Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
A Gigabyte GA-H310TN pont ilyen!
-
HookR
addikt
Bár nem Mini-ITX alaplap, de esetleg ez? Gigabyte BRIX GB-BLPD-5005 / arukereso.hu
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Patice
nagyúr
Ez egy nagyon jó kérdés.
Szerintem az a válasz rá, hogy ezeknek a prociknak nagyon kevés PCIe sávjuk van, emlékeim szerint csak 6db, és ebből is csak 2-es.
A gyártók meg próbálnak minél több igényt lefedni és másra használják el.
Pl. a natív 2xSATA3 port mellé még kettőt beraknak, meg egy PCIe x1 foglalatot az alaplapra, esetleg WiFi/BT kártyának foglalat és hopp, már el is fogyott.
Amúgy ja, jó lenne egy PCIe x4-es M.2 NVMe foglalat egy ilyen proci mellett, csak akkor szinte semmi másnak nem marad.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
flashpointer
őstag
-
satyak
csendes tag
Bocsi, legközelebb nem sörözésből hazajövet értelmezek hozzászólásokat.
Szóval amit én találtam:
FM1 socket: asrock a75m-itx (~25k)
1155 socket: asrock h61m-itx (~20k)
Lehet van enél olcsóbb, én most nem találtam.Ami föltűnt az az hogy a micro-atx mennyivel olcsóbb.
Pl: biostar a55ml és asrock h61m-vs. De hogy miért? -
Mercutio_
félisten
Alaplapra gondolsz?
Mostanság nem annyira olcsók hála a gyenge forintnak
SB alá 18-tól indulnak a lapok, Llano 24kEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Attas
aktív tag
Sziasztok. Tápcsere előtt állok. Azért ezt a topicot választottam, mivel mini-ITX-be lenne. Codegen MX-31 a2-be HTPC-nek. Valami nagyon csendeset szeretnék ATX méreteb. Erre gondoltam. Van tapasztalat? Halk? HTPC-be lesz ezért a 350w még sok is. A lényeg hogy halk legyen és 10.000 ft alatt. Persze megbízható is.. Jó lenne pár alternatívát hallani. Köszönet előre is. Ó..bocs...új akart lenni nem hozzászólás...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
SPQR
tag
Azért ez persze tud több is lenni, nem mindegy, hogy mennyi hdd vagy venti van benne illetve a táp hatásfoka stb.
Mod.: Ajánlom egy konnektorba dugható teljesítmény mérő beszerezését. Én is elég hosszú idő után szántam rá magam de nem bántam meg.
Mod.: Az nem jelent sok plusz W-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
ALC889A van a DFI-n.
A Creative a szoftveres körítést adja hozzá, ami azért elég jónak tűnik. Én nagyon elégedett vagyok vele.
#9283 Osibaa: Alpenföhn Ötzi, Xigmatek Porter, Coolink Chipchilla
A Coolink-hez a venti tartozék, a Xigmatek-hez nem jár de lehet rá tenni (gumis felfogatás tartozék), az Alpenföhnre szerintem nem lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
"Mondjuk most ugrott be, hogy a DFI LanParty MI P55-T36-on van valami X-Fi matrica.
szerk: a jelek szerint csak dísznek, mivel ALC885 van ráintegrálva."Nem azért mert Creative-tól megvásárolhatod a szoftveres X-Fi "tudást" biztosító szoftvert a Realtek HD-val szerelt ÉS velük szerződést kötő alaplapgyártók által? Persze a szoftver ára több(!), mint a legolcsóbb X-Fi kártya ... igaz utóbbi szintén szoftveres
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
kételkedem
addikt
Az MSI E350IS-E45 jobban felszerelt, gigabites lan van rajta ezért ez lesz!
*
Ahelyett a kis ventilátoros proci hűtő helyett viszont ajánlhatnátok valamilyen passzív hűtést!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
ODD nem kell, az oprendszer telepítés idejére kap egyet, de nem lesz beépítve. 1 db 3,5"-ös merevlemeznek kell csak elférnie!
Az MSI E350IA-E45 lap most 22.800 Ft ami kb 5 ezerrel több, mint az atomos ECS lap. Mivel csak letöltésre használnám, nem biztos, hogy észrevenném teljesítmény különbséget.(#9183) Gabor970
Az Intel Atom D525 712 pontot kapott, a 330-as pedig 633 pontot a CPU benchmarkson, tehát valamelyest erősebb.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Ric4m0nd
aktív tag
Igen, tudom! Direkt választottam a 2105-öt a HD3000 IGP miatt. Dedikált kártyát nem tervezek bele, inkább az egész rendszert cserélem majd jövőre Ivy Bridge-re. Jelenleg az i7-2600as procival (HD2000) szerelt rendszeremben a Witcher 2-nek kevés az IGP teljesítménye, ezért ahhoz egy Radeon HD6570-es (egy slot-os) kártyát tervezek hozzáadni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Nem tudod esetleg, hogy az a hamarosan, kb mit jelent?
Látom, tényleg hamarosan, mert már bejelentették a létezését. Mondjuk az a +50MHz a CPU esetén jelentéktelen. A Gpu ami inkább gyorsul.... Hmm. Végülis kicsit biztos jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mercutio_
félisten
Nem bizony, kérdés, hogy az "ami nincs azt én is tudom olcsón adni" esete forog fenn, vagy ennyi lesz az ára, mert akkor hamarosan eladó lesz a mATX változatom
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
zodo
nagyúr
Direkt nem írtam le a Wesena -t mert ennyi erővel bármi más is lehetne.
,de szép kuckó.(#8951) kisza25
Jól teszed, sokat nem vesztesz rajta.
Én már csak tudom.(#8953) toldy
Hát ezek a Vaiko-k még mindig a toppon vannak.
Profi ötlet profi megvalósítással ami ház szerelhetőség, kinézetét és variálhatóságát illeti.
Kár hogy mi felénk nem kapni.Amúgy pont ilyen fincsi gép kellene nekem is max. kicsivel magasabb pl. 8 centis mint a Leap 80 csak előlapi Usb + Audio aljzatokkal.
-
Chaser
legenda
Nagyon nem praktikus, most én is rákényszerülök, van dvi meg hdmi, de am3 lapoknál 1xre nem működik a 2. Végül úgy döntöttem inkább a monitor megy dsub-ról, legalább cserélgetni nem kell. Tv-t csak hdmi-re tudom rakni, azon nincs dsub v dvi. Lehet nevetni fogtok, de Q3-nál is érzem mit vesztek a dsub miatt a pva paneltől. Remélem a llano-.ban már dvi-hdmi 1xre is működik, úgy tudom szandikánál még nem, hiába is lenne kivezetve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HookR
addikt
Rendben, akkor mutatom.
ASRock Vision 3D vs. Wesena ITX2 belülről.
-
nagynorbi
aktív tag
Szerintem ez nem az amire gondolsz, csak hasonló. Viszont nézd meg ezt.
Üdv.:
-
HookR
addikt
"The PC-Q25 has a removable HDD tray at the bottom of the cage that can mount either two 3.5" HDDs or one 3.5" HDD plus two 2.5" HDD, all add up to maximum of 8 hard drives."
Ezzel szemben a videón az látszik, hogy a kivehető tálcára minden variációban lehet 3db meghajtót rögzíteni, de 3.5"-esből legfeljebb csak 2-t. Tehát pl. 3db 2.5"-est, vagy 2db 3.5"-es mellé 1db 2.5"-est.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
warez-post
csendes tag
Én ezt találtam mikor kerestem.
-
-
ulfwerenar
csendes tag
-
AceTom
aktív tag
-
HookR
addikt
Asrock A75M-ITX, Asus F1A75-I és F1A75-I Deluxe. Megjelenés: hamarosan.
-
nagynorbi
aktív tag
Valami ilyesmire gondoltál? Wesena ITX2, Gigabyte H67N-USB3, i7 2600K, Scythe Big Shuriken, 2 darab OCZ Vertex2
-
nagynorbi
aktív tag
Akkor íme a képek: Wesena ITX2
-
tthom
senior tag
Hát, akkor meg a kezed lóg a levegőben. Szal ergonómiailag nem jó sehogysem. Nekem már attól is csontkinövésem lett egy idő után, hogy nem volt csuklótámasz a billentyűzetnél és az asztalon volt állandóan a kezem. Persze, alkat függő, de hosszútávon lehet jobb, ha értelmes testtartásban ül órákat az ember.
-
toldy
őstag
Anno én is próbáltam azt hogy kiváltom az asztalit notival, volt 12,1" subnoti ( jófajta) és volt erősebb 15,6" gépem is, de egyszeűen kellet egy asztali mert hiába voltak jó gépek ( a kis 12" mai napig visszasírom) de notit főgépnek egyszerűen nem bírotam ki. Mindig volt valami program ( játék, meló stb), vagy technikai nyűgöm ami miatt visszatértem asztalira.
Ellenben ott van mind a 2 hugom, mindkettően laptop van ők tökéletesen elvennek velük, film, net, suli, officolás tökéletsen megfelel, szal egyénfüggő, próbáld ki nyugodtan, de aztán nem egyere pár hónap múlva hogy milyen konfigot javasolnánk.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
félisten
Aztan meg majd vissza, mint jonehanyan . Nekem is van notebookom (mar vagy 10 eve folyamatosan), rengetegszer probaltam helyettesiteni az asztali gepet -- nem erre valo. Ha tul nagy, akkor mar rossz notebooknak, ha tul kicsi, akkor meg ugyan eros is lehet, de draga, satobbi. Majd meglatod, probald ki nyugodtan
while (!sleep) sheep++;
-
_BM_
senior tag
Thermaltake Element Q-ban van. Már van ilyen házam (atomos).
Az SSD egyelőre be van dobva az alaplap elé, majd beszerzek valami keretet (de lehet, hogy úgy marad).
Megforditottam a slim-hűtőt, hogy szivjon a bordáról, de nem teljesen egyszerű a dolog, mert aszimmetrikus a venti, és hozzáérnek a lapátok a bordához, távtartó kell alá. Ahogy cseszegettem, szépen meglágyult a leszoritó drót, és hiába hajlitottam vissza bepattintás előtt az eredeti helyzetébe, most már alig tart valamit (mintha a hangja is megjött volna a rezonancia miatt ). Majd kitalálok valamit rá. A francért nem tudtak menetes furatot csinálni a bordába? Mindenesetre - nekem - újdonság ez a cserélhető ventis cpu-hűtés, és az alaplapra rögzités, ez utóbbi maga az élmény.
Egy celeron 2.80GHz (775) procis gépet fog kiváltani. A kiváltandó gépen többek között pdf fájlokból szoktunk rtf-et vagy word-öt csinálni (ABBY OCR progival). 5X gyorsabb a 2100T ezen a szeren. Persze nem ezért vettem[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
nekem mindig kicsiben kell gondolkodnom az állandó költözés miatt, bár akkor már netbook,
az izom gépemnek kéne egy ház, de nagyon, mert így túl nagy ráadásul az ODD-m (blu-ray+DVD-RW)nem szereti a felfelé nyílást, így az is külső házban van, ha letudnék állni a játékkal, vehetnék egy lapost mindenre, de nem tudokAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
ViZion
félisten
Engem a monitorom őrít meg... a led -ha a PC nincs bekapcsolva- villog az elején. MI a bánatos p!csának? Ráadásul hallom a "villanáskor" a tápot zúgni. Nem, semmi baja. Az a rengeteg 1-2W, ami meglódítja, és zümmm-zümmm-zümm... persze csak az asztalnál ülve éjjel, csendben hallani. Utálom. A ledes ventiket is utálom. A legnagyobb az, ha a ledek nem kikapcsolhatóak rajta...
atom360: Bár a pipilős érvet értékelem, de nekem nem ké'ne
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
toldy
őstag
Sajnos olyan teszt ahol konkrétan hd 3000 vs hd 2000 van, nem találtam.
Egy teszt van ahol együtt van a kettő, de ez sajna sántít mert i5-2500 vs i7-2600K van.
Nem tudom elég esedékes lenne egy ilyen teszt, akár i3 szinten is, csakhogy kiderüljön az igp mit tud.
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
Ha az alkatrészek elrendezésére érted, akkor ez nem teljesen az SG05 féle irány. A szabványos alkatrészek eredendően behatárolják a szóbajöhető variácókat. Ha Mini-ITX lapba dupla slotos böhöm nagy VGA-t akarsz helyezni riser card nélkül, ATX/SFX táppal, a ház minnél kisebb méretére törekedve, akkor három potenciális irány van:
(1) Tápegység az alaplap elé - Ez adja magát, mert egyrészt az ITX lap szélessége mínusz a dupla VGA szélessége, másrészt az alaplapon túllógó VGA hossza kb. az ATX táp méretét adja ki. Az ODD-t, meghajtókat már el lehet szórni felül, előre, a maradék helyekre. Szvsz az SG07/SG08-nál jó ötlet volt a 180mm-es ventit az alaplap fölé rakni, az garantálja a jó szellőzést a gamer konfighoz dukáló melegedő alkatrészeknek, amit az SG05 még nem tudott elmondani magáról.
(2) Tápegység a processzor fölé beforgatva - Itt is az ITX lap szélessége mínusz a dupla VGA szélessége miatt adja magát, ám ezesetben leárnyékolja a procihűtőt. Előnye, hogy a táp mehet a hátlapra, nem kell belső kábel a 230V-os csatlakozóhoz. Ezesetben az előlap mögötti 120/140-es venti mögé, az alaplap elé mehetne akár 4-5 HDD, de az SG05 esetében nem éltek a lehetőséggel, mert a szellőzés már így is korlátozott.
Lényegében a Lian-Li Q07/Q08/Q11 is ezt a fő csapásirányt követi, csak nagy ODD-vel. Az eltérés főleg a VGA-k számára fennntartott hely méretében és a megcélzott HDD-k mennyiségében van, ami behatárolta, hogy az alkatrészek csak fölfele, vagy fölfele és előre is terjeszkedjenek.
(3) Tápegység az alaplap mellé, a VGA-val átellenes oldalra. Ez lényegében a hagyományos tornyok és nagyobb média házak elrendezése. A legkevésbé kompakt variáns.Ha érdemi eltérést szeretnél, akkor a kiindulásul szolgáló alkatrészeken kell változtatni. Pl.:
- ATX/SFX helyett pico/panel táp
- teljes magas VGA helyett alacsony profilú
- riser card-dal elforgatott VGA▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
őstag
-
kisza25
félisten
én is ezt hittem, aztán vettem egy notit, de egy kis idő után már fejleszteni kellett volna ami notinál nem egyszerű még procit is cseréltem fullon volt rammal , de mégis kevés volt már nekem így eladtam ekkor jött képbe a mini-ITX, de én még ezt is sikerrel kinőttem, de ez inkább az miatt van, hogy nagyon kevés ház van és azok is nagyon drágák,
mert az alaplapom továbbra is mini-ITX egy i7-870-el és HD5850-el a ház ennyire nincs tele,
mondhatni félig van, de nem találok megfelelőt:[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
HookR
addikt
Éppenséggel a Bulldozer mellé pont kell, mert csak a Llano tartalmaz IGP-t. Bulldozer alapu APU csak jövőre lesz. Amúgy szvsz 2011 egyértelműen az ITX éve, úgy el leszünk árasztva. Csak az nem talál megfelelő alaplapot magának, aki nem tudja mit akar.
Hmm, úgy tűnik, a Gigabyte csak a H67N-USB3-B3-at vitte el a Computexre.
Bár tény, hogy a H55N-USB3-at is viszonylag később dobta piacra.
kép[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Itt az Intel táblázata, a fő különségek az órajel, ht, a ram és az avx, ennyi. Valamint idehaza egy picit túl vannak árazva a core i procik ( szerintem). És igen, ennyi a különbség és ez 10 k idehaza.
Most nézem, az intel ára szerint is kb 10k difi van a kettő közt.
Ha már, itt, tudom már volt, de itt vannak jó képek is infók. Tudom zotac, de nagyon tetszik ez a gt430-as z68 lap.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest