Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
warez-post
csendes tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék összerakni egy kis itx alaplapos gépet ( pénzügyileg 30-40 e Ft ). Amire használni szeretném net, filmnézés ( nem feltétlenül hd ), és mostanában rákaptam a mmorpg játékra is (BSGO). Albérletbe nem akarom elcitálni a nagy asztali gépet.
-
csƵ
addikt
Giga H61. A Llano-t nem sietik el...
-
at100
csendes tag
Sziasztok!
Zotac alaplap mini-PCIe csatolójába szeretnék SSD kártyát tenni.
Próbált valaki ilyet? Bootolni lehet róla?
at100
-
sb
veterán
válasz Shadowman360 #8593 üzenetére
Nem vigasztal, főleg, mert nekem ajánlottad de eladtad előtte másnak.
De a képeket köszi, jók. -
Shadowman360
csendes tag
Hello. hát ez téged nem fog vigasztalni, de nemrég adtam el egy sg5-öst 12k-ért, mert kisebbet szerettem volna, én sem nagyon találtam olyat amibe vga is belefér, ezért leporoltam a régi codegen mx 31-esem, persze táp cserélve fsp-re, a hire ellenére nagyon jó kis ház, jól szerelhető, átgondoltan tervezték meg, athlon 2 250 3ghz proci 35c megy egy big shurikennel. Persze hátra a 8cm venti helyre is vettem, egy noctua ventit, ami jó hire ellenére szerintem hangos egy picit, de csak egy méteren bellül hallom. Holnap jön hozzá egy egyslotos vga zotac gt 240, igy akár játékra is alkalmas lessz. ehun pár kép;
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
sb
veterán
Sziasztok!
Beírom ide is, hátha kapok még valami jó tippet.
Egy kicsi, de viszonylag erős konfigot kellene összeraknom. Nem HTPC célra lesz, hanem általánosra ill. kis Autoacad, Photoshop, Visual Studio, stb.. használatra.
- i3-2100
- ITX lap
- 2x2GB ram
- 1 HDD
- 1 ODDVGA-t első körben nem tervezek vele, szerintem elég lesz az IGP (Autocad is inkább 2D-ben kell, nem 3D-ben), de ha később szükség lehet rá, akkor vmi alsó-közép VGA bekerülhet.
Házak, amiket eddig néztem:
- Spire Powercube (v. Antler MI-008, ahogy néztem ua.)
- Codegen MX-31Ezeknél max 1 slotos vga fér be később, az is eléggé be van zárva, a Spire-n szellőzés sincs vga oldalon a házon, az MX-31-en van. Plussz az általános szellőzésük sem annyira jó ránézésre. Az is fontos lenne, hogy azért ne süljön meg a cucc és halk lehessen.
Van vmi kicsit nagyobb ház? Silverstone SG05-öt néztem, az pont megfelelő lenne, de elég drága. Egyéb ötlet? Esetleg mATX-ben egy kis kocka ház? (sajnos mATX-ből a legtöbb ház túl nagy már.). Ami javíthat még a fentieken, ha a gyári táp helyett kapnak egy kicsi TFX tápot. Így a Powercube-ban is több hely maradna a procihűtésre.
MX-31-ben bőven lenne hely, főleg TFX táppal, ott a slim ODD, ami nem annyira szimpatikus.
-
user137
őstag
válasz user137 #8589 üzenetére
Eladó Silverstone LC12 belevaló dolgokkal együtt.
-
user137
őstag
hát elment az i5-650. tavaly március környékén vettem 25k-ért, ma este eladtam 25k-ért.
jó deal volt ez a prociugyanitt kell valakinek egy Silverstone LC12?
-
user137
őstag
srácok, A-A dugós USB3 kábelt keresek, ami nem többezer forint.
ha valaki valami tuti forrásra akad, szóltok? -
zodo
nagyúr
válasz Shadowman360 #8584 üzenetére
Kitartást hozzá.
-
Shadowman360
csendes tag
Egyszer volt egy antec fusion távirányitós htpc házam, olyan 50k kötül vettem, akkor még micro atx fan voltam. Nagyon szép ház volt, de most nem akarok ilyen sokat kiadni érte. De a segitségért köszi. asszem adig maradok a régi házamnál amig nem lessz nagyobb választék itx fronton. Vagy vissza az mx31-esbe. Tők jó, hogy eggyre több az alaplap amiből lehet válogatni, de akinek a külső is fontos, nem bizti, hogy megtalálja a magfelelőt. Egyémként micro atx fronton sem jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
zodo
nagyúr
válasz Shadowman360 #8580 üzenetére
Akkor én egy mérettel feljebb ugranék a helyedbe mint pl. HTPC házak.
Ezeket találsz a megfelelő magasságban (akár tápegységgel is ami neked bőven elegendő ha nem lesz diszkrét vga) és nem kell aggódni hogy ez vagy az nem fér el rendesen ill. a szellőzésen sem gondolkodni ráadásul talán olcsóbban kijössz egy ilyen típusú házzal.
Igen a Chieftec BT02B 180W majdnem ajánlottam az imént de akkor rá kellene húznod az asztal bal oldali lapjára hogy ne látszódjon a ház talpa.
Sajna sokan vagyunk aki végig járták és még mindig nem találták meg a tuti valamilyen oknál fogva. Speciel fel is adtam a keresést ill. az újabb vagyonok elköltését és beköltöztem a Fractal házamba, talán elsőként az országban.(#8581) Csicsóka
Ezzel ugyanaz a probléma mint a chifinél, álló háznak készült.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Shadowman360 #8580 üzenetére
Oda akár ez a 13.5 cm magas Revoltec is beférne. Igaz mATX, de nem túl nagy. Talán még a deszkák is olcsóbbak bele mint az itx, na meg a választék is hatalmas.
-
Shadowman360
csendes tag
-
zodo
nagyúr
-
tthom
senior tag
Na, lemértem végre én is a gépem fogyasztását, azért meglepő, hogy ennyivel többet fogyazt, mint az i3 sorozat.
Tehát Intel G41 lap, E6500, 4Gb mem, SSD + 3.5ös winchi, Modecom 202 ház.
Idle: 40W
Terhelve, dupla CpuBurn: 80WMindenkinek kellemes vasárnapi ebédet.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowman360
csendes tag
válasz user137 #8571 üzenetére
Ne is emlegesd, sajnálom azt a házat, de nem akarok, már pc-n játszani, igy nincs szükségem vga-ra külön, meg a földön sem akarom tartani a gépet ezért kéne egy kisebb ház ami befér a tv alá. Az a gondom, hogy nekem minden tul nagy, a legjobb az lenne ha pico itx vagy még kisebb gépeket lehetne épiteni-kapni, de lagalább olyan teljesitményel mit a mostani. Ez egy darabig álom marad még. Lehet összerakok egy brazost is az legalább lapos,
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
Shadowman360
csendes tag
Igen, alaplap és procihűtönél tőled loptam az 5letet, le mentettem a képeidet anyira tetszett az a konfig. (m4a88t-i deluxe + big shuriken) Nagyon jó kis lap, de sajna fekvőházba nem való főleg nem shurikennel. Egyébként visszaolvastam, és irtad korábban, hogy pár milli hiánnyzik, hogy beférjen az emlitett házba. A gond az, hogy ide szeretném bepaszirozni valami házba, a tv alá.
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
zodo
nagyúr
válasz Shadowman360 #8567 üzenetére
Nini ezek olyanok mint az enyémek.
Sg05 amit eladtál. Képek.
CBI-A6719TG lesz jó! Ez a ház szerintem csak az Int. cpu-s lapokhoz jó amin pirinyó hűtőborda van és talán azokra sem mindre igaz (proci elhelyezkedése a lapon) mert a ház belső tálcája nem fér majd a helyére.
Barátnőmnek vettem egy ilyen házat a régi J&W Minix lapomhoz de a képekről kiderül hogy a gyári Amd bordák közül az alacsonyabb típusból is csak maga a borda fér el, venti nélkül a tálca alatt.
Amúgy jó kis ház, halk ha kikötőd a hátsó 4-es zajkeltő ventit és ha nincs szükséged odd-ra. Némi barkácsolás még így is kell a hdd rögzítése miatt hogy használatba tudd venni.
Jelenleg az utolsó képen látható módon üzemel ami az alacsonyabb Amd borda és rajta a 120P csak úgy egyszerűen ráhelyezve a bordára.[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz Shadowman360 #8567 üzenetére
SG05??
-
Shadowman360
csendes tag
válasz Illusion1010 #8569 üzenetére
Nem ez jó és tetszik is, mondjuk valami eggyszerübbel is beértem volna, már beleéltem magam egy 10k körüli árba, persze ez nem az a minöség lenne tudom. Ja, köszi a linket.
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
Illusion1010
senior tag
válasz Shadowman360 #8568 üzenetére
Ez már túl nagy? [link]
-
Shadowman360
csendes tag
válasz Illusion1010 #8566 üzenetére
Tényleg kár, beljebb lennék 4k-val. Egyébként már elvitték. Most vadászok valami laposra ami befér a tv alá. [link] ez jó lenne, de nem megy bele a shuriken. Hiányzik pár mm.
EX Atom360
-
Illusion1010
senior tag
válasz Shadowman360 #8560 üzenetére
Kár hogy nem egy hónappal ezelőtt történt ez
Én meg 26ért vettem. -
Csicsóka
őstag
válasz zhagyma #8564 üzenetére
G620. A t-s valszeg még ennyit sem eszik. Persze még az is megeshet, hogy tök egyforma a két proci, csak a T-s nem tud felmenni 2.6 GHz-re, és ezért nem harap akkorát a tápon.
A sima G620 egyébként 1.6 GHz-től indul, és 100MHz-enként emeli a tempót a terhelés füvényében. -
user137
őstag
válasz Shadowman360 #8560 üzenetére
óbazz! sajnálom. ennyiért lehet vissza is vásárolnám
-
Csicsóka
őstag
Nem itx, de pár fogyasztási adat új szerzeményemről Linux alatt.
Intel Pentium G620, egy Asrock H61M/U3S3 lapban + 1 SSD + 1 pci-e wifi.Modecom Feel 202 paneltáp + 12V 8A-es Modecom tégla:
Kikapcsolt állapot: 1.5W
IDLE: 25W
HD video, gyorsítás nélkül: 32W (a G620 nevetve visz a hd-t így is)
HD video, VAAPI-val : 29W
Mesa forgatás, forráskódból (100% terhelés mind két magon) : 44WBeQuiet 80+ 300 W-os táppal:
Kikapcsolt állapot: 1.3W
IDLE: 29W
HD video gyorsítás nélkül: 36W
HD video VAAPI-val : 33WVideo kimeneti jel nélkül (lekapcsolt display) még további 2W-al csökken az idle fogyasztás.
Valszeg lecsökkenti az órajelet VGA.Egészen jók ezek az értékek!
-
Shadowman360
csendes tag
Ha már offolunk engedjétek meg ezt; Sajna User137 kollegátol vásárolt ( aki nagyon korrekt és rugalmas volt) silverstone sg05 ház, táppal eggyütt eladó, mivel elszámoltam magam és nem fér be a tervezett helyére.
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
HookR
addikt
==========================================
(Ehhez is ugyanaz a kép van megadva, mint a H67M-hez, ezért nem szúrom be ismét.)
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Tomix24
addikt
Ha érdekel valakit, árulom az ACDC tápom: Amd Brazos építőknek főleg jól jöhet
[link] -
csƵ
addikt
-
tthom
senior tag
Én meg ilyenkor bánom, hogy DDR2es lapom van.. 4Gb DDR2 modul - 10e, DDR3 - 5e... De jó is lenne átcserélni 2x4Gbra a mostani 2x2-öt..
-
-
törölt tag
válasz dabadab #8552 üzenetére
aham, köszi. erről a cpu-ról egyáltalán nem hallottam még (lemaradtam pár éve desktop fronton), csak az volt csábító, hogy kics, elegáns, van benne wifi, meg egy tonna kiegészítő (dvi, hdmi, kártyaolvasó, stb). igaz optikai meghajtó nincs, de azt kb soha nem használjuk.
igazából azért aggódom az atom miatt, mert a szüleim gépének is olyat vettünk, és azért elég lassú. csak egy win7-nek kellene rajta futnia normálisan, egy böngészőnek, wlm-nek meg egy libreoffice-nak, a többi az nem erőforrásigényes. nagyon gondolkozom linuxon is, mert az mégis spórolás lenne, csak tartok tőle, hogy a Travelport Galileo nem futna wine alatt sem, és akkor reszeltek az egésznek. -
dabadab
titán
-
törölt tag
sziasztok!
megkérdezem itt is, hátha kapok még hasznos tippeket
irodai használatra kellene egyszerűbb gépet nézzek az olcsóbb ktegóriában. azért nem szeretnék atom-os cuccot, mert az kicsit lassú szokott azért lenni. amit találtam az egy ilyen volna: Zotac ZBOX AD02-E, erről mi a vélemény? ezt az amd procit egyáltalán nem ismerem, mennyire gyenge? érdemes így készen venni ilyesmi gépet, vagy ezek nagyon gagyik?
ha jól látom, akkor sem op-rendszer, sem vinyó nincs benne. ilyen géphez lehet valahogy oem rendszert venni, vagy az teljesen felejtős? -
user137
őstag
válasz Pista0001 #8549 üzenetére
csatlakozom:
http://hardverapro.hu/apro/molex_4pin_p4_atx_tapkabel/hsz_1-50.htmlitt a megoldás is.
-
Pista0001
addikt
-
4C
csendes tag
Ha senkinek nincs jobb ötlete, akkor majd megpróbálom rendes táppal meghajtani hétvégén. Ha úgy se megy, akkor panaszt teszek az üzletben ahol vettem. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
-
4C
csendes tag
válasz KRISSTUS #8542 üzenetére
Az alaplap is új, én téptem le a zacsiról a záró matricát. Ettől függetlenül csináltam egy bios resetet, de semmi változás nem történt. Ha kap delejt a cucc, akkor világít az alaplapon egy kis zőld lámpa. Ha megnyomom a power gombot, kigyullad a led. Ha pár másodpercig nyomva tartom kialszik. Közbe se kép se hang. Mintha működne meg nem is.
-
4C
csendes tag
Igen, a bios jumper a megfelelő helyen van. De a PicoPSU-n nincs ATX 12V csati, csak egy sima 20 pines "dugasz" az egész... De a bátyám azt mondja, hogy ő egy év múlva vette észre, hogy van olyan 4-es csati is az egyik alaplapján, és simán ment neki a gépe anélkül is. Lehet, hogy nekem viszont ezért nem megy?
-
4C
csendes tag
válasz user137 #8538 üzenetére
Köszi. Akkor bővítem az infókat:
Az alaplap pontos típusa: INTEL D525MW OEM.
[link]
Speaker nincs rajta, és szerintem nem is lehet rákötni.
RAM vadi új, ami persze nem jelenti azt, hogy jó is, de sajnos nincs másik gép amiben tesztelhetném.
A PicoPSU másik gépben tökéletesen muzsikál. 20 és 24 pin-esben egyaránt. -
4C
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Múlt héten vásároltam egy D525MW alaplapot, a mai napon meg sikerült beszereznem hozzá való noti RAM-ot, valamint egy kisebb SSD-t, a tápellátásról meg egy régebbi konfigból megparadt PicoPSU gondoskodik. Ez eddig szépen hangzik, de nagy bánatomra (az örömteli összeszerelés után) nem megy a kicsike. Ha bekapcsolom, akkor csak világít a power led, de nincs se kép, se hang. Mi lehet a baj? Köszönöm.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kocolaci #8535 üzenetére
Ájjájjáj. Csak nehogy belefuss a "nem indul, mert kevés a terhelés" szindrómába. Nem feltétlenül számít jó vételnek a 300as Zen ma már..döglenek.
Én a helyedben egy 250es TFX FSPt lőttem volna apróról, kisebb helyet is foglal ill. biztosan nincsenek vele hasonló gondok..és halk, szvsz.
Ha nem találtam volna ki, hogy Feel302be építkezek, nálam is ilyen lett volna.
Vagyis van is, mert ittmaradt beépítetlenül, miután átvariáltam az igényeket ;pUgyanitt diszkréten szeretném elhinteni, maradt néhány eladó cuccom ITXbe..
- FSP 250W TFX táp, 8cm ventivel, erős 12V ággal, ideális "gémerebb" gépbe.
- Toshiba TS-L632 DVDíró, FuSi laptopból bontva, IDE adapterrel tudom tálalni.
Ha esetleg valakit érdekel, a kettő együtt 7k, ne porosodjanak a polcomon -
csƵ
addikt
válasz Shadowman360 #8530 üzenetére
Lesz szép ára. Már csak azért is, mert Asus. Egy Gigabyte alternatívát szívesen megnéznék, bár még a hivatalos oldalon sincs semmi.
-
Shadowman360
csendes tag
válasz Shadowman360 #8530 üzenetére
Sajnos az első pár hsz a cik után, jól tükrözik mennyire elterjedt az itx platform, még itt a prohardveren sem tudja mindenki mire is való.
[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
Shadowman360
csendes tag
Finomság... [link]
EX Atom360
-
user137
őstag
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, olvasom vannak "új" fanatikusok is...
Kellene egy kis segítség:
Kollégám szeretne összeállítani egy mini konfigot, melynek rendelkeznie kellene grafikai bővíthetőséggel, viszonylag új legyen és max. 100e-re van rá.Tudtok benne segíteni?
(részletes lista, ház, alaplap, stb...)Köszönöm előre is a segítségeteket!
- Alex -
-
kocolaci
csendes tag
válasz Bobby81 #8516 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem lesz külön videókártya. Az alaplapot még nem tudom, most még talán csak az asrock-nak van ilyen, de gondolom heteken belül lesz több gyártónak is.
Paneltáp műszaki jellemzők:
Bemeneti feszültség: 12VDC
Kimeneti teljesítmény: 120W 140W csúcs
Kimeneti feszültségek és áramok:
3,3 V 8 A 10 A csúcs
5 V 8 A 10 A csúcs
5 VSB 1 A 2 A csúcs
12 V 4 A 5 A csúcs
-12 V 0,05 A 0,12 A csúcs
A csúcsterhelés 700 ms-ig tarthat.
Túlterhelésnél, rövidzárnál a tápegység lekapcsol. A normál üzemhez újraindítást igényel.
A túlfeszültség-védelem a tápegységet lekapcsolja. A normál üzemhez újraindítást igényel.
Hát ezt tudja.Üdv: Laci
-
C0d3r
addikt
válasz Bobby81 #8522 üzenetére
Komolyabb IGP-vel rendelkezik, alacsonyabb felbontáson és grafikai részletességgel még az újabb játékokkal is megbirkózik, CPU teljesítménye néhol az i3 alatt marad. Erősebb IGP viszont nagyobb fogyasztással is jár.
Összességében véve, ha játszani is szeretnél néha dedikált vga nélkül, akkor jó választás. Ha az adott felhasználási területre kisebb grafikai teljesítmény is elegendő és inkább CPU orientáltabb a feladat, én egy i3/i5-ös megoldást választanék. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bobby81 #8522 üzenetére
Az, hogy prociként elég harmatos (i3-2100 szint) és sokat fogyaszt, ITXbe nem feltétlenül pakolnám. Ugyanakkor az IGPje rendben van, kocajátékos igények kielégítésére jó lehet..de nem nyűgöz le azért. Egy i3-2100 mellécsapva egy 6670et pl. rommáveri. Persze dedikált vidkarival a helyigény is nő..
Szerintem ITX szinten egy minél olcsóbb i5-2300 is megteszi, natív 4 maggal, ha komolyan játszani akarsz, rakhatsz mellé combos vidkarit. Alaplappal meg nem kell elszállni, egy olcsó H61 is bőven jó, ha nem kell az IGP. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bobby81 #8520 üzenetére
Maximum felszereltségben térhetnek el..de a főbb vonások egyeznek. A 2600K a legcombosabb és egyben talán a túlzás jelző is ráhúzható. Ha játék a cél és nem munka, felesleges a HT képességért pénzt kiadni, elég egy 2500K tuningolva, esetleg valami kisebb nonK cucc is..egy i5-2300 mellé is lehet bivaly vidkarit rakni..gyorsak ezek a Sandyk..
-
Bobby81
tag
Sziasztok!
Melyik a legütősebb alaplap, proci, videókártya miniitx terén manapság?
-
kocolaci
csendes tag
Sziasztok!
Táp méretezésben kérném a segítségeteket. Egy mini -ITX lapra szeretnék Llano A8-3800 (65W) processzort, 2×4 GB 1600MHz ram-ot, egy SSD-t, egy 3,5"-os HDD-t, és egy TV tuner kártyát. Arra gondoltam, hogy ezt egy 120 Wattos paneltáppal hajtanám, amihez egy szintén 120 Wattos külső 'kockát' tennék. Egyébként az adapter.hu oldalon láttam ezt a tápot. Szóval a kérdés, hoggy véleményetek szerint elég lenne-e ez a táp a fenti konfig biztos működtetéséhez?
Köszi előre is a válaszokat.
-
user137
őstag
ugyan nem ITX, de ma láttam a user's-ben egy billentyűzetbe integrált Atom procis full gépet. kb akkora volt, mint egy billentyűzet felállítva a "lábaira", ethernettel audio outtal, hibátlan! az egyetlen baja, h se DVI, de HDMI nincs rajta. árat se kérdeztem.
ha valaki talál termékinfót vagy árat, posztoljátok mán be kérlek.
-
Shadowman360
csendes tag
válasz user137 #8508 üzenetére
Tudom, hogy ütössebb a tied, ugy értettem nem használnám ki a plusz kakaót az enyémhez képest. Főleg, hogy már nem is játszom, ahogy olvasgatom a topikot sokaknak ez a dillemájuk mint nekem; mini gép ami játékra is jó, de akkor "böszme" meg hangos lessz, nem is beszélve a plusz wattokról, vagy igazán mini gép kis fogyasztás 0 hang, esetleg távirányutás (htpc). Álltalában ezek a paraméterek között cserélgetnek a magunkfajták. Rendben szólok ha megvan a zsé, de ne jegeld miattam.
EX Atom360
-
didros
senior tag
Megakadt a szemem itt egy mondaton:
"Paneltáp helyett Pico PSU-val...")
Mi a különbség a kettő között? Eddig azt hittem, hogy a paneltáp ugyanaz, vagy legalábbis hatékonyságában ugyanaz. Nem így van? -
user137
őstag
válasz Shadowman360 #8507 üzenetére
azért az X2-t ne hasonlítsuk egy i5-höz, mert az számomra sértő, AMD-éknél legalább még egy mag kell ahhoz de értem a problémát és igazad van.
szólj, ha érdekes lehet a téma
a big shuriken 58mm magas, ezzel számolhatsz. fekvő házban ez ritkán fér el (az LC12ben elfér, de a tetőt is rárakva megfő a házban szegény.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowman360
csendes tag
válasz user137 #8505 üzenetére
[link]
Köszi a választ. Amit most lehet eladnék kb ugyanolyan mint amit felajánlottál megvételre. Az sg 05 pont azért kellene mert egy kertkikapus két slottos hd 5670 van a barkácsolt lian-liben és nem sok itx ház van amiben elfér. De már nem játszom pc-n, ezért lehet cserélném az egészet brazos+xbox-ra. (szeptemberben jön a gears of war 3 sajna kihagyhatatlan számomra ). Még nem döntöttem de ha cserélek akkor fekvő ház kell, hogy beférjen a tv alá. Közben megtaláltam Zodo irta régebben, hogy big shuriken nem fér be a cfi-be.[ Szerkesztve ]
EX Atom360
-
user137
őstag
válasz Shadowman360 #8501 üzenetére
mindenképp az enyémet vedd meg!
érdemben: ha kell, adok alá egy Zotac H55 ITX Wifi + i5-650 kombót is jutányosan, 2GB RAM-mal, sima Shurikennel (a BS elfoglalja a PCI sínt) (szumma 60k hogy tetszik ház-táp-alaplap-proci-ram-cooler?). ez paneltáppal és SSD-vel 31W-ot fogyaszt idle-ban VGA nélkül, az SG05-ben is megáll egy vinyóval 40W körül sztm, win7 idle.
ez a CFI legalább 2db 4 centis ventit hoz magával (zaj), és nem nagyon szellőzik ránézésre... de kétségkívül olcsó, viszont nincs benne PCI hely. az SG05 egy gamer ház, elsősorban arra tervezték, h elférjenek benne a duálslot VGA kártyák.
az alacsony számú VGA-kat nyugodtan elfelejtheted (x3xx meg x2xx), a beépített intel HD is van olyan erős, mint egy ATI 5450-es, a 400-as sorozat fölé érdemes lőni, ha már veszel (vagy a hatezresekből egy 6450).
-
Shadowman360
csendes tag
Sziasztok kérdezni szeretnék. Variálok a gépemmel (a fentebb meghirdetettről van szó),
lehet mégis megtartom de akkor meg veszem hozzá User 137 sg05 házát amit hirdet. De gondolkodtam egy kisebb egyszerübb gépen is ami 0-24-ben mehetne. Akkor egy e350 sapphire lenne, meg [link] ez a ház. De még felmerült, hogy az asus m4a88t-i deluxe lapom megtartom a konfogból. A kérdéseim; melyik erösebb hd 6310, vagy hd 4250, ez utobbi van a mostani asus lapomban az elöbbi pedig a brazos mint tudjátok. A másik kérdésem, mivel az m4a88t-i- ben egy x2 athlon van és hangos a gyári proci hütője számomra, cserélném egy big surikenre, de nem tudom, hogy beférne e a fent linkelt cfi-cbi ház motorházteteje alá. Előre is köszönöm a hozászolásokat. (ha lesznek ).EX Atom360
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest