 km lehet légvonalban.
Kaptam kölcsön egy másik routert próbára, hogy kizárjuk a hardver hibát, azzal is ugyanez a helyzet.
A routerből lekért adatok is a gyenge minőséget mutatják:RSRP -90dBm
RSRQ -10.0dB
SINR 5dBTudok illetve érdemes-e reklamálni a szolgáltatónál?
Lehet-e valamilyen módon javítani a sebességen, minőségen?Köszönöm a válaszokat!
-
Robaj
addikt
Sikeresen brikeltem az E3372h-153-as stickem
Ezek az oldalon találtam egy webui-t:
http://blog.asiantuntijakaveri.fi/2015/07/convert-huawei-e3372h-153-from.html
(Update_WEBUI_17.100.06.00.03_Hilink_V7R2_9x25_CPIO.exe)Azóta a modem nem található, tudok különféle webui-t felrakni, viszont dc unlocker azt mondja, nincs ilyen modem. (addig látható volt )
A stick DHCP módban van, nincs webes felület jelenleg, ami elérhető.
A FW frissítő (E3372h-153_Update_22.180.05.00.00.exe) először jelszót kért, most viszont már error 13-at ír ki.Mit lehetne tenni?
-
taki01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest