Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
"
csak hogy ne tapadjon semmi rossz hír a samsung márkanévhez
"
Ezen jót nevettem...2x.
Úgy értetted hogy az egyébként nem túl jó nevükhöz?
Pl hogy még mindig vannak felpúposodó aksi szériák akár a FOLD esetében is, vagy épp egy rakás nem működő toll, megint másik a rákkeltő anyagokkal dolgoztatott gyerekmunkások kínában, akiknek 30%-ra évről évre rotálódik, mert ki is alakul a daganat...miközben a rákkeltő oldó anyag kiváltása olyanra ami kevésbé mérgező, a végső termék árcédulán 1-2 dodó különbséget okozna. : OElméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz FireKeeper #58398 üzenetére
Hogy jelentkezett ez a pumpa levegősödés?
Én tuti beraktam volna egy ilyen kis tartályt pluszban, igaz eléggé kísérletező kedvű vagyok...
amúgy a pc alkatrész nem repülőipar, viszont a cégek pont az ilyen online térben forgó userek esetében nem szeretnék, ha egyetlen rossz termékről egy háromsoros kommentet 5000 ember olvasna, ez ugyanaz, mint a balatoni lángos, fagyi, hekk, nem azért nem engedheti meg, hogy rosszat csináljon, mert kizárólagosan belső igénye van, hanem az addig felépített imázsát döntené romba egy ilyen blama.Lásd pl a samsung esetét is, inkább visszavásárolta az összes hibás note 7 készüléket, és igyekeztek is elfelejteni a 7-es szériát, csak hogy ne tapadjon semmi rossz hír a samsung márkanévhez.
Szóval ha kommersz, ha nem, amíg sok gyártó autót és telefont nem képes megfelelő minőségben gyártani, az én tapasztalataim szerint pont a pc ipar híres arról, hogy egy egy készülék hamarabb avul el, mintsem hogy tönkre menne, és akár 10-15 éves alaplapok, tápok, videokártyák is mennek a mai napig hiba nélkül.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
FireKeeper
nagyúr
az én gépem így nézett ki, látszik hogy kb egy szinten van a pumpablokk és a radiátor (de a radiátor teteje pár centivel magasabban volt mint a blokk), ennek ellenére voltak problémák. végül meguntam a szarakodást, és mivel egy jobbfajta léghűtő is elbírt a 65W-os ryzennel, inkább váltottam léghűtésre. most ugyan vannak távoli tervek egy custom loop-ra, de ott ugye van tartály szóval nincs ilyen probléma.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Rick4
félisten
válasz FireKeeper #58396 üzenetére
A levegő valóban nem a vízhűtésbe való, csak ahhoz, hogy innen feljusson, meg kellene mozdítania a térfogatával azonos méretű vizet, az szerintem eleve nem fog menni, mivel nálam a pumpa alapból 35%-ról indul, azaz amíg melege nem lesz, épp csak, hogy szépen körbetekeri a vizet. egyik csövön befolyik, másikon ki. Persze valóban nem zárható ki, hogy innen feljut a levegő, de amivel biztos baj van, az a gépház aljába vízszintesen lefektetett hűtő, na ott egyértelmű, hogy feljut a folyadék, már erre is lenne megoldás, elvágom szépen a csövet, és beteszek felülre egy leddel megvilágított kis túlfolyót, pl egy ilyet: [link] neked is ezt javasolnám, nem nagy pénz, jól néz ki, és véglegesen megoldja az ilyen problémákat.. Asszony majd szól, ha bármit hall, jó a füle..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
FireKeeper
nagyúr
nekem meshliciousben ennél sokkal "jobb" elrendezésben volt AIO, és valahogy mégis visszatalált a levegő a pumpablokkba, amit minden egyes rohadt indításnál ki kellett kergetni belőle 100% pumpa fordulattal, pedig nálam még magasabban is volt a radiátor teteje mint a pumpablokk. szóval arra főleg ne építs, hogy a beszerelésnél ha jó akkor onnantól úgy is marad, a levegő egy rossz indulatú dolog, és mindig megtalálja az útját
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Rick4
félisten
válasz FireKeeper #58390 üzenetére
Amúgy a ház gyártója ezt írja a lentre kerülő radi esetén:
"Positioning the radiator sideways ensures a silent and reliable operation for the aio pump"
azaz szerintük ez a kialakítás biztosítja a pumpa csendes és halk, hosszútávú működését..De gondolkodtam ezen, hogy lehet ezt így is megcsinálni, hogy biztosan jó legyen, valószínű a phanteks is erre gyúrhatott.... Az ember forgatja kicsit a vízhűtést beszerelés előtt, akár járatni is lehet a pumpát, a lényeg, hogy a radiban legyen a levegő, majd beszereléskor már nem forgatja, hanem a hűtőt a megfelelő pozícióban tartva beszereli, a radiban maradó levegő ott is marad, hiszen nem a tetején, hanem az oldalán vannak a csövek, a tetejéhez képest lejjebb. Abban az esetben borulna a dolog, ha a beszerelés úgy történik, hogy a pumpa felül, a radi alul, de a csövek a radi tetején lennének, akkor egész biztosan feljut a pumpába levegő, és okozhat gondot.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz HUN_Sector #58393 üzenetére
Létezik, csak ami azonnal elérhető, az irreálisan drága: [link] , én megpróbálnék találni id cooling icekimo 120 white-ot valahol.. Amúgy múlt héten leveleztem az arctic nevű véggel, küldték az áttervezett motorfedelet a saját gépem cpu blokkjához, rákérdeztem, miért nincs a boltzokban a 120-as aio, vettem volna inkább olyat a vrm fan- os miatt, sajnos rosz hírrel szolgáltak, végleg befejezték a 120-as méretű hűtők gyártását és forgalmazását, egyelőre nincs tervben sem az újraindítás. Valószínű nem akkora üzlet ebben a méretben gyártani, mikor jóval kevesebbért kell adni, és csak a hűtő meg a venti kisebb.
-
HUN_Sector
őstag
Létezik fehér vízhűtés (aio) 120-as méretben? Csak feketeben találok, a 250-es meg nagy lenne…
-
Rick4
félisten
válasz FireKeeper #58390 üzenetére
Persze, értem én, de mint írtam, az elég nyilvánvaló, hogy a lentre tervezett radi kialakítás nem egy véletlenül arrébb húzott vonal, vagy nem tesztelt, végül utólag kibukó anomália, hanem ez elég jelentős része a megoldásnak, és technikailag megoldható lett volna, hogy felül legyen a radi, ha a gyártó ezt a "csak és kizárlólag felülre rakjuk a radit, mert különben mind meghalunk" gondolatot, mint valóban hozzáértő, tervezők számára annyira fontosnak vélte volna, én bízom azokban, akik egy ilyen terméket megalkottak, és az, hogy némi alkatrész tönkremegy, inkább köszönhető a minőségi problémának, mint sem a tervezési oldalnak.
Ha tönkremenne a pumpa, azt úgyis megírom itt, de nem nagyon hiszem, hogy a lentre rakott radi egyenes út lenne a pumpahalálhoz.Ezeket a videokat mind végignéztem, mielőtt vízhűtés vásárlás felmerült volna, értem én, hogy ez így működik, de annak nyoma lenne, ha itt valami nem passzolna.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Az előzőből lemaradt egy kép, a ház- radi kialakításból így lehetett a legtöbbet kihozni:
Na és akkor itt lenne a 240-es hűtős sztori, olcsón vettem, hangja volt. [link]
Itt még nem derült ki, hogy ez most pumpa csapágyazás, vagy más a gondja, egy opció volt az is, hogy visszavihetem, ha végképp nem bírok vele, tehát nem volt tétje, viszont szétszedve kipróbáltam a pumpát, magában hibátlan volt, nulla lógás, azaz a zajt nem a pumpa hibája okozza...
Ezért a régi folyadékot kiöntöttem, kb fele mennyiség lehetett benne, kádban folyó víz alatt jól kimostam, cpu blokkot is kitakarítottam, feltöltöttem fecskendővel desztvízzel, de tényleg csurig, mert a saját logikám szerint úgyis marad valahol levegő, végül a rézlapot visszacsavarozva lezártam, onnan se hangja, se más nincs, hibátlan. Tesztelhettem bármivel, semmit se produkált: [link]
Egyszóval ennél a sokat használt, és félig töltött vízhűtésnél se lett semmi se a pumpával, teszi szépen a dolgát, szerintem a lentre pakolt pumpát nem nyírod ki azzal, hogy ott levegő marad, már ha marad...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
FireKeeper
nagyúr
nyilván függ ez a pumpa kialakításától is, de én nem kísérteném a sorsot. am ebben a videóban elég jól körbejárták a témát.
arra meg, hogy "csak nem dobnak piacra olyat, ami szar", én azért nem alapoznék, azért a PC piac nem egy automotív, vagy repülő ipar, hanem kommersz szutyok, dobhatnak és dobnak is piacra olyan termékeket amik szarok, vagy alapvetően hibás koncepcióra épülnek, lásd a csomó leégő/felrobbanó/magától beszaró termékek hosszú listáját, amik között van sok AIO is.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ha esetleg ara gondolsz, hogy a pumpa van felül, érdekes dolog ez, mert az én infóim szerint max a hűtés hatásfokán ronthat, de ettől a pumpa nem nyíródik ki, mert a víztérben úgyis csak egy lapát van egy kilógó tengelyen, tehát a klasszikus értelmeben vett "kenésre" nincs szüksége.
A 240-es beszerzése után elég alaposan beleástam magam a témába, akkor szedtem szét életemben először ilyesmit.
Tök egyszerű alkatrészekből áll, ennek aztán édesmindegy, hogy van-e víz a lapát körül, vagy nincs.
Ráadásul az asszony házában "gyárilag" van úgy tervezve, hogy a pumpa fent, a radi lent, szóval csak nem dobnak ki olyan házat, amiben kinyíródik a pumpa, vagy a vizeshűtő-gyártók deklarálnak egy azonnal gari megvonást, amint kiderül, hogy ebbe a "félretervezett" házba rakta a delikvens a cuccot, de semmi ilyesmiről nem tudok. Ezek alapján logikus is lett volna egy lentre rakott lap, és fentre rakott táp+ radi hely, ők mégsem ezt választották..
Szerintem egzakt számokat senki se tud hozni, senkinek sincs pontos infója, mennyire van tele a rendszer, és mennyi a levegő, ezért ha van is némi légbuborék, ami HA egyáltalán rontja a hatásfokot, az nem lesz mérhető.
Ha ott lötyögött volna a víz, vagy a levegőt víz váltja, az eltérő közegellenállás miatt biztosan változott volna a pumpa hangja, ahogy bele belekap a vízbe a levegő után, lehetett volna csobogó, szörcsőgő hangja, de semmi se volt, azaz szerintem tele van.
De mint írtam, 45°C-ig alig 30-40%-on megy a pumpa is (most hadd ne nézzem meg, mennyire állítottam), azaz az idő nagy részében kímélve van, a 65, meg a 70°C-ot átlépve menne feljebb, de prime 95 alatt se sikerült 70 fölé menni, szóval magag a hűtés működik, sőt, meglepően jól működik.
Namost ilyenkor gondolkodik az ember, mindez miért lehet:
a 13ezresért vett hűtő túl jó egy ryzen7-5700g-hez,
esetleg nem termel a proci annyi hőt, mint egy bármelyik másik ilyen,
illetve az is benne van, hogy az a bizonyos romló hatásfok max néhány %-ban jelentkezhet, ami max 1-2°C-ban mérhető, tehát nem kiélezett helyzetben elhanyagolható.Amúgy nekem is szúrta a szemem, meg a csövek is hosszabbak voltak, és nem álltak szépen, így a végleges felrakásnál el lett forgatva a cpu blokk, mivel felül van a cső, bármennyi levegő is van a rendszerben, az vagy egész felül, vagy a csőben lesz. Emelhetnék még a csövön, hogy még több levegő jusson oda, de a következő hozzászólásban szemléltetem, hogy mi a különbség egy tele és egy félig tele vízhűtés hangja között.
-
FireKeeper
nagyúr
hogy a pumpa a loop tetején van. még ha "majdnem fullosra" töltöd vissza, akkor sem lesz teljesen fullos, így bármi levegő ami marad a rendszerben, a pumpa blokkban fog kikötni.
-
Rick4
félisten
válasz FireKeeper #58386 üzenetére
az "így" az melyik tulajdonságot takarná?
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #58384 üzenetére
Sokmindentől függ, elsősorban attól, hogy az egész elfér-e, ha bárhova fel tudod csavarozni, onnan már nincs gond, a rá rakott arctic 120-as pwm-es venti 800-900 körül forog, és hibátlanul hűti a procit a rendszer.
NYilván akkor érdekes ez, ha a mostani hűtő küszködik-e a proci teljesítményével, azaz határon vagy, nekem itt van két full dobozos noctua nh-d9l, az egyik új, a másik 3 órát ment, de pl a sajátomba eszembe nem jutna betenni.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #58382 üzenetére
Ma már szét volt kapva, mert megtaláltam az este azt az AM4-es fém backplate-et, amit tegnap napközbewn még nem, ezért csak egy műanyag backplate volt kéznél, és az hajlott, ez nyilván merev, úgyhogy reggel (délben) ezzel indítottunk, most frankó.
sima frostflow 120-as, leteszteltem, prime+ furmark alatt nagy nehezen felkúszik 67°C-ra a proci, prime alatt még addig sem, holott 70-től csapna bele igazán a technika, mert addig csak 70%-on mennek a ventik, pumpa, minden.
Jó kis cucc, vettem mostanában többet is, kemény 13 ezer egy ilyen, szépen teszik a dolgukat, valami kis levegőzés kell a procifoglalat körüli részre, mert a VRM még lehet meleg, a saját arctic 120-asomnak a cpu blokkban gyárilag van vrm hűtő ventije, ez inkább különleges, mint gyakori, szinte senki se használja, csak ők.Amúgy maga a vízhűtés technikailag sem egy nagy durranás, 4500-ért vettem az apróról 240-est, zörgött, ki kellett mosni, meg feltölteni, és onnantól hangtalan, hibátlan. Pár perc szétszedni, kimosod, felöntöd desztvízzel csurig, és mehet össze.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Cucc benne a phanteksben, azért a the tower 100 picit szellősebb, így szerelni is könnyű, itt volt egy kis fejvakarás, volt pár vízhűtő- forgatás, mire úgy belekerült, hogy minden jól állt, meg még nem is feszült, a vezetékek rejtésén még gondolkodhattak volna picit, de amúgy egy elképesztően komolyan összerakott ház, olyan szinten egybepattanó külön külön elemekből, hogy szó szerint leesett az állam szétszedés után.
A burkolat alatt olyan szintű profi kidolgozottság van mind rögzítés, mind elem hajlítás, mind a csavaros, beakadós, ilyen- olyan módon megoldott rögzítéssel, hogy ilyet még nem láttam.Fotó még nincs, csak a belezett- állapotról, még küzdök az asrock b550 lap rgb polychrome részével...
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
A jelenlegi konfigom:
Alaplap: ASRock B450 GAMING-ITX/ac
Ram: G.SKILL AEGIS 16GB [2x8GB] 3000MHz CL16
Proci: AMD RYZEN 5 5600 (PBO 4650Mhz)
Hűtő: Artic Freezer 34 (157mm magas)
Ház: Rajintek Metis Plus
VGA: Powercolor Rx6600 Fighter
Táp: FSP Hydro M 600W
SSD: Silicon Power A60 512Gb NVME ssd,WD Blue 250Gb,ADATA Su650 480gb
HDD: HGST Travelstar 7K1010 1TB 2.5
A Metis Plus de hosszabb VGA nem nagyon fér el így szerenték egy "nagyobb" házat.
Melyiket javasolnátok amibe elférne a jelenlegi konfigom és egy hosszabb VGA is beférne?
A NZXT H200i néztem eddig. -
Rick4
félisten
És a csere Phanteks ház már itt is van a Merlintől, teljesen korrekt volt a lebonyolítás, a tévedéssel- cserecsomaggal együtt is kellőképpen gyorsan ment minden, soha rosszabb üzletem ne legyen.
Hét végén bekerülnek a cuccok..Csak hogy ne legyen gond, vettem hozzájuk egy 3KW-os szinuszos szünetnemtest, kerül mögé 4 db 50Ah-s autó akksi, csak fogja bírni valahogy... : D
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #58371 üzenetére
Egy 6-osom van, aminek majd szeptemberben jár le a garija, de az az apróra fog felkerülni, és most vettem egy 8-ast, ami meg marad innentől 4.5 évig, ennyibe kényelmesen beleférek, de ezek tök ugyanolyanok, mint egy sima 1-2TB-os, nem tudom, melyiknél van eltérés...
Itt a kialakítás volt fontos, hogy az első- hátsó ventik útjába essen a vinyó, és egy magasabb toronyhűtő is bemehessen, ezeknek megfelel, a környezeti tényezők sem indokolják, hogy új, meg csicsás legyen, így letettem a Jonsbo N2-ről...
Igyekeztem gyors lenni, mákom volt, már tegnap is keresgéltem ilyet, de sehol se volt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Na és akkor most lett fix, node 304 a tuti befutó 20K-ért, és akkor van benne 6 vinyóhely, elől- hátul 2+1 nagy venti, atx táp hely, és akár 20 cm magas procihűtőnek is hely, szóval ez az ideális erre a célra.
Feltette a srác, 2 perc múlva láttam, megnéztem a fontos paramétereket 4 perccel a hirdetés élesítése után mér írtam is, hogy tiszta minden, jegelheti.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Vigneau #58368 üzenetére
Én is, elsőre is ezt mondták, ezek szerint úgy is lett, én is furcsálltam volna, hogy 10 ezernyi megnyerhető összeg miatt bárki szeretne bukni 100 ezernyi, vagy akár milliónyi elköltött reklám árát...
-
RazoR
veterán
Létezik olyan ITX ház ami képes fogadni 2-3 3,5" HDD-t és nem horror áron van? HTPC-nek kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #58360 üzenetére
Ez még meg is történhetne, de egyrészt a GLs Bólyon vette fel a csomagot, azaz ez fixen náluk volt, amit erősít az is, hogy az eredeti phanteks-es ragaszószalagon már egy merlines ragszalag volt, amivel még nem is lenne baj, 2 napja még volt egy akciós ajándék venti is mellé, viszont a rendelés után a cégtől xy felhívta az asszonyt, hogy a venti nincs készleten, pár nap múlva lesz csak, hog ymi legyen? Én meg mondtam, hogy elég jól el vagyok látva ventivel (újból van kb 25 többféle méretben, alig használtból kb 50, használtból is vagy 30-40 legalább) szóval rakjon bele valamilyet, aztán majd örülünk neki. Erre jött egy Alpenhöfn wing boost 3 1200mm-es RGB venti, ami 8K alatt sehol sincs... Utána jött a következő probléma, hogy ugyan csomagautomatába kértem, de ez a méret már nem fért volna be az automatába, így akkor legyen az is, jöjjön házhoz, mehetett volna simán, de erre megérkezett egy másik ház...
De hangsúlyozom, aki nem dolgozik, nem követ el hibát, ilyesmi bárkivel előfordulhat, és én abszolút a jóhiszeműséget és a véletlent feltételezem!
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Az ilyen kis PC webshop cégek (nem ők, hanem általánosságban írom) azzal szoktak védekezni, hogy nem saját raktárkészletet értékesítenek, hanem egy nemzetközi disztribútor, hazai lerakatából, közvetlenül viszik hozzád.
Így ott elképzelhető hogy valóban nagyobb készlet van, ami esetén kell 2-3 nap mire kibukik a probléma, de mivel hogy az értékesítést ez a másik cég végezte, így nem a számlázó cégnél jelentkezik az adateltérés. A másik, nagy disztribútor cégnél meg jancsika sz.ik bele, ha majd a vevő visszajelez, ráérnek akkor foglalkozni vele.
100 ilyen esetben 98x nem a nagy raktárnak keletkezik anyagi kára, hanem a vevőnek. Aki viszont a nagy raktárral semmilyen kapcsolatban nem áll, aztán meg megy a levelezgetés a kis cég és a nagy cég között, jancsikához el sem jut az info, mert a nagy cég mariskájánál hegyekben állnak az ilyen ügyek ahogy a kis cég juliskája próbálja a saját ügyfelének panaszait továbbítani.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #58358 üzenetére
Az egyszerű elcserélésen túl én is gondolkodtam, hogy működhet így a dolog, felvet a sztori néhány kérdést:
Technikailag elég nehéz megoldani, hogy beérkezik hozzájuk a rendelés alapján egy BK02 végű cikkszámos termék, bevételezik, majd 1 perc múlva, 1 nap múlva kiszámlázzák ugyanazt, de egy másik dobozt fognak meg, és azt küldik el helyette, akkor hol a jó doboz? Miért nincs a jó cikkszámos termék a raktáron! Hova lett?
Ezen továbbmenve az érmének van másik oldala is:
Hogy tudta levenni a raktárról, hogy tudta kiszámlázni, ha fizikálisan nincs ott, azaz a bevett mennyiségek már ki lettek adva? Ha nem lettek kiadva, hogy stimmel a raktárkészlet? Ami nincs, azt elég nehéz eladni, nem tudom, hogy csinálják...[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Hát pedig gyerekek itt a válság, újra '360 lesz a zsemle, szal könnyen lehet hogy "véletlenül" utaznak arra hogy valójában az adatbázisban szándékosan van a másik változat beállítva, így tudnak olcsóbbak lenni, ellenben 10-ből csak 1db Rick4 kollega jelez.
Aztán mostanra csak átkattintották, nehogy többen kapjanak oda.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz hegegabi80 #58356 üzenetére
Én se egy világégésnek fogtam fel, már az elején is írtam, hogy nem hinném, hogy ilyesmin szőröznek..
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #58352 üzenetére
Azt mondta, egy nap és nála van, nekem pedig ki van állítva a számla a BK02 végű, jó temrékről, szóval majd meglátjuk... Mondjuk másokhoz képest megvolt az a 25% árelőny, ezért is esett rájuk a választás, 2 nap múlva már okosabb leszek. Mondjuk nem az a + 6-8 ezer ver földhöz...
Egyébként kíváncsi leszek, mi a vége, mert én is kereskedelemmel foglalkozom, nekem ilyen esetekben néhány gáláns gesztus mindig belefér, és a nagy kalapban a nagyon sok plusszos üzlet mellett elfér pár nullás, vagy enyhén mínuszos kör...
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Az kemény, hát sok sikert a várakozáshoz, valszeg 2-3 hét lesz mire rájönnek hogy egy ideig nem fogja olcsóbban adni a nagyker Ők meg nem fognak rajtad bukni, akármennyit kerestek eddig a Te befizetéseiden.
De Neked szurkolok.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
Na, a varázslat elmaradt, Merlin dadogott, és elszúrta a varázsigét.
Megrendeltem asszonynak a Phanteks Shift 2-t feketében, megjön a csomag, kibontom, számla jó, termék nem jó, bakker, ez a shift, aminek hátul vannak az usb aljzatai, nem a shift2, aminél elől alul van!
Telefon, jajj, biztos rosszul lett bevételezve, ezt visszaviteti, akár a pénzt is visszaadja. Köszi, de mivel 2 nap alatt felemelted az árát 25%-kal, inkább ragaszkodnánk a megrendelt házhoz a megrendeléskori áron, szóval most várunk.
Persze előfordul az ilyen, nincs baj, várunk szépen türelemmel!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Pista0001 #58349 üzenetére
Azzal nincs baj, csak ugye itt nem a nagy méret a preferencia, mondjuk nálam úgy általában is a funkcionalitás plusz a kinézet, ha bármi változás történik, sosem ragaszkodom a házhoz, mehet a háztól, szóval inkább mindig az aktuális géphez igazítom.
Na és akkor meg is van a szívásfaktor, a jelenlegi szerverkém szíve mostmár egy i3-10100, ami egy Asrock H410 itx lapban trónol, még kint van az asztalon, de 3 perc múlva rakom el, találtam egy id cooling is40x hűtőt itthon, feltettem, pöpec lett, viszont a 65mm magas lc power 1360 mi házba már annyira passzos, hogy nem tudom a tetejét rápakolni, a három üres Chiftec FI01B ből 3-nál nyűgös a rendes hdd hűtés, mert keret ugyan van, de se alá, se fölé nem fér semmi, egy minimum dupla, de akár tripla hdd keret beférne, még a végére is mehetne egy 90-es venti, de chieftec-ék másként gondolták, és csak egy odd- 2.5-3.5"-os hdd keretet raktak oda, a keresztbe fújó venti rács is csak imitáció, nincs hova fogatni a ventit, mert a felfogatáshoz szükséges lyukak lemaradtak, és különben is, a táp a szélső 1centibe belelóg..
Az előző Asrock J4105-tel nem volt ilyen baj, ott is, meg most is rajta a vinyón a cooling vinyóhűtő, annak elég a 65mm magas ház, mindig csak kézmeleg a passzív cpu borda, csak a lap már nekem lassúcska volt.
Szóval most fedél nélkül megy a tartóba, és valóban időszerűvé vált a házcsere....49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Pista0001
addikt
A Phenom M (ahogy a Prodigy M is) micro ATX-es, ők is rájöttek, hogy belefér abba a méretbe az is.
sasNAXO: amikor én vettem a Prodigy-t, még nem volt Phenom sajnos, pedig tuti inkább azt választottam volna. A trutymótól függetlenül is. A kapaszkodó volt az egyetlen részlet, ami nem tetszett a Prodigy-n, azt leszámítva továbbra is szuper háznak tartom, ha komoly vizezésben gondolkodik valaki, és kell emellett pár 3,5-es lemez is. Akkoriban 1 ssd mellett 2 3,5-es vinyót használtam raid0-ban, egy 120-as és egy 240-es radiátorral volt vízhűtés az i5 760-on és a 7870-en. Nem sok itx házban fért el akkoriban ez az összeállítás.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Pista0001 #58346 üzenetére
Phenomot szerintem nem láttam még 10K alatt aprón.
Meg amikor vettem a Prodigy-t, akkor még nem tudtam hogy ilyen ragacsos trutyis lesz az a műanyag rajta, szóval jó ötletnek tűnt alulra, mint plusz rezgés csillapítás.
Amúgy igazad van.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Rick4
félisten
válasz Pista0001 #58346 üzenetére
Ez tényleg tök jó, csak perpill feleslegesen nagy, mivel a több lemez helye opciós, jelenleg, és 5 éves tervben gondolkodva a harmada méretben elfér minden, és ráadásul újonnan kapni se lehet, apróban sincs.
Meg ha lenne, és tudom, nem itx lapot veszek, hanem eggyel nagyobbat, de fele pénzért!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #58344 üzenetére
Az még nem is lenne baj, de ez még a dobogóra se fér fel, mondhatni hacsak nem futok bele egy jól árazott használtba, valószínű nem ez lesz, de még mindig nem dőlt el, lehet hetekig nem is fog... Az a baj, hogy nincs tökéletes megoldás, csak sok kompromisszummal járó.
-
Rick4
félisten
válasz viperabácsi #58341 üzenetére
Hmm, egész jó a belső felépítés, de azokat a fogantyúkat az első 5 percben leflexezném.
Volt egy az apróban 7 ezerért, annyit meg is ért volna, de már új gazdája van... Köszi a tippet.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
A Fractal Design Node 304 egész jó, persze ttól még olyan fractal design-osan sehogyse néz ki, viszont ennél is ugyanaz a "hiba", mint minden, nem szervernek szánt háznál, simán csavarozd be a vinyót, és nulla zaj vagy rezgéscsillapítást kapsz, mindez 50 ezerért még elviselhető is lenne, de akkor már tényleg csak egy tyúklépés a jonsbo n2, vagy veszek egy sima kolink satellite-ot, és mivel az egyszem vinyómből se fogok kettőt csinálni, a későbbi cserénél a bukófaktor is kisebb lesz, a kolink csak 19 ezer.
A CFI A-7879 V2-t már megtaláltam én is, ez is dizájnra egy arany középút, nem szép, de jó, viszont annyiért, amennyit ezért kérnek, még mindig a Jonsbo a nyerő, az Eolize SVD-NC11-4 már 12 éves fejlesztés, eladót se találtam, és akkor jön a következő faktor, asszony mondja, nem érti minek vergődök ezekkel, mivel házfelújítás van, és az ilyen eketronikai cuccok átkerülnek egy dedikált helyiségbe sokminden mással együtt, elvi lényege van a kinézetnek, és méginkább elvi lényege a hangnak. Ennek ellenére még mindig a Jonsbo a nyerő, egyelőre aközött, meg egy sima kolink között vacillálok.
Viszont utóbbiba mehet jó magas cpuhűtő, sima atx táp, amivel kibékülök, és kész. Amúgy meg egy alis, delock vagy egy chenbro 4-es hdd caddy kell csak, és utána olyan házba vágom be, amilyenbe szeretném, szóval valahogy csak meg lehet ezt oldani...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #58338 üzenetére
Tegnap a fél délutánt ezzel töltöttem, néztem már mindent, az elvi cél egy 4 vagy 5 hdd-t magába foglaló ház, amiből ugyan én csak egy hdd helyet használok, de más szempont is van, igaz, estére már teljesen belefáradtam, mindenféle itx házat végigcsekkoltam, de konkrétan semmi más opció sincs, bárhogy nézem az n1-et is, az n2 praktikusabb, a felépítése meg abszolút ideális, (felül a lap hűtővel, alul a vinyók és a táp) videokártya nem lesz, ez egy szerver, még videokimenet se kell, tehát azon se múlna, hogy nincs helye, itt a kialakítás attól jó, hogy ali van a vga-nak hely, cserébe befér 5 vinyó, azaz a mérettől fggetlenül ez inkább szerverház, mint bármi más.
Alis változat nem rossz, viszont az egyedi szállítás jelentős költségét szerettem volna kikerülni, az usában $145 egy ilyen ház, kb annyi, mint az alin, csak mivel ott nem egyesével vették, egyrészt más áron kapták, másrészt egy konténerben egy házra eső szállítási költség jóval kevesebb, mint azt az egyet külön nekem nyomtatgatva, élő munkában számolva logisztikázni, plusz az ár mellett fontos a garis háttér, számla, miegymás, van épp elég előnye annak, hogy nem feltétlenül az aliról vásárolunk, ha van európai képviselet!
[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
Akkor megrendeled most, mire végzel a korábbi cuccaiddal addigra ideér (kb 6 hét) aliexp-ről is
De, az N1, csak az hosszabb picivel, így hosszabb kártya fér be szemre (N2 - lp slot - 203mm)Az elmúlt pár oldalnyi postjaiban HookR-nek voltak ilyen nas jellegű házikók is, azokat is megleshetnéd újra esetleg.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
válasz Qkackca #58336 üzenetére
Nem kell mindenáron, van olyan cucc, (7-8 videokártya, lapok, procik, házak) amit még decemberben vettem, de a kicsomagolásig se jutottam... :D
Leghamarabb jövő hét jöhet szóba, szóval nem sürget semmi. Én se találkoztam vele sehol sajnos, és semmi más nem hozza a hasonló belső kialakítást...
-
Qkackca
őstag
N1-et láttam eddig még itthon illetve az unióban listázva.
Amelyik árul N1-et annál rákérdeznék, be tudják-e szerezni. Pl pont a caseking. Pixel esetleg?
Ahonnan nagy valószínűleg kézbe kapod azaz aliexpress. De ha jövőhétre kell az zsebbenyúlós lesz...http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
Mivel megjött az új vinyóm, így a régi szerveremet is beújítom kicsit egy 10. generációs procival és hozzá passzoló lappal, viszont akkor már meglépek egy időszerű lépést, a régi házat is cserélném, kinéztem egy JONSBO N2 nevű házat, amit a föld bármelyik pontján viszonylag egyszerű beszerezni, Európában kevésbé tűnik sima ügynek. Van valakinek infója, ezeket (vagy konkrétan ezt) kiforgalmazhatja? Caseking és társainál nincs, merlinnél sincs, ők most küldenek az asszonynak egy Phanteks Entoo Evolv Shift 2-t, hét végén lesz mivel bíbelődni, szóval ez jövő hétre is ráér!
-
félisten
válasz HUN_Sector #58333 üzenetére
Úgy legyen, egy 6500XT teljesítménynek örülnék.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HUN_Sector
őstag
Zen 5 apu tervek
[link] -
Rick4
félisten
válasz Crabface #58328 üzenetére
Vettem jónéhány új- használt dolgot mostanában, december óta kb 3 milla értékben, viszont mivel nem vagyok az a ráérős fajta, soha senkinél se fogtam neki a dobozt kibontogatni, vga-t, lapot tesztelni, és ezt az egy tételt kivéve mindig minden rendben volt, illetve egy venti zörgött, az eladó intézte az újat, beraktam, és minden ok, itt meg nem saját gépház volt, csak beszámolt, küldte az eladó általi üzenetből is azt a részt, ahol ez egyértelművé vált, szóval ha nálam jobban figyel az ember, nem különösebben lehet rosszul járni...
-
Rick4
félisten
Igazából ez úgy volt, hogy a srác beszámolta, és a dobozba csak benézett, csinált pár fotót, és tolta is fel az apróba, szóval elvileg előfordulhat ilyesmi, amikor ez kiderült minden megoldásra nyitott volt, mivel 1 nap gondolkodási határidőt kértem, és ennek leteltével a visszaküldést választottam, kérte a számlaszámot, és utalta pár percen belül az összeget, szóval nem hinném, hogy az átbaxcsira játszott, hiszen így máris bukott 2K-t.
Ennyit tudtam szépíteni rajta önvulkanizáló szalaggal, de mivel a "mester+ elvágta a lemezt a tápkábel csatiig, és nem volt folytonosság, lógott a vga benne...
-
O_L_I
őstag
Lehet itthon 10k körül 120W körüli pico PSU-t kapni adapterrel együtt?
(ha már rajtam ragad a az LS65 gondoltam kezdek vele valamit.) -
HUN_Sector
őstag
Na, vettem még egy Cooler Master NR200P-t, ez most fekete lesz a gyereknek. Szóval most már egyre inkább eladó lesz az aláírásomban lévő mininek nem mondható ITX ház
-
sasNAXO
aktív tag
Itt a Chopinnál kettő púpos/dudoros, kettő "majdnem szabványos".
És ugye az SSD befért, csak éppen hűtés nem igazán fért rá "értelmezhető módon".Szerintem nincs baj az átalakításokkal, csak írni kell hirdetésben hogy történt ilyen, mert különben átba--ásról beszélünk.
Egyébként az ott kontár munka. Enyém se úgy néz ki mint ami a gyárból jött ki, de a lehetőségekhez képest igyekszem szépen megcsinálni, figyelek hol vágom el, és még le is csiszolom utána ahogy tudom. Na az ott a képen igénytelen és vágás veszélyes.
Nekem most így néz ki, bent van a GaN, de baromi melege van (60°C 45 perc stressz teszt után), és kell majd egyedi kábelezés, mert nincs hely (sata, usb3, audio nincs bekötve).
Ja és még a táp csatlakozó részt is meg kell tervezni és kinyomtatni...
A piros jelnél csatlakozik a oldallap, a zöldnél pedig csavarral van rögzítve, szóval ha szépen rá van rakva és csavarva az oldallap, akkor észre se lehet venni, hogy belül volt módosítás.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
HookR
addikt
-
O_L_I
őstag
válasz HUN_Sector #58318 üzenetére
Azért kell egy "csíkot" meghagyni és nem elég csak a sarkát, mert máskülönben csak egy csavar fogja tartani az USB portokat.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #58314 üzenetére
Vannak olyan házak, amikben nem csavarhely van, hanem hátulról dudort nyomtak a hátlapba, és oda vágtak menetet a csavaroknak, mindegy is, mert olyan opció nincs, hogy nem fér be az ssd, onnantól már csak a távolságot kell áthidalni egy hővezető lappal, ami lehet akár egy rézlap, thermal pad, a te esetedben is csak 1mm-es a táv, és akkor simán az egész hátlap viszi a hőt, és nem kell kivagdosás se ...
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy volt nálam 2 napig egy Fractal Design node 202, itteni fórumtárstól vettem, és itthon derült ki, hogy az előző előtti gazda (inkább gizda) megpróbálta pöppet átalakítani....
Na az ilyen kezét vascsővel verném...
-
O_L_I
őstag
Kivettem a belső keretet, SSD-t nem akarok bele rakni úgyse, a front USB meg úgy lesz megoldva, hogy elvágom a keretet így:
Elképesztő, hogy mennyit ront a hűtésen ha benne van még úgy is, hogy nincs bele SSD szerelve.
Az idle kb 5-6 fokkal alacsonyabb és ha indítok egy killert (Furmak+CPU burn) akkor se szalad bele azonnal a Thermal limitbe (aka 90 fok)
Így a keret nélkül még játékok alatt is kulturált marad a hangja. -
sasNAXO
aktív tag
Grat hozzá, használd egészséggel!
Én nem mertem volna OC-zni ebben a házban. Nálam a 3200G ami benne volt, le volt véve talán 90% körülire Windows beállításokban (tehát nem tudott boostolni 88W-ig, valszeg teljesen 65W-ig sem), és egy darab 50mm-es kifelé fújó venti volt a gépben. Ja meg fent a kereten egy 2,5"-es vinyó ami nehezítette a levegő útját. De így levéve a teljesítményt szépen elment.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
Elméletileg lehet ilyet csinálni (redditen olvastam talán?), de nekem nem jött össze. Lehet csak béna voltam. Amúgy pont az M.2 környékén van a kidudorodása a hátsó 2.5" tartó miatt, tehát telibe nem lehetett volna felrakni akkor sem. [kép]
#58310 flashpointer: Befér sima M.2 SSD, és fél? mm vastag ráragasztott rézlap is rámegy még. De ha gumival akartam rögzíteni, akkor már nyomta az alaplapot elfelé.
#58312 Rick4: Itt ~5.8mm-t mérek az alaplap és a hátlap között.
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Rick4
félisten
válasz flashpointer #58310 üzenetére
Furcsa lenne, hiszen a tüske eleve magasabb, mint az ssd, itt van előttem egy MSI B150-itx lap, ennek gyárilag csak HÁTUL van nvme slotja, azaz az nem a második, hanem az első, kevés esetet kivéve oda mindenképp kerülnie kell egy ssd-nek, szerinted mindenki kivagdossa a házat emiatt?
Kibontottam egy zsírúj kingston nvme- ssd-t, betettem, digitális tolómérővel megmértem, 4.5mm magas a lap síkjától mérve, megmértem egy NZXT H200-as házon, a tüske azon része, amire ráfekszik a lap, betekerve 6.4mm, egy spririt of gamer deathmath 3 lapon szintén 6.4mm, érdekes módon az atx szabvány is 6.35mm, se több, se kevesebb. És akkor a lapon a lyuk körül még ott vannak a kis testelő pöttyök, 1-2 tizedet azok is kitüremkednek...
Azért ilyen orbitális baromságokkal ne rakjuk már tele a topicot.Szóval ha az ember hátra akar berakni egy nvme ssd-t, akkor megveszi vagy legyártja oda a megfelelő közdarabot, amit akár két therlmal paddal is felrakhat, akár direktben is, ezért se gépházat vagdalni, se mást csinálni nem kell, ráadásul ennek a költsége kb 300ft, amíg az ssd hűtőért elkérnek 2 ezret, és ugye ez a megoldás nagyságrenddel jobban vezeti el a hőt.
Persze a saját házával mindenki azt csinál, amit akar![ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Aranyos kis kocka, köszi a leírást.
Én házibarkácsos vagyok, tuti flexel-körkivágóval megoldottam volna hogy az eredeti 65-ös ház maradjon, ahogy mások raktak fel fotókat, kívülre rakni egy extra grill rácsot a hűtő elé.
Köszi hogy megosztottad hogy kell bele a házhűtő venti is, a céges irodai gépből azt kihagytam és tapasztalom is a röccenéseket a 10600k-val (az volt akciós, olcsóbb volt mint a sima). Persze ott a hűtőegység alapból nem bírja a max terhelést, szal azonnal jön a throttling, de durva hogy felfűti a bent rekedt levegő a tápegység oldal falát--->tehát a tápegység belső levegőjét.A 250W pico az milyen, honnan szerezted? Innen HA-ról?
Ramok terén megértem hogy 4000-est szerettél volna, továbbá hogy mivel már megvetted nem akartál megint szórakozni.
De én inkább vengenance ramot vennék.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #58293 üzenetére
Egy haverom kérdezi, a lapba rakott nvme sd és a hátlap közté nem lett volna elég egy thermal pad?
Oké, a flex mindent megold, de egy 30x akkora felület akkor is jobb eredménnyel kecsegtet, ha nem olyan tökéletes a hőátadás.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
A front USB portok belső kábelezése vastag is és merev is, úgyhogy nem éppen könnyíti meg a szerelést. Viszont egy kis hajszárító a kritikus helyen már rásegít, simán meg lehet hajlítani, melegítve, sok esetben úgy rögzítve ki is keményedik a hajlított állapotban.
Néztem ez is az apróban, még jó, hogy előtte olvastam itt a problémát, de nálam is az a nyűg, hogy egy 5700G menne bele id cooling is60-assal, de szerintem nem fordítottak túl sok energiát a fejlesztésre, loptak valami formát (vagy csak ezzel a fejükben ébredtek), és belehányták a belső részt, először us az előlapi nyílásból oldallapi lett, ez még magyarázható azzal, hogy nem kell semminek se megtörnie az egységet, de hogy a házból képtelenek voltak egy kiálló konzolt csinálni, ami artja az usb-ket,és az a bazinagy lemez bekavar (szó szerint) a szellőztetésbe, az vicc. Az emberek többsége egy 20K-s háznál már a többi részegséget is megválogatja, és elég rég lehet olyan lapokat kapni, pláne ITX vonalon, amiken egy szem nvme ssd foglalat van, azaz nem is biztos, hogy 50%-nál több használná azt a lemezt, de eltávolítani nem lehet, mert az tartja az usb portokat..Kár érte, ha a 85mm-es változat is ugyanígy van megoldva.
Most mondom azt, hogy csinál az ember neki 3d nyomtatva egy konzolt, és beragasztja, vagy csak kivágja a közepét, hogy szellőzés legyen, de a tartás is megmaradjon, de egy 20K-s háznál ne ezzel kelljen már küzdeni.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
O_L_I
őstag
Sziasztok!
Egy pár hete írtam, hogy egy Ryzen 5700G-vel szerelt Rgeek LS65S házat tervezek össze rakni.
A konfig:
AMD Ryzen 5700G
Patriot Viper Steel 16GB KIT DDR4 4000Mhz CL16 (1,5V-on lett stabil a 4000Mhz!!!)
ASROCK B550M-ITX/ac
WD 1TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3B0C
Thermalright AXP90-X47
2db NOCTUA NF-A4x10 PWM
250W-os Pico PSU és hozzá tartozó 18A-s adapter.Nos össze állt a gép, gondoltam megosztok pár tapasztalatot, főleg a házzal kapcsolatban, hátha más is nézegette ezt a fajtát Aliexpresszen.
Először is meglepően gyorsan megjöttek a rendelések kínából (ház, táp). Az első kör is alig két hét volt a második rendelés (erről később) pedig 8 nap alatt itt volt.
Az LS65 ház:
A ház kívülről tényleg nagyon jól néz ki, masszív, vastag szépen eldolgozott.
A belső SSD keret nélkül elméletileg be kellett volna férnie a 47mm magas AXP90-X47 nek, hát nagyjából 2 mm-en múlott, hogy nem.
Sajnos két egyéb gond is akadt, amit egyébként tudhattam volna ha jobban megnézem a képeket, az egyik az hogy a ház hűtés felfogatása is az SSD kereten van, illetve a front USB3 portok is erre a keretre vannak rögzítve, ráadásul a portok belső része pont annyira lógnak rá a memóriákra, hogy a hűtőbordáktól nem fértek el, tehát csak borda nélküli ramok férek be az LS65 házba.Egy szó mint száz a 65mm magas azén céljaimnak nem felelt meg. Ugyanitt Rgeek LS65 ház eladó
Úgyhogy Ali felüt, LS80 megrendel (hogy miért nem alapból ezt vettem a mai napig nem tudom)
Ez a 15mm a világot jelentette, így már minden befér, még az SSD kerettel együtt is.
Két fontos észrevétel annak aki ilyen házat néz.
1. A front USB portok belső kábelezése vastag is és merev is, úgyhogy nem éppen könnyíti meg a szerelést.
2. A spec sheeten is említett ház hűtés támogatása inkább csak elméleti. Egyrészt csak felülről van felfogatás így nem áll a hűtő függőlegesen, a csavar furata nem kompatibilis a ház hűtők sztenderd méretével, úgyhogy kb marad a gyors kötöző és még viszonylag távol is lesz a rácstól amitől aztán végképp értelmét veszti a dolog.Ahogy a melléklet ábra is mutatja a két 4cm-es Noctua egyenlőre kétoldalú ragasztóval van a ház oldalához ragasztva, ami bár nem túl esztétikus, de így legalább ellátják funkciójukat a hűtők és bizony nagyon nagy szükség van rájuk.
Itt egy kis kitérő a hűtés kérdésére. Míg a második ház úton volt már össze volt rakva a gép és ház nélkül használtam jó pár napig. Szabadon még a a CPU és a GPU egyszerre történő szintetikus benchmarkja alatt sem ment fel a hőmérséklet 90 fokig.
A házba betéve ez radikálisan változott meg. Kombinált szintetikus tesztek alatt a jelenlegi beállítások mellett bőven 120W főlé szalad a terhelés é szinte azonnal eléri a 90 fokot és elkezd vissza venni a teljesítményből.
Eleve úgy állítottam be hűtést, hogy inkább a ház hűtők adják az alaphangot, hogy a kis térből a lehető legjobban távozzon a meleg. Szívtam a fogam mikor több 7000-et kifizettem darabjáért, de így utótag azt kell mondjam hogy enélkül a két kis venti nélkül valsz nem lenne működő képes a konfig, legalábbis OC-val biztos nem.Az OC-ról csak egy sorban. A RAM 4000-en FCLK 2000, CPU csak simán PBO bekapcsolva, iGPU 2450Mhz 1,3V-on.
Hú ház ez hosszabb lett mint gondoltam, úgyhogy aki végig olvasta annak
-
PROTRON
addikt
válasz AxBattler #58302 üzenetére
Köszi, gondoltam hátha vannak itt korábbi tapasztalatok kifejezetten ilyen kis tápokkal kapcsolatban, meg ez a totyik legalább pörög.
A "Valami baja van a tápomnak" totyikot is jó pár éve követem, de azt is látom hogy az is haldoklik. Hiába, aki érti csinálja.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz A.Winston #58303 üzenetére
Most pont hogy nincs ott, de eredetileg kettő M.2 SSD volt, a rendszer a hátsó foglalatban és elől egy pcie adapteren minden más (Steam, Battle.net játékok). Viszont a GaN-nal ez már nem működik, így a nagyobb SSD-re átköltözött minden (pár dolog kuka), és ezért nem szerepelt a képen.
Az én szempontomból ez a kivágás kompromisszummal nem járt, szóval azért csináltam meg. Sőt, ha megnézed, a felső SSD tartó is picit meg lett szabdalva (szerintem az egy ilyen általános ssd/slim dvd slot és azért olyan érdekes bumszli valami ami fölösleges ebbe a házba).#58301 sff-cucc:
Köszi. Az eredeti, "sima". Szerintem a gyári táp jobb, mint egy flex atx táp, bár nem próbáltam minden flex atx tápot (SST-FX350-G sztem hangosabb volt). Amúgy itt is kicseréltem a ventit egy 4 centis Noctuára, szóval egész jó volt már, de így most néma lesz...ha kitalálom hogy legyen jó, mert ide minimum egyedi 24pin kábel kell majd.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
sff-cucc
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest